-
Εγώ πάντως πρέπει να ζω σε κάποια άλλη πόλη που τη λένε Αθήνα, γιατί όλες αυτές οι παπαριές-περιγραφές περί 'Αθήνας', μάλλον πρέπει αναφέρονται σε κάτι διαφορετικό
Και μεγαλούπολη μάλλον κάτι διαφορετικό πρέπει να σημαίνει, γιατί δυσκολεύομαι να βρω ομοιότητες. Θα το ψάξω περισσότερο! -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Είδες τα παιδάκια για κάποιες ώρες και έβγαλες συμπέρασμα για το τι κάνουν... Μάλιστα...
Σκέψου ότι μέχρι τέλος Αυγούστου που πηγες εσύ, μπορεί να έχουν κάνει 200 μπάνια, και να έχουν βαρεθεί λίγο...Καλά, θα μπορούσαν αντί για μπάνιο να παίξουν πχ τυφλόμυγα...
Κάποιοι με το ζόρι θέλουν να βάλουν τους πιτσιρικάδες στις αλάνες, όταν αυτοί προτιμούν το Playstation μου φαίνεται..
Αρκεί βέβαια να υπάρχουν και αλάνες...
Εδώ που μένω έχουμε και αλάνες πάντως.
(Η Κυψέλη πχ δεν έχει, αλλά δεν μένουν όλοι στην Κυψέλη.)Και μια βουτιά σε πισίνα μπορεί να λέει πολλά σε κάποιον από την πόλη, αλλά εγώ σε ένα κουβά νερό με χλώριο ΔΕΝ μπαίνω που να με πληρώνουν.
Κάτι δεν έπιασα σωστά... Γιατί μια πισίνα να λέει πολλά σε κάποιον από την πόλη; Ένα σωρό υπάρχουν γύρω μου, δεν έκανα ποτέ τον κόπο... Στην πόλη πισίνες υπάρχουν σε ικανή ποσότητα, ώστε να μην... ζηλεψουμε το χωριό!
Βρίσκω εξίσου αηδιαστικό με σένα το χλώριο εξάλλου...
Τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη που έμεινα για πολλά χρόνια, η μοναδική γρήγορη διέξοδο για βουτιά ήταν μόνο σε κολυμβητήριο 2 ώρες το 24ωρο...Έχω κολυμβητήριο 5 λεπτά από το σπίτι αλλά δεν έχω ρωτήσει. Υπάρχουν αρκετά κοντά και διάφορες πισίνες που μπορείς να πας, αλλά δεν το έχω ψάξει. Επειδή παίζει να το ψάξω από φθινόπωρο, μπορώ να σε ενημερώσω...
Σε αφήνω τώρα, πάω να βρέξω τα πόδια μου σε ΚΑΘΑΡΗ θάλασσα. Τα λέμε σε 30 δευτερόλεπτα που θα έχω γυρίσει...
Σύμφωνοι, η δική σου είναι πεντακάθαρη και η δική μου θολή. Εγώ όταν βγω από την θολή, έχω κι άλλα πράγματα να κάνω από το να παίζω μπιρίμπα ή πρέφα στο καφενείο.
Θέλεις να μου πεις τι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι κάνεις περισσότερο από εμένα; (μπιρίμπα δεν παίζουμε. είναι για τις αδερφές...
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Να μου επιτρέψεις να έχω αλεργία σε κάθε χωριό, είτε με βρώμικη , είτε με καθαρή θάλασσα. Προτιμώ ΧΙΛΙΕΣ φορές το βρώμικο νερό του Καβουριού που κάνω συνήθως μπάνιο σήμερα, παρά το πεντακάθαρο του Αράχθου που έκανα πιτσιρικάς.
Ειλικρινά, δεν ζηλεύω καθόλου το καθαρό νερό σου. Ξέρω τι συνεπάγεται γι' αυτό και πόσο ακριβά εν τέλει πληρώνεται η 'καθαρότητα'.Να σου αντιστρέψω το ερώτημα; Ποιες παραχωρήσεις νομίζεις πως κάνω εγώ (πέραν του...καθαρότερου νερού της θάλασσας; )
Κοίτα, σε χωριό μεγάλωσα ο κακομοίρης, σε επαρχιακές πόλεις έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, στην Αθήνα πριν λίγα χρόνια ήρθα...ΓΝΩΡΙΖΩ από ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ τα καλά και τα κακά. Έχω φίλους στα μέρη που έζησα, αλλά δεν συγκρίνονται μ' αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ διάλεξα σαν φοιτητής ή σαν κάτοικος Αθηνών. Μπορεί με κάποιους όντως να θέλει ...ραντεβού για να βρεθούμε, αλλά το ΠΡΟΤΙΜΩ, από το να κάνω παρέα με τον κάθε τυχάρπαστο!
Το ίδιο ισχύει και για το πού θα βγεις.. ΔΙΑΛΕΓΩ την μουσική που θα παίζει το μαγαζί που θα πάω , τι κόσμο θα έχει, πού θα είναι, αν θα είναι μικρό ή μεγάλο, στην θάλασσα ή όχι κλπ κλπ... ΔΕΝ ακούω μπουζούκια, ΔΕΝ έχω πάει κι ελπίζω να μην χρειαστεί και να πάω...Το χειμώνα κάθε ΣΚ πάω σε live σκηνές είτε με γνωστούς, είτε με άγνωστους καλλιτέχνες (και πάλι διαλέγω...). Το καλοκαίρι θα πάω στο Gazzarte που παίζει την μουσική που μ' αρέσει και έχει και ωραίο κόσμο... Ναι θα κάνω μισή ώρα να πάω και 10 λεπτά να παρκάρω, αλλά θα καθίσω 2-3 ώρες και θα το απολαύσω!
Μην προσπαθείς να με πείσεις πως όλα αυτά είναι στο... κεφάλι μου, γιατί ΔΕΝ είναι.
Αργότερα, αν κάνω οικογένεια και δω πως για κάποιο λόγο δεν με βολεύει η Αθήνα, εδώ είμαστε. Στην παρούσα φάση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ για μένα, μεταξύ της πρωτεύουσας και της επαρχίας...
Φυσικά θα προτιμούσα να ζω σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού, αλλά στην παρούσα φάση είμαι καλά κι εδώ.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
kyr80
προσυπογραφω 100%Για αγενης κλεφτοκοτας, μπουρτζοβλαχος, χαλκιδικιωτης, καλα τα ειπες...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
... για να πας ν' ακουσεις εναν τενορο πχ πρεπει να το κανονιζεις 1 μηνα πριν και να ξοδεψεις τα τετραπλασια απο μεναΜια βδομάδα πριν (και κάτι λαμόγια που ζουν στο μεγάλο χωριό κ μου κάνουν τον φίλο δεν βοηθάνε, μ' αφήνουν να τα κάνω όλα μόνος μου).
Όσο το ποιός από τους 2 ξοδεύει περισσότερα, άλλη φορά να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου, άμυαλε φίλε μου: Είμαι πολύτεκνος, πάω παντού με 50% έκπτωση. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όσο το ποιός από τους 2 ξοδεύει περισσότερα, άλλη φορά να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου, άμυαλε φίλε μου: Είμαι πολύτεκνος, πάω παντού με 50% έκπτωση.
Ωχ, ελπίζω να μην του μπουν ιδέες τώρα!
-
Που?
-
Που?Α δεν ξέρω, είναι και παντρεμένος άνθρωπας...
-
Η Αττική μου αρέσει και ίσως να αγαπάω και ορισμένα κομμάτια της, π.χ. Β.Π-κέντρο -και να σιχαίνομαι κάποια άλλα-, αλλά το ιδανικό θα ήταν μόνιμη κατοικία κάπου εκτός αυτής, και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 80χλμ, για να μπορώ να την επισκέπτομαι γρήγορα και οικονομικά ως εκδρομέας.
Οπωσδήποτε, σε παραθαλάσσια τοποθεσία (και κάπου σχετικά μακριά από τα σκατόνερα της Αν.Αττικής, βλ. Ωρωπός κ.λπ.).Το βασικό είναι βέβαια η δουλειά, μέχρι 40χλμ απόσταση από το σπίτι είναι εντάξει σε κόστος-ταχύτητα, από 'κει και πάνω βαθμιαία δυσκολεύει το πράγμα, κυρίως σε βενζίνες-διόδια.
-
οι περισσότεροι γουστάρουν τη ζωή στο χωριό γιατί συνειρμικά έχουν τις εμπειρίες των ΣΚ, Χριστούγεννα κλπ όπου όλα είναι χιονισμένα σαν παραμύθι...εγώ προσωπικά θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να μένω σε χωριό γιατί αν και γεννήθηκα στην πόλη και δεν έχω χωριό (ποτέ δεν μπορούσα να γράψω έκθεση στο δημοτικό....πως περάσαμε το καλοκαίρι στο χωριό μας) εν τούτοις είναι μια δύσκολη προσαρμογή για την οικογένεια.
έχω 2 παραδείγματα φίλων...ο ένας λόγω επαγγελματικού αδιέξοδου νοίκιασε τον δημοτικό παραδοσιακό ξενώνα του χωριού του και προσπάθησε σε σχετικά γνώριμο περιβάλλον (συγγενείς) να προσαρμοστεί...
αποτέλεσμα...σε 5 χρόνια και τα τρία παιδιά του έκαναν τα αδύνατα δυνατά να επιστρέψουν στην πόλη και αυτός να σκοτώνεται κάθε μέρα με την γυναίκα του...βρέθηκε σε νέο αδιέξοδο..ο άλλος είχε έτοιμη επιχείρηση του πεθερού στο χωριό (αποφάσισε να κλείσει την δουλειά του στην πόλη) με αντικείμενο που ήταν μέσα στα ενδιαφέροντά του...μετά από λίγες εβδομάδες επέστρεψε μη μπορώντας η γυναίκα του να προσαρμοστεί δίπλα στους δικούς της γονείς.
μου αρέσουν τα βουνά και η ορειβασία και τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω εκεί...παρόλα αυτά η ζωή σε χωριό μοιάζει απραγματοποίητο όνειρο...
-
Οι συγγενεις και το ποσο κοντα τους θα βρεθεις μπορει να ειναι μεγαλο προβλημα.Γιατι τους φιλους του επιλεγεις ,τους συγγενεις;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να σου αντιστρέψω το ερώτημα; Ποιες παραχωρήσεις νομίζεις πως κάνω εγώ (πέραν του...καθαρότερου νερού της θάλασσας; )Καθαρός αέρας, parking(τουλάχιστον εκει που θα πας), πολλοί και άγνωστοι γείτονες, αυξημένη εγκληματικότητα, θέα και περιβάλλον όταν ξυπνάς, χρονικές αποστάσεις για οπουδήποτε, πλήθος συννάξεων με φίλους, χρόνος εξυπηρέτησης σε υπηρεσίες, πετρελαιοκίνηση , καλύτερη κατοικία στα ίδια χρήματα, ταλαιπωρημένο όχημα, τραγικά γρήγοροι ρυθμοί ζωής κλπ κλπ κλπ
Κοίτα, σε χωριό μεγάλωσα ο κακομοίρης, σε επαρχιακές πόλεις έχω ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, στην Αθήνα πριν λίγα χρόνια ήρθα...
αρχοντοχωριάτης κι έτσι φάση;; Και εγώ δεν μίλησα για επαρχιακές πόλεις. no offence για τους Λαρισαίους, αλλά θα προτιμούσα την Αθήνα από τη Λάρισα π.χ.
ΓΝΩΡΙΖΩ από ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ τα καλά και τα κακά. Έχω φίλους στα μέρη που έζησα, αλλά δεν συγκρίνονται μ' αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ διάλεξα σαν φοιτητής ή σαν κάτοικος Αθηνών. Μπορεί με κάποιους όντως να θέλει ...ραντεβού για να βρεθούμε, αλλά το ΠΡΟΤΙΜΩ, από το να κάνω παρέα με τον κάθε τυχάρπαστο!
Το ίδιο ισχύει και για το πού θα βγεις.. ΔΙΑΛΕΓΩ την μουσική που θα παίζει το μαγαζί που θα πάω , τι κόσμο θα έχει, πού θα είναι, αν θα είναι μικρό ή μεγάλο, στην θάλασσα ή όχι κλπ κλπ... ΔΕΝ ακούω μπουζούκια, ΔΕΝ έχω πάει κι ελπίζω να μην χρειαστεί και να πάω...Το χειμώνα κάθε ΣΚ πάω σε live σκηνές είτε με γνωστούς, είτε με άγνωστους καλλιτέχνες (και πάλι διαλέγω...). Το καλοκαίρι θα πάω στο Gazzarte που παίζει την μουσική που μ' αρέσει και έχει και ωραίο κόσμο... Ναι θα κάνω μισή ώρα να πάω και 10 λεπτά να παρκάρω, αλλά θα καθίσω 2-3 ώρες και θα το απολαύσω!
Το χειμώνα σχεδόν κάθε ΣΚ έρχεται κάποιος φίλος από την πόλη και περνάμε τέλεια. Και αν δεν έρθει, πεταγόμαι εγώ. Όποτε αισθάνομαι ότι βαριέμαι, την κάνω για εκδρομούλα. Όποτε βαριέμαι στο σπίτι, πετάγομαι για καφέ στο καφενείο, και περνάω ευχάριστα την ώρα μου, με ανθρώπους που γνωρίζω, και δεν παρεξηγούν τι φοράω. Και δεν με κοιτάζει κανένας ξεβράκωτος πρησμένος, για να δει αν θα με αφήσει να μπω. Άμα γουστάρω, πάω και με τις σαγιονάρες. Δεν θα μου την πέσει κανείς γιατί φοράω τη μπλούζα του Άρη, σε ματς που μπορεί να παίζει και ο Παοκ... Το να βγω για ένα ουζάκι το μεσημέρι είναι κάτι το συνηθισμένο. Δεν είναι κάτι που θα κανονίσω 2 εβδομάδες πριν με 10 άτομα, για να μαζευτούμε 5, και οι 3 από αυτούς καθηστερημένοι...
Μην προσπαθείς να με πείσεις πως όλα αυτά είναι στο... κεφάλι μου, γιατί ΔΕΝ είναι.
Αργότερα, αν κάνω οικογένεια και δω πως για κάποιο λόγο δεν με βολεύει η Αθήνα, εδώ είμαστε. Στην παρούσα φάση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ για μένα, μεταξύ της πρωτεύουσας και της επαρχίας...
Σου μιλάω για φάση που δεν έχω οικογένεια. Αν θα είχα παιδί, το χωριό πλέον είναι το μοναδικό μέρος για να το μεγάλωνα... Ρατσιστής δεν είμαι, αλλά δεν θα στείλω το παιδί μου ούτε σε ιδιωτικό, ούτε στο δημόσιο, σε μια τάξη με 60% αλλοδαπά
Φυσικά θα προτιμούσα να ζω σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού, αλλά στην παρούσα φάση είμαι καλά κι εδώ.
Ειδικά στο εξωτερικό, δεν έπαιζε να μη δε ζούσα σε χωριό. Το ζω 2 μήνες κάθε χρόνο, τι εννούν χωριό και το πως ζούνε στα γερμανικά 'χωριά'
-
Όσο το ποιός από τους 2 ξοδεύει περισσότερα, άλλη φορά να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου, άμυαλε φίλε μου: Είμαι πολύτεκνος, πάω παντού με 50% έκπτωση.Εχει εκπτωση στις βενζινες και τα διοδια για πολυτεκνους;;;;
-
ΓΙΑΤΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑ κυριος, αν δεν εχεις κατι να κρυψεις;;; Ε, γιατι;;;Οσο για τα... σοβαρα, τα πολυ πιτσιρικια ειναι λογικο να προτιμουν τις αλανες του χωριου, αλλα για πεισε εναν εφηβο ν' απαρνηθει τις χαρες της μεγαλουπολης Τι να λεμε τωρα, τον ευνουχιζεις.
Η προβλεψη μου ειναι οτι με οικονομικη κριση ή χωρις θα συνεχιστει με αμειωτη ενταση το κυμα μεταναστευσης προς τα μεγαλα αστικα κεντρα. Δε λεω μονο προς την Αθηνα και Θεσσαλονικη (αν και ειναι πολυ πιθανο): θα ερημωσουν πολλα ακομα χωρια και θα μεγαλωσουν κι αλλο ta μεγαλα αστικα κεντρα της επαρχιας. Θα καταληξουμε να κατοικουμε ολοι στην Αθηνα και σε καμια 10αρια μεγαλες πολεις της περιφερειας. Τα χωρια θα ειναι μονο γι' αναψυχη και καθολου κακο δεν ακουγεται αυτο παρα την κινδυνολογια. Τα πραγματα θα ξαναλλαξουν μονο οταν καποιος φωτισμενος επιστημονας ανακαλυψει τον... διακτινισμο -
Αφήνοντας στην άκρη το επαγγελματικό, αδυνατώ να καταλάβω ποιά είναι η τρομακτική διαφορά μιας οποιασδήποτε όμορφης, γραφικής επαρχιακής πόλης έναντι της Αθήνας.
Ναι, αν γουστάρεις φιρμάτα κλαμπ και μπουζούκια, κλασάτα μαγαζιά ή συγκεκριμένη μουσική, ίσως δεν έχεις τη δυνατότητα να ευχαριστηθείς τη ζωή στη μικρή πόλη. Να μη θεωρείτε όμως αυτονόητο πως δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι με ιδιοσυγκρασία που μπορεί να βολεύεται πολύ καλύτερα στη μικρή πόλη, και στο κοντινό χωριό.
Και για μένα το να ζω σε βουνό 1 ώρα από πόλη θα ήταν δύσκολο έως αδύνατο. Το να μένω όμως σε χωριό κοντά σε πόλη = παράδεισος.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Εφόσον είναι τόσο χαώδης η διαφορά ανάμεσα σε επαρχία (πχ Λάρισα, Βόλο, Θεσ/νίκη, Καβάλα, Χανιά) κ Αθήνα, φανταστείτε πόσο χαώδης είναι η διαφορά ανάμεσα σε Αθήνα και Βαρκελλώνη ή Ρώμη πχ... Εκεί έχουν 500 εκδηλώσεις στο μέγαρο, έχουν πίστες φόρμουλα 1, έχουν κολυμβητήρια με διεθνείς προδιαγραφές, έχουν σε λιγότερο από 3 ώρες πίστες για σκι, κτλ.Φυσικά θα προτιμούσα να ζω σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού, αλλά στην παρούσα φάση είμαι καλά κι εδώ.
Ειδικά στο εξωτερικό, δεν έπαιζε να μη δε ζούσα σε χωριό. Το ζω 2 μήνες κάθε χρόνο, τι εννούν χωριό και το πως ζούνε στα γερμανικά 'χωριά'
+Νικητας
Αυτο που λεει ο kyr (και παλι ) ειναι παρα πολυ ευστοχο.
Τα 'χωρια' τους εχουν τα παντα απο υποδομες και ευκολιες. Και η οικονομικη ζωη δεν περιοριζεται στην πρωτευουσα. Εταιριες, εργοστασια εχουν εδρα σε μικρα μερη, μπορεις να εργαζεσαι σε 'χωριο', κοντα στα αστικα κεντρα, χωρις να στερεισαι τιποτα. -
.....Έλα τώρα, παραδέξου το... Σου τη δίνει που συμφωνείς μαζί μου...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχω φίλους στα μέρη που έζησα, αλλά δεν συγκρίνονται μ' αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ διάλεξα σαν φοιτητής ή σαν κάτοικος Αθηνών. Μπορεί με κάποιους όντως να θέλει ...ραντεβού για να βρεθούμε, αλλά το ΠΡΟΤΙΜΩ, από το να κάνω παρέα με τον κάθε τυχάρπαστο!Το να βγω για ένα ουζάκι το μεσημέρι είναι κάτι το συνηθισμένο. Δεν είναι κάτι που θα κανονίσω 2 εβδομάδες πριν με 10 άτομα, για να μαζευτούμε 5, και οι 3 από αυτούς καθηστερημένοι...
Και το κλασικο: Μιλας ΜΟΝΟ στο τηλ. με τους φιλους και εισαι συνεχεια 'χαθηκαμε, να βρεθουμε, θα τα πουμε το ΣΚ'
HF, ποσες φορες τα εχεις ζησει αυτα που λεει ο κυρ80; Ποσες φορες βγαινεις μεσοβδομαδα με φιλους;Το ίδιο ισχύει και για το πού θα βγεις. (...)
Εδω πλεονεκτει πραγματι η πολη. Για μενα δεν ειναι προτεραιοτητα, γιατι και οταν εμενα στην πολη κατεληξα να βγαινω σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στεκια. Το ιδιο κανω και τωρα. Η ποικιλια ειναι φυσικα καλη, απλα ΓΙΑ ΜΕΝΑ δεν ειναι τοσο σημαντικη.
Βασικα, αυτο ειναι η ουσια. Δεν υπαρχει σωστο ή λαθος, οπως βολευεται ο καθενας και αναλογα με τη φαση που περναει στη ζωη του και τις (μεταβαλλομενες) αναγκες του.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
.....
Έλα τώρα, παραδέξου το... Σου τη δίνει που συμφωνείς μαζί μου...
Ε, ναι!
Γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε; -
το αυτό ακριβώς
βασικά εμένα θα με έπιανε κατάθλιψη αν γύριζα γενικά στην ελλάδα π.χ.(όχι λόγω κρίσης)το γεγονός ότι παίρνω το αμάξι και μπορώ να πάω οπουδήποτε στην ευρώπη για μένα αυτή τη στιγμή είναι ανεκτίμητο, κι ας ζω σε μια σάπια πόλη
@κυρ : ο ηταφι γενικά βγαίνει
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μερικοί θυμίζετε τις κάμπιες του Sex and the city, που δεν θα έβγαιναν από το Μανχάταν ούτε αν το βομβάρδιζαν οι Ιρανοί.Πρόκειται για εθισμό που προέρχεται από τον βομβαρδισμό μηνυμάτων αστογκλαμουριάς. Σαν τους πιτσιρικάδες που γουστάρουν να τρώνε μόνο mac με προτηγανισμένες πατάτες και για πειραματισμό να παίρνουν και κάτι από το salad bar.
Σκατά η επαρχία, σκατά. Τα έντομα τρυπώνουν στα σπίτια, τα πουλιά τσιρίζουν, τα δέντρα δεν έχουν πεζοδρόμιο γύρω τους, αν κλέψεις/εξαπατήσεις θα το ξέρει την άλλη μέρα ο γείτονάς σου, γυναίκες λίγες (τις πήραν οι πρωτευουσιάνοι όταν πήγαν να σπουδάσουν), άντρες που βρωμάνε τσίπουρο και καρέλια, χέσε μέσα.
Κατσίκα live έχεις δει στη ζωή σου η μόνο στο ιντερνετ;
Η μήπως αυτομαστιγώνεσαι μ αυτό τον τρόπο όπως όταν κράζεις τους χαραμοφάηδες δημόσιους υπάλληλους;
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)