-
Χαιρετώ όλο το φόρουμ! Λοιπόν έχω ένα μικρό προβληματάκι. Έχω ένα peugeot 306 με μοτέρ από 106 τον tu5j4 με φουλ φπε κ σασμάν από το μαμά μοτέρ που είχε ήταν 1.4 8v. Το αμάξι ενώ τα 180 χλμ τα πιάνει για ''πλάκα'' μετά αργεί πάρα πολύ κ τις περισσότερες φορές σταματάει στα 190 βαριά 200!!! Κ σε κατηφόρα το πολύ να πάει 205!! Κ με 100αρα βενζίνη τα ίδια! Ο κινητήρας έχει 80000 χλμ με όλα τα σέρβις κανονικά (τον πήρα από φίλο που τράκαρε το 106 του) λάδια δεν καιει σταγόνα κ κάθε 8000 αλλαγή κ γενικά το συντηρώ πολύ καλά το αμάξι. Να παίζει τόσο ρόλο η καρότσα του 306?? Παρακαλώ τα φώτα σας!
-
Χαιρετώ όλο το φόρουμ! Λοιπόν έχω ένα μικρό προβληματάκι. Έχω ένα peugeot 306 με μοτέρ από 106 τον tu5j4 με φουλ φπε κ σασμάν από το μαμά μοτέρ που είχε ήταν 1.4 8v. Το αμάξι ενώ τα 180 χλμ τα πιάνει για ''πλάκα'' μετά αργεί πάρα πολύ κ τις περισσότερες φορές σταματάει στα 190 βαριά 200!!! Κ σε κατηφόρα το πολύ να πάει 205!! Κ με 100αρα βενζίνη τα ίδια! Ο κινητήρας έχει 80000 χλμ με όλα τα σέρβις κανονικά (τον πήρα από φίλο που τράκαρε το 106 του) λάδια δεν καιει σταγόνα κ κάθε 8000 αλλαγή κ γενικά το συντηρώ πολύ καλά το αμάξι. Να παίζει τόσο ρόλο η καρότσα του 306?? Παρακαλώ τα φώτα σας!
-
-
Τον δούλευε μέχρι κόφτη τον κινητήρα ο φίλος σου? Ο κινητήρας στρώνεται στις στροφές που δουλεύει και είναι φυσιολογικό αν δεν έχει δουλέψει ποτέ ψηλά να 'ψοφάει' σαν άστρωτος.
Επίσης στα 180+ μεγάλο ρόλο παίζει ο άνεμος (που δύσκολα τον αντιλαμβάνεσαι).
...και βέβαια άλλο η καρότσα του 306! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τον δούλευε μέχρι κόφτη τον κινητήρα ο φίλος σου? Ο κινητήρας στρώνεται στις στροφές που δουλεύει και είναι φυσιολογικό αν δεν έχει δουλέψει ποτέ ψηλά να 'ψοφάει' σαν άστρωτος.
Επίσης στα 180+ μεγάλο ρόλο παίζει ο άνεμος (που δύσκολα τον αντιλαμβάνεσαι).
...και βέβαια άλλο η καρότσα του 306!Κοίτα τον κινητήρα δεν τον έσκιζε κ δεν πρόλαβε καλά καλά να τον χαρεί γιατί όταν πέρασε το πρόγραμμα μετά από μια εβδομάδα τράκαρε.... Μπαίνω συχνά εθνική λες να έχει πάντα αέρα?? Πάντως ξέρω ότι τα 106 έχουν παραπάνω τελική κ βλέπω μερικά rallye στο youtube τα 220 τα πιάνουν χαλαρά... τι να πω....
-
Διαβάζοντας τον τιτλο φαντάστηκα ότι θα κάνει stall κάπου στα 130. Παρ' όλα αυτά καταλαβαίνω και το πρόβλημα του να μην πιάνει πάνω από 200 το αυτοκίνητο κάποιου. Ούτε το δικό μου τα πιάνει κι αισθάνομαι άσχημα γι αυτό.
Το σύμπτωμα που περιγράφετε (ανεβάζει εύκολα μέχρι τα 180, αλλά μετά πολύ αργά) οφείλεται συχνά στη συνεργασία κλιμάκωσης κιβωτίου / καμπύλης ισχύος κινητήρα: Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα σας είναι περίπου στα 180, γιαυτό και ως εκεί ανεβάζει γρήγορα. Πιο ψηλά, η απαιτούμενη ισχύς για την υπερνίκηση των αντιστάσεων κίνησης συνεχίζει να αυξάνεται (και μάλιστα με την 3η δύναμη της ταχύτητας), ενώ η ισχύς του κινητήρα πέφτει. Αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πάει πολύ παραπάνω. Αν πράγματι αυτή είναι η εξήγηση και δεν υπάρχει κάποια άλλη παρενέργεια από τη μετατροπή, μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο μακρύτερο σαζμάν (δύσκολο) ή λίγο μεγαλύτερες ρόδες (πιο εύκολο). Θα κερδίσετε λίγα χιλιόμετρα τελικής (σίγουρα δε θα πιάνει 250), αλλά θα χάσετε την επιτάχυνση που έχετε σε υψηλές ταχύτητες. Θα μπορούσα να το εξηγήσω καλύτερα με ένα απλό σχήμα, αλλά τώρα δεν έχω τη δυνατότητα.
Τώρα το αν έχει νόημα όλη αυτή η συζήτηση είναι άλλο θέμα...
-
Όντως τα 200χλμ είναι πολυτέλεια τέτοιες μέρες κ με 2 ευρώ τη βενζίνη αλλά εμείς οι νέοι έχουμε λίγο κόλλημα με τις τελικές μας... Το δικό μου το σασμάν είναι πιο κοντό από του 106?? Πάντως με 100 χλμ έχω 3000 στρ με 5η άρα??
-
Τα ποσά πιάνουν με ευκολία τα ράλι ;;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Τα ποσά πιάνουν με ευκολία τα ράλι ;;Κοίτα http://www.youtube.com/watch?v=Qb8D7iXIM4E
http://www.youtube.com/watch?v=CfqbjmTK ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=6y1zebGe ... re=related -
Για χαλαρώστε.....200+ με τέτοια αυτοκίνητα? Εγώ ταξιδεύω με 140-170 και ας τελικιάζει στα 320+.........
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Για χαλαρώστε.....200+ με τέτοια αυτοκίνητα? Εγώ ταξιδεύω με 140-170 και ας τελικιάζει στα 320+.........Οκ ρε φίλε σου είπε κανένας τίποτα?? Ο καθένας κάνει ότι νομίζει σωστό... Κ γιατί τι έχουν ''αυτά'' τα αυτοκίνητα?? Μήπως δεν είναι αυτοκίνητα που τα δίνει ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ 200++ χλμ τελική????
-
Ε δεν είναι και το καταλληλότερο αυτοκίνητο για 200αρες.
-
Δεν ειναι μονο αυτο αλλα ενα 8v 306 με 75 αλογα γινεται να πιασει πανω απο 180 κοντερ?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δεν ειναι μονο αυτο αλλα ενα 8v 306 με 75 αλογα γινεται να πιασει πανω απο 180 κοντερ?Με αυτό το μοτέρ όντως δε γίνεται άντε να πιάσεις 190 σε καμιά κατηφόρα αλλά η καρότσα του 306 αντέχει αρκετά χλμ παραπάνω όπως πχ το 306 gti με τους 167 ίππους το οποίο στα χαρτιά είχε τελική 220 χλμ.
-
Συμφωνώ με τον sv2 για την ταχύτητα, το αμάξι μπορεί να πιάνει 200+ αλλά είναι φτερό στον άνεμο. Κάτι να συμβεί θα χαθεί ο έλεγχος.
Μήπως δεν φτάνει η βενζίνη στις μεγάλες ταχύτητες;
Με τον μεγαλύτερο κινητήρα έβαλες και την αντλία/φίλτρα κλπ.; -
Ξαναρωταω το 16v ράλι πιάνει 220;;
ΑΣΕ τι λεει το γιουτιουμπ.. -
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Για χαλαρώστε.....200+ με τέτοια αυτοκίνητα? Εγώ ταξιδεύω με 140-170 και ας τελικιάζει στα 320+.........
Οκ ρε φίλε σου είπε κανένας τίποτα?? Ο καθένας κάνει ότι νομίζει σωστό... Κ γιατί τι έχουν ''αυτά'' τα αυτοκίνητα?? Μήπως δεν είναι αυτοκίνητα που τα δίνει ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ 200++ χλμ τελική????
Κανείς πως δεν καταλαβαίνεις η έχεις θέμα ;
Φρένα αλλαξες; -
Την ταχύτητα τη μετράς με gps ή από το κοντέρ;
-
Γιατί ρε φίλε δεν άλλαξες και το σασμαν μαζί με τον κινητήρα?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ξαναρωταω το 16v ράλι πιάνει 220;;
ΑΣΕ τι λεει το γιουτιουμπ..205 τελικη εδινε το εργοστασιο παντως...πραγμα που ακουγεται πολυ λογικο για 120 αλογα...και μενα μου ακουγονται πολλα τα 220
Χαμηλή τελική ταχύτητα