-
Ο χρήστης esquellot έγραψε:
Φίλε μου κι εγώ ακριβώς στην ίδια με σένα περίπτωση ήμουν και μετά από ενδελεχές ψάξιμο προτίμησα το Yaris d-4d lounge.
Περιμένω να έρθει.kai mena gia yaris me vlepw alla style + clima !!kalotaksido me to kalo na s erthei.ti xrwma to pires?
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Περί Corsa EcoFlex 1.3 Diesel:Μοτέρ προερχόμενο από τη Fiat (Multijet, τουρμπίνα Borg-Warner), αρχίζει να τραβάει καλά λίγο πριν τις 2000σαλ μέχρι τις 4000σαλ (μετά μόνο φασαρία κάνει)
Οικονομικό, πόλη 6lt/100km & ταξίδι 4,5lt/100km (με πολύ συχνή χρήση A/C)
Δεν πληρώνει τέλη
Start-Stop που ευνοεί την οικονομία
Δυνατά φρένα
Καλοί χώροι επιβατών για την κατηγορία
Καλή ποιότητα υλικών & συναρμογής
ΕυκολοδήγητοΤο βασικότερο: 5άρι & όχι 6άρι κιβώτιο, με μεγαλύτερο μείον τα κενά από σχέση σε σχέση, με αποτέλεσμα να μένεις πολλές φορές ξεκρέμαστος, ειδικά κάτω από τις 1900σαλ που απλά το αυτοκίνητο δεν πάει (πχ, όταν σε Stop κόβεις λίγο & έχεις 2α, βάζεις 1η...). Αδικεί πραγματικά το συμπαθέστατο ιταλικό μοτέρ.
Κιβώτιο κλασσικό Όπελ σε αίσθηση, σκληρό σε απότομες αλλαγές, δεν τις δέχεται ευχάριστα, καμμιά φορά τις χάνεις
Start-Stop όχι & τόσο άμεσο
Θορυβώδες μοτέρ, κροταλίζει & βουϊζει αρκετά, σαν παλιάς τεχνολογίας ταξί, σε ταξίδι κουράζει (ανεπαρκής ηχομόνωση;;;)
A/C όχι ιδιαίτερα αποδοτικό, ειδικά σε υψηλες εξωτερικές θερμοκρασίες (έχει γίνει 2 φορές έλεγχος στην αντιπροσωπεία)
Τιμόνι υπερβολικά ελαφρύ & με σχεδόν ανύπαρκτη αίσθηση
Πολύ μαλακές αναρτήσεις, γέρνει αρκετά & χοροπηδάει στην ευθεία
Μικρό πλάτος χώρου αποσκευώνΜάλλον θα σου πρότεινα Clio dCi, μάλλον παντού ανώτερο, ειδικά σε οδική συμπεριφορά, ίσως & σε κινητήρα (έχω αρκετή εμπειρία μόνο από το TCe, ομολογουμένως ικανότατο & εντυπωσιακό), αλλά δες & το φρέσκο Yaris Diesel, δεν το γνωρίζω, μα πρέπει να είναι από τα κορυφαία. Καλή εναλλακτική & το Hyundai i20 1.4 Diesel.
Ό,τι & να διαλέξεις, δώσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο 6άρι κιβώτιο. Από μόνη της, η ροπή ενός turbodiesel μοτέρ δεν είναι αρκετή, καθώς το ωφέλιμο εύρος στροφών είναι περιορισμένο (περίπου 2000σαλ) & πρέπει να βρίσκεσαι συνεχώς εντός αυτού, αλλιώς το μοτέρ 'κρεμάει' πιο αισθητά, ακόμη & σε σχέση με ένα λιγότερο ροπάτο ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο με 'πυκνότερο'κιβώτιο, έστω & 5άρι.thanks gia ta stoixeia tou corsa sumfwnw apla to odigisa kai to eniwsa polu pio argo apo to yaris alla tha m peis einai k pio varu.....
-
Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:
Στα λεφτά που κυμαίνεσαι έχεις πραγματικά πολλές επιλογές. Καταρχήν γνώμη μου είναι να μην προτιμήσεις μερκελάμαξο, συν ότι θεωρώ το Yaris πολύ καλύτερο και των 2. Αντικειμενικά είναι ισάξιο του Polo, αλλά στα δικά μου μάτια φαντάζει καλύτερο. Θεωρώ πως τα λεφτά για το Polo είναι υπερβολικά πολλά σε σχέση με αυτά που προσφέρει, ειδικά για το 1.6 TDI που κοστίζει επιπλέον περίπου 3.000 σε σχέση με το 1.2 TSI.
Θα κοίταζα επίσης τη Mito (85ps που δεν πληρώνει και τέλη), που ανέφερε και ο georgosk από πάνω, αλλά θα έριχνα μια ματιά και σε C4 1.6 Diesel 110ps Attraction με 6αρι σασμάν, με 16.500-17.000 περίπου καθώς και στο C3 1.6 Diesel 90ps Eco Chic με 14.500 το πολύ (+μεταλλικό και επέκταση). Δεν ξέρω βέβαια τι εμπειρίες έχεις από το C4 γιατί γενικώς γνωρίζω πως δεν βγήκαν και σκυλιά...
Παίζει επίσης και το Fiesta Econetic 1.6 90ps με 14.500-15.000 αν και δεν γνωρίζω τι παίζει με στοκ κομμάτια γιατί δεν έχω παρατηρήσει Fiesta στο δρόμο που να ''φοράει'' ειδικά τάσια και επιγραφή ''Econetic'' στο πορτ-μπαγκάζ.
Καλό πακέτο και το Leon 1.6 TDI Style με 16.500-17.000, αν δεν σε ενοχλεί η επικείμενη αλλαγή μοντέλου μέσα στο νέο έτος.
Γύρω στο 17αρι παίζει το Megane 1.5 DCI με 105ps και 6αρι. Καλό πακέτο και αυτό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα που συνήθως εμφανίζουν τα παλαιότερα Renault.
Από Κορέα μεριά βρίσκεις πραγματικά πλούσιο i30 1.4 Style με 17.500. Μπορείς να περιμένεις και το νέο cee'd, στα ίδια λεφτά πάνω-κάτω. Αν παρ'όλα αυτά θέλεις να παραμείνεις σε κάποιο από τα 3 που κοιτάς, επιμένω στο Yaris 1.4. Πολύ καλό πακέτο στην Style αν και τσιμπημένο. Όσο για το Corsa, νομίζω πως είναι μέτριο ποιοτικά (έλεος με τη διαφορά χρώματος σε κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου...), αν και με κορυφαίο ιταλικό μοτέρ, πολύ αξιόπιστο, το οποίο βέβαια κροταλίζει αρκετά, σαν 3κύλινδρο VAG...
Ό,τι σου πρότεινα δεν παίζει πάνω απο 18.000, εκτός κι αν ξεκινήσεις να το γεμίζεις έξτρα...
Καλοτάξιδο ό,τι κι αν αποφασίσεις..eyxaristw polu! epimenw se germania i iapwnia giati pragmatika kaika apo citroen c'4 me ta xilioprovlimata p m evgale kai prosanatolizomai se yaris!
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Για μένα από τους κορυφαίους συνδυασμούς αυτοκινήτου κινητήρα είναι το Fiat Bravo 1,6 120HP, αλλά δεν ξέρω πόσο έχει και τι προσφορές υπάρχουν.petrelaio????
-
Ο χρήστης NiaKk έγραψε:
Για μένα από τους κορυφαίους συνδυασμούς αυτοκινήτου κινητήρα είναι το Fiat Bravo 1,6 120HP, αλλά δεν ξέρω πόσο έχει και τι προσφορές υπάρχουν.
petrelaio????
Ναι, O multijet II
-
Ο χρήστης NiaKk έγραψε:
Για μένα από τους κορυφαίους συνδυασμούς αυτοκινήτου κινητήρα είναι το Fiat Bravo 1,6 120HP, αλλά δεν ξέρω πόσο έχει και τι προσφορές υπάρχουν.
petrelaio????
Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish[mod]
-
ειχα και γω το ιδιο διλημμα μ΄ σενα τελικα κατεληξα στο opel corsa eco cosmo
οδηγησα και τα 3 που κοιταζεις
εχω τωρα 10500 χλμ με καταναλωση 4,8
ο λογος που το επελεξα ηταν καθαρα οικονομικος και να στο αναλυσω- τελη κυκλοφοριας corsa->0 yaris,polo ->100 περιπου
2)τεκμηριο corsa 1248cc ->4000 euro τεκμηριο το yaris ειναι στην επομενη κατηγορια λογω μεγαλυτερου κυβισμου
3)καταναλωση ( πιστοποιημένη και απο τεστ) - χαμηλοτερη τιμή αγορας το corsa
o θορυβος που ανεφεραν παραπανω εμφανιζεται συνηθως στις υψηλες στροφες και με χαμηλη ταχυτητα και σε καμια περιπτωση δεν ειναι ενοχλητικος. για παραδειγμα με 5η και 100-120 δεν ακουγεται τιποτα.
οσο για το start-stop ειναι πολυ αμεσο και ποτε δεν προκειται να καθυστερησεις σε εκκινηση αυτο μπορεις να το δοκιμασεις κ ο ιδιος μ ενα test drive.
το 5 αρι σασμαν το κανει οντως πιο αργο απο το yaris. στο εξωτερικο ο ιδιος κινητηρας βγαινει και με 6αρι σασμαν αλλα εχει υψηλοτερη καταναλωση και πληρωνει κ τελη.
γενικα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος εως τωρα. αυτο τον καιρο νομιζω βγηκε μια καινουρια εκδοση που αντικαθιστα το cd mp3 με cd mp3 usb .
αντε καλη αποφαση - τελη κυκλοφοριας corsa->0 yaris,polo ->100 περιπου
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αν θελεις να παρεις πετρελαιοκινητο οι προυποθεσεις ειναι να κανεις πανω απο 15.000/χρονο και να μην το δωσεις μεσα σε μια πενταετια, γιατι δεν θα το αποσβεσεις. Οποτε κρατα το αμαξακι σου....
κάνω αρκετά χιλιόμετρα και το παλιο θα φύγει σίγουρα. Δεν ξερω και τι θα γίνει με την Απόσυρση και πρέπει μεσα στην εβδομάδα να καταλήξω για να το παραγγείλω!
Για την αποσυρση αν δεν απατωμαι εισαι στην κοψη του ξυραφιου, αλλα ρωτα να σου πουν με σιγουρια.
Δεν κοιτας και το Clio 1.5 dci?? Ειδικα τωρα που φευγει το μοντελο και οοποια προβληματα νεοτητας υπηρχαν εχουν εξαλειφθει πληρως, αλλιως το Yarisπου εχω διαβασει καλα λογια ή το Corsa. Το τελευταιο κανει λιγο θορυβο παραπανω απ'ολα αλλα δεν πειραζει , πριν 2-3 βδομαδες και ενω μολις ειχα βαλει μπροστα το αμαξι και ειχα κλειστα τα παραθυρα ακουγα κατι σαν μεταλλικο ηχο και τρομαξα πως εχω προβλημα τελικα ηταν διπλα μου ενα ολοκαινουργιο Corsa EcoflexΚαι οι μπιέλες έχουν ψυχή (και φωνή) !
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
@__NiaKk__,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!,ΟΧΙ POLO!Πάρε κάποιο άλλο αλλά ,ΟΧΙ POLO!
χαχχα να ρωτήσω γιατί ;;;;
-
Niakk θαρρώ πως αδικείς τον εαυτό σου επικεντρώνοντας τις σκέψεις σου σε γερμανούς/ιάπωνες. Εντάξει, το γιάρις είναι αρκετά καλό, κυρίως λόγω του εξατάχυτου σασμάν, αλλά υπάρχουν και αλλού εξαιρετικές επιλογές, όπως και το clio dci και το c3 hdi. Αν δεν έχεις κοιτάξει ακόμα τα γαλλάκια, επιβάλλεται να τα πάρεις για μία βόλτα, πιστεύω θα σε πείσει. Όσον αφορά τους ιταλούς, μην ξεχνάς ότι το corsa που σε ενδιαφέρει φορά ιταλικό μοτεράκι, όμως η γνώμη μου παραμένει ότι θα άξιζε μόνο αν έκανες την υπέρβαση και έπαιρνες το 1.7, όχι ότι το 1.3, κυρίως λόγω κιβωτίου πάλι.
-
Ίσως είμαι μειοψηφία, αλλά θεωρώ το Punto με τον ίδιο κινητήρα (1,3d) καλύτερη επιλογή από τo αντίστοιχο Corsa. Δεν ξέρω εάν άλλαξε κάτι δραματικά από τα G.Punto και προ facelift Corsa, τα οποία οδηγούσα παράλληλα ένα διάστημα, αλλά το Punto έχει καλύτερο εσωτερικό, λιγότερα τριξίματα, καλύτερη ανάρτηση (πιο άνετη και προοδευτική, λιγότερο ξερές αντιδράσεις).
Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται στην αγορά προσφορές εξοπλισμοί δώρα, αλλά για μένα το Punto είναι πιο φιλικό αυτοκίνητο σε καθημερινή χρήση και απορώ που κανένας δεν το βάζει στις συγκρίσεις αγοράς δίπλα στο «αδελφάκι» Corsa -
Είναι όντως παράδοξο το corsa να χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης στο αγοραστικό κοινό. Προσωπικά θεωρώ καλύτερο στο δρόμο και μακράν ομορφότερο το punto, το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι φθηνότερο του opel σε παρόμοιο εξοπλισμό.
-
γαλικο δεν θα σου προτεινα επειδη εχω κακη εμπειρια (αν και εγω φλερταρω με το c4 diesel επειδη δεν εχβω πολα λ7 και κανει 14000 το 90ps), απο το 4-5 ετος που το αγορασα to 2002 to pegeuot το 1/3 των ηλεκτρικων χαλασε.To ειχα παρει το 2002 καινουριο και χαλασε ανεμιστηρας καλοριφερ ενω δεν το δουλευα πολυ,ακομη χαλασαν κεντρικο κλειδωμα, μηχανισμος μπεκ για υαλοκαθαριστηρες, αναβε συνεχεια το λαμπακι του air back, προβλημα ο εγκεφαλος με σκαμπανεβασματα στροφων στο ρελαντι και αλλα πολλα.Κοιτα το 1700 corsa αλλιως πήγαινε για μεγαλύτερο μέγεθος αυτοκινητου με αυτα το λ7, παρε ενα cia ceed 120ps, fiati bravo 120ps... μεγαλα και ροπατα
-
Τα σύγχρονα γαλλάκια είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με μία δεκαετία πριν. Ειδικά το c3 και το c4 σε diesel αποτελούν πολύ ολοκληρωμένες προτάσεις, με καλό value for money.
-
Ο χρήστης diplomat έγραψε:
Τα σύγχρονα γαλλάκια είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με μία δεκαετία πριν. Ειδικά το c3 και το c4 σε diesel αποτελούν πολύ ολοκληρωμένες προτάσεις, με καλό value for money.για value for money δεν το συζηταω μακραν καλύτερο το c4, για το c3 δεν ξερω... νομίζω φθηνό ερχετε το 70ps, το 90αρι παει ακριβα σε σχεση με το i20 που εχει 90ps με 6ταχυτες και καδενα... κ ειναι φθηνοτερο οπως προειπα απο το 90αρι c3.
Μακαρι να ειναι καλύτερα απο πριν μια 10ετια, γιατι αν καταληξω σε αυτο να μην βριζω οπως εβριζα με αυτο που εχω τωρα
-
[quote='diplomat']Τα σύγχρονα γαλλάκια είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με μία δεκαετία πριν. Ειδικά το c3 και το c4 σε diesel αποτελούν πολύ ολοκληρωμένες προτάσεις, με καλό value for money.[/qu
μεταπωλητικη αξια?? -
Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
Τα σύγχρονα γαλλάκια είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με μία δεκαετία πριν. Ειδικά το c3 και το c4 σε diesel αποτελούν πολύ ολοκληρωμένες προτάσεις, με καλό value for money.
για value for money δεν το συζηταω μακραν καλύτερο το c4, για το c3 δεν ξερω... νομίζω φθηνό ερχετε το 70ps, το 90αρι παει ακριβα σε σχεση με το i20 που εχει 90ps με 6ταχυτες και καδενα... κ ειναι φθηνοτερο οπως προειπα απο το 90αρι c3.
Μακαρι να ειναι καλύτερα απο πριν μια 10ετια, γιατι αν καταληξω σε αυτο να μην βριζω οπως εβριζα με αυτο που εχω τωρα
παιδιά το c 4 έχω...καλο ειναι μέχρι να αρχίσει να βγάζει προβλήματα!!
-
Ομολογώ ότι δεν τα βλέπω να έχουν καλή μεταπωλητική αξία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνολική εικόνα της αξιοπιστίας τους. Πάντως όσον αφορά τα 'γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά' κτλ προβλήματα, στα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι αρκετά σημαντικός και ο παράγοντας τύχη. Δυστυχώς είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν κάποιες βλάβες, αλλά το ποιάς σοβαρότητας θα είναι αυτές είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να προβλέψει κανείς. Γενικά όμως κρίνω ότι τα επίπεδα αξιοπιστίας κυμαίνονται στα καινούρια μοντέλα λίγο ή πολύ σε μέτρια επίπεδα, είτε είναι γαλλικά, είτε γερμανικά, είτε γιαπωνέζικα. Δύσκολα θα σου βγει το αυτοκίνητο αλεξίσφαιρο, αλλά δύσκολα θα σου βγει και μπουρδέλο, ανάλογα που θα πέσεις, αλλά και πώς θα το μεταχειρίζεσαι, αν θα κάνεις τα σέρβις στην ώρα τους κοκ.
Yaris 1.4 diesel / polo 1.6 diesel / corsa 1.3 diesel