-
Καλώς ήλθες!
Επιτέλους ένα κάτοχος με Sandero!...
Ευχαριστούμε για τις απόψεις σου!υ.γ. μην εξαφανισθείς!
-
Θα συμφωνήσω με τον Storm και να προσθέσω πως το sandero θεωρώ πως είναι ακόμη πιο τίμιο αυτοκίνητο από το ήδη τιμιότατο DUSTER. Καλώς ήλθες φίλε.
-
Σας ευχαριστώ, εδώ θα είμαι να συζητήσουμε ότι θέλετε.
Μπήκα πριν απο λίγο απο περιέργεια να δω τις νέες τιμολογήσεις της Dacia και τελικά η νέα σειρά παρέχει μερικά πράγματα παραπάνω από την προηγούμενη σειρά για το εκάστοτε ίδιο πακέτο εξοπλισμού.
Για παράδειγμα η πλήρη έκδοση έχει hill assistant (πλεόν το έχουν όλες οι εκδόσεις, παλαιότερα δεν υπήρχε καν σαν επιλογή), MediaNav system και αισθητήρες όπισθεν, στην φουλ έκδοση που πήρα εγώ ήταν προαιρετικά και το έβαζες έξτρα αν ήθελες. Προσωπικά δεν έβαλα το MediaNav γτ ήθελα στο μέλλον να βάλω κάτι δικό μου και είπα τζάμπα τα λεφτά, ενώ τους αισθητήρες μου τους έβαλαν τζάμπα για να με καλοπιάσουν μαλλον.
-
Μερικές ερωτήσεις φίλε Kger τώρα που σε βρήκαμε!!!
- Έχεις βάλει υποβραχιόνιο;
- Με τριγμούς/θορύβους πως τα πάει; Συναρμολόγηση;
- Την ανάρτηση πως την βλέπεις; Είναι σκληρή; Μαλακή; Στις ανωμαλίες του δρόμου ακούς γκάπα/γκούπα;;;;;
- Ο θόρυβος της μηχανής μέσα είναι αποδεκτός; Κάνεις δηλαδή χαλαρό ταξιδάκι ή το κεφάλι γίνεται καζάνι;
υ.γ. είναι από τα αυτοκίνητα που καλοβλέπω... Sandero Stepway ... αλλά με κινητήρα βενζίνης.
-
φίλε Storm
-
Όχι δεν έβαλα αν και το καλόβλεπα γτ είχα συνηθίσει να έχω από το Μεγκάν του πατέρα μου που οδηγούσα. Γενικά κοιτούσα να δώσω όσο γίνετια λιγότερα λεφτά όταν το πήρα, οπότε δεν ασχολήθηκα, γτ χρειαζόμουν αυτοκίνητο και δεν είχα μεγάλο μπάτζετ. Aργότερα που ψάχτηκα να βάλω, ρώτησα στην αντιπροσωπέι ακαι το κόσοτς είναι 150-200 ευρώ , οπότε πάλι εγκαταλήφθηκε. Τώρα τι παίζει με καμιά κινεζιά ή universal υποβραχιόνιο δεν ξέρω. Αλλά επειδή πλέον γλιτώνεις λεφτά αφού στην έκδοση βάζουν ήδη κάποια που παλιά τα χρέωναν ως έξτρα, μπορείς αν θες να το προσθέσεις.
-
Μετά από 8 μήνες και κλέιενι σε λίγο τους 9 δεν υπάρχουν τριγμοί στο αυτοκίνητο πουθενά, ούτε από κάποιο πλαστικό. Η συναρμολόγηση είναι καλή, αλλά οκ η ποιότητα δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά για να είμαι ειλικρινής είχα δει και ακριβότερα αυτοκίνητα με παρόμοια ποιότητα εσωτερικά.
-
Η ανάρτηση θα έλεγα πως είναι μέτρια, σκληρή δνε θα την χαρακτήριζα αλλά και ούτε ότι πιο μαλακό έχω δει. Δεν έχω κάποιο παράπονο και γκάπα γκούπα έχω ακούσει σε μεγάλη λακούβα που πάτησα ενώ ήμουν λίγο αφηρημένος.
-
Η μηχανή δεν ακούγεται, στην αρχή την άκουγα κυρίως γτ είχα συνηθίσει και σε κάτι πιο καλό από άποψη ηχομόνωσης αλλά και βενζίνης, το ντίζελ που έχω εγώ το ακούς μόνο στην ησυχία. Έχω κάνει πολλά ταξίδια μέχρι στιγμής και σου μιλάω για 200-300 χιλ Εγνατία συνεχόμενα και δεν με κούρασε ποτέ η μηχανή ή να με ενοχλήσει θόρυβος. Η ηχομόνωση του δεν είναι και ότι καλύτερο (λογικό), αλλά από το καπό προς την καμπίνα είναι αρκετά καλή. Το μίον που έχει για παράδειγμα είναι ότι με ρεζερβουάρ γεμάτο, κυρίως τον χειμώνα με κλειστά παράθυρα κτλ, ακούγεται η κίνηση του καυσίμου, γκλουκ γκλουκ σε σταματήματα κτλ. Το ξεπέρασα αυτό, πλέον δεν το παρατηρώ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν ακούγεται. Μια λύση είναι και η μουσική
Τέλος, μου έχουν πει πως με τον βενζινοκινητήρα το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό και οικονομικό. Γνωστός της κοπέλας μου, από αυτόν άκουσα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πήγε Θεσσαλονίκη-Βόλο-Σποράδες με παιδιά κτλ, απροβλημάτιστα και σε απόδοση και σε κατανάλωση.
Μια φιλική συμβουλή, για όποιον πάρει αυτό το αμάξι, να βάλετε το προστατευτικό για το πλαίσιο πριν το πορτ παγκάζ, στην αρχή το σνόμπαρα αλλά είδα πόσα πράγματα, ειδικά οι συνεπιβάτες ακουμπάν εκεί και ειδικά με βαλίτσες κτλ και πραγματικά αξίζει και σώζει από εκδορέ και ζημιές στο χρώμα και στο αμάξωμα.
-
-
Αυτό με το γεμάτο ρεζερβουάρ το κάνει και το Qashqai! Η μόνη διαφορά με το Sandero είναι πως το Qashqai έχει και τριγμούς
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
φίλε Storm...Ωραίος! Σε ευχαριστώ!...
Παλιότερα είχα πάει δύο φορές στην κεντρική αντιπροσωπεία και σε μία εξουσιοδοτημένη εμπορία για να το δω και να το κάνω test drive. Τελικά κατάφερα μόνο να το δω και αυτό που είδα ήταν για πελάτη. Φυσικά για test drive δεν υπάρχει δυνατότητα. Ούτε καν το απλό Sandero. Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται.
Από την ματιά που του έριξα είχα δει κάποιες 'εκπτώσεις' στην ποιότητα και στα υλικά, αλλά σε γενικές γραμμές το θεωρώ πολύ τίμιο για τα λεφτά του.
Ο βασικός λόγος που το καλόβλεπα και το καλοβλέπω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι γιατί το θεωρώ αγχολυτικό. Δεν είναι το ακριβό crossover που σκέφτεσαι μην τυχόν και λερωθεί ή μην τυχόν και γίνει κάποια γρατζουνιά αν το βγάλεις στο χώμα ή αν θα βγάλει κάποιο τριγμό ή θόρυβο. Και κυρίως είναι αυτοκίνητο που περνά απαρατήρητο από τους περίεργους (κλέφτες, αλητάμπουρες κλπ...).
-
Απαρατήρητο;;;; Εμένα μου πήραν κάτι πιτσιρικάδες (λογικά) τα καπάκια από τις βαλβίδες που φουσκώνουμε τ αλάστιχα γτ μάλλον δνε είχαν dacia στην συλλογή τους
Test drive ναι δεν παιζει είναι η αλήθει ακαι δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί. Κάνε κανά 2 γύρους ένα duster για να δεις το τα εσωτερικά, ποιοτικά, θέσεις κτλ γτ είναι 99% τα ίδια, οδηγικά δεν θα βγάλεις συμπέρασμα.
Εκπτώσεις έχει, εξού και χαμηλή τιμή, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Πχ το Ibiza της προηγούμενης γεννιάς το θεωρώ εσωτερικά μακράν πιο φτωχό ποιοτικά σε σχέση με την τιμή του. Η ταπετσαρία ήταν σαν να είναι από ύφασμα για καλσόν... Το είχα δει πριν κανά χρόνο ότνα έψαχνα, αλλά από ότι άκουσα βελτιώθηκε στην καινούργια γενιά.
Και μιας και το θυμήθηκα, ένα επίσης κακό που έχιε από άποψη θορύβου είναι πως ο κλιματισμός, καλοριφέρ, αέρας, στην μεγάλη σκάλα ακούγεται αρκετά και ενοχλητικά. Αν και τώρα με τη ζέστη σε χαμηλή σκάλα ψύχει εκπληκτικά το αυτοκίνητο, το χειμώνα είναι το μανίκι που μερικές φορές, κυρίως για τα παράθυρα, αναγκάζεσαι να το βάλεις στο τέρμα και σπάει λίγο μπάλες. αλλά οκ το διατηρείς στο φουλ για λίγο γτ αλλιώς σκας.
-
-
Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνω τους τελευταίους 5 μήνες για αυτοκίνητο αλλά οτι εχω βρει σε μαντράδες ειναι σάπια. Σκέφτομαι τελικά αν μπορώ να κανω μια μικρή υπέρβαση και να πάρω ενα sandero. Τι λέει απο παθητικη/ενεργητική ασφάλεια; Εχουμε 1 παιδάκι και πιθανον στο άμεσο μέλλον να κάνουμε αλλο 1. Θα μας βολέψει; Περισσότερο μεσα στην Αθήνα θα κινούμαστε. Αντε να κανουμε 1-2 ταξιδια το χρονο.
Ευχαριστώ.
-
Καθώς δεν διάβασα μια απάντηση από τους φίλους που έχουν πάρει το sandero θα προσπαθήσω να απαντήσω έμμεσα έχοντας βέβαια το duster. Όσον αφορά την ενεργητική ασφάλεια αυτή είναι απλά αξιοπρεπής. Τόσο το duster όσο και το sandero δεν είναι αυτοκίνητα για τρελές προσπεράσεις σε δρόμους τύπου Γαλαξίδι - Ιτέα, δεν είναι για τρελούς ρυθμούς ανάβασης και φρεναρίσματος σε δρόμους του τύπου Ριτσώνας, δεν είναι όμως άσχημα σε ταξίδι σε ανοικτό δρόμο ενώ οι κινητήρες της renault τα κινούν αξιοπρεπέστατα φορτωμένα ή όχι με επιβάτες και μπαγκάζια. Ας πούμε το stepway diesel. Το αυτοκίνητο από τους τσιγκούνηδες Βρετανούς έχει χαρακτηριστεί πολύ πιο vfm από το ήδη τίμιο duster. Οι χώροι του sandero το κατατάσσουν άνω του μέσου όρου της κατηγορίας του. Η ποιότητα υλικών και συναρμογής είναι τυπική του clio προηγούμενης γενιάς. Τα ηλεκτρονικά του είναι τυπικά της renault και τα μοιράζεται με πολλά οχήματα του ομίλου renault-nissan-dacia. Όσον αφορά την παθητική ασφάλεια νομίζω και εκεί είναι μέτρια (4 stars) καθώς να πούμε έχει λιγότερα συστήματα ασφαλείας από πολλά σημερινά αυτοκίνητα. Για παράδειγμα έχει 4 αερόσακους έναντι πολλών που έχουν 6 ή 7 κλπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλές αλλά σίγουρα δεν έχει την παθητική ασφάλεια του ομόσταβλου κλιό. Πάντως είναι πολύ τίμια πρόταση και σίγουρα αξίζει πολύ περισσότερο από το να πάρεις ένα μεταχειρισμένο της κατηγορίας φορτωμένο χλμ στα ίδια χρήματα. Με είχε εντυπωσιάσει ο χώρος αποσκευών του αυτοκινήτου που δίχως να είναι σπηλαιώδης εντούτοις χωρά άνετα 2 μεγάλες βαλίτσες και 2 - 3 μικρές ακόμη σχετικά άνετα. Στα υπέρ φυσικά και η δυνατότητα να δέχεται καθίσματα isofix.
-
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο για την απάντηση σου. Με βοήθησες να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη.
-
Χαρά μου να βοηθώ όπου μπορώ. Παρεμπιπτόντως έχω κι εγώ ένα κοριτσάκι και δεν νιώθω να κινδυνεύει μέσα στο Dacia duster...
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ανάλογα με τα χρήματα που δίνεις προσδιορίζεται και το τι μπορεί να προσφέρει το αμάξι. Αν δεν χεις λεφτά για κατι αλλο και μονο πχ το Dacia σε καλύπτει , δε γκρινιάζεις για τα σημεία που υστερεί... Αυτο πληρώνεις αυτο παίρνεις.Προσωπικά δε θα έπαιρνα αυτοκίνητο που δε πιανει τοπ σκορ στα τεστ ασφαλείας.
Sent from my iPad using Tapatalk
Προσωπικά δεν θα έπαιρνα αυτοκίνητο που πολλά διπλώματα και διακρίσεις τα παίρνει εργολαβικά με απευθείας ανάθεση στο σπίτι μέσω ταχυδρομείου.
-
Να απαντήσω και εγώ στον φίλο ως κάτοχος ενός stepway με κάποια καθυστέρηση λόγω διακοπών. Θα υπογραμμίσω ότι απλό sandero έχω δει μόνο στον δρόμο, δεν ξέρω αν οι χώροι κτλ είναι ίδιοι.
Φυσικά κατασκευαστικά και σχεδιαστικά μιλάμε για 2 ίδια αυτοκίνητα με τα ίδια συν και πλην. Το καλό του stepway είναι πως είναι λίγο πιο ψηλό, πράγμα το οποίο του δίνει το στυλ του crossover αλλά επίσης αν και δεν το πίστευα, πολύ σύντομα μου απέδειξε πως στους ελληνικούς δρόμους το μικρό έξτρα ύψος δίνει λύσεις.
Αν οι χώροι είναι ίδιοι, μιλάμε για πολύ μεγάλο πορτ παγκάζ για αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Χωράει άνετα μια πολύ μεγάλη βαλίτσα και μία μέτριου μεγέθους και αφήνει χώρους και για τζίτζιλι-μίτζιλι. Τα καθίσματα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά είναι για εμένα αρκετά αναπαυτικά, προς το παρών δεν κουράστηκα ποτέ σε κάποιο ταξίδι. Οι χώροι για τους πίσω είναι αξιοπρεπέστατοι. Εγώ πίσω κάθομαι άνετα ενώ σε captur που έχω μπει, δεν ένιωθα άνετα με τα γόνατα μου να ακουμπούν στο μπροστινό κάθισμα. Η ενεργητική ασφάλεια είναι πολύ καλή με όλα τα mainstream οδηγικά συστήματα. Την παθητική ασφάλεια την βρήκα αποδεκτή χωρίς κάτι τρομερό, απλά έχοντας τα βασικά.
Η κίνηση στο δικό μου που είναι ντίζελ είναι πολύ καλή με αξιοπρεπέστατα γκάζια όταν χρειαστούν. Ποιότητα κύλισης καλή με απορρόφηση κραδασμών μεγαλύτερη από ότι περίμενα όταν το πήρα, αλλά με με μέτρια ηχομόνωση η οποία κυρίως επικεντρώνεται στον κινητήρα ο μέσα στην καμπίνα περνά απαρατήρητος σε άτομα που έχουν σχέση με ντίζελ αυτοκίνητα.
Στα μείον του αυτοκινήτου η γενικότερη εσωτερική σχεδίαση η οποία δεν έχει να δώσει κάτι, απλά τα απαραίτητα και ένα σύνολο αποδεκτό στο κοινό μάτι και με ποιότητα υλικών αποδεκτή, έχω δει χειρότερα από τις μεγαλύτερες εταιρίες. Συναρμολόγηση πολύ καλή, δεν τρίζει τίποτα και δεν φοβάσαι ότι κάτι θα ξεκολλήσει κτλ.
Ίσως να ακούγομαι υπερβολικός και διθυραμβικός για ένα αυτοκίνητο dacia, αλλά πραγματικά το αυτοκίνητο μου έχει προσφέρει πράγματα που δεν τα περίμενα όταν αποφάσισα να το αγοράσω, καθότι συμβιβάστηκα σε αυτό γτ έψαχνα κάτι ντίζελ και με συγκεκριμένο μπάτζετ καθώς είχα αποκλείσει μεταχειρισμένα ντίζελ με όλα αυτά που ακούγονται.
Κλείνοντας για εμένα τα μεγάλα του συν είναι η τιμή, η κατανάλωση, οι χώροι και αν μιλάμε για το stepway, η ψευδαίσθηση του offroad που αποπνέει (πράγμα που υπερασπίζεται σε δύσκολες συνθήκες).
Στα μείον, είναι η εσωτερική σχεδίαση, η όχι τοπ παθητική ασφάλεια και για εμένα η όχι μεγάλη χρειστηκότητα του ηλεκτρονικού καντράν που δίνει πληροφορίες για τα χλμ κτλ. Επίσης, ότι χρειαστείς σε αξεσουάρ ή ανταλλακτικό έχει αρκετό περίμενε. -
Μάλλον την έπαθες κι εσύ όπως και εγώ με το duster. Πήρες πραγματικά πολύ περισσότερο αυτοκίνητο στα χρήματα που έδωσες από ότι περίμενες!
-
Ναι ακριβώς όπως το λες. ΟΚ αν θα πάρεις dacia θα το πάρεις επειδή θες ένα εργαλείο, αν θέλει κάποιος ένα τοπ τεχνολογικά αυτοκίνητο, με ανέσεις και ντιζαϊνάτο κτλ κτλ δεν θα πρέπει να πάρει dacia, απλά τα πράγματα.
Και ξέχασα και το τοπ σπαστικό πράγμα του αυτοκινήτου, όταν έχει ησυχία και έχεις γεμάτο ρεζερβουάρ ακούγεται το γκλουκ γκλουκ από το καύσιμο που κουνιέται. Με εκνεύριζαι αρκετά αλλά πλέον το ξεπέρασα και δεν το παρατηρώ σχεδόν καθόλου, δλδ το ακούω αλλά το κάνει αυτόματα delete ο εγκέφαλος
Και εγώ σαν άνθρωπος που πήρε το πρώτο του αυτοκίνητο (οδηγούσα οικογενειακό), θα ήθελα μερικά πράγματα παραπάνω αλλα΄είναι εντυπώσεις που μου δημιουργήθηκαν από αυτά που διάβαζα στα περιοδικά και στα sites. Ότι χρειάζομαι για να πηγαίνω όπου θέλω το έχω, η άνεση και το ωραίο στο μάτι κοστίζει έξτρα και αν δεν υπάρχει το παραβλέπεις.
-
Νομίζω πως το sandero είναι ένα σχετικά μικρότερο duster, εντούτοις έχω την αίσθηση πως στην ουσία του είναι ένα μασκαρεμένο captur με πιο λιτό εσωτερικό διάκοσμο. To stepway είναι πραγματικά μια πολύ vfm λύση για πολύ κόσμο αλλά όπως το είδα στην έκθεση, στα πρότυπα του daster είναι φτηνό αλλά δεν είναι φτηνιάρικο.
-
Γνωρίζετε γιατί στο απλό sandero δεν φέρνουν την εκδοσή του dci με τα 90 άλογα ?
Μήπως το φέρνουν μόνο με παραγγελιά ? -
Το βρίσκω δύσκολο έως απίθανο να σου φέρουν εισαγωγή DCi 90 στο απλό Sandero.
Dacia Sandero II