-
Γνωρίζετε γιατί στο απλό sandero δεν φέρνουν την εκδοσή του dci με τα 90 άλογα ?
Μήπως το φέρνουν μόνο με παραγγελιά ?δεν φέρνουν καθόλου ντίζελ για το απλό sandero?
-
Ο χρήστης Kger έγραψε:
Γνωρίζετε γιατί στο απλό sandero δεν φέρνουν την εκδοσή του dci με τα 90 άλογα ?
Μήπως το φέρνουν μόνο με παραγγελιά ?δεν φέρνουν καθόλου ντίζελ για το απλό sandero?
Μονό με τα 75hp.
-
Τότε για εμένα με 75 ίππους μόνο για δικάβαλο κάνει και είναι αγορά με βάση κάθε παραμετρο στυγνής οικονομίας. Πόση τέλος πάντων είναι η διαφορά ανάμεσα στο απλό και στο stepway ώστε να προτιμήσει κάποιος το πρώτο από το δεύτερο; Καλύτερα ταξί ή ΜΜΜ...
-
Μια χαρά ειναι τα 75 για μέσα στην πόλη, άπλα σε ταξίδια κουράζουν λίγο. Δεν ειναι λίγα τα clio και 208 που έχουν πουληθεί με 68 και 75 άλογα. Η dacia προσφέρει κανονικά την εκδοσή με τα 90 άλογα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο δικό μας αντιπρόσωπος μάλλον δεν το εισάγει στο απλό sandero.
-
Και σε πολλές προηγμένες χώρες το DCi 90 υπάρχει μόνο στο Stepway. H χώρα από την οποία εξαρτώνται οι παραγγελίες της Ελλάδας δεν το εισάγει, οπότε γι'αυτό λέω μάλλον απίθανο. Φυσικά δεν έχεις κάτι να χάσεις να ρωτήσεις.
-
Γεια σας και απο μενα ...Ειμαι κατοχος Sandero TCe 90hk S&S EASY-R εδω και 9 μηνες .Η εκδοση αυτη στο Sandero δεν υπαρχει ακομμα στην Ελλαδα ,μιας και εγω ειμαι κατοικος Εξωτερικου.Ας αρχισουμε λοιπον να λεμε το τι εζησα σε αυτους τους 9 μηνες.Για αρχη αυτο που με εχει ενθουσιασει παρα πολυ απο την αρχη,ειναι ο ολοκαινουργιος κινητηρας του Γκρουπ.Και οταν λεμε για ενθουσιασμο μιλαμε για την αισθηση που σου δινει οταν νιωθεις απο 989 κεκ να σε κολαει κυριολεκτικα στο καθισμα.να εχει παρα πολυ καλες ρεπριζ στις προσπερασεις ακομμα και με 5η μεσα,και γενικα να σου καν δινει την αισθηση οτι ο τουρμπο 900αρης με τα 90 αλογα ειναι ενα απο τα πολυ δυνατα σημεια του αυτοκινητου,και το οποιο συνδιαζεται αψογα με το Ημιαυτοματο κιβωτιο. Περνωντας στα υπολοιπα στοιχεια ,στο εσωτερικο δεν τριζει κατι,η συναρμολογηση ειναι πολυ καλη,στη χωρα που ζω οι καιρικες συνθηκες το χειμωνα ειναι παρα πολυ δυσκολες,και αυτο το ξεπερασε το Sandero με πολυ ευκολια.Χωροι για τους πισω επιβατες ειναι αρκετοι,η εδω αντιπροσωπεια το προωθει πολυ δυνατα σχεδον το ιδιο με Renault .Γενικα ειναι μια τιμια επιλογη για τη σχεση τιμης /αυτοκινητου,και σκεφτομαι πολυ σοβαρα να περιμενω το νεο Duster και το Sandero να γινει το δευτερο αυτοκινητο.
-
Καλοτάξιδο να είναι!!
Σε ποιά χώρα μένεις?? -
Το Stepway εισάγεται και Ελλάδα ως 0.9 TCe Easy-R από τον Ιούνιο.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Καλοτάξιδο να είναι!!
Σε ποιά χώρα μένεις??Ευχαριστω πολύ!!!
Ειμαι στη Σουηδια.....Και εχει πηξει το ματι μου στα Volvo ....Ετσι αποφασισα να δοκιμασω κατι πολύ διαφορετικο,και ετοιμάζομαι να ενταξω και το νέο Duster από του χρονου. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Το Stepway εισάγεται και Ελλάδα ως 0.9 TCe Easy-R από τον Ιούνιο.Ναι το εμαθα...Παντως ο κινητήρας αυτος είναι δυναμη...και από καταναλωση...5,3 στο πρόγραμμα eco
-
Τον είχα οδηγήσει στο Clio IV όταν πρωτοείχε κυκλοφορήσει το μοντέλο με πολύ καλές εντυπώσεις.
Καλοτάξιδο το Sandero σου!
-
Δοκιμή του Stepway f/l από 4Τ:
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/ ... way-dci-90 -
Ενδιαφέρομαι για το Stepway 1.5 αλλά διαβάζω κυρίως στο Dacia.co.uk για θέματα με τον συμπλέκτη και Clutch Shudder ακόμη και σε οχημάτων λίγων χιλιομέτρων... έχει κανείς τέτοια εμπειρία;
-
αυτό τι ακριβώς θα πει;
προσωπικά δεν έχω κάποιο θέμα που να σχετίζεται με το κιβώτιο ή τον συμπλέκτη, απλά δεν κατάλαβα και τι ακριβώς είναι αυτό το clutch shudder.
Στο αγγλικό φόρουμ επειδή το είχα ξεψαχνίσει παλιά και εγώ, αναφέρονται αρκετά για παλαιότερα μοντέλα. Είναι αλήθεια πως μοντέλα της dacia έβγαλαν θέματα τα οποία από οτι είπαν απο το 15 και μετά τα νέα μοντάλα τα έχουν ξεπεράσει.
-
Αυτά που διάβασα ήταν ότι τρίζει έντονα ο συμπλέκτης και το αμάξι λιγότερο όταν ξεκινάνε από 1η ή όταν βάζουν όπισθεν και δεν ξεκινάνε φουριόζοι.
Επίσης ότι σε διαδρομές πόλης με πολλά σταμάτα-ξεκίνα , όταν σταματάνε πχ σε ένα σταυροδρόμι η πρώτη και η δευτέρα δεν μπαίνουν και ο συμπλέκτης κάνει θόρυβο. Πρέπει να σταματήσουν το αμάξι για 5-10 λεπτά για να επανέλθει. Λογικά είναι σε παλιότερα μοντέλα αλλά είδα και 2-3 να λένε ότι είχαν του 2016 και το έπαθαν. Βέβαια κάποιος έγραψε εκεί ότι ίσως παίζει ρόλο ότι είναι ανάποδα τιμόνια και συμπλέκτες κοκ -
Με επιφύλαξη τα αγγλικά είναι και από άλλο εργοστάσιο - νομίζω της Ινδίας - τουλάχιστον τα Duster.
-
Εγώ δεν έχω κάποιο θέμα και αυτό που λέει ο samatistas ισχύει για όλα τα μοντέλα dacia από ότι μου είχαν πει στην αντιπροσωπεια γτ και εγώ είχα τον προβληματισμό περί Ινδίας και μου είχαν πει ότι σε χώρες δεξιοτίμονες παράγονται στην Ινδία ολόκληρα εκτός από κινητήρες αν θυμάμαι καλά στο τι μου είπαν. αλήθεια ή ψέματα παντού στο δικό μου made in Romania γράφει.
Ούτε για το νερό έχω θέμα και έφαγε πολύ βροχή το χειμώνα ειδικά σε ταξίδια που έκανα. Βέβαια θα μου πεις αν στον πρώτο χρόνο είχε τέτοια θέματα... Εντάξει η μόνωση που έχουν οι πόρτες θεωρώ πως είναι τραγικές σαν μορφή, κυριολεκτικά όσο πιο απλά γίνεται με το λάστιχο να είναι πάνω στο αμάξωμα και όχι πάνω στην πόρτα. Αυτό όταν το είδα με προβλημάτισε πολύ γτ ο μ@λ@κ@ς το είδα αφού το αγόρασα αλλά είναι οκ δεν περνά τπτ.
-
Χαιρετω την παρεα.Ειμαι σε αναζητηση ενος οικονομικου diesel αυτοκινητου και σκεφτομαι την αγορα του sandero με τον 1.5 dci 75 ps καθαρα λογω τιμης(11730).Αυτη τη στιγμη κανω πανω απο 25.000 χλμ τον χρονο μονο για την μετακινηση μου στην δουλεια αν και αυτο ενδεχεται να αλλαξει αλλα και παλι στην καλυτερη περιπτωση να πεσω στα 15.000 χλμ τον χρονο.Υπαρχει κανεις κατοχος του συγκεκριμενου αυτοκινητου στο forum?Γενικα τι προβληματα εχουν αναφερθει για τον συγκεκριμενο κινητηρα?
-
Καλησπέρα
Επιστρέφω στο θέμα γιατί όπως λέμε τα καλά, πρέπει να λέμε και τα στραβά. Πάνω στο χρόνο έκλεισα σέρβις για το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία, το οποίο συνέπεσε με ένα πρόβλημα στο παράθυρο του συνοδηγού. Όταν είναι ανοιχτό στη μέση για παράδειγμα και περάσω πάνω από λακούβα ή όταν υπάρχει μεγάλη ταχύτητα, αρχίζει και τρίζει. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως το τρίξιμο διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα και μετά στα ματάει σαν να επέρχεται κάποια ισορροπία. Το σπαστικό είναι ότι μου έκλεισαν ραντεβού 2 βδομάδες μετά λόγω δουλειάς.
Πριν κανά μήνα το παράθυρο λίγο πριν φτάσει στο πάνω σημείο όταν κλείνει ή στα πρώτα εκατοστά όταν κατεβαίνει, κάνει ένα τσιριγμα. Αυτό πριν ξεκινήσει το τρέμουλο στο παράθυρο. Αυτό μπορεί να είναι μια προειδοποίηση κάποιας ζημιάς/βλάβης ή είναι κάτι τυχαίο; Εγώ υπέθεσα ότι από τη ζέστη κάτι παίζει με κανά πλαστικό ή με κανένα σκουπιδάκι που προκαλέι το τσίριγμα.
Υ.Γ.: Φίλε που ρωτάς για τον ντίζελ με τα 75 άλογα, θεωρώ πως εκτός πόλης θα έχεις θέμα σε επιδόσεις.
-
Δεν με απασχολουν τοσο οι επιδοσεις...Θεωρω πως με 20 κιλα ροπη δεν θα εχω ιδιαιτερο προβλημα πχ στις προσπερασεις.Η αγορα του συγκεκριμενου θα γινει αν γινει λογω τιμης και οικονομικης καταναλωσης και συντηρησης.Το θεμα ειναι τι γινεται με τον κινητηρα,ειναι αξιοπιστος?Τι βλαβες εχουν παρατηρηθει γιατι με renault πρωτη φορα ασχολουμαι και δεν γνωριζω πολλα.Εχει γνωστος το stepway με τα 90 ps προ f/l και 80.000 χλμ (4 χρονια) χωρις προβληματα...Μεταχειρισμενο diesel δεν το σκεφτομαι καν με αυτα που ακουω και εχω δει και το αμεσως επομενο μοντελο σε τιμη ειναι το hyundai i20 1.1 diesel (τρικυλινδρο) με χειροτερες επιδοσεις και 1500 ευρω ακριβοτερο σε τιμη
Dacia Sandero II