-
Καταρχήν καλησπέρα. Ονομάζομαι Βασίλης και σε λίγο καιρό θα βγάλω δίπλωμα. Επειδή υπάρχουν μερικά μετρητά στην άκρη (~7000Ε), σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός αυτοκινήτου. Ψάχνοντας λοιπόν αρκετά κατάληξα στο Toyota Celica (της πρώτης γενιάς που έβγαινε 1970-1980) για να είμαι ειλικρινής κυρίως λόγω εμφάνησης. Επειδή όμως είναι πολύ παλιό μεντέλο, η απορία μου είναι η εξής: πόσο μεγάλη είναι η διαφορά της συντήρησης/προβλημάτων που θα μου βγάλει ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση σε σχέση με ένα μεταχειρησμένο Golf ή Polo δεκαετίας;
-
Καταρχήν καλησπέρα. Ονομάζομαι Βασίλης και σε λίγο καιρό θα βγάλω δίπλωμα. Επειδή υπάρχουν μερικά μετρητά στην άκρη (~7000Ε), σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός αυτοκινήτου. Ψάχνοντας λοιπόν αρκετά κατάληξα στο Toyota Celica (της πρώτης γενιάς που έβγαινε 1970-1980) για να είμαι ειλικρινής κυρίως λόγω εμφάνησης. Επειδή όμως είναι πολύ παλιό μεντέλο, η απορία μου είναι η εξής: πόσο μεγάλη είναι η διαφορά της συντήρησης/προβλημάτων που θα μου βγάλει ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση σε σχέση με ένα μεταχειρησμένο Golf ή Polo δεκαετίας;
-
-
Ουτε για αστειο! Παρε ενα συγχρονο αυτοκινητο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Καταρχάς, πέρνα και μια βόλτα από το τμήμα του φόρουμ 'Κλασσικά και Ιστορικά'. Εκεί θα βρεις πιο πολλές απαντήσεις.
Επί του θέματος, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν παλιό αυτοκίνητο για καθημερινό, σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι ιδανικό. Τουλάχιστον στην αρχή, μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο σε κατάσταση που να θεωρείται αξιόπιστο, θα πρέπει να ξοδέψεις αρκετά χρήματα, ανάλογα πάντα το μοντέλο. Αν δεν το θέλεις για να πηγαίνεις στη δουλειά σου και δεν σε πειράζει αν κάποια στιγμή σε αφήσει στη μέση του δρόμου, τότε προχώρα. -
Ας σκεφτεί και το τρίπτυχο ανέσεις-ασφάλεια-οικονομία.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ας σκεφτεί και το τρίπτυχο ανέσεις-ασφάλεια-οικονομία.Ακριβως. Απο οτι μου λεει ο πατερας μου που ειχε μια απο τις ελαχιστες στην Ελλαδα οταν ειχε πρωτοβγει, η ουρα ψαρευε ακομα κι οταν ειχε υγρασια... Για βροχη δεν το συζηταμε. Χαχα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Πολύ μεγάλο το ρίσκο από κάθε άποψη.
Οδηγική άνεση,τέλη κυκλοφορίας,καύσιμα,ανταλλακτικά (που θα τα βρείς?) κ δεν συμμαζεύεται.
Μόνο με το κριτήριο της εμφάνισης το επέλεξες?
Κάποιο νεότερο μοντέλο δεν πληρεί αυτό το ''θέλω'' σου? -
Ωραίο κλασικό αυτοκίνητο αλλά όχι για κύριο αυτοκίνητο. Άλλο είναι να το είχατε ψιλοπαρατημένο σαν δεύτερο τρίτο και άλλο να θέλεις να το βρεις καλούτσικο και να ξεκινήσεις αγώνα για να το φέρεις. Εκτός αν είσαι του χώρου συντήρησης αυτοκινήτου και ξέρεις προσβάσεις κλπ. Και μετά πάλι δεν κάνει για κύριο αυτοκίνητο. Άσε το επικίνδυνο του πράματος νέος οδηγός με πισωκίνητο του 70....
Με τόσα λεφτά μπορείς να βρεις πολλά αυτοκίνητα που να σε κερδίσουν. -
Ο χρήστης GiannisMS έγραψε:
Πολύ μεγάλο το ρίσκο από κάθε άποψη.
Οδηγική άνεση,τέλη κυκλοφορίας,καύσιμα,ανταλλακτικά (που θα τα βρείς?) κ δεν συμμαζεύεται.
Μόνο με το κριτήριο της εμφάνισης το επέλεξες?
Κάποιο νεότερο μοντέλο δεν πληρεί αυτό το ''θέλω'' σου?Φοιτητής είμαι, οπότε δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Να είναι τετραθέσιο, μικρού κυβισμού, μικρών σχετικά διαστάεων και ωραίο εμφανησιακά. Και γενικώς λατρεύω το στυλ των αυτοκινήτων της περιόδου '60-'80. Από εκεί και μετά έχω την αίσθηση ότι τα αυτοκίνητα έγιναν πολύ ''πλαστικά'', τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Και το συγκεκριμένο μοιάζει πολύ στο σχεδιασμό στα αμερικάνικα muscle car, χωρίς όμως την τρελή κατανάλωση και τον τεράστιο κινητήρα. Τέλος πάντων, αν έχετε να προτείνετε κάποιο αμάξι με παρόμοιο σχεδιασμό που να είναι όμως αρκετά νεότερο θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Αλλιώς μάλλον κλίνω προς κάποιο μεταχειρισμένο VW.
-
Ο χρήστης Bill565 έγραψε:
Αλλιώς μάλλον κλίνω προς κάποιο μεταχειρισμένο VW.Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Όσο για τα αυτοκίνητα 40 ετών, μάλλον δεν έχει τα εσωτερικά τους για να μιλάς για πλαστικά. Εκεί να δεις... η χαρά των lego!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις
-
Το μπάτζετ σου μας το είπες. Τώρα πρέπει να μας πεις και τις απαιτήσεις σου, τις διαδρομές σου και τις προτιμήσεις σου.
-
Ο χρήστης Bill565 έγραψε:
Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις
αφου εισαι νεος και χωρις υποχρεωσεις, ΜΧ5 .
Παρτο φτηνα, σκισε το, και δωστο οταν βαρεθεις χωρις να χασεις πολλα. Ασε που θα ειναι και αξιοπιστο λογω μαζντα, ποιο συγχρονο και δεν το λες και ασχημο....και μην ξεχνας ειναι πισωκινητο, και με μπλοκε, θα βρεις, αν ψαξεις...
να το κλειδωνεις καλα ομως, γιατι θα στο βουταει ο νταντης σου...και κρατα τα ρεστα για λαστιχα και βενζινες. -
Το μπάτζετ σου μας το είπες. Τώρα πρέπει να μας πεις και τις απαιτήσεις σου, τις διαδρομές σου και τις προτιμήσεις σου.Απαιτήσεις ότι και παραπάνω: > Να είναι τετραθέσιο, μικρού κυβισμού, μικρών σχετικά διαστάεων και ωραίο εμφανησιακά.
Διαδρομές αποκλειστικά εντός πόλης και σχετικά λίγα χιλιόμετρα (για αρχή τουλάχιστον). Προτιμήσεις... δύσκολο να πω ακριβώς. Κάτι σε κουπέ/σπορ.
Edit: Να μην καίει και σαν διάολος γιατί το ταμείο είναι μείον
-
Με 7000 παίρνεις ωραιότατα 3θυρα hatches 5ετίας.
-
Πάρε μεταχειρισμένο RX-8 πάμφθηνο και ως φοιτητής αν κάνεις κάτω από 10.000 χιλιόμετρα το χρόνο δε θα σε γονατίσει η αυξημένη κατανάλωση
-
Με 7000 παίρνεις ωραιότατα 3θυρα hatches 5ετίας.Το hatchback περιγράφει ακριβώς αυτό που ψάχνω (δεν τον ήξερα τον όρο)!
Ακούω προτάσεις για αυτόν τον τομέα -
Πάντως και τα Mazda που προτάθηκαν είναι μια καλή σκέψη
-
Αν σε ενδιαφέρει πολύ να είναι πισωκίνητο μπορείς να δεις και για Corolla AE86. Είναι και αυτό παλιό, αλλά όχι σαν το Celica που έλεγες στην αρχή. Αν δεν σε ενδιαφέρει η πισωκίνηση τότε σου προτείνω να δεις κάνα Corolla G6, το οποίο υπάρχει με κινητήρα 1.3 (αυτό που έχω κι εγώ) και με 1.6. Είναι όμορφο αυτοκίνητο, 6τάχυτο, οικονομικό και πάνω απ' όλα είναι αξιόπιστο.
Απορία για το Toyota Celica