-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
ιλιλιασ να υποθέσω δεν είναι παραγωγή...επειδή εσύ το αποφάσισες.Για πες, γιατί δεν κλείνεις μια συμφωνία μ' ένα μαγαζί, ή με 5 - 10 νοικοκυριά, κ κάθε χρόνο να τα μαζεύεις κ να τους τα πουλάς;
Η απάντηση στην ερώτηση είναι ο λόγος που δεν είναι παραγωγή, όχι η δική μου απόφαση. -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
ο ορισμός της παραγωγής είναι κάτι που να μπορείς να εκμεταλλευτείς εμπορικά; δε νομίζω http://www.greek-language.gr/greekLang/ ... %CE%AE&dq=παραγωγός ο [paraγoγós] Ο17 θηλ. παραγωγός [paraγoγós] Ο34 : 1. αυτός που παράγει οικονομικά αγαθά ως εργαζόμενος ή ως επιχειρηματίας
http://www.greek-language.gr/greekLang/ ... %CF%82&dq=
και απο το δικο σου λινκ
παραγωγή η [paraγojí] Ο29 : 1. (οικον.) η δημιουργία αντικειμένων, οικονομικών αγαθών και υπηρεσιών με την ανθρώπινη εργασία και με τα διαθέσιμα φυσικά ή τεχνικά μέσα: Bιομηχανική / αγροτική ~ -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
γιατί τα λεμόνια στον κήπο δεν είναι παραγωγή; βλέπω πολύ συχνά λεμονιές σε κήπους που τα λεμόνια τους δεν τα χρησιμοποιεί κανείς σαπίζουν.
μόνο με αυτά δεν θα χρειαζόμασταν τα αργεντινής....δεν κατάλαβες ο μεγαλέμπορος λεμονιών μιας και γι αυτά μιλάμε θα έμενε άνεργος αν απλά δεν αφήναμε τα λεμόνια των κήπων να σαπίζουν.
ο ορισμός της παραγωγής είναι κάτι που να μπορείς να εκμεταλλευτείς εμπορικά; δε νομίζω http://www.greek-language.gr/greekLang/ ... %CE%AE&dq=
Αν δεν αποφασίσεις τι θέλεις να πεις, δεν θα καταστεί δυνατόν να συνεννοηθείς ούτε με τον εαυτό σου.
Η λεμονιά στον κήπο είναι μια χαρά για να κόβεις κανα λεμόνι για το σπίτι σου, αλλά δεν μπορείς να βασιστείς σ' αυτήν για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Μπορεί μια χρονιά να μην έχει λεμόνια, μπορεί να ξεραθεί, μπορεί να σ' τα κλέψει ο γείτονας, μπορεί, μπορεί. Όχι, λοιπόν, τα λεμόνια της λεμονιάς στον κήπο σου δεν μπορούν να προστεθούν στο αεπ της χώρας σου. Αλλά πάλι αν εσύ νομίζεις πως μπορούν, πρόσθεσέ τα. Ποιος είμαι εγώ να σου το αρνηθώ; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ο ορισμός της παραγωγής είναι κάτι που να μπορείς να εκμεταλλευτείς εμπορικά; δε νομίζω http://www.greek-language.gr/greekLang/ ... %CE%AE&dq=
παραγωγός ο [paraγoγós] Ο17 θηλ. παραγωγός [paraγoγós] Ο34 : 1. αυτός που παράγει οικονομικά αγαθά ως εργαζόμενος ή ως επιχειρηματίας
και απο το δικο σου λινκ
παραγωγή η [paraγojí] Ο29 : 1. (οικον.) η δημιουργία αντικειμένων, οικονομικών αγαθών και υπηρεσιών με την ανθρώπινη εργασία και με τα διαθέσιμα φυσικά ή τεχνικά μέσα: Bιομηχανική / αγροτική ~Από το δικό του λινκ, μάλιστα οι πρώτες - πρώτες σειρές:
-παραγωγός -ός / -ή -ό [paraγoγós] : β' συνθετικό με λόγια προέλευση σε σύνθετα επίθετα· δηλώνει ότι το προσδιοριζόμενο χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη παραγωγή αυτού που εκφράζει το α' συνθετικό: βαμβακο~, καπνο~, σιτο~. || ηλεκτρο~, θερμο~, πετρελαιο~.
*'...από τη μεγάλη παραγωγή...' *. Όπως λέμε, από την παραγωγή της λεμονιάς στον κήπο της γιαγιάς.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
παραγωγός ο [paraγoγós] Ο17 θηλ. παραγωγός [paraγoγós] Ο34 : 1. αυτός που παράγει οικονομικά αγαθά ως εργαζόμενος ή ως επιχειρηματίας
και απο το δικο σου λινκ
παραγωγή η [paraγojí] Ο29 : 1. (οικον.) η δημιουργία αντικειμένων, οικονομικών αγαθών και υπηρεσιών με την ανθρώπινη εργασία και με τα διαθέσιμα φυσικά ή τεχνικά μέσα: Bιομηχανική / αγροτική ~Από το δικό του λινκ, μάλιστα οι πρώτες - πρώτες σειρές:
-παραγωγός -ός / -ή -ό [paraγoγós] : β' συνθετικό με λόγια προέλευση σε σύνθετα επίθετα· δηλώνει ότι το προσδιοριζόμενο χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη παραγωγή αυτού που εκφράζει το α' συνθετικό: βαμβακο~, καπνο~, σιτο~. || ηλεκτρο~, θερμο~, πετρελαιο~.
*'...από τη μεγάλη παραγωγή...' *. Όπως λέμε, από την παραγωγή της λεμονιάς στον κήπο της γιαγιάς.
ει ψιτ...ιλιλιασ... οι...πρώτες σειρές...αναφέρονται στη χρήση της λέξης ως δεύτερο συνθετικό...
Δεν σας παρέπεμψα σ' αυτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ...αλλά στο 'παραγωγή' που 'ναι το αμέσως επόμενο...Και σου το εβαλα,αν δεν το κατανοείς .............. δεν...........
-
ψιτ pgs, Με όλο τον σεβασμό πήγαινε μια βόλτα στα μέρη του Ηλία να δείς τι σημαίνει παραγωγή και μετά ανατρέχεις στις βιβλιοθήκες και στις θεωρίες, θα σε ξεναγήσει στις παραγωγές του μια και είναι ευγενικός και θα μάθεις πράγματα από την πραγματική ζωή και οικονομία.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
ει ψιτ...ιλιλιασ... οι...πρώτες σειρές...αναφέρονται στη χρήση της λέξης ως δεύτερο συνθετικό...
Δεν σας παρέπεμψα σ' αυτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ...αλλά στο 'παραγωγή' που 'ναι το αμέσως επόμενο...... την οποία παραγωγή, δεν την κάνει ο παραγωγός αλλά η γιαγιά που έχει μια λεμονιά στον κήπο της.
Κ μετά απορούμε γιατί δεν ανεβαίνει το αεπ της χώρας: γιατί δεν προσθέτουμε την παραγωγή των μη-παραγωγών, των γιαγιάδων κλπ, να γιατί!ΥΓ. Κ άμα λέω ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε με τον εαυτό μας, με λένε κ υπερβολικό...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
γιατί τα λεμόνια στον κήπο δεν είναι παραγωγή; βλέπω πολύ συχνά λεμονιές σε κήπους που τα λεμόνια τους δεν τα χρησιμοποιεί κανείς σαπίζουν.
μόνο με αυτά δεν θα χρειαζόμασταν τα αργεντινής.Δεν είναι κ δύσκολο να καταλάβεις πως όχι, τα λεμόνια στον κήπο δεν είναι παραγωγή.
χμμμ.... δεν ξέρω αν μπορείς να το πεις παραγωγή αλλά ο διπλανός μου γείτονας έχει κάνει μποστάνι όλο το κήπο του (περίπου 100 τετραγωνικά) και το έχει γεμίσει με ζαρζαβατικά (μαρούλια, κρεμμύδια, αγκινάρες κλπ...). Και πάει στην λαϊκή και τα πουλάει, σε μία γωνία... (χωρίς άδεια φυσικά). Αυτός πάντως το θεωρεί παραγωγή από την στιγμή που βγάζει κάποια χρήματα... (μαύρα φυσικά).
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
παραγωγή η [paraγojí] Ο29 : 1. (οικον.) η δημιουργία αντικειμένων, οικονομικών αγαθών και υπηρεσιών με την ανθρώπινη εργασία και με τα διαθέσιμα φυσικά ή τεχνικά μέσαδεν βλέπω πουθενά να λέει ότι πρέπει να τα...πουλήσεις...για να ονομαστούν 'παραγωγή'...ούτε να τα προσθέσεις στο αεπ..ούτε τίποτα...απλά να τα...(ξέρω...ακούγεται απίστευτο... )...παράξεις...
Τελικά μπορεί το φόρουμ να είναι στον αυτόματο πιλότο, αλλά κάποια πράγματα διαχρονικά δεν αλλάζουν!
Η κουβέντα ξεκίνησε ξεκάθαρα από την οικονομική παραγωγή, κάποιοι έγραψαν περίπου ως παράδειγμα 'δεν παράγουμε τίποτα, ακόμα και τα λεμόνια εισάγουμε από την Αργεντινή' κλπ. Ελπίζω να είναι προφανές τώρα ότι το μποστάνι στο χωριό έχει αμελητέα ποσότητα ως παραγωγή καρπών, για να θεωρηθεί ως παραγωγή στο context που συζητάμε.-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
χμμμ.... δεν ξέρω αν μπορείς να το πεις παραγωγή αλλά ο διπλανός μου γείτονας έχει κάνει μποστάνι όλο το κήπο του (περίπου 100 τετραγωνικά) και το έχει γεμίσει με ζαρζαβατικά (μαρούλια, κρεμμύδια, αγκινάρες κλπ...). Και πάει στην λαϊκή και τα πουλάει, σε μία γωνία... (χωρίς άδεια φυσικά). Αυτός πάντως το θεωρεί παραγωγή από την στιγμή που βγάζει κάποια χρήματα... (μαύρα φυσικά).Κοίτα, αν το πάρεις έτσι, κ εγώ που παίρνω 1 αυγό την ημέρα από το κοτέτσι μου, μπορώ να ονομαστώ 'παραγωγός αυγών'. Αλλά δεν είμαι, στην πραγματικότητα, ούτε η 'παραγωγή' των αυγών μου θα 'χτυπήσει' ποτέ τον (πχ) Βλαχάκη.
Ο φίλος με τα 100 μ2 κήπου είναι πιθανόν μια χρονιά να μη βγάλει ούτε τα έξοδά του, επίσης να δηλητηριάσει καμιά γειτονιά ή απλά να βγάλει τίμια μερικά έξτρα Ε - έστω κ μαύρα, ο μόνος θα είναι; Αλλά δεν μπορεί να καταργήσει την εισαγωγή ζαρζαβατικών από την Ολλανδία, καταλαβαίνεις...παραγωγή η [paraγojí] Ο29 : 1. (οικον.) η δημιουργία αντικειμένων, οικονομικών αγαθών και υπηρεσιών με την ανθρώπινη εργασία και με τα διαθέσιμα φυσικά ή τεχνικά μέσα
δεν βλέπω πουθενά να λέει ότι πρέπει να τα...πουλήσεις...για να ονομαστούν 'παραγωγή'...ούτε να τα προσθέσεις στο αεπ..ούτε τίποτα...απλά να τα...(ξέρω...ακούγεται απίστευτο... )...παράξεις...Καλά, γκούγκλισε τώρα το 'οικονομικών αγαθών' κ τα ξαναλέμε.
@zorz
Επί τέλους, είχα αρχίσει να σκιάζομαι. -
Έεεεεετσι, έτσι. Η λύση στο πρόβλημα, είναι η λεμονιά στον κήπο της γιαγιάς.
Ο χρήστης pgs έγραψε:
...Ελπίζω να είναι προφανές τώρα ότι το μποστάνι στο χωριό έχει αμελητέα ποσότητα ως παραγωγή καρπών, για να θεωρηθεί ως παραγωγή στο context που συζητάμε.-
ο ζωρζ σε διαψεύδει καθότι στο τέλος παραδέχεται ότι τελικά είναι παραγωγή. πουθενά δεν είπα ότι είναι μεγάλη.
Καλέ μου συνφορουμίτη, αν δεν μπορείς να διαβάσεις μια πρόταση ολόκληρη (κ να την κατανοήσεις), δεν φταίω εγώ, ούτε κ μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.
-
-
Ενταξει, δε βρισκω λογια.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έεεεεετσι, έτσι. Η λύση στο πρόβλημα, είναι η λεμονιά στον κήπο της γιαγιάς....Ελπίζω να είναι προφανές τώρα ότι το μποστάνι στο χωριό έχει αμελητέα ποσότητα ως παραγωγή καρπών, για να θεωρηθεί ως παραγωγή στο context που συζητάμε.-
ο ζωρζ σε διαψεύδει καθότι στο τέλος παραδέχεται ότι τελικά είναι παραγωγή. πουθενά δεν είπα ότι είναι μεγάλη.
Καλέ μου συνφορουμίτη, αν δεν μπορείς να διαβάσεις μια πρόταση ολόκληρη (κ να την κατανοήσεις), δεν φταίω εγώ, ούτε κ μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.
ΥΓ.1: Εκείνα τα μεσημέρια διαβάζαμε Λούκι Λουκ, Καπνισμένο Τσουκάλι του Ρίτσου, Ένα παιδί μετράει τ' άστρα του Λουντέμη, Ασκητική του Καζαντζάκη και μια Μαλβίνα Κάραλη στο περιοδικό Γυναίκα. Τα αγόρια και την «Ελαφίνα» (γυμνά με επικάλυψη στα σημεία... Τι σημεία!). Και επίσης δεν κάναμε τίποτα. Μόνο κλείναμε τα ματάκια.
ΥΓ.2: Εντάξει, μπορεί τα αγόρια, μετά την ανάγνωση της Ελαφίνας, να έκαναν και κάτι ακόμα με κλειστά τα ματάκια... Κι αυτό ενοχοποιημένο ήταν.** Ίσως γι' αυτό γέμισε ο κόσμος στην πορεία μαλ.... Όλα παίρνουν την εκδίκησή τους όταν τα φιμώνεις. **
Aπό την Ρέα Βιτάλη
-
-
Λέγεται πως ο διάολος έχει πουλήσει την ψυχή του στον Μητσοτάκη.
-
πιστευω οτι μολις πεθανει ο Μητσοτακης .....θα αλλαξει πολιτικη σελιδα η ελλαδα....
-
Ποινική δίωξη για ψευδή αναφορά στις Αρχές ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση της Ferrari του Μιχάλη Χατζηγιάννη.
http://www.zougla.gr/greece/article/dik ... mia-ferari
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ποινική δίωξη για ψευδή αναφορά στις Αρχές ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση της Ferrari του Μιχάλη Χατζηγιάννη.http://www.zougla.gr/greece/article/dik ... mia-ferari
δεν βγαινει νοημα για πιθανοτητα λαμογιας....εαν τον βαραιναν τα τελη μπορουσε απλα να τις καταθεσει.....
εκτος εαν ειχε διαφορες με την μαντρα και για καποιο λογο εκανε αυτη τη κινηση..... -
Η απάντηση Χατζηγιάννη για τη Φεράρι
http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/m ... 94383.html
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]