-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οι Κύπριοι είναι πολίτες άλλου κράτους και μπαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια με διακρατικές συμφωνίες. Ξέρεις εσύ αν το κυπριακό Υπουργείο Παιδείας συνεισφέρει ή όχι στα έξοδα; Αν όχι (όπως εγω που δεν ξέρω πόσα πληρώνει η κυπριακή κυβέρνηση και αν) τότε με τι στοιχεία κρίνεις;Και κάτι άλλο: ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι πολιτικό το κριτήριο. Πρέπει καποιος να είναι στόκος να μην το καταλαβαίνει. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι μία ορθή πολιτική απόφαση, έστω και μετά απο δεκαετίες λαθών. Ποιο είναι το πρόβλημα με τις πολιτικές αποφάσεις δεν καταλαβαίνω. Μήπως εντάσσεται στα τρέντι πλαίσια 'βρίζουμε καθε τι πολιτικό'; Ασε που επι της ουσίας είναι μια χαρά. Κανείς δε δίνει πτυχία στους μουσουλμάνους, απλά εξαλλείφει τα μειονεκτήματα που έχει εις βάρος τους η εκπαίδευση που τους δίνει το ίδιο το κράτος. To τι θα κάνουν άπαξ και μπουν είναι δικό τους θέμα
εγω το εντασσω στα πλαισια 'βριζω καθε τι που θεωρω μαλακια'
ποσο καιρο θα πληρωνουμε τα λαθη μας κατα των κυπριων?
(και δεν ειναι μονο αυτο που πληρωνουμε) -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Απλά εγώ -αφελής;- πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορούμε να μιλάμε για κοινωνία ίσων.
Ούτε Έλληνας μουσουλμάνος πομάκος, ούτε Έλληνας ρομα-πίτσα, ούτε Έλληνας Β.Ηπειρώτης, ούτε Έλληνας με διπλή πίτα-γύρο-πατάτα-ντομάτα.
Σκέτο Έλληνας για όλους ανεξαρτήτως τι πιστεύουν και τι τρώνε.Αλλά μάλλον μας αρέσουν οι ταμπέλες...
Σχετικά με τους Κύπριους δεν ξέρω ακριβή στοιχεία αλλά φαντάζομαι ότι το σχετικό κονδύλι θα πέφτει στον ίδιο λογαριασμό που θα πέφτει και το κονδύλι για τη συμμετοχή της Τσιμπριακής Δημοκρατίας στο κόστος των αμυντικών δαπανών.
Η συνεισφορά των Τσιμπρίων Αδερφών αφορά πολιτισμικά ανταλλάγματα.
Και να μη συνεισφέρει το υπουργείο τους, οι ίδιοι ενισχύουν ούτως ή άλλως τις τοπικές κοινωνίες όπου φοιτούν
Και;
Αυτό σημαίνει ότι αν πάει ένας Αθηναίος στο πολυτεχνείο στην Πάτρα δεν θα ενισχύει την τοπική κοινωνία;οπως ειχα πει και στο αλλο θεμα.. το μεγαλυτερο βυσμα στον ΕΣ (για οσους πηγαμε προσφατα και ξερουμε) ειναι να εισαι αλβανος
εγω δεν εχω κανενα προβλημα να παρουν την υπηκοοτητα, δε με νοιαζει καν να την εχω εγω
εγω ομως που δε τη ζητησα κερδιζω το φουλ πακετο, το αλβανος το 1/3
αν ειναι να ειμαστε ισοι να κανουμε τα ιδια εκει που πρεπει να τα κανουμε και οχι να βασιζομαστε σε μαλακιες που γινονται για διαφορους σκοπους που εξυπηρετουν διαφορα συμφεροντα, αλλα οχι ουσιαστικα συμφεροντα του ελληνικου λαου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αμα σου δειξω συντοπιτες μου μουσουλμανους που εκαναν χρηση τετοιων νομων θα κλαιςφτωχεια και ανεχεια
αυτό είναι το μόνο σοβαρό επιχείρημα που έχει γραφτεί, και θα συμφωνήσω ότι το 'μουσουλμάνος' πλέον είναι ηλίθιο κριτήριο και θα έπρεπε να μπαίνει σαφής ορισμός 'χώρου'.
Το να αισθάνεται ο αθηναίος και ο θεσ/κός αδικημένος έναντι του πομάκου, μόνο στη σφαίρα της γελοιότητας ανήκει. Στην ίδια ακριβώς με τον υγιή που θα αισθανόταν αδικημένος έναντι του καρκινοπαθούς -που κι αυτός μπαίνει με απλή προτίμηση σε όποια σχολή θέλει-.
Τώρα, για το ζήτημα φυσικά του 'στρατηγικού σχεδιασμού' στο πως φέρνεις 'τρίτες κοινωνίες' με το μέρος σου, βλέπω δεν έχει υπάρξει κανένας ουσιαστικός αντίλογος. Εκτός φυσικά του ότι το όλο concept είναι περασμένων αιώνων έτσι απλά, παρ' ότι η πράξη δείχνει ότι είναι από τις πλέον αποτελεσματικές πρακτικές παγκοσμίως.
Τέσπα, φαίνεται πως είναι πολύ βαρύ και δυσβάσταχτο το να λέει το κράτος ότι θα χρηματοδοτήσει κάποιες έξτρα θέσεις σε σχολές(μιλάμε για 1-2 άτομα σε κάθε μια ε;) προκειμένου να προσπαθήσουμε να μορφώσουμε κατ' εξαίρεση πομάκους.
Ας πάμε τώρα πάλι στο θέμα του ΔΝΤ να κράξουμε όσους διαμαρτύρονται 'για τα μέτρα' γιατί είναι οι ευνοημένοι που το παίζουν θιγμένοι επειδή τους άγγιξαν.
-
Προσωπικα με ενοχλει περισσοτερο που μπαινουν σε σχολες ατομα με βαθμους γελοιους... για να συντηρουν τις τοπικες κοινωνιες... Το να μπαινουν κατ'εξερεση απο μειονοτητες δεν με ενοχλει... αν τα καταφερουν να τελειωσουν μια χαρα.. εδω εχουμε του μονιμους φοιτητες και δεν μας ενοχλει..... σιγα το εξοδο.... οσο για τους αλλους που οι μπαμπαδες τους τους στελνουν εξω να παρουν ενα πτυχειο για να τους κληρονομησουν την πελατεια τους τι να πει καποιος ... απλα να μην του τυχουν να τους συναντησουν στο δρομο τους...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
οσο για τους αλλους που οι μπαμπαδες τους τους στελνουν εξω να παρουν ενα πτυχειο για να τους κληρονομησουν την πελατεια τους τι να πει καποιος ...Να μην πει ότι καλύτερα έξω κ να σπουδάσουν ό, τι θελουν, παρά σ' ένα άθλιο σύστημα που επιβραβεύει το αποτέλεσμα μιας στιγμής κ όχι την προσπάθεια ετών (κ ενίοτε σε στέλνει να σπουδάσεις ό, τι τύχει), λες?
-
Κατ' αρχάς να πω ότι τα σχόλια μου ήταν άσχετα με την εμπλοκή της ΧΑ στο θέμα, την επιστολή κλπ.
Θεωρώ ότι τέτοιου είδους διαχωρισμοί είναι παλαιολιθικοί και δεν βοηθάνε ουσιαστικά.Έστω ένα παιδί από αυτή την περιοχή που για χ,ψ,ω λόγους δεν μπορεί/δυσκολεύεται να προχωρήσει στο σχολείο.
Αυτό το παιδί το βοηθάς βάζοντας το έτσι στο πανεπιστήμιο;
Δηλαδή ένα μαθητή του 5 (στα 20) τον βοηθάς βάζοντας τον free στο πανεπιστήμιο και όχι με το να τον βοηθήσεις να ανέβει βαθμολογικά;Δεν τίθεται θέμα αδικίας προς Αθηναίους-Σαλλονικιούς αλλά θέμα γελοιοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αν δηλαδή ένας μαθητής του 6 είναι επαρκής να βγάλει μια ανώτατη σχολή τότε κάτι δεν πάει καλά...
Διάβασα την επιστολή και θεωρώ ότι το μέτρο του 0,5% ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ την κατάσταση που περιγράφει ο εκπαιδευτικός.
Απλά είναι ένα βολικό ρουσφετάκι για να βαστάνε κάποιοι τα ψηφαλάκια της περιοχής (επι ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ο νόμος; ).Όπως και όλες αυτές οι πασοκικές ρυθμίσεις που έγιναν όταν οι αγελάδες ήταν παχιές για να καβατζώνουν ψηφαλάκια εις τους αιώνας των αιώνων.
ΥΓ: Σχόλιο στην επιστολή. Πολλές γλώσσες διαβάζω και καταλαβαίνω -πέρα από τα αραβικά για το κοράνι- ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ταυτότητας... Σαν να μην έχουν καταλήξει και οι ίδιοι στο τι θέλουν να είναι.
Αν το παιδί μετανάστη στη Γερμανία μαθαίνει ελληνικά-ποντιακά-γερμανικά-αγγλικά (επειδή οι γονείς του δεν θέλουν να 'εκγερμανιστεί' και να δηλώνει Έλληνας-Πόντιος γουατέβερ ενώ είναι Γερμανός πολίτης) τότε είναι πρόβλημα των γονιών του και όχι του Γερμανικού κράτους.Επαναποστάρω προηγούμενο σχόλιο μου που θεωρώ ότι απαντάει στο φίλο trident.
Δεν τίθεται θέμα κατσίκας γείτονα αλλά γελοιοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αν το καλοσκεφτείς και των ίδιων των Πομάκων.
Παίρνεις κάποιον που δεν ξέρει να χορεύει και αντί να τον μάθεις να χορεύει καλύτερα τον βάζεις σε διαγωνισμό break dance αντί άλλου.
Σοφή κίνηση δεν μπορώ να πω...Για τις στρατιωτικές σχολές δεν σχολίασα κάτι και συμφωνώ με τη λογική που ανέφερες.
Το θέμα Πομάκων είναι λίγο πιο σύνθετο και ξεφεύγει από το ζήτημα της ποσόστωσης.
Αφενός πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι λίγο καλύτερα το τι είναι ή θέλουν να είναι και αφεδύο πρέπει να αντιληφθούμε το ενδεχόμενο να σηκώσει ο καθένας ένα μπαϊράκι, να δηλώσει προστατευόμενο είδος Greenpeace και να απαιτήσει διαφορετική μεταχείριση.Όπως και με τις διευκολύνσεις προς ρομα, θεωρείς ότι όντως τους βοηθούν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο (που οι ίδιοι ΔΕΝ θέλουν) ή απλά είναι μια μπίζνα για ψηφαλάκια;
-
Η μπάρα στα πομακοχώρια ήταν από τα μεγάλα ολισθήματα του κράτους και το πληρώνουμε ακόμα.
Περί πανεπιστημίων τώρα. Στην πράξη οι περισσότεροι μουσουλμάνοι της Θράκης σπουδάζουν στην Τουρκία, είτε υπήρχε αυτή η ποσόστωση είτε όχι. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι 'αύριο' θα έρθουν κι άλλες μειονότητες και θα ζητάνε ποσοστώσεις και ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Και κάποια στιγμή κάποιοι μετανάστες μουσουλμάνοι (λάθρο ή μη) θα ζητάνε και την γενίκευση της εφαρμογής της σαρία και σε αυτούς, προς το παρόν υφίσταται μόνο για τους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και εφαρμόζεται από τα ιεροδικεία τους σε συγκεκριμένα ζητήματα μόνο. 'Αύριο' πιθανόν και άλλες θρησκευτικές μειονότητες να ζητήσουν και αυτές κάτι ανάλογο. -
Ον τοπικ...
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231214695
Σε δημοπρασία οι ερωτικές επιστολές του Γιόζεφ Γκέμπελς
«Εάν σε είχα εδώ μαζί μου θα σε άρπαζα και θα σε ανάγκαζα να με αγαπήσεις, έστω για μια στιγμή-μετά θα σε σκότωνα»
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
οσο για τους αλλους που οι μπαμπαδες τους τους στελνουν εξω να παρουν ενα πτυχειο για να τους κληρονομησουν την πελατεια τους τι να πει καποιος ...
Να μην πει ότι καλύτερα έξω κ να σπουδάσουν ό, τι θελουν, παρά σ' ένα άθλιο σύστημα που επιβραβεύει το αποτέλεσμα μιας στιγμής κ όχι την προσπάθεια ετών (κ ενίοτε σε στέλνει να σπουδάσεις ό, τι τύχει), λες?
τα bold ποιος ακριβως το θελει το παιδι η ο γονιος??. Αν και ειχα στο μυαλο μου αυτους που 'αξιζουν η οχι ' να γινουν επιστημονες σε σοβαρα πεδια ευθυνης.... π.χ. γιατροι... κ.λ.π. προσωπικα δεν προσπαθησα να κατευθυνω τα παιδια μου στη δικη μου επιστημη... γιατι εβλεπα οτι ειχαν ικανοτητες για κατι αλλο...εμειναν Ελλαδα και Αθηνα αφου εκει καταφεραν να μπουν, ομως ετσι δεν μπορω να τα 'βηθησω' οπως και οι γονεις μου εμενα αλλωστε, στην καριερα τους.. ειδικα δε τετοιες εποχες....
-
Δεν τίθεται θέμα αδικίας προς Αθηναίους-Σαλλονικιούς αλλά θέμα γελοιοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Συμφωνω, μαθητη του 6 και 7 στο λυκειο θα γινει δικηγορος που θα μπορει να προσφερει τις υπηρεσιες του, ειμαστε για γελια, ας τους εμπιστευτουν λοιπον και για πλοιαρχους, γιατρους κλπ.
-
ΥΓ: Σχόλιο στην επιστολή. Πολλές γλώσσες διαβάζω και καταλαβαίνω -πέρα από τα αραβικά για το κοράνι- ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ταυτότητας... Σαν να μην έχουν καταλήξει και οι ίδιοι στο τι θέλουν να είναι.
Αν το παιδί μετανάστη στη Γερμανία μαθαίνει ελληνικά-ποντιακά-γερμανικά-αγγλικά (επειδή οι γονείς του δεν θέλουν να 'εκγερμανιστεί' και να δηλώνει Έλληνας-Πόντιος γουατέβερ ενώ είναι Γερμανός πολίτης) τότε είναι πρόβλημα των γονιών του και όχι του Γερμανικού κράτους.Δεν είναι κολακευτικό να πρέπει να σου εξηγούν το ίδιο πράγμα 3 φορές. Πάμε πάλι να δουμε ότι δεν είναι θέμα επιλογής:
- Πομάκικα - τσιγγάνικα: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Ειναι η γλώσσα τους, τι να κάνουν να την πετάξουν επειδή κάποιοι φιλελευθεροι στην Αθήνα έχουν ομίχλη περί ισότητας; Αν η πρόταση είναι τοπικοί γηγενείς πληθυσμοί (όχι μετανάστες, δείχνει απέραντη ανοησία να συγκρίνουμε γηγενείς πληθυσμούς με μετανάστες) να απαρνηθούν τη γλώσσα τους, πειτε το καθαρα (και θα είστε και 1000% ον τοπικ)
- Τουρκικα: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Εφοσον η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο την τουρκικη γλώσσα ως γλώσσα της μειονότητας τη μαθαίνουν όλοι οι μειονοτικοί. Οι μισοί την έχουν και μητρική γλώσσα, οπότε έχουν ένα εμπόδιο λιγότερο.
- Ελληνικά: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Ελπίζω να μη χρειάζεται εξήγηση
- Αράβικα: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Καλώς ή κακώς το Κοράνι και τα θρησκευτικά τους έτσι διδάσκεται. Θα μπορούσαμε να τους ζητήσουμε να αλλάξουνε θρησκεία, αλλά δεν ξέρω πως θα το πάρουνε. Στην καλύτερη όπως αν μας ζητούσαν να αλλάξουμε και μεις.** Παρατήρηση:** Αν τα ελληνόπουλα (το γένος και όχι την υπηκοότητα) ΔΕΝ διδασκόντουσαν θρησκευτικά, θα λέγαμε, εμείς δεν το αναλαμβάνουμε κόψτε μόνοι σας το σβέρκο σας. Αλλά το ελλημπανατο, εχει βάλει το χέρι του.
-Αγγλικά: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Ξένη γλώσσα στο σχολείο - (συνήθως) Γερμανικά: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Δευτερη ξένη γλώσσα. Ακόμα θυμάμαι το σάλο που είχε γίνει όταν είχε προταθεί να μπουν τα τουρκικα σαν επιλεγόμενη και οι γνωστοί κρετινοι έσκιζαν καλσον, ότι 'θελουν να μας μαθουν τουρκικα και να μας τουρκεψουν ουουουουου εξεξεξ'
Όπως βλέπουμε λοιπόν λίγα πράματα μπορούν να γίνουν άμεσα, χωρίς να καταπατηθούν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα ή να δημιουργηθούν σοβαρά διπλωματικά θέματα (κατάργηση των τουρκικων από τους μη τουρκικους πληθυσμούς). Οπότε καλές οι θεωρίες και τα ευχολόγια, αλλά ακόμα καλύτερη η εκτίμηση της κατάστασης. Το σίγουρο είναι πως αυτό το μπάχαλο σίγουρα δεν αποτελεί επιλογή των μειονοτικων
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
να σπουδάσουν ό, τι θελουν
τα bold ποιος ακριβως το θελει το παιδι η ο γονιος??. Αν και ειχα στο μυαλο μου αυτους που 'αξιζουν η οχι ' να γινουν επιστημονες σε σοβαρα πεδια ευθυνης.... π.χ. γιατροι... κ.λ.π. προσωπικα δεν προσπαθησα να κατευθυνω τα παιδια μου στη δικη μου επιστημη... γιατι εβλεπα οτι ειχαν ικανοτητες για κατι αλλο...εμειναν Ελλαδα και Αθηνα αφου εκει καταφεραν να μπουν, ομως ετσι δεν μπορω να τα 'βηθησω' οπως και οι γονεις μου εμενα αλλωστε, στην καριερα τους.. ειδικα δε τετοιες εποχες....
Ό, τι θέλουν τα παιδιά, φίλε. Ό, τι αποφασίσουν τα παιδιά ότι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, όχι ό, τι τύχει σ' ένα συμπλεγματικό σύστημα ή ό, τι αποφασίσει ένας γονιός που 'ξέρει'.
Στο ίδιο συμπλεγματικό σύστημα, από την άλλη, ένας που μόλις που κατάφερνε να μαζέψει την βάση στο λύκειο μπορεί κ να γίνει άριστος Επιστήμονας, αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία.
Στο Ελ ακόμα οι μαθητές παπαγαλίζουν για να περάσουν στις πανελλήνιες, το ελεύθερο πνεύμα τιμωρείται και το 'γιατρός ή δικηγόρος' δεν λέει να φύγει από τα όνειρα του γονιού. -
Ό, τι θέλουν τα παιδιά, φίλε. απολυτα σωστο αυτο, μονο που στα 16-18 δεν ειναι σιγουρο αν ξερουν τι υπαρχει εκει εξω σε παγκοσμιο επιπεδο για αποφασισουν το σωστο η τελος παντων το πιο ταιριαστο για τον χαρακτηρα τους...
Ο επαγγελματικος προσανατολισμος σε αυτο το θεμα μπορει να βοηθησει... ωστε ο γονιος να μην σπαταλησει χρηματα.... ειναι μεγαλο διλλημα αυτο και τα παιδια πρεπει να ειναι γνωστες των δυνατοτητων τους και της χωρας τους για να αποφασισουν... μαζυ με την οικογενεια τους για το μελλον τους.
Μεγαλωνοντας σιγουρα ο χαρακτηρας αλλαζει και πετυχαινει σε απιστευτους τομεις αλλα αυτο θελει και Τυχη!! -
Πάντως υπάρχουν και άλλες ποσοστώσεις και ειδικές κατηγορίες εκτός των μουσουλμάνων της Θράκης, υπήρχαν τουλάχιστον στα χρόνια μου, ας πει κάποιος νεώτερος τι ισχύει σήμερις.
-Κύπριοι
-Έλληνες του εξωτερικού* με γενναίες εκπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής όλων των σχολών
-Κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών με ειδικές βάσεις για τις στρατιωτικές σχολές
-Τέκνα αξιωματικών με ειδικές βάσεις για τις στρατιωτικές σχολές
-Ποσοστώσεις για είσοδο στηνν τριτοβάθμια από τεχνικά λύκεια, ναυτικές σχολές, ιεροδιδασκαλεία κ.α.
-Κάποια περίοδο επαναπατρισθέντες από πρώην σοβιετίες αν δεν απατώμαι, και με κάτι θεολογικές σχολές νομίζωΚαι μια μέρα γιατί να μην έρθει και π.χ. η κινεζική παροικία και να πει ότι τα παιδιά μας είναι πολύγλωσσα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, μαθαίνουν κινεζικά που είναι η μητρική τους, αρχαία θιβετιανά για να μελετούν οτν βούδα στο πρωτότυπο, ελληνικά, και αποπάνω και δυο ξένες γλώσσες, σύνολο πέντε, θέλουμε και εμείς ποσόστωση ή ειδικές βάσεις.
*Και του εσωτερικού που οι γονείς τους πήγαιναν πρόσκαιρα για εργασία έξω (αξιωματικοί, προξενικοί υπάλληλοι κ.α.) και ρύθμιζαν την μετάθεση να συμπέσει με την εξεταστική χρονιά και τα βλαστάρια τους να πάνε με αστείες βάσεις στην σχολή της αρεσκείας τους, στην πόλη που θέλουν. Κοινό μυστικό σε αυτές τις κατηγορίες.
Greece, like no other. -
Χαίρομαι που ξεπεράσαμε το -αυτονόητο- θέμα του 5-6 και ομιλούμε για την πολυγλωσσία.
Πάντως ο εκπαιδευτικός έθιξε ένα πολύ ωραίο θεματάκι για τις νεαρές μουσουλμάνες και τα αντικαταθλιπτικά.
Τα οποία προφανώς προέρχονται από άλλες 'υποχρεωτικές' καταστάσεις.Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι τι θέλουν και τι τελικά πρέπει να είναι υποχρεωτικό;
Και μια μέρα γιατί να μην έρθει και π.χ. η κινεζική παροικία και να πει ότι τα παιδιά μας είναι πολύγλωσσα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, μαθαίνουν κινεζικά που είναι η μητρική τους, αρχαία θιβετιανά για να μελετούν οτν βούδα στο πρωτότυπο, ελληνικά, και αποπάνω και δυο ξένες γλώσσες, σύνολο πέντε, θέλουμε και εμείς ποσόστωση ή ειδικές βάσεις.
Προφανώς...
-
Δε νομιζω κανεις να διαφωνει για το γελοιο καποιων ποσοστωσεων, αλλα αυτο δεν αλλαζει την τοποθετηση οτι ειναι ενα ισχυρο πολιτικο εργαλειο.
Ο μονος σοβαρος αντιλογος ειναι αυτος που λεει γιατι δεν επενδυεις στη βαση, στα σχολεια, το οποιο ομως δεν λυνει ολα τα θεματα.
Τουλαχιστον ας αντιληφθουν καποιοι οτι ειναι οντως εργαλειο, κι ας διαφωνουν με την χρηση του -
Ο χρήστης greo έγραψε:
δείχνει απέραντη ανοησία να συγκρίνουμε γηγενείς πληθυσμούς με μετανάστες -
Δεν είπαμε τώρα.
BTW οι Αλβανοί που οι γονείς τους ήρθαν αρχές δεκαετίας '90 και οι ίδιοι γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα είναι γηγενείς ή μετανάστες;
Τα παιδιά τους έστω θα είναι γηγενείς ή μετανάστες;Για μένα τα παιδιά τους τουλάχιστον θα είναι γηγενείς...
snack for thought...
-
Πολυ πιο γηγενεις απ τους αντιστοιχους ελληνες στην γερμανια
-
Aυτοί που γεννήθηκαν εδώ δεν είναι μετανάστες. Ακόμα και μερικοί που ήρθαν απ'έξω δεν είναι. Έχω στη δουλειά βλαχόφωνο Αλβανό που ήρθε 15 χρονώνε στα μέρη μας (και ο οποίος συνεχώς μου υπενθυμίζει ότι άλλη η βλάχικη γλώσσα και άλλη η αλβανική), και έχει ελληνική ταυτότητα ομογενούς γιατί γιαγιά του ήταν ελληνίδα. Παρεμπιμπτόντως η αδερφή του μιλάει βλάχικα, αλβανικά, ελληνικά (πήγε εδώ σχολείο από 9 ετών και μετά), έχει προφίσενσι και το αντίστοιχο στα γαλλικά και κέρδισε και μια μικρή υποτροφία για έξω! Φυσικά δεν έχουν κανένα θέμα προσαρμογής, και έχουν κινήσει και τις διαδικασίες για να πάρουν κομπλέ υπηκοότητες κ.α.
Δεν θα εκπλαγώ αν δω και εκεί ειδικές κατηγορίες όμως. Ειναι πολλοί οι ψήφοι για να πάνε χαμένοι.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]