-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ όχι, τον Λένιν έχω.
Αλλά ο Θεοδωράκης υπήρξε το σύμβολο της αριστεράς για δεκαετίες στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν απαγορευμένος κατά την επταετία.και ο μπαφος ηταν απαγορευμενος την επταετια. Απλα για το συγκεκριμενο θεμα, το παλληκαρι βρεθηκε στο σωστο τοπο και χρονο. Αν ηταν κομμουνιστικη χουντα, τωρα θα λεγαμε για τον Ξαρχακο, (δεξιος δεν ηταν αυτος)?
-
και αν ήταν ροκ χούντα, θα λέγαμε για την Κοκκίνου.
-
Ο Χατζηδάκις ήταν ανέκαθεν συντηρητικός... καμία σχέση με αριστερα.
-
για τον Θεοδωρακη η επταετια λιγο επαιξε ρολο γιατι σε ολη τη ζωη του παρηγαγε εργο σε πολλα επιπεδα, και μουσικα και σαν σταση ζωης.. ,μακρονησια, εξοριες, μεχρικαι αποκλισμο αποτο ΚΚΕ του εργου του κ.λ.π. Ναι κονομησε και ηταν και σκληρος στις συμφωνιες του... τιποτα δεν του χαρησαν... τωρα βεβαια καποιοι τον εκμεταλευονται πολιτικα γιατι η οικογενεια του δεν τον προστατευει..
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ο Χατζηδάκις ήταν ανέκαθεν συντηρητικός... καμία σχέση με αριστερα.Την οποία έχουν καβαλήσει πολλοί υπομέτριοι καλλιτέχνες με σκοπό να πουλήσουν την πραμάτεια τους στο κοινό που τρώει το αριστερίστικο μαρκετινγκ.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Την οποία έχουν καβαλήσει πολλοί υπομέτριοι καλλιτέχνες με σκοπό να πουλήσουν την πραμάτεια τους στο κοινό που τρώει το αριστερίστικο μαρκετινγκ.
Δεν είπα ότι ο Χατζηδάκης -ή ο Θεοδωράκης- ήταν αριστεροί/δεξιοί/μεσαίοι/κλπ...απλώς ότι αυτό που έγραψε κάποτε ο Χατζηδάκης -και που διαφωνώ σε αρκετά σημεία- το έχουν ως ευαγγέλιο οι (ακρο)αριστεροί για να εξισώσουν πατριώτες ή/και εθνικιστές με τους ναζιστές ή/και φασίστες, ώστε να πετάνε στο τέλος 'αγαπάς τη χώρα σου ? είσαι ναζί και πρέπει να σε κάψουμε'....
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Την οποία έχουν καβαλήσει πολλοί υπομέτριοι καλλιτέχνες με σκοπό να πουλήσουν την πραμάτεια τους στο κοινό που τρώει το αριστερίστικο μαρκετινγκ.
Επειδή, μεταξύ των δύο, μουσικά θεωρώ ότι ο Χατζηδάκις ήταν σε άλλο επίπεδο, δε θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου (και τον ίδιο τον Θοδωράκη τον 'βόλεψε' το σκηνικό άλλωστε).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Επειδή μεταξύ των δύο, μουσικά θεωρώ ότι ο Χατζηδάκις ήταν σε άλλο επίπεδο+οο
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Επειδή μεταξύ των δύο, μουσικά θεωρώ ότι ο Χατζηδάκις ήταν σε άλλο επίπεδο, δε θα διαφωνίσω καθόλου μαζί σου (και τον ίδιο τον Θοδωράκη τον 'βόλεψε' το σκηνικό άλλωστε).
Σχόλιο για την 'καλλιτεχνοσύνη' της αριστεράς ήταν βασικά και δεν πηγα να κάνω σύγκριση. Σχεδόν σε ίδιο επίπεδο τους συχαίνομαι και τους δυο.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Δεν είπα ότι ο Χατζηδάκης -ή ο Θεοδωράκης- ήταν αριστεροί/δεξιοί/μεσαίοι/κλπ...απλώς ότι αυτό που έγραψε κάποτε ο Χατζηδάκης -και που διαφωνώ σε αρκετά σημεία- το έχουν ως ευαγγέλιο οι (ακρο)αριστεροί για να εξισώσουν πατριώτες/εθνικιστές (πείτε το όπως θέλετε για χάριν οικονομίας χώρου) με τους ναζιστές/φασίστες, ώστε να πετάνε στο τέλος 'αγαπάς τη χώρα σου ? είσαι ναζί και πρέπει να σε κάψουμε'....
η αλήθεια είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια και γενικά όσα ζω και θυμάμαι εγώ το να είσαι πατριώτης είχε εξισωθεί με το να είσαι φασίστας και η αριστερά ήταν η απόλυτη τρεντιά είδικα για τους νέους που βράζει το αίμα και ακούνε βασίλη παπακωσταντίνου
αυτή η παπαριά όμως αν το βάλεις κάτω και το σκεφτείς είναι αυτή που οδήγησε πολλούς αφελείς να δέχονται φαινόμενα όπως το λαος αρχικά και τη ΧΑ στη συνέχεια
δηλαδή, λέει ο άλλος μέσα του (και λογικά το λέει), δε γ@μιέστε βρε αριστεροί που θα μου πείτε ότι επειδή αγαπώ τη πατρίδα μου είμαι φασίστας;
κάπου εκεί όμως αρχίζει το λάθος που προκύπτει από βλακώδη αντίδραση στην 'αντίδραση' ότι επειδή οι αριστεροί βαφτίζουν οτιδήποτε πρακτικά δε συμφωνεί μαζί τους φασισμό (πχ έχω ακούσει κομμουνιστή να λέει φασίστες ακόμα και άλλους κοινώς αποδεκτά αριστερούς) , το ότι λένε φασίστες και τους ίδιους τους φασίστες δεν τους προκάλει πλέον ενδιαφέρον ούτε ξυπνάει τα αντανακλαστικά που θα έπρεπε να έχει ο κόσμος κατά του φασισμού
όπως είναι οι δεξιοί, κεντρώοι, και λιγότεροι αριστεροί φασίστες έτσι είναι και χρυσαυγίτες.. το ίδιο και το αυτό
η κατάχρηση του όρου για κάθε μαλακία που έρχεται στο μυαλό των αριστερών έκανε το να φαίνεται η ΧΑ φυσιολογική στο κόσμο και σαν συνέπεια ακόμα μερικοί να μην έχουν καταλάβει τι σκατά υποστηρίζουν και να λένε μέσα τους 'έλα μωρέ παρεξηγημένα είναι τα παιδιά, απλά ξυρίζουν το κεφάλι τους και αγαπούν τη πατρίδα τους'
'φασίστας άλλωστε ήταν και ο κύριως Κώστας που έμενε δίπλα και ήταν απόστρατος ναύρχος του ΠΝ και σε κάθε εθνική επέτειο κρέμαγε σημαία από το μπαλκόνι του αλλά ήταν καλός άνθρωπος και πολύ ευγενικός με τους γείτονες '
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Nazi είναι σύντμηση της πλήρους ονομασίας. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα δηλαδή. Δεν αποκαλούνταν μεταξύ τους Ναζί, αποκαλούνταν με την πλήρη ονομασία...Με τα αρχικα NSDAP.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το Nazi είναι σύντμηση της πλήρους ονομασίας. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα δηλαδή. Δεν αποκαλούνταν μεταξύ τους Ναζί, αποκαλούνταν με την πλήρη ονομασία...
Με τα αρχικα NSDAP.
υποτιμητικό των άγγλων είναι λέμε
σαν να πούμε τους αλβανούς αλβάνια ή τους πακιστανούς πάκηδες ή πακιστάνια ή τους κομμουνιστές κομμούνια, ή τους ιάπωνες στο βππ που τους έλεγαν οι αμερικάνοι japs
βρισιά , πώς αλλιώς να το πούμε;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η κατάχρηση του όρου για κάθε μαλακία που έρχεται στο μυαλό των αριστερών έκανε το να φαίνεται η ΧΑ φυσιολογική στο κόσμο και σαν συνέπεια ακόμα μερικοί να μην έχουν καταλάβει τι σκατά υποστηρίζουν και να λένε μέσα τους 'έλα μωρέ παρεξηγημένα είναι τα παιδιά, απλά ξυρίζουν το κεφάλι τους και αγαπούν τη πατρίδα τους''φασίστας άλλωστε ήταν και ο κύριως Κώστας που έμενε δίπλα και ήταν απόστρατος ναύρχος του ΠΝ και σε κάθε εθνική επέτειο κρέμαγε σημαία από το μπαλκόνι του αλλά ήταν καλός άνθρωπος και πολύ ευγενικός με τους γείτονες '
Αυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω, καθώς η άκριτη και άσχετη εξίσωση και χρήση λέξεων έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, ένα εξ'αυτών είναι και αυτό που συζητάμε εδώ....
-
...Είναι εύκολο να αποκαλείς τον εαυτό σου πατριώτη... στην πραγματικότητα θέλει πολλά παραπάνω για να κερδίσεις αυτό το χαρακτηρισμό και σίγουρα θέλει να είσαι σε θέση να προσφέρεις στην πατρίδα σου (όχι να ανοίγεις κεφάλια, αυτό είναι εύκολο) επί της ουσίας αλλά και να γνωρίζεις στοιχειωδώς την ιστορία της (οχι από εγχειρίδια και τσιτάτα) χωρίς να είσαι μισαλλόδοξος.
Εξ'ορισμού δεν μπορείς να είσαι πατριώτης και να είσαι ηλίθιος...Ο εθνικιστής, τώρα, είναι άλλη ιστορία... υποστηρίζει κάτι χωρίς να εστιάζει στο γιατί αλλά στο πως.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Είναι εύκολο να αποκαλείς τον εαυτό σου πατριώτη... στην πραγματικότητα θέλει πολλά παραπάνω για να κερδίσεις αυτό το χαρακτηρισμό και σίγουρα θέλει να είσαι σε θέση να προσφέρεις στην πατρίδα σου (όχι να ανοίγεις κεφάλια, αυτό είναι εύκολο) επί της ουσίας αλλά και να γνωρίζεις στοιχειωδώς την ιστορία της (οχι από εγχειρίδια και τσιτάτα) χωρίς να είσαι μισαλλόδοξος.
Εξ'ορισμού δεν μπορείς να είσαι πατριώτης και να είσαι ηλίθιος...Ο εθνικιστής, τώρα, είναι άλλη ιστορία... υποστηρίζει κάτι χωρίς να εστιάζει στο γιατί αλλά στο πως.
Σε καιρό ειρήνης ο πατριώτης μπορεί να κάνει πολύ λιγότερα 'έμπρακτα' από ότι σε καιρό πολέμου...εγώ π.χ. θεωρώ ότι το να πάω στο Στρατό είναι πέρα από υποχρέωση και καθήκον μου, ή ότι η σημαία είναι ιερό σύμβολο και δεν πρέπει να το καίμε...
Ο σωστός εθνικιστής (η άκριτη χρήση λέξεων που λέγαμε) είναι πρωτίστως πατριώτης, δηλαδή αγαπάει τη χώρα του, και εν συνεχεία προσπαθεί με πολιτικά μέσα να υλοποιήσει το στόχο της διατήρησης της εθνικής του υπόστασης (να μην του διαλύσουν τη χώρα δηλαδή).
Οτιδήποτε πέρα από αυτό (ξεκινάμε δηλαδή με τους άλλους 'κακούς' όρους) προφανώς υπερβαίνει τα όρια και αρχίζουν τα παρατράγουδα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούμε αδιακρίτως να πάμε 'ανάποδα' στους ορισμούς και να πούμε 'φασίστα' ή 'ναζιστή' τον απλό πατριώτη...
-
Αυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω, καθώς η άκριτη και άσχετη εξίσωση και χρήση λέξεων έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, ένα εξ'αυτών είναι και αυτό που συζητάμε εδώ....
εγώ σε κατάλαβα και με το κατεβατό μου προσπάθησα να το εξηγήσω κι εγώ με το δικό μου φανταστικό τρόπο
και φυσικά συμφωνώ μαζί σου στο συγκεκριμένο θέμα
-
Το Nazi είναι σύντμηση της πλήρους ονομασίας. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα δηλαδή. Δεν αποκαλούνταν μεταξύ τους Ναζί, αποκαλούνταν με την πλήρη ονομασία...
Με τα αρχικα NSDAP.
υποτιμητικό των άγγλων είναι λέμε
σαν να πούμε τους αλβανούς αλβάνια ή τους πακιστανούς πάκηδες ή πακιστάνια ή τους κομμουνιστές κομμούνια, ή τους ιάπωνες στο βππ που τους έλεγαν οι αμερικάνοι japs
βρισιά , πώς αλλιώς να το πούμε;
Γιατί τι κακό έχει το 'κομμούνι';
-
Σε καιρό ειρήνης ο πατριώτης μπορεί να κάνει πολύ λιγότερα 'έμπρακτα' από ότι σε καιρό πολέμου...εγώ π.χ. θεωρώ ότι το να πάω στο Στρατό είναι πέρα από υποχρέωση και καθήκον μου, ή ότι η σημαία είναι ιερό σύμβολο και δεν πρέπει να το καίμε...
Ο σωστός εθνικιστής (η άκριτη χρήση λέξεων που λέγαμε) είναι πρωτίστως πατριώτης, δηλαδή αγαπάει τη χώρα του, και εν συνεχεία προσπαθεί με πολιτικά μέσα να υλοποιήσει το στόχο της διατήρησης της εθνικής του υπόστασης.
Οτιδήποτε πέρα από αυτό (ξεκινάμε δηλαδή με τους άλλους 'κακούς' όρους) προφανώς υπερβαίνει τα όρια και αρχίζουν τα παρατράγουδα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούμε αδιακρίτως να πάμε 'ανάποδα' στους ορισμούς και να πούμε 'φασίστα' ή 'ναζιστή' τον απλό πατριώτη...
Τα έχεις κάνει αχταρμά... συγγνώμη.
Τα 'ιερά' σύμβολα και οι 'ιερές' υποχρεώσεις είναι μπούρδες που επιβάλλονται μασημένη τροφή σε ανθρώπους μειωμένης διανοητικής αντίληψης προκειμένου να δώσουν κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο στις απαιτήσεις τους από αυτούς.
Αυτοί που είναι σε θέση να κρίνουν από μόνοι τους δε χρειάζονται ούτε σύμβολα ούτε ιδέες...Ο σωστός εθνικιστής, όπως λες, θα ήθελε πολύ να ήταν πατριώτης αλλά δυσκολεύεται γιατί συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνος και προτιμά να εστιάζει στα σύμβολα και στο πως θα δείξει ότι ανοίκει σε μια ομάδα/φυλή που είναι ανώτερη από τις άλλες γύρω του και όχι στο γιατί.
Υπάρχουν πατριώτες δεξιοί, αριστεροι, αριστεροδέξιοι κλπ κλπ.
Εθνικιστές τους απαντάς πάντα σε αγέλες, ομάδες, τάγματα, όπως θες πες το. Πατριώτης μπορείς να είσαι και μόνος σου.Δες μια ωραία ταινία που λέγεται Die Welle ( http://www.imdb.com/title/tt1063669/ ) και τα ξαναλέμε.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Είναι εύκολο να αποκαλείς τον εαυτό σου πατριώτη... στην πραγματικότητα θέλει πολλά παραπάνω για να κερδίσεις αυτό το χαρακτηρισμό και σίγουρα θέλει να είσαι σε θέση να προσφέρεις στην πατρίδα σου (όχι να ανοίγεις κεφάλια, αυτό είναι εύκολο) επί της ουσίας αλλά και να γνωρίζεις στοιχειωδώς την ιστορία της (οχι από εγχειρίδια και τσιτάτα) χωρίς να είσαι μισαλλόδοξος.
δεν αναφερόμουν σε πατριώτες με παράσημα από κάποια μάχη με τους τούρκους, αναφέρομουν γενικά σε απλούς ακόμα και ηλίθιους ανθρώπους που αγαπούν τη χώρα τους και που επίσης μπορούν να προσφέρουν σε διάφορους τομείς
δε χρειάζεται να το κάνουμε ούτε τόσο ηρωικό το πράγμα ούτε τόσο 'αρία φυλή' εξαιρώντας τους χαζούς ή τους λιγότερο ικανούς
ακόμα και ο χαζός ή ο ηλίθιος (δεν αναφέρομαι σε καταστάσεις διανοητικής αναπηρίας), είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τις επιλογές του και είναι στο χέρι του να είναι σωστός και νομοταγής πολίτης ή κάφρος που πλακώνεται με στιλέτα και λοστούς
κανένας δεν έχει το ελαφρυντικό του ηλίθιου ούτε για να μην κάνει το σωστό, ούτε για να δικαιλογηθεί το λάθος του αν αυτό είναι να μαχαιρώσει κάποιον
-
δεν αναφερόμουν σε πατριώτες με παράσημα από κάποια μάχη με τους τούρκους, αναφέρομουν γενικά σε απλούς ακόμα και ηλίθιους ανθρώπους που αγαπούν τη χώρα τους και που επίσης μπορούν να προσφέρουν σε διάφορους τομείς
Ούτε εγώ.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]