-
Αθήνα
Μία περίεργη ερώτηση που επιδέχεται επικίνδυνες ερμηνείες κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Εσωτερικών.Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με ερώτησή του (4/10/2012) ζητά να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης.
Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να συναίνεσε στο αίτημα του κ. Παναγιώταρου, καθώς σύμφωνα με καταγγελία που προέρχεται από πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας, νηπιαγωγεία έχουν γίνει αποδέκτες εγγράφου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με τα οποίο ζητούνται στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης.
Στο έγγραφο (11938/2 Οκτωβρίου 2012) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με παραλήπτη όλους τους δήμους της Μεγαλονήσου, το οποίο δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο αναφέρεται:
«Σας διαβιβάζουμε σε φωτ/φα το ανωτέρω (α) σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και την ανωτέρω (β) σχετική ερώτηση Βουλευτή κ.Ηλία Παναγιώταρου, και παρακαλούμε να μας στείλετε αυθημερόν με φαξ στοιχεία σχετικά με 1) τον αριθμό των ημεδαπών και αλλοδαπών που επιλέγησαν να καλύψουν τις θέσεις των αντίστοιχων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και 2) τον αριθμό των αλλοδαπών ανά χώρα προέλευσης, προκειμένου με τη σειρά μας να τα διαβιβάσουμε έγκαιρα στο ανωτέρω Υπουργείο για την ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας».
Η δημοτική παράταξη της Ιεράπετρας «Πολίτες εν δράση» με επιστολή της διαμαρτύρεται στο υπουργείο Εσωτερικών για το αίτημά του και ενημερώνει ότι «με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων».
Στην ίδια επιστολή υπενθυμίζεται ότι «ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: 'Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους'».
Τέλος, καλούν τους συναδέλφους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231217142
κρυπτεια no2
-
Μπορεις να εισαι λαθρομεταναστης και το παιδι σου να ειναι σε δημοσιο/δημοτικο βρεφονηπιακο;
-
Και όχι μόνο
-
Μήπως θέλει να αναδείξει κάτι άλλο?
Μήπως θέλει να δείξει τι συμβαίνει με τους Έλληνες που ΔΕ βρίσκουν θέση για τα παιδιά τους στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς???
Μπορεί να ακούγεται άκομψα... αλλά φίλοι μου καλοί, αριστεροί και δεξιοί.... ας κοιτάξουμε και λίγο τη πάρτη μας την ελληνική ε? Είπαμε, να μη χάσουμε τα συναισθήματά μας και τη βοήθεια προς τους άλλους.. αλλά τον εαυτό μας, μήπως τουλάχιστον εμείς, οι έντιμοι αρκετά δε τον κάναμε χαλί?
Λέω..... και άσε τη χρυσή αυγή.. δε με νοιάζει. Εμείς τι κάνουμε. Δε μπορεί πάντα να είμαστε οι σωτήρες των άλλων για ΟΛΑ τα θέματα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη..
-
Σου απάντησε ο απο πάνω, να γραφτεί σε σχολίο παράνομος μετανάστης είναι κομματάκι δύσκολο, σιγά μη γραφτεί και σε παιδικό
-
Εγώ δεν έγραψα πουθενά τη λέξη λαθρομετανάστης όμως....
-
είπα μήπως κατάλαβα λάθος
FYI
Τονίζεται δε ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».
-
Ναι, γι'αυτό έγραψα...
Μπορεί να ακούγεται άκομψα... αλλά φίλοι μου καλοί, αριστεροί και δεξιοί.... ας κοιτάξουμε και λίγο τη πάρτη μας την ελληνική ε? Είπαμε, να μη χάσουμε τα συναισθήματά μας και τη βοήθεια προς τους άλλους.. αλλά τον εαυτό μας, μήπως τουλάχιστον εμείς, οι έντιμοι αρκετά δε τον κάναμε χαλί?
Λέω..... και άσε τη χρυσή αυγή.. δε με νοιάζει. Εμείς τι κάνουμε. Δε μπορεί πάντα να είμαστε οι σωτήρες των άλλων για ΟΛΑ τα θέματα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη..
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είπα μήπως κατάλαβα λάθοςΔε σημαίνει ότι η άποψή σου είναι η ΜΟΝΗ σωστή. Τι το παίζεις δλδ? Αυτός που τα ξέρει όλα? Ο λόγιος της κοινωνικής ισότητας? Ο δημιουργός της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών? RX8 Drifter? Για κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ. Μη ξεχνάς ότι και η πολλή ξενιτιά μαζί με τη πολλή αριστεροσύνη μας κάνει να ξεχνάμε... έτσι?
Στα λέω γτ όπως έχω παρατηρήσει αλλού μια χαρά στο σύστημα είσαι και αλλού σε πιάνει η κρίση.
Αν δε μπορείς να αναλύσεις-συζητήσεις πες το.
Μην ειρωνεύσαι για να μη σε ειρωνεύομαι. -
βασικα, λεω αμα κανω παιδια να μη βρεθει κανας παπάρας να με ρωτήσει από κρατάει η σκούφια μου για να τα δεχτει στο σχολείο γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα. Εκει να δεις λογιοσύνες.
Δεν έχω να αναλύσω κάτι πέραν αυτού που σου πόσταρα
Τονίζεται δε ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».
διαφωνείς?
-
Όχι drifter δε διαφωνώ με τον Κώδικα των Δήμων ούτε τον αμφισβητώ... εγώ σου λέω άλλο με αυτά που γράφω. (αλλαγές προτιμώ) Για να το κάνω πιο λιανά.
Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Αυτό γράφω. Αν σε αυτή τη χώρα λοιπόν πρέπει να αλλάξουν και οι νόμοι της από τη στιγμή που οι μετανάστες, οι ρομά κτλ(αααχχ..... τι γίνεται σε κάποια σχολεία..) έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της, αυτό πρέπει να γίνει διότι δε μπορεί οι Έλληνες σε πολλές περιπτώσεις να μένουν στην απ'έξω. Αυτό θέλω να πω. Και δεν έχει να κάνει ούτε μόνο με σχολεία, ούτε μόνο με εργασία, ούτε μόνο με κοινωνική ασφάλιση, ούτε.. ούτε.. αυτό λέω..
Τώρα όσον αφορά την εργασία και που μπορεί να ευθυνόμαστε εμείς οι Ελληνάρες γι'αυτά. Πολύ λαϊκά: ('δε κάνω εγώ δουλειά στο χωράφι' 'να πας να γαμηθείς Ελληναρά') Άστο. Τα ξέρουμε.. Τα έχουμε κάνει εκεί σκ.. Άστο αυτό.
Ίσως κακώς το γράφω σε thread της χρυσής αυγής..
Αντιλαμβάνεσαι τη λογική μου?
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
... αυτό πρέπει να γίνει διότι δε μπορεί οι Έλληνες σε πολλές περιπτώσεις να μένουν στην απ'έξω....Στην απ'έξω όσο δεν πάει άλλο.
Τον ανιψιό μου, έκοψαν φέτος από τον βρεφονηπιακό.
Η αδελφή μου ΙΥ με 800euro το μήνα θεωρείται πλούσια.
Ο γαμπρός μου είναι άνεργος περίπου 18 μήνες.Ο ιδιωτικός βρεφονηπιακός ζητά 350euro το μήνα.
Ενοίκιο για το σπίτι πληρώνουν 250euro...Αυτά σε δημοφιλές νησί όπου οργιάζει η μαύρη εργασία (κυρίως στα γνωστά ατομικά ελεύθερα επαγγέλματα, τα οποία έχουν καταστεί καρτέλ από μετανάστες) και πλέον φέρνουν και κάτι Ρουμάνους για να στελεχώσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις.
-
δλδ μπαινουν με κληρωση η με 'μορια' τα παιδια σε παιδικους αν δεν φτανουν οι θεσεις..?? και σε τετοια περιπτωση παιδια π.χ. λαθρομεταναστων μπαινουν στη λιστα????
-
Πως θα μπουνε ρε παιδια, ειναι γραμμενα σε κανενα δημοτολογιο
-
Απο οσα γνωριζω μεχρι σημερα, δεν μπορουν να μπουν όντας παρανομοι.
Παράλληλα ομως ξερω πολλους Αλβανους που τα παιδια τους πηγαν ελληνικο σχολειο,πιθανως με το παραθυρακι του βορειοηπειρωτη-my-ass.
Φυσικα ως 'μαυροι' εργαζομενοι εμφανιζαν παντα χαμηλα εως ανυπαρκτα εισοδηματα,αρα απο εκει και περα ολα ηταν ευκολα.
-
Μ'αρέσει που διαμαρτυρόμαστε επειδή οι μετανάστες μπαίνουν στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης. Μα βέβαια, είναι προτιμότερο οι μετανάστες να ΜΗΝ μπαίνουν στο σύστημα εκπαίδευσης, διότι έτσι θα εξασφαλιστεί σίγουρα η αφομοίωσή τους. ΡΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ 'Η ΑΜΟΛΆΜΕ ΌΤΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ?
Αντί να ζητάμε π.χ. περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ζητάμε κοινωνικό αποκλεισμό δημοτών με κριτήρια καταγωγής? Ρε είμαστε καλά?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Αντί να ζητάμε π.χ. περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ζητάμε κοινωνικό αποκλεισμό δημοτών με κριτήρια καταγωγής? Ρε είμαστε καλά?Όχι, σίγουρα όχι. Προβατολαός, άνθρωποι μηχανές, αλλοτριωμένα ανδράποδα. Δες τι σκ@τά ψηφίζουμε τα τελευταία 40 χρόνια!
Μην απορρείς... -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Μ'αρέσει που διαμαρτυρόμαστε επειδή οι μετανάστες μπαίνουν στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης. Μα βέβαια, είναι προτιμότερο οι μετανάστες να ΜΗΝ μπαίνουν στο σύστημα εκπαίδευσης, διότι έτσι θα εξασφαλιστεί σίγουρα η αφομοίωσή τους. ΡΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ 'Η ΑΜΟΛΆΜΕ ΌΤΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ?Αντί να ζητάμε π.χ. περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ζητάμε κοινωνικό αποκλεισμό δημοτών με κριτήρια καταγωγής? Ρε είμαστε καλά?
Ξέχασες και το αποκλεισμό με κριτήρια καταγωγής από τα νοσοκομεία
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο οσα γνωριζω μεχρι σημερα, δεν μπορουν να μπουν όντας παρανομοι.Παράλληλα ομως ξερω πολλους Αλβανους που τα παιδια τους πηγαν ελληνικο σχολειο,πιθανως με το παραθυρακι του βορειοηπειρωτη-my-ass.
Φυσικα ως 'μαυροι' εργαζομενοι εμφανιζαν παντα χαμηλα εως ανυπαρκτα εισοδηματα,αρα απο εκει και περα ολα ηταν ευκολα.
Μαύρα - εργαζόμενοι και νόμιμοι στην χώρα ΔΕΝ γίνεται, για να ανανεώνουν την άδεια παραμονής τους χρειάζονται συγκεκριμένα ένσημα ανά έτος. ( για Αλβανούς όχι για Βορειοηπειρώτες )
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο οσα γνωριζω μεχρι σημερα, δεν μπορουν να μπουν όντας παρανομοι.Παράλληλα ομως ξερω πολλους Αλβανους που τα παιδια τους πηγαν ελληνικο σχολειο,πιθανως με το παραθυρακι του βορειοηπειρωτη-my-ass.
Δεν έχει σχέση το 'ξερω πολλους Αλβανους που τα παιδια τους πηγαν ελληνικο σχολειο' με το 'ως 'μαυροι' εργαζομενοι εμφανιζαν παντα χαμηλα εως ανυπαρκτα εισοδηματα'!
Προσωπικά για τα θέματα αυτά...
για το 1-ο: θα έλεγα πως ΟΛΑ τα παιδιά (+ των λαθρομεταναστών) ΠΡΕΠΕΙ να έχουν την δυνατότητα να πάνε στο σχολείο!
για το 2-ο: Οι 'μαυροι' εργαζόμενοι πρέπει να τιμωρούνται με Χ πρόστιμο και να καλεστούν να επιστρέψουν ότι βοήθεια πήραν 'μαυρα', ο εργοδότης όμως θα τιμωρείτε με 10*Χ πρόστιμο και να καταβάλει ΟΛΕΣ τις εισφορές υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και λοιπά για την περίοδο μαύρης εργασίας...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μαύρα - εργαζόμενοι και νόμιμοι στην χώρα ΔΕΝ γίνεται, για να ανανεώνουν την άδεια παραμονής τους χρειάζονται συγκεκριμένα ένσημα ανά έτος. ( για Αλβανούς όχι για Βορειοηπειρώτες )
Υπάρχει κολπάκι - τα ένσημα πληρώνουν (εξαγοράζουν) ίδιοι και μετά βγαίνουν στο ταμείο ...
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]