-
Τον εξοπλισμό της 2η έκδοσης τον έχει το Megane facelift από τη βασική του έκδοση.
Και δεν νομίζω ότι συγκρίνεται ο 1.2 TCE με τον άτμο της Hyundai, ούτε ο 1.5 Dci με τον 1.4 d.
Για μένα το μόνο μειονέκτημα που ίσως έχει το megane έναντι του i30 είναι ίσως οι χώροι χωρίς βέβαια να έχω δει το i30.
Με + επίσης σε ρύπους τέλη τεκμήρια ασφάλιστρα στον 1.2 tce που όλα μετράνε στις μέρες μας.Σε ατμο και diesel το c4 θεωρώ ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τις προσφορές που τρέχουν είναι από τα καλύτερα πακέτα.
-
Επιβεβαιώνω σχετικά με την 2.000 έκπτωση για τη 1.4 Style βενζίνη στην Autopoint (Μαρούσι), συν 200 ευρώ έκπτωση εάν έκανα άμεσα την παραγγελία και δεν έβαζα τα 'δώρα', όπως αισθητήρες πάρκινγκ και συναγερμός.
Σχετικά με τις άλλες vmf προσφορές που αναφέρονται, η προσφορά για τη C4 Attraction 1.6 Attraction 110hp (άσπρο) έβγαινε στα 16.500-17.000 (δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια γιατί ζήτησα προσφορά μόνο με τριτεκνία (100% έκπτωση του τέλους ταξινόμησης αντί του 65% που είναι η απόσυρση). Για το 1.6 Attraction με τους 90hp, δε θυμάμαι αλλά περίπου στις 15Κ πρέπει να έβγαινε...
Επίσης το Focus 1.0 Trend (άσπρο) βγαίνει περίπου στα 17.000, και πρόσθεσε άλλα 1.700 αν πας στην έκδοση Titanium, ήτοι 18,7Κ. Συμπέρασμα, αν φορτώσεις με εξοπλισμό τότε ως δια μαγείας ο λογαριασμός ανεβαίνει από 17Κ και πάνω. Ενώ το Hyundai ήταν στα 15.5Κ. Επίσης, αν τα οδηγήσετε, το Citroen είναι πολύ πίσω... λυπάμαι που το λέω γιατί και εγώ ήμουν θετικά προκατειλημμένος υπέρ του και απογοητεύτηκα. Για το Ford, είπα ότι ήταν τρομερό, απλώς 'φοβάμαι' για αξιοπιστία του 1,0 turbo κινητήρα καθώς νέο μοντέλο και τα λοιπά.
Το Renault αισθητικά δε μου άρεσε, καθώς ήταν μικρό σε χώρους (πίσω κάθισμα) και 'αποπνικτικό', και πάλι υστερούσε σε ποιότητα. Οδήγησα το Scenic, που μου άρεσε αλλά όπως προείπε και κάποιος φίλος πιο πάνω, το Huyndai είναι καινούργιο, φρέσκο αμάξι και πραγματικά φαίνεται αυτό στην καθημερινή επαφή σου. Το ίδιο ισχύει και για το Focus.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Τον εξοπλισμό της 2η έκδοσης τον έχει το Megane facelift από τη βασική του έκδοση.
Και δεν νομίζω ότι συγκρίνεται ο 1.2 TCE με τον άτμο της Hyundai, ούτε ο 1.5 Dci με τον 1.4 d.
Για μένα το μόνο μειονέκτημα που ίσως έχει το megane έναντι του i30 είναι ίσως οι χώροι χωρίς βέβαια να έχω δει το i30.
Με + επίσης σε ρύπους τέλη τεκμήρια ασφάλιστρα στον 1.2 tce που όλα μετράνε στις μέρες μας.Σε ατμο και diesel το c4 θεωρώ ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τις προσφορές που τρέχουν είναι από τα καλύτερα πακέτα.
Συμφωνώ φίλε samatistas ότι οι κινητήρες της Renault είναι πολύ καλύτεροι, η Hyundai παίζει πιο δυνατά στον τομέα της αξιοπιστίας, της υψηλής εγγύησης και της πολύ καλής απτής ποιότητας (πια..). Εντάξει, λογικό είναι όσο πιο εξελιγμένο και περίπλοκο είναι το μηχάνημα (πετρέλαιοκινητήρες PSA, τούρμπο βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού, κτλ) , τόσες περισσότερες πιθανότητες να συμβεί και κάποια βλάβη.
Το scenic που οδήγησα είχε τον 1.6dCi με τους 130 ίππους και τράβαγε τρομερά.
Αλλά, όπως και όλα τα πετρέλαια που οδήγησα (test drive) είναι νευρικά, με απότομα ξεσπάσματα, θορυβώδη (σε σημείο που ο κινητήρας ακούγεται ενοχλητικά στην καμπίνα, όταν επιταχύνεις) και με πολύ σκληρό συμπλέκτη... Όλα αυτά είναι μείον για μένα για την καθημερινότητα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η Huyndai και η KIA έχουν καθιερωθεί ως τα πολύ ποιο φτηνά αυτοκίνητα σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές.
Αυτό το σημείο ήταν το μυστικό της επιτυχίας τους και όχι τα περί 'σκυλιών' κλπ... το οποίο φυσικά είναι υποκειμενικό.Όταν παύει να ισχύει η φτηνή τιμολογιακή πολιτική τότε η οποιαδήποτε αξιοπιστία μάλλον περνά σε δεύτερη μοίρα ειδικά για τους Κορεάτικους κατασκευαστές.
Συμφωνώ, αυτό είναι που θα αναγκάσει την εταιρεία σε νέες μειώσεις κυρίως στις εκδόσεις DIESEL οι οποίες είναι πολύ ακριβές ακόμα και μετά την έκπτωση από τον ανταγωνισμό !!!
Το entry marketing στην κατηγορία αυτή, τώρα που ο κόσμος 'ψάχνεται' με την πετρελαιοκίνηση, έπρεπε να είναι πιο επιθετικό.
Δεν καθιερώθηκε η Hyundai ακόμα ως εφάμιλης ποιότητας κατασκευαστής με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές και αυτό τεκμηριώνεται και από τις συζητήσεις σε διεθνή Forums, όπου εκδηλώνεται επιφύλαξη για την ποιότητα των προϊόντων της ακόμα, παρόλο που εκφράζονται με κολακευτικά λόγια για την ανοδική πορεία βελτίωσης σε όλους τους τομείς. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η Huyndai και η KIA έχουν καθιερωθεί ως τα πολύ ποιο φτηνά αυτοκίνητα σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές.
Αυτό το σημείο ήταν το μυστικό της επιτυχίας τους και όχι τα περί 'σκυλιών' κλπ... το οποίο φυσικά είναι υποκειμενικό.Όταν παύει να ισχύει η φτηνή τιμολογιακή πολιτική τότε η οποιαδήποτε αξιοπιστία μάλλον περνά σε δεύτερη μοίρα ειδικά για τους Κορεάτικους κατασκευαστές.
Δεν ειμαι ειδικος, απεναντιας βλεπω και εγω τα πραγματα απο την δικια μου οπτικη γωνια. Αλλα οταν ερχεται η ωρα να κανω μια αγορα, κανω λιγο πισω και κοιταζω τι λενε και αλλοι, τι λενε οι ερευνες που εχουν δημοσιευθει κατα καιρους. Μπορει να εχει τυχει σε εμενα αλλα σε οσες ερευνες εχω δει η Toyota, Huyndai, KIA ειναι στις πρωτες θεσεις οσον αφορα την αξιοπιστια. Θεωρω οτι δεν ειναι τυχαιο. Μηπως τελικα δεν ειναι και τοσο υποκειμενικο;
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Δεν ειμαι ειδικος, απεναντιας βλεπω και εγω τα πραγματα απο την δικια μου οπτικη γωνια. Αλλα οταν ερχεται η ωρα να κανω μια αγορα, κανω λιγο πισω και κοιταζω τι λενε και αλλοι, τι λενε οι ερευνες που εχουν δημοσιευθει κατα καιρους. Μπορει να εχει τυχει σε εμενα αλλα σε οσες ερευνες εχω δει η Toyota, Huyndai, KIA ειναι στις πρωτες θεσεις οσον αφορα την αξιοπιστια. Θεωρω οτι δεν ειναι τυχαιο. Μηπως τελικα δεν ειναι και τοσο υποκειμενικο;Ανάλογα τι θεωρείς εσύ αξιοπιστία,πως αυτή ορίζεται και που μετρήθηκε.
Εγώ για παράδειγμα που θεωρώ ως αξιοπιστία την πιθανή εμφάνιση προβλημάτων σε ένα αυτοκίνητο, θεωρώ πάρα πολύ πιθανό όλα τα αυτοκίνητα να εμφανίσουν πολλά και διάφορα προβλήματα στους Ελληνικούς δρόμους. Με βάση αυτό, η οποιαδήποτε έρευνα (που γίνεται σε δρόμους χαλιά/μοκέτες) πάει περίπατο.
Από την εμπειρία μου λοιπόν, θεωρώ ότι τα Κορεάτικα 'διαλύονται/φθείρονται' πολύ ποιο γρήγορα από άλλα αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών. Για αυτό το λόγο και απαιτούν και μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση τους.
-
Είμαι κάτοχος getz 1.3 μοντέλο 2003. Το getz έχει 170.000χμ χωρις να βγάλει ουτε ενα πρόβλημα και με σκληρή χρήση. Δεν εχουν αλλαχτεί ουτε αμορτισέρ ,ουτε δισκος-πλατο και μέση κατανάλωση εχω 7λίτρα/100χμ.
Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι η μέτρια οδική συμπεριφορά(αντε και η ποιότητα ,αλλα με 10.000ε το 2003 δεν υπήρχαν πιο ποιοτικά αυτοκίνητα)
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Είμαι κάτοχος getz 1.3 μοντέλο 2003. Το getz έχει 170.000χμ χωρις να βγάλει ουτε ενα πρόβλημα και με σκληρή χρήση. Δεν εχουν αλλαχτεί ουτε αμορτισέρ ,ουτε δισκος-πλατο και μέση κατανάλωση εχω 7λίτρα/100χμ.Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι η μέτρια οδική συμπεριφορά(αντε και η ποιότητα ,αλλα με 10.000ε το 2003 δεν υπήρχαν πιο ποιοτικά αυτοκίνητα)
Μήπως να δοκίμαζες να τα αλάξεις και να βάλεις καινούρια.
-
Το πρώτο getz είναι ο ορισμός του όλα στο περίπου. Τι αμορτισέρ να αλλάξει...
-
Χεχε , δεν φταίνε τα αμορτισέρ για την μέτρια οδική συμπεριφορά και για το χοροπήδημα του πίσω άξονα και στην πιο μικρή ανωμαλία. Το i20 βελτιώθηκε αρκετά και σύντομα θα κανω test drive το i30 και θα μεταφέρω εντυπώσεις.
-
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
http://www.hyundai.gr/configurator/Index/3**Με τον εξοπλισμό Comfort που περιλαμβάνει και το ηχοσύστημα, βγαίνει (μετά την έκπτωση & με έξοδα) περίπου 17.000 Ευρώ!!! (- 960 αν υπάρχει απόσυρση).
ΓΙΑ HYUNDAI Diesel, ΑΚΡΙΒΟ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. **
Προφανώς θα επανέλθουν... -
Το περιεργο ειναι οτι η αντιπροσωπεια αναφερει με εκπτωση 1500€ και αποσυρση 960€ τελικη τιμη 15540€. Ας υποθεσουμε οτι δεν εχεις δικια σου αποσυρση και αγορασεις ενα δικαιωμα τοτε θα πληρωσεις 400€ επιπλεον για να εχεις το οφελος αποσυρσης δηλαδη θα κοστισει 15940€.
Απο την προσφατη εμπειρια μου εαν τους πεις ξεκαθαρα οτι δεν θες τα χαζοδωρα που δινουν, συναγερμο και αισθητηρες παρκινγ της κακιας ωρας παει περιπου 250€ πιο χαμηλα.
Τα 17000€ που τα ειδες;Ο ανταγωνισμος τι εχει σε αυτα τα χρηματα,
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Το περιεργο ειναι οτι η αντιπροσωπεια αναφερει με εκπτωση 1500€ και αποσυρση 960€ τελικη τιμη 15540€. Ας υποθεσουμε οτι δεν εχεις δικια σου αποσυρση και αγορασεις ενα δικαιωμα τοτε θα πληρωσεις 400€ επιπλεον για να εχεις το οφελος αποσυρσης δηλαδη θα κοστισει 15940€.
Απο την προσφατη εμπειρια μου εαν τους πεις ξεκαθαρα οτι δεν θες τα χαζοδωρα που δινουν, συναγερμο και αισθητηρες παρκινγ της κακιας ωρας παει περιπου 250€ πιο χαμηλα.
Τα 17000€ που τα ειδες;Ο ανταγωνισμος τι εχει σε αυτα τα χρηματα,
Έκδοση Comfort = 18.000 μείον έκπτωση 1.500 = 6500 + έξοδα μεταφοράς, κλπ = 17.000 Ευρώ (αν έχεις απόσυρση -960 δηλ. 16.000 περίπου)
Τα 15.540 περιλαμβάνουν ΚΑΙ την μείωση λόγω απόσυρσης και δεν περιλαμβάνουν τα λοιπα έξοδα που χρεώνουν οι αντιπροσωπείες όπως μεταφορικά, μεταβίβαση, διεκπεραιωτή κλπ.
**Δείτε τις εκδόσεις εξοπλισμού,
http://6thgear.gr/wp-content/uploads/20 ... ai_i30.pdf
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ ΤΟ CLASSIC, μόνο η COMFORT έχει ηχοσύστημα (!!!) και βασικές ευκολίες,
με αποτέλεσμα από εκεί να ξεκινάει το ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο.
Για το λόγο αυτό, για το Diesel πρέπει να διαθέσει κάποιος 17.000 !!! Ευρώ (με έξοδα χωρίς απόσυρση), για το Petrol
αντίστοιχα 15.000 Ευρώ (με έξοδα χωρίς απόσυρση). **Ο ανταγωνισμός όμως στην κατηγορία είναι αμείλικτος...
-
Κάποιος που να έκανε test Drive ?
-
Ο χρήστης Pavlides έγραψε:
**Δείτε τις εκδόσεις εξοπλισμού,
http://6thgear.gr/wp-content/uploads/20 ... ai_i30.pdf
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ ΤΟ CLASSIC, μόνο η COMFORT έχει ηχοσύστημα (!!!) και βασικές ευκολίες,
με αποτέλεσμα από εκεί να ξεκινάει το ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο.
Για το λόγο αυτό, για το Diesel πρέπει να διαθέσει κάποιος 17.000 !!! Ευρώ (με έξοδα χωρίς απόσυρση), για το Petrol
αντίστοιχα 15.000 Ευρώ (με έξοδα χωρίς απόσυρση). **Ο ανταγωνισμός όμως στην κατηγορία είναι αμείλικτος...
Τα έχω γράψει τα ίδια και στην προηγούμενη σελίδα. Στο hyundai.gr φαίνεται καθαρά η έλλειψη εξοπλισμού στην Classic η οποία μάλλον υπάρχει για 'κράχτης' στα διαφημιστικά μηνύματα και στα διάφορα sites που υμνούν τις χαμηλές τιμές του.
Επιεικώς πανάκριβο για 1400cc (είτε βενζίνη, είτε diesel) που στο κάτω-κάτω της γραφής μηχανικά δεν βάζει και φωτιές στο δρόμο. Μάλλον το αντίθετο.
... 170 km/h τελική η diesel έκδοση; ...
-
Στο τηλεοπτικο σποτ παντως με τον εξοπλισμο που το δειχνει φαινεται και πρεπει να ειναι ... πανακριβο.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Από την εμπειρία που έχω με τα Κορεάτικα, οι Κορεάτες κάνουν πονηρές κινήσεις. Π.χ. τονίζουν εξοπλισμό που εκπλήσσει τον κόσμο και τον εξιτάρει και όταν ο πελάτης αποκτήσει το αυτοκίνητο παρατηρεί ότι έχουν γίνει 'εκπτώσεις' από άλλο εξοπλισμό που μάλλον τον θεωρούσε δεδομένο.
Εγώ πάντως για το ποιο πλούσιο i30/1400cc το πολύ θα έδινα 14000euro... Και πολλά είναι.
Άλλωστε έχω ακόμη προσφορά φυλαγμένη (Ιούλιος 2008) από το προηγούμενο i30/1600sport με δερμάτινα καθίσματα και ηλιοροφή, με μεταλλικό χρώμα (ασημί), συναγερμό και parking assistance, τελική τιμή 15500euro.
Αυτό: http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=2062Θα το θεωρούσα ξεφτίλα να δώσω παραπάνω φράγκα για το εντελώς ασθενικό 1400cc.
-
Ποιές είναι στα ίδια λεφτά οι άλλες λύσεις που κρίνονται πιο αποδοτικές, αφού 15500€ κρίνονται υπερβολικά;
-
Διαφωνώ με όσους λένε ότι το νέο i30 είναι ακριβό.Μην βλέπετε τιμές καταλόγου ,αλλά τις τελικές τιμές μετά από έκπτωση και απόσυρση που γίνεται έτσι και αλλιώς δώρο.Ετσι η μεσαία εξοπλιστική έκδοση comfort που έχει πλήρη εξοπλισμό κάνει 13500€ σαν 1.4 βενζίνη και 15500€ σαν ντίζελ 1.4 με καλή ροπή.Μην ξεχνάμε και την 5ετή από εργοστάσιο εγγύηση και όχι διαφορες επεκτάσιμες μαιμού σαν της opel & toyota.Π.χ το αντίστοιχο auris 1.4 d4d unique κάνει 19100 με όλες τις προσφορές,δηλαδή 3500€ παραπάνω και μην ξεχνάμε ότι είναι και στα τελειώματά του το auris.Ακόμα και έτσι το νέο i30 είναι ένα πολύ καλό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και δεν το θεωρώ κατώτερο από ένα astra 1.3 cdti για παράδειγμα,που είναι και πιο αργό και πιο ακριβό .Απλά ο Δαβάρης χαντακώνει τη μάρκα,και το πρεστίζ της νέας hyundai όταν δεν το φέρνει σαν 1.6 βενζίνη και ντίζελ,όταν δεν εισάγει το veloster,το i40 και άλλα .Φέρε ρε Δαβάρη το 1.6 crdi 128ps blue με τα 0 τέλη στην έκδοση comfort με 18000€ να γίνει πάταγος ή το 1.6 gdi 135ps με 16000€ .
HYUNDAI i30 (2012) Diesel - Petrol