Feb 5, 2013, 2:37 PM

Ο χρήστης Pavlov's Dog έγραψε:

slave!!!

Αν είσαι παντρεμένος και νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο στα πάντα εθελοτυφλείς, αν είσαι ανύπαντρος θα μάθεις όταν με το καλό έρθει η ώρα

Αν και κάτοχος 2 hyundai απο τους ευχαριστημένους, η τιμή του i30 είναι λίγο αυξημένη. Στην ίδια τιμή 'κοντράρουν' πολλά ευρωπαικά και γιαπονέζικα. Δε ξέρω αν και η ποιότητα ειναι η ίδια (οχι βέβαια στο εσωτερικό που τωρα ειναι σαφώς καλύτερα).

Το i30 αξίζει κατά τη γνώμη μου μόνο στα 1.4 στην έκδοση comfort, από εκεί και πάνω ξεφεύγει.

**
Συμφωνώ, η καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση Diesel (αν εξαιρέσουμε τις ζάντες) με ακαταμάχητο value for money είναι η comfort, μάλιστα χωρίς επιπλέον κόστος πρόσθεσαν και τον 'τεμπέλη' εμπρός. Η έκδοση τιμολογείται 15.450 euros (με απόσυρση και την προσφορά 1.500 euros της Hyundai).
Παρ' όλη την γκρίνια που εξέφρασα πολλές φορές για το γεγονός ότι η Hyundai εκτός από την ποιότητα 'ξέφυγε' και στις τιμές, τελικά στην οικογένεια προσθέσαμε ακόμα ένα Hyundai, το i30 Diesel, έκδοση Comfort. Η έρευνα αγοράς κράτησε περίπου 2 μήνες και ήταν ιδιαίτερα ενδελεχής με test drive και σε Astra, Auris, Citroen C4, Cevrolet Aveo.
Απίστευτη η ποιότητα στο εσωτερικό με μαλακά πλαστικά και εργονομία, με χειριστήρια στο τιμόνι, με χώρους που κανένα από όσα δοκίμασα δεν είχε.
Δεν περίμενα να είναι τόσο οικονομικό (εκτός αν χρησιμοποιήσω το 'βαρύ πόδι').
Επί παραδείγματι, χθες έκανα συνολικά 200 χιλιόμετρα, κίνηση σε Εθνική, ελάχιστα επαρχιακή οδό, αλλά και 38 χιλιόμετρα ! εντός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και και το trip com έγραψε μικτή κατανάλωση 5,5 λίτρα/100 χιλ !!! . Απίστευτο για ένα σχετικά βαρύ αυτοκίνητο. Καύσιμα EKO DieselEkonomy**
*(εδώ κάποιος αν έχει την καλοσύνη ας παραθέσει κάποιο link προς βοήθεια για την επιλογή καυσίμου, γιατί ως πρώτη φορά χρήστης Diesel, χάθηκα... στις υποδείξεις των ειδικών...) *

Καλοριζικο και καλοταξιδο, με πολλα απροβληματιστα χιλιομετρα να ειναι το hyundai σου. Τι χρωμα το πηρες; Την ιδια 'διαδρομη' περιπου εκανα κι εγω οσον αφορα την αναζητηση νεου αυτοκινητου. Οντως οι χωροι του ειναι απιστευτοι. Οσον αφορα την καταναλωση που λες, μια χαρα μου ακουγεται. Δηλαδη πανω - κατω 900 χλμ στο γεμισμα. Εγω που κινουμαι σχεδον αποκλειστικα εθνικες οδους, ισως κανει και παραπανω!