-
Κάποτε τα 'τζιπ' τα αγόραζαν άνθρωποι που ήξεραν τι παίρνουν και τα οδηγούσαν αναλόγως. Μετά έγιναν λίγο πιο ασφάλτινα και ονομάστηκαν SUV. Εκεί λοιπόν χάθηκε η μπάλα γιατί ο κάθε άσχετος νομίζει ότι θα πάρει αυτοκίνητο ύψους 2 μέτρων που στρίβει σαν επιβατικό. Σε τελική ανάλυση, το κάθε όχημα οδηγείται ανάλογα με τις δυνατότητες και προδιαγραφές του... Και ναι, όποιος θέλει ένα καθαρά ασφάλτινο αυτοκίνητο, κακώς παίρνει SUV!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάποτε τα 'τζιπ' τα αγόραζαν άνθρωποι που ήξεραν τι παίρνουν και τα οδηγούσαν αναλόγως. Μετά έγιναν λίγο πιο ασφάλτινα και ονομάστηκαν SUV. Εκεί λοιπόν χάθηκε η μπάλα γιατί ο κάθε άσχετος νομίζει ότι θα πάρει αυτοκίνητο ύψους 2 μέτρων που στρίβει σαν επιβατικό. Σε τελική ανάλυση, το κάθε όχημα οδηγείται ανάλογα με τις δυνατότητες και προδιαγραφές του... Και ναι, όποιος θέλει ένα καθαρά ασφάλτινο αυτοκίνητο, κακώς παίρνει SUV!Και γιατι τα αλλα suv περνανε το τεστ αυτο;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω τι διαβάζω
γιατί το λες αυτό;
μην απορείς καθόλου
ο μέγας Αρης Σταθάκης καποτε είχε διευλευκάνει το μυστήριο των απαρχαιωμένων ακομα ορίων ταχύτητας: μπορεί να αυτοκίνητα να ειναι πλέον έτη φωτός μπροστά σε σχέση με αυτά του '60 και '70, τα μυαλά δυστυχώς εχουν μείνει τα ιδια
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πάντως για να περιμένουμε και αντίδραση από την Merc για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι ενώ θεωρούμε φυσιολογικό να συμβεί κάτι το απίστευτο στην Α.Ο. και ξαφνικά να πεταχθεί εμπρός μας κάποιο εμπόδιο δεν μπορούμε να ανεχθούμε ότι ορισμένα οχήματα δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες επιδόσεις σε σχέση με άλλα.Κατά τα άλλα εγώ τρολάρω....
Δηλαδη δε γινονται ατυχηματα σε αυτοκινητοδρομους σα τη ΑΟ?Ξεχασες τι εγινε στην Εγνατια πριν λιγο καιρο?
Προσωπικα θεωρω επιεικώς αστεια τη συζητηση 'αν μπορει να προκυψει εκτακτο ή απροβλεπτο περιστατικο στο δρομο'.Αν εσυ δε πιστευεις οτι μπορει να σου συμβει κατι δικαιωμα σου .Το θεωρω εκτος πραγματικοτητας.Μη φορας και ζωνη ασφαλειας αφου δε μπορει να συμβει κατι το απιστευτο στην ΑΟ.
Επισης θα ηθελα να σημειωσω οτι φυσικα και δεν εχουν ολα τα αυτοκινητα την ιδια συμπεριφορα.Οπως δεν εχουν και ολα τα SUV την ιδια συμπεριφορα.Μερικα ειναι πολυ καλα, αλλα ειναι μετρια και αλλα ειναι κακα.Η διαφορα μεταξυ ενος μετριου και ενος κακου μπορει να σου σωσει τη ζωη.
Τα αυτοκινητα που δε τα πανε καλα στα crash test γιατι τα κραζουμε τοτε? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τα αυτοκινητα που δε τα πανε καλα στα crash test γιατι τα κραζουμε τοτε?
γιατί ειστε κομπλεξικοί μαλλον;
-
Έκαστος εφ' ω ετάχθη...
Αν πιστεύεις ότι μπορείς να τα συνδυάσεις όλα σε ένα αμάξι (μουρή+ασφάλεια+επιδόσεις+χώρους+όγκος+οικονομία+ κλπ κλπ) τότε δημιουργείς από το πουθενά ένα πρόβλημα. Τα suv, εκτός από την περίπτωση που θα σουβλίσεις έναν ατυχή με κανονικό ΙΧ, είναι σε κάθε άλλη περίπτωση χειρότερα από ένα συμβατικό σε καθημερινή χρήση από πλευράς συμπεριφοράς και δυνατότητας ελέγχου.Αν δεν το ξέρουν ή δεν μπορούν να το φανταστούν αυτοί που τα αγοράζουν αυτό ασφαλώς τα καθιστά και επικίνδυνα (ή μάλλον αυτοί είναι επικίνδυνοι αλλά τέλος πάντων).
Τάρανδος στην ΑΟ δε θα σου βγει αλλά μπορεί να σου βγει σκύλος (εμένα πριν χρόνια μου έτυχε να διαλυθεί ένα ΛΑΝΤΑ μπροστά μου από τον αέρα και έφαγα τη μάσκα του με 100χ/ω στο δόξα πατρί).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κάποτε τα 'τζιπ' τα αγόραζαν άνθρωποι που ήξεραν τι παίρνουν και τα οδηγούσαν αναλόγως. Μετά έγιναν λίγο πιο ασφάλτινα και ονομάστηκαν SUV. Εκεί λοιπόν χάθηκε η μπάλα γιατί ο κάθε άσχετος νομίζει ότι θα πάρει αυτοκίνητο ύψους 2 μέτρων που στρίβει σαν επιβατικό. Σε τελική ανάλυση, το κάθε όχημα οδηγείται ανάλογα με τις δυνατότητες και προδιαγραφές του... Και ναι, όποιος θέλει ένα καθαρά ασφάλτινο αυτοκίνητο, κακώς παίρνει SUV!
Και γιατι τα αλλα suv περνανε το τεστ αυτο;
Τα περισσότερα θα αποτύγχαναν Βασίλη. Μόνο μερικά πολύ ψαγμένα και ακριβά τα καταφέρνουν καλά στον δρόμο αλλά συνήθως θυσιάζουν τις εκτός δρόμου ικανότητες για να το πετύχουν.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω τι διαβάζω
γιατί το λες αυτό;
μην απορείς καθόλου
ο μέγας Αρης Σταθάκης καποτε είχε διευλευκάνει το μυστήριο των απαρχαιωμένων ακομα ορίων ταχύτητας: μπορεί να αυτοκίνητα να ειναι πλέον έτη φωτός μπροστά σε σχέση με αυτά του '60 και '70, τα μυαλά δυστυχώς εχουν μείνει τα ιδια
δεν τον ξέρω, λυπάμαι.
-
Κάποτε τα 'τζιπ' τα αγόραζαν άνθρωποι που ήξεραν τι παίρνουν και τα οδηγούσαν αναλόγως. Μετά έγιναν λίγο πιο ασφάλτινα και ονομάστηκαν SUV. Εκεί λοιπόν χάθηκε η μπάλα γιατί ο κάθε άσχετος νομίζει ότι θα πάρει αυτοκίνητο ύψους 2 μέτρων που στρίβει σαν επιβατικό. Σε τελική ανάλυση, το κάθε όχημα οδηγείται ανάλογα με τις δυνατότητες και προδιαγραφές του... Και ναι, όποιος θέλει ένα καθαρά ασφάλτινο αυτοκίνητο, κακώς παίρνει SUV!Σημερα τα τζιπ κανουν 0-100 σε 5.5,κ εχουν τελικες 220.Καποτε,δεν υπηρχε αυτο(Δικαιως για μενα)
Οποτε η δυνατοτητα τους για μεγαλυτερες επιδοσεις,πρεπει να συμβαδιζει με τη δυνατοτητα τους στο στριψιμο στο φρεναρισμα στην ευελιξια παντου.Εφοσον ενα αυτοκινητο εχει τελικη 220,ο οδηγος πρεπει να παει με 80,για να μη τουμπαρει στην κακια την ωρα?Ε οχι,σαν εταιρια πρεπει να διαθετεις στην αγορα κατι πληρες και ασφαλες υπο καθε συνθηκη,οποια κ αν ειναι τα φυσικα εμποδια.
Επισης δεν υπαρχει λογος να δικαιολογουμε τις εταιριες κ να μιλαμε για κακη χρηση.Με την ιδια λογικη,δεν εφταιγε η ΤΟΥΟΤΑ με τις ηλιθιες μοκετες,εφταιγαν οι οδηγοι που πατουσαν τερμα γκαζι -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Σημερα τα τζιπ κανουν 0-100 σε 5.5,Μιλάς για Cayenne Turbo τώρα. Δεν είναι όλα τέτοια...
Οποτε η δυνατοτητα τους για μεγαλυτερες επιδοσεις,πρεπει να συμβαδιζει με τη δυνατοτητα τους στο στριψιμο στο φρεναρισμα στην ευελιξια παντου.
Δεν πάει έτσι. Ακόμα και οι λιμουζίνες που έχουν τελική 250, δεν έχουν την συμπεριφορά σπορ αυτοκινήτων που πιάνουν 250!
Επισης δεν υπαρχει λογος να δικαιολογουμε τις εταιριες κ να μιλαμε για κακη χρηση.Με την ιδια λογικη,δεν εφταιγε η ΤΟΥΟΤΑ με τις ηλιθιες μοκετες,εφταιγαν οι οδηγοι που πατουσαν τερμα γκαζι
Το να πατήσουν φρένο, να ρίξουν νεκρά ή να σβήσουν την μηχανή ποτέ δεν τους πέρασε από το μυαλό φυσικά!
-
Σημερα τα τζιπ κανουν 0-100 σε 5.5,
Μιλάς για Cayenne Turbo τώρα. Δεν είναι όλα τέτοια...
Οποτε η δυνατοτητα τους για μεγαλυτερες επιδοσεις,πρεπει να συμβαδιζει με τη δυνατοτητα τους στο στριψιμο στο φρεναρισμα στην ευελιξια παντου.
Δεν πάει έτσι. Ακόμα και οι λιμουζίνες που έχουν τελική 250, δεν έχουν την συμπεριφορά σπορ αυτοκινήτων που πιάνουν 250!
Επισης δεν υπαρχει λογος να δικαιολογουμε τις εταιριες κ να μιλαμε για κακη χρηση.Με την ιδια λογικη,δεν εφταιγε η ΤΟΥΟΤΑ με τις ηλιθιες μοκετες,εφταιγαν οι οδηγοι που πατουσαν τερμα γκαζι
Το να πατήσουν φρένο, να ρίξουν νεκρά ή να σβήσουν την μηχανή ποτέ δεν τους πέρασε από το μυαλό φυσικά!
1)Βρες μου μεγαλο suv σημερα με 0-100 πανω απο 9 (ελαχιστα κ ισως κανενα)
2)Ναι αλλο να μην εχεις σπορ συμπεριφορα,αλλο να κλαταρεις λαστιχα και να φευγεις ευθεια με 1μιση στροφη στριμμενο το τιμονι
3)Υποστηριζεις πως τοτε φταιγαν οι οδηγoι κ οχι η τουοτα?Μαλιστα,τι καλυτερο απο ενα αυτοκινητο με κολλημενο στο τερμα το γκαζι -
- Αν μιλάμε για 3000+ κυβικά λογικό ότι θα κάνουν ένα 8άρι. Άλλο αυτό όμως και άλλο το 5.5 που είπες και είναι επιπέδου σποράμαξου.
- Και πολύ χειρότερα γίνονταν παλιότερα... το να φύγει ευθεία δε ήταν η στάνταρ συμπεριφορά των κορεάτικων επιβατικών πριν 10 χρόνια.
- Ελάχιστε τέτοιες περιπτώσεις αποδείχθηκαν. Τα δε γκάζια κάποτε όντως κολλούσαν ανοιχτά.
-
1)Ολα παιζουν στο 8αρι και αρκετα κοντα στα 6 ή και κατω απο αυτα.Αλλα κ ολα 8 να εχουν παλι αρκετα γρηγορα ειναι για τετοιο ογκο
2)so?
3)so^2? -
Σωκρατη που θες να φτασεις ρε φιλε?Τα SUV ειναι SUV τα αγοραζουν οικογενειαρχες επειδη ειναι ψηλα κλπ κλπ...Ειναι ενας βλαμενος τυπος αυτοκινητου αλλα για τους αγοραστες τους συνοδευεται με ασφαλεια και οτι αμα τρακαρω δε θα παθω τπτ κλπ... Προσωπικα γουσταρω cayenne αλλα αυτο δεν ειναι SUV.Ειναι τανκ μεταμορφωμενο!Κανει τα παντα παντου!Τωρα τα υπολοιπα ειναι ψευτομηχανηματα με διαφορα προβληματα, αρκετα μπορεις να τα πεις και επικινδυνα σε σχεση με ενα μικρομεσαιο καθημερινο αυτοκινητο αλλα και παλι δε γινεται να αλλαξεις τη λογικη των ανθρωπων.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Σωκρατη που θες να φτασεις ρε φιλε?Τα SUV ειναι SUV τα αγοραζουν οικογενειαρχες επειδη ειναι ψηλα κλπ κλπ...Ειναι ενας βλαμενος τυπος αυτοκινητου αλλα για τους αγοραστες τους συνοδευεται με ασφαλεια και οτι αμα τρακαρω δε θα παθω τπτ κλπ... Προσωπικα γουσταρω cayenne αλλα αυτο δεν ειναι τζιπ.Ειναι τανκ μεταμορφωμενο!Δικιο εχεις ρε,εγω θελω να φτασω στο οτι ειναι χαζο να ριχνουμε την ευθυνη στον τροπο οδηγησης απο τη στιγμη που ειναι απλα και συμβατικα οχηματα που απευθυνονται στον οποιονδηποτε,oταν αυτα αποτυγχανουν σ ενα σχετικα γνωστο τεστ.Αυτο
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Σωκρατη που θες να φτασεις ρε φιλε?Τα SUV ειναι SUV τα αγοραζουν οικογενειαρχες επειδη ειναι ψηλα κλπ κλπ...Ειναι ενας βλαμενος τυπος αυτοκινητου αλλα για τους αγοραστες τους συνοδευεται με ασφαλεια και οτι αμα τρακαρω δε θα παθω τπτ κλπ... Προσωπικα γουσταρω cayenne αλλα αυτο δεν ειναι τζιπ.Ειναι τανκ μεταμορφωμενο!
Δικιο εχεις ρε,εγω θελω να φτασω στο οτι ειναι χαζο να ριχνουμε την ευθυνη στον τροπο οδηγησης απο τη στιγμη που ειναι απλα και συμβατικα οχηματα που απευθυνονται στον οποιονδηποτε,απο τη στιγμη που αποτυχανουν σε ενα σχετικα γνωστο τεστ.Αυτο
Σιγουρα δε μπορεις να ριξεις το ολο φταιξιμο στον χειρηστη του οχηματος.Αλλα πρεπει να εχεις και καποια @@ και καποια εμπειρια να τα βγαλεις περα σε μια δυσκολη κατασταση αλλιως τον ηπιες καμπισια υποστρεφοντας με σκασμενο λαστιχο!
-
Mαζι σου,αλλα το θεμα ειναι να σε βοηθαει και το αυτοκινητο στο 1000% no matter what.Τελος παντων,να μη πλατειαζω,ετσι το βλεπω εγω.
-
Το αυτοκινητο δεν θα σε βοηθαει 1000% σε καθε περιπτωση!!! οταν οδηγω το JUKE της οιογενειας ΞΕΡΩ τι οδηγω.. και τις δυνατοτητες του, οταν οδηγω το κουπερ S παλι ξερω που να το παω στα ορια του, (αν δεν ξερω και νομιζω οτι ξερω τοτε θα μου φυγει!!!) οταν οδηγω τη 224.v, παλι ξερω τα δικα της ορια και τι διασκεδαση να ζητησω... το σιγουρο ειναι να εχω τα ματια μου στο δρομο και να μαντευω στο μετρο του δυνατου τι μπορει να προκυψει απο τα κοντινα μου οχηματα στο δρομο, αν δε ειμαι και σε δρομο χωρις νησιδα βλεπεις και τον απεναντι που ερχεται απο μακρυα αν ειναι ξυπνιος η 'χαλαρος' απο διαφορες αιτιες...και καλυπτεσαι αναλογα... γιατι στη τελικη αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να μην σου τυχει η στραβη εστω και αν δεν φταις 1000%
-
Aπ οτι ξερω παντως τα Jeep ειναι 99% φτιαγμενα για οδηγηση εκτος δρομου. Τωρα αμα αλλοι τα παιρνουν για βολτες στο Κωλονακι και σφηνες αυτο ειναι αλλο θεμα
-
Μου κάνει εντύπωση πάντως που η Μερσεντέ την ξαναπαθαίνει έτσι με τον τάρανδο. Το δις εξαμαρτείν...
Tαρανδος Vs Jeep Grand Cherokee