Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    οικογενειακο diesel?
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. οικογενειακο diesel?
    • 1
    • 2
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 11 / 15
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    40
    299
    1066
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      giannis39 last edited by

Ο χρήστης Mark έγραψε:
      Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Δεν υπάρχει στάνταρ κατανάλωση ενός αυτοκινήτου. Είναι συνάρτηση του τρόπου οδήγησης και της διαδρομής που κάνει το κάθε όχημα. Κι εγώ είχα Corolla 1.4 του 2003 και ήταν μονίμως το trip στα 11,5 λίτρα. Μετά την άλλαξα με Clio 1.2tce και με την ίδια οδήγηση έπεσα στα 9-9,5. Επειδή το Clio υπάρχει ακόμα, και μπορώ να μιλήσω σίγουρα, ναι μπορώ να το κατεβάσω 2 λίτρα στο μέσο όρο. Αλλά πρέπει να κάνω πάρα πολλούς συμβιβασμούς, να γίνω κινητό εμπόδιο, και να μου σπάνε τα νεύρα. Με το Yaris diesel, πάλι κινούμενος με τον ίδιο τρόπο, είναι στο 6 με 6.5, και έχει μόλις 4000χλμ. Και συνηθισμένος από το τράβηγμα, όταν μετά από καιρό πήρα το άλλο που είναι και τούρμπο, μου φάνηκε ότι δεν πάει. Δε μιλάμε για να τρέχεις, απλά το πως φεύγει το αμάξι. Καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ναι μεν, όποιος έχει δυσκολίες(όπως οι περισσότεροι) καλό είναι να το μελετά πολύ αν τον συμφέρει, αν θα κάνει απόσβεση τη διαφορά κλπ. Αν όμως μπορεί, καλό είναι να μην απορρίπτει το diesel έτσι εύκολα. Προσωπικά με τα χιλιόμετρα που κάνω υπολογίζω πως το Yaris μου εξοικονομεί 300€ το χρόνο, και ενδεχομένως να κάνει απόσβεση στα 5 χρόνια. Οκ. Η ουσία είναι όμως ότι το χαίρομαι περισσότερο από αν ήταν βενζινοκίνητο, και ότι φαίνεται η διαφορά σε κάθε γέμισμα(αγοράζεις καύσιμο φθηνότερα και κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα με τα λίτρα που έβαλες).

Καλημερα mark, απλα δεν συνφωνω με αυτα που λες και τα εξηγησα ποιο πάνω...να μην τα ξαναγραφω κ επαναλαμβανομαι.Θυμασε που μιλαγαμε μαζι πριν 1,5 μηνα, δεν ειχα κανει πολλα τεστ drive στα diesel, τωρα που εκανα test drive και στα 2 ειδη κινητηρα σχημάτισα γνωμη, και δεν ειναι ανομοια πραγματα, οταν εχεις 1λιτρο διαφορα και καλύτερο τραβηγμα απο τα 0-100 και start-stop που δεν εχουν τα diesel ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΜΟΙΑ!
      Δεν απορρίπτω τα diesel και δεν ισοπεδώνω τίποτα, απορώ πως το συμπέρανες αυτό .Και δεν μπορω να καταλαβω πως πιανεις με το yaris 6-6,5 σε normal οδηγηση οπως λες και οχι μπαντιλικια, οταν εγω στο test drive με το JUKE diesel (το οποιο ειναι και 300κιλα ποιο βαρυ )το οποιο οδήγησα ανισόρροπα πανω απο 5,5λιτρ δεν πηγα τεσπα, εγω θιγω οτι το συνφερων του gazoline ειναι το πακετο που προσφερει και οχι μονο η καταναλωση... συνολικα στο θετω το πραγμα, και πάντα ετσι πρεπει να το κοιταει ο αλλος.Για την ΤΟΥΟΤΑ.... οπως πέτυχα εγω να ακουω ενα auris να δουλευει διπλα μου και ενα yaris που δοκιμασα ειναι μεσα στα καλυτερα diesel. Δεν εχει φερει ακομη η mitsubishi diesel (ο μεγαλος αντιπαλος)για να κανω συγκριση με τα diesel toyota.
      Και μαλλον δεν θα διαβασες 1-2 σελιδες post ποιο πισω τι γραφω, γνωστος με lancer με 45 λιτρα γεμισμα εβγαλε σε ταξιδι ΠΑΤΡΑ-ΚΑΒΑΛΑ-ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και πισω 800χλμ, δεν πιστευω να ειπε ψεματα επειδη απλα δεν εχει κανενα συνφερων.Ενταξη το diesel βγαζει 1000χλμ.
      Και στο κατω κατω γιατι να παρω μικροτερο αυτοκινητο, πχ το yaris που ειναι μια σταλια και δεν χωραει τιποτα για 300ευρω κερδος το χρονο, και να μην παρω το auris diesel που εχει χωρους αλλα παει 3000+ ο καλος εξοπλισμος σε σε σχεση με το lancer βενζινη.Και οσο για την οδηγικη συμπεριφορα μας οσοι οδηγουμε βενζινης, δεν πηγαινουμε σαν τον διαχειριστη της πολυκατοικιας μου που ειναι 70χρ και παει max 80xlm/h .

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        giannis39 last edited by

Ο χρήστης PeterPan έγραψε:

Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Δεν υπάρχει στάνταρ κατανάλωση ενός αυτοκινήτου. Είναι συνάρτηση του τρόπου οδήγησης και της διαδρομής που κάνει το κάθε όχημα. Κι εγώ είχα Corolla 1.4 του 2003 και ήταν μονίμως το trip στα 11,5 λίτρα. Μετά την άλλαξα με Clio 1.2tce και με την ίδια οδήγηση έπεσα στα 9-9,5. Επειδή το Clio υπάρχει ακόμα, και μπορώ να μιλήσω σίγουρα, ναι μπορώ να το κατεβάσω 2 λίτρα στο μέσο όρο. Αλλά πρέπει να κάνω πάρα πολλούς συμβιβασμούς, να γίνω κινητό εμπόδιο, και να μου σπάνε τα νεύρα. Με το Yaris diesel, πάλι κινούμενος με τον ίδιο τρόπο, είναι στο 6 με 6.5, και έχει μόλις 4000χλμ. Και συνηθισμένος από το τράβηγμα, όταν μετά από καιρό πήρα το άλλο που είναι και τούρμπο, μου φάνηκε ότι δεν πάει. Δε μιλάμε για να τρέχεις, απλά το πως φεύγει το αμάξι. Καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ναι μεν, όποιος έχει δυσκολίες(όπως οι περισσότεροι) καλό είναι να το μελετά πολύ αν τον συμφέρει, αν θα κάνει απόσβεση τη διαφορά κλπ. Αν όμως μπορεί, καλό είναι να μην απορρίπτει το diesel έτσι εύκολα. Προσωπικά με τα χιλιόμετρα που κάνω υπολογίζω πως το Yaris μου εξοικονομεί 300€ το χρόνο, και ενδεχομένως να κάνει απόσβεση στα 5 χρόνια. Οκ. Η ουσία είναι όμως ότι το χαίρομαι περισσότερο από αν ήταν βενζινοκίνητο, και ότι φαίνεται η διαφορά σε κάθε γέμισμα(αγοράζεις καύσιμο φθηνότερα και κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα με τα λίτρα που έβαλες).

+1
        με όχημα που ζυγίζει γύρω στα 1.800 κιλά, το να έχεις κατανάλωση μεικτή με αυτόματο κιβώτιο 6,1-6,4 λ/100 χλμ χωρίς να κάνω συμβιβασμούς (δλδ με 160-180 χαω όπου μπορώ) κ το 25% των χιλιομέτρων σε πόλη, είναι μεγάλο πράγμα. Τονίζω το 'χωρίς συμβιβασμούς', διότι οι περισσότερες καταναλώσεις εδώ μετρούνται λες κ κάτω από το πόδι έχουν οι οδηγοί αυγό...

αν εκανες το κοπο να διαβασεις μια σελιδα post ποιο πισω θα διαβαζες που γραφω οτι στα μεγαλα κυβικα και βαρια αυτοκινητα συνφερει το diesel... στα 1600cc δλδ και πανω, π.χ1800cc ή 2000cc και 2500cc JEEP - NAVARA ΚΛΠ.

• G
          giannis39 last edited by

Ο χρήστης Mark έγραψε:
          Φίλε Clockwork21R το ανόμοιο πάει στο ότι κανείς δεν οδηγεί με τον ίδιο τρόπο. Και το να ακούσεις να κινείται με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση που έχει ένα όχημα, δεν είναι ενδεικτικό. Έχω δει αρκετές φορές κατόχους αυτοκινήτων να λένε πως κάνουν απίστευτες καταναλώσεις, δίνοντας απλά ένα νούμερο χωρίς να λένε π.χ. ότι κινούνται με max 60χλμ σε αστικές περιοχές και 90-100 το πολύ στον αυτοκινητόδρομο. Κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα αμάξι και ψάχνει να δει τι καίει, καλό είναι να μην στηρίζεται και πολύ σε τέτοια...

θυμάσε που σου ελεγα για ταχυτητες 150χλμ την ωρα κ μου ελεγες να μην στεκομαι στην στιγμιαια ταχυτητα.Πρεπει να ειναι κουτος ο αλλος να πατησει το γκαζι για 1 λεπτο σε αυτοκινητοδρομο ή να οδηγησει για 2 λεπτα μεσα στην πολη το αυτοκινητο για να βγαλει συμπερασμα καταναλωσης, τα 'ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται'

• K
            krotos last edited by

Γιαννη εχεις κανει την επιλογη σου και ξανα καλοριζικο και σεβαστη αλλα μην προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι θα εισαι οικονομικος οσο ενα ντιζελ, αυτο ειναι το ευκολως εννουμενο.

• C
              clockwork21r last edited by

Ο χρήστης arris έγραψε:

Το ανομοιο δεν καταλαβα ποιο ειναι και το συγκριναμε. Ειπα, ο καθενας με τα κριτηρια του. Εγω με τον δικο μου τροπο οδηγησης καιω τοσα. Πριν 10 χρονια το πιεζα περισσοτερο, εκαιγα περισσοτερα. Και παλι ομως στα 7.5-8.0 ημουν, τωρα με μεγαλυτερο αμαξι, περισσοτερα κυβικα και αλογα καιω 6.5. Δηλαδη με βαση τα δικα μου δεδομενα θα επρεπε να δωσω τα ιδια λεφτα που εδωσα για την φωκια για να παρω ενα μικροτερο και χειροτερο σε ποιοτητα αμαξι για να καιω πανω κατω τα ιδια και να κανω γουστα επειδη εχω πετρελαιο? Επισης ολα αυτα τα μαγικα των επιδοσεων εγω σε πετρελαιο κατω απο 1600 κυβικα δεν τα εχω δει. Μπορει αν οδηγησω τον 1.5 της ρενω να αλλαξω αποψη και να εχω τις ιδιες επιδοσεις της φωκιας με τα 150 αλογα με χαμηλοτερη καταναλωση.

Αλλος μπορει να μπει εδω μεσα και να μας πει μαλακες ειστε και οι μεν και οι δε, παρτε παπι για την πολη να βρειτε την υγεια σας. Η κουβεντα και το ερεθισμα μου ηταν η μανια που ακουω και διαβαζω δεξια και αριστερα με το τρικι τρικι. Πεφτει ολη η Ελλαδα τωρα στο πετρελαιο που το βλεπει 1.4 το λιτρο και οταν σε 2-3 χρονια ξεπερασει την τιμη της βενζινης η αποσβεση της 5ετιας παει Σκοπελο... Ειπαμε σε ενα λογικο κρατος με σταθερο φορολογικο συστημα θα το συζηταγα, τωρα οχι.

Η τιμή του diesel δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει την αντίστοιχη της βενζίνης όχι μόνο γιατί είναι φθηνότερο καύσιμο αλλά και λόγω μεγάλης προσφοράς στην Ελλάδα πλέον.

Σε όλο τον κόσμο η ζήτηση του πετρελαίου είναι μεγαλύτερη της βενζίνης για αυτό και κατά κανόνα η τιμή του είναι ακριβότερη ή ισάξια του πετρελαίου ανεξαρτήτως της πιο 'φθηνής' επεξεργασίας του. Αυτό εξάλλου υπαγορεύει και ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης. Το ότι αυξάνεται λοιπόν η ζήτηση στην Ελλάδα δεν σημαίνει φθηνότερο καύσιμο, αλλά ακριβότερο. Απλά θα πρέπει πρώτα να αγοράσουν τα 'θύματα' τα πετρελαιοκίνητα για να τους βαρέσουμε μετά... Ότι κάνανε με την κατάργηση των τεκμηρίων πριν λίγα χρόνια και τώρα κλαίνε οι suv-άδες...

• G
                giannis39 last edited by

Ο χρήστης krotos έγραψε:
                :)Γιαννη εχεις κανει την επιλογη σου και ξανα καλοριζικο και σεβαστη αλλα μην προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι θα εισαι οικονομικος οσο ενα ντιζελ, αυτο ειναι το ευκολως εννουμενο.

ΑΠ την στιγμη που λεω τουλαχιστον 3 φορες ποιο πανω οτι με συμφέρει το πακετο της αγορας μου
                δλδ=(τιμη-15%παραπανω καταναλωση απο diesel-κατηγορια αυτοκινητου) και οχι μόνο η καταναλωση που λες εσυ, δεν μπορω να καταλαβω που ειδες οτι ειπα οτι θα ειμαι 'οικονομικοτερος σε καταναλωση' απ τα diesel, αλλο συγκρινω εγω αλλο λες εσυ.Μιλαμε για ΜΗΛΑ σε σχεση με ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ .
                αυτο ειναι το δυσκόλως εννοούμενο?

• K
                  krotos last edited by

παραδιδω τα οπλα

• M
                    mark last edited by

Ο χρήστης giannis39 έγραψε:

Καλημερα mark, απλα δεν συνφωνω με αυτα που λες και τα εξηγησα ποιο πάνω...να μην τα ξαναγραφω κ επαναλαμβανομαι.Θυμασε που μιλαγαμε μαζι πριν 1,5 μηνα, δεν ειχα κανει πολλα τεστ drive στα diesel, τωρα που εκανα test drive και στα 2 ειδη κινητηρα σχημάτισα γνωμη, και δεν ειναι ανομοια πραγματα, οταν εχεις 1λιτρο διαφορα και καλύτερο τραβηγμα απο τα 0-100 και start-stop που δεν εχουν τα diesel ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΜΟΙΑ!
                    Δεν απορρίπτω τα diesel και δεν ισοπεδώνω τίποτα, απορώ πως το συμπέρανες αυτό .Και δεν μπορω να καταλαβω πως πιανεις με το yaris 6-6,5 σε normal οδηγηση οπως λες και οχι μπαντιλικια, οταν εγω στο test drive με το JUKE diesel (το οποιο ειναι και 300κιλα ποιο βαρυ )το οποιο οδήγησα ανισόρροπα πανω απο 5,5λιτρ δεν πηγα τεσπα, εγω θιγω οτι το συνφερων του gazoline ειναι το πακετο που προσφερει και οχι μονο η καταναλωση... συνολικα στο θετω το πραγμα, και πάντα ετσι πρεπει να το κοιταει ο αλλος.Για την ΤΟΥΟΤΑ.... οπως πέτυχα εγω να ακουω ενα auris να δουλευει διπλα μου και ενα yaris που δοκιμασα ειναι μεσα στα καλυτερα diesel. Δεν εχει φερει ακομη η mitsubishi diesel (ο μεγαλος αντιπαλος)για να κανω συγκριση με τα diesel toyota.
                    Και μαλλον δεν θα διαβασες 1-2 σελιδες post ποιο πισω τι γραφω, γνωστος με lancer με 45 λιτρα γεμισμα εβγαλε σε ταξιδι ΠΑΤΡΑ-ΚΑΒΑΛΑ-ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και πισω 800χλμ, δεν πιστευω να ειπε ψεματα επειδη απλα δεν εχει κανενα συνφερων.Ενταξη το diesel βγαζει 1000χλμ.
                    Και στο κατω κατω γιατι να παρω μικροτερο αυτοκινητο, πχ το yaris που ειναι μια σταλια και δεν χωραει τιποτα για 300ευρω κερδος το χρονο, και να μην παρω το auris diesel που εχει χωρους αλλα παει 3000+ ο καλος εξοπλισμος σε σε σχεση με το lancer βενζινη.Και οσο για την οδηγικη συμπεριφορα μας οσοι οδηγουμε βενζινης, δεν πηγαινουμε σαν τον διαχειριστη της πολυκατοικιας μου που ειναι 70χρ και παει max 80xlm/h .

Καλημέρα.
                    Για να είμαστε συγκεκριμένοι, πιο έχει καλύτερο τράβηγμα στα 0-100; Επίσης η διαφορά είναι πως για να έχεις 1 λίτρο μόνο μεγαλύτερη μέση στο βενζινοκίνητο πρέπει να οδηγείς οικονομικά. Το start stop μπορεί να κάνει διαφορά, αλλά μικρή. Και άλλα diesel έχουν νομίζω.
                    Το θέμα των χώρων είναι άλλο, και σεβαστό. Αν κάποιος έχει ανάγκη να μεταφέρει αποσκευές, τότε ναι ένα sedan είναι απείρως καλύτερο. Όπως και σαν πιο μεγάλο αμάξι με μεγαλύτερο μεταξόνιο θα είναι πιο άνετο στο ταξίδι. Από την άλλη έχεις πιο μεγάλο μήκος που το κουβαλάς μαζί σου πάντα, και π.χ. στην πόλη δεν είναι ότι καλύτερο αν ψάχνεις για παρκάρισμα.
                    Η κατανάλωση σε ταξίδι δε μου λέει πολλά. Κι εγώ διαπίστωσα πως με 120 και 6η καίει κάτω από 4. Δηλαδή αν πήγαινα μόνο σε αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να κάνει ενδεχομένως και 1000χλμ με 40 λίτρα και να έχει και λίγα μέσα ακόμα. Αλλά το θέμα είναι τι κάνει στην πόλη. Το δικό μου δεν το οδηγώ μόνο εγώ, και για αυτό δεν ξέρω πως το πάνε οι υπόλοιποι. Λέω 6 με 6.5 για να είμαι μέσα με νορμάλ προς αντιοικονομική οδήγηση. Με οικονομική σαφώς και θα πέσει παρακάτω. Αυτή τη στιγμή για 1500χλμ, και για 300χλμ εκτός πόλης είναι κολημμένο στο 5.6. Και όπως είπα έχει 4000χλμ. Άμα κάνει και άλλα και ανοίξει μπορεί να πέσει...
                    Τέλος το Auris δεν θα το κοίταζα με τίποτα. Όλα έρχονται από Τουρκία, και έχω ακούσει για αρκετά θέματα στα συγκεκριμένα μοντέλα. Όχι σοβαρές βλάβες, αλλά χαζοπροβλήματα που δείχνουν εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής.

• J
                      jlian last edited by

Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:

Σε όλο τον κόσμο η ζήτηση του πετρελαίου είναι μεγαλύτερη της βενζίνης για αυτό και κατά κανόνα η τιμή του είναι ακριβότερη ή ισάξια του πετρελαίου ανεξαρτήτως της πιο 'φθηνής' επεξεργασίας του. Αυτό εξάλλου υπαγορεύει και ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης. Το ότι αυξάνεται λοιπόν η ζήτηση στην Ελλάδα δεν σημαίνει φθηνότερο καύσιμο, αλλά ακριβότερο. Απλά θα πρέπει πρώτα να αγοράσουν τα 'θύματα' τα πετρελαιοκίνητα για να τους βαρέσουμε μετά... Ότι κάνανε με την κατάργηση των τεκμηρίων πριν λίγα χρόνια και τώρα κλαίνε οι suv-άδες...

Αυτό θα ήθελαν να το κάνουν από χθές, αλλά δυστυχώς για αυτούς οι επαγγελματικές ομάδες που χρησιμοποιούν ντίζελ (ταξί, φορτηγά, μέσα συγκοινωνίας) είναι πολύ ισχυρές ομάδες πίεσης και δεν πρόκειται να καμφθούν εύκολα σε παράλογες αυξήσεις. Άντε το πολύ να προσεγγίσει την τιμή της βενζίνης στη χειρότερη, δεν πρόκειται να κοστίζει ακριβότερα.

• ?
                        A Former User last edited by

Ο χρήστης jlian έγραψε:

Αυτό θα ήθελαν να το κάνουν από χθές, αλλά δυστυχώς για αυτούς οι επαγγελματικές ομάδες που χρησιμοποιούν ντίζελ (ταξί, φορτηγά, μέσα συγκοινωνίας) είναι πολύ ισχυρές ομάδες πίεσης και δεν πρόκειται να καμφθούν εύκολα σε παράλογες αυξήσεις. Άντε το πολύ να προσεγγίσει την τιμή της βενζίνης στη χειρότερη, δεν πρόκειται να κοστίζει ακριβότερα.

http://www.energy.eu/
                        Σε ποσες χωρες ειναι πιο ακριβο το ντιζελ απο τη βενζινη;

• A
                          arris last edited by

Ο χρήστης BILL33 έγραψε:

Η προσφορα εγραψα οτι αυξανεται στην Ελλαδα λογω νεου διυλιστηριου στην Ελευσινα και οχι η ζητηση, αυτη θα αυξηθει στην πορεια.

• C
                            clockwork21r last edited by

Ο χρήστης BILL33 έγραψε:

Από τις 25 της Ευρώπης, το 1/3 είναι φθηνότερη η βενζίνη, το 1/3 στα ίδια επίπεδα και το άλλο 1/3 είναι ακριβότερη.

Μακάρι, το εύχομαι για όσους επένδυσαν σε αγορά αυτοκινήτου με πετρέλαιο. Απλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε αμφιβάλω. Ακόμα και μια απλή εξίσωση και λίγο προς το κάτω, εκτοξεύει την επιστροφή της επένδυσης στο διπλάσιο χρόνο. Πιστεύω πως μέσα στην επόμενη 5ετία όλα τα καύσιμα κίνησης (πετρέλαιο, γκάζι, αέριο, βενζίνη) θα φτάσουν με τους φόρους του κράτους στα ίδια επίπεδα.

Οπότε, και για να είμαστε και εντός θέματος της συζήτησης, η επιλογή του αυτοκινήτου για την μέση Ελληνική οικογένεια θα ξεπερνά τα κριτήρια του κόστους κατανάλωσης και έχει να κάνει περισσότερο με την χρήση του αυτοκινήτου και της προτεραιότητες του καθενός.

Ξαναλέω, το diesel σήμερα συμφέρει. Συμφέρει όμως αυτόν που κινείται περισσότερο εκτός πόλης και αγοράζει ένα όχημα για οικονομικότερα ταξίδια, ασφάλεια και δυνητικά λιγότερα έξοδα συντήρησης. Για αυτούς που θέλουν αποκλειστικά ή περισσότερο ένα αμάξι πόλης με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης αλλά και χαμηλή κατανάλωση χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για ταξίδια, επιδόσεις και χώρους τότε η βενζίνη είναι λογική επιλογή. Στο μέλλον πιθανότατα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα πιο εξελιγμένα υβριδικά αλλά και αυτά με επιλογές αέριου καυσίμου (όταν δημιουργηθούν και οι κατάλληλες υποδομές) να αποτελούν λύση.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα θα αγόραζα αμάξι με πετρέλαιο για τα ταξίδια μου και βενζίνη για τα -πολλά- χιλιόμετρα της πόλης. Πλέον δεν έχω τα λεφτά για κάτι τέτοιο, όπως και οι περισσότεροι από εμάς φαντάζομαι, οπότε πήγα στην αγορά ενός μικρομεσαίου βενζινοκίνητου με το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση που έχει όμως και τους χώρους και τις επιδόσεις για τα ταξίδια μου. Με βάση τα δικά μου δεδομένα η επιλογή πετρελαιοκίνητου θα ήταν χειρότερη.

• E
                              eleazar last edited by

Οι ελληνες στο νησι δειχνουν τον δρομο(?)

• ?

Μήπως έχουμε ξεφύγει λιγάκι;;;
                                Μου άρεσαν όσα είπε ο krotos!
                                Giannis** έχεις ξεσπαθώσει και δεν είσαι ο μόνος....
                                Πολλές ανακρίβειες και αστήρικτες θεωρίες παρατήρησα σχετικά με καταναλώσεις, υποθέσεις καταναλώσεων, ικανότητες και υποθέσεις ικανοτήτων των ντίζελ και άλλα τέτοια. Δεν μπορείτε να τεκμηριώσετε συμπέρασμα και πλέον διαφωνείτε έτσι...
                                Υπάρχουν θέμα για ντίζελ και θέμα για καταναλώσεις. Νομίζω ότι αν όλα πάνε καλά και αγοραστεί το αυτοκίνητο που τελικά δεν είναι καν το οικογενειακό ντίζελ του τίτλου το θέμα πρέπει να κλείσει. [mod]

• P
                                  peterpan last edited by

Ο χρήστης giannis39 έγραψε:

+1
                                  με όχημα που ζυγίζει γύρω στα 1.800 κιλά, το να έχεις κατανάλωση μεικτή με αυτόματο κιβώτιο 6,1-6,4 λ/100 χλμ χωρίς να κάνω συμβιβασμούς (δλδ με 160-180 χαω όπου μπορώ) κ το 25% των χιλιομέτρων σε πόλη, είναι μεγάλο πράγμα. Τονίζω το 'χωρίς συμβιβασμούς', διότι οι περισσότερες καταναλώσεις εδώ μετρούνται λες κ κάτω από το πόδι έχουν οι οδηγοί αυγό...

αν εκανες το κοπο να διαβασεις μια σελιδα post ποιο πισω θα διαβαζες που γραφω οτι στα μεγαλα κυβικα και βαρια αυτοκινητα συνφερει το diesel... στα 1600cc δλδ και πανω, π.χ1800cc ή 2000cc και 2500cc JEEP - NAVARA ΚΛΠ.

έτσι ακριβώς, δίκαιο έχεις

• P
                                    peterpan last edited by

Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
                                    Ε, ενταξει το επομενο τριαξονικο μου θα το παρω πετρελαιο και οχι βενζινα τοτε..

Στα σοβαρα τωρα, δεν βλεπω να διαφωνουμε καπου. 1800 κιλα αμαξι (θες) εχεις, 75% εκτος πολης κανεις τα χιλιομετρα σου, τρικι τρικι (θα παρεις) οδηγεις. Εμενα παλι τα δικα μου εκτος είναι 20%, που εκει θα παω με 130-140 και θα καιω οσο καις και εσυ. Ειμαι χαμενος λες?

δεν ξέρω για εσένα, πάντως για εμένα έχω να πω πως με την αυτόματη 320d E93 έχω κατανάλωση 6,3 λίτρα μ.ο. δλδ 6,31,45=9,15€ /100 χλμ.
                                    Με το Ε46 320ci στην Ελλάδα με την ίδια οδήγηση έχω 10λίτρα μ.ο., δλδ 10
                                    1,70=17€ /100 χλμ.
                                    Δλδ σε 100 χλμ έχω κόστος 7,85€ παραπάνω.
                                    Σε 4 μήνες που έχω το αμάξι έκανα 14.000 χλμ , δλδ 1.100 € λιγότερα σε σχέση με τη βενζίνη σε 4 μήνες... Και μάλιστα η 320d είναι βαρύτερη ως cabrio...

• G
                                      giannis39 last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
                                      Μήπως έχουμε ξεφύγει λιγάκι;;;
                                      Μου άρεσαν όσα είπε ο krotos!
                                      Giannis** έχεις ξεσπαθώσει και δεν είσαι ο μόνος....
                                      Πολλές ανακρίβειες και αστήρικτες θεωρίες παρατήρησα σχετικά με καταναλώσεις, υποθέσεις καταναλώσεων, ικανότητες και υποθέσεις ικανοτήτων των ντίζελ και άλλα τέτοια. Δεν μπορείτε να τεκμηριώσετε συμπέρασμα και πλέον διαφωνείτε έτσι...
                                      Υπάρχουν θέμα για ντίζελ και θέμα για καταναλώσεις. Νομίζω ότι αν όλα πάνε καλά και αγοραστεί το αυτοκίνητο που τελικά δεν είναι καν το οικογενειακό ντίζελ του τίτλου το θέμα πρέπει να κλείσει. [mod]

δεν καταλαβαινω τιποτα απ οτι εγραψες διοτι δεν εισαι συγκεκριμενος, το μονο που καταλαβα ειναι οτι συνφωνεις με το kroto ο οποιος ειπε οτι εγω λεω οτι τα gazoline καινε περισοτερο απο τα diesel, πραγμα που δεν ειπα.Λες οτι παρατήρησες ανακρίβειες και αστηρικτες θεωρίες, που? ποιες? ποιος?.
                                      Ας μην μιλαμε γενικολογα διοτι δεν ειναι δικαιο για τους συνομιλητες, θα παρακαλουσα να πεις τι θες να πεις , που ειδες υποθεσεις καταναλωσεων & υποθεσεις ικανοτητων?
                                      Με το παραπανω σχολιο σου κατεβαινει η συζητηση αλλα δυο πατωματα κατω και ξεφυτρώνουν παραμυθάδες και φαντασιόπληκτοι , μηπως μας σφαζεις με το βαμβακι... λαθος και κακο και αυτο! Αν θελεις να φτασεις στην τελευταια προταση που γραφεις πες το ευθέως και οχι μεσω τριπολης.Δεν γιναμε ξαφνικα όλοι ΑΙΣΩΠΟΙ και ΜΥΘΟΜΑΝΕΙΣ αντε βάλε και ΕΠΙΔΗΞΙΕΣ να εισαι μεσα... ΕΛΕΟΣ.Τα συμπερασματα τεκμηριωθηκαν τόσο καλά (ας μιλησω για τα δικα μου) που παιδι δημοτικου θα ελεγε οτι μπορουσα να το γραψω και ποιο απλα, αραμαϊκα γραφω γμτ κ δεν καταλαβαινομαι απ τους άλλους .
                                      Οnyx με το συμπάθιο μάζεψε το ποιο πανω post διοτι εκτεθηκες αφου εισαι και moderteitor που λεει κ ο 7χρονος ανιξιος μου .

• ?

Δεν εννοώ αυτό που λες για τον kroto.
                                        Μην το παίρνεις προσωπικά, αναφέρθηκα σε εσένα επειδή είναι το θέμα σου αλλά είπα ότι δεν είσαι ο μόνος, νομίζω ότι και οι άλλοι ξέρουν ποιοι είναι. Δεν πρόκειται να αναλωθώ για να σε πάρω χέρι χέρι σαν τον 7χρονο ανηψιό σου για να σου πω τι είπες και τι είπε ο άλλος και που έχει ανακρίβεια κλπ κλπ. Και μετά να πιάσουμε διαφωνίες επί διαφωνιών. Γιατί αυτό ακριβώς γίνεται και φέρατε το θέμα εκεί που είναι.... Διάβασε προσεκτικά τις τελευταίες 2-3 σελίδες και ίσως καταλάβεις τι λέτε και τι κάνετε και πόσο έχετε απομακρυνθεί από το θέμα.
                                        Και εν τέλει δεν με ενδιαφέρει να το παίξω δικαστής για το ποιος είπε πιο πολλά σωστά ή λάθος, απλά σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να συγκρατηθείτε προτού πιαστείτε και χρειαστεί επέμβαση....
                                        Το θέμα πρακτικά έχει κάνει τον κύκλο του και έχει λήξει, δεν το κλειδώνω περιμένοντας να κλείσεις το αυτοκίνητο. Τέλος εδώ.

• G
                                          giannis39 last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
                                          Δεν εννοώ αυτό που λες για τον kroto.
                                          Μην το παίρνεις προσωπικά, αναφέρθηκα σε εσένα επειδή είναι το θέμα σου αλλά είπα ότι δεν είσαι ο μόνος, νομίζω ότι και οι άλλοι ξέρουν ποιοι είναι. Δεν πρόκειται να αναλωθώ για να σε πάρω χέρι χέρι σαν τον 7χρονο ανηψιό σου για να σου πω τι είπες και τι είπε ο άλλος και που έχει ανακρίβεια κλπ κλπ. Και μετά να πιάσουμε διαφωνίες επί διαφωνιών. Γιατί αυτό ακριβώς γίνεται και φέρατε το θέμα εκεί που είναι.... Διάβασε προσεκτικά τις τελευταίες 2-3 σελίδες και ίσως καταλάβεις τι λέτε και τι κάνετε και πόσο έχετε απομακρυνθεί από το θέμα.
                                          Και εν τέλει δεν με ενδιαφέρει να το παίξω δικαστής για το ποιος είπε πιο πολλά σωστά ή λάθος, απλά σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να συγκρατηθείτε προτού πιαστείτε και χρειαστεί επέμβαση....
                                          Το θέμα πρακτικά έχει κάνει τον κύκλο του και έχει λήξει, δεν το κλειδώνω περιμένοντας να κλείσεις το αυτοκίνητο. Τέλος εδώ.

Να μην το παρω προσωπικα ενα θεμα που εχω ανοιξει εγω και εκφερω κ ανταλασω τις αποψεις με συνφωρουμητες'ατοπο'.
                                          Εισαι λαθος γιατι δεν εχει ξεφυγει κανενας κ ολοι μιλανε επι του θεματος, οταν θες να βαζεις τέλος να μην ανακατευεσε με forum παρα μόνο οταν δεις να μαλωνει καποιος και τοτε να επεμβαινεις (εδω δεν μαλωσε κανεις παρα μονο εμεις οι δυο τωρα), δεν γραφω εδω για να σου κανω μαθημα.Ο καθενας λεει την αποψη του η οποια μπορει να ειναι λαθος, αν το φορουμ ειχε κανονα στις 5 αστοχες παρατηρησεις στα post τρώτε ποινή** 1 μηνα εκτος** θα γραφαμε μονο εγω και εσυ.Και δεν μπορω να δεχομαι ανυπόστατες επιθέσεις οταν δεν μιλας συγκεκριμενα, κ τωρα οχι κλείσετω αλλά βάλτο και σε θυριδα το thread, ε άμα πιά τσαντίστηκα βραδιάτικα ..., τιποτα προσωπικό δεν εχω με σενα , αλλα οταν διαφωνώ διαφωνώ, κ δεν κλεινω το στόμα όσο δεν έχει βγει το 2κεφαλο πουλι ή ο αγκυλωτος σταυρος να κυβερνήσει αυτο το ταλαίπωρο τόπο.

• elvet
                                            elvet last edited by

@ giannis39 Προσωπικά έχω κάποιο θέμα να σε καταλάβω με τον τρόπο που γράφεις και την ορθογραφία σου αλλά δεν πειράζει, στο τέλος βγαίνει νόημα.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ενημερώνεις για τη χρήση του αυτοκινήτου (ειδικά τις καταναλώσεις μια και έγινε τέτοιο θέμα), όταν με το καλό το αποκτήσεις και το χρησιμοποιήσεις σε κανονικές συνθήκες. Θα δεις ότι οι τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης και τα σύντομα test-drive, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και θα έχεις προσωπική εικόνα για το πόσο λίγο παραπάνω ή παρακάτω καίει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που αγόρασες.
                                            Επίσης, οι γνώμες των κατόχων συγκεκριμένων αυτοκινήτων έχουν περισσότερη αξία από τις γνώμες ανθρώπων «που άκουσαν», «τους είπαν» ή έκαναν ένα 20λεπτο test drive, ή ακόμη χειρότερα τις γνώμες ανθρώπων που γράφουν ως οπαδοί του ενός καυσίμου ή του άλλου και αδυνατούν να δουν τα πράγματα αντικειμενικά (υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο φόρουμ), μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν το απόλυτο δίκιο της επιλογής τους.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15