-
Σαν λατρης των θεωρητικων συζητησεων ανοιγω ενα κοινωνιολογικο θεμα που πραγματικα μου αρεσει παρα πολυ.Θα ηθελα να μαθω απο τους συμφορουμιτες τι σημαινει παραγματικα για τον καθενα απο σας αυτο που τοσο αγαπατε...το αυτοκινητο.Και για να γινω πιο σαφης:θεωρειται οτι το αυτοκινητο ειναι απλα ενα μεσον που σας πηγαινει απο το σημειο Α στο σημειο Β?μηπως ειναι ενας τροπος ενδειξης πλουτου και δυναμης?αγοραζετε καλο αυτοκινητο για να ριχνετε γκομενες?Τι ειναι αυτο που κοιτατε σε ενα αυτοκινητο:ασφαλεια,ανεση,επιδοσεις?Τι σας συγκινει πανω στο θεμα?μηπως σας αρεσει να χαζευετε το εσωτερικο του,να χαιδευετε το τιμονι του,να το πλενετε και να το κοιτατε?Ειναι για εσας επενδυση ή μηπως πεταμενα λεφτα?Ολες αυτες οι ερωτησεις περιμενω να σχολιαστουν και να απαντηθουν απο εσας....
Και ξεκιναω πρωτος:H δικη μου αποψη ειναι οτι αρχικα το αυτοκινητο φτιαχτηκε απλα για να εξυπηρετει ανθρωπινες αναγκες ομως για μενα σημαινει πολλα παραπανω πραγματα...Ειναι ενα ειδος διασκεδασης,μ αρεσει να βγαζω το αμαξι μου βολτα και απλα να οδηγαω και ας μην εχω σκοπο να παω καπου,μ αρεσει να ειναι εξυπηρετικο και πρακτικο και να ειναι κοντα μου στις δυσκολες στιγμες οταν πραγματικα το χρειαζομαι δηλαδη να ειναι αξιοπιστο και οικονομικο.Οταν ξεκινησα να οδηγαω το μονο που με ενδιεφερε να κοιταω ηταν αλογα και ροπη,τωρα που ειμαι 25 αρχιζω και κοιταω αλλα πραγματα...ποιοτητα εσωτερικου,ποιοτητα κυλισης,ανεση και ασφαλεια.Με τρελαινει οταν διαβαζω περιοδικα αυτοκινησης να κοιταω εσωτερικα αυτοκινητων,τιμονια,επενδυσεις και τετοια ενω πολλες φορες κανω σκεψεις πως τα οδηγαω...Για μενα δεν υπαρχει κακο αυτοκινητο,ολα εχουν λογω υπαρξης και κατι να σου προσφερουν..ολα ειναι μωρα μου,ενω ποτε δεν θα αγοραζα αυτοκινητο για να ριξω γκομενες παρα μονο για να ευχαριστησω τον εαυτο μου και την καυλα μου...
-
Σαν λατρης των θεωρητικων συζητησεων ανοιγω ενα κοινωνιολογικο θεμα που πραγματικα μου αρεσει παρα πολυ.Θα ηθελα να μαθω απο τους συμφορουμιτες τι σημαινει παραγματικα για τον καθενα απο σας αυτο που τοσο αγαπατε...το αυτοκινητο.Και για να γινω πιο σαφης:θεωρειται οτι το αυτοκινητο ειναι απλα ενα μεσον που σας πηγαινει απο το σημειο Α στο σημειο Β?μηπως ειναι ενας τροπος ενδειξης πλουτου και δυναμης?αγοραζετε καλο αυτοκινητο για να ριχνετε γκομενες?Τι ειναι αυτο που κοιτατε σε ενα αυτοκινητο:ασφαλεια,ανεση,επιδοσεις?Τι σας συγκινει πανω στο θεμα?μηπως σας αρεσει να χαζευετε το εσωτερικο του,να χαιδευετε το τιμονι του,να το πλενετε και να το κοιτατε?Ειναι για εσας επενδυση ή μηπως πεταμενα λεφτα?Ολες αυτες οι ερωτησεις περιμενω να σχολιαστουν και να απαντηθουν απο εσας....
Και ξεκιναω πρωτος:H δικη μου αποψη ειναι οτι αρχικα το αυτοκινητο φτιαχτηκε απλα για να εξυπηρετει ανθρωπινες αναγκες ομως για μενα σημαινει πολλα παραπανω πραγματα...Ειναι ενα ειδος διασκεδασης,μ αρεσει να βγαζω το αμαξι μου βολτα και απλα να οδηγαω και ας μην εχω σκοπο να παω καπου,μ αρεσει να ειναι εξυπηρετικο και πρακτικο και να ειναι κοντα μου στις δυσκολες στιγμες οταν πραγματικα το χρειαζομαι δηλαδη να ειναι αξιοπιστο και οικονομικο.Οταν ξεκινησα να οδηγαω το μονο που με ενδιεφερε να κοιταω ηταν αλογα και ροπη,τωρα που ειμαι 25 αρχιζω και κοιταω αλλα πραγματα...ποιοτητα εσωτερικου,ποιοτητα κυλισης,ανεση και ασφαλεια.Με τρελαινει οταν διαβαζω περιοδικα αυτοκινησης να κοιταω εσωτερικα αυτοκινητων,τιμονια,επενδυσεις και τετοια ενω πολλες φορες κανω σκεψεις πως τα οδηγαω...Για μενα δεν υπαρχει κακο αυτοκινητο,ολα εχουν λογω υπαρξης και κατι να σου προσφερουν..ολα ειναι μωρα μου,ενω ποτε δεν θα αγοραζα αυτοκινητο για να ριξω γκομενες παρα μονο για να ευχαριστησω τον εαυτο μου και την καυλα μου...
-
-
Αν είχα κάνα Cadillac, Ferrari ή έστω Mercedes (και ανοικτή κάτα προτίμηση) μπορεί να το πρόσεχε κάμια γκόμενα. Το Octavia δεν πρόκειται να το προσέξει καμία ή να το ξεχωρίσει από τα άλλα αμάξια όπως και το 95% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.
-
Kαι ομως κατι αμαξακια σαν το eos την κανουν την δουλιτσα τους πιστεψε με,παντως θεωρω μεγαλη ανοησια την αγορα καλου αυτοκινητου μονο για ποζερια...το αυτοκινητο ειναι πανω απ ολα ευχαριστηση..
-
Για κάποιους είναι ευχαρίστηση, για κάποιους ανέβασμα ηθικού.
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Kαι ομως κατι αμαξακια σαν το eos την κανουν την δουλιτσα τους πιστεψε με,παντως θεωρω μεγαλη ανοησια την αγορα καλου αυτοκινητου μονο για ποζερια...το αυτοκινητο ειναι πανω απ ολα ευχαριστηση..Γενικά τα cabrio τραβάνε κάπως. Ε τώρα αν είναι και ανοικτό είναι και πανάκριβο γίνεται πάρτυ. Άλλα ούτε εγώ αγοράζω αμάξι για επείδηξη. Το αμάξι το θεωρώ κάτι και απαραίτητο άλλα και μέσο ευχαρίστησης.
-
Τα κάμπριο τραβάνε τα γκομενάκια κυρίως. Αν κάποιος έχει μεγάλο αυτοκίνητο (τα μεγαλύτερα μοντέλα) p.x mercedes audi bmw cadillac, τα βλέπουν συνήθως αλλα δεν σχολιάζουν καθόλου. Όταν μπούν μέσα λένε , OOOOO τι λιμουζίνα! και άλλες τέτοιες βλακείες..
Δεν έχω δει γκομενάκι που να μην τις αρέσει το TT, όλες κάνουν και από ένα σχόλιο.
Σε άλλους αρέσει να βλέπουν kagkourex σε άλλους όχι.
Εγώ ας πούμε φτιάχνομαι όταν βλέπω μια ωραία άσπρη giullieta. -
Το μέγεθος σίγουρα τραβάει (Μια Bentley ας πούμε δεν περνά απαρατήρητη) άλλα γενικά πιστεύω πως τα ανοικτά τραβάνε. Όσο για το ΤΤ κάνει αίσθηση και αυτό ίσως επειδή είναι σπορ. Άλλα αν μπεις σε μια Cadillac ή ένα Audi A8 μιλάμε για άλλη κλάση ακόμα και να δεν το προσέξεις απ' έξω. Τα καγκουρικά δεν μου πολυαρέσουν ειδεικά άμα είναι μικράκια δεκαετίας. Προσωπικά πάντα παρατηρώ τα μεγάλα σεντάν (λιμουζίνες) ειδεικά όταν είναι σπάνια (πχ. ένα Chrysler Sebring μου κάνει πιο μεγάλη εντύπωση από ένα E-Class)
Άλλοι πάλι (και άλλες) γουστάρουν Range Rover, Ceyenne, Land Cruiser κλπ. -
Για εμενα,που δεν χρησιμοποιω αυτοκινητο στις καθημερινες μου μετακινησεις,και δεν το εχω συνδεσει με δουλεια αγχος κλπ,το αυτοκινητο και η οδηγηση γενικοτερα ειναι απολαυση,και ενα απο τα χομπι μου.
Με την πρωτη ευκαιρια,καβαλαω και κανω την αγαπημενη μου διαδρομη με ή χωρις παρεα,σιγουρα χωρις παιδια...
Εχω επενδυσει στην προσωπικη μου ευχαριστηση και μονο,διοτι αν μιλαμε οικονομοτεχνικα τα αυτοκινητα ειναι τρελη χασουρα...
Δεν το μετανιωνω,και ας στριμωχτηκαμε αρκετα τελευταια... -
**Για τους νεους χρηστες του φορουμ να θυμισω τα
Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα
Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα II
Γυναίκες & Ακριβά Αυτοκίνητα ΙΙΙ (Η εκδίκηση)Διαβαστε και εμπεδώστε καλα τα γραπτα γιατι θα ακολουθησει γραπτο διαγωνισμα που θα διαμορφωσει την μετεπειτα πορεια σας στο φορουμ.
[MOD]
** -
Συγγνωμη bill το θεμα μου αναφερει τι σημαινει αυτοκινητο για τον καθενα απο μας..δεν ξερω πως πηγε παλι η συζητηση στα γκομενακια....
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Τα κάμπριο τραβάνε τα γκομενάκια κυρίως. Αν κάποιος έχει μεγάλο αυτοκίνητο (τα μεγαλύτερα μοντέλα) p.x mercedes audi bmw cadillac, τα βλέπουν συνήθως αλλα δεν σχολιάζουν καθόλου. Όταν μπούν μέσα λένε , OOOOO τι λιμουζίνα! και άλλες τέτοιες βλακείες..Δεν έχω δει γκομενάκι που να μην τις αρέσει το TT, όλες κάνουν και από ένα σχόλιο.
Εγώ ας πούμε φτιάχνομαι όταν βλέπω μια ωραία άσπρη giullieta.Δεν διαφωνω σε ολα αυτα που λες φιλε μου και μετραει το να αρεσει το αμαξι σου στο αδυναμο φυλο...αλλα το θεμα ειναι να μην το αγορασεις με τετοιο κινητρο..Η giullieta ειναι οντως πανεμορφο αυτοκινητο αν και για μενα πιο ομορφο προσιτο αυτοκινητο απο brera και spider δεν εχω ξαναδει..ενω το ονειρο μου ειναι maserati granturismo..απλα ο,τι ομορφοτερο υπαρχει..
-
Για μένα, αυτοκίνητο ώς μέσο που προσφέρει συγκινήσεις ηλταν το Elise και ως μεταφορικό μέσο είναι τα 2 fiestakia μου ( το ένα για μοντέρνο commuting, το άλλο για heavy duty αγγαρίες!)
-
Σαν λατρης των θεωρητικων συζητησεων ανοιγω ενα κοινωνιολογικο θεμα που πραγματικα μου αρεσει παρα πολυ.Θα ηθελα να μαθω απο τους συμφορουμιτες τι σημαινει παραγματικα για τον καθενα απο σας αυτο που τοσο αγαπατε...το αυτοκινητο.Και για να γινω πιο σαφης:θεωρειται οτι το αυτοκινητο ειναι απλα ενα μεσον που σας πηγαινει απο το σημειο Α στο σημειο Β?μηπως ειναι ενας τροπος ενδειξης πλουτου και δυναμης?αγοραζετε καλο αυτοκινητο για να ριχνετε γκομενες?Τι ειναι αυτο που κοιτατε σε ενα αυτοκινητο:ασφαλεια,ανεση,επιδοσεις?Τι σας συγκινει πανω στο θεμα?μηπως σας αρεσει να χαζευετε το εσωτερικο του,να χαιδευετε το τιμονι του,να το πλενετε και να το κοιτατε?Ειναι για εσας επενδυση ή μηπως πεταμενα λεφτα?Ολες αυτες οι ερωτησεις περιμενω να σχολιαστουν και να απαντηθουν απο εσας....Και ξεκιναω πρωτος:H δικη μου αποψη ειναι οτι αρχικα το αυτοκινητο φτιαχτηκε απλα για να εξυπηρετει ανθρωπινες αναγκες ομως για μενα σημαινει πολλα παραπανω πραγματα...Ειναι ενα ειδος διασκεδασης,μ αρεσει να βγαζω το αμαξι μου βολτα και απλα να οδηγαω και ας μην εχω σκοπο να παω καπου,μ αρεσει να ειναι εξυπηρετικο και πρακτικο και να ειναι κοντα μου στις δυσκολες στιγμες οταν πραγματικα το χρειαζομαι δηλαδη να ειναι αξιοπιστο και οικονομικο.Οταν ξεκινησα να οδηγαω το μονο που με ενδιεφερε να κοιταω ηταν αλογα και ροπη,τωρα που ειμαι 25 αρχιζω και κοιταω αλλα πραγματα...ποιοτητα εσωτερικου,ποιοτητα κυλισης,ανεση και ασφαλεια.Με τρελαινει οταν διαβαζω περιοδικα αυτοκινησης να κοιταω εσωτερικα αυτοκινητων,τιμονια,επενδυσεις και τετοια ενω πολλες φορες κανω σκεψεις πως τα οδηγαω...Για μενα δεν υπαρχει κακο αυτοκινητο,ολα εχουν λογω υπαρξης και κατι να σου προσφερουν..ολα ειναι μωρα μου,ενω ποτε δεν θα αγοραζα αυτοκινητο για να ριξω γκομενες παρα μονο για να ευχαριστησω τον εαυτο μου και την καυλα μου...
Αν είχα κάνα Cadillac, Ferrari ή έστω Mercedes (και ανοικτή κάτα προτίμηση) μπορεί να το πρόσεχε κάμια γκόμενα. Το Octavia δεν πρόκειται να το προσέξει καμία ή να το ξεχωρίσει από τα άλλα αμάξια όπως και το 95% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.
Τα κάμπριο τραβάνε τα γκομενάκια κυρίως. Αν κάποιος έχει μεγάλο αυτοκίνητο (τα μεγαλύτερα μοντέλα) p.x mercedes audi bmw cadillac, τα βλέπουν συνήθως αλλα δεν σχολιάζουν καθόλου. Όταν μπούν μέσα λένε , OOOOO τι λιμουζίνα! και άλλες τέτοιες βλακείες..
Δεν έχω δει γκομενάκι που να μην τις αρέσει το TT, όλες κάνουν και από ένα σχόλιο.
Εγώ ας πούμε φτιάχνομαι όταν βλέπω μια ωραία άσπρη giullieta.Συγγνωμη bill το θεμα μου αναφερει τι σημαινει αυτοκινητο για τον καθενα απο μας..δεν ξερω πως πηγε παλι η συζητηση στα γκομενακια....
Έλα ντε.
-
Πανο ειναι ενας απο τους λογους απλα που καποιος αγοραζει αυτοκινητο,δεν ηταν το κυριο θεμα ομως...αυτο εννοω..
-
Εγώ ας πούμε φτιάχνομαι όταν βλέπω μια ωραία άσπρη giullieta.Δεν διαφωνω σε ολα αυτα που λες φιλε μου και μετραει το να αρεσει το αμαξι σου στο αδυναμο φυλο...αλλα το θεμα ειναι να μην το αγορασεις με τετοιο κινητρο..Η giullieta ειναι οντως πανεμορφο αυτοκινητο αν και για μενα πιο ομορφο προσιτο αυτοκινητο απο brera και spider δεν εχω ξαναδει..ενω το ονειρο μου ειναι maserati granturismo..απλα ο,τι ομορφοτερο υπαρχει..
Με μοναδικό κριτήριο να αρέσει σε γκομενάκια δεν υπάρχει πολύς κόσμος που γοράζει αμάξι φίλε μου ειδεικα τώρα με τη κρίση.
Κάποτε αγόραζαν τα Cayenne για να κάνουν επείδηξη άλλα όχι μόνο σε γυναίκες.Γενικά νομίζω το αμάξι σημαίνει πολλά και διαφορετικά στο καθένα μας. Τώρα εδώ δεν νομίζω να βρεθούν πολλοί που το αμάξι να τους είναι απλά μεταφορικό μέσο. Για πολλούς μπορεί να είναι και κομμάτι του εαυτού τους.
-
Oσον αφορα τα cayenne ειχα ακουσει οτι ειμασταν 2η χωρα σε πωλησεις cayenne!Που ειναι τωρα ολοι αυτοι?εχασαν τις cayenne,εχασαν και κανενα σπιτακι..Ασε που αν δεν εισαι πραγματικα πλουσιος αυτα τα αμαξια δεν συντηρουνται πλεον..θυμαμαι πηγαινα Αρετσου για καφε και εβλεπα αμαξαρες...τωρα πλεον βλεπω πολλα αμαξια δεκαετιας και βαλε εως 1200cc..Eνα απο τα καλα της κρισης ειναι οτι ξεχωρισε ο πραγματικα πλουσιος απο τον φτωχο...Τελειωσαν οι καιροι του cayenne και του hummer..γι αυτο και ανεφερα οτι το αυτοκινητο σου πρεπει να σου στεκεται στα δυσκολα,οταν δεν θα χεις λεφτα...οταν απο το φουλαρισμα θα φτασεις στο σημειο να βαζεις 10ρικα για βενζινη..Η συμβιωση με το αυτοκινητο σου ειναι που το κανει καλο ή κακο...
-
Oσον αφορα τα cayenne ειχα ακουσει οτι ειμασταν 2η χωρα σε πωλησεις cayenne!Που ειναι τωρα ολοι αυτοι?εχασαν τις cayenne,εχασαν και κανενα σπιτακι..Ασε που αν δεν εισαι πραγματικα πλουσιος αυτα τα αμαξια δεν συντηρουνται πλεον..θυμαμαι πηγαινα Αρετσου για καφε και εβλεπα αμαξαρες...τωρα πλεον βλεπω πολλα αμαξια δεκαετιας και βαλε εως 1200cc..Eνα απο τα καλα της κρισης ειναι οτι ξεχωρισε ο πραγματικα πλουσιος απο τον φτωχο...Τελειωσαν οι καιροι του cayenne και του hummer..γι αυτο και ανεφερα οτι το αυτοκινητο σου πρεπει να σου στεκεται στα δυσκολα,οταν δεν θα χεις λεφτα...οταν απο το φουλαρισμα θα φτασεις στο σημειο να βαζεις 10ρικα για βενζινη..Η συμβιωση με το αυτοκινητο σου ειναι που το κανει καλο ή κακο...Καλά μη το λες ότι τέλειωσαν. Πριν λίγο στην Αθηνών είδα άσπρο Lexus LS, μαύρη καινούρια 9-5, 3 Cayenne και μια Jaguar και κάμποσα άλλα ταπεινά όπως ένα Q7 με βουλγάρικα νούμερα. Και αυτό με τα βουλγάρικα νούμερα έχει παραγίνει. Για αυτούς που έπαιρναν αμάξια μόνο για επείδηξη τι σήμαινε το αμάξι; Μάλλον ήταν μέσο να αισθάνονται ανώτεροι.
-
Καλα εννοειται πως ακομα κυκλοφορουν καλα αυτοκινητα...απλα σταματησε το φαινομενο σε καθε δρομο να πετυχαινεις και μια cayenne..βεβαια σε αυτο εχει συμβαλλει και η τραγικη τιμη της βενζινης...ειπαμε τα μεταξωτα βρακια χρειαζονται και μεταξωτους κωλους...Οσο για αυτους που το αυτοκινητο ηταν μεσο για να αισθανονται ανωτεροι,τωρα μαλλον ειναι στο ενοικιο..
TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ?