-
To γρηγορο-κοφτο παιξιμο τιμονιου δεξια αριστερα, καποιες φορες βοηθαει σε στροφες με πολυ μετριο προς χαλια δοστρωμα,
ωστε με την προσθετη τριβη (με το κοφτο δεξια-αριστερα) να 'βρει' λιγο καλυτερη προσφυση το μπροστινο.
Δεν λειτουργει παντα, και σε ολα τα αυτοκινητα. Παιζει ρολο και η κατανομη βαρους, κατασταση ελαστικων, αναρτηση, κ.α.
Στο συγκεκριμενο πλανο δειχνει λιγο υπερβολικο παντως η αληθεια, και περισσοτερο για καμπη φερνει παρα για στροφη, ακομα και αν τα χλμ ειναι +170.Εμενα το συγκεκριμενο μου θυμισε την ιστορια που μου ελεγε ενας φιλος με την προσπαθεια που εκανε σε μια 928, να την τελικιασει γυρω στα 280-300km/h (Κοντερ) και επειδη -και εκεινη την εποχη- ειχε ενα σχετικο τζογο το τιμονι γυρω απο την ευθεια, ('κοσκινιζε' απο μονο του δηλαδη ο τιμονι σε τετοια ταχυτητα) εκανε περιπου τετοιες μικροδιορθωσεις, για να μην
φυγει απο την διαγεγραμμενη πορεια... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
To γρηγορο-κοφτο παιξιμο τιμονιου δεξια αριστερα, καποιες φορες βοηθαει σε στροφες με πολυ μετριο προς χαλια δοστρωμα,
ωστε με την προσθετη τριβη (με το κοφτο δεξια-αριστερα) να 'βρει' λιγο καλυτερη προσφυση το μπροστινο.Μπα...
-
Ωχ...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ωστε με την προσθετη τριβη (με το κοφτο δεξια-αριστερα) να 'βρει' λιγο καλυτερη προσφυση το μπροστινο.Μπα...
Σωστός.
Εννοείται πως ΟΧΙ.
-
κ εγω θα συμφωνουσα με α-βαηπερ κ νικο κ με τους εκπαιδευτες μου..αλλα ειμαι κ αμπαλος..
δεν μου το εχουν πει ποτε κ δεν το εχω δει ποτε σε καποιον που κινειται πραγματικα στα ορια.
μου θμισε ενα βιντεο με εναν με πολο γτι αν θυμαμαι καλα,που σε ολη τη διαδρομη προσπαθουσε να μετατρεψει τον ελληνικο καφε σε φραπε,απο το κοσκινισμα στο τιμονι..λες κ ειχε εγκληματια στην οροφη του αυτοκινητου κ προσπαθουσε με τα ζιγκ ζαγκ να τον πεταξει κατω..φημες παντως λενε οτι αυτη ειναι η τεχνικη του πεζοδρομιου..εχει 100% επιτυχια να αγορασεις πεζοδρομιο δλδ..
-
Kαι νομίζω κι εκεί σχολιάζαμε τις άκυρες τιμονιές.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
ωστε με την προσθετη τριβη (με το κοφτο δεξια-αριστερα) να 'βρει' λιγο καλυτερη προσφυση το μπροστινο.
Δεν λειτουργει παντα, και σε ολα τα αυτοκινητα. Παιζει ρολο και η κατανομη βαρους, κατασταση ελαστικων, αναρτηση, κ.α.
Στο συγκεκριμενο πλανο δειχνει λιγο υπερβολικο παντως η αληθεια, και περισσοτερο για καμπη φερνει παρα για στροφη, ακομα και αν τα χλμ ειναι +170.Εμενα το συγκεκριμενο μου θυμισε την ιστορια που μου ελεγε ενας φιλος με την προσπαθεια που εκανε σε μια 928, να την τελικιασει γυρω στα 280-300km/h (Κοντερ) και επειδη -και εκεινη την εποχη- ειχε ενα σχετικο τζογο το τιμονι γυρω απο την ευθεια, ('κοσκινιζε' απο μονο του δηλαδη ο τιμονι σε τετοια ταχυτητα) εκανε περιπου τετοιες μικροδιορθωσεις, για να μην
φυγει απο την διαγεγραμμενη πορεια...Προσθιοκινητη ειναι η φερραρι ;
-
Έχει βγάλει και τετρακίνητο πάντως...
-
WTF ομως...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η εχει προβλημα το αυτοκινητο η ο οδηγος...Sent from my Neo V using Tapatalk.
Μάλλον πάρκινσον έχει.......
-
Μόνο όταν πατάει γκάζι??
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
''Έτσι πρέπει'' σε αυτοκίνητο που συνεχώς κουνάει την ουρά και πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να διορθώσεις και φυσικά σε στροφές, ανάποδες κλίσεις, αναπηδήσεις με αρκετά χιλιόμετρα όπως στο βίντεο. Στην ευθεία επιταχύνοντας ποιός ο λόγος να το κουνάς σα παλαβός??Τώρα είδα το βίντεο. Ήρεμη οδήγηση, ε?
ΜΙΑ φορά δε μπορεί να στρίψει το τιμόνι? ΜΙΑ! Τι άκυρες τιμονιές είναι αυτές σε τέτοιο αυτοκίνητο...
Πέρα από το προφανέστατο γεγονός ότι χάνεις χρόνο, αποσταθεροποιείς το σύμπαν. ...wtf...
-
Off balance καταστασεις
-
ΔΝΤ
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τώρα είδα το βίντεο. Ήρεμη οδήγηση, ε?
ΜΙΑ φορά δε μπορεί να στρίψει το τιμόνι? ΜΙΑ! Τι άκυρες τιμονιές είναι αυτές σε τέτοιο αυτοκίνητο...
Σ έχασα!!!
-
Δεν είναι σίγουρο ότι φταίει ο οδηγός, μπορεί να είναι ο δρόμος χάλια και να πηγαίνει πιο γρήγορα απ' όσο πρέπει.
Πάντως να το κάνει επίτηδες αποκλείεται.
Δεν είναι σε πίστα 4Χ4 με 10χαω. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σ έχασα!!!
Που ακριβώς?
Στη πρώτη πρόταση ειρωνεύομαι πάντως τον οδηγό.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
''Έτσι πρέπει'' σε αυτοκίνητο που συνεχώς κουνάει την ουρά και πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να διορθώσεις και φυσικά σε στροφές, ανάποδες κλίσεις, αναπηδήσεις με αρκετά χιλιόμετρα όπως στο βίντεο. Στην ευθεία επιταχύνοντας ποιός ο λόγος να το κουνάς σα παλαβός??
Πέρα από το προφανέστατο γεγονός ότι χάνεις χρόνο, αποσταθεροποιείς το σύμπαν. ...wtf...
Xρειάζεται μερικά μαθήματα ο Tsuchiya στο DrafiRing.
'The most important thing is balance.' Κ. Τσουτσίγια
Εντελώς off-balance ρητό -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΔΝΤ
Sent from my GNex using smoke signals.
Δεν Νομίζεις Τάκη;
-
Αν είχε ένα καλό χειροκίνητο πάντως θα ευχαριστιόταν οδήγηση. Ξενέρωσε τη ζωή του με τα paddles, φαίνεται...
Περί "παιξίματος" τιμονιού και υποστροφής [Διάσπαση]