-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Αμαξι στα 90Κ χλμ και χει αυτα τα χαλια εσωτερικα? Ποιος νοημων μπορει να το χαψει? Απλα αυτα ειναι τα χλμ που ''παιζει'' ο Μπητρος
Αλλος ενας ξεφτυλας εδω
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7153124/Του Honda και το καθισμα του οδηγου εχει θεμα με τις ραφες. Χωρια απο το πορτ μπαγκαζ που η μοκετα σαν να εχει αποροφησει σκουρια, στον λεβγιε ταχυτητων στο πανω μερος ξεθωριασε το δερμα, ο αριστερος διακοπτης των φλας κλπ σαν να εχει πιασει γλιτσα, δεν ειναι 'καθαρος', σαν να εχει ξεθωριασει το χρωμα. Απο ολο το αμαξι αν οι ζαντες δεν ειναι στραβες και τα λαστιχα τα παιρνω
Περναγα απεξω και λεω δε γ@μει, ας δω κ απο Μπητρο να δω αν αξιζει. Ουτε καν θυμομουν τις φωτο.
Απεξω, χαλια βαμμενος προφυλακτηρας μπρος, κ αλλα πανελ βαμμενα. Ζαντες 18αρες με φρεσκα λαστιχα, φρενα μαμα σκουριασμενα, τακακι οκ, τα περισσότερα μπουλονια γεματα αλατα τα αλλα καινουρια Οροφή οκ. Ανοιγω καπω σκουρια σε διαφορα σημεία, χτυπηματα στο καπακι (φαινεται πως εχει ανοιχτει το μοτερ), φιλτρο χωρις καλυμμα, ιμαντας για πεταμα, αρχιζω να απογοητευομαι. Φυσικα βιβλιο σερβις δεν παιζει αφου υποτιθεται ο φορτηγατζης που το ειχε κανει σερβις σε δικους του.
Απο μεσα, το σκισμενο καθισμα εχει επισκευαστει (συνηθισμενο προβλημα στα S) και το τιμονι ειναι πλεον με καλυμμα, και στο λεβιε δε θυμαμαι τις γρατζουνιες αρα κ εκει κατι εκανε. . Το πορτ μπαγκαζ τιγκα στη σκουρια μαλλον εμπαζε νερα (παλι τυπικο για S), ρεζερβα δεν ανοιξα να δω. Ταμπλο μια χαρα εμφανισιακα απλα ειναι τιγκα στο λαδι που το γυαλισαν για να το πουλησουν αλλά πολύ μπιχλα εκει που δεν γινεται να καθαριστει παρα μονο μερακλιδικα οπως πχ αεραγωγοι πισω απο τα μπροστινα καθισματα.
Και μετα το δοκιμαζω στο δρομο... τζιτζι συμπλεκτης κιβωτιο μεταδοση ολα μια χαρα, μοτερ υγιες + vtec οκ, κανενα λαμπακι αναμμενο, ηλεκτρικα + οροφη + αιρκοντισιον... γενικά εντυπωσιαστηκα και το μονο που ειδα ειναι οτι θελει ρυθμιση η συγκλιση.Ερωτηματικο στον μπητρο αφου ναι μεν δεν ειπε ψεματα αλλα κ ουτε κ ολη την αληθεια...
-
Δεν παθαίνουν τίποτε αυτά...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Σου φανηκε για 90Κ χλμ αμαξι??
-
Ρε παιδιά όταν πάτε να δείτε μεταχειρισμένο, τσεκάρετε με τον ασφαλιστή σας για τυχόν ατυχήματα που έχει το αμάξι στο ιστορικό του?
Θα αρχίσω να πιστεύω ότι είμαι ο μοναδικός στο Λεκανοπέδιο που δεν έχει καταγραφεί ποτέ σε αρχείο ασφαλιστικής.
Είτε από ιδιώτη είτε από μάντρα, δεν έχω βρει αυτοκίνητο που να μην έχει τουλάχιστον ένα τρακάρισμα της τάξης των 1000 ευρώ. Τρόμαξε το μάτι μου με αυτοκίνητο που μου άρεσε τρομερά, και ανακαλύπτω ότι είχε 4 τρακαρίσματα, ένα εκ των οποίων κόστισε 1500 ευρώ!!!
Απογοήτευση!
-
σήμερα, 1000+€, μπορεί να κάνει μόνο ένας καθρέπτης
-
Με την προυποθεση να εχουμε στοιχεια του αυτ/του. τουλάχιστον αριθμο κυκλοφοριας. γιατι εάν δεν εχουμε, τρεχα γυρευε. Και φυσικα εάν ο μαντρας δεν σου δινει αριθμο για ελεγχο τοτε σιγουρα κατι θελει να κρυψει. οποτε το 'χαιρετας' και πας στην επομενη αγγελια.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Ρε παιδιά όταν πάτε να δείτε μεταχειρισμένο, τσεκάρετε με τον ασφαλιστή σας για τυχόν ατυχήματα που έχει το αμάξι στο ιστορικό του?Θα αρχίσω να πιστεύω ότι είμαι ο μοναδικός στο Λεκανοπέδιο που δεν έχει καταγραφεί ποτέ σε αρχείο ασφαλιστικής.
Είτε από ιδιώτη είτε από μάντρα, δεν έχω βρει αυτοκίνητο που να μην έχει τουλάχιστον ένα τρακάρισμα της τάξης των 1000 ευρώ. Τρόμαξε το μάτι μου με αυτοκίνητο που μου άρεσε τρομερά, και ανακαλύπτω ότι είχε 4 τρακαρίσματα, ένα εκ των οποίων κόστισε 1500 ευρώ!!!
Απογοήτευση!
τα χρηματα δεν σημαινουν τιποτα. αν πχ το αμαξι ειναι σε μεικτη ασφαλεια και αλλαξει προφυλακτηρα (ειδικα τον μπροστινο) παει ανετα 1500-2000 ευρω ισως με ενα χαζοβαψιμο.
δες τι ζημια ειναι και μετα παρε να μαθεις που εγινε η επισκευη. τηλ στην εταιρια και ζητας λιστα των ανταλλακτικων που χρησιμοποιηθηκαν. αν ειναι μονο προφυλακτηρα και δεν πηρε τιποτα αλλο γιατι να το απορριψεις ?
-
Ρε παιδιά όταν πάτε να δείτε μεταχειρισμένο, τσεκάρετε με τον ασφαλιστή σας για τυχόν ατυχήματα που έχει το αμάξι στο ιστορικό του?Πιθανά να το έχεις αναφέρει ξανά το θέμα του ελέγχου. Πάντως το έχω διαβάσει αρκετές φορές εδώ μέσα.
Αυτό που γράφεις είναι μία παράνομη διαδικασία και απαγορεύεται οι ασφαλιστικές να βγάζουν προς τα έξω το ιστορικό ενός αυτοκινήτου.
Αν ο ασφαλιστής σου παρανομεί ώστε να σε πληροφορήσει, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι ασφαλιστές ενεργούν το ίδιο.
Από το 1989 που οδηγώ ποτέ δεν έχω καταφέρει να μάθω ιστορικό από ασφαλιστική, παρόλο που το έχω επιδιώξει.
Αν έχεις αντίθετη άποψη, ευχαρίστως να την διαβάσω, αλλά να μας πεις και πως το καταφέρνεις αυτό ή να μας δώσεις και τα στοιχεία του ασφαλιστή σου.
-
Storm συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου, όμως θα σου απαντήσω με το κλασσικό ελληνικό απόφθεγμα:
'Ωχ μωρέ αδερφάκι μου δεν έχεις ένα γνωστό ασφαλιστή να κάνεις τη δουλειά σου?'
Και άλλος φυσικά, προκειμένου να χάσει την προμήθεια, στα τέτοια του η εμπιστευτικότητα....
Μέχρι να γίνει η στραβή και να παρέμβει κανένας εισαγγελέας, οπότε θα σφίξουν οι κώλοι.... -
Φίλε Αndrea εγώ προσωπικά θα ήθελα να μάθω με ποιο τρόπο κάποιος μαθαίνει αυτές τις πληροφορίες.
Μπορεί στο κάτω κάτω της γραφής να υπάρχει κάποια διαδικασία η οποία να μας διαφεύγει και να μην τη ξέρουμε.
π.χ. με κάποια αίτηση προς τον ασφαλιστή ή την ασφαλιστική ή με κάποιο ενεργό νόμο που να επιτρέπει την άντληση πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών.Θα ήθελα να μάθω το τρόπο.
-
Πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος....
Από ότι ξέρω υπάρχει στις ασφαλιστικές κάτι σαν το σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ των Τραπεζών και από εκεί αντλούνται οι πληροφορίες.Αν, όπως υποψιάζομαι, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο τότε είναι πολύ εύκολο να μάθει αυτός που ενδιαφέρεται ποιος παραβίασε το απόρρητο και δημοσιοποίησε προσωπικά στοιχεία.
-
Μπορεί να ακούγεται αφελές, αλλά από πού προκύπτει ότι είναι παράνομο?
Αν θυμάμαι καλά στην Αγγλία μπορείς να βρεις ανάλογα στοιχεία ακόμη και απο το διαδίκτυο, ακόμη και το ποσα χιλιόμετρα θα έπρεπε να έχει το αυτοκίνητο που κοιτάζεις - σύμφωνα με αυτά που δηλώνει ο κάτοχος στην ασφαλιστική του.
Αν είναι οντως παράνομο, όποιος έχει την καλοσύνη ας εξηγήσει.
-
Αρχή Προστασίας Δεδομένων
Το παρακάτω αφορά καταγγελία προς μεσίτη ασφαλίσεων (που πήρε σβάρνα και την ασφαλιστική) για διαρροή στοιχείων που:
περιλαμβάνουν ενδεικτικά 3 αντίγραφα άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου, 1 αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας, 2 φωτοτυπίες ταυτότητας, 2 ασφαλιστήρια συμβόλαια, 1 δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος, 1 βιογραφικό σημείωμα υποψήφιας ασφαλιστικής συμβούλου, λίστα ασφαλίστρων πελατών – φυσικών προσώπων, κ.α.
Σύμφωνα με την παρ. 3 του αρ. 10 του Ν. 2472/1997, “ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας”. Σύμφωνα με την παρ. 4 του ανωτέρω άρθρου, “Όταν η επεξεργασία πραγματοποιείται για λογαριασμό του υπεύθυνου επεξεργασίας από πρόσωπο μη εξαρτώμενο από αυτόν, η σχετική ανάθεση γίνεται υποχρεωτικά εγγράφως. H ανάθεση προβλέπει υποχρεωτικά ότι ο ενεργών την επεξεργασία την διεξάγει μόνο κατ’ εντολή του υπεύθυνου και ότι οι λοιπές υποχρεώσεις του παρόντος άρθρου βαρύνουν αναλόγως και αυτόν”.
Επομένως, η ασφαλιστική εταιρεία, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, οφείλει να τηρεί τα αναφερόμενα στο αρ. 10 του Ν. 2472/1997 για το απόρρητο και την ασφάλεια της επεξεργασίας. Ειδικότερα, όσον αφορά την καταστροφή των δεδομένων μετά το πέρας της περιόδου που απαιτείται για την πραγματοποίηση του σκοπού της επεξεργασίας, η ασφαλιστική εταιρεία οφείλει να τηρεί τα αναφερόμενα στην Οδηγία 1/2005 της Αρχής. Τέλος, όταν η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται από τους ασφαλιστικούς συμβούλους (και τους συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων) που λειτουργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία, η ασφαλιστική εταιρεία οφείλει να πραγματοποιεί τις σχετικές συμβάσεις έργου εγγράφως, έτσι ώστε να δεσμεύει ανάλογα τους εκτελούντες την επεξεργασία ως προς το απόρρητο και την ασφάλεια της επεξεργασίας.Όλο το πόρισμα εδώ: http://www.dpa.gr/APDPXPortlets/htdocs/ ... 225,202,95
Το ίδιο μου επικαλέστηκαν και οι ασφαλιστικές που επικοίνωνησα μαζί τους. Ότι απαγορεύεται η διάδοση στοιχείων που αφορούν ασφαλιστικά συμβόλαια (ενεργά ή ανενεργά)
-
Μπορεί και να έχεις δίκαιο. Λέω μπορεί όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή δεν μου είναι εύκολα κατανοητό όλο αυτό το κείμενο. Η περίπτωση που αναφέρεται είναι πολύ πιο πολύπλοκη από αυτό που συζητάμε εδώ πέρα, όμως όντως είναι τουλάχιστον γκρίζα ζώνη... Πιστεύω ότι είμαστε ήδη off topic οπότε εγώ το σταματώ εδώ.
Ευχαριστώ που το βρήκες και το ανέβασες.
Αναφερόμενος σε Θεσσαλονικιούς: υπάρχουν κάποιοι έμποροι που να έχουν καλό όνομα στην Θεσσαλονικη? Απο τους Αθηναίους χορτάσαμε....
-
Μα είναι κοινή λογική αν είναι παράνομο ή όχι!!
Για σκέψου να παίρνουν οι εργοδότες τις ασφαλιστικές για να δουν τι προβλήματα υγείας έχουν οι υποψήφιοι για πρόσληψη ή να παίρνουν τις τράπεζες και τις εφορίες για να μάθουν αν χρωστάει και είναι καλοπληρωτής!! -
:hmmm:Μπορεί και να έχεις δίκαιο. Λέω μπορεί όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή δεν μου είναι εύκολα κατανοητό όλο αυτό το κείμενο. Η περίπτωση που αναφέρεται είναι πολύ πιο πολύπλοκη από αυτό που συζητάμε εδώ πέρα, όμως όντως είναι τουλάχιστον γκρίζα ζώνη... Πιστεύω ότι είμαστε ήδη off topic οπότε εγώ το σταματώ εδώ.
Ευχαριστώ που το βρήκες και το ανέβασες.
Αναφερόμενος σε Θεσσαλονικιούς: υπάρχουν κάποιοι έμποροι που να έχουν καλό όνομα στην Θεσσαλονικη? Απο τους Αθηναίους χορτάσαμε....
To αυτοκινητο ειναι περιουσιακο στοιχειο. Δλδ ειναι κατι που μου ανηκει. Δεν εχει κανεις το δικαιωμα να ψαχνει να βρει τι εχω κανει στα περιουσιακα μου στοιχεια (εκτος απο δημοσιες υπηρεσιες). Δλδ με το ιδιο σκεπτικο, λεω ετσι τωρα, θα μπορουσε καποιος να εχει το δικαιωμα να μπει να δει στο σπιτι μου, τι επισκευες εχω κανει, που τις εχω κανει κλπ. Δεν αφορουν κανεναν τριτο αυτα, αν δεν το θελω.
Καποιοι γραφουν πως πανε στην αντιπροσωπεια και βλεπουν το αμαξι που θελουν να αγορασουν τι ιστορικο εχει. Αυτο δεν ξερω αν ειναι νομιμο να δινει το ιστορικο π.χ. του αυτοκινητου μου, σε εναν τριτο, χωρις να με ρωτησει η αντιπροσωπεια. -
Μπορει να ειναι περιουσιακο στοιχειο αλλα αν εχει σοβαρο προβλημα ενδεχεται να βαλει σε κινδυνο τη σωματικη ακεραιοτητα ή/και τη ζωη αυτου που θα το αγορασει απο σενα
-
Εμπορικά στοιχεία δίνουν οι αντιπροσωπείες για την τήρηση εγγύησης που αυτοί παρέχουν, άσε που λογικά στους όρους συναλλαγής που αποδέχεσαι όταν πας σε εξουσιοδοτημένο το πιθανότερο ειναι να έχεις αποδεχθεί την τήρηση και χρήση του αρχείου αυτού απο την εταιρεία.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Μπορει να ειναι περιουσιακο στοιχειο αλλα αν εχει σοβαρο προβλημα ενδεχεται να βαλει σε κινδυνο τη σωματικη ακεραιοτητα ή/και τη ζωη αυτου που θα το αγορασει απο σεναΑπο την στιγμη που εχει περασει ΚΤΕΟ δεν τιθεται θεμα.
Εμπορικά στοιχεία δίνουν οι αντιπροσωπείες για την τήρηση εγγύησης που αυτοί παρέχουν, άσε που λογικά στους όρους συναλλαγής που αποδέχεσαι όταν πας σε εξουσιοδοτημένο το πιθανότερο ειναι να έχεις αποδεχθεί την τήρηση και χρήση του αρχείου αυτού απο την εταιρεία.
Τι λενε αυτα δεν ξερω. Λενε οτι μπορουν να δινουν το ιστορικο του αυτοκινητου μου στον καθε τυχαρπαστο;
-
Θα μπω λιγο αναμεσα σας και θα χαλασω την κουβεντα σας με αυτό που βρηκα πριν λιγο. και θελω να το μοιραστω μαζι σας μιας και το θεμα είναι εμποροι μετ/νων με καλες συστασεις. δεν κανω προβολη μιας και είναι από τα μερη μου, μην με κατηγορήσετε... απλα παιζει να είναι ο μοναδικος μαντρας που βαζει αμαξι με τοσα χλμ. εχετε δει εσεις άλλη παρομοια περιπτωση ? http://auto-nikopoulos.car.gr/cars/view/7300832/
Έμποροι μεταχειρισμένων