-
Για αγορά μεταχειρισμένου renault απο την Lion Αθήνας στην λεωφ Κηφισού, τι έχετε να πείτε;
Να εμπιστευτώ τα χιλιόμετρα, το 'ατρακάριστο' και την διαβεβαίωση ότι τα σέρβις είχαν γίνει όπως προβλεπόταν εντός της ίδιας της μονάδας;
Δεν έχω και γνωστό συνεργείο για να το πάω για έλεγχο, ΑΝ μου επέτρεπαν κιόλας να το πάω.
Με δεδομένο ότι η Lion έχει την αντιπροσωπεία της renault, μπορώ να ζητήσω κάποια γραπτή εγγύηση ή την πραγματοποίηση κάποιου ελέγχου με γραπτά αποτελέσματα καλής λειτουργίας; -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ισχυει το μακρια απο Μπιτρο ? καλα θυμαμαι?Υπάρχουν αναφορές πιο πάνω. Επειδή και εγώ στο ψάξιμο είμαι, εφαρμόζω τον κανόνα 'όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά'
Για αγορά μεταχειρισμένου renault απο την Lion Αθήνας στην λεωφ Κηφισού, τι έχετε να πείτε;
Να εμπιστευτώ τα χιλιόμετρα, το 'ατρακάριστο' και την διαβεβαίωση ότι τα σέρβις είχαν γίνει όπως προβλεπόταν εντός της ίδιας της μονάδας;
Δεν έχω και γνωστό συνεργείο για να το πάω για έλεγχο, ΑΝ μου επέτρεπαν κιόλας να το πάω.
Με δεδομένο ότι η Lion έχει την αντιπροσωπεία της renault, μπορώ να ζητήσω κάποια γραπτή εγγύηση ή την πραγματοποίηση κάποιου ελέγχου με γραπτά αποτελέσματα καλής λειτουργίας;Ακόμη και αν σου πουν για εγγύηση, πρόσεξε πολύ να δεις τι καλύπτει, κυρίως τα ηλεκτρολογικά! Οι περισσότεροι λένε 'εγγύηση' και ουσιαστικά αναφέρονται σε πολύ συγκεκριμένα μηχανικά μέρη - τα υπόλοιπα τα εξαιρούν. Και εννοείται ότι τίποτε δεν υπάρχει αν δεν είναι γραμμένο και υπογεγραμμένο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ισχυει το μακρια απο Μπιτρο ? καλα θυμαμαι?Στον Μπίτρο άφησε γνωστός μια λευκή G QV (2012) με 33000 χλμ, πριν 5/6 μέρες. Είναι όντως καθαρή!!!!
-
Πάντως από φωτογραφίες των αυτοκινήτων σκίζει...
Όλα πεντακάθαρα και στην πένα...Βλέπω και κάποια Jimny που έχει και τα λιγουρεύομαι...
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Ισχυει το μακρια απο Μπιτρο ? καλα θυμαμαι?
Στον Μπίτρο άφησε γνωστός μια λευκή G QV (2012) με 33000 χλμ, πριν 5/6 μέρες. Είναι όντως καθαρή!!!!
Το θεμα ειναι αν ειχε 133 με ποσα θα πουλιοταν.. Απ οτι καταλαβαινω ειναι λιγο αναλογα την περιπτωση.
-
μαλλον με 33 παλι.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ισχυει το μακρια απο Μπιτρο ? καλα θυμαμαι?
Στον Μπίτρο άφησε γνωστός μια λευκή G QV (2012) με 33000 χλμ, πριν 5/6 μέρες. Είναι όντως καθαρή!!!!
Το θεμα ειναι αν ειχε 133 με ποσα θα πουλιοταν.. Απ οτι καταλαβαινω ειναι λιγο αναλογα την περιπτωση.
Έτσι είναι...ούτε εκείνοι επιδιώκουν να κάνουν λαμογιές όταν έχουν καλό/ποιοτικό αμάξι και σε καλή τιμή στα χέρια τους και ιδίως αν ξέρουν ότι είναι ελληνικό και ότι μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι αν κάνουν π@στιά.Έχω την αίσθηση ότι οι μεγάλες λαμογιές γίνονται κυρίως σε εισαγόμενα αμάξια τα οποία είναι λογικό να έρχονται φορτωμένα με πολλά χιλιόμετρα(και λέω λογικό διότι τα ''φιλέτα'' μεταχειρισμένα είναι δυνατόν να τα αφήνουν οι τεράστιες αγορές των Γερμανών/Γάλλων κτλ να τα παίρνουν μέσα από τα χέρια Έλληνες έμποροι;; ) και στα οποία είναι δυσκολότερο να βρεθούν τα πραγματικά χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Έτσι είναι...ούτε εκείνοι επιδιώκουν να κάνουν λαμογιές όταν έχουν καλό/ποιοτικό αμάξι και σε καλή τιμή στα χέρια τους και ιδίως αν ξέρουν ότι είναι ελληνικό και ότι μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι αν κάνουν π@στιά.Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τους νοιάζει... Με όσα έχουν ειπωθεί εδώ μέσα και σε αντίστοιχα φορουμ, θα έπρεπε να έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα ή να έχουν συμμαζευτεί. Επειδή τίποτα απο τα 2 δεν συμβαίνει, νομίζω οτι αισθάνονται πως ο πελάτης είναι κουτάβι και αυτοι οι ατσίδες. Και σίγουρα υπάρχουν κουτάβια, αλλά και αυτοί δεν είναι ατσίδες...
-
Αναντίρρητα οι περισσότεροι είναι τόσο χοντρόπετσοι που αν δουν πρόσφορο έδαφος,θα κοιτάξουν να ρουφήξουν το αίμα του θύματος-πελάτη...δεν το συζητάμε αυτό.Απλά λέω ότι αν έχουν στα χέρια τους ένα καλό αμάξι το οποίο έχει λίγα χλμ και αγοράστηκε φτηνά για να πουληθεί ακριβά,ε δε χρειάζεται να ρισκάρουν για να κατεβάσουν 5 ή 10 χιλιάδες χλμ!
Κατά τα άλλα,τι να λέμε...όλοι ξέρουμε τις πρακτικές τους.
Όσο για την ανεπανόρθωτη έκθεσή τους,δε συμφωνώ απόλυτα...παίρνοντας ως παράδειγμα τις διαδικτυακές κοινότητες και τον κύκλο του καθενός μας,έχουμε αποκλείσει δια παντός και δια ροπάλου κάποιους από δαύτους και φυσικά το διαδίδουμε και σε άλλους για να το μαθαίνουν και να μην εξαπατηθούν...εννοείται ότι καταλήγουμε εκεί αν διαθέτουμε σημαντικές και επαναλαμβανόμενες ενδείξεις και όχι απλά επειδή το είπε ο κουμπάρος του περιπτερά.
Και αντίστοιχα,αν μείνουμε ευχαριστημένοι από τον επαγγελματισμό κάποιων άλλων,τους διαφημίζουμε
ΥΓ:Μακάρι να υπήρχε κρατικός έλεγχος για να μην τολμούν να κάνουν ούτε τα μισά απ'όσα κάνουν αλλά αυτό ακούγεται ως ανέκδοτο με τα σημερινά δεδομένα. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
....
Όσο για την ανεπανόρθωτη έκθεσή τους,δε συμφωνώ απόλυτα...παίρνοντας ως παράδειγμα τις διαδικτυακές κοινότητες και τον κύκλο του καθενός μας,έχουμε αποκλείσει δια παντός και δια ροπάλου κάποιους από δαύτους και φυσικά το διαδίδουμε και σε άλλους για να το μαθαίνουν και να μην εξαπατηθούν...εννοείται ότι καταλήγουμε εκεί αν διαθέτουμε σημαντικές και επαναλαμβανόμενες ενδείξεις και όχι απλά επειδή το είπε ο κουμπάρος του περιπτερά.
Και αντίστοιχα,αν μείνουμε ευχαριστημένοι από τον επαγγελματισμό κάποιων άλλων,τους διαφημίζουμε
ΥΓ:Μακάρι να υπήρχε κρατικός έλεγχος για να μην τολμούν να κάνουν ούτε τα μισά απ'όσα κάνουν αλλά αυτό ακούγεται ως ανέκδοτο με τα σημερινά δεδομένα.Σχετικά με την διάδοση που λες, νομίζω ότι ένας μικρός αριθμός πελατών είναι ενημερωμένος, και επίσης οι όποιες αναφορές επίσης αναφέρονται σε μικρό αριθμό εμπόρων. Αν ανατρέξεις στις σελίδες αυτού του νήματος θα δεις ότι οι περισσότεροι συμφορουμίτες που ρωτούν δεν πήραν ποτέ απάντηση. Για τους λίγους που είναι κάτι σαν μαύρες τρύπες χιλιομέτρων, ΟΚ έχουν ειπωθει. Επίσης λίγες καλές συστάσεις μπορεσα να εντοπίσω, με ευθύνη και δική μου, αφού ξέρω τουλαχιστον 2 περιπτώσεις εμπόρων που φαίνεται να πουλάνε καθαρά αμάξια.
Σχετικά με τον κρατικό έλεγχο: Δεν μπορεί να περιμένεις από το κρατος να ελέγχει αν ο ταδε ή ο δήνα έμπορος κάνει ματσακωνιές. Εδώ μπαίνει και το ερώτημα πόσοι καταναλωτές έχουν κάνει καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.
-
1.Αν θέλεις,γράψε ποιοι είναι αυτοί οι καθαροί έμποροι.Πρέπει να τους αναφέρουμε και αυτούς,αν οι ενδείξεις είναι ισχυρές
2.Όχι απλά πρέπει να περιμένουμε από το κράτος να ελέγχει,είναι υποχρέωση και ευθύνη του να προστατεύει εμάς τους πολίτες και φυσικά να προασπίζεται τα έσοδά του από τις παρανομίες όλων αυτών.Το θέμα είναι ότι ζούμε σε μια χώρα όπου έλεγχος δεν υπάρχει ή υπάρχει σε ελάχιστες περιπτώσεις...από που να ξεκινήσει κανείς...έμποροι,γιατροί,δικηγόροι,τεχνίτες,ελ.επαγγελματίες,ιδιοκτήτες καταστημάτων και άπειροι άλλοι φοροδιαφεύγουν καθημερινά και τα ποσά που χάνονται από φόρους είναι απλά απίστευτα.
Εδώ σαφώς παίζει ρόλο και ο πολίτης /καταναλωτής...δεν είναι δυνατόν το κράτος να υπάρχει σε κάθε μαγαζί,σε κάθε ιατρείο,σε κάθε γωνιά που υπάρχει φοροδιαφυγή πόσο μάλλον να ελέγξει αν ο τάδε έμπορος αλλάζει χιλιόμετρα...αυτό προκύπτει μέσα από συνολική κρατική οργάνωση και σαφώς περνάει μέσα από τον δίαυλο της παιδείας αλλά αν πιάσουμε αυτό το θέμα,απαιτούνται πολλές σελίδες για να αναλυθεί και πάλι άκρη δε θα βγει,δυστυχώς...
Πάντως το κράτος δεν είναι κάτι αόριστο...είμαστε (και) εμείς ! -
Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις που οι έμποροι αγοράζουν - ανταλλάσσουν αυτοκίνητο από ιδιώτες που έχουν κάνει την λαμογιά. Δεν φταίει πάντα ο έμπορος.
-
Σύμφωνοι και σε αυτό αλλά είναι υποχρέωσή των εμπόρων να ελέγχουν σωστά το αυτοκίνητο που αγοράζουν από ιδιώτη
ΑΝ θέλουν,έχουν τα μέσα για να ελέγξουν τα πάντα σε ένα αυτοκίνητο...εννοείται πως π@@στιές δε θα πάψουν ποτέ να γίνονται,αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.Είναι διαφορετικό όμως να αποτελούν την εξαίρεση και διαφορετικό να είναι ο κανόνας.Άλλωστε τέτοια κρούσματα παρατηρούνται και σε άλλα,πιο οργανωμένα από το δικό μας,κράτη. -
Λεωνίδα νομίζω ότι το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να πηγαίνει από έμπορο σε έμπορο και να ελέγχει τα χλμ των αυτοκινήτων του. Δουλειά του κράτους είναι να παρέχει το πλαίσιο (νομοθεσία, αρμόδια αρχή, διαδικασία, ποινες κτλ) που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εκάστοτε καταναλωτής και να αποτανθεί για βοήθεια στην περίπτωση εξαπάτησης (π.χ. καταγγελια στην γραμματεία καταναλωτή και περαιτέρω διερεύνηση). Τώρα αν εννοείς ότι στην Ελλάδα το πλαίσιο είναι σαθρό, συμφωνώ και εγώ. Όπως και σε πάμπολες άλλες δραστηριότητες.
Σχετικά με τον έμπορο που προσωπικά είχα τις καλύτερες εντυπώσεις. Δες εδώ:
http://pmmotors.car.gr/cars/Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις που οι έμποροι αγοράζουν - ανταλλάσσουν αυτοκίνητο από ιδιώτες που έχουν κάνει την λαμογιά. Δεν φταίει πάντα ο έμπορος.Κάτι που μου φάνηκε φρικιαστικό είναι το εξής: Εταιρεία leasing μισθώνει σε εταιρεία Α κάποια αυτοκίνητα π.χ. για 5 χρόνια. Η εταιρεία Α φαληρίζει, τα αυτοκίνητα επιστρέφονται. Η εταιρεία leasing τα μισθωνει σε γραφείο ενοικιάσεων (σε νησί). Το γραφείο αφού τους πιουν το αίμα οι εκάστοτε παραθεριστές, μειώνει τα χλμ ώστε να μην ξεφεύγει από το όριο που αναγράφεται στο συμβόλαιο και τα επιστρέφει. Η leasing τα πουλάει σε εμπόρους, ο έμπορος σε ιδιώτη. Ο έμπορος δίνει χαρτί στον ιδιώτη που αποδεικνύει την ένδειξη χιλιομετρητη όταν το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την leasing. Ο ιδιώτης φεύγει χαρούμενος ότι το αμάξι είναι καθαρό...
Δεν ξέρω αν είναι είδηση, εγώ το άκουσα πρώτη φορά σήμερα και θεώρησα καλο να το μοιραστώ. -
εμενα παντως, ο εμπορος που πουλησα το αμαξι μου με εβαλε να υπογραψω δηλωση πως στο βαθμο που γνωρίζω τα χλμ του αυτοκινήτου ειναι αυτα που λεει και διάφορα αλλα. κατα τη γνώμη μου βγαζει απο πανω του τον κινδυνο να χαλάσει το όνομα του
-
Eγω αφου εφαγα κατιμαδες απο εμπορο με τα προηγουμενα αυτοκινητα μου, αποφασισα τα νεα μου αυτοκινητα να τα βρω μονος μου απο ιδιωτη. Με την βοηθεια ενος φιλου και το τρομερο εργαλειο βρηκα δυο εργαλεια απλος '' ΤΕΛΕΙΑ ''για την τιμη τους και την κατασταση τους...
ΣΥΜΒΟΥΛΗ... Μακρια απο εμπορους !!! Απο ιδιωτη και πετυχαινεις καλυτερη τιμη και καλυτερο αμαξι !!!Μετρητης στρωσης χρωματος δεν κανει λαθος ποτε και βρισκει και το παραμικρο βαψιμο !!!
-
Μην νομίζεις ότι δεν υπάρχουν λαμόγια ιδιώτες. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου ότι καλύτερα είναι από ιδιώτη σαν μέσο όρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή είναι απο ιδιώτη είναι ΟΚ ή ότι όλοι οι έμποροι είναι αλήτες.
Επίσης διαπιστώνω ότι όλο και λιγότερα αυτοκίνητα σήμερα πουλιούνται απο ιδιώτες. Αυτοκίνητα πουλάνε ως επί το πλείστον όσοι είχαν μικρό αλλά χρειάζονται μεγαλύτερο και όσοι είχαν πολύ μεγάλο και τους έχουν σκίσει στα τέλη / εφορίες. Αυτοί οι οποίοι πουλούσαν το δικό τους για να πάρουν αντίστοιχο τελευταίο μοντέλο είναι πλέον ελαχιστότατοι. Αν ψάχνεις (όπως εγώ) για συγκεκριμένο μοντέλο που δεν είχε κυκλοφορήσει πολύ, τότε οι εμπορίες είναι σχεδόν μονόδρομος.
-
Τα Golf που εχω τα εψαξα σχεδον ενα τετραμηνο και τα δυο, πολυ προσεκτικα και σχολαστηκα με τον μετρητη, και ταυτοχρονα κοιταζα τα βιβλια σερβις. Οταν καταληξα σε αυτα που εχω τωρα το ΜΚ5 GTI δεν εχει ουτε γρατζουνια, δεν το εχει δει ποτε ηλιος και ειναι απο τα καλυτερα που υπηρχαν. Ειδα στην Αθηνα σχεδον 25 αυτοκινητα, και τα χειροτερα τα ειχαν μαντραδες, τους επαιρνα τηλ, μου ελεγαν ειναι αγρανζουνιστο ατρακαριστο, και τα εβρισκα ολα παζλ γυρω γυρω και τα περισοτερα δεν ειχαν βιβλιο σερβις. Αφου ελεχθηκε πολυ προσεκτικα το πηγα στον μηχανικο μου και το τσεκαρα παντου, και ετσι πηρα αμαξι πενα Το ΜΚ4 ειναι μοντελο του 1999 και ηθελα ενα φθηνο αμαξι για στρατιωτη, ειδα σχεδον 30 τεμ και ολα ηταν βαμενα και χτυπημενα γεματα στοκο, φυσικα ειναι λιγο δυσκολο να βρεις αμαξι 16 ετων μες στην Αθηνα και να μην ειναι χτυπημενο, τελικα αυτο που πηρα εχει μονο ενα μικρο κομματι βαμενο στο πισω φτερο χωρις στοκο, και ετσι αφου τσεκαρα το βιβλιο σερβις και το τσεκαρε ο μηχανικος μου το πηρα σε πολυ χαμηλη τιμη, τα μηχανικα μαζετακια του τα ηθελε αλλα αλλα σε ενα τετοιο αμαξι ανταλακτικα εχει και ο μπακαλης της γειτονιας.
Πηγα σε πανω απο 20 μαντρες αυτοκινητων και τα πιο πολλα ειναι χτυπημενα και χωρις βιβλιο. Ειδηκα αν ψαξει τωρα καποιος για Skoda Fabia 1.4 απο 2007 και πανω θα βρειτε γυρω στα 4500-6500 ευρω, και ειναι ολα απο λιζινκ, και φυσικα ειναι μονο απο μαντρες. Dealer Skoda ειχει 5-6 Fabia 2007- 2010 και οταν πηρα τηλ και τον ρωτησα αν ειναι καποιο μοντελο απο ιδιωτη και οχι λιζινκ, καταλαβε οτι ηξερα τι παιζεται και μου ειπε οχι. Δειτε απο περιεργια τα Fabia στο car, ολα που πουλιωνται ειναι απο μαντρες, ιδιωτες μετρημενοι στα δαχτυλα και αυτα που πουλανε ειναι το παλιο μοντ. Αυτα εν ολοιγης -
@ astronautics είμαι σίγουρος ότι εγινε και πιςτευω ότι γίνονται χειρότερα..!
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Eγω αφου εφαγα κατιμαδες απο εμπορο με τα προηγουμενα αυτοκινητα μου, αποφασισα τα νεα μου αυτοκινητα να τα βρω μονος μου απο ιδιωτη. Με την βοηθεια ενος φιλου και το τρομερο εργαλειο βρηκα δυο εργαλεια απλος '' ΤΕΛΕΙΑ ''για την τιμη τους και την κατασταση τους...
ΣΥΜΒΟΥΛΗ... Μακρια απο εμπορους !!! Απο ιδιωτη και πετυχαινεις καλυτερη τιμη και καλυτερο αμαξι !!!Μετρητης στρωσης χρωματος δεν κανει λαθος ποτε και βρισκει και το παραμικρο βαψιμο !!!
Και πόσο κάνει αυτό? Το σκεφτόμουν κι εγώ αφού αλλάζω αυτοκίνητο κάθε 2-3 χρόνια!
Έμποροι μεταχειρισμένων