-
Εάν διαβάσεις το παρόν νήμα και ψάξεις και στο google θα πάρεις την απάντησή σου.
-
το πιασα..
-
jimstr δες και το παρακάτω
https://www.movenews.gr/neo-fyntani-sto ... iliometra/
όπως και για τον γνωστό (τουλάχιστον στο forum) στο Χαλάνδρι
https://www.movenews.gr/emporos-ton-bor ... karismeno/
Επίσης γνωρίζει κανείς αν στείλεις email με τον αριθμό πλαισίου του οχήματος στο TUV (ΚΤΕΟ Γερμανίας) θα σου απαντήσουν / στείλουν το τελευταίο δελτίο 2016-2017 για να ελέγξεις χλμ και τυχόν ελλείψεις στις παρατηρήσεις ; -
Το GDPR είναι πανευρωπαϊκή νομοθεσία, οπότε το θεωρώ μάλλον απίθανο να σου στείλουν στοιχεία από το TUV Γερμανίας για αυτοκίνητο που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις. Πιθανώς όμως να σου απαντήσουν, αν κάνεις την ίδια ερώτηση αφού το αγοράσεις, προσκομίζοντας και τα σχετικά δικαιολογητικά (την άδεια κυκλοφορίας στο όνομα σου).
Τότε βέβαια θα είναι αργά και η ζημιά θα έχει γίνει...
-
Δυστυχώς το ίδιο σκέφτηκα και εγώ πως θα συμβεί. Θα κάνω πάντως μια προσπάθεια μήπως και μου επιβεβαιώσουν τουλάχιστον τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου στον τελευταίο έλεγχο. Από περιέργεια θα πράξω το ίδιο και με autovision στην Ελλάδα με αμάξι φίλου για να δω τι παίζει κι εγχώρια. Από την αντιπροσωπεία σε Ελλάδα και Γερμανία μου έδωσαν ημερομηνία κατασκευής, 1η άδειας κυκλοφορίας και χιλιομέτρων μέχρι την λήξη της 3ους εγγύησης.
Από τα τελωνεία π.χ. Ελευσίνας λες να μπορεί να τσεκάρει κανείς τα χιλιόμετρα στα έγγραφα ταξινόμησης ;
(μάλλον βέβαια ισχύει και εκεί GDPR ή κατάλληλες γνωριμίες) -
Που καταντήσαμε!!! Να κάνουμε τους ντετέκτιβ για το αν το αμάξι που αγοράσαμε ή θελουμε να αγοράσουμε είναι αυτό που πρέπει να είναι ή αυτό που μας πλασάρουν .... Και όλη η ταλαιπωρία θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα απλό νόμο που να σου δίνει το δικαίωμα ακύρωσης-επιστροφής εφόσον υπάρχει έστω μια απόδειξη ότι κάτι έχει παιχτεί είσαι βάρος μας!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σωστο
-
Είχαν ρωτήσει και άλλοι παλιότερα αλλά δεν πήραν απάντηση για τον Κοντορούση στο Χαλάνδρι. Ξέρουμε τίποτα;
Επίσης για το Delis cars στη Νίκαια.
https://www.deliscars.com/ -
Έπεσα σε έμπορο στη Θεσσαλονίκη που δίνει γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων και όταν τού έκανα μερικές ερωτήσεις, τα αυτοκίνητα είναι από εξωτερικό, όπου λόγω της μη διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων μεταξύ χωρών, δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει το ιστορικό του αυτοκινήτου.
Άρχιζε τα μάσαγε, και πολύ ψευτο-μπλαμπλα.
Έχουμε φτάσει σε αυτή την παρακμή! Απατεώνες να δίνουν και γραπτές εγγυήσεις χιλιομέτρων!
-
Τι σημαίνει η γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων και τι πιστοποιεί;
Το θέμα είναι να έχει γνήσια χιλιόμετρα και για να πιστοποιηθεί (όσο γίνεται) αυτό χρειάζεται τσεκ σε εγκεφάλους, τσεκ της συντήρησης εντός δικτύου, τσεκ παλιά κτεο, βιβλία σερβις σε μαστροΜητσους. Αν υπαρχουν όλα ή τα περισσότερα απ' αυτά τι να την κάνεις την 'εγγύηση χιλιομέτρων'; και αν δεν υπάρχουν τα περισσοτερα απ' αυτά γιατι να συνεχισει να σε ενδιαφερει το αμαξι και να ζητήσεις εγγυηση χιλιομετρων;Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
Απαντάω στον εαυτό μου για τον Κοντορούση και το Delis cars. Τους πήρα τηλέφωνο και στην ερώτηση αν δέχονται έλεγχο σε συνεργείο ή αντιπροσωπεία δικιά μου, απάντησαν και οι δύο ναι αλλά εδώ κοντά. O Delis θεωρούσε και μακριά τον Πειραιά από τη Νίκαια που είναι η μάντρα του..... Ο δε Κοντορούσης όταν τον ρώτησα αν δέχεται έλεγχο από spotmechanic, μου είπε ότι το αμάξι το έχει ελέγξει ήδη και αυτή αλλά και άλλες εταιρείες. Από αυτές τις απαντήσεις και από κριτικές που διάβασα στο διαδίκτυο, ο Κοντορούσης τρώει άκυρο για μένα. Για τον άλλον, δεν έχω σαφή άποψη αλλά το γεγονός ότι έχει πάρα πολλές θετικές κριτικές και πολλές από γυναίκες, με παραξενεύει.
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Το θέμα είναι να έχει γνήσια χιλιόμετρα και για να πιστοποιηθεί (όσο γίνεται) αυτό χρειάζεται τσεκ σε εγκεφάλους, τσεκ της συντήρησης εντός δικτύου, τσεκ παλιά κτεο, βιβλία σερβις σε μαστροΜητσους. Αν υπαρχουν όλα ή τα περισσότερα απ' αυτά τι να την κάνεις την 'εγγύηση χιλιομέτρων'; και αν δεν υπάρχουν τα περισσοτερα απ' αυτά γιατι να συνεχισει να σε ενδιαφερει το αμαξι και να ζητήσεις εγγυηση χιλιομετρων;Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ο άνθρωπος από ό,τι κατάλαβα δίνει ένα χαρτί εγγύησης με την υπογραφή του, καμίας πρακτικής αξίας, αφού δεν υπάρχει τρόπος να αναζητήσεις το ιστορικό στην χώρα από όπου τα φέρνει.
Δυστυχώς ζούμε σε μια πολιτεία που όλοι αυτοί συνεχίζουν και εξαπατούν καταναλωτές και δεν έχουν μπει φυλακή.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Ο άνθρωπος από ό,τι κατάλαβα δίνει ένα χαρτί εγγύησης με την υπογραφή του, καμίας πρακτικής αξίας, αφού δεν υπάρχει τρόπος να αναζητήσεις το ιστορικό στην χώρα από όπου τα φέρνει.
Δυστυχώς ζούμε σε μια πολιτεία που όλοι αυτοί συνεχίζουν και εξαπατούν καταναλωτές και δεν έχουν μπει φυλακή.
ρε παιδιά το παίζει ! Άμα δεν ανακαλυφθεί τίποτα στην πορεία βγαίνει κι από πάνω
-
Ο χρήστης fitriolis έγραψε:
Για τον άλλον, δεν έχω σαφή άποψη αλλά το γεγονός ότι έχει πάρα πολλές θετικές κριτικές και πολλές από γυναίκες, με παραξενεύει.Μπορεί να είναι ωραίος άντρας
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Έπεσα σε έμπορο στη Θεσσαλονίκη που δίνει γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων και όταν τού έκανα μερικές ερωτήσεις, τα αυτοκίνητα είναι από εξωτερικό, όπου λόγω της μη διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων μεταξύ χωρών, δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει το ιστορικό του αυτοκινήτου.Άρχιζε τα μάσαγε, και πολύ ψευτο-μπλαμπλα.
Έχουμε φτάσει σε αυτή την παρακμή! Απατεώνες να δίνουν και γραπτές εγγυήσεις χιλιομέτρων!
Για το δικό μου toyota iq πάντως όταν το πήγα στην αντιπροσωπεία για έλεγχο (πλήρωσα 35 €) πριν το αγοράσω , βρήκαν όλο το ιστορικό μέχρι και ότι δεν εχει ανακλήσεις σε εκκρεμότητα και το αυτοκίνητο ήταν Αυστρία και κάποια service είχε κάνει Γερμανία ,όλα ήταν βέβαια στο επίσημο δίκτυο ίσως εχει και αυτό τη σημασία του .
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Έπεσα σε έμπορο στη Θεσσαλονίκη που δίνει γραπτή εγγύηση χιλιομέτρων και όταν τού έκανα μερικές ερωτήσεις, τα αυτοκίνητα είναι από εξωτερικό, όπου λόγω της μη διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων μεταξύ χωρών, δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει το ιστορικό του αυτοκινήτου.
Άρχιζε τα μάσαγε, και πολύ ψευτο-μπλαμπλα.
Για το δικό μου toyota iq πάντως όταν το πήγα στην αντιπροσωπεία για έλεγχο (πλήρωσα 35 €) πριν το αγοράσω , βρήκαν όλο το ιστορικό μέχρι και ότι δεν εχει ανακλήσεις σε εκκρεμότητα και το αυτοκίνητο ήταν Αυστρία και κάποια service είχε κάνει Γερμανία ,όλα ήταν βέβαια στο επίσημο δίκτυο ίσως εχει και αυτό τη σημασία του .
ετσι μάλιστα!! Όντως ήταν εισαγωγής με τήρηση όλου του προγράμματος σέρβις
-
Απ'ότι έχω καταλάβει τα περισσότερα εισαγωγής δεν είναι τόσο κακά από θέμα συντήρησης αλλά έχουν σχεδόν όλα πάρα πολλά χιλιόμετρα. Ρε παιδιά επειδή ψάχνομαι για μεταχειρισμένο και είναι το πρώτο αμάξι μου, από την εμπειρία σας, κοντά στα 70χιλιάδες χιλιόμετρα πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά ενός corsa ή ενός fiesta; Προφανώς αναφέρομαι σε καλοσυντηρημένο αμάξι. Στη spotawheel βλέπω πολύ φουσκωμένες τιμές που μάλλον οφείλονται στο ότι δεν ανήκουν σε αυτούς τα αυτοκίνητα αλλά βάζει ο κάθε ιδιώτης μια τιμή και με την έξτρα προμήθεια που βάζουν αυτοί για πάρτη τους ανεβαίνει η τιμή.
-
Απ'ότι έχω καταλάβει τα περισσότερα εισαγωγής δεν είναι τόσο κακά από θέμα συντήρησης αλλά έχουν σχεδόν όλα πάρα πολλά χιλιόμετρα. Ρε παιδιά επειδή ψάχνομαι για μεταχειρισμένο και είναι το πρώτο αμάξι μου, από την εμπειρία σας, κοντά στα 70χιλιάδες χιλιόμετρα πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά ενός corsa ή ενός fiesta; Προφανώς αναφέρομαι σε καλοσυντηρημένο αμάξι. Στη spotawheel βλέπω πολύ φουσκωμένες τιμές που μάλλον οφείλονται στο ότι δεν ανήκουν σε αυτούς τα αυτοκίνητα αλλά βάζει ο κάθε ιδιώτης μια τιμή και με την έξτρα προμήθεια που βάζουν αυτοί για πάρτη τους ανεβαίνει η τιμή.γιατι να πας σε spotaweel και να μην πας σε αγορά μέσω ελέγχου σε επίσημη αντιπροσωπεία όπως έκανε ο φίλος πιο πάνω! Τι παραπάνω ξέρουν και κάνουν αυτοί δηλαδή και βάζουν καπέλο κάποιες χιλιάδες ευρώ??
-
Απ'ότι έχω καταλάβει τα περισσότερα εισαγωγής δεν είναι τόσο κακά από θέμα συντήρησης αλλά έχουν σχεδόν όλα πάρα πολλά χιλιόμετρα.Κανουν συνηθως οτι λεει το service book. Τιποτε παραπανω, τιποτε λιγοτερο
Ρε παιδιά επειδή ψάχνομαι για μεταχειρισμένο και είναι το πρώτο αμάξι μου, από την εμπειρία σας, κοντά στα 70χιλιάδες χιλιόμετρα πιστεύετε ότι αξίζει η αγορά ενός corsa ή ενός fiesta; Προφανώς αναφέρομαι σε καλοσυντηρημένο αμάξι. Στη spotawheel βλέπω πολύ φουσκωμένες τιμές που μάλλον οφείλονται στο ότι δεν ανήκουν σε αυτούς τα αυτοκίνητα αλλά βάζει ο κάθε ιδιώτης μια τιμή και με την έξτρα προμήθεια που βάζουν αυτοί για πάρτη τους ανεβαίνει η τιμή.
Βενζινη ή ντιζελ?
-
Ο χρήστης costasda έγραψε:
Το θέμα είναι να έχει γνήσια χιλιόμετρα και για να πιστοποιηθεί (όσο γίνεται) αυτό χρειάζεται τσεκ σε εγκεφάλους, τσεκ της συντήρησης εντός δικτύου, τσεκ παλιά κτεο, βιβλία σερβις σε μαστροΜητσους. Αν υπαρχουν όλα ή τα περισσότερα απ' αυτά τι να την κάνεις την 'εγγύηση χιλιομέτρων'; και αν δεν υπάρχουν τα περισσοτερα απ' αυτά γιατι να συνεχισει να σε ενδιαφερει το αμαξι και να ζητήσεις εγγυηση χιλιομετρων;Ο άνθρωπος από ό,τι κατάλαβα δίνει ένα χαρτί εγγύησης με την υπογραφή του, καμίας πρακτικής αξίας, αφού δεν υπάρχει τρόπος να αναζητήσεις το ιστορικό στην χώρα από όπου τα φέρνει.
ρε παιδιά το παίζει ! Άμα δεν ανακαλυφθεί τίποτα στην πορεία βγαίνει κι από πάνω
Τα πράγματα είναι απλά: ο έμπορος που γυρνάει χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που πουλάει, διαπράττει απάτη. Το να δώσει κι ένα χαρτί με εγγύηση χιλιομέτρων δεν του στοιχίζει τίποτα ούτε τον επιβαρύνει νομικά σε κάτι, γι΄αυτό και το δίνει! Η απάτη παραμένει η ίδια είτε με είτε χωρίς εγγύηση χιλιομέτρων και οι αξιώσεις του εξαπατημένου πελάτη (εφόσον το αντιληφθεί) παραμένουν ως έχουν, είτε υπάρχει χαρτί εγγύησης είτε όχι.
Έμποροι μεταχειρισμένων