-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
...ΥΓ: Σχετικα με τα περι ντοπας κτλ στο ΝΒΑ, ειναι τοσο στοχευμενη η διατροφη, η εκγυμναση, η συντηρηση και η προληψη οσον αφορα τα σωματα των αθλητων εκει που δεν χρειαζονται ουτε μισο γραμμαριο ντοπας για να ανταπεξελθουν. Αυτα ειναι δικαιολογιες που λεγονται στις παρεες για να δικαιολογησουν το τεραστιο χασμα. Το ανθρωπινο σωμα εχει αποδειχτει οτι εχει ανεξερευνητα ορια και οι ανθρωποι στο ΝΒΑ ειναι χρονια μπροστα σε αυτο που κανουν, με την ψαλιδα να ανοιγει χρονο με τον χρονο. Το να γραφετε οτι μονο μεσω της ντοπας αντεχουν οσο αντεχουν, ειναι σαν να μου λετε οτι η Honda ψεκαζε νιτρα στο 1,6αρι VTi για να βγαλει 160 αλογα ατμοσφαιρα, επειδη την ιδια χρονολογια το VAG group ειχε 1,8αρι κινητηρα με 75 αλογα....περι ντοπας στο ΝΒΑ +απειρο απο μενα.Ακριβως ετσι..Αυτες ειναι μαλακιες του σκουντη και του χατζηπαπαρα για να νομιζει ο πατερας μου οτι ο anthony ειναι κινητο εργαστηριο χημικων
Παιδιά πραγματικά έχω την εντύπωση ότι δεν ξέρετε καν τι σημαίνει ή/και τι υπονοεί η λέξη 'ντόπα' και την χρησιμοποιείτε γενικώς, αδιακρίτως και αορίστως για να περιγράψετε από συμπληρώματα διατροφής μέχρι στεροειδή και αυξητικές ορμόνες. Πράγμα που προφανώς είναι παραπλανητικό και λανθασμένο.
Υπάρχουν ουσίες και διαδικασίες (ξαναλέω, όχι 'ντόπες' όπως πραγματικά εννοούνται αυτές) οι οποίες επιτρέπονται στις ΗΠΑ αλλά απαγορεύονται στην Ευρώπη. Καθώς επίσης και άλλες ουσίες οι οποίες είναι εύκολο να τις 'κρύψεις', όταν ο έλεγχος για αυτές γίνεται με προειδοποίηση εντός αγωνιστικής περιόδου. Γιατί το no-warning στην περίοδο προετοιμασίας (out of competition που εφαρμόζει η USADA αντί για το no-warning in- and out- of competition της WADA) είναι αστείο σαν πρόληψη...
Ξαναλέω, αυτός ο τομέας του αθλητισμού είναι ολόκληρη επιστήμη, και γενικεύσεις αυτού του είδους δεν βοηθούν κανέναν να καταλάβει τι γίνεται...αν θέλετε μπορούμε να το συζητήσουμε εκτενέστερα....
-
Εννοειται οτι στο ΝΒΑ ειναι ολοι κινητα εργαστηρια πειραματικων χημικων ουσιων.
Παντα ετσι ηταν,τα ναρκωτικα δεν τα θελουν,η ντοπα ειναι ακρως καλοδεχουμενη γιατι συμβαλλει στο θεαμα.
Ειναι βεβαια ακρως εντυπωσιακο πως υπο τετοιες συνθηκες ξεζουμισματος καποιοι παιχτες καταφερνουν να φτανουν 40 και να παιζουν ακομα,σιγουρα πρεπει να εισαι γερο σκαρι καταρχας για κατι τετοιο, αλλα σιγουρα χρειαζεται και καλη δουλεια απο ολο το team για να υποστηριχθει ο παιχτης πολυπλευρα (ψυχολογικα,μυικα κτλ)Σημειωτεον οτι στο ΝΒΑ κανεις δεν ασχολειται με ευρωπαικες μαλακιες του στυλ αν βγαινεις το βραδυ,αν πινεις,αν γαμας,κτλ,ειναι καθαρα αποφαση του παιχτη τι θα κανει και φυσικα αν ο τροπος ζωης που κανει ειναι λαθος θα βρεθει ανεργος οχι για λογους αρχης αλλα καθαρα και μονο γιατι στο γηπεδο δεν θα μπορει να ανταγωνιστει τους αλλους.
Σε οτι αφορα τον ΔΔ,για μενα ειναι σε πτωση περιπου 2 χρονια τωρα και λογω ηλικιας ειναι πιθανον να μην επανελθει ποτε στα πρωθυστερα επιπεδα.Επισης τα εχει ηδη παρατησει απο την εθνικη οποτε γενικα δεν θα περιμενα να παιζει μεχρι τα 35 του,αλλωστε προλαβε και τις καλες εποχες απο φραγκα
-
http://www.gazzetta.gr/mpasket/article/ ... s%E2%80%A6
'Τάσος Νικολογιάννης αφήνει το ποδόσφαιρο και γράφει για μπάσκετ με αφορμή όλους αυτούς τους... προπονητές της εξέδρας και ζητάει Respect στον Panathinaikos.
Το εγραψα και την τελευταία φορά. Το μπάσκετ δεν το παρακολουθώ από κοντά, για αυτό δεν μου αρέσει να κάνω ούτε τον πονηρό και τον έξυπνο και να προχωρήσω σε αναλύσεις . Τις αφήνω τις αναλύσεις για συναδέλφους, που πραγματικά ξέρουν και φυσικά για τους τόσους… προπονητές, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και στο γήπεδο και οι οποίοι ξέρουν τα πάντα σε … όλα τα αθλήματα και είναι... καλύτεροι από όλους τους προπονητές.
Με αφορμή όλους αυτούς τους... προπονητές της εξέδρας θέλω να πω δύο λόγια για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού στην Ισπανία κατά της Μπαρτσελόνα με 66-65 με ένα τρίποντο, του απίστευτου Διαμαντίδη. Η ομάδα έκανε το 1-1 έσπασε την έδρα και φέρνει την σειρά στην Αθήνα , με στόχο να πάρει τα δύο παιχνίδια και να πάει στο final four. Respect λοιπόν στον Panathinaikos. Την κορυφαία Ευρωπαϊκή ομάδα στο μπάσκετ την τελευταία 20ετία την μεγαλύτερη ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Respect στην βαριά φανέλα, respect στον Αργύρη Πεδουλάκη, respect στον Δημήτρη Διαμαντίδη, respect στον Λάσμε και τα άλλα παιδιά. Κανονικά όλα αυτά θα ήταν αυτονόητα για μία ομάδα, που έχει έξι ευρωπαϊκά. Κανονικά για τον εξάστερο ο σεβασμός θα ήταν αυτονόητος.
Αμ δε…. Στην περίοδο που διανύουμε έγιναν σαρωτικές αλλαγές. Εμειναν μόλις δύο παίκτες από την προηγούμενη σούπερ πετυχημένη ομάδα, ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής, έφυγε ο κορυφαίος ευρωπαίος προπονητής Ομπράντοβιτς , τα ηνία πέρασαν από τον Παύλο και τον Θανάση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, το μπάτζετ μειώθηκε κατά το ήμισυ. Με τόσες αλλαγές οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε λυγίσει και σήμερα δεν θα μιλάγαμε για είσοδο στο final four. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι έκαναν καλά την δουλειά τους. Διόρθωσαν κάποια λάθη στις μεταγραφές που έγιναν στην αρχή της χρονιάς και έφεραν παίκτες που σηκώνουν το βάρος της φανέλας. Εφτιαξαν μία ομάδα , που χαίρεσαι να την βλέπεις , όπως και την προηγούμενη. Και όμως αυτούς του ανθρώπους κάποιοι τους ΞΕΣΚΙΣΑΝ όλη την χρονιά. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πρώτος και καλύτερος ήταν στο στόχαστρο μετά τις ήττες, για τις οποίες έφταιγε μόνο αυτός, ενώ μετά τις νίκες την ευθύνη την είχαν μόνο οι παίκτες.
Το τι έχει ακούσει ο Πεδουλάκης όλη την χρονιά δεν περιγράφεται.Κριτική φυσικά και πρέπει να γίνεται η ισοπέδωση απαγορεύεται και πάνω απ'όλα το να βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα για το πως θα πάει η χρονιά. Η υπομονή είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Μέχρι και ο Διαμαντίδης την ημέρα, που παντρεύτηκε και έμεινε άποντος στο παιχνίδι που είχε η ομάδα το ίδιο βράδυ τα άκουσε. Και έλεγαν κάποιοι, ότι «καλά και αυτός σήμερα κανόνισε να παντρευτεί;». Τώρα; Ολοι αυτοί οι πανηγυρτζήδες ψάχνουν εισιτήριο να πάνε στο ΟΑΚΑ. Και αν στραβώσει κάτι (χτυπάμε ξύλο) θα είναι οι πρώτοι που θα αρχίσουν τα γραφικά για τον Πεδουλάκη και άλλους. Για αυτό λέω για όλους αυτούς.
Σςςςςςςςςςς. Respect στον Panathinaikos του Αργύρη Πεδουλάκη και μακριά από το ΟΑΚΑ. Αφήστε να πάνε αυτοί που πραγματικά πίστεψαν σε αυτή την ομάδα από την αρχή της χρονιάς και της συμπαραστάθηκαν. Αυτοί δικαιούνται να πάνε εσείς όχι.
ΥΓ: Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που για άλλη μία φορά κρατάει ψηλά την σημαία του συλλόγου που έχει καταρρακωθεί από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ότι και να γίνει με την Μπαρτσελόνα εγώ βγάζω το καπέλο σε αυτή την ομάδα.'
και ενα μπονους στους μπασκετοφιλους
http://www.gazzetta.gr/euroleague-panat ... 0-se-video -
Ο χρήστης greo έγραψε:
O Kid παίζει στην ίδια θέση στα 40 του (κλεισμένα) 28' σε σεζόν 82 αγώνων, 100 με τα play-off. Kαι στα 38 του έπαιζε 82/82 38΄και φόρεσε και το δαχτυλίδι. Αυτή η κούραση που πιάνει μόνο τον Διαμαντίδη από όλους τους παίκτης είναι το μελανό σημάδι στην καρριέρα του.στην χωρα της ντοπας και γω στα 40 μου 8α επαιζα 48 λεπτα
οσο για τον αριθμο των αγωνων νομιζει οτι τα τελευταια 2-3 χρονια οι κορυφαιεσ ομαδες στην ευρωπη παιζουν λιγοτερα?
παμε
εγχωριο πρωταθλημα κανονικη διαρκεια 26
play-off 1os γυρος μιν 3, 2ος μ.ο. 4 και τελικος μ.ο 5
εγχωριο κυπελο 1η 2ευρολιγκα
τοπ 32 10αγωνες
τοπ 16 14 αγωνες
τοπ 8 5 αγωνες
φιναλ 4 2 αγωνεςΜΕΡΙΚΟ συνολο = 71
κερασακι?
τα επιπλεον 10-20 παιχνιδια φιλικα συν επισημα συν προετημασια με την εθνικη ομαδα πριν την αποχωρηση
ΓΕΝΙΚΟ συνολο 80-90 οσα περιπου και στο πρωταθλημα της ντοπας
-
Η διαφορα βεβαια ειναι οτι στο NBA εχουν τα παιχνιδια προετοιμασιας, 82+περιπου20 για το πρωταθλημα κι ολα αυτα σε 5 μηνες αντι για εναν χρονο.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Νομίζω δεν υπάρχει λόγος και νόημα να συνεχίσουμε, απλά δεν γίνομαι κατανοητός (από σένα, οι υπόλοιποι φαίνεται να αντιλαμβάνονται αυτό που θέλω να πω). Έκανα άμεση σύγκριση με quotes αυτό που είπα εγώ και αυτό που κατάλαβες εσύ, και παρόλα αυτά λες ΠΑΛΙ το ίδιο...σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις τι γράφω μπας και μπορέσουμε να συζητήσουμε...Επίσης προφανώς δεν ξέρεις τι σημαίνει και τι υπονοεί η λέξη 'ντόπα', οπότε και αυτό το αφήνουμε, καθώς δεν υπάρχει κοινό frame of reference για να συγκρίνουμε 'εδώ' και 'εκεί'...
Σε κάτι που θα σου απαντήσω είναι ότι, λόγω ηλικίας, πιθανότατα έβλεπα ΝΒΑ πριν καν ακούσεις για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, εκτός και είσαι και εσύ στα μεγάλα -άντα σου. Δια ζώσης έχω δει μόνο ένα ματς στο Garden, το παραδέχομαι, αλλά έχω δει χιλιάδες ώρες ΝΒΑ. Για να καταλάβεις και την ηλικία μου και αν βλέπω ΝΒΑ, το all-time dunk του Starks το είδα live (από τηλεόραση προφανώς) έχοντας ήδη σταματήσει να ασχολούμαι -ερασιτεχνικά- με το μπάσκετ στην ΕΣΚΑ...
Edit: και κάτι που τώρα θυμήθηκα, επειδή είχα εκνευριστεί πάρα πολύ...την μεγάλη ΚΛΟΠΗ στο διαγωνισμό καρφωμάτων στον Wilkins το '88, επίσης live...
OYAOY!!!! OK πάσο εσύ είσαι πολύ παλιός, τι να πούμε κι εμείς που ακόμα και τον Τζόρνταν τον είδαμε σε κασσέτες... (BILL κανόνισε )
Τεσπα, εγω και όλος ο πλανήτης όταν λέει ντοπα εννοεί τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Eπίσης USADA σημαινει US Anti-doping Agency, όταν διαρκώς αναφέρεις την εν λόγω υπηρεσία και τους κανονισμούς της ως αιτια για τη διαφορά των ΝΒΑερς με τους δικούς μας, εγω και όλος ο πλανήτης καταλαβαίνει ότι εννοείς πως ειναι ντοπαρισμένοι με ουσίες που εκεί επιτρέπονται και εδώ όχι. Αν εννοείς κάτι άλλο, εχεις πρόβλημα στην έκφραση γιατί αυτό καταλαβαίνουν όλοι διαρκώς. Τα υπονοουμενα πιάνουν σε παρέες 20αρηδων σαν τη δική μου, αλλά γενικά σε σοβαρές συζητήσεις καλά ειναι να μιλάς καθαρά, άκου τη γνώμη και ενός πιτσιρικά. Γενικά πάντως η εντατική χρήση ουσιών και η καρριέρα 20 ετών και βάλε (από 16 χρονών στο high school οι περισσότεροι παίζουν τοπ λέβελ, δηλαδή 25) δε συμβαδίζουν. Kαι φυσικά η χρήση ουσιών ΕΚΤΟΣ αγωνιστικής περιόδου είναι ο κανόνας, εαν κάνει κάποιος χρήση. Βασικά πράματα είναι αυτά.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα ειναι Θείο δωρο για τον Ολυμπιακο να περασει ο ΠΑΟναι έχεις δίκιο , τώρα που το λες έχω αρχίσει και φοβάμαι ...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα ειναι Θείο δωρο για τον Ολυμπιακο να περασει ο ΠΑΟΓιατί;
Θα συναντηθούν;
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
-
Μόνο αν πάνε και οι 2 τελικό.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
@καμπα,επιθετικα δεν ειναι κ η νουμερο 1 απειλη ο ΔΔ.Αμυντικα ομως ειναι..Επιπλεον για μενα κανει κακη σαιζον οχι κακα παιχνιδια και επαναλαμβανω,απλα θεωρω πως πρεπει σιγα σιγα να μειωνεται ο ρολος του στην ομαδα γιατι δε προσφερει οτι προσφερε.Δεν ειναι κακο,αλλα ο Πεδουλακης επιλεγει το ξεζουμισμα και τον εχει καταστρεψει τον ανθρωπο φετος.περι ντοπας στο ΝΒΑ +απειρο απο μενα.Ακριβως ετσι..Αυτες ειναι μαλακιες του σκουντη και του χατζηπαπαρα για να νομιζει ο πατερας μου οτι ο anthony ειναι κινητο εργαστηριο χημικων
Τον εμποδίζει λίγο το 'Π' στις σταυρωτές.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Μόνο αν πάνε και οι 2 τελικό.Ακριβώς. Γι' αυτό ρωτάω.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Η διαφορα βεβαια ειναι οτι στο NBA εχουν τα παιχνιδια προετοιμασιας, 82+περιπου20 για το πρωταθλημα κι ολα αυτα σε 5 μηνες αντι για εναν χρονο.Δεν είναι τόσα πολλά ενώ συνήθως παίζουν περισσότερο αναπληρωματικοί ή και παίχτες που κόβονται.
-
Συμφωνω.
Θελεις ομως να βαλεις εναν Ελληνα παικτη και να του πεις:
'Σημερα παιζεις στο ΟΑΚΑ, αυριο στο Λονδινο, μεθαυριο στην Μοσχα, μετα 2 φορες στο ΟΑΚΑ με μια μερα ξεκουραση, την επομενη Μιλανο και καπακι Μαδριτη κλπ κλπ'
να δουμε τι θα απαντησει; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
OYAOY!!!! OK πάσο εσύ είσαι πολύ παλιός, τι να πούμε κι εμείς που ακόμα και τον Τζόρνταν τον είδαμε σε κασσέτες... (BILL κανόνισε )Τεσπα, εγω και όλος ο πλανήτης όταν λέει ντοπα εννοεί τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Eπίσης USADA σημαινει US Anti-doping Agency, όταν διαρκώς αναφέρεις την εν λόγω υπηρεσία και τους κανονισμούς της ως αιτια για τη διαφορά των ΝΒΑερς με τους δικούς μας, εγω και όλος ο πλανήτης καταλαβαίνει ότι εννοείς πως ειναι ντοπαρισμένοι με ουσίες που εκεί επιτρέπονται και εδώ όχι. Αν εννοείς κάτι άλλο, εχεις πρόβλημα στην έκφραση γιατί αυτό καταλαβαίνουν όλοι διαρκώς. Τα υπονοουμενα πιάνουν σε παρέες 20αρηδων σαν τη δική μου, αλλά γενικά σε σοβαρές συζητήσεις καλά ειναι να μιλάς καθαρά, άκου τη γνώμη και ενός πιτσιρικά. Γενικά πάντως η εντατική χρήση ουσιών και η καρριέρα 20 ετών και βάλε (από 16 χρονών στο high school οι περισσότεροι παίζουν τοπ λέβελ, δηλαδή 25) δε συμβαδίζουν. Kαι φυσικά η χρήση ουσιών ΕΚΤΟΣ αγωνιστικής περιόδου είναι ο κανόνας, εαν κάνει κάποιος χρήση. Βασικά πράματα είναι αυτά.
Καταρχήν το σχόλιό μου για την ηλικία μου και το από πότε και πόσο ΝΒΑ βλέπω είναι απάντηση στην δική σου -επικριτική- τοποθέτηση επί των δικών μου γνώσεων, τίποτα άλλο.
ΟΚ, επειδή βλέπω ότι όντως μπορεί να υπάρχει παρεξήγηση, θα το (ξανα)προσπαθήσω, όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση του τι σημαίνει 'ντόπα' στον αθλητισμό. Καθώς οι Έλληνες έχουμε μια τάση να γενικεύουμε και να πηγαίνουμε στα άκρα, ποτέ δεν υπάρχει μέση κατάσταση, όπως και εδώ: ή είσαι ντοπέ με steroids, ναδρολόνες και αυξητικές, ή δεν είσαι και πίνεις φυσικούς χυμούς. Υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις, όπως είπε σωστά ο Καμπάς.
Ας πάρουμε κάτι που ξέρουμε, την τεστοστερόνη. Σε μικρές ποσότητες, όπως και η αυξητική ορμόνη, παράγεται από το ίδιο μας το σώμα. Ειδικά στους άντρες σε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι στις γυναίκες. Ως εκ τούτου, παρ'όλο που σαν ουσία αναφέρεται στον κατάλογο της WADA και της USADA (οι δύο οργανισμοί μοιράζονται σχεδόν 90% των ουσιών οι δύο λίστες), υπάρχουν προφανώς όρια κάτω από τα οποία είναι αποδεκτή ως παράγωγο του οργανισμού (στις φυσικές της μορφές, υπάρχουν και τεχνητές στις οποίες όμως υπάρχουν διαφορετικά όρια ή τρόποι να τις 'μασκάρεις').
Αν θυμάστε, υπήρχαν και στην Ελλάδα περιστατικά (π.χ. Ζαγοράκης) όπου, επειδή ο οργανισμός εκ φυσικού του παρήγαγε μεγαλύτερες ποσότητες τεστοστερόνης από το -τότε- όριο της -τότε- WADA, έπρεπε να γίνει ολόκληρη διαδικασία για να αποδείξει ο Ζαγοράκης ότι δεν έχει ληφθεί ως συμπλήρωμα, αλλά ότι πρόκειται περί αναπόφευκτης φυσικής παραγωγής του οργανισμού του. To ίδιο ακριβώς μπορεί να ισχυρισθεί και κάποιος αθλητής ο οποίος βρίσκεται με μεγαλύτερη ποσότητα αυξητικής ορμόνης (που παράγεται φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας/ύπνου από το ανθρώπινο σώμα), ότι δηλαδή πρόκειται περί φυσικής παραγωγής και όχι τεχνητής εισαγωγής στο σώμα (ή ότι, ειδικά η αυξητική, δεν είναι μέρος φαρμακευτικής αγωγής για θεραπεία κάποιας δυσμορφίας/δυσπλασίας του αθλητή).
Τα όρια για τις ανωτέρω ουσίες είναι διαφορετικά για διαφορετικά αθλήματα, αλλά και προφανώς για διαφορετικές ανθρώπινες φυλές. Τα όρια της USADA είναι υψηλότερα, και αποδέχεται περισσότερες και απλούστερες αιτιολογήσεις. Είναι αυτά που ακούμε συνήθως περί φαρμακευτικής αγωγής, ουσία που υπερέβη τα όρια καθώς βρισκόταν σε κάποια άλλο -συνήθως άσχετο- συμπλήρωμα (αυτό συμβαίνει πολύ συχνά με την εφεδρίνη) κ.α. Άρα για ουσίες που βρίσκονται μονίμως στα όρια, ή υπάρχει τρόπος να αιτιολογηθεί επαρκώς η συνεχώς αυξημένη περιεκτικότητά τους, ο αθλητής συνήθως περνάει τον πρώτο έλεγχο, πράγμα που σημαίνει ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά, τα δικά του όρια δεν συμβαδίζουν με του κανονισμού. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι άμεσα αποδεκτά, δεν ανακοινώνεται ποτέ τίποτα (αφού θεωρούνται φυσιολογικά) και όλα συνεχίζουν όπως πριν. Όπως ίσως καταλαβαίνετε, για ιατρικά/τεχνικά teams που μπορούν να κινούνται μονίμως στα αποδεκτά όρια, ή να 'μασκάρουν' τις όποιες υπερβάσεις, αυτομάτως αυτό σημαίνει competitive edge έναντι όσων δεν μπορούν.
Εκτός αυτού, υπάρχουν ουσίες οι οποίες λαμβάνονται σε συγκεκριμένες περιόδους (π.χ. η κρεατίνη πρέπει να 'φορτώνεται' 10-15 μέρες πριν ξεκινήσει το στάδιο προετοιμασίας, ενώ η 'συντήρηση' προβλέπει μικρότερες ποσότητας καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου). Άρα, το να κάνω μη προγραμματισμένους ελέγχους εκτός αγωνιστικής περιόδου για ουσίες που είναι εύκολο να 'μασκαριστούν', λαμβάνονται πολύ κοντά ή μέσα στην διάρκεια της προετοιμασίας, ή απλά είναι πάντα σε ελεγχόμενες ποσότητες ακριβώς κάτω από το ανώτατο όριο, απλά θα μου φέρουν τον απρόσεκτο, αυτόν που έκανε λάθος στο 'μείγμα', ή αυτόν που όντως έχει θέμα με άλλες απαγορευμένες ουσίες. Οι προγραμματισμένοι έλεγχοι εντός αγωνιστικής περιόδου, όπως κάνει η USADA, όπου όλες οι ομάδες ξέρουν που, πότε και τι έλεγχος θα γίνει, πρακτικά θα πιάσουν μόνο αυτόν που θα κάνει κανά μπάφο ή τσιγαριλίκι. Από την άλλη η WADA κάνει πάντα μη προγραμματισμένους ελέγχους εντός και εκτός αγωνιστικής περιόδου, οπότε καμία ομάδα δεν μπορεί να ξέρει που, πότε και τι έλεγχος θα γίνει, ώστε να προετοιμαστεί αναλόγως. Όλοι έχουμε ακούσει για ελέγχους που γίνονται ξαφνικά στην προπόνηση μιας ομάδας, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια αποθεραπείας ενός αθλητή σε εξειδικευμένο κέντρο. Και οι δύο οργανισμοί διεξάγουν πάντα ελέγχους πριν από μεγάλα (major) events, κάτι που π.χ. θα έπρεπε να συμβαίνει και για την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ πριν τους Ολυμπιακούς ή το Παγκόσμιο, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα (αναρωτιέται κανείς γιατί ?).
Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι όλες οι ομάδες του ΝΒΑ μπορούν να κάνουν σε ανώτατο επιστημονικό επίπεδο το βέλτιστο από πλευράς διατροφής, εκγύμνασης, συμπληρωμάτων, ιατρικών εξετάσεων κ.α., πράγμα που από μόνο του θα αρκούσε ίσως να επιφέρει σημαντική βελτίωση σε έναν αθλητή. Φαντάσου ότι το ιατρικό team π.χ. του ΠΑΟ αποτελείται από 2-3 ανθρώπους, συν τον ειδικό διατροφολόγο και γυμναστή, ενώ αντίστοιχα σε ομάδες ΝΒΑ το κάθε team μπορεί να αποτελείται από 5-6 ανθρώπους, όλους εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα τους.
Αν και έγραψα πολλά, δεν ξέρω αν κατάφερα να σου δώσω να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει και λέμε ότι στο ΝΒΑ δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Δεν παίρνουν steroids -τουλάχιστον όχι όσο ξέρουμε- ή ορμόνες, άρα η 'ντόπα' (όμως με ότι πραγματικά σημαίνει η 'ντόπα') δεν υπάρχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παράσχονται άλλες ουσίες, με τρόπο και σε ποσότητα που π.χ. στην Ευρώπη απαγορεύεται, αλλά εκεί είτε επιτρέπεται, είτε 'μασκάρεται' είτε μπορεί να αιτιολογηθεί με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο. Ή ακόμα και γιατί στο ΝΒΑ βρίσκουν λόγο και τρόπο να τις αξιοποιήσουν με πολύ καλύτερο τρόπο από ότι στην Ευρώπη (π.χ. πρωτεϊνούχα συμπληρώματα για αύξηση ταχυδύναμης)
Ελπίζω να το ξεκαθάρισα λίγο αντί να το έμπλεξα περισσότερο...
-
Για να ξεκαθαρισεις κατι πρεπει καταρχας να το γνωριζεις.
Οταν γραφεις οτι στο ΝΒΑ αυξανουν την ταχυδυναμη με καλυτερο τροπο απο οτι στην Ευρωπη με πρωτεινουχα συμπληρωματα,καταλαβαινει ευκολα καποιος ποσο το κατεχεις το θεμα....καθολου. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Μόνο αν πάνε και οι 2 τελικό.Αν περάσει ο ΠΑΟ την βρωμερή ομάδα της ισπανίας, έχει πολλές ελπίδες για τελικό.
Τώρα εάν περάσει ο ΟΣΦΠ το πώς θα περάσει την ΤΣΣΚΑ για να πάει τελικό, μόνο ο Καζλάουσκας και ο Τεόντοσιτς το ξέρει... Πέρισυ βγάλανε την υπόσχεση/υποχρέωση που υπήρχε στο συμβόλαιο τους με τουσ γουρλομάτηδες, φέτος ομως ο ένας δεν υπάρχει και ο άλλος παίζει για την ΤΣΣΚΑ....
-
Ξεκινάω για ΣΕΦ. Με προσοχή τα καζανάκια μπαγιερν και λοιπές αντιεξουσιαστικές δυνάμεις γιατί θα χουμε και κοριτσα μαζί!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για να ξεκαθαρισεις κατι πρεπει καταρχας να το γνωριζεις.
Οταν γραφεις οτι στο ΝΒΑ αυξανουν την ταχυδυναμη με καλυτερο τροπο απο οτι στην Ευρωπη με πρωτεινουχα συμπληρωματα,καταλαβαινει ευκολα καποιος ποσο το κατεχεις το θεμα....καθολου.Γνώμη σου, την οποία βλέπω υποστηρίζεις με ακράδαντα επιχειρήματα...επέτρεψέ μου να γνωρίζω αν το κατέχω.
Τα 'καθαρά' πρωτεϊνούχα συμπληρώματα χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν τις ασκήσεις αύξησης ταχυδύναμης, καθώς η προστασία και αναπλήρωση των κατεστραμμένων μυικών ινών είναι καλύτερη και ταχύτερη με αυξημένα ποσοστά πρωτεϊνών στο αίμα, χωρίς την αύξηση του μυϊκού όγκου που θα επιφέρει μείωση της ταχύτητας συστολής/διάτασης του κάθε μυ. Υπό άλλες συνθήκες, άλλες συστάσεις και φυσικά άλλες ασκήσεις, χρησιμοποιούνται για την ενδυνάμωση ή την υποστήριξη συγκεκριμένων μυικών ομάδων. Δυστυχώς αυτά δεν γίνονται στο επίπεδο και με την καθοδήγηση που γίνεται στην άλλη πλευρά του ωκεανού.
Προφανώς μπορείς να επιλέξεις να συνεχίζεις να νομίζεις ότι θέλεις και να με θεωρείς άσχετο.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Συμφωνω.
Θελεις ομως να βαλεις εναν Ελληνα παικτη και να του πεις:
'Σημερα παιζεις στο ΟΑΚΑ, αυριο στο Λονδινο, μεθαυριο στην Μοσχα, μετα 2 φορες στο ΟΑΚΑ με μια μερα ξεκουραση, την επομενη Μιλανο και καπακι Μαδριτη κλπ κλπ'
να δουμε τι θα απαντησει;Όλα συνήθεια είναι.
Θες να βάλεις αμερικανό να κάνει διπλές προπονήσεις;
-
9.000 πρόστιμο για τις βαζέλες.
http://www.sportdog.gr/article/164507/p ... ia-mpartsa
Oι εραστές της σπυριάρας (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2012-13)