-
Καλημερα,
Αν και φανταζομαι θα εχει συζητηθει αρκετα, θα ηθελα την αποψη/γνωμη σας γιατι εχω καταληξει στα τρια αυτα μοντελα. Η γνωμη κατοχων και γνωστων θα εκτιμηθει ιδιαιτερα καθως ειναι μια σημαντικη επενδυση για εμενα απο αποψη κοστους αλλα και χρονου που προβλεπεται να κρατησω το αυτοκινητο.
Ενημερωτικα, η κινηση θα ειναι 80%-20% εντος Αθηνας-εκτος Αθηνας αντιστοιχα. Ειμαι οδηγος που το 'παταω' που και που, αλλα οχι κατι ιδιαιτερο. Πιο πολλυ θα ηθελα κατι ανετο και βολικο το οποιο ομως θα με ακουει ομως κιολας. Πολυ σημαντικος παραγοντας ειναι επισης και η χαμηλη συντηρηση γιατι προερχομαι απο σειρα 'ιταλιδων' που μου εχουν πιει το αιμα.
Ευχαριστω!
-
Καλημερα,
Αν και φανταζομαι θα εχει συζητηθει αρκετα, θα ηθελα την αποψη/γνωμη σας γιατι εχω καταληξει στα τρια αυτα μοντελα. Η γνωμη κατοχων και γνωστων θα εκτιμηθει ιδιαιτερα καθως ειναι μια σημαντικη επενδυση για εμενα απο αποψη κοστους αλλα και χρονου που προβλεπεται να κρατησω το αυτοκινητο.
Ενημερωτικα, η κινηση θα ειναι 80%-20% εντος Αθηνας-εκτος Αθηνας αντιστοιχα. Ειμαι οδηγος που το 'παταω' που και που, αλλα οχι κατι ιδιαιτερο. Πιο πολλυ θα ηθελα κατι ανετο και βολικο το οποιο ομως θα με ακουει ομως κιολας. Πολυ σημαντικος παραγοντας ειναι επισης και η χαμηλη συντηρηση γιατι προερχομαι απο σειρα 'ιταλιδων' που μου εχουν πιει το αιμα.
Ευχαριστω!
-
Καλημερα,
Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης jpentz έγραψε:
Καλημερα,Αν και φανταζομαι θα εχει συζητηθει αρκετα, θα ηθελα την αποψη/γνωμη σας γιατι εχω καταληξει στα τρια αυτα μοντελα. Η γνωμη κατοχων και γνωστων θα εκτιμηθει ιδιαιτερα καθως ειναι μια σημαντικη επενδυση για εμενα απο αποψη κοστους αλλα και χρονου που προβλεπεται να κρατησω το αυτοκινητο.
Ευχαριστω!
To Nissan ή το mitsubishi ASX. Το nissan με τον καινούριο πετρελαιοκινητήρα είναι καλύτερο. Δεν μας λες όμως αν θέλεις πετρέλαιο ή βενζίνη, αν θέλεις 4κίνητο ή όχι. Πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.
-
Ο χρήστης jpentz έγραψε:
Καλημερα,Αν και φανταζομαι θα εχει συζητηθει αρκετα, θα ηθελα την αποψη/γνωμη σας γιατι εχω καταληξει στα τρια αυτα μοντελα. Η γνωμη κατοχων και γνωστων θα εκτιμηθει ιδιαιτερα καθως ειναι μια σημαντικη επενδυση για εμενα απο αποψη κοστους αλλα και χρονου που προβλεπεται να κρατησω το αυτοκινητο.
Ευχαριστω!
Μεταξύ των 3,δαγκωτό sportage διότι είναι φρέσκο στην αγορά και εντυπωσιακό σε εμφάνιση,με πιο δυνατό και σύγχρονο κινητήρα 1.6 gdi 135ps από του qashqai και 6άρι σασμάν αντί 5άρι του qashqai.Επίσης είναι ευρύχωρο(πιο πολύ από το nissan),με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και 7 χρόνια εγγύηση εργοστασιακή,αντί 3 ή 3+3 .Επίσης μην ξεχνάς και τα 5 χρόνια δωρεάν τέλη κυκλοφορίας(δηλαδή πάνω από 1000€ όφελος )σαν προσφορά μηνός πέρα από την έκπτωση για το sportage.Νομίζω έχει και πιο φτηνά σέρβις και ανταλλακτικά η κία από τη νισσάν(το έχω διαβάσει σε αφιέρωμα έρευνας στο autobild πρόσφατα).Σαν συμπεριφορά και κράτημα είναι σφιχτό στην έκδοση με τις 17άρες ζάντες και ισάξιο πιστεύω με το qq.Στο qashqai μην ξεχνάς και το γεγονός πως πάλιωσε,το 2013 έρχεται αντικαταστάτης μιας και αυτό κυκλοφορεί από αρχές του 2007.Το ix35 είναι μαλακό και γέρνει .Στις προτάσεις σου θα έβαζα και το yeti 1.6 tdi που είναι πολύ οικονομικό σε κατανάλωση,με τιμή γύρω στα 20.000€ η μεσαία έκδοση,ενώ σαν tdi είναι πιο χαμηλωμένο και πιο σπορτίφ από τα αντίστοιχα tsi yeti.Η ενστασή μου είναι γιατί να κινηθείς για ένα suv για τη χρήση που το θες(80% πόλη)όταν δεν είναι ούτε φτηνά(θες γύρω στα 20+),καίνε παραπάνω,γέρνουν στις στροφές(θα σου κακοφανεί ερχόμενος από alfa) και άλλα κακά.Γιατί π.χ να μην πάρεις ένα μικρομεσαίο hatch που θα σου βγει πιο φτηνό σε κόστος αγοράς και χρήσης ?π.χ ένα seat leon 1.2 tsi copa κάνει 14000€ ή και το δυνατό 1.4 tsi fr γύρω στα 16500€ ή ένα focus 1.0 ecoboost 125ps sport με 17000€ ή ένα megane 1.2 tce 115ps progressive με 16000€?Σου μένουν και λεφτά στην άκρη,έχεις πιο χαμηλή κατανάλωση,πιο χαμηλά κυβικά και τεκμήρια,πιο καλή οδική συμπεριφορά και πιο κοντά σε φιλοσοφία με ότι οδηγούσες πριν .Μήπως να τα ζυγίσεις καλύτερα τα πράγματα,στο τι σου είναι αυτό που σε εξυπηρετεί καλύτερα τις πραγματικές σου ανάγκες? Αν επιμένεις σε suvlaki η προσφορά του sportage είναι εξαιρετική και πολύ καλό σαν αυτοκίνητο,αν και κάπως ογκώδες σε διαστάσεις και με μέτρια ορατότητα λόγω των στενών τζαμιών.
-
[/quote]
To Nissan ή το mitsubishi ASX. Το nissan με τον καινούριο πετρελαιοκινητήρα είναι καλύτερο. Δεν μας λες όμως αν θέλεις πετρέλαιο ή βενζίνη, αν θέλεις 4κίνητο ή όχι. Πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.[/quote]Ενδιαφερομαι για βενζινη και 2κινητο, για λογους κοστους κυριως.
-
Ερώτηση: αν υπάρχει θέμα κόστους, γιατί κοιτάζεις για τέτοιο αυτοκίνητο για χρήση κατά 80% σε πόλη;
-
Ο χρήστης jpentz έγραψε:
Ενδιαφερομαι για βενζινη και 2κινητο, για λογους κοστους κυριως.Έτσι αλλάζουν τα δεδομένα.
Skoda Yeti 1.2Tsi...
Πρέπει όμως να λάβεις υπόψη σου και την πρόταση του drdino. Ένα 'κανονικό' αυτοκίνητο μπορεί να σε εξυπηρετήσει καλύτερα και με χαμηλότερο κόστος τόσο απόκτησης όσο και χρήσης. -
Καταρχην θελω να παρω αμαξι κορεατικο/ιαπωνικο γιατι εχω πληρωσει πολλα μεχρι τωρα σε 'ευρωπαικα' σε ζημιες κλπ, οποτε θα ηθελα να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Το ξερω οτι αυτο δε ειναι αξιωμα, αλλα ειναι και θεμα ψυχολογιας βλεπεις
Από την αλλη, παντοτε ηθελα ενα SUV και ισως ηρθε η ωρα να το παρω. Το ξερω οτι ισως δεν ειναι και η πιο λογικη επιλογη για την χρηση που θα εχει, αλλα ποτε δεν αγοραζα αυτοκινητο με τη λογικη ( και το εχω πληρωσει μεχρι τωρα )
Οταν μιλουσα για κοστος προηγουμενως, εννοουσα το οτι δεν μπορουσα να ξεφυγω απο τα 1400/1600 λογω τεκμηριου ( δεν το εγραψα κατανοητα, δικο μου λαθος ). Απο καθαρα χρηματικη πλευρα, εχω αποφασισει να διαθεσω γυρω στα 20.0000 και κατω ( 20.000 το ταβανι ). Απλα με ενδιαφερει πιο πολυ να βρω απο αυτα που εχω δει το καλυτερο δυνατο, για αυτο και ρωταω τους εμπειροτερους απο εμενα.
-
Επιπλεον, βενζινη γιατι δεν κανω πολλα χλμ για να παω σε πετρελαιο και 2κινητο γιατι δεν θεωρω σκοπιμο να ανεβασω το κοστος για κατι που δεν θα επηρρεαζει συχνα τον τροπο/τοπο οδηγησης μου.
Το Yeti πιστευω οτι ειναι μια πολυ καλη επιλογη, αλλα δεν μου αρεσει καθολου, μα καθολου. Μου θυμιζει κλουβακι επαγγελματια!
-
Είσαι σίγουρος ότι δεν μπερδεύεις το σπορτίφ Yeti με το Roomster (το οποίο όντως είναι κλούβα);
Μετά από χαρά της οδήγησης (κάτι είπες για ιταλικό παρελθόν) θα πας σε υπερυψωμένες μαούνες;; Έχεις οδηγήσει κανένα από αυτά που λες με τον τρόπο που θέλεις;; Γιατί ίσως δεις ότι δεν σου κάνουν... Καλύτερα να πάρεις στέισον.
Από αυτά που λες θα πήγαινα για όποιο έχει τον πιο ισχυρό κινητήρα (και μάλλον υπερσυμπιεσμένο για να έχει καλές ροπές) γιατί είναι βαριά και δεν κουνιούνται εύκολα.
Βέβαια είναι λάθος από οικονομική πλευράς να έχεις βαρύ βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στην Αθήνα...
Άσχετα από την καταγωγή τους πολλά ιαπωνικά κατασκευάζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. -
θα σου προτεινω φυσικα το τοσο ομορφο,τοσο ανετο,τοσο υπεροχο ix35 αλλα ενω ειναι καλο να ακους γνωμες στο τελος μαλλον θα μπερδευτεις παρα θα ξεκαθαρισεις τι θες-φυσικο αφου τα κριτηρια και η αισθητικη του καθενος διαφερουν.αυτο που πραγματικα θα σε βοηθησει ειναι να πας να δεις απο κοντα τα αυτοκινητα που σε ενδιαφερουν,να τα οδηγησεις κιολας αν γινεται και να διαλεξεις το αμαξι που αρεσει πραγματικα Σ ΕΣΕΝΑ
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βέβαια είναι λάθος από οικονομική πλευράς να έχεις βαρύ βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στην Αθήνα...
Άσχετα από την καταγωγή τους πολλά ιαπωνικά κατασκευάζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.- ..εκτος αν κανεις λιγα χλμ και/η κινεισαι σε περιοχες χωρις πολυ κινηση-μποτιλιαρισμα η σε ωρες μη αιχμης.
- και οχι μονο...(καποια τογιοτα μονταρονται στην τουρκια )
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
... .Στις προτάσεις σου θα έβαζα και το yeti 1.6 tdi ...Mέχρι τα τελη του έτους θα παρουσιαστεί νέα έκδοση facelift και σε αυτό.
-
Ο χρήστης varesanovits2 έγραψε:
θα σου προτεινω φυσικα το τοσο ομορφο,τοσο ανετο,τοσο υπεροχο ix35 αλλα ενω ειναι καλο να ακους γνωμες στο τελος μαλλον θα μπερδευτεις παρα θα ξεκαθαρισεις τι θες-φυσικο αφου τα κριτηρια και η αισθητικη του καθενος διαφερουν.αυτο που πραγματικα θα σε βοηθησει ειναι να πας να δεις απο κοντα τα αυτοκινητα που σε ενδιαφερουν,να τα οδηγησεις κιολας αν γινεται και να διαλεξεις το αμαξι που αρεσει πραγματικα Σ ΕΣΕΝΑΤο σιγουρο ειναι οτι θα τα οδηγησω και τα 2, αλλα εχοντας οδηγησει αρκετα το Tiguan και το QQ εχω καταλαβει περιπου τι θα χασω απο οδηγικη απολαυση σε σχεση με μικροτερο/χαμηλοτερο αμαξι. Και εχω καταληξει οτι δεν με χαλαει τοσο πολυ το βαρυ αμαξωμα που 'πλεει', αλλα κυριως τα φρενα και δευτερευοντως το τιμονι ( και στην αισθηση αλλα και στη μεγαλη διαδρομη ).
Θα παω το μεσημερι απο ΚΙΑ να δω τι θα μου πουν. Θελω να δω κιολας αν θα μου δωσουν περισσοτερα για το Punto απ'οτι στη Hyundai, αν και δεν νομιζω καθως ειναι ιδια εταιρεια.
-
κανενα απο τα τρια. Δεν ξερω αν το εχεις υποψη σου αλλα υπαρχει και το c max , κι αφου θες βενζινη πηγαινε οδηγησε το 1.6 160hp ecoboost , νομιζω ειναι ιδανικος συνδυασμος.
οι αρετες του πολλες , ειναι φρεσκο μοντελο και ειναι ιδιατερα οικονομικο για την κατηγορια του (αν το οδηγεις με σεβασμο)
συνδυαζεις ψηλο αυτοκινητο με design και πολυ καλη συμπεριφορα-ποιοτητα κυλισης με πολυ καλο βενζινοκινητηρα. Για σκεψου το.... -
Με τα δεδομένα που έχεις δώσει ίσως να έριχνες και μια ματιά σε DS4.
-
To c max το σκεφτηκα αλλα προτιμω την αισθητικη 'τζιπ' παρα την αισθητική 'ψηλο στεισον' που μου θυμιζουν τα c max, yeti κλπ ( καθαρα υποκειμενικα και ζητημα γουστου. Το DS4 ειναι πανεμορφο αμαξι αλλα δυσκολα θα επαιρνα γαλλικο λόγω αξιοπιστιας της μαρκας. Δεν θελω να ανοιξω και εδω την αιωνια κουβεντα για την αξιοπιστια καθε μαρκας, απλα μετα απο την προσωπικη μου τραυματικη εμπειρια ( οχι με citroen ), κατεληξα οτι θα ειμαι πιο ησυχος με κορεατικο. Πολυ περισσοτερο προτιμουσα γιαπωνεζικο αλλα δεν μου εκανε κατι κλικ.
Καταληγω στο διλλημα ( ειναι και της μοδας ) ΙΧ35 ή Sportage.....
Οι επομενες μερες θα ειναι κρισιμες
-
επειδη μολις σημερα το πρωι με ενημερωσαν απο την τοπικη αντιπροσωπεια της Mitsubishi για καποιες απιστευτες προσφορες που παιζουν , τραβα και ρωτα για το ASX 1.6 MIVEC.καθαρο γιαπωνεζικο , οικονομικοτατος κινητηρας με χαμηλα τελη , με πολυ καλους χωρους και....η βασικη εκδοση με την εκπτωση-αποσυρση-εξοδα φτανει τα 17500 και η δευτερη που μαλλον θα προτιμησω και που ειναι υπερπληρης φτανει τα 19000 παρα κατι ευρω...αξιζει να ρωτησεις για να μαθεις σχετικα...απο μενα ASX...
-
το juke το έχεις δει?
με τις προσφορές τις νισσαν ξεκινάει από τα 13500 !
http://www.nissan.gr/#crossover/range/juke/configurator_grades_juke
IX35 ή SPORTAGE ή QQ ;;