-
Τάγματα Ασφαλείας;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
[...]
@Adriver
φαντάζομαι πως το καινούριο θα το φέρουν καινούρια και άφθαρτα πρόσωπα όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Σάββας Τσιτουρίδης κοκ.+Παυλόπουλος, Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος, Παναγιωτώπουλος, Παπακώστα, Τραγάκης, Ιωαννίδης...
-
Ας αρχίσουν με τους κουκουλοφόρους ...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πως το εννοείς το αντάρτικο στη Μανταμέρκελ;Τι θα πει;
Δεν πληρώνω τα λεφτά που πήραν οι εκλεγμένες κυβερνήσεις και δεν τα έφαγαν γιατί κανένας δεν καταδικάστηκε;Δεν ξέρω πως το είχε στο μυαλό του ακριβώς στην περίπτωση που κυβερνούσε, πάντως σίγουρα θα δυσαρεστούσε τους ξένους αν ακολουθούσε έστω και κατά το ήμισυ όσα υπόσχονταν στον λαό. Εγώ σαν κομμουνιστής πάντως είμαι επιφυλακτικός απέναντί του.
-
Εκτός η Φώφη, μέσα η Γκερέκου. Σοφός ο λαός.
Edit:
μέσα τελικά η Ρεπούση -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
[...]
@Adriver
φαντάζομαι πως το καινούριο θα το φέρουν καινούρια και άφθαρτα πρόσωπα όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Σάββας Τσιτουρίδης κοκ.+Παυλόπουλος, Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος, Παναγιωτώπουλος, Παπακώστα, Τραγάκης, Ιωαννίδης...
+Νίκος Νικολόπουλος(οι Πατρινοί ξέρουμε πόσα 'παιδιά' έχει βολέψει και τί πλέγμα συμφερόντων έχει δημιουργήσει)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σοφός ο λαός.Με λίστα δεν έγιναν οι εκλογές;
(επίσης η Γεννηματά ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@manosk: Από που προκύπτει ότι ΣΥΡΙΖΑ = Αρμαγεδών στους δρόμους;
υποθέσεις
viewtopic.php?f=13&t=51017&p=2512811#p2512811
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η βια κατα των αστυνομικων, κατα των εμπορικων μαγαζιων και το σπασιμο γενικοτερα δημοσιας περουσιας που πληρωνω και εγω για παραδειγμα που σε βρισκει?
Η βία κατά των ΜΑΤ (και equivalent) είναι κάτι που θα έπρεπε να σκεφτούν τα ίδια τα ΜΑΤ. Όχι εγώ.
Για τη γενικευμένη και αδιάκριτη βία, έχω εκφραστεί πολλάκις.
Είναι το αποτέλεσμα των συνεχόμενων επιλογών των κυβερνώντων που οδηγούν διαρκώς στην όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων, στην ένταση της κοινωνικής πίεσης και αδικίας.Εφ οσον λοιπον πει της γενικευμενης βιας τα εχεις πει πολλακις, τοτε γιατι παραπονιεστε οταν η ΧΑ δερνει τους πακιστανοινδους? Αυτο δεν οδειγειται απο την διαρκως οξυνση των κοινωνικων αντιθεσεων στην ενταση της κοινονικης πιεσης και αδικιας?
Αυτη την απαντηση αραγε θα μπορουσες να την δωσεις κοιτοντας στα ματια τις οικογενειες των θυματων της μαρφιν? Τα θυματα ξυλοδαρμων απο αριστεριστες η αναρχικα στοιχεια η φαστικα στοιχεια? Τους απλους πολιτες που βεπουν τις περιουσιες τους να καταστρεφοντε και να λεηλατουντε?
Όσο μάλιστα η μόνη λύση που επικροτείται από τους ίδιους είναι η ένταση της καταστολής (βλ και πρώτη πρόταση), αυτή είναι ιστορικά αναπόφευκτο να εντείνεται.
Οκ. Εστω οτι εχεις δικιο στο σκεπτικο σου. (συζητηση κανουμε αλλωστε). Να σου θυμησω ομως μερικα γεγονοτα. Δεν κανει την δουλεια της η αστυνομια και δεν επιτηθειτε για να μην προκαλεσει (εχει γινει πολλακις) σπανε το κεντρο τα μαγαζια κλπ και ολοι λενε που ειναι η αστυνομια που δεν μας προφυλασει κλπ. Βγαινει η αστυνομια να καταστειλει τις ταραχες, γιατι μας ψεκαζουνε γιατι μας βαρανε, φασιστες κλπ κλπ. Μηπως λοιπον πρεπει να αποφασησουμε τι θελουμε?
Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος 'σαν κι εμένα' έχουμε καμιά ιδιαίτερη όρεξη να τρώμε ξύλο και χημικά κάθε τρεις και λίγο, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται 'για μαλακίες άλλων'. Κι εγώ προτιμώ να πηγαίνω αντ'αυτού για κανά καφεδάκι, στην ωραία μου δουλίτσα, ή για scuba.
Ε τοτε τι κατεβαινεις αφου ειναι 99% σιγουρο οτι θα πεσουν χημικα και ξυλο? Αλλιως επειδη εχεις το δικαιωμα να διαμαρτυρηθεις προφυλαξε την πορεια σου και αμα δεις κατι οτι παει να ξεφυγει η φυγε η βοηθα την αστυνομια στο εργο της.
Όποιος όμως νομίζει ότι τα πράγματα μπορούν να πηγαίνουν κατά διαόλου και η κοινωνία να κοιτά αμέριμνη την φθίνουσα καθημερινότητά της, είναι απλώς ανιστόρητος.
Αυτη την τελευταια σου προταση δεν την καταλαβα. Μπορεις να μου την εξηγησεις λιγο?
-
Ο χρήστης taxidiwtis έγραψε:
@manosk: Από που προκύπτει ότι ΣΥΡΙΖΑ = Αρμαγεδών στους δρόμους;
υποθέσεις
viewtopic.php?f=13&t=51017&p=2512811#p2512811
Από πότε η συμπαράσταση σε μια απεργιακή κινητοποίηση ισοδυναμεί με αντάρτικο πόλεων;
-
Παντως παρατηρω οτι οι δυναμεις της αναπτυξης ειναι προ των πυλων και εσεις εξακολουθειτε να τεμπελιαζετε ποσταροντας στο 4tf... αφηστε αυτη τη χαρα σε μας τους ανεργους..
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Παντως παρατηρω οτι οι δυναμεις της αναπτυξης ειναι προ των πυλων και εσεις εξακολουθειτε να τεμπελιαζετε ποσταροντας στο 4tf... αφηστε αυτη τη χαρα σε μας τους ανεργους..Έρχονται 150000 θέσεις εργασίας, τελειώνει η ξεκούραση και για σένα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Παντως παρατηρω οτι οι δυναμεις της αναπτυξης ειναι προ των πυλων και εσεις εξακολουθειτε να τεμπελιαζετε ποσταροντας στο 4tf... αφηστε αυτη τη χαρα σε μας τους ανεργους..Να σχηματιστεί πρώτα κυβέρνηση επίσημα και μετά δουλειά. Αλήθεια στον Κασιδιάρη θα απογορευτεί να έχει ποτήρι με νερό στη βουλή ή όχι? Ή θα πάει η Δούρου με ομπρέλα?
-
Αύριο για μια Ελληνική κυβέρνηση κατ' αρχάς σημαίνει να μην υποχωρεί σε κάθε αντίδραση ομάδας συμφερόντων για το πολιτικό κόστος.
Αυτό που λέω είναι ότι αν εξακολουθεί να το κάνει δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα τώρα πιά. Αν είναι να τιμωρηθεί να γίνει για αυτά που ήθελε κι έκανε ...Θεωρώ αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν θα το κάψει με το να εξυπηρετεί συμφέροντα δικών της, κάτι που αντικειμενικά δεν ευνοείται από κυβερνήσεις συνεργασιών αλλα κυρίως από την εφαρμογή μνημονίου.
Υ.Γ.
Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει πολιτική σύγχυση αν επιλέγουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστές οπαδοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άνθρωποι του κεντρώου χώρου. Ή σε κάποιους νέους ανθρώπους να παίζουν σαν εναλλακτικές επιλογές ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όπως το νερωμένο κρασί δεν πίνεται, έτσι και η νερωμένη πολιτική είναι μια αηδία.
Έχεις μπερδέψει την βούρτσα με την...
Η πολιτική δεν είναι απολυταρχισμός ( ) και καθετοτητα αγαπητέ, αλλά συνήθως προκύπτει από ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, με τελικό αποτέλεσμα μια σύνθεση πολιτικής δράσης την οποία εσύ αποκαλείς 'νερωμένη και αηδία'.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Υ.Γ.
Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει πολιτική σύγχυση αν επιλέγουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστές οπαδοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άνθρωποι του κεντρώου χώρου. Ή σε κάποιους νέους ανθρώπους να παίζουν σαν εναλλακτικές επιλογές ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ.Όπως καταλαβαίνετε, πρόταση χωρίς ρήμα δεν βγάζει νόημα. Σύγχυση;
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Αύριο για μια Ελληνική κυβέρνηση κατ' αρχάς σημαίνει να μην υποχωρεί σε κάθε αντίδραση ομάδας συμφερόντων για το πολιτικό κόστος.
Αυτό που λέω είναι ότι αν εξακολουθεί να το κάνει δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα τώρα πιά. Αν είναι να τιμωρηθεί να γίνει για αυτά που ήθελε κι έκανε ...Θεωρώ αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν θα το κάψει με το να εξυπηρετεί συμφέροντα δικών της, κάτι που αντικειμενικά δεν ευνοείται από κυβερνήσεις συνεργασιών αλλα κυρίως από την εφαρμογή μνημονίου.
+1
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Σοφός ο λαός.
Με λίστα δεν έγιναν οι εκλογές;
(επίσης η Γεννηματά ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας)
Οι λίστες καταρτίστηκαν κυρίως βάσει των ψήφων στις προηγούμενες εκλογές που έγιναν με λίστα.
Στην Κέρκυρα έγινε καραμπόλα και τελικά την έδρα του ΚΚΕ την πήρε το ΠΑΣΟΚ και επανήλθε στη Βουλή η κα. Βοσκοπούλου.Η Φώφη έχασε τη θέση, λόγω μείωσης του εκλογικού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, όντως ήταν στο επικρατείας, από το οποίο αφαιρέθηκε μια έδρα.
Πάντως, σοφός ο λαός, εκ του αποτελέσματος.
-
Το μνημονιο ειναι δεδομενο και δεν αλλαζει.
Μπορουσε ομως να αλλαξει ο τροπος που εφαρμοζεται, πραμα που στην πραγματικοτητα θα εκανε (αναγκαστικα) ο ΣΥΡΙΖΑ (απο το τσαμικο σε τζαζ που λεγαμε...)ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, υπεγραψαν και δεσμευτηκαν και πιθανον να πηραν και προσωπικα ανταλλαγματα.
Θεωρω απιθανο να αλλαξει κατι στην εφαρμογη του μνημονιου, θα συνεχισουν με τη γνωστη συνταγη. (Αυξηση φορολογιας, περικοπη μισθων κτλ) -
O χάρτης της Ελλάδας
Μην μπερδεύεστε με το ζωντανό, του έχουν βάλει μνημόνιο και θα κάτσει φρόνιμο.
Εκλογές 2012 The Day after Tomorrow [#4]