-
Δυστυχως σημερα επεσα θυμα της κρισης που ζουμε.... και πλεον η υποθεση αγορα αυτοκινητου εγινε εξαιρετικα δυσκολη. Δεν ξερω αν ηταν η εν λογω αντιπροσωπεια/τραπεζα ή ετσι γινεται παντου. Παρολο που ειχα εγγυητη με πολυ καλο εισοδημα ετησιος.... μου ριξανε ακυρο ΧΩΡΙΣ καν να εξετασουν το θεμα εγγυητη ειλικρινα μου εκανε εντυπωση.... διοτι τον εγγυητη τον βαζεις γιαυτο το πραγμα. Δηλ συγνωμη παω στην αντιπροσωπεια, σου λενε χρειαζεσαι σιγουρα εγγυητη, τους πας ΚΑΛΟ εγγυητη και μετα ερχονται και σου λενε, δεν κοιταξαν καν αν εχεις εγγυητη???? Ειναι να τρελαίνεσαι ή οχι???
Ειχατε καποιο παρομοιο περιστατικο??? και τι κανατε??? συνεχισατε ή απογοητευτηκατε??
ΥΓ. δεν εχω 0 εισοδημα για να προλαβω καποιους.
ΥΓ1. Μια φιλη μου πριν μερικους μηνες αγορασε αυτοκινητο και μαλιστα με λιγοτερο εισοδημα απο εμενα. Τελικα αβυσσος η ψυχη της Τραπεζας.
ΥΓ2. Τι με συμβουλευεται να κανω? -
Δυστυχως σημερα επεσα θυμα της κρισης που ζουμε.... και πλεον η υποθεση αγορα αυτοκινητου εγινε εξαιρετικα δυσκολη. Δεν ξερω αν ηταν η εν λογω αντιπροσωπεια/τραπεζα ή ετσι γινεται παντου. Παρολο που ειχα εγγυητη με πολυ καλο εισοδημα ετησιος.... μου ριξανε ακυρο ΧΩΡΙΣ καν να εξετασουν το θεμα εγγυητη ειλικρινα μου εκανε εντυπωση.... διοτι τον εγγυητη τον βαζεις γιαυτο το πραγμα. Δηλ συγνωμη παω στην αντιπροσωπεια, σου λενε χρειαζεσαι σιγουρα εγγυητη, τους πας ΚΑΛΟ εγγυητη και μετα ερχονται και σου λενε, δεν κοιταξαν καν αν εχεις εγγυητη???? Ειναι να τρελαίνεσαι ή οχι???
Ειχατε καποιο παρομοιο περιστατικο??? και τι κανατε??? συνεχισατε ή απογοητευτηκατε??
ΥΓ1. Μια φιλη μου πριν μερικους μηνες αγορασε αυτοκινητο και μαλιστα με λιγοτερο εισοδημα απο εμενα. Τελικα αβυσσος η ψυχη της Τραπεζας.
Ο χρήστης ELLiNaRaS έγραψε:
ΥΓ2. Τι με συμβουλευεται να κανω?
να ρωτήσεις σε άλλο φορουμ ισως;
-
Γιατι δεν κοιτάς σε άλλη αντιπροσωπεία ; Ισως συνεργάζονται με άλλη τράπεζα και έχουν άλλη πολιτική.
Αν απο κει που πήγες σου έριξαν άκυρο,μην ασχοληθείς, δεν αλλάζουν γνώμη με τίποτα. -
κατα τη γνωμη μου το προβλημα δεν ειναι δικο σου η του εγγυητη ταλλα των Τραπεζων. Απλα, δεν εχουν λεφτα.
Επισης, ο εγγυητης οσο ισχυρος να ειναι, τα πραγματα ειναι τοσο ρευστα στην οικονομια που αυριο μπορει και ο εγγυητης να ζηταει δανεικα. Το μονο ασφαλες ενεχυρο ειναι η προσημειωση ακινητου αλλα για μικρα ποσα σε σχεση με την αξια ενος σπιτιου π.χ δεν λεει, διοτι εχει τεραστιο κοστος, και αν γινει στραβη μπλοκαρεται το ακινητο.Αν ημουν στη θεση σου και ηθελα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αυτοκινητο θα εκανα τα εξης
-
**θα εκανα ληζιγκ **το αμαξι που θελω με αποπληρωμη τα 4-5 ετη. Τους ορους και τις υποχρεωσεις σου να τα διαβασεις
με καποιον που εχει εμπειρια (λογιστη/δικηγορο μαλλον) και ειδικα τους ορους επαναγορας του αυτοκινητου (δηλ ποσα
πρεπει να δωσεις και με ποιες προυποθεσεις στο τελος για να περασει το αυτοκινητο στο ονομα σου). -
θα εβρισκα καποιον εμπορο που δεχεται πιστωτικες καρτες με ατοκες δοσεις...προσοχη ομως διοτι αν δεν πληρωνεις
τις δοσεις σου τοτε 'οι ατοκες' γινονται εντοκες με φοβερα υψηλα επιτοκια. Βασικη προυποθεση η καρτα σου να εχει
υψηλο πλαφον. Εν αναγκη μπορεις να χρεωσεις 2-3-4-5-10 καρτες αλλα ζυγιασε τα οικονομικα σου απο ολες τις αποψεις.
Να υπολογιζεις παντα οτι μπορει να αγορασεις τωρα κατι σε ευρω και συντομα να το εξοφλεις σε αλλο νομισμα που θα διολισθαινει καθημερινα. Προσοχη σε αυτο...
Εναλλακτικα, θα βολευομουν με αυτο που εχω ηδη, αν εχω, η θα επαιρνα μεταχ δινοντας το υπαρχον σαν προκ-λη + καποια λεφτα, ωστε να μειωσω την εκθεση μου σε ρισκο.
-
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
2. θα εβρισκα καποιον εμπορο που δεχεται πιστωτικες καρτες με ατοκες δοσεις...Για αγορά ανταλλακτικών ή ολοκληρου καινούριου αυτοκινήτου?
Τι πιστωτικό όριο μπορεί να έχει αυτη η κάρτα?
Ποιος επισημος αντιπρόσωπος έχει τετοιο τρόπο πληρωμής/εξόφλησης? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
- θα εβρισκα καποιον εμπορο που δεχεται πιστωτικες καρτες με ατοκες δοσεις...
Για αγορά ανταλλακτικών ή ολοκληρου καινούριου αυτοκινήτου?
Τι πιστωτικό όριο μπορεί να έχει αυτη η κάρτα?
Ποιος επισημος αντιπρόσωπος έχει τετοιο τρόπο πληρωμής/εξόφλησης?εχω δει και στο car.gr οπου βαζουν σαν παραμετρους ποσο-προκ/λη-αριθμ δοσεων και σου υπολογιζει ποσα λεφτα ειναι η καθε δοση. Μερικοι διαφημιζουν και ΑΤΟΚΕΣ δοσεις με Πιστωτικη. Δεν βρισκω το λογο γιατι να μη γινεται και στα καινουργια. Βασικα ο εμπορας τα παιρνει τα λεφτα του απο την τραπεζα σχεδον αμεσα αλλα ο αγοραστης μετα πληρωνει την Τραπεζα σε μηνιαια βαση..
Σε μαντρες (μεταχ) υπαρχουν πολλοι...αρκει να ψαξεις στο καρ. Στα καινουργια ειναι θεμα πολιτικης καθε ντηλερ οποτε με ενα τηλ στον εμπορα που σε ενδιαφερει θα ξερεις.θα παω στο καρ να δω και ενδεικτικα θα στειλω λινκ
Το πιστωτικο οριο μπορει να ειναι απο 3000 εως 100000+ ευρω αναλογα με το εισοδημα σου, τη δουλεια σου, περιουσιακα στοιχεια, φορολογικη δηλωση..κλπ . Εγω το δικο μου, αν και εχω δικαιωμα, δεν το εβαλα πανω απο 5000 για να μην ξανοιχτω η μου υποκλεψει καποιος τα στοιχεια και αρχισει να τη χρεωνει αβερτα.
σημειωση / και εγω ειμαι εμπορας ασχετου ειδους (εκτος τουτου) και εχω αυτη την παραμετρο και στο η-σοπ μου και οποιος θελει αγοραζει με οση πιστωση θελει, μεχρι 24 μηνες και μινιμουμ μηνιαια δοση 200 ευρω...ετσι ουτε επιταγες ουτε γραμματια ουτε τιμολογια επι πιστωσει (σε νεους πελατες που δεν ξερω την φερεγγυοτητα τους).
-
πχ ενδεικτικα αυτο το λινκ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2424866/
http://peugeot-automotivo.car.gr/cars/view/2484688/ η αυτο για καινουργιο..
τυχαια το ανεφερα δεν εχω σχεση με το μαγαζι και ουτε το ξερω καν, απλα ηταν το πρωτο που βγηκε στη σειρα...
-
παιδια, καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.
Σκεφτομαι και για μτχ....... Αλλα θα παω πρωτα και σε αλλες αντιπροσωπειες. Με την παλια ουτε καν θα ξανα ασχοληθω, αν και μου ειπε ο πωλητης οτι θα το ξανα κοιταξει, απλα εγω αυτη την φορα θα τους ριξω ακυρο. Απλα αυτο που με πιανει ειναι οτι αδικα ξεσηκωσα τον εγγυητη..... αφου ουτε καν ασχοληθηκαν μαζι του (η τραπεζα), εκει μου την εδωσε πολυ.
Οπως σκεφτομαι και το ενδεχομενο ενος μικρου δανειου απο τραπεζα........
-
για ποσα χρηματα μιλαμε;
-
μτχ μεχρι 9 το πολυ......... για καινουργιο 14-15 το πολυ.......
-
ενα μελος στο φορουμ δινει λεον 125 1.4 σχεδον καινουργιο του 11...για δες αγγελια του, μπας και τα βρειτε...
-
Δεν είναι μόνο το ποσό που ζητάς και το πόσα δηλώνεις. Είναι πολλά άλλα που ίσως κοιτάνε. Πχ πόσα χρόνια εργάζεσαι, τι είδους δουλειά είναι, τι έξοδα έχεις, τι παρελθόν χρηματοπιστωτικό έχεις, αν έχεις ακίνητα στο όνομά σου κλπ κλπ προσπαθώντας να εξασφαλιστούνε και να μειώσουν τους κινδύνους τους. Το ίδιο κάνουν και για τον εγγυητή, περίεργο μου φαίνεται να μην το έψαξαν καν. Ίσως αυτό που ειπώθηκε να μην έχουν καθόλου ρευστότητα αλλά δεν το λένε ή μπορεί να ανήκεις σε κατηγορία υψηλού κινδύνου και δεν σε θέλουν καθόλου. Πχ αλλιώς αν είσαι δημόσιος υπάλληλος=μόνιμος άρα θα έχεις δουλειά και του χρόνου για να ξεπληρώνεις κι αλλιώς αν έχεις μαγαζί με εσώρουχα.
Αντίστοιχα η γνωστή σου ίσως να έχει πιο σταθερή δουλειά για πιο πολλά χρόνια, λιγότερα έξοδα και καλύτερη συμπεριφορά έστω κι αν βγάζει λιγότερα. Ή απλά τότε μπορεί να της έκατσε ενώ τώρα να είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράματα.
Μην απογοητεύεσαι, αν σώνει και καλά θέλεις δάνειο ψάξτο λίγο περισσότερο και σε άλλες τράπεζες. -
Δεν ειχα ποτε παρε-δωσε με τραπεζες.... ελειπα και εξωτερικο για πολλα χρονια, οποτε δεν με εχουν 'μαυρισει'. Στην αντιπροσωπεια με ρωτησαν για ακινητα και τους απαντησα, ασχετα που αυτοι στην αντιπροσωπεια δεν ειπαν τιποτα. Οταν πηγα το απογευμα απο τον εμπορο για να μου εξηγησουν καλυτερα... μου ειπε ΑΝ ειχες καποιο ακινητο, καλα του λεω αφου το ειπα στην κοπελα οταν επερνε τα στοιχεια μου..... κι εκει αρχιζε να ξυνόταν και ελεγε ισως να το ξανακοιταξουμε κτλ κτλ. Σας λεω οι ανθρωποι εχουν πολλα κενα στο θεμα εξυπηρετησης. Οσο για την γνωστη μου..... στην ανεργια ηταν τοτε!!!!
ΥΓ. Οσο για το Λεον, θα το κοιταξω!
-
xa για αυτο της δωσανε δανειο...η ανεργια ειναι το πιο σιγουρο εισοδημα. Λιγο αλλα σιγουρο.
-
για να το παρουμε ξανα απο την αρχη.............. θελω γνωμες για το fiesta sport, punto 1,4T 134ps, ibiza 1.2tsi και σtο βαθος peugeot 207 ralley... αν και εφοσον ξαναπαιξει η προσφορα των 15.500!!!
ΥΓ. αν εχετε τιποτα εμπειριες με τραπεζες απο τις συγκεκριμενες μαρκες παρακαλω ενημερωστε!!!
ΥΓ1. η γνωστη μου που πειρε μιτσουμπισι η τραπεζα ειναι η αλφα μπανκ -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
xa για αυτο της δωσανε δανειο...η ανεργια ειναι το πιο σιγουρο εισοδημα. Λιγο αλλα σιγουρο.αυτο λεω κι εγω φιλτατε!!!!!!!
-
Βάζεις δόσεις , χρειάζεσαι εγγυητή και παρόλα αυτα κοιτάς το ραλι με τα -αναλογικά- μεγάλα πάγια έξοδα;;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Βάζεις δόσεις , χρειάζεσαι εγγυητή και παρόλα αυτα κοιτάς το ραλι με τα -αναλογικά- μεγάλα πάγια έξοδα;;Φιλε μου, ας παρουμε το δανειο και τα υπολοιπα αστα να τα ξερω εγω καλυτερα..... εντελως φιλικοτατα!!
Δυσκολοι καιροι...για αγορες!