-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι αλλά δε μου απαντάς ρε Μάκη. Γιατί η ΧΑ είναι καλύτερη από το ΚΚ; Και τα δύο ακραία είναι. Εγώ τουλάχιστον έχω ιδεολογικούς λόγους που στηρίζω το ΚΚ, χωρίς να είμαι στέλεχος ή μέλος.
Φιλε μου,συμφωνεις με την σταση της Παπαρηγας την επομενη των εκλογων της 6ης Μαιου;
Αυτοι που ψηφησαν ΚΚΕ υποτιθεται οτι ψηφησαν για να τους στηριξει το κομμα,να ερθει σε διαλογο με τα αλλα κομματα και να πιεσει ωστε να κερδισει κατι ο φτωχος ο κοσμος.Ανταυτου διεκοψαν καθε συνομιλια ακομα και με τον προεδρο της δημοκρατιας.
Γιαυτον τον λογο ,στις εκλογες που ερχονται το ΚΚΕ θα πεσει κατω απτην Χρυση Αυγη σε ποσοστο.
Δες την δημοσσκοπηση του πανεπηστημιου Πατρων που ειναι και η πιο εγκυρη.Εγώ που τα τελευταία 15+ χρόνια ψηφίζω ΚΚ το κάνω όχι γιατί θέλω συνεργασία αλλά επειδή θέλω κομμουνισμό. Τόσο απλό.
Βασικα τρια πραματα θελεις ,κομμουνισμο , ferrari enzo και ψυχιατρο.
Συγνωμη αλλα καπου τα εχεις μπερδεψει κι εγω πρεπει να σου πω την αληθεια. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΥΓ Συμφωνω ανησυχητικά με τον Ρηαλζευς, λες να αρχίσω να θεωρω σημαντικό το κατασκευαστων;Και σε είχα παρεξηγήσει ρε σύντροφε αλλά τελικά σε !
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Συγνωμη αλλα καπου τα εχεις μπερδεψει κι εγω πρεπει να σου πω την αληθεια.Γιατί η ΕΝΖΟ είναι αντίθετη με τον κομμουνισμό;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Συγνωμη αλλα καπου τα εχεις μπερδεψει κι εγω πρεπει να σου πω την αληθεια.Γιατί η ΕΝΖΟ είναι αντίθετη με τον κομμουνισμό;
Η ΕΝΖΟ οχι,ο κομμουνισμος ναι.
-
Εχεις λάθος γνώση και για τα 2.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχεις λάθος γνώση και για τα 2.Δεν νομιζω.
-
Απομονώνω 3 προτάσεις του G60 με τις οποίες δε μπορώ παρά να συμφωνήσω, ασχέτως αν διαφωνώ σε πολλά άλλα.
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι ενταγμένοι κάπου, που δεν μπαίνουν σε καλούπια?
Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι τα συμφέροντα (τα αυτονόητα) μιας χώρας δεν έχουν πολιτική και ειδικά κομματική ιδεολογία?
Βγείτε απ τα πολιτικά και κομματικά στεγανά και δείτε το συμφέρον της χώρας ως μια μάζα 10 εκατομμυρίων. Όσο θα φωνάζετε διασπασμένοι με 100 διαφορετικές απόψεις τόσο θα σας γαμάει το σύστημα και θα μένετε με την πείνα και την φιλοσοφία.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η χρυσή ομελέτα αδιαφορεί για τις εργασιακές σου συνθήκες, αδιαφορεί για τα δικαιώματα σου, είναι στο πλευρό της εργοδοσίας ως μπράβοι σχεδόν σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, δεν έχει άποψη για την παιδεία σου ή την υγεία σου πέρα από το ότι πρέπει να είναι 'ΕΛληνική'Το ΚΚΕ είναι δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενο, προσπαθεί να τους εξασφαλίσει ανθρώπινους μισθούς και συνθήκες διαβίωσης, παιδεία για ΟΛΟΥΣ, υγεία για ΟΛΟΥΣ. Το μόνο που έχει να αντιπαραθέσει η συμμορία τραμπουκων που στηρίζετε είναι ότι περνάνε γριούλες το δρόμο και ότι αντί να διασκεδάσουν σε κανένα paintball, κάνουν εξάσκηση σε πακιστάνους με αληθινά πυρά.
Τελικά το αιώνιο πρόβλημα του λαού είναι ότι δυσκολεύεται να καταλάβει ποιος είναι δίπλα του και ποιος απέναντί του. Όσο για τη στάση του ΚΚ μετά τις προηγούμενες εκλογές, εκτός από 2-3 λάθος χειρισμούς, είναι η απολύτως ενδεδειγμένη. Όσοι δυσαρεστήθηκαν, κακώς βρέθηκαν στο ΚΚΕ εξ αρχής.
ΥΓ Συμφωνω ανησυχητικά με τον Ρηαλζευς, λες να αρχίσω να θεωρω σημαντικό το κατασκευαστων;
To KKE είναι χειρότεροι τραμπούκοι από την ΧΑ, αυτοί και οι συνδικαληστές του παίρνουν τεράστιους μισθούς από τις μεγάλες εταιρείες χωρίς να εργάζονται απλά για να μη κάνουν φασαρίες, επιβάλλουν τα συνδικάτα στις μικρότερες εταιρείες και όσοι μικροί δεν δέχονται τους απειλούν ή τους κλείνουν την επιχείρηση (αδιαφορώντας για το προσωπικό που θα χασει τη δουλειά του).
Σιγά τη διαφορά που έχει το ΚΚΕ με την ΧΑ.
-
Επισης πουλανε ουΐσκι ενω απαγορεύεται και ραβουν κουστουμάκια απο τσιμέντο σε όσους τους πάνε κόντρα. Μην τα λες μισά
-
Ναι αλλά δε μου απαντάς ρε Μάκη. Γιατί η ΧΑ είναι καλύτερη από το ΚΚ; Και τα δύο ακραία είναι. Εγώ τουλάχιστον έχω ιδεολογικούς λόγους που στηρίζω το ΚΚ, χωρίς να είμαι στέλεχος ή μέλος.
Φιλε μου,συμφωνεις με την σταση της Παπαρηγας την επομενη των εκλογων της 6ης Μαιου;
Αυτοι που ψηφησαν ΚΚΕ υποτιθεται οτι ψηφησαν για να τους στηριξει το κομμα,να ερθει σε διαλογο με τα αλλα κομματα και να πιεσει ωστε να κερδισει κατι ο φτωχος ο κοσμος.Ανταυτου διεκοψαν καθε συνομιλια ακομα και με τον προεδρο της δημοκρατιας.
Γιαυτον τον λογο ,στις εκλογες που ερχονται το ΚΚΕ θα πεσει κατω απτην Χρυση Αυγη σε ποσοστο.
Δες την δημοσσκοπηση του πανεπηστημιου Πατρων που ειναι και η πιο εγκυρη.Εγώ που τα τελευταία 15+ χρόνια ψηφίζω ΚΚ το κάνω όχι γιατί θέλω συνεργασία αλλά επειδή θέλω κομμουνισμό. Τόσο απλό.
Συγνωμη αλλα καπου τα εχεις μπερδεψει κι εγω πρεπει να σου πω την αληθεια.Είσαι και αστειάτορας ατιμούλικο!
Το περίμενα κάποια στιγμή να γίνει αντικείμενο ad hominen επίθεσης η αγάπη μου προς την Ferrari. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι αγαπώ την μηχανολογία ενός δημιουργήματος, όχι την αξία του σε χρήματα. Λατρεύω τις Ferrari σαν τα υπέρτατα τετράτροχα και τα MiG / Sukhoi σαν τα υπέρτατα πτητικά μηχανήματα. Γιατί να μην αγαπώ την γνώση και την μηχανολογία, από όπου και αν προέρχεται; Κανείς δεν είπε ότι ότι ο κομμουνισμός ή ο καπιταλισμός έχει μόνο αρνητικά ή μόνο θετικά. Ένας κομμουνιστής αντιλαμβάνεται την μηχανολογική αξία μιας Enzo όπως και ένας καπιταλιστής την μηχανολογική αξία ενός MiG 29M!
-
Ναι αλλά δε μου απαντάς ρε Μάκη. Γιατί η ΧΑ είναι καλύτερη από το ΚΚ; Και τα δύο ακραία είναι. Εγώ τουλάχιστον έχω ιδεολογικούς λόγους που στηρίζω το ΚΚ, χωρίς να είμαι στέλεχος ή μέλος.Μπορεί να μην εισαι στελεχος ή μέλος τους αλλά είσαι προφανώς μόνιμος αιμοδότητς τους,δηλ μόνιμος ψηφοφόρος που εκμεταλευονται την αγνή πρόθεση των πολιτών.
Οπως αυτοί έτσι και οι άλλοι όταν καταλάνουν ο κόσμος δεν είναι του χεριού τους αρχίζει κάποια στιμή να τους παίρνει ο διάολος.
Κι αυτό φοβούνται με τη ΧΑ,το πολιτικό ξεβράκωμα,το ότι τους χαλάει το ραχάτι και το έτοιμο φαί.
Κι όπου δεν πιάνει η propaganda (μάστερ στην ειδικότητα καπιταλιστές και κομμουνιστές) η λάσπη πάει σύνεφο κι εν μέσω κρίσης είναι τραγικό να βλέπω ενα σάπιο καθεστώς να ασχολείτε με τον πολιτικό ανταγωνισμό (κοινώς για την καρέκλα ρε γμτ) αντί με τα του οίκου τους και τα της χώρας.
Αυτά περί φασισμού τα ακούω βερεσέ,πες μου που διαφωνείς με το πρόγραμμα της ΧΑ?
Τι λένε λάθος?
Αν το σάπιο καθεστώς θέλει να αποκαλεί φασισμό το ότι πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην εθνική παραγωγή ε ας είμαι φασίστας,γιατί εδώ που τα λέμε η πολιτική αλητεία έχει χάσει το νόημα των όρων όπως εθνικιστης,ρατσιστης κλπ σκόπιμα βέβαια για να κατευθύνουν τον κόσμο εκεί που θέλουν.
Αυτά που υποστηρίζει η ΧΑ και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο είναι πράγματα που τα πέτυχαν άλλες χώρες με δημοκρατικά καθεστώτα,
Η Γερμανία πχ αν κι εντός Ευρωζώνης στο όνομα της κοινης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού με τον τρόπο της προστάτεψε την αγορά της πάλι,δεν είδα εν μια νυκτί να κυκλοφορούνε στους δρομους 30% γερμανικά αμάξια 40% Γαλλικά κοκ.
Αλλά εκεί έχουν ένα βασικό προσόν,εκπαιδεύουν το λαός τους από μικρη ηλικία για τα αυτονόητα άσετα με το ποιός κυβερνάει,κοινώς εχουν παιδεία.
Εδώ την παιδεία την εχει αναλάβει το mega kai o ant1.
Aφού δεν μπορουμε να καταλάβουμε ως λαός τα αυτονόητα ας πέσει βούρδουλας,αυτο αξιζει ο ελληνας. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επισης πουλανε ουΐσκι ενω απαγορεύεται και ραβουν κουστουμάκια απο τσιμέντο σε όσους τους πάνε κόντρα. Μην τα λες μισάΤο ούζο στη Θεσσαλονίκη ποιος το έκλεισε;
Την άλλη την εταιρεία που έκανε διανομές νερά ποιος την έκλεισε;
Μήπως πάρκαραν τα φορτηγά οι οδηγοί μπροστά στις εισόδους για μέρες/βδομάδες ώστε να μη δουλεύει η εταιρεία μέχρι να κλείσει;
Ποιος τολμάει να πάρει την αστυνομία να του ανοίξουν την είσοδο;Για την ΧΑ δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι με προστασία νυκτερινών μαγαζιών.
Μπουμπούκια έχει το ΚΚΕ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα είναι φασίστες λέει η κατευθυνόμενη μάζα.
ΑΔΙΑΦΟΡΩ.
ΘΕΛΩ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και πορεία προς τα εμπρος.Ακριβώς τα ίδια έλεγαν και οι Γερμανοί ψηφοφόροι το 1932. Η συνέχεια γνωστή.
Ετσι κι αλλιώς μπρος γκρεμος και πισω ρέμα,το γκρεμμό τον βλέπω,άμα πάω στο ρέμα χειρίτερα θα είναι?
Δε νομίζωΠου να φανταστούν το 1932 πόσο βαθύ ήταν το ρέμα του 1945.
Νάσσο ατυχές το παράδειγμα.
Το dna ενός λαού έχει επαναλάβει καταστάσεις και πράγματα ανά το χρόνο,κοινώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι Γερμανοί το έχουν στο αίμα τους και θα το ξαναεπαναλάβουν όταν νιώσουν απειλή.
Ο Ελληνας δεν το εχει κάνει ποτέ.
Κι ο Μεαταξάς χουντικός ήταν αλλά δεν πήγε να κατακτήσει κανέναν.
Οι Γερμανοί τρίτη φορά σε εναν αιώνα επαναλαμβάνονται με οικονομικά μεσα κι αν δεις οικονομικές σοβαρές αναλύσεις εκεί καταλήγουν,Οταν αυτός ο λαός που σήμερα φέρεται πολιτισμένα και τον έχουμε ως υπόδειγμα αύριο απειληθεί(πρόσεξε, απειληθεί όχι εξαθλιωθεί!) θα ειναι αυτός που θα ξεχάσει τους καλούς τρόπους και θα ξανααιμοτοκυλύσει τον κόσμο.είτε με φασισμό είτε με δηομκρατία είτε με κομμουνισμό. -
Ένα δυνατό test drive θα ήταν η μεταφορά ενός ψηφοφόρου του κκε σε επαρχία κάποιας χώρας της ΕΣΣΔ(Καζακστάν πχ) του 50(και του 60-70-80, σιγά τις διαφορές) να βλέπαμε πόσες ΩΡΕΣ θα άντεχε, χωρις να αρχίσει να κλαψουρίζει για να γυρίσει
-
απο εδω
viewtopic.php?f=13&t=51017&start=5520Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
..
Ναι να φορολογήσω τα ακίνητα. Τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Απάντηση.... κομμένο το ρεύμα.
Ναι να φορολογήσω τους εφοπλιστές. Χμμ σημαία Μάλτας (μέλος της ΕΕ)....
Χρήματα στις Τράπεζες. Χαρίζω χρήματα στις Τράπεζες .... Μήπως είναι αυτά που οι Τράπεζες αναγκαζόντουσαν να διατηρήσουν σε Ο.Ε.Δ.; Μάλιστα.... χαρίζω πίσω τα λεφτά που τους έκλεψα..;;; Χμμ... πόσο ανθρώπινο... Μικρή λεπτομέρεια... Τα λεφτά αυτά τα δίνουν οι Ευρωπαίοι μέσω της ΕΚΤ και όχι το πλήρως χρεωκοπημένο Ε.Δ.
Αχχχ τι ψέμα αυτοί οι κακοί του μνημονίου
..
edit : σήμερα απο το Λαύριο . Το συγκεκριμένο είχε σημαία Μάλτας σίγουρα, τουλάχιστον απο το 2009 .
περιμένω να δω τι εξέλιξη θα έχει το θέμα της σημαίας , με την άρση των φοροαπαλάγών και της επιπλέον
έκτακτης εισφοράς (Μπαλάφας ) , την ώρα που ακόμη και με το παρόν φορολογικό καθεστώς άρχισαν
διαρροές ακόμη και απο παραδοσιακούς υποστηρικτές του με ελληνική σημαία εφοπλισμού .. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η χρυσή ομελέτα αδιαφορεί για τις εργασιακές σου συνθήκες, αδιαφορεί για τα δικαιώματα σου, είναι στο πλευρό της εργοδοσίας ως μπράβοι σχεδόν σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, δεν έχει άποψη για την παιδεία σου ή την υγεία σου πέρα από το ότι πρέπει να είναι 'ΕΛληνική'Τι μου λες?
Τουλάχιστον υπερασπίζονται τα Ελληνικά συμφέροντα κι όχι κάποιο εβραικό δόγμα στο όνομα του ΣτάλινΤο ΚΚΕ είναι δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενο, προσπαθεί να τους εξασφαλίσει ανθρώπινους μισθούς και συνθήκες διαβίωσης, παιδεία για ΟΛΟΥΣ, υγεία για ΟΛΟΥΣ. Το μόνο που έχει να αντιπαραθέσει η συμμορία τραμπουκων που στηρίζετε είναι ότι περνάνε γριούλες το δρόμο και ότι αντί να διασκεδάσουν σε κανένα paintball, κάνουν εξάσκηση σε πακιστάνους με αληθινά πυρά.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.
Γιατί πρακτικά είναι ένα κόμμα που μάχεται μόνον για απεργίες δίνοντας τροφή στον άκρατο καπιταλισμό.
Αυτό έχει αποδειχτεί. -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ, με αριθμούς από σχολιασμό οικονομολόγου φίλου του αδερφού μου, ακομμμάτιστου (δεν λέει καν τι & αν ψηφίζει) - το παραθέτω για να δούμε αν τα βρίσκετε λογικά ή παράλογα αυτά που γράφει (προτείνω να μείνετε στα νούμερα).
*1) Πρόγραμμα Συριζα - Οικονομία
Πρόλογος: 'Για εμάς το πρόγραμμα πάει πέρα από τα συνθήματα και πέρα από τα συγκεκριμένα μέτρα, παρόλο που χρειάζονται κι αυτά. Για εμάς πρόγραμμα σημαίνει αξίες, αρχές..'Δυστυχώς 'πέρα από συγκεκριμένα μέτρα' σημαίνει έλλειψη κοστολόγησης προτάσεων, που θα περίμενε κανείς σε ένα οικ. πρόγραμμα. Επίσης το κείμενο είναι ανοργάνωτο, με 3 διαφορετικές ενότητες που επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα, δηλ. είναι συρραφή 3 κειμένων.
Παρά την προχειροδουλειά, και αριθμητική ασάφεια, δίνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τις αρχικές κατευθύνσεις.
Αρχική κατεύθυνση - δημοσιονομική πολιτική
- 'Η δομή του προγράμματος συνίσταται στη σταθεροποίηση των δημόσιων δαπανών γύρω στο 44% του ΑΕΠ..'
- '..θα πρέπει να καλυφθεί από αύξηση των δημόσιων εσόδων, που υστερούν σημαντικά από το μέσο όρο της ευρωζώνης (41% του ΑΕΠ έναντι 45%) .. σε ορίζοντα τετραετίας (1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο)'
- 'διαγραφή μεγάλου μέρους του συσσωρευμένου χρέους.. αναστολή πληρωμής των τόκων μέχρις ότου ανακάμψει η οικονομία'
Αυτά μόνο λέει το Συριζα για το δημοσιονομικό, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε με βάση γνωστά στοιχεία:
Το 2011 οι δαπάνες (χωρίς τόκους) ήταν 43% του ΑΕΠ, και ο στόχος για το 2012 είναι 42% (το 2009 ήταν 48%). Οπότε, στόχος του Συριζα είναι κατάργηση μειώσεων του 2012, και μια μικρή αύξηση από το 2011. Τά έσοδα ήταν 41% το 2011, με στόχο το 2012 43%. Ο Σύριζα θα μειώσει το στόχο στο 42% για φέτος, και μετά +1% το έτος εώς το 45% το 2015.
Σύμφωνα με το Συριζα θα έχουμε ΕΛΕΙΜΜΑ (ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ) 2% το 2012, 1% το 2013, και τέλος πλεόνασμα 1% το 2015. Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει πλεόνασμα 1% το 2012 και 4% το 2013. Το πλεόνασμα του 4% χρείαζεται για να πληρώνονται οι τόκοι, και να μειώνετε έτσι το χρέος.
Στα έσοδα υπολογίζεται και το ΕΣΠΑ (από την ΕΕ) που χρηματοδοτεί τις δαπάνες των δημ. επενδύσεων - χωρίς το ΕΣΠΑ τα έσοδα είναι 2% του ΑΕΠ λιγότερα. Όταν η νεα κυβέρνηση στην Ουγγαρία αποφάσισε να μην εφαρμόσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί, η ΕΕ έκοψε τηνχρηματοδότηση αυτή (μετά από μερικόυς μήνες η Ουγγαρία συμφώνησε και πάλι).
2) Τσάμπα δάνεια για πάντα!
Το οικ. πρόγραμμα του Συριζα προτείνει μια ήπια προσαρμογή με στόχο ΕΛΕΙΜΜΑ (ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ) 2% φέτος, ισοσκελισμός το 2014, και πλέονασμα 1% το 2015. Το μεσοπρόθεσμο προβλέπει πλέονασμα 1% για φέτος και 4% το 2014 για να πλήρωνονται οι τόκοι, και να μειώνεται το χρέος.
Αφού δε θα έχουμε πλέονασμα το 2012 και 2013 θα πρέπει να μας δανείσει κάποιος λεφτά για να πληρώσουμε τις δαπάνες μας.
Ταυτόχρονα, λέγοντας ότι ο τελικός στόχος μας για πλεόνασμα είναι 1%, σημαίνει ότι δε θα πληρώσουμε ποτέ τους τόκους μας. Ο Συριζα δε κρύβεται όμως και ζητά: 'διαγραφή μεγάλου μέρους του συσσωρευμένου χρέους.. αναστολή πληρωμής των τόκων μέχρις ότου ανακάμψει η οικονομία.'
Για να μας φτάνει όμως το 1% για τους τόκους, θα πρέπει να διαγραφεί πχ τουλάχιστο αλλό 1/3 από το χρέος μας (στο 80-100% του ΑΕΠ) και να πληρώνουμε επιτόκο 1-1,25%. Πως θα γίνει όμως αυτό όταν η Γαλλιά, Ιταλία και άλλες χώρες έχουν και αυτές χρέος 80-120%, και πληρώνουν τόκους απο 2,5-4 και 5%; (εμέις τώρα πληρώνουμε 3,5% - λιγότερο από την Ιταλία!).
Πόσο πιθανό είναι η ΕΕ να δεχτεί να μας μειώσει το χρέος σε επίπεδα μικρότερα της Πορτογαλίας. Ιταλίας και Ιρλανδίας, και ταυτόχρονα να μας δανείζουν αυτές και άλλες χώρες σε επιτόκια ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ αυτά που δανείζονται οι ίδιοι; Και όλα αυτά γιατί εμείς δε θέλουμε να πληρώνουμε 3,5% επιτόκιο, αυτό δηλ. που πληρώνουν οι ίδιες κάνοντας κουμάντο στα οικονομικά τους;
Ξεχάσαμε βέβαια ότι ζητάμε να μας δανείσουν και το 2012 και 2013 γιατί δε μας φτάνουν. Επίσης όμως, μισές από τις δημ. επενδύσεις μας χρηματοδοτούνται από την ΕΕ (ΕΣΠΑ) - τα έσοδα είναι 2% του ΑΕΠ. Εάν όπως λέει η κοινή λογική (και η εμπειρία της Ουγγαρίας) μας τα κόψουν όταν τους πούμε τα παραπάνω, τότε το πρόγραμμα του Συριζα δε θα ισοσκελιστεί ποτέ!
Δηλ. θα πρέπει να βρούμε άλλους να μας ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΩΣ, και ΤΣΑΜΠΑ!
Και αυτό εντέλει είναι το συμπέρασμα από το πρόγραμμα του Συριζα.*
Δεν ξερω απο που εχει παρει τα στοιχεια (εσοδα και δαπανες για το 2011 και προυπολογισμος εσοδων και δαπανων για το 2012), αλλα για το 2012 προβλεπεται πρωτογενες ελλειμμα γυρω στα 5 δις. Με ΑΕΠ για το 2012 που υπολογιζεται γυρω στα 200δις μας κανει πρωτογενες ελλειμμα ισο περιπου με 2,5% του ΑΕΠ , το οποιο δεν συμφωνει με πλεονασμα 1% που αναφερει (εσοδα 43% και δαπανες 42% για το 2012).
Εκτος του οτι φαινεται να μην επαληθευεται ο προυπολογισμος , αυτο που εχει σημασια ειναι το πως επιτυγχανεται η δημοσιονομικη σταθεροποιηση (το αν ο τροπος ειναι κοινωνικα δικαιος ) . Μεχρι τωρα εχουμε σημαντικη πτωχοποιηση μεγαλου τμηματος των χαμηλων στρωματων, μειωση του βιοτικου επιπεδου και ανασφαλεια για τα μεσαια στρωματα , καταστροφη μερους του παραγωγικου ιστου (λουκετα σε μικρομεσαιες επιχειρησεις) , μειωση του κοινωνικου κρατους και των κοινωνικων δαπανων , αναδιανομη εναντιον της εργασιας , κτλ.
Ο συριζας , με λιγα λογια , λεει : θα σας πληρωσουμε το χρεος και θα επιτυχουμε τη δημοσιονομικη σταθεροποιηση αλλα με δικαιο τροπο και χωρις να γαμησουμε τις ζωες μας.
Τωρα , λοιπον, που ο φιλος του αδελφου σου εκανε την κριτικη του ας μας πει και αν συμφωνει και με τις συνεπειες της εφαρμογης του μνημονιου και κυριως να μας πει οτι το προγραμμα του συριζα το συγκρινω με αυτο το προγραμμα του κομματος που θα ψηφισω και λεω οτι ο συριζας ειναι καραγκιοζης γι΄ αυτους τους λογους. Και να μη ξεχασει οτι το μνημονιο προβλεπει επιπλεον μετρα υψους (νομιζω) 14 δις.
Ευχαριστώ για την τοποθέτηση Δημήτρη, θα του μεταφέρω τα σχόλιά σου και ελπίζω να [μας] απαντήσει.
Στο μεταξύ θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο:
Όταν μιλάς για 'συνέπειες της εφαρμογής του μνημονίου' και για 'σημαντικη πτωχοποιηση μεγαλου τμηματος των χαμηλων στρωματων, μειωση του βιοτικου επιπεδου και ανασφαλεια για τα μεσαια στρωματα , καταστροφη μερους του παραγωγικου ιστου (λουκετα σε μικρομεσαιες επιχειρησεις) , μειωση του κοινωνικου κρατους και των κοινωνικων δαπανων , αναδιανομη εναντιον της εργασιας, κτλ', πιστεύεις ότι αυτά είναι αποτέλεσμα της ΣΩΣΤΗΣ εφαρμογής του μνημονίου, ή της συνεχιζόμενης προσπάθειας των ανίκανων που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού να κοροϊδέψουν και τους [λίγους ίσως] σκληρά εργαζόμενους και τίμιους Έλληνες και τους δανειστές μας, με οριζόντιες περικοπές σε μισθούς & συντάξεις, βαρύτερη φορολόγηση, ηλίθια τεκμήρια, 'έκτακτες εισφορές', κλπ, κλπ (αντί για ουσιαστικές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις - π.χ. μηχανογράφηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κλπ) έτσι ώστε να συνεχίσουν να σιτίζουν τους ένα σωρό χαραμοφάηδες που διόριζαν τόσα χρόνια με αντάλλαγμα ψηφαλάκια και τώρα 'δυσκολεύονται' να ξεριζώσουν?Απλά αναρωτιέμαι πώς το βλέπεις.
-
Δες την δημοσσκοπηση του πανεπηστημιου Πατρων που ειναι και η πιο εγκυρη.Γι αυτό εχουν λυσάξει σαν τα σκυλιά.
ρυμμένο στη σκιά της μόνιμης διαμαρτυρίας, της ανέξοδης ανυπακοής που εκφράζεται μέσα από μια μονολιθική αντίληψη άρνησης της επαναστατικότητας και χωρίς καμιά πρόταση αστικής διακυβέρνησης, στερείς από την αντιπολίτευση κι αυτήν ακόμα τη αιτία σοβαρότητας του λόγου... Κατακαημένο ΚΚΕ, πως σε κατάντησε η Παπαρήγειος «παπαρολογία!»
όπως λέει κι ο Χάρρυ Κλύνν.ΧΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ
-
ΥΓ Συμφωνω ανησυχητικά με τον Ρηαλζευς, λες να αρχίσω να θεωρω σημαντικό το κατασκευαστων;
Και σε είχα παρεξηγήσει ρε σύντροφε αλλά τελικά σε !
GET A ROOM, you two!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Όταν μιλάς για 'συνέπειες της εφαρμογής του μνημονίου' και για 'σημαντικη πτωχοποιηση μεγαλου τμηματος των χαμηλων στρωματων, μειωση του βιοτικου επιπεδου και ανασφαλεια για τα μεσαια στρωματα , καταστροφη μερους του παραγωγικου ιστου (λουκετα σε μικρομεσαιες επιχειρησεις) , μειωση του κοινωνικου κρατους και των κοινωνικων δαπανων , αναδιανομη εναντιον της εργασιας, κτλ', πιστεύεις ότι αυτά είναι αποτέλεσμα της ΣΩΣΤΗΣ εφαρμογής του μνημονίου, ή της συνεχιζόμενης προσπάθειας των ανίκανων που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού να κοροϊδέψουν και τους [λίγους ίσως] σκληρά εργαζόμενους και τίμιους Έλληνες και τους δανειστές μας, με οριζόντιες περικοπές σε μισθούς & συντάξεις, βαρύτερη φορολόγηση, ηλίθια τεκμήρια, 'έκτακτες εισφορές', κλπ, κλπ (αντί για ουσιαστικές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις - π.χ. μηχανογράφηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κλπ) έτσι ώστε να συνεχίσουν να σιτίζουν τους ένα σωρό χαραμοφάηδες που διόριζαν τόσα χρόνια με αντάλλαγμα ψηφαλάκια και τώρα 'δυσκολεύονται' να ξεριζώσουν?Απλά αναρωτιέμαι πώς το βλέπεις.
Άμα υσχύει αυτό, ότι δηλαδή με τα μέτρα εξαπατήσαμε τους δανειστές μας τότε αυτοί δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από το ΣΥΡΙΖΑ και όταν θα πάει να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση με ακριβώς αυτές τις θέσεις (όχι οριζόντιες περικοπές, όχι στη φορολόγηση των χαμηλών στρωμάτων, όχι στα ηλίθια τεκμήρια, πάταξη της φοροδιαφυγής) θα του πούν 'καλώστονα κι ας άργησε'. Επομένως προς τι η κινδυνολογία για έξοδο από την ευροζώνη, περιθωριοποίηση κλπ?
Δυστυχώς δεν είναι όμως έτσι.
Κατά τη γνώμη μου και με δεδομένο ότι :
1)όλοι πλέον στο Ελλάντα (και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι ) παραδέχονται ότι με την εφαρμογή αυτής της δανειακής σύμβασης το χρέος είναι μη βιώσιμο,
2) τα παλικάρια του δντ και οι υπόλοιποι είναι τόσο μανούλες και έχουν ξανακάνει άπειρες φορές την άσκηση επομένως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο για αλλού να πηγαίνανε και αλλιώς να τους βγήκε,
3)το Ελλάντα είναι χρυσορυχείο για αυτούς (γαιοπολιτική θέση, ορυκτός πλούτος, φυσική ομορφιά, εντός της ευροζώνης),είναι αναμφισβήτητο ότι η ιστορία ήταν προμελετημένη, καρφωτή και λαδωμένη που λέει και ο Τσιτσάνης: να βάλουνε το Ελλάντα στο χέρι.
Απο κει και πέρα η ιστορία γνωστή.
Το στοίχημα λοιπόν είναι να τους δείξουμε ότι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο...
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες