-
Επαναφορά κατώτατου μισθού. Αποκατάσταση κατώτατων συντάξεων. Επίδομα ανεργίας για 2 χρόνια (samaras version ΚΑΙ στους ελ. επαγγελματίες). Αυτά και άλλα άμεσα.
**ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??? **
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Η 'παροχολογία' που μπαίνει στη λογική διαπραγματεύσεων δεν είναι ωμό πολιτικό ψέμα, αλλά καλλιέργεια ελπίδων σε ένα λαό που θέλει αυταπάτες και με αυτό το κριτήριο ψηφίζει. Αν αυτό εμποδίσει την εκλογή των επικίνδυνων δεν με χαλάει ...Δηλαδή να ψηφίσουμε αυτούς λένε ψέματα και παπατζηλίκια, προκειμένου να μη βγούν αυτοί που ...λένε ψέματα και παπατζηλίκια!
Το γεγονός είναι, ότι αυτή τη στιγμή η πιό υπεύθυνη φωνή στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
Τι λένε οι φωτεινοί παντογνώστες του forum.... Για αυτό;;;
Παρεμπιπτόντως, γιατί 'έπρεπε να κλείσει' το ΤΤ; Αν μη τι άλλο, ήταν η τράπεζα που άπλωσε τα πόδια της λιγότερο έξω από το στρώμα απ'όλες τις άλλες...
Τα παραπάνω απαντούν τουλάχιστον στα περί διαφθοράς, σπαταλών, φοροδιαφυγής. Το κατά πόσο θα τα κάνει, θα αποδώσουν, κτλ είναι προς συζήτηση...
+1, αλλά είναι ασαφή γενικόλογα. Άσε που όταν χαριεντίζεται με το Φωτόπουλο σε κάνει να κρατάς και μικρό καλάθι...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν καταλαβαινω την επιθεση στον μγιακωβο ( δεν αναφερομαι καν στο υφος για αγορακια κλπ πιπες γιατι ειναι γτπ ).
Στο συγκεκριμενο θεμα και η αντιθετη πλευρα μας εχει φλομωσει στην πιπα χωρις να φερει οποιοδηποτε στοιχειο, εχοντας μαλιστα και εσωτερικη πληροφορηση.
Ο καθενας εδω μεσα μπορει να σταθμισει την αξιοπιστια των λεγομενων του.Και εφοσον νασς το μονο που θα μπορουσε να σου δωσει ειναι ενα νουμερο το οποιο δεν μπορεις να διασταυρωσεις απο πουθενα, ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι ακριβως περιμενεις.
Δεκτον οτι δεν τον πιστευεις, εφοσον θεωρεις οτι δεν ειναι αξιοπιστος, αλλα το να σου παρουσιασει στοιχεια γι αυτο το θεμα δεν νομιζω οτι εχει νοημα, γιατι καλλιστα μπορεις να του πεις οτι ειναι ψεμματα:)Καταρχήν δε θεωρώ ότι επιτέθηκα (βαρειά λέξη) σε κανέναν. Και το ύφος μου ήταν νομίζω ευπρεπές.
Κατά δεύτερο, πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε αν αυτά που λέμε είναι ΑΠΟΨΕΙΣ ή/και ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ (για τα οποία δεν χωράει απόδειξη, οι απόψεις ως γνωστόν είναι σαν τις κωλοτρυπίδες όσο για τις προσωπικές εμπειρίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, εκτός και αν αμφισβητείς ανοικτά τη συνολική αξιοπιστία του συνομιλητή δηλ. λέει φίδια) ή παρουσιάζονται ως ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Για τα τελευταία θεωρώ ορθό, στα πλαίσια του ορθού και καλόπιστου διαλόγου, να συνοδεύονται από τεκμηρίωση, ιδιαίτερα μάλιστα αν πάνω τους στηρίζεται ολόκληρη επιχειρηματολογία ή/και πολιτική άποψη.
Οπως λοιπόν έχω ζητήσει τέτοια τεκμηρίωση από πολλούς (πχ. τον christos.dimou για το θέμα της αμοιβής των μηχανικών χώρια που κάθε τόσο του κολλάω για τη ΔΕΗ), όπως θεωρώ εύλογο να ζητείται τέτοια τεκμηρίωση και από μένα (πχ. στη συζήτηση που είχα με τον dimitris_f για τη φορολόγηση του κεφαλαίου κάθισα και έψαξα τα στατιστικά στοιχεία, τις ερμηνείες τους κοκ.), έτσι είμαι νομίζω δίκαιος να ζητώ και από τον mjacob τεκμηρίωση σε πολύ σοβαρές κατηγορίες, που παρουσιάζονται ως γεγονότα αλλά δε συνοδεύονται από ουδεμία τεκμηρίωση.
Ούτε υποκριτής είμαι (δηλαδή αυτό rx8_drifter δεν σου κάνει για 'επίθεση' έτσι ? ΟΚ...) ούτε έχω κάποια ατζέντα, απλώς κάνω αυτό που θα έκανα σε οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση. Απλά δεν είναι το στυλ μου να πιστεύω οτιδήποτε μου λέει οποιοσδήποτε και, αν επιμένει τόσο πολύ χωρίς να τεκμηριώνει όσα λέει, ενοχλούμαι. Προσωπικό βίτσιο.
Αν ο mjacob προσβάλλεται που δεν τον πιστεύω, λυπάμαι, life sucks. Είτε δύσπιστο με πει (αλήθεια) είτε κακόπιστο (ψέμματα), δεν θα στεναχωρηθώ. Οπως είπαμε, life sucks
Αυτά και ας το κλείσουμε εδώ.(Και σαφώς ένα νούμερο δεν θα μου έλεγε τίποτα και δε ζήτησα ένα νούμερο αλλά κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο).
-
Nass σου απάντησα πολύ σαφώς ποιο ήταν το πρόβλημά μου και δεν νομίζω ότι χωράει η οποιαδήποτε αμφιβολία για το κατά πόσον προσεβλήθην που δεν με πίστευες.
aka
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Εγώ μετέφερα κάτι. Έχεις διάθεση να το πιστέψεις; Καλώς. Δεν έχεις; Μην το πιστέψεις. Το να σου γράψω ένα εξίσου ατεκμηρίωτο νούμερο δεν προσφέρει τίποτα απολύτως και ο μόνος που πετάει τη μπάλα έξω από γήπεδα πλανήτες και ηλιακά συστήματα είσαι εσύ.Αν δεν γουστάρεις να με πιστέψεις απλώς γράφτο. Δεν είναι κακό. Το ίδιο θα μου έγραφες αν σου έλεγα και ένα νούμερο κ.ο.κ.
όλα τ' άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
-
Καλά συνεχίστε να τσακώνεστε εσείς. Εγώ πάντως σας βρήκα τη λύση για περισσότερη δημοκρατία ΚΑΙ ανάπτυξη:
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου (γιατί σιγά μη φτιαχθεί καμμιά κυβέρνηση τώρα) θα κατεβάσω το κόμμα Λ.ΕΥ.ΚΟ (Λαϊκό ΕΥρωπαϊκό ΚΟμμα) με το εξής πρόγραμμα:
Αν μας ψηφίσετε υποσχόμαστε
- να μην πατάμε σχεδόν ποτέ στη Βουλή
- όταν παριστάμεθα σε ψηφοφορίες να ψηφίζουμε μόνο 'ΠΑΡΩΝ'
- ο μισθός όλων των βουλευτών μας και η κρατική επιχορήγηση να πάνε εξ'ολοκλήρου σε ένα κοινό fund το οποίο θα χρηματοδοτεί startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων το business plan θα ανεβαίνει σε δικτυακή πλατφόρμα, ανάλογα με τα likes που θα μαζεύει από οποιονδήποτε πολίτη
Έτσι θα σας προσφέρω ΚΑΙ καλύτερης ποιότητας δημοκρατία (το λευκό θα έχει νόημα) ΚΑΙ ανάπτυξη μέσω δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Πρωτού αρχίσετε να γελάτε , τα πρώτα 2 ελπίζω να σας δείχνουν πόσο έχουν ανάγκη αναθεώρησης οι θεσμοί της δημοκρατίας σήμερα (ανυπαρξία πραγματικής αντιπροσώπευσης στη βουλή + ΓΤΠΚ η παρουσία των βουλευτών και η συνεισφορά τους, καθοδηγούμενη μόνο από κομματικές γραμμές) και το 3ο για να σας δείξει ότι η μάσα του στυλ ΕΣΠΑ δεν πρόκειται ποτέ ούτε να δημιουργήσει ποτέ ανάπτυξη ούτε θέσεις εργασίας.
-
Ολοι μαζί για μια γαλάζια βόρεια ελλάδα.
-
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο για ευχολόγιο μου κάνει. Συμφωνώ με πολλά από αυτά, δεν νομίζω ότι διαφωνούν και πολλοί, αλλά το ερώτημα είναι το εξής : Έστω ότι είναι σωστά κοστολογημένα (λέμε τώρα), έστω ότι οι αντιδράσεις απ' έξω θα είναι διαχειρίσιμες (μάλλον λέμε παπαριές τώρα), πως θα τα εφαρμόσει μια κυβέρνηση με δεκανίκια, είκοσι συνιστώσες, σαράντα τάσεις, τριανταδύο αποχρώσεις και δυο τρία κόμματα (γιατί αυτοδυναμία δεν θα έχει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις), και σε πόσο χρόνο θα πάρουν σάρκα και οστά.
Δε συζητώ με τις αντιδράσεις, πες ότι θα τις κάμψεις στο τέλος. Θα ήθελα να δω βέβαια π.χ. πως θα κάμψεις τις αντιδράσεις των μονίμων τζαμπατζήδων εφοπλιστών που κατέχουν απόλυτα και το κας και τα μέσα παραγωγής στον τομέα τους και δουλεύουν με αραπάδες εδώ και χρόνια, ή των λαμογιοεργολάβων ή των λαμογιοΜΜΕδων, ή των κατ΄επάγγελμα παραμυθάδων συνδικαληστών του δημοσίου, τέκνα εν πολλοίς των δυνάμεων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, θα έχει πολύ ενδιαφέρον. -
Καθε προγραμμα το οποιο δεν περιλαμβανει οικονομικα δεδομενα και χρονοδιαγραμμα ειναι ευχολογιο.
θα κανουμε αυτο, θα κοστισει τοσο, θα ολοκληρωθει τοτε.
-
Το μνημόνιο πάντως περιέχει. Απ' όλα .
-
ο Σταθακης παντως μονος του ειπε οτι το προγραμμα τους δεν ειναι κοστολογημενο
δλδ, υποσχομαστε πραγματα ανεξαρτητα του ποσο θα κοστισουν. Ωραια.
-
Γιατί κοστολόγησε ποτέ κάποιος το πρόγραμμα του;
Το πρόβλημα spiro για μένα δεν είναι αυτό.
Το πρόβλημα είναι αν βγει μετά τις εκλογές ο Τσίπρας και πει 'dum spiro (όχι εσένα) spero, ο Σταθάκης παίρνει τον πούλο και έρχεται στο προσκήνιο ο Στρατουλάκης και ο Γλεζάκης. Κάτι παρόλες που είχαμε πει για έλεγχο ΔΟΥ ήταν χιουμοράκι να περνάει η ώρα, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τον pluto'.Και ο pluto στο μεταξύ θα έχει φύγει για τη Λιμνούπολη...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Γιατί κοστολόγησε ποτέ κάποιος το πρόγραμμα του;Το πρόβλημα spiro για μένα δεν είναι αυτό.
Το πρόβλημα είναι αν βγει μετά τις εκλογές ο Τσίπρας και πει 'dum spiro (όχι εσένα) spero, ο Σταθάκης παίρνει τον πούλο και έρχεται στο προσκήνιο ο Στρατουλάκης και ο Γλεζάκης. Κάτι παρόλες που είχαμε πει για έλεγχο ΔΟΥ ήταν χιουμοράκι να περνάει η ώρα, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τον pluto'.Και ο pluto στο μεταξύ θα έχει φύγει για τη Λιμνούπολη...
κακως δεν το εχουν κανει.
ειδικα τωρα που πραγματικα δεν υπαρχει σαλιο, το να βγαινεις και να υποσχεσαι πραγματα τα οποια ουτε ο ιδιος δεν γνωριζεις ποσο θα κοστισουν, ειναι τραγικο. Και δεν το λεω μονο για τον Τσιπρα. Και ο Σαμαρας τα ιδια εκανε χθες. Εσυ θα τολμουσες στην εταιρια σου να παρουσιασεις προγραμμα μη κοστολογημενο και χωρις χρονοδιαγραμμα; Θα γελαγε το παρδαλο κατσικι...
και τωρα η Δουρου στο ΣΚΑΙ που την ρωτησαν ποσο κοστιζει το προγραμμα, απαντησε... 'η οικονομικη κατασταση του κρατους ειναι τραγικη, αλλα υπαρχουν χρηματα για μισθους και συνταξεις, υγεια, παιδεια'. Καμια απαντηση για το κοστος.
-
Όντως για κάτι τέτοια χρειάζεται ένας Τζήμερος Ξανά!, αλλά αυτός δεν έχει πτυχίο ΑΣΟΕΕ οπότε μπορεί να κάνει λάθος στους υπολογισμούς.
Ενώ ο Παπακωνσταντίνου που έχει βγάλει κοτζαμαν LSE... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όντως για κάτι τέτοια χρειάζεται ένας Τζήμερος Ξανά!, αλλά αυτός δεν έχει πτυχίο ΑΣΟΕΕ οπότε μπορεί να κάνει λάθος στους υπολογισμούς.
Ενώ ο Παπακωνσταντίνου που έχει βγάλει κοτζαμαν LSE...Το πρόβλημα με τους διαχειριστές/λογιστές είναι ότι δεν υπολογίζουν το ανθρώπινο κόστος παρά κοιτάνε μόνο τα νούμερα στα χαρτιά. Το είδαμε καλά και από τον δήθεν σοσιαλιστή Σημίτη αυτό. Φαντάσου να βγει ένας οπαδός του νεοφιλελευθερισμού σαν αυτό το Σίχαμα-Ξανά. Ο Θεός να μας φυλάει...
-
Γι αυτό χρειάζεται συνδυασμός.
Δεν είπαμε να είναι μόνο λογιστές, αλλά αν δεν έχεις ένα άτομο να σου μετράει τα κουκιά χτίζεις κάστρα στην άμμο.
Οι λογιστές δεν είναι απαίσια τέρατα με σιχαμερή όψη, ουρά και λέπια αντί για επιδερμίδα.
Μπορεί κάλλιστα ένας λογιστής να σου υπολογίσει στο σέντσι πόσα χάνεις από φοροδιαφυγή, να σου πει πόσα θα κερδίσεις αν ρίξεις πρόστιμα εκεί που πρέπει και αντίστοιχα να σου πει να μειώσεις φπα ή να αυξήσεις κατώτατες συντάξεις.Ελπίζω μέσα στις επόμενες μέρες οι δημοσιογράφοι να στριμώξουν τους συριζαίους για να δούμε τι ακριβώς εννοούν με το point για τις ΔΟΥ...
εδιτ:
Βασικά και για να ελέγξεις τον pluto θες λογιστές και μάλιστα πολλούς.
Αν αυτό που σκοπεύουν να κάνουν είναι απλά να ρίξουν μέτρα χωρίς να εξασφαλίσουν τον τρόπο είσπραξης (κοινώς τα κορόιδα θα πληρώσουν επειδή οι αγωνιζόμενοι εφοριακοί θα δίνουν αγώνα), τότε απλά θα παίζουν το πτηνό τους. -
Νομίζω ότι ο κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να συμβουλεύεται τους τεχνοκράτες.
Ο πολιτικός θέτει τις κατευθυντήριες γραμμές, δεν στήνει μόνος του πχ την οικονομική πολιτική.
Για να γίνει πιο κατανοητό, ο Πρωθυπουργός θα πει ότι θα βελτιώσει την άμυνα της χώρας και θα συμμαχήσει με Ισραήλ ή την Αρμενία. Αλλά δεν θ' αποφασίσει ποια οπλικά συστήματα θα αγοράσει η Ελλάδα, ούτε πόσες ασκήσεις θα κάνει, ούτε πού θα στήσει στρατόπεδα. Αυτά είναι για τους ειδικούς.
Ακόμα όμως και ο πολιτικός που θα τύχει να είναι τεχνοκράτης, δεν πρέπει να κάνει κουμάντο μόνος του. Θα φωνάξει 10 ειδικούς και θα ζητήσει γνώμες για να καταλήξει στη σωστότερη απόφαση, κοιτώντας τα νούμερα. Γιατί χωρίς νούμερα, δεν θα βγει το πρόγραμμα και είτε θα πέσει έξω, είτε θ' αναγκαστεί ν' αρχίσει τις τούμπες.
edit: αυτό που λέει ο EDDIE
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ενώ ο Παπακωνσταντίνου που έχει βγάλει κοτζαμαν LSE...Το πρόβλημα με τους διαχειριστές/λογιστές είναι ότι δεν υπολογίζουν το ανθρώπινο κόστος παρά κοιτάνε μόνο τα νούμερα στα χαρτιά. Το είδαμε καλά και από τον δήθεν σοσιαλιστή Σημίτη αυτό. Φαντάσου να βγει ένας οπαδός του νεοφιλελευθερισμού σαν αυτό το Σίχαμα-Ξανά. Ο Θεός να μας φυλάει...
γιατι το θεωρεις σιχαμα?τι εχει που δεν σε εκφραζει?εκτος απο την παραμονη στην ευρωπη κ το μνημονιο?
-
-
Ναι, σε αυτή τη βάση συμφωνούμε. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα προς το συμφέρον του λαού κοιτώντας και τα νούμερα και όχι προς το συμφέρον των νούμερων κοιτώντας και λίγο τον λαό. Τα νούμερα δεν είναι αυτοσκοπός! Δυστυχώς για τους τεχνοκράτες συνήθως είναι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το αριστερίστικο τσιτάτο 'οπου ευδοκιμούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι ανθρωποι' είναι το ίδιο γελίο και ηλίθιο με το 'δεν έχει κολλήσει ουτε ενα ένσημο'
αμα ξέρεις να κάνεις εστω πρόσθεση καταλαβαίνεις οτι είναι μαλακία ολκής.
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες