-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ναι το ξερουμε τον εψαχναν για να του παρουν αυτογραφο
ομοιος ομοιω.
ειναι γνωστο οτι οι ματατζηδες και μεγαλο κομματι της αστυνομιας οπως και οι χρυσαυγιτες ειναι ατομα με ψυχιατρικα προβληματα. επισης εχουν μπλοκαρει και στο παρελθον ερευνες για τη χρυση αυγη. -
-
Η ταπεινή μου άποψη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης αυτού του θέματος !!! Ο καθένας έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και κανείς δεν θα του αλλάξει γνώμη !!! Το μόνο που γίνεται είναι να υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις και ο καθένας προσπαθεί να αποδείξει το δίκιο του με αποτέλεσμα να χαλάνε καρδιές !!!
Η ιστορία θα δείξει αν η ψήφος του καθενός ήταν σωστή ή λάθος !!!
Οπότε γνώμη μου -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Η ταπεινή μου άποψη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης αυτού του θέματος !!! Ο καθένας έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και κανείς δεν θα του αλλάξει γνώμη !!! Το μόνο που γίνεται είναι να υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις και ο καθένας προσπαθεί να αποδείξει το δίκιο του με αποτέλεσμα να χαλάνε καρδιές !!!
Η ιστορία θα δείξει αν η ψήφος του καθενός ήταν σωστή ή λάθος !!!
Οπότε γνώμη μουεγω ειμαι αναποφασιστος παντως
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω ειμαι αναποφασιστος παντως
Θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις τα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εγώ ήμουνα ενάντια στο σύστημα αλλά εσείς (θα θυμάσαι φαντάζομαι ) με προρέπατε να φύγω έξω αν δεν μου αρέσει εδώ,έτσι ειναι κι αν γουστάρω.
Πως αλλάζουν όμως οι καιροί εε?
Ε τώρα σας λέω ευθέως και ευθαρσώς εγώ θα μείνω εδώ,έχω δουλειά και δε θα σταματήσω να έχω δουλειά,εύχομαι να ψάχνετε όλοι σας δουλειά στην αραπιά και να λοιμονοκτονείτε........και δεν λυπάμαι για κανέναν που υποστηρίζει ακόμα τη σαπίλα.
Οτι αξίζει ο καθένας ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.Συνέχισε να μας διασκεδάζεις
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@manosk
δλδ στις περασμένες εκλογές που δεν έχει ΘΑ, θες να μου πεις ότι πήρες ξεκάθαρη θέση;Τα περί αδειών που δεν θα ζητήσεις για να εκφραστείς, άστα για πουθενά αλλού καλύτερα καημένε κατατρεγμένε δεξιέ, εδώ δεν νομίζω ότι σου έχει ζητήσει κανείς να μην εκφράζεσαι. Τα σχεδόν 30.000 post σου είναι μια καλή απόδειξη γι' αυτό.
Επί τω προκειμένω.
υπάρχει το -πάντα ασφαλές και φυγόπονο- Λευκό ή η εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή αποχή. Δύσκολα τους μαντρώνεις να λάβουν ευθύνη, γιατί έχουν εντρυφήσει στην ανευθυνότητα, είναι ειδικοί στο να μην παίρνουν θέση, αλλά να σηκώνουν το δάχτυλο καθισμένοι στον Όλυμπο.
κάνεις ή δεν κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι κοροϊδεύεις κάποιους άλλους;
Γιατί και δάχτυλο σηκώνεις από τον όλυμπο
Και το μαντρωμα δεν το δέχεσαι γιατί όποτε σε βολεύει 'εγώ βρε παιδιά μια φορά ψήφισα μόνο ΝΔ και ποτέ ξανά'
Και την πολιτική της υποστηρίζεις
Και τη φυγόπονο της εξωκοινοβουλευτικής επιλέγεις
Και την ειδικότητα στο να μην παίρνεις θέση την έχειςΓια πολλά από αυτά τα ποσταρίσματα που μετράς, υπάρχουν πολλαπλάσια ειρωνικά, άστοχα, εχθρικά, απαξιωτικά.
Τι να κάνουμε τώρα, να βάλουμε τα κλάματα;Πολιτικές υποστηρίζω και θα υποστηρίζω. Θετικές κοινωνικές πρακτικές το ίδιο. Δεν απαγορεύεται νομίζω.
Ούτε στόχος είναι να βγει ή να μη βγει σταθερή κυβέρνηση.
Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να είσαι συνέχεια εκτός, κάνοντας κριτική Λάκη Λαζόπουλου, αλλά επιλέγοντας να μη δέχεσαι ν' αναλάβεις την ευθύνη οποιασδήποτε επιλογής, γιατί δεν σε εκφράζει τάχα το σύστημα.
Το ίδιο σύστημα που τροφοδοτεί ο καθένας με την καθημερινή του δραστηριότητα BTW. Κι όσο κι αν λέει 'Δεν έχω τρόπο να πράξω διαφορετικά', η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να πράξει πολύ διαφορετικά. Τα έχουμε ξαναπεί, δεν το δέχεσαι εσύ κι άλλοι, δεν θα βάλουμε πλερέζες. ΠΟΛΛΟΙ συμφωνούν μ' εμένα.Και ψάχνομαι πάντα σε κόμματα που δείχνουν ότι έχουν ορισμένες λύσεις σε πραγματικό επίπεδο, όχι παρατάξεις διαμαρτυρίας, αντίδρασης ή εκτόνωσης που ονειρεύονται γκόμενες και πιλάφια σε βιβλιογραφικούς παραδείσους.
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Ούτε εγώ έχω αποφασίσει.
Γι' αυτό αρχίστε να με καλοπιάνετε οι οργανωμένοι. -
Έχω τη γνώμη ότι η λύση σε πραγματικό επίπεδο είναι να συμπυκνώσει ο Έλληνας την σκέψη του και να μην επιτίθεται ο ένας στον άλλο για τις απόψεις του. Η γηπεδοποίηση της πολιτικής έχει καταντήσει κουραστική, δεν είναι ανάγκη επειδή ο τάδε ψηφίζει το τάδε κόμμα να του καταλογίζω την κατάντια της Ελλάδος, και αντίστροφα. Εξάλλου, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τα κίνητρα του οποιουδήποτε κόμματος, πολλές φορές ακόμα κι αν το γνωρίζει εκ των έσω.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αυτές τις μέρες έτυχε να βρεθώ σε εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικά παρέες.
Από άτομα που ψήφισαν ΧΑ μέχρι φανατικούς του συριζα.Χωρίς καμία υπερβολή όλοι χάρηκαν που τις έφαγε η Κανέλη.
Οι περισσότερες γυναίκες (όχι μόνο κουμουνίστριες) ήθελαν να συλληφθεί ο Κασιδιάρης.
Αντίθετα οι περισσότεροι άντρες έλεγαν ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ούτε εγώ έχω αποφασίσει.
Γι' αυτό αρχίστε να με καλοπιάνετε οι οργανωμένοι.εσυ προφανως ή θα ψηφισεις ΝΔ για να μη βγει ο Τσιπρας, ή θα ψηφισεις ΔΗΞΑ. Αλλες επιλογες δε βλεπω να σου πω την αληθεια. Εγω τι να κανω;
-
Που ψηφιζεις skye? πατρα?
-
Δεν είναι τόσο απλό.
Εσύ είσαι πιο χαλαρός. You can't lose. Ό,τι κι αν ψηφίσεις, θα υπάρξει 'Κυβέρνηση Αριστεράς'.
-
Πάτρα: Ξυλοδαρμός ΟΝΝΕΔΙΤΗ από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ στο Ρίο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Καραβαμμενος ΝΔημοκρατης εισαι κι εσυ.
Η αλήθεια είναι ότι είμαι Αντι-ΣΥΡΙΖΑ, όπως το βλέπω τώρα! Αν ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάποιος Σταθάκης και όχι ο Τσίπρας μάλλον δεν θα 'λεγες το ίδιο
Mεταξυ μας τωρα, δε σε χαλαει ο τσιπρας.
Με αλλα βγαζεις φλυκταινεςΠροφανώς αναφέρομαι στις διαφορές πολιτικών αντιλήψεων που αντανακλούνται στα δύο αυτά πρόσωπα, τουλάχιστον όπως διακρίνονται από την έως τώρα δημόσια έκθεση τους.
Ο Σταθάκης και άλλοι με παρόμοιες αντιλήψεις, στο βαθμό που πραγματικά υπάρχουν σαν συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κανονικά βρίσκονται στην ΔΗΜΑΡ, φαίνεται να αντιλαμβάνονται την πρωταρχική ανάγκη μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του κράτους και της κοινωνίας. Άκουσα σε κάποια συζήτηση το Σταθάκη να λέει ότι μεταρρυθμίσεις στο Ελληνικό κράτος έγιναν μόνο σε σύντομες περιόδους 3-4 χρόνων επί Τρικούπη, Βενιζέλου και κάποιοι θύλακες το ’50 επί Καραμανλή και προφανώς έχει δίκιο. Ο Σημίτης αποτέλεσε ελπίδα για πολλούς αλλά τελικά δεν μπόρεσε (ή απέφυγε) να τα βάλει με τον πανίσχυρο κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, τη δύναμη των συντεχνιών και του συνδικαλισμού. Ο Μητσοτάκης που επίσης προσπάθησε να βάλει τη κοινή λογική στη πολιτική απέτυχε για παρόμοιους λόγους.
Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή είναι ο αυθεντικός εκφραστής του αριστερίζοντα λαϊκισμού του Ανδρέα Παπανδρέου, της πολιτικής που πολλοί περιγράφουν σαν 'πασοκισμό' και καθόρισε την πορεία της Ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας τις 3 δεκαετίες που οδήγησαν στη κρίση. Κολακεία κάθε αδυναμίας του λαού, ανοχή της ανομίας, καταρράκωση των θεσμών, κρατισμός και πελατειακό πολιτικό σύστημα, διαφθορά και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος! Η ειρωνεία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε από το λαό όταν με ηγεσία το γιο του Ανδρέα προσπάθησε να απαρνηθεί αυτή τη πολιτική, που τώρα φαίνεται ότι προσπαθεί να κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Δεν το λέω επειδή βολεμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή ο Τσίπρας δείχνει να προσφέρει συνειδητά αυτό που τους έλειψε, την ελπίδα ότι το πάρτι θα συνεχιστεί.
Είναι προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος των οπαδών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εγκατέλειψε τα δύο κόμματα όχι για να καταδικάσει καταστάσεις σαν τις συντάξεις σε πεθαμένους και ανύπαρκτους τυφλούς αλλά μάλλον για τη διακοπή τους (φυσικά και για τις περικοπές μισθών). Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, λοιπόν, φαίνεται ότι ανταποκρίνεται σε αυτό το 'αίτημα', το αισθητήριο των ψηφοφόρων δεν μπορεί να κάνει τόσο λάθος. Αλλά από αυτό δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλό!
Ο Τσίπρας λέει ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος του παλιού ΠΑΣΟΚ, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνδικαλιστές του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Από τις αποκρατικοποιήσεις θα γυρίσουμε στις επανακρατικοποιήσεις. Οι δημόσιοι οργανισμοί και οι ΔΕΚΟ θα συνάπτουν προγραμματικές συμφωνίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις (δηλαδή ο ΟΤΕ με τις SIEMENS και ΙΤΡΑΚΟΜ?). Ο δημόσιος τομέας θα επεκταθεί και θα έχουν ευκαιρία να διοριστούν κι άλλοι ΔΥ. Η ενδυνάμωση του κρατισμού μπορεί να δίνει ελπίδα ότι το πάρτι της διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος θα διακοπεί ή θα συνεχιστεί? Θετική είναι η πρόθεση περιορισμού της φοροαποφυγής των πλουσίων (που είναι και απαίτηση του μνημονίου) αλλά παράλληλα εφευρίσκονται ιδεολογήματα για τη φοροδιαφυγή των πολλών αυτοαπασχολούμενων (αναγκάζονται από τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών) που υποδεικνύει ότι τα βάρη θα εξακολουθούν να τα σηκώνουν οι μισθωτοί (οι 'πλούσιοι' των στατιστικών φορολόγησης).
Όλα αυτά παράλληλα με το κύριο ζήτημα που είναι η προτεραιότητα και το ρίσκο που αναλαμβάνεται για τη παραμονή της χώρας στο Ευρώ. Δεν έχεις αμφιβολία ότι ο Σταθάκης πιστεύει ότι η χώρα δεν έχει ελπίδες ευημερίας εκτός Ευρώ (λόγω εμπορικού ελλείματος και εσόδων από τουρισμό και ναυτιλιακό συνάλλαγμα). Αντίθετα δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει με ένα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ που έχει υποσχεθεί τα πάντα (αντιφατικά) και που θα προσπαθήσει να ακροβατήσει στο χείλος του γκρεμού.
Αναμφισβήτητα ο Τσίπρας μπορεί να συρρικνώσει το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, δίνοντας μια κάπως ρεαλιστική προοπτική για ένα μέρος των οπαδών τους, όπως ο Ανδρέας το '81. Αλλά αυτός ο στόχος μπορεί να τον κάνει και πιό επικίνδυνο στις 'ακροβασίες'!
-
Τον Τσίπρα (και δυστυχώς την Ελλάδα) τον έχουν γραμμένο στα @ρχίδια τους όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Απλά επειδή φοβούνται να μη σκάσει η Ισπανία (για την Ελλάδα δεν τους ενδιαφέρει), ότι ευνοϊκές ρυθμίσεις στη λιτότητα, πχ να μειωθούν σταδιακά οι μισθοί και να γίνονται σταδιακά οι απολύσεις ΔΥ, καταφέρουν οι Ισπανοί, ΜΠΟΡΕΙ να ισχύσουν και για την Ελλάδα.
Από την άλλη μεριά μπορεί να μας γ@μήσουν άσχημα για να συμμορφωθούν οι Ισπανοί (αν δούνε ότι στην Ελλάδα τρόφιμα βρίσκουν μόνο στα πακέτα που πετάνε τα αεροπλάνα).
Πάντως ελπίζω να έχουμε ησυχία μέχρι τις Αμερικάνικες εκλογές.
-
Μανο, ειναι ΤΟΣΟ απλο. Αν ψηφισεις εξωκοινοβουλευτικο (εννοω κομμα που ξερεις οτι σιγουρα δεν μπαινει), ενδεχομενως να ενισχυσεις το συριζα . Τι σε προβληματιζει; Μη ντρεπεσαι, μια παρεα ειμαστε, να τα συζητησουμε
Εγω εχω διαφορες δυσκολιες στο τι να ψηφισω. Πιστευω οτι θα αποφασισω τη στιγμη πριν την καλπη τελικαΤριφτη εχεις πμ
-
Μη νομίζεις ότι είμαι τόσο αντίθετος στο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια δοκιμή (ελπίζω, όχι πολύ επώδυνη) θα πείσει.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
[...]
Ωραιο το αρθρο, ιστορικες φυσιογνωμιες της ακροδεξιας Καλεντζης κλπ
[...]Με την ευκαιρία του σχολιασμού.
Που να βρουμε ρε πστη τα βιβλια του καλεντζη
[...]Τσέκαρε τα πμ σου. Και όποιος άλλος τα θέλει σε pdf ('Δημοκρατία ’80 : Κάτεργο', 'Η Μαύρη Βίβλος του Κώστα Πλεύρη') καθώς και το 'Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής', ας μου στείλει πμ.
-
Το δίλημμα του μη-οπαδού που βλέπω στις εκλογές
Να ψηφίσεις ένα από τα αναμενομένα 2 πρώτα, όποιο σου τη σπάει λιγώτερο ή θεωρείς πιο ασφαλές
ή κάποιο από τα 2-3 κόμματα που μπορεί να μπουν στη βουλή και κρίνεις ότι μπορεί να συνεισφέρει θετικά σε μία κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης,
αλλά αν το πρώτο έχει καθοριστική επίδραση σε ότι προκύψει?
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες