-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όπως έχω ξαναπεί είναι καλό που βγήκε από το σκοτάδι η ΧΑ για να συνειδητοποιήσουν μερικοί τον ορισμό του τραμπουκισμού.
Τραμπουκισμού greo και όχι φασισμού για να μην παιδεύεσαι με τους ορισμούς και το τι γράφουν τα βιβλία.Μία χαρα τα παω με τους ορισμούς. Εσυ παιδεύεσαι λίγο. Ο τραμπουκισμός είναι πράξη ή μάλλον τρόπος συμπεριφοράς. Ο φασισμός είναι ιδεολογία. Πάντως βελτιώνεσαι.
Και φυσικά είναι λίγο άτοπο να συγκρίνουμε πράξεις ανώνυμες ή πράξεις του πληθους/όχλου με ενέργειες ενός εκπροσώπου κόμματος.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν δεν είναι troll, έπρεπε να είναι χθες στην φυλακή για προτροπή σε παράνομες πράξεις...
Και μετα απορειτε γιατι τους στελνανε στην γιαρο και την μακρονησσο.....
Ναι ξερω ειναι αλλης παραταξης αλλα κατι τετοιες μαλακιες ξεκινανε εμφυλιο και οχι φαπες στυλ κασιδιαρη.... Αν τον κυνηγανε για μια μπατσα αυτον τι πρεπει να τον κανουνε?
-
Σωστά και σωστά.
Απλά η ιδεολογία γίνεται άλλοθι για τον τραμπουκισμό.Δε συγκρίνεται ένας κουκουλοφόρος με έναν εκπρόσωπο κόμματος, αλλά ο Κατσιβελιάρης ξεφτυλίζει αισχρά κάποια πράγματα που τόσα χρόνια τα είχαμε χεσμένα και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να τα εκτιμήσουμε.
Πχ ακούγαμε ότι πιάστηκε ο χ βουλευτής να έχει κάνει αξιόποινες πράξεις και λέγαμε 'Δε βαριέ'.
ΥΓ: Τον πιάσαν ή ακόμα τρέχει;
ΥΓ2: Στους ψηφοφόρους της ΧΑ παρέλειψα να συμπεριλάβω και τους genuine μαλάκες που χωρίς να νιώθουν ιδιαίτερα, θεωρούν ότι αν είχαμε χούντα θα γαμούσαν σαν τον Πρέκα και όλοι θα ήταν χάπυ, όπως στις ταινίες της εποχής.@Hannibal δεν πρέπει να βρίζουμε άτομα μειωμένης αντίληψης.
Τίθεται ένα θέμα ποιός τον άφησε να βάλει υποψήφιος βουλευτής, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Θυμισου ποσα εργοστασια αναγκαστηκαν να φυγουν απτην χωρα εξαιτιας του κκε και μετα τα ξαναλεμε.
Το ΠΑΜΕ ετοιμάζεται να κλείσει και τη Χαλυβουργία τώρα,περίμενε να δεις.......να πανε μετά να τους ταίζει το ΚΚΕ.
Μιλάμε το κόμμα κάνει αγώνες όχι αστεία.roman_k μεγάλος τσαμπουκάς ρε πίσω απ το πληκτρολόγιο.....α ρε ανθρωπάκια!
-
Τον roman τον εχω γνωρισει.. ειλικρινα μη κοντραρεις...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ΥΓ2: Στους ψηφοφόρους της ΧΑ παρέλειψα να συμπεριλάβω και τους genuine μαλάκες που χωρίς να νιώθουν ιδιαίτερα, θεωρούν ότι αν είχαμε χούντα θα γαμούσαν σαν τον Πρέκα και όλοι θα ήταν χάπυ, όπως στις ταινίες της εποχής.G60, σε πήρανε χαμπάρι ρε!!!!!
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αν γινει το Ελληνικο παρκο στην Ελλαδα οπως ειναι σημερα, μαλλον θα καταλληξει σαν το πεδιο του αρεος....Όχι αν το χαρίσουμε στον Δήμαρχο Αργυρούπολης, λέει ένας φίλος μου.
Παρεπιπτόντως, πριν αρκετούτσικα χρόνια (αδύνατο να βρω λινκ που να το αποδυκνείει) είχα διαβάσει ότι κατά την 7ετία που αναπολεί ο άρειος πρόεδρας, στα Ελληνικά σχολεία είχε καταργηθεί από τη διδασκαλεία των μαθηματικών, η θεωρία συνόλων καθώς βοηθούσε τους μαθητές να έχουν σφαιρικότερη αντίληψη των πραγμάτων και είχε κριθεί ότι έβλαπτε την 'επανάσταση'.
Φοβάται κανείς πως η ΧΑ θα βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση? Ή ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε πάλι χούντα?
...Και φυσικά είναι λίγο άτοπο να συγκρίνουμε πράξεις ανώνυμες ή πράξεις του πληθους/όχλου με ενέργειες ενός εκπροσώπου κόμματος.
Ξέρεις, ξέρω, ξέρουμε πως το πλήθος / όχλος είναι μια χαρά κρυψώνα. Και το να κρύβεται κάποιος/κάτι/κάποιοι πίσω από τον 'όχλο' για να κάνει την δουλειά του είναι (για να το θέσω κομψά) ανανδρία.
Αν υπάρχει ένα κόμμα / μια οργάνωση που μας κάνει καθημερινά σεμινάρια 'αυτόνομης' λειτουργίας του 'όχλου', είναι το ΚΚΕ. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eπαναλαμβανω ότι είπα προ σχεδόν 10ετίας. Το 2001 όταν ήμουν στο στρατό ΟΛΟΙ όσοι εργάζονταν σαν κι εμένα σε ερευνητικά προγράμματα έγιναν με το νόμο Ρέππα, υπάλληλοι ΙΔΑΧ (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου). Χαμπαρι δεν πήρα, τελείωσα τον στρατό και απλά έκανα μία αίτηση και μετατράπηκε η συμβαση μου. Όλοι έγιναν είτε βίσματα είτε μη βύσματα, πάντως εγω τα δούλευα τα προγράμματα και πως άλλωστε να έκανα αφου ήταν η χρηματοδότηση του δικού μου διδακτορικού και όχι κανένα βολεψοπρόγραμμα που δουλεύουν 3 και φαίνονται 113. Αν η διαδικασία ήταν νόμιμη ή συνταγματική, έχει κριθεί αυτό επανειλλημένα. Οποιου του ξίνιζε μπορούσε να πει όχι, εγω εψαχνα δουλειά και βρήκα δουλειά. Αυτό. Το πως μεταφράζει ο καθένας είναι συνάρτηση της νοητικής του ικανότητας.Επειδή βρέθηκα στην ίδια ακριβώς θέση με σένα στο ΕΜΠ (το 1999 ή 2000 πρέπει να ήταν), επέλεξα να αρνηθώ να γίνω ΙΔΑΧ και χαιρέτισα (αφού μου είπαν 'ή ΙΔΑΧ ή χαιρετάς').
Δεν το λέω για να υπαινιχθώ τίποτα σε βάρος σου, άλλωστε οι περισσότεροι (ή μήπως όλοι ? ) φίλοι και συνάδελφοι τότε έκαναν ό,τι και συ, απλά το αναφέρω ως εναλλακτική αντιμετώπιση.
-
γι' αυτό έφυγες; Λόγω ΙΔΑΧ?
Εγώ, που βρέθηκα ας πούμε σε παρόμοια θέση, έφυγα αλλά επειδή αποφάσισα ότι τελικά δεν ήθελα να ακολουθήσω το ακαδημαϊκό path. Δλδ καμία σχέση με ΙΔΑΧ ή οτιδήποτε τέτοιο.
Και όσον αφορά στις εναλλακτικές αντιμετωπίσεις, καλό είναι να σκεφτόμαστε και σε ποιο τομέα αναφέρεται ο καθένας. Δεν έχουν όλοι οι τομείς την ίδια ευκολία 'εξωακαδημαϊκής καριέρας'.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
γι' αυτό έφυγες; Λόγω ΙΔΑΧ?Εννοείς τους είπα με τσαμπουκά 'ή με κάνετε κανονικό δημόσιο υπάλληλο ή χαιρετώ' ?
Εφυγα για πολλούς λόγους, αναφερόμενοι παρακάτω μη ιεραρχικά:
Γιατί είχα βαρεθεί τη δουλειά
Γιατί είχα βαρεθεί το περιβάλλον
Γιατί δεν ήθελα να γίνω δημόσιος υπάλληλος (έστω και γιαλαντζί )
Γιατί δεν ήθελα να γίνω δημόσιος υπάλληλος με αυτή τη διαδικασία (τη θεώρησα 'από το παράθυρο', παρότι κάλυπτε 'πάγιες και διαρκείς' (πως το λένε) ανάγκες, διότι δεν περιείχε κάποια διαδικασία επιλογής-πρόσληψης πέρα από την προσωπική γνωριμία με 1-2 καθηγητές χρόνια πριν)
Γιατί αποφάσισα να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό (δική μου επιχείρηση)Πάντως το σίγουρο είναι, ότι αν δεν είχε τεθεί το θέμα 'ή ΙΔΑΧ ή τίποτα' θα είχα επιλέξει να κρατήσω μια part time σχέση με το ΕΜΠ, πράγμα που δεν μπόρεσα να κάνω λόγω ΙΔΑΧ και μόνο.
Εγώ, που βρέθηκα ας πούμε σε παρόμοια θέση, έφυγα αλλά επειδή αποφάσισα ότι τελικά δεν ήθελα να ακολουθήσω το ακαδημαϊκό path. Δλδ καμία σχέση με ΙΔΑΧ ή οτιδήποτε τέτοιο.
Και όσον αφορά στις εναλλακτικές αντιμετωπίσεις, καλό είναι να σκεφτόμαστε και σε ποιο τομέα αναφέρεται ο καθένας. Δεν έχουν όλοι οι τομείς την ίδια ευκολία 'εξωακαδημαϊκής καριέρας'.
Μα εξήγησα ότι δε μέμφομαι κανέναν, απλά δεν το θεωρώ αυτονόητο να επιλέξει κάποιος να γίνει δημόσιος υπάλληλος.
-
-
@nass
απλώς δεν καταλαβαίνω λοιπόν τη μορφή της απάντησηςΤο πόσο αυτονόητο είναι ή όχι, όπως σου έγραψα, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με τον τομέα απασχόλησης. Κάποιος ας πούμε που 'η αρρώστια του' είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός (τυχαίο παράδειγμα) πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσει μη δημόσια καριέρα; Ή μήπως δεν χρειαζόμαστε πολεοδόμους; (Δεν υπάρχει μόνο η 'πολεοδομία' σαν υπηρεσία)
Το ότι εσύ (πολύ περισσότερο) κι εγώ (αρκετά πολύ) είχαμε περισσότερες ευκαιρίες στο ΙΥ/ΕΕ απ' ότι στο ΔΥ, είναι ένα fact. Έτσι δεν είναι;
Δεν νομίζω ότι είναι συγκρίσιμες οι επιλογές που έχουμε εμείς σε σχέση με έναν γεωλόγο (αν θυμάμαι καλά για το greo).ΟΚ, κάποιος σου λέει ότι έψαχνε για δουλειά και τη βρήκε εκεί με καθόλα ΟΚ τρόπο. Εσύ του απαντάς, 'ε θα μπορούσες να είχες βρει κάτι άλλο, εγώ βρήκα'. Ε... δεν πολυπιάνω το νόημα της απάντησης
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στην αξιοποίηση του Ελληνικού, με πρόβλεψη για 40% πράσινο και το υπόλοιπο οικιστική (ήπια, λέει το σχέδιο) ανάπτυξη, επιχειρήσεις, διεθνές κέντρο συνεδρίων κλπ.
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς επιδιώκει.
Χρήματα δεν υπάρχουν για μετατροπή της σημερινής τσιμεντένιας έκτασης σε κάτι άλλο.
Πάρκο; Τεράστιο πάρκο; Η χώρα δεν έχει καταφέρει ούτε τα ολυμπιακά έργα να συντηρήσει, πώς θα συντηρήσει ένα τόσο μεγάλο χώρο;Αυτό μπορεί κανείς να το εξηγήσει;
Εκτός από μερικές δεκάδες κηπουρούς, σε ποιους θα χρησίμευε ένα τέτοιο θνησιγενές κατασκεύασμα; Που στην πρώτη θερινή λειψυδρία θα γίνει κρανίου τόπος;Διαφωνώ εντελώς μαζί σου σε αυτό το θέμα. Ο χώρος του 'Ελληνικού' είναι ένα από τα μεγαλύτερα 'φιλέτα' που παραμένει ανεκμετάλευτο στην Αττική. Σίγουρα δε θα ήθελα να το δω ως μία ακόμα γειτονιά και ακόμα πιο σίγουρα ως ένα ακόμα Mall. Αντίθετα ένας μεγάλος χώρος πράσινου ανοιχτός προς όλους θα ήταν πολύ χρησιμότερος, συνδυασμένος όμως με χώρους, των οποίων η χρήση θα μπορούσε να εξασφαλίσει την οικονομική ανεξαρτησία του 'Πάρκου'. Οι χώροι αυτοί θα μπορούσαν να είναι συνεδριακό κέντρο, εκθεσιακό μέγαρο, γήπεδα ή ακόμα και πίστα (αν και η τελευταία, στην Ελλάδα δε νομίζω ότι θα είχε οικονομικά οφέλει και λόγο ύπαρξης). Σίγουρα πάντως όχι μερικές ακόμα πολυκατοικίες ή ένα τερατούργημα.
Υ.Γ.: Δεν υποστηρίζω ούτε για πλάκα τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά αυτή είναι η γνώμη μου για την αξιοποίηση του χώρου αυτού.
Για να μην τρέφεις φρούτες ελπίδες, κάνε μια βόλτα στο Δέλτα Φαλήρου. Από το ΣΕΦ, μέχρι το Αβέρωφ. Δες τι υπάρχει εκεί (τέως ολυμπιακά έργα) και θα καταλάβεις τι θα μείνει από τα δεντράκια και τις πέργκολες που θέλουν να φτιάξουν σε μια πολύ μεγαλύτερη έκταση.
Ορίστε και η αεροφωτογραφία, από κοντά είναι πολύ χειρότερο, μια έκταση μπάζων, ξεραΐλας και εγκατάλειψης.http://maps.google.com/maps?q=σ� ... 0&t=h&z=16
-
Συμφωνώ με τις θέσεις σου, δεν αντιλαμβάνομαι την απορία σου, γενικά νομίζω ότι ήμουν σαφής.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παρεπιπτόντως, πριν αρκετούτσικα χρόνια (αδύνατο να βρω λινκ που να το αποδυκνείει) είχα διαβάσει ότι κατά την 7ετία που αναπολεί ο άρειος πρόεδρας, στα Ελληνικά σχολεία είχε καταργηθεί από τη διδασκαλεία των μαθηματικών, η θεωρία συνόλων καθώς βοηθούσε τους μαθητές να έχουν σφαιρικότερη αντίληψη των πραγμάτων και είχε κριθεί ότι έβλαπτε την 'επανάσταση'.
Φοβάται κανείς πως η ΧΑ θα βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση? Ή ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε πάλι χούντα?
Σειρά μου να πω... δε νομίζω να εννοούσε αυτό ο sainof
Απλά έκανε μια σημειολογική παρατήρηση πάνω στη δικιά μου δημοσίευση -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συμφωνώ με τις θέσεις σου, δεν αντιλαμβάνομαι την απορία σου, γενικά νομίζω ότι ήμουν σαφής.ΟΚ εντάξει. Δεν είναι ανάγκη να καταλαβαινόμαστε και πάντα Είναι και παντελώς ΟΤ οπότε πάμ' παρακάτω..
-
Και λίγη σοβαρή ενημέρωση για το ζήτημα της κανέλλη:
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΗΣ ΡΑΪΚΟΥ
Η ΚΙΝΕΖΟΕΒΡΑΙΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΤΡΟΤΣΚΙΣΤΡΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣΩΝΟΣ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ:
'ΤΟΥΣ ΜΕΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΣΦΑΞΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!! ΚΑΝΕΝΑ!!!'
G60 για σένα superspecial:
Ο ΥΠΕΡΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΟΕΒΡΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ[spoiler=:3v72jqee]Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ...Ρωσία!
13-05-2012 21:12:36
Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην Ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.
Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήση την μετωπική σύγκρουση με την Ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ...Ρωσία να επέμβει δυναμικά!
Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην Ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαΐου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!
Μάλιστα, αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές, δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους!
Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την ...τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους.
Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητά «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της τον Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»!
Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την 'κατεχόμενη'» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β. Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή.
Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή.
Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β. Πούτιν την επόμενη δεκαετία.
Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου τους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr[/spoiler:3v72jqee]
-
ΠΟΣΟ μ'εκνευρίζουν αυτές οι λέξεις σιδηρόδρομος που περιέχουν 5-6 ρατσιστικές έννοιες...
Και κάτι πιο σοβαρό:
Βγάλτε τους στο φως! Καίγονται!
07/06/2012
Σταύρος Θεοδωράκης του Σταύρου Θεοδωράκη
Την Χρυσή Αυγή την γνώρισα πολύ πριν βρεθούν 437.688 Έλληνες να την ψηφίσουν. Θα είχατε δει ίσως την εκπομπή. Μάιος του 2009. Μετανάστες στο Εφετείο – Χρυσαυγίτες στην Σωκράτους. Με κράνη, ρόπαλα και ασπίδες. «Όλο το δράμα της Ευρώπης σε ένα δρόμο», είχα πει τότε. Εξακόσιοι μετανάστες, στριμωγμένοι στους 8 ορόφους ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου, 90 βήματα από την Ομόνοια. Και οι περαστικοί να κρατάνε την μύτη τους, να κουνάνε το κεφάλι τους και κάποιοι σιγά σιγά να πετάνε πέτρες. «Η κόλαση είναι οι άλλοι» έλεγε ο Σαρτρ. Εκεί ξεθάρρεψε και η Χρυσή Αυγή και έκανε «ντου» στο Εφετείο. «Να φύγουν οι ξένοι από την Ελλάδα». Και μετά (ή πριν αλλά τι σημασία έχει;) τα ίδια έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωρίας, στην Μανωλάδα Ηλείας, στην Ηγουμενίτσα. «Να φύγουν οι ξένοι». Αν η Χρυσή Αυγή παρέμενε μια συμμορία που κυνηγάει ανθρώπους τη νύχτα, θα ήταν θέμα της αστυνομίας. Ενάμιση χρόνο μετά όμως τον Νοέμβριο του 2010 η Χρυσή Αυγή μπαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε κάποιες περιοχές παίρνει και 15%. Στο σύνολο 4.4%. «Μιχαλολιάκο φασίστα» του φωνάζουν και αυτός χαιρετά ναζιστικά (τα δείξαμε όλα αυτά στην πρόσφατη εκπομπή των Πρωταγωνιστών). Η ζωή που μετατρέπεται σε κόλαση σε κάποιες συνοικίες των Αθηνών, έχει χώρο και για διαβόλους. Οι κυβερνήσεις αγνοούν πού είναι η Μενάνδρου, η αστυνομία μεταφέρει ψώνια στις κυρίες των υπουργών, η αριστερά κάνει συναυλίες και η Χρυσή Αυγή μαζεύει ψήφους. Γιατί όπως είπε και ο Πέτρος Μάρκαρης (και αυτός στους Πρωταγωνιστές) «όταν βλέπεις την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, λες μπράβο παιδιά, καλύτερος από σας για να τους στείλει στη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει».
Αλλά όλα αυτά τα είπαμε τον Μάιο. Τώρα τι κάνουμε; Τους αφήνουμε να κατέβουν στις εκλογές; Τους αποκλείουμε από τα κανάλια; Ένα - ένα. Η Αριστερά έχει δώσει μάχη για να μην μπορεί το κράτος να θέτει εκτός νόμου ένα κόμμα. Το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει καν τέτοια διαδικασία. Να το σεβαστούμε λοιπόν και να αφήσουμε κατά μέρος τους νέο –ηρωισμούς της απαγόρευσης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να κατέβει στις εκλογές. Εκεί πρέπει να ηττηθεί όχι στα «εκλογοδικεία». Ο Κασιδιάρης βέβαια δεν έχει κανενός είδους ασυλία. Και πρέπει να τιμωρηθεί. Τα κανάλια όμως, οι εφημερίδες, οι δημοσιογράφοι πρέπει να συνεχίζουν να καλούν τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο επειδή το λέει η Διακομματική. Αλλά επειδή οι απόψεις τους και οι συμπεριφορές τους, πρέπει να βγουν στο φως. Δεν εξαφανίζεις κάποιον επειδή τον βγάζεις από το οπτικό σου πεδίο.
Και είχε δίκιο ο Γιώργος Παπαδάκης που είπε στον Αντέννα μέσα στον πανικό, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι – και αυτό! – αμάρτημα των δημοσιογράφων. Έλεος! Αντιθέτως ο αποκλεισμός τους δημιούργησε τον «μύθο» τους. Γιατί (το είπε και ο Στέλιος Κούλογλου στους Πρωταγωνιστές) «οι εχθροί της δημοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικά μέσα». Και ο προεκλογικός αποκλεισμός τους, που επιβλήθηκε από μια κακώς εννοούμενη πολιτική ορθότητα («μην μας πούνε και φασίστες που τους καλούμε») λειτούργησε τελικά υπέρ τους. Γυρνούσαν στις συνοικίες και έλεγαν «εμείς είμαστε οι αποκλεισμένοι του συστήματος». Να βγουν λοιπόν να τους δούμε. Να μας πουν ότι δεν υπήρχαν φούρνοι στο Άουσβιτς (ναι, μου το είπε και αυτό ο Μιχαλολιάκος στην εκπομπή) και ότι δεν είναι Έλληνες αυτοί που γεννιούνται και μορφώνονται στην Ελλάδα (και αυτό το είπε!). Να υπερηφανευτούν για τις 30-40 μεραρχίες που τους ψήφισαν (έτσι μετράνε στην Χρυσή Αυγή τους ψηφοφόρους). Και να βγουν οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, οι διανοούμενοι να τους αντιμετωπίσουν. Όχι να χαριεντίζονται αλλά να αναμετρηθούν μαζί τους.
Τι μας πειράζει δηλαδή; Ότι ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη σε ζωντανή μετάδοση; Στην Πατησίων δεν θα την χαστούκιζε; Το κυνηγητό τού Κάιν στο Φάληρο από μια συμμορία χρυσαυγιτών γιατί δεν μας ενόχλησε; Επειδή δεν ήταν σε ζωντανή μετάδοση; Ή τι πιστεύουμε; Ότι τα τηλεοπτικά πλατό είναι αυτά που αγριεύουν τους Χρυσαυγίτες και στα στενά της πόλης είναι όλοι τους μετεμψυχώσεις του Γκάντι;
-
-
Μπα, δεν είναι ψυχοπαθής, είναι μεγάλος διανοητής. Ίσως και τα δύο ταυτόχρονα, δεν δύναμαι κ. Πρόεδρε...
Να τον βάλουν σ' ένα στούντιο με τον Κασιδιάρη.
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες