-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα όλους!!!
Αγόρασα ένα (εργοστασιακό) ραλλάκι από ένα παιδί και σκέφτομαι να το τουρμπίσω. Δεν γνώριζω και πάρα πολλά από το χώρο της βελτίωσης για αυτό ζητάω τη βοηθειά σας. Δεν θέλω υπερβολικά πράγματα απλά να έχει καλύτερο ρεπριζ, ε και σε κανα φανάρι μην δω τον κ_λ_ του διπλανού. Φυσικά σκέφτομαι αρκετά την αξιοπιστία και από πλευράς χρήματων δεν διαθέτω και υπέρογκα ποσά. Κάθε βοήθεια δεκτή!!!υ.γ Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Αγόρασα ένα (εργοστασιακό) ραλλάκι από ένα παιδί και σκέφτομαι να το τουρμπίσω. Δεν γνώριζω και πάρα πολλά από το χώρο της βελτίωσης για αυτό ζητάω τη βοηθειά σας. Δεν θέλω υπερβολικά πράγματα απλά να έχει καλύτερο ρεπριζ, ε και σε κανα φανάρι μην δω τον κ_λ_ του διπλανού. Φυσικά σκέφτομαι αρκετά την αξιοπιστία και από πλευράς χρήματων δεν διαθέτω και υπέρογκα ποσά. Κάθε βοήθεια δεκτή!!!υ.γ Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
-
Ο χρήστης mitsaras_106 έγραψε:
Mην το πειραζεις.Να το χαρεις οπως ειναι.
-
Αν ηθελες εξ αρχης καλυτερες ρεπριζ και φαναρομαχιες ισως θα επρεπε να στραφεις σε ενα τουρμπο απ το εργοστασιο (πχ punto gt)
Θεωρω οτι θα μπλεξεις αν προχωρησεις σε μια τετοια μετατροπη που δεν συναδει με το χαρακτηρα του αυτοκινητου. Γνωμη μου ειναι να το ανακαλυψεις σιγα σιγα και να το ευχαριστηθεις με αυτα που σου προσφερει
Αν παλι θες οπωσδηποτε να βελτιωσεις αυτα τα αυτοκινητα προσφερονται για ατμοσφαιρικη βελτιωση (φπε και εκκεντροφοροι) αλλα οχι τουρμπισμα -
Είχες την τύχη να βρεις μαμά rallye και θέλεις να το καγκουρέψεις;
Πόσο το δίνεις;
-
Μαμα μπορει να εγινε για να πουληθει, δεν ειναι κατι δυσκολο...αλλα και με μια σκουπα εξατμιση μαμα θεωρουνται
Ας μας πει ομως ο ιδιος καλυτερα -
-
Εντελώς εργοστασιακό όμως,τώρα αν πριν είχε έξάτμιση και σκούπα δεν ξέρω, πάντως δεν μου είπε κάτι τέτοιο.
Γιατί όμως όχι τούρμισμα τόσα πολλά κυκλοφορούν;;
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας!!! -
'τουρμισμα'... κατι σε κουλουμα μου φερνει παντως....
-
Mitsara να ξεκινησουμε καταρχην απο τα βασικα:
ποσο χρονων εισαι? -
Εντελώς εργοστασιακό όμως,τώρα αν πριν είχε έξάτμιση και σκούπα δεν ξέρω, πάντως δεν μου είπε κάτι τέτοιο.
Γιατί όμως όχι τούρμισμα τόσα πολλά κυκλοφορούν;;
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας!!!Ακόμα και αν είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρος ότι το μοτέρ είναι 'κλειστό' και εντελώς 'μαμά', η συμπίεση που έχει ακόμα και το 1.3 του πρώτου 106 Rallye είναι εξαιρετικά υψηλή για turbo, έστω και πολύ χαμηλής υπερπίεσης. Κοινώς αυτό που ζητάς -ειδικά για τα λίγα λεφτά που αναφέρεις- ΔΕΝ γίνεται, καθώς θέλει αρκετά πραγματάκια για να γίνει σωστά...
Και όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, αφού ήθελες ρεπρίζ και φαναρομαχίες, γιατί πήρες τον άρχοντα των στροφών και όχι κάποιο Punto ?
-
επειδη στην παρεα εχουμε αρκετα 106 τουρμπο, να ξερεις πως το ελαχιστο κοστος για εγκατασταση τουρμπο ειναι καπου στα 7-8 χιλιαρικα (αλλαγμα στροφαλλου, μπιελες,πιστονια, φλαντζες,εκκεντροφοροι, εισαγωγη, τουρμπινα, ιντερκουλερ, εξατμιση, αγραφος εγκεφαλος, χταποδι,αντλια βενζινης, μπεκιερες+μπεκ κτλ) και μετα φυσικα χρειαζεσε φρενα-αντιστρεπτικες-αναρτησεις-ζαντολαστιχα.
Οποτε εαν δεν εχεις τα χρηματα μην ξεκινας καν και πανω απολα, τουρμπο 106 δεν στριβει.
Ατμοσφαιρικα παντως μπορεις να φτασεις και τα 170-180 αλογα τα οποια για το συγκεκριμενο αυτοκινητο ειναι υπεραρκετα για να μπορεις να το στριψεις κιολας.
-
ρε παιδια γιατι βαζετε φρενο σε αυτο που εχει σκεφτει, αφου οι εταιριες εχουν ενα σωρο προιοντα για καθε γουστο πχ σιγουρα θα υπαρχει καποιο τουρμπο (χαμηλες πιεσεις , χωρις να θελει σφυρηλατα και με λιγα λεφτα)
_νομιζω αν ψαξετε λιγο στο ιντερνετ πχ greddy υπαρχει κιτ τουρμπο με 2χιλιαρικα -
Ο χρήστης vlasis-b έγραψε:
ρε παιδια γιατι βαζετε φρενο σε αυτο που εχει σκεφτει, αφου οι εταιριες εχουν ενα σωρο προιοντα για καθε γουστο πχ σιγουρα θα υπαρχει καποιο τουρμπο (χαμηλες πιεσεις , χωρις να θελει σφυρηλατα και με λιγα λεφτα)
_νομιζω αν ψαξετε λιγο στο ιντερνετ πχ greddy υπαρχει κιτ τουρμπο με 2χιλιαρικατα κιτακια αυτα ειναι μουφες. με 2000 χιλιαρικα αγοραζεις και μονος σου τουρμπινα/intercooler/σωληνωσεις που προσφερουν αυτα τα κιτ. Ολα τα υπολοιπα ομως δεν στα λενε, οπως π.χ. μπεκ, ανοιγμα μοτερ για αλλαγη φλαντζας, αγραφο/παραλληλο εγκεφαλο κτλ κτλ
και το πιο σημαντικο, οσο και λιγο να φυσαει η τουρμπινα τα μαμα σωθικα δεν αντεχουν και πολυ
-
o mitsaras μαλλον μας την εκανε ομως....
-
ναι συμφωνω με ολα ομως ειχα εμπνευση πχ το 207 156 αλογα δεν νομιζω να εχει σφυρηλατα απο το εργοστασιο? και ομως αντεχει ετσι λοιπον θα μπορουσε να παρει την τουρμπινα που φορα το 207 και να παει στα 156 hp , αν γινεται βεβαια επειδη δεν νομιζω να υπαρχει διαφορα στα μοτερ του ατμοσφαιρικου 1600 με τα 120 αλογα και του τουρμπο με τα 156
-
Κάνεις λάθος.
-
οκ, αν μπορεις γινεται να το εξηγησεις λιγο δηλαδη τα εργοστασιακα τουρμπο αμαξια εχουν ισχυροτερα μεταλλα και γενικα ειναι διαφορετικα απο τα αντιστοιχα ατμοσφ ή δεν ταιριαζει το τουρμπο απο το 207 στο 106 ?
εγω νομιζα οτι τα μοτερ ειναι ιδια πχ ο ιδιος ατμοσφαιρικοσ 1600 του 106 με μικρες αλλαγες μπαινει ακομα στο 207 ατμοσφ.
και απλα στο ιδιο μοτερ η εταιρια κουμπωσε τουρμπο -
Ο 1600αρης που φοράει το 207 είναι διαφορετικός από τον 1600αρη του 106. Ένα το κρατούμενο.
O 1600αρης τούρμπο του 207 έχει άλλα μπιελοπίστονα από τον 1600αρη ατμοσφαιρικό του 207.
Τούρμπισμα 106