-
τροφή για σκέψη..
-
τροφή για σκέψη..
-
τροφή για σκέψη..
-
αμα θες απαντήσεις τάξε κανα iPad ή ραντεβού με καμιά ξαδέρφη
-
εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω αν είναι ξαδέρφες του, αλλά κάτι καλές φίλες τις έχει
-
Ο Χρυσοχοϊδης θυμάσαι τι είπε όταν τον ρώτησαν;
Αυτός το υπέγραψε κιόλας.
-
κι αυτός τη ξαδέρφη του ΙΚΕ;
floppy seconds από χρυσοχοΐδη δεν παίρνουμε -
Ας μείνουμε στο θέμα μας παίδες.
-
Ποιό είναι το θέμα μας????
-
Του έριξα μια ματιά ένα απόγευμα Κυριακής...
-
Για να βοηθήσουμε λίγο και όσους δεν το έχουν διαβάσει, ποστάρω φωτογραφίες από το πρωτότυπο μνημόνιο και όχι τα μεμονωμένα αποσπάσματα που παρουσιάζουν οι εφημερίδες του εΜΜΕτού για να αποπροσανατολίσουν το λαό.
-
ΔΕΝ το διαβασα
οι ευρωπαίοι ξέρουν καλύτερα απο εμάς για εμας
-
EDDIE 147 Αυτο διαβασα και εγω γιαυτο ειμαι αντιμνημονιακος!!!
-
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
EDDIE 147 Αυτο διαβασα και εγω γιαυτο ειμαι αντιμνημονιακος!!! -
Όχι δεν το διάβασα. Από περιέργεια όμως έκανα μία αναζήτηση στο γκουγκλ και παραθέτω το πρώτο λίνκ που μου έβγαλε το 'μνημόνιο 2' οπότε το παραθέτω για να γλιτώσουν μερικά κλικ όσοι είναι διατέθειμένοι να το διαβάσουν.
http://www.tovima.gr/files/1/2012/02/10 ... hmonio.pdf από εδώ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=443093 όπου υπάρχουν και κάποια άλλα συνοδευτικά κείμενα.
Η αλήθεια είναι ότι όντως είναι κάτι πολύ μυστηριώδες γιατί μιλάμε για ένα κείμενο 48 σελίδων (10-20 καλά σεντόνια παρλαπίπα φορουμίτη δηλαδή) για το οποίο συζητάμε όλοι αυτές τις μέρες, αλλά πάρα πολύ λίγοι το έχουν διαβάσει και το έχουν καταλάβει (τα γκάλοπ του 4τφ περιέχουν μπόλικο φιδεμπόριο κατά την ψήφιση οπότε δεν έχουν νόημα συζήτησης σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα στην Ελλάδα)
-
Με σκοπό την προώθηση των μεταρρυθμίσεων για τη διαχείριση των εσόδων η Κυβέρνηση
προβαίνει στα ακόλουθα:
• αυξάνει το προσωπικό της μονάδας φορολογουμένων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας
κατά 40 ελεγκτές για να επιταχύνει την εκτέλεση των ελέγχων που τελούν εν προόδω
[τέλος Μαρτίου 2012]
• επιταχύνει τη διαδικασία πρόσληψης έτσι ώστε να ολοκληρώσει το πρώτο κύμα
επαναξιολόγησης και πρόσληψης ελεγκτών (1.000 άτομα προσωπικού) [τέλος Απριλίου
2012] με σκοπό την επίτευξη του στόχου των 2.000 φορολογικών ελεγκτών μέχρι το
τέλος του 2012 μέσα στα πλαίσια των συνολικών ορίων προσλήψεων του δημοσίου
• απομακρύνει τα εμπόδια για την αποτελεσματική φορολογική διαχείριση [Ιούνιος 2012],
συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου υπηρεσιακής απόδοσης και της αντικαταστάσεως
διευθυντών οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στους στόχους απόδοσης
• συνεχίζει την συγκέντρωση και την συγχώνευση εφοριών. 200 τοπικές εφορίες οι οποίες
έχουν χαρακτηρισθεί ως αναποτελεσματικές θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2012
• συγκεντροποιεί την διαχείριση των φορολογικών αρχείων που σχετίζονται με τους
φορολογουμένους στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών [Πρώτο Τρίμηνο του 2012]
• αναθεωρεί τις διαδικασίες διαγραφής φορολογικών χρεών, έτσι ώστε οι διοικητικές
προσπάθειες να επικεντρωθούν επί ουσιαστικά συλλογικών οφειλών, μέχρι το τέλος του
2012
• διακόπτει τις πληρωμές τοις μετρητοίς και με επιταγές σε εφορίες οι οποίες θα
αντικατασταθούν με τραπεζικά εμβάσματα, έτσι ώστε ο χρόνος του προσωπικού
αποδεσμεύεται και έτσι ώστε το προσωπικό να επικεντρωθεί σε εργασία μεγαλύτερης
προστιθέμενης αξίας (έλεγχοι, επιβολή εισπράξεων και συμβουλές προς
φορολογουμένους) [ εύτερο Τρίμηνο του 2012]
• αρχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο βασικούς δείκτες απόδοσης για τις εφορίες
[ εύτερο Τρίμηνο του 2012]
• εγκαθιστά νέο σύστημα Πληροφορικής το οποίο διασυνδέει όλες τις εφορίες.Απόσπασμα από το μνημόνιο -τέρας που θέλουν κάποιοι να καταγγείλουν.
Γενικά απ'όσο διάβασα πρόκειται για ένα κείμενο που προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα απίστευτο μπ@υρδέλο, παρά να τιμωρήσει συνταξιούχους και μικρά παιδιά! -
Δηλαδή θα έλεγε κανείς πως μόνο ένας εντελώς ηλίθιος θα ήταν φανατικα εναντίον όσων αναφέρει ένα έγγραφο που δεν έχει ιδέα τι λέει.
-
Κατά τη γνώμη μου, όποιος θέλει φανατικά να το καταργήσει/καταγγείλει/σκίσει/τσαλακώσει, ή δεν το έχει διαβάσει ή το έχει διαβάσει και δε του αρέσουν αυτά που γράφει. Παίρνει βελτιώσεις? Ενδεχομένως ναι, σε κάποια σημεία. Θέλει σκίσιμο? Όχι!!!!
Συμπέρασμα. Κάποιοι το υπόγραψαν και δε το εφαρμόζουν κάνοντας του κεφαλιού τους και κάποιοι που δε το θέλουν μάλλον τα κίνητρά τους δεν είναι και τόσο αγνά. -
Περιμένω ακόμα κάποιον να μου πει τι σημαίνει μνημόνιο (με την έννοια που του έχουμε δώσει τα τελευταία δυο χρόνια).
Γιατί αν μνημόνιο=πακέτο μέτρων τότε οι μόνοι πραγματικά αντιμνημονιακοί είναι οι αναρχικοί.Ακόμα και το μ-λ ΚΚΕ να κυβερνήσει θα πάρει κάποια μέτρα: αντικατάσταση ΜΑΤ με ερυθρούς φρουρούς, δημόσιος βασανισμός και εξορία στη Μύκονο όλων των τραπεζικών να τους γαμήσουν οι πούστηδες (γιατί η πουστιά δεν συνάδει με τα κομμουνιστικά ιδεώδη, οπότε και θα αντιμετωπίζεται ως μίασμα), φορολολία 80% στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (τον μπακάλη θα τον αφήσουμε να κλέβει αν κατεβαίνει στις πορείες) κλπ κλπ κλπ
Και αυτά που ανέφερα μνημόνιο είναι.
Προσπαθώ λίγο να δω κατά πόσο είναι δόκιμος ο όρος 'αντιμνημονιακός' που είναι και πολύ trendy τα τελευταία 2 χρόνια.
Τα παιδιά το λατρεύουν, οι μαμάδες το εμπιστεύονται. -
Ας ρωτήσω και εδώ:
Κάτι αντίστοιχο με τις 63 προτάσεις του 2ου μνημονίου υπάρχει για το 1ο μνημόνιο;
έχετε διαβάσει το κείμενο του Μνημόνιου?