-
Καλημερα σε ολους.
Εχουν προκυψει δυο περιπτωσεις κλασσικων αυτοκινητων που σκεφτομαι για αγορα.....Οπως λεει και ο τιτλος το ενα ειναι μια AR GTV 2.0 1983 και το αλλο ενα PEUGEOT 309 GTi. Και τα δυο σε παρα πολυ καλη κατασταση. Το AR εχει κανει full body restoration και το Peugeot εχει ανακατασκευη μοτερ πριν απο 4000 χιλιομετρα. Το διλλημα τωρα ειναι μεγαλο γιατι ειμαι ηδη κατοχος ενος Clio 1.8 16V 1992. Δηλαδη εχω ηδη αυτοκινητο αυτης της εποχης-κατηγοριας, ομως το 309 ειναι σε παρα πολυ κατασταση. Απο την αλλη η Αλφα μορει σε ενα χρονο να παρει ταυτοτητα FIVA οποτε μπορει να συμμετεχει και σε regularity (ειμαι ηδη αγωνιζομενος με αλλο αυτοκινητο).Τις γνωμες σας..............
-
Καλημερα σε ολους.
Εχουν προκυψει δυο περιπτωσεις κλασσικων αυτοκινητων που σκεφτομαι για αγορα.....Οπως λεει και ο τιτλος το ενα ειναι μια AR GTV 2.0 1983 και το αλλο ενα PEUGEOT 309 GTi. Και τα δυο σε παρα πολυ καλη κατασταση. Το AR εχει κανει full body restoration και το Peugeot εχει ανακατασκευη μοτερ πριν απο 4000 χιλιομετρα. Το διλλημα τωρα ειναι μεγαλο γιατι ειμαι ηδη κατοχος ενος Clio 1.8 16V 1992. Δηλαδη εχω ηδη αυτοκινητο αυτης της εποχης-κατηγοριας, ομως το 309 ειναι σε παρα πολυ κατασταση. Απο την αλλη η Αλφα μορει σε ενα χρονο να παρει ταυτοτητα FIVA οποτε μπορει να συμμετεχει και σε regularity (ειμαι ηδη αγωνιζομενος με αλλο αυτοκινητο).Τις γνωμες σας..............
-
Καλημερα σε ολους.
-
Μπορείς να πάρεις την Alfa και αν το 309 σου αρέσει καλύτερα και είναι σε καλύτερη κατάσταση από το Clio, αντικατέστησέ το.
-
Ξέρω , είμαι προκατειλειμένος αλλά Αλφα θα σου έλεγα και εγώ , ειδικά από την στιγμή που έχεις ήδη έναν γάλλο....
ΕΠίσης , περα από συναισθημετικό , ορθολογικά να το πάς , από την στιγμή που η Αλφα έχει υποστεί και body restoration (και αν εισαι σίγουρος για το ορθον της δουλειάς ) τότε ακόμα καλύτερα για την τσέπη σου...
-
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι γαλλακιας αλλα και η GTV ειναι παιδικο ονειρο......
-
η GTV και το 309 ειναι τελειως 2 διαφορετικα οχηματα, με διαφορετικο χαρακτηρα. απο τη στιγμη που εχεις κατι αναλογο...σε μπροστοκινητο, ισως η GTV να σου καλυψει τα κενα , και να σε αποζημιωσει με τις χαρες της πισω κινησης. βεβαια...παραμενει ενα αρκετα δυσκολο οχημα σε θεμα ανταλλακτικων φανοποιειας. αν ειναι πληρης....οκ αλλα και παλι, μια 4αδα φαναρια μπροστινα εστω και reproduction...δε κοστιζουν λιγο. κοιτα τη τσεπη σου πρωτα τι λεει.... γιατι αν το 309 ειναι σε πολυ δελεαστικη τιμη, κι ειναι τοσο καλο οσο λες...ισως να αξιζει το κοπο. απο την αλλη βεβαια αν το παρεις...το παντρευτηκες. ενω η Alfa...ολο και καποιος μουρλος θα βρεθει...
-
Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι παρομοιο ισως και καλυτερο μπροστοκινητο απο το Πεζο εχω, το Clio. Aπο την αλλη ωμη πισω κινηση και ηχο Weber εχω να χαρω εδω και 15 χρονια που ειχα ενα Ascona B.......
-
Mετα to clio σου,ολα τα αλλα μπροστοκινητα,θα σου φαινονται...απλως οδοντοκρεμες.......αρα....μονοδρομος.... amico mio
-
Ο χρήστης peugeot 404 safari έγραψε:
Mετα to clio σου,ολα τα αλλα μπροστοκινητα,θα σου φαινονται...απλως οδοντοκρεμες.......αρα....μονοδρομος.... amico mioΣιγουρα
-
Παρε την alfa και μετα απο κανα χρονο σε κοβω να πουλας το clio για να παρεις και αλλη αλφα
Ειναι ερωτας οι αλφα -
Δεν αμφιβαλω οτι ειναι ερωτας οι Αλφα.....αλλα με το Κλιο ειναι Ο ερωτας!!!!!!!!
Επειδη εχω αλλαξει 3 Clio 1.8 16V μεχρι τωρα και γυριζω παλι και αγοραζω...αποφασισα να μην το πουλησω με τιποτα..........ειμαι ομως σιγουρος οτι θα ψαχνω και για δευτερη Αλφα μετα απο καιρο......... -
Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία με Alfa GTV, από όσο έχω ακούσει, και από όσο μπορώ να καταλάβω από αυτά που διαβάζω, οδηγικά η GTV δεν έχει καμία σχέση με την Ascona. Οπότε αν ονειρεύεσαι παντηλίκια και πλαγιολισθήσεις, μάλλον δεν είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο.
Να ρωτήσω και κάτι? Τα δύο αυτοκίνητα είναι αυθεντικά, ή κάποια είναι μετατροπή? Εγώ θα έπαιρνω αυτό που είναι πιο κοντά στην εργοστασιακή του κατάσταση. Πάντως 309 GTI δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ από κοντά.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Πάντως 309 GTI δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ από κοντά.+1 πρεπει να ναι πιο σπανιο και απο bx 1.9 gti!
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία με Alfa GTV, από όσο έχω ακούσει, και από όσο μπορώ να καταλάβω από αυτά που διαβάζω, οδηγικά η GTV δεν έχει καμία σχέση με την Ascona. Οπότε αν ονειρεύεσαι παντηλίκια και πλαγιολισθήσεις, μάλλον δεν είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο.Να ρωτήσω και κάτι? Τα δύο αυτοκίνητα είναι αυθεντικά, ή κάποια είναι μετατροπή? Εγώ θα έπαιρνω αυτό που είναι πιο κοντά στην εργοστασιακή του κατάσταση. Πάντως 309 GTI δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ από κοντά.
Γενικα η GTV δεν ειναι drift machine.ειναι ποιο πολυ κουπε μεγαλου τουρισμου.....το διλλημα μου ειναι μεγαλο, γιατι ειναι και τα δυο σε κατασταση εργοστασιου, χωρις καγκουρισματα (εκτοw απο την αναρτηση του PEUGEOT).
-
η gtv ειναι grantourismo... εχω κανει ταξιδι ...και πραγματικα το φχαριστηθηκα. ανετη, και σβελτη με ζωντανο μοτερ που θα σου εξασφαλισει ανετες προσπερασεις. ..πισω ειναι λιγο στριμοκωλα τα πραγματα, αλλα εχει τη χαρη της, οπως και να το κανεις.
δεν υπαρχει περιπτωση να μη τη φχαριστηθεις..ή να μη γυρισει ο κοσμος να χαζεψει κι αυτος με τη σειρα του.
με τους νικελενιους προφυλακτηρες ειναι αραγε? 2λιτρη να υποθεσω ετσι? -
Το 309 είναι σίγουρα πολύ ανώτερο οδηγικά. Η GTV όμως είναι πολύ πιο όμορφη και για μένα τουλάχιστον είναι το αυτοκίνητο που θαύμαζα καθημερινά στο δρόμο προς το δημοτικό σχολείο ενώ το 309 το ασχημόπαπο της διαδρομής.
Την GTV θα επέλεγα. -
Ο χρήστης Τakis Beta έγραψε:
η gtv ειναι grantourismo... εχω κανει ταξιδι ...και πραγματικα το φχαριστηθηκα. ανετη, και σβελτη με ζωντανο μοτερ που θα σου εξασφαλισει ανετες προσπερασεις. ..πισω ειναι λιγο στριμοκωλα τα πραγματα, αλλα εχει τη χαρη της, οπως και να το κανεις.
δεν υπαρχει περιπτωση να μη τη φχαριστηθεις..ή να μη γυρισει ο κοσμος να χαζεψει κι αυτος με τη σειρα του.
με τους νικελενιους προφυλακτηρες ειναι αραγε? 2λιτρη να υποθεσω ετσι?Διλιτρη, με 2 διπλα Βεμπερ και χωρις τα νικελ....η S2 (νομιζω) ειναι του 1983
-
Ο χρήστης Τakis Beta έγραψε:
με τους νικελενιους προφυλακτηρες ειναι αραγε? 2λιτρη να υποθεσω ετσι?λογικα ειναι πλαστικη, για τα πισω καθισματα εμεις μια χαρα ειχαμε γυρισει απο Ιταλια 4 ατομα με αποσκευες!
Φανταζομαι πως οι χωροι των πισω επιβατων παιρνουν παραπανω ποντους γιατι ειχαμε γυναικες να καθονται πισω και δεν διαμαρτυρηθηκαν καθολου!
Εχω αλλαξει 9 πεζω και ενα σιτροέν,καποια περιοδο ειχα 5 μαζι, τωρα εχω 2 . . . εχω ομως και μια gtv.
Αυτο που μπορω να σου πω με σιγουρια ειναι πως οδηγοντας την αισθανεσαι τελειως διαφορετικα απο το να οδηγεις οποιονδηποτε προσθιοκινητο γαλλο.
Στα στενα στροφιλικια ναι δυσκολευεται, αλλα στις ανοιχτες καμπες και γενικα στο ταξιδι ειναι απολαυση. Λατρευει το ρολλαρισμα στην Εθ. Οδο και ειδικα οταν παιζεις με το γκαζι σε ταχυτητες αναλογες των συγχρονων αυτοκινητων! -
Αφου εχεις clio, ουτε καν να σκεφτεις να παρεις 309. Ειχα στην Αγγλια και ηταν πολυ μετριο. Το δικο μου ηταν πρωτο χερι και σε πολυ καλη κατασταση αλλα οδηγηκα ηταν πολυ πολυ μετριο. Το αυτοκινητο εστριβε σε 2 χρονους, δεν ξερω πως μπορω να το εξηγησω, αλλα απο την εισοδο της στροφης μεχρι την κορυφη ηταν χαζο. Ισως να φταει η τεραστια οροφη που ειχε, αλλα ποτε δεν δεθηκα με αυτο, οσο και να μου αρεσε εμφανησιακα.
Λιγο πριν το τελος της ζωης του εβαλα βασεις μοτερ, μοτερ απο mi16 αλλα και παλυ ηταν μετριο..
Ακομα και το golf mk2 gti (που το πηρα αρχικα γιατι σαν 8v τρεχει ηδη στα ιστορικα) ειναι καλυτερο και ας μην το περιμενα...Κρατα το clio γιατι θα το μετανιωσεις...
Φαντασου οτι το golf μαλλον θα το δωσω για να παρω 106 (παλυ)..
Βρες κανα 205 αν θελεις παιχνιδι ή κανα 5αρι..
Αν δωσεις το clio παντως στειλε ενα pm
AR GTV 2.0 1983 Ή PEUGEOT 309 GTi??