-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παντως τη Λοτους την κρίνω απο τον Γκροζαν και τολμώ να πω ότι κατά μέσο όρο απόδοσης είναι το κορυφαίο μονοθεσιο. Οπότε κρίνω θετικά μεν το ότι ο Κίμης είναι γρήγορος με το καλημέρα, αλλά κρίνω στα αρνητικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που αναμφίβολα δεν ειναι αυτά που δικαιολογούνται από το μονοθεσιο όπως το βλέπω στα χερια του Γκροζαν.
Σ' αυτα συμφωνω απολυτως. Απλα λεω οτι για τα μετρια αποτελεσματα (μετρια με την εννοια που δινεις κι εσυ, δηλ. μη πληρους εκμεταλλευσης της δυναμικης του αυτοκινητου) φταιει κυριως η ομαδα, που εχει κανει πολλες γκαφες. Απο τους οδηγους δε, ο Κιμι ακομα λιγοτερο (ο Γκροζαν ειχε και μια εγκαταλειψη με ευθυνη του).
Για τον Μπρουνο Σ., θα δουμε, ειναι νωρις ακομα. Προσωπικα δεν τον πιστευω καθολου.Kαι ο Κίμι ενα κουλούρι στους βαθμούς υπ ευθύνη του. Γιατί τα λάστιχα τα κρίνει ο οδηγός. Μπορεί ΟΚ αφασίας κουλ τυπάς ουαου κλπ κλπ κλπ αλλά οι υπόλοιποι 23 οδηγοί μπορούν να ανοιξουν το στοματακι τους και να πουν 'τα λάστιχα κρατάνε ή δεν κρατάνε ή βαλτε με ή βγαλτε με'. Δεν εχουν το μυαλο τους στο πότε θα τελειωσει η αγγαρεία που λεγεται 'επαγγελμα τους' για να πανε στη real life. Oπότε στα θέματα ελαστικων το σφαλμα ειναι μοιρασμενο.
καλα νταξ ειπε κατι και εχετε πεσει ολοι να τον φατε ελεος δηλαδη προφανως ξερει καλυτερα απο ολους μας τι και πως δεν ειμαστε ανταξιοι του για να τον κρινουμε κιολας
Ανέκαθεν γίνεται αυτό γιατί να τύχει ασυλίας ο Κίμις;
Αν είναι ετσι να μην ζορίζεστε με τα παπαγαλάκια που κάνει με τα χέρια του ο Νάντος.
ε για οποτε κερδιζει δεν εχει νοημα να τον κρινουμε
-
Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν αντί του Πάστορα είχε κερδίσει ο ανιψιός.
Το τι θα διαβάζαμε δεν περιγράφεται.Σε αυτό το GP πάντως είχαμε και τεράστιες διαφορές σε teammates (εκτός των ομάδων που έχουμε χάσει τη μπάλα).
Maldonado-Senna
Hamilton-Button
Alonso-Massa (έκπληξη!)
Vettel-Webber
που δεν υπήρχαν στα προηγούμενα GPΔεν μπορώ να βγάλω άκρη με καμία κυβέρνηση (ακόμα και χωρίς κυβέρνηση).
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
- Απογοήτευση για μένα η Ρενώ. Σπαταλάνε το διάστημα της υπεροχής τους με/σε ανοησίες, ενώ κάποτε σε αντίστοιχες περιόδους πήγαιναν στην Ευρώπη με 20 βαθμους αέρα ρίχνοντας το μπαλάκι, το άγχος και το κουτάκι με τις δικαιολογίες, στους αντιπάλους. Αναμφισβήτητα ο Κίμι πηγε καλύτερα από ότι νόμιζα, το παραδέχομαι, αλλά το να λέμε επιτυχία την 14η θέση πάει πολύ
Για τη Ρενο συμφωνω οτι δεν εκμεταλλευονται το μομεντουμ και υπο αυτη την εννοια ειναι απογοητευση. Συνολικα ομως παιζουν πολυ ψηλα και αυτο μαλλον ειναι επιτυχια, αν δουμε οτι ξεκινησαν απο το μηδεν (αυτοκινητο και οδηγοι) και εχασαν παρα πολυ χρονο απο τις δοκιμες στo pre-season.
Για τον Κιμι δεν ξερω τι να πω. Σιγουρα ειναι σε πολυ καλη κατασταση, που δεν περιμενε ουτε και ο πιο αισιοδοξος οπαδος του (c'est moi). Αλλα δεν εβγαλε μια στρατηγικη (2 στοπς) που την καταφεραν τα 2/3 του γκριντ. Φυσικα τον εκαψε η ομαδα, που τον εστειλε για 28 γυρους στο τελευταιο στιντ, ΟΚ, αλλα εγω περιμενω να εχει και ο ιδιος λογο στη διαμορφωση της στρατηγικης και οχι να τους αφηνει να παιζουν Λοττο.Kαι ο Κίμι ενα κουλούρι στους βαθμούς υπ ευθύνη του. Γιατί τα λάστιχα τα κρίνει ο οδηγός. Μπορεί ΟΚ αφασίας κουλ τυπάς ουαου κλπ κλπ κλπ αλλά οι υπόλοιποι 23 οδηγοί μπορούν να ανοιξουν το στοματακι τους και να πουν 'τα λάστιχα κρατάνε ή δεν κρατάνε ή βαλτε με ή βγαλτε με'. Δεν εχουν το μυαλο τους στο πότε θα τελειωσει η αγγαρεία που λεγεται 'επαγγελμα τους' για να πανε στη real life. Oπότε στα θέματα ελαστικων το σφαλμα ειναι μοιρασμενο.
Συμφωνουμε, και περιπου τα ιδια λεγαμε και τοτε. Εγραψα παραπανω υπογραμμισμενο φταιει κυριως η ομαδα (αρα φταιει και ο οδηγος, οπως ειχα ηδη γραψει και την ιδια μερα).
Απλα οταν μπεις στο τελευταιο στιντ και δεν σε 'βγαλουν' δεν ειναι θεμα οδηγου, πιο μπροστα επρεπε να καταλαβουν ολοι οτι αυτη η στρατηγικη δεν βγαινει. Και κυριως να μην φτανουν (οπως τωρα) στο αλλο ακρο. -
φοβερή σαιζόν, φαντάζομαι ότι στο Μονακό θα γίνουν 6 οι διαφορετικές ομάδες και 6 οι οδηγοί ?(Lotus - Kimi)
Το γεγονός ότι όλα οφείλονται στα λάστιχα (και όχι στην αλλαγή του διαχύτη, έλεος δύο μήνες μετά τον πρώτο αγώνα). Το πιο σπαστικό είναι οι διαφημίσεις τις Pirelli. 'προσθεσαν τις επιδόσεις!!!!' χ0α9χ0α90χα!!! Ναι, αλλά μονο για λίγο... Ξέρω ότι δεν έχουν καμία σχέση τα λάστιχα δρόμου με τα αγωνιστικά, αλλά αυτοί το μόνο που έχουν κάνει (κατα παραγγελία από ότι φαντάζομαι) είναι να κάνουν τις γόμες τους να κρατάνε όσο λιγότερο γίνεται!!!
Αυτός ο Μάσσα, ενώ έχει κάτι εκλάμψεις, μετά εξαφανίζεται, σε σημείο να λείψεις για 5 λεπτά, και μετά να τον ψάχνεις στην κατάταξη!!!
-
Το τι θα διαβάζαμε δεν περιγράφεται.Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν αντί του Alonsο είχε βγει δεύτερος ο Massa.
Το τι θα διαβάζαμε δεν περιγράφεται.Πού θες να καταλήξεις;
Ότι από θέμα ατυχίας δεν βρέθηκε ο ανηψιός στη θέση του Πάστορα;
Αυτό ούτε ο greo δεν το πιστεύει... -
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
φοβερή σαιζόν, φαντάζομαι ότι στο Μονακό θα γίνουν 6 οι διαφορετικές ομάδες και 6 οι οδηγοί ?(Lotus - Kimi)Το γεγονός ότι όλα οφείλονται στα λάστιχα (και όχι στην αλλαγή του διαχύτη, έλεος δύο μήνες μετά τον πρώτο αγώνα). Το πιο σπαστικό είναι οι διαφημίσεις τις Pirelli. 'προσθεσαν τις επιδόσεις!!!!' χ0α9χ0α90χα!!! Ναι, αλλά μονο για λίγο... Ξέρω ότι δεν έχουν καμία σχέση τα λάστιχα δρόμου με τα αγωνιστικά, αλλά αυτοί το μόνο που έχουν κάνει (κατα παραγγελία από ότι φαντάζομαι) είναι να κάνουν τις γόμες τους να κρατάνε όσο λιγότερο γίνεται!!!
Μπορεί οι γόμες να αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα αλλά ακόμα και από ομάδα σε ομάδα, με μία ψιλο-τυχαία διανομή ώστε καμία ομάδα να μην παίρνει την ίδια γόμα σε κάθε αγώνα (ας πούμε άλλη η σκληρή γόμα για την ομάδα Α στον αγώνα 2 και άλλη η σκληρή γόμα για την ίδια ομάδα στον αγώνα 3, ενώ άλλη η σκληρή γόμα της ομάδας Α στον αγώνα 3 και άλλη η σκληρή γόμα της ομάδας Β στον ίδιο αγώνα)...
Είναι η πιθανότερη εξήγηση που μπορώ να δώσω για τέτοιο ανακάτεμα της τράπουλας ενώ έχει ολοκληρωθεί ο 5ος αγώνας, ειδικά με το τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα.
-
Βασικα οι εναλλαγες οφειλονται σε μεγαλο βαθμο οτι οι αποστασεις σε χρονους ειναι πολυ 'σφιχτες'. Οταν παιζει μεσα σε 3-4 δεκατα το μισο γκριντ, μικρες διαφορες στις ρυθμισεις, στις συνθηκες, στο πως ταιριαζει η καθε πιστα σε καθε ομαδα, στην ¨καλη ημερα' του πιλοτου κτλ, οδηγουν σε μεγαλες ανακαταταξεις.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το τι θα διαβάζαμε δεν περιγράφεται.Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν αντί του Alonsο είχε βγει δεύτερος ο Massa.
Το τι θα διαβάζαμε δεν περιγράφεται.Πού θες να καταλήξεις;
Ότι από θέμα ατυχίας δεν βρέθηκε ο ανηψιός στη θέση του Πάστορα;
Αυτό ούτε ο greo δεν το πιστεύει...Καμμία σχέση. Απλά μια σκέψη έκανα σχετικά με το όνομα Senna.
-
Μπορεί να απαντήσει κάποιος τι έκαναν στην RBR με τις εμπρός αεροτομές ?
Άλλο setup με βαρύ μονοθέσιο και άλλο ελαφρύ ?
Τόση διαφορά που δεν μπορούσε να ρυθμιστεί με ένα κλειδί ?
Ήταν ίδιες ή είχαν διαφορές ? -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μπορεί να απαντήσει κάποιος τι έκαναν στην RBR με τις εμπρός αεροτομές ?
Άλλο setup με βαρύ μονοθέσιο και άλλο ελαφρύ ?
Τόση διαφορά που δεν μπορούσε να ρυθμιστεί με ένα κλειδί ?
Ήταν ίδιες ή είχαν διαφορές ?Vettel: 'I don’t know what the problem was when we had to change the nose of the car; I wasn’t sure if I had damage or something stuck at the front - maybe a piece of rubber or something. I tried another lap, but it wasn’t the right thing to do, so we decided to come in and change the nose to make sure. It lost us some time, but it was the right thing, as I was told there was some damage to the front left of the wing.”
Webber: I don’t know where I got damage to my front wing, but I had to pit for a new nose.
-
όχι ότι δεν υπήρχαν θραύσματα στην πίστα αλλά ... κάτι δεν μου πάει καλά ...
-
Μη ξεχναμε οτι ο Βετελ τουλαχιστον 'εφαγε στο κεφαλι' μπολικα κοματια απο τη μερσεντες του Σουμι..
Ισως καποιο απο αυτα χτυπησε την αεροτομη του την εσπασε και σιγα σιγα αυτη αρχισε να καταρεει... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μη ξεχναμε οτι ο Βετελ τουλαχιστον 'εφαγε στο κεφαλι' μπολικα κοματια απο τη μερσεντες του Σουμι..
Ισως καποιο απο αυτα χτυπησε την αεροτομη του την εσπασε και σιγα σιγα αυτη αρχισε να καταρεει...το θέμα είναι ότι την άλλαξαν ΚΑΙ στον Webber.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
φοβερή σαιζόν, φαντάζομαι ότι στο Μονακό θα γίνουν 6 οι διαφορετικές ομάδες και 6 οι οδηγοί ?(Lotus - Kimi)
Το γεγονός ότι όλα οφείλονται στα λάστιχα (και όχι στην αλλαγή του διαχύτη, έλεος δύο μήνες μετά τον πρώτο αγώνα). Το πιο σπαστικό είναι οι διαφημίσεις τις Pirelli. 'προσθεσαν τις επιδόσεις!!!!' χ0α9χ0α90χα!!! Ναι, αλλά μονο για λίγο... Ξέρω ότι δεν έχουν καμία σχέση τα λάστιχα δρόμου με τα αγωνιστικά, αλλά αυτοί το μόνο που έχουν κάνει (κατα παραγγελία από ότι φαντάζομαι) είναι να κάνουν τις γόμες τους να κρατάνε όσο λιγότερο γίνεται!!!
Μπορεί οι γόμες να αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα αλλά ακόμα και από ομάδα σε ομάδα, με μία ψιλο-τυχαία διανομή ώστε καμία ομάδα να μην παίρνει την ίδια γόμα σε κάθε αγώνα (ας πούμε άλλη η σκληρή γόμα για την ομάδα Α στον αγώνα 2 και άλλη η σκληρή γόμα για την ίδια ομάδα στον αγώνα 3, ενώ άλλη η σκληρή γόμα της ομάδας Α στον αγώνα 3 και άλλη η σκληρή γόμα της ομάδας Β στον ίδιο αγώνα)...
Είναι η πιθανότερη εξήγηση που μπορώ να δώσω για τέτοιο ανακάτεμα της τράπουλας ενώ έχει ολοκληρωθεί ο 5ος αγώνας, ειδικά με το τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα.
Τα λάστιχα είναι ακριβώς ίδια για όλους και μοιράζονται με κλήρωση στις ομάδες για να μην υπάρχει υποψία μπαγαποντιάς. Απλά η κάθε πίστα και οι εκάστοτε καιρικές συνθήκες ταιριάζουν περισσότερο σε διαφορετικό μονοθέσιο κάθε φορά.
-
Sabotaz!....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα λάστιχα είναι ακριβώς ίδια για όλους και μοιράζονται με κλήρωση στις ομάδες για να μην υπάρχει υποψία μπαγαποντιάς.Μου φαίνεται ότι αυτό που λες επιβεβαιώνει το σκεπτικό μου που είναι ότι οι γόμες δεν είναι ίδιες και εξαρτάται από το τι θα 'σου κάτσει' στην κλήρωση...
Απλά η κάθε πίστα και οι εκάστοτε καιρικές συνθήκες ταιριάζουν περισσότερο σε διαφορετικό μονοθέσιο κάθε φορά.
Γιατί να συμβαίνει αυτό φέτος ενώ δεν συνέβαινε πέρσι ή πρόπερσι;
Και αυτό όμως μου φαίνεται ότι επιβεβαιώνει το σκεπτικό μου για την τεράστια σημασία των ελαστικών στο φετινό πρωτάθλημα. Τα δυνατά μονοθέσια είναι δυνατά και φαίνεται, ωστόσο, τα λάστιχα δίνουν προβάδισμα ή εξισώνουν τις διαφορές ή οδηγούν σε τζόκερ τις στρατηγικές για κάθε ομάδα φέτος...Μπορεί να κάνω λάθος, προσπαθώ όμως να εξηγήσω την εικόνα μέχρι τώρα (αποκλειστικά γιατί είναι τελείως διαφορετική από πολλά προηγούμενα πρωταθλήματα)...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Τα λάστιχα είναι ακριβώς ίδια για όλους και μοιράζονται με κλήρωση στις ομάδες για να μην υπάρχει υποψία μπαγαποντιάς.
Μου φαίνεται ότι αυτό που λες επιβεβαιώνει το σκεπτικό μου που είναι ότι οι γόμες δεν είναι ίδιες και εξαρτάται από το τι θα 'σου κάτσει' στην κλήρωση...
Μετα θα λεγανε οτι πεφτουν φραγγα κατω απο το τραπεζι και οτι οι μεγαλες ομαδες περνουν τις καλες γομες...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μου φαίνεται ότι αυτό που λες επιβεβαιώνει το σκεπτικό μου που είναι ότι οι γόμες δεν είναι ίδιες και εξαρτάται από το τι θα 'σου κάτσει' στην κλήρωση...Ειλικρινά αυτή είναι η πιο ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας που έχω ακούσει.
Αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι ισχύει κάτι τέτοιο, δεν θα είχα βγει οι διάφορες ομάδες ν παραπονεθούν για άνιση μεταχείριση; Αλλά πες ότι όλοι είναι μέσα στο κόλπο (πράγμα φυσικά ανεδαφικό, εδώ σκοτώνονται μεταξύ τους για πολύ λιγότερα από κάτι τέτοιο), πιστεύεις ότι η Pirelli και η κάθε Pirelli έχει τη δυνατότητα να φτιάχνει εκατοντάδες λάστιχα με 5-6 διαφορετικές γόμες λίγες μέρες πριν από κάθε αγώνα; Είναι ασύμφορο από άποψη παραγωγής.
Γιατί να συμβαίνει αυτό φέτος ενώ δεν συνέβαινε πέρσι ή πρόπερσι;
Και αυτό όμως μου φαίνεται ότι επιβεβαιώνει το σκεπτικό μου για την τεράστια σημασία των ελαστικών στο φετινό πρωτάθλημα. Τα δυνατά μονοθέσια είναι δυνατά και φαίνεται, ωστόσο, τα λάστιχα δίνουν προβάδισμα ή εξισώνουν τις διαφορές ή οδηγούν σε τζόκερ τις στρατηγικές για κάθε ομάδα φέτος...Πάντα συνέβαινε ως έναν βαθμό. Απλά ως τώρα υπήρχε ξεκάθαρη ιεραρχεία, ενώ φέτος τα μονοθέσια είναι τόσο κοντά λόγω κανονισμών που το παραμικρό κάνει την διαφορά. Επίσης, τα φετινά Pirelli είναι επίτηδες πολύ επιθετικά όσον αφορά στην καμπύλη απόδοσής τους (αυτό ζήτησε το σπορ) και το αποτέλεσμα είναι αυτό το μπάχαλο. Να θυμήσω εδώ ότι τελευταία φορά που είχαμε 5 διαφορετικά νικητήρια μονοθέσια στους 5 πρώτους αγώνες ήταν το 1983. Η Ferrari κέρδισε των Κατασκευαστών τότε by the way. Να ελπίζουμε σε κανένα θαύμα πάλι;
-
Με τον Massa καπαρωμένο το έχεις.
Οι λόγοι της τόσο μεγάλης διαφοροποίησης είναι δύο:
-Τα Pirelli έχουν πολύ μικρό παράθυρο απόδοσης, λίγο να βγείς έξω χάνεσαι.
-Οι ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Ίδια λάστιχα, ίδιοι κινητήρες, ίδια κιβώτια, ίδια KERS, πολλοί περιορισμοί στην αεροδυναμική, ε από που να κάνεις την μεγάλη διαφορά; Ψιλοεννιαίο έχει γίνει. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ειλικρινά αυτή είναι η πιο ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας που έχω ακούσει.Αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι ισχύει κάτι τέτοιο, δεν θα είχα βγει οι διάφορες ομάδες ν παραπονεθούν για άνιση μεταχείριση; Αλλά πες ότι όλοι είναι μέσα στο κόλπο (πράγμα φυσικά ανεδαφικό, εδώ σκοτώνονται μεταξύ τους για πολύ λιγότερα από κάτι τέτοιο), πιστεύεις ότι η Pirelli και η κάθε Pirelli έχει τη δυνατότητα να φτιάχνει εκατοντάδες λάστιχα με 5-6 διαφορετικές γόμες λίγες μέρες πριν από κάθε αγώνα; Είναι ασύμφορο από άποψη παραγωγής.
Η υπόθεσή μου θεωρεί δεδομένο ότι οι ομάδες δεν το γνωρίζουν αυτό και δεν ελέγχουν ή δεν ελέγχονται τα λάστιχα στο τέλος για ανομοιομορφίες.
Όμως πολύ σωστά γράφεις η υπόθεσή μου θα είχε τεράστιο κόστος που την καθιστά πρακτικά αδύνατη.
Και πολύ σωστά αναφέρεις:Πάντα συνέβαινε ως έναν βαθμό. Απλά ως τώρα υπήρχε ξεκάθαρη ιεραρχεία, ενώ φέτος τα μονοθέσια είναι τόσο κοντά λόγω κανονισμών που το παραμικρό κάνει την διαφορά. Επίσης, τα φετινά Pirelli είναι επίτηδες πολύ επιθετικά όσον αφορά στην καμπύλη απόδοσής τους (αυτό ζήτησε το σπορ) και το αποτέλεσμα είναι αυτό το μπάχαλο. Να θυμήσω εδώ ότι τελευταία φορά που είχαμε 5 διαφορετικά νικητήρια μονοθέσια στους 5 πρώτους αγώνες ήταν το 1983. Η Ferrari κέρδισε των Κατασκευαστών τότε by the way. Να ελπίζουμε σε κανένα θαύμα πάλι;
Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η καμπύλη απόδοσης της κάθε γόμας διαφοροποιείται αρκετά από αγώνα σε αγώνα που οδηγεί σε τζόκερ τις στρατηγικές;
Με τον Massa καπαρωμένο το έχεις.
Οι λόγοι της τόσο μεγάλης διαφοροποίησης είναι δύο:
-Τα Pirelli έχουν πολύ μικρό παράθυρο απόδοσης, λίγο να βγείς έξω χάνεσαι.
-Οι ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Ίδια λάστιχα, ίδιοι κινητήρες, ίδια κιβώτια, ίδια KERS, πολλοί περιορισμοί στην αεροδυναμική, ε από που να κάνεις την μεγάλη διαφορά; Ψιλοεννιαίο έχει γίνει.Για τα ελαστικά θα συμφωνήσω. Για τα μονοθέσια έχω κάποια αμφιβολία, πάντα βρισκόταν κάτι για να δώσει ένα προβάδισμα, τουλάχιστον όσο γνωρίζω...
2012 - Gran Premio de España Santander