-
Τι ζόρι τραβάνε οι αριστεροί με την Δημιουργία Ξανά, δεν έχω καταλάβει... Παρόμοιες θέσεις εκφράζουν και Μπακογιάννη και Μάνος, αλλα δεν τους βλέπω να ασχολούνται μαζί τους.
-
Όπως δείχνουν τα πράγματα θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα είναι ακριβώς με το ίδιο πλειοψηφικό (προφανώς μη αντιπροσωπευτικό) σύστημα που έγιναν οι προχθεσινές,
αλλά (διορθώστε με εάν κάνω λάθος) θα έχουμε λίστα υποψηφίων και όχι σταυρούς. Δηλαδή θα είναι κάτι σαν τα παλιά ψηφοδέλτια που αποφάσιζε το κόμμα τη σειρά των υποψηφίων (κάτι σαν το τωρινό της επικρατείας) και ανάλογα με το συνολικό ποσοστό εκλέγονται οι βουλευτές, οπότε πάει περίπατο η επιλογή των ψηφοφόρων για τον καταλληλότερο υποψήφιο.Ο Τσίπρας είναι ο μόνος που δεν θέλει να γίνει κυβέρνηση τώρα, γιατί νομίζει ή ξέρει, θα δείξει ο χρόνος, ότι σε επαναληπτικές εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα και θα έχει τις περισσότερες έδρες, οπότε θα είναι πιο ισχυρός. Κανένας άλλος (εξαίρεση αποτελούν όποιοι δεν μπήκαν στη βουλή) δεν θέλει εκλογές ξανά.
Η δική σκέψη και απορία είναι γιατί ο Τσίπρας δε συναινεί σε οικουμενική κυβέρνηση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με μέγιστο σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου (θέση στην οποία πλέον συμφωνούν και οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ);
δηλαδή να αποδείξει εάν γίνεται επαναδιαπραγμάτευση (και σε τι βαθμό-όρους) ή υπάρχει από τους ευρωπαίους το δίλημμα ή το παρών μνημόνιο ή εκτός ευρώ χωρίς δανειακή σύμβαση
Ο Τσίπρας πήρε μεγάλο ποσοστό, το οποίο μάλλον (η αμφιβολία μου είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πόσες ψήφοι είναι υπέρ των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και πόσες είναι διαμαρτυρίας, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό τώρα) εκφράζει επιδοκιμασία των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συντομία εγώ καταλαβαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θέλουμε να επαναδιαπραγματευθούμε έως και να ανατρέψουμε πλήρως τους όρους του μνημονίου, αλλά να παραμείνουμε στο ευρώ/ ευρωζώνη, προφανώς διατηρώντας τη δανειακή σύμβαση υπό άλλους όρους.
Με το φτωχό μου το μυαλό (και δεδομένων κάποιων αλλαγών στην Ευρώπη, π.χ. Ολαντ), αυτή η οικουμενική κυβέρνηση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα μπορούσε να αποδείξει εάν γίνεται διαπραγμάτευση (και σε ποιο βαθμό) και μάλιστα από την καλύτερη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας λόγω της ευρείας πλειοψηφίας της κυβέρνησης (220 έδρες). Η αλλαγή των όρων του μνημονίου, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μόνο από οικουμενική κυβέρνηση. Εάν δεν το πετύχει αυτό σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. 6 μήνες), τότε ξαναπάμε σε εκλογές, αλλά τότε θα ξέρουμε εάν γίνεται διαπραγμάτευση, εάν θα συμφέρει να μείνουμε στο ευρώ, εάν δεν μπορούμε να μείνουμε στο ευρώ, εάν διαπραγματεύεται το μνημόνιο, θα ξέρουμε καθαρότερα τι γίνεται και θα ψηφίσουμε πιο καθαρές προτάσεις και όχι τα τωρινά υποθετικά (ναι μεν ευρώ-δάνεια αλλά όχι όροι και μνημόνια, θα διεκδικήσουμε και βλέπουμε).Στον Pez, +1
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για πες μας ποτε συμφωνησαν τα δυο κομματα σε αυτα τα σημεια που λες ρε μανοσκυ.Απεναντιας, μολις τα ειπε αυτα ο τσιπρας μονο που δε σπευσατε να κλεισετε τις κορες σας στο σπιτι
Δεν το εχεις καταλαβει ακομα οτι ψηφισες λαθος κομμα στις εκλογες, ελπιζω να σου δοθει η ευκαιρια να επανορθωσεις
Τι σημασία έχει αν συμφώνησαν τα 'δύο κόμματα'; Χεστήκαμε. Καιρός να συμφωνήσουν.
Στα συγκεκριμένα που έγραψα, δεν υπήρχε θέμα. Δεν λέγαμε 'αφήστε τις τράπεζες να κάνουν κουμάντο', ούτε τώρα, ούτε παλιά. Ούτε όταν υπήρχαν λεφτά, που έπαιρνες επιτόκιο καθαρό 1% το χρόνο και δανειζόσουν με 4 στην καλύτερη ή 20 (υπερημερίας).
Οι κομματικοί στρατοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να βάλουν τα σημαιάκια στον απαυτό τους. Άλλωστε, πληροφοριακά, έχω προσωπικά ζημιωθεί από τα πρωτοπαλίκαρά τους. Δεν θα τα αντικαταστήσω όμως με τα καλόπαιδα διαφορετικής προέλευσης.
pm τι ψήφισα
Διατήρηση ΔΕΚΟ στον κρατικό έλεγχο (διαπραγμάτευση), αλλά μαχαίρι και τσεκούρι σε προνόμια ΓΕΝΟΠ και Σία.
Το πρώτο δεν μπορεί να γίνει 100%. Η χώρα έχει υπογράψει κάποιες συνθήκες και έπρεπε να είχε αλλάξει κάποια πράγματα από τον καιρό του Νώε.
Να δούμε κατά πόσο δεν μπορεί να γίνει. Κι ο ΟΤΕ, αν και ιδιωτικοποιημένος, έχει μια σειρά ασφαλιστικών δικλείδων για το κράτος. Πχ η ΔΕΗ, ακόμα κι αν τις μετοχές θα τις έχει ο Λάτσης ή ο koutsan, μπορεί να ελέγχεται στενά μέσω ΡΑΕ. Κι ας υπάρξουν κοινωνικά τιμολόγια, ελάφρυνση πολύτεκνων, ανέργων, ΑΜΕΑ κλπ.
Και σιγά την κερδοφορία που χάνει το κράτος-μέτοχος, μέσα μπαίνει πλέον γερά. Πώς το έλεγε ο Μελισσανίδης για την ΑΕΚ; 'Αυτοί πουλάνε χρέη'. -
Δε μου φαίνεται απίθανο μέσα στο ΣΚ να έχουμε συμφωνία και του σύριζα.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Τι ζόρι τραβάνε οι αριστεροί με την Δημιουργία Ξανά, δεν έχω καταλάβει... Παρόμοιες θέσεις εκφράζουν και Μπακογιάννη και Μάνος, αλλα δεν τους βλέπω να ασχολούνται μαζί τους.έχουμε σχολιάσει τί παίζει με το τζίμερο, όσο πιο πολύ τον μελετάω τόσο πιο ελεϊνός είναι. Χιλιες φορές μανο(σκυ ) αν σε εκφράζει αυτός ο χώρος
Τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ΝΔ θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης. Η ΚΟ της ΝΔ φαίνεται να προκρίνει την άρση του πολιτικού αδιεξόδου μέσα από μία κυβερνητική λύση και όχι με νέα προσφυγή στις κάλπες, καθώς έντονη είναι η ανησυχία πολλών βουλευτών ότι θα βρεθούν εκτός Βουλής μετά τις νέες εκλογές.
με αγάπη για την πατρίδα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι βιαζεστε να συμπερανετε οτι ο Συριζα θα ειναι εκτος κυβερνησης;αφου οι θεσεις τους πλεον συγκλινουν, ας συμφωνησουν λοιπον στα βασικα και ας κανουν κυβερνηση
Χλωμό. Βλέποντας χθες το βράδυ και την εκπομπή της ΝΕΤ (μετά το δελτίο ειδήσεων) κατάλαβα ότι μεσολαβεί το χάος. Η δε ΔΗΜΑΡ (δια του εκπροσώπου της) μου έδωσε την εντύπωση ότι πασοκίζει επικίνδυνα.
133 σελίδες από το πρωί της Κυριακής μέχρι σήμερα;
-
wannabe έγραψε:έχει λούσει κρύος ιδρώτας το Τσιπρέικο μην κάτσει η στραβή και βγει κάτω απο τον Κουβέλη στις εκλογές.
όταν έφευγε τον λοιδωρούσαν σε στυλ 'άντε μαλάκα να δούμε ποιος θα σου δίνει πλέον ένα ξεροκόμματο να φας'
και είχαν αρχίσει τα προσχέδια της καζούρας αλλά(τύχη, πολιτκός οπορτουνισμός στο μαξ, οτι-θέλεις-πεστο) έλα που η πραγματίκότητα έχει άλλα μάλλον σχέδια.και άντε μετά να κρατήσεις στο μαντρί τις συνιστώσες που θα ξέρουν οτι δεν έχει μόνο έρημο και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω απο τα τείχη. είμαι σχεδόν πεισμένος για Κουβέλη και εγώ στις επερχόμενες. για έναν επιπλέον ωφέλημα, οτι η ΝΔ παρότι θα βγει 1η θα δει τον πρώην αιώνιο να σμπαραλιάζεται και θα αρχίσουν οι 2ες σκέψεις και εντός αυτής. ε,ρε πστ να ζήσω να δω κανά Χρυσοχοίδη* και κανά Παπακ. σε δικαστήριο κατηγορούμενο. θα αξίζει όλο αυτό το ζόρι που τρώμε σήμερα. *και τη Ματσούκα στα πίσω έδρανα να μυξοκλαίει σαν ξεπαρθενιασμένη χωριατοπούλα που έπεσε στη πλεκτάνη ο Λεβέντης. ο Αγγελόπουλος έφυγε αλλά ένα νέο σκηνοθετικό άστρο ανατέλει στο στερέωμα.
koutsan
Απλά να σε ενημερώσω ότι EDIT (πιθανότατα) ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μην έχουμε κλάματα πάλι μετά από όλους αυτούς που θα ψηφίσουν Κουβέλη...
Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα πάνε μαζικά εκεί, στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πάνε εκεί, στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ήδη εκεί κλπ κλπ...Το κόμμα θα γίνει ένα μικρό (μεγάλοΠΑΣΟΚ και μετά θα μείνει ο 'συμπαθής' Κουβέλης να δαμάσει τις ορδές των 'πεινασμένων' πασόκων.
Αυτά για πιθανούς μελλοντικούς κοψοχέρηδες.viewtopic.php?f=13&t=42830&p=2436185&hilit=%CE%BD%CE%B5%CE%BF+%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA#p2436185
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
pm τι ψήφισα
Γιατί με pm; Αν έχεις το θάρρος, γράψε το δημόσια. Γιατί δεν είναι μαγκιά να κατηγορείς το λαό ότι δεν ξέρει να ψηφίζει σωστά, κι εσύ να το παίζεις εκ του ασφαλούς για να μην κριθείς. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έχουμε σχολιάσει τί παίζει με το τζίμερο, όσο πιο πολύ τον μελετάω τόσο πιο ελεϊνός είναι. Χιλιες φορές μανο(σκυ ) αν σε εκφράζει αυτός ο χώρος
Μπορείς να κάνεις ένα resume, 2-3 βασικούς λόγους?
Γιατί εγω, εκτός από ένα φάουλ προχτες σε συνέντευξη για το θέμα των παράνομων μεταναστών, δεν έχω διακρίνει κάτι άλλο που να δικαιολογεί αυτή τη μανία. -
http://www.skai.gr/news/politics/articl ... -pasok-nd/
και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σε παράλυση έχει περιπέσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός κατά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που βιώνει η χώρα, με αποτέλεσμα το πάρτι της φοροδιαφυγής να οργιάζει
Αντί να εισπράττονται αυτά τα έσοδα από τις αρχές του έτους, οι «λυπητερές» αναβάλλονται διαρκώς και «μέχρι νεοτέρας διαταγής».
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=196538
Mε πιανει το συνομοσιολογικο μου και αναρωτιεμαι:
Με αυτον τον τροπο και λογω ελλειψης εσοδων, δε θα ηταν πιο ευκολο να παρουμε μερικα € με ανταλλαγμα ενα μνημονιο 3 ανευ ορων;Δηλαδη θα παμε να τους πουμε οτι επειδη σκοπιμα δεν εισπραττουμε, τα εσοδα εχουν προβλημα,γιατι αυτο φερτε αλλα τοσα.
Και αυτοι θα τα δωσουν και ανευ ορων.
Μηπως να ξανασκεφτεις τι εγραψες; -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
έχουμε σχολιάσει τί παίζει με το τζίμερο, όσο πιο πολύ τον μελετάω τόσο πιο ελεϊνός είναι. Χιλιες φορές μανο(σκυ ) αν σε εκφράζει αυτός ο χώρος
Μπορείς να κάνεις ένα resume, 2-3 βασικούς λόγους?
Γιατί εγω, εκτός από ένα φάουλ προχτες σε συνέντευξη για το θέμα των παράνομων μεταναστών, δεν έχω διακρίνει κάτι άλλο που να δικαιολογεί αυτή τη μανία.εχει διάφορα ελιτίστικα, σε φάση σχολεία για καλούς και κακούς μαθητές, απαγόρευση του ΚΚΕ , διαδηλώσεις μόνο στο πεζοδρόμιο κλπ (νταξ το τελευταίο εσένα παίζει να μη σε χαλάει )
Καλύτερα να σε φωτίσει ο σύντροφος ινφινιτυ, έχουμε άλλα μετωπα εμείς
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
pm τι ψήφισα
Γιατί με pm; Αν έχεις το θάρρος, γράψε το δημόσια. Γιατί δεν είναι μαγκιά να κατηγορείς το λαό ότι δεν ξέρει να ψηφίζει σωστά, κι εσύ να το παίζεις εκ του ασφαλούς για να μην κριθείς. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Μη μένεις στα ίδια, αφού έχει γραφτεί η απάντηση αρκετές φορές.
Το 'σωστά' σημαίνει να ξέρεις τι ψηφίζεις γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα. Η γιαγιάκα γνωστή μου που ψήφισε Καμμένο για να μην της πειράξουν τη σύνταξη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο Καμμένος της εγγυάται ακριβώς το αντίθετο.
Και όχι, δεν θα πω τι ψήφισα δημοσίως, είναι δικαίωμά μου να διατηρώ τη μυστικότητα της ψήφου μου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
pm τι ψήφισα
Μη μένεις στα ίδια, αφού έχει γραφτεί η απάντηση αρκετές φορές.
Το 'σωστά' σημαίνει να ξέρεις τι ψηφίζεις γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα. Η γιαγιάκα γνωστή μου που ψήφισε Καμμένο για να μην της πειράξουν τη σύνταξη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο Καμμένος της εγγυάται ακριβώς το αντίθετο.
Και όχι, δεν θα πω τι ψήφισα δημοσίως, είναι δικαίωμά μου να διατηρώ τη μυστικότητα της ψήφου μου.Ό,τι να 'ναι...
-
Στον Real FM πριν λίγο: οι συνεργάτες του Σαμαρά δήλωσαν πως πάμε σε εκλογές. 10 ή 17 Ιουνίου.
-
αντε να κλείσουμε εισιτήρια
-
δεν προκειται να αλλαξει κατι ακομα και με εκλογες....
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Στον Real FM πριν λίγο: οι συνεργάτες του Σαμαρά δήλωσαν πως πάμε σε εκλογές. 10 ή 17 Ιουνίου.λόγω αδιαλλαξίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια, όταν ο μεγάλος ηγέτες της μόνης δύναμης σταθερότητας(sic) έβγαινε και ούρλιαζε για αριστερή συνεργασία της δραχμής πώς γίνεται τώρα να λέει πως είναι πρόθυμος για κυβέρνηση συνεργασίας; Με την συμμορία της δραχμής θα συγκυβερνήσει; Αλλά είπαμε, ο ασόβαρος της υπόθεσης είναι ο Τσίπρας.
Μάνο, ποιός είναι πιο κοντά στη 'χρυσή τομή' που έβαλες; Μήπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως η ευθύνη των υποχωρήσεων πέφτει στη ΝΔ;
edit:
http://www.skai.gr/news/politics/articl ... -to-euro-/
Στα σχόλια, ο kakaka( ) έγραψε:
*Απλά κοροϊδεύει τον λαό και εκμεταλλεύεται την απελπισία του.Έναν λαό χωρίς παιδεία, στον οποίον (στην παρούσα φάση) δεν αξίζει η Δημοκρατία.*
Να φανταστώ πως σε αυτό τον λαό άξιζε η δημοκρατία όταν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και δεν αξίζει τώρα που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο μπορούν να γίνουν κάποιοι;
Quiz: ποιά μέλη του forum συμφωνούν με τον kakaka;
-
Εγώ θα κάνω ένα ρεζουμέ της φάσης:
Ο σύριζα φταίει γιατί κάνει κωλοτούμπες
Ο Συριζα φταίει γιατί είναι αδιάλλακτος στις απόψεις τουΟ Σύριζα φταίει γιατί δεν έχει θέσεις
Ο Σύριζα φταίει γιατί δεν κάνει πίσω από τις θέσεις που δεν έχειΟ Σύριζα φταίει που δεν προτείνει τις προτάσεις που έχει κάνει ο ίδιος
Ο Σύριζα φταίει που δεν υπάρχει συμφωνία στις προτάσεις που μόνο αυτός συμφωνείΟ Σύριζα φταίει που δεν κάνουν κυβέρνηση αυτοί που μπορούν να μαζέψουν > 150
Ο Σύριζα φταίει που δεν δέχεται να πάει μπροστά, με τις πλάτες αυτών που τον αδειάζουν χυδαία σε κάθε ευκαιρία
Ο Σύριζα φταίει που θέλει να αλλάξει το μνημόνιο και δεν σέβεται τον κόσμο που θέλει να αλλάξει το μνημόνιο αλλά να μην το πούμε κι όλας.
Ο Σύριζα λέει ψέμματα ότι μπορεί να αλλάξει το μνημόνιο και να μείνουμε στο €, γιατί η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μνημόνιο και να μείνουμε στο €
Ο Σύριζα λέει ψέμματα ότι θέλει να μείνουμε στο € γιατί θέλει να μας κάνει να χρεοκοπήσουμε, γι' αυτό εμείς στηρίζουμε αυτούς που μας χρεοκόπησαν ήδη δυο φορές (και άλλη μια σε μια βδομάδα) και δεν έχουμε φύγει από το €Ο σύριζα φταίει που πάει να το παίξει ψευτοτσαμπουκάς, γιατί εμείς αυτό που θέλουμε είναι σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά να μην μας την πούνε κι όλας.
Και επιτέλους δλδ με το κωλοσύριζα που δεν ξέρει τι θέλει και κάνει σα 15χρονο. Εμείς θέλουμε βαθιές αλλαγές κυρίως στο εσωτερικό, αλλά προς θεού μην αγγίξει κανείς το Παρεάκι. Οι σωστές αλλαγές είναι μόνο αυτές που μας έχουν πιπιλίσει 5 χρόνια τώρα τα ακριβοδίκαια ΜΜΕ.
ζούμε μεγάλες στιγμές
-
btw, ο Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος του αριστερού κόμματος στην Ευρωβουλή και ταυτόχρονα θέλει την έξοδο απ το ευρώ
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα