-
Απορία (χαζή αλλά μου έκανε εντύπωση): Οι έλληνες οικολόγοι του βεργή πως γίνεται πριν 2.5 χρόνια να πήραν 20.000 ψήφους και τώρα μόνο 66? δεν είναι λίγγγγγγγγγγγγγγοοοοοοοοοοοοο τεράστια η διαφορά? εκτός και αν μιλάμε για άλλο κόμμα και το δείχνει λάθος το Υπ. Εσωτερικών στην σύγκριση. Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Μας συμφέρει να ξεβρακωθούν εντελώς στη παγκόσμια κοινότητα για το πόσο χρεοκοπημένες είναι και τι ακριβώς αδυναμίες έχουν ? Μήπως αυτό να το δούμε σε συνδυασμό με σκόπιμες δηλώσεις-γκάφες για καταθεσεις κλπ με σκοπό να αποτελειώσουν το τραπεζικό σύστημα, να τραβηχτούν και οι τελευταίες καταθέσεις να μην μπορεί να σωθεί τίποτα!Η παγκόσμια κοινότητα (aka οίκοι αξιολόγησης) τα ξέρει τα αποτελέσματα.
@dimou
Δεν εννοώ δικό σου πανικό.
Αφού λοιπόν η γυναίκα σου είναι υπεύθυνη για κάθε δάνειο άνευ ορίου με τον 'προϊστάμενο' (βέβαια σε αυτές τις θέσεις δεν τους ονομάζουν απλώς προϊσταμένους) δεν μου απαντάς κι εσύ στα ερωτήματα που είπα στο cpp; Τουλάχιστον αυτός απάντησε το λογικό ότι 'ναι υπάρχουν κι αυτά'.
Επίσης, το ότι οι κρατικές τράπεζες είναι δήθεν χειρότερα, για καλό το λες; Εγώ λέω ότι και γι' αυτές να μάθουμε.
Κανείς δεν υποστηρίζει 'κρατικές τράπεζες'.Το θέμα είναι απλό. ΔΣ με ποινικές ευθύνες => φυλακή.
Γιατί -τουλάχιστον- σε κάθετες ιεραρχικές μη δημοκρατικές δομές, δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι 'το ψάρι δεν βρωμάει από το κεφάλι, ούτε ότι φταίει ο ταμείας που ο τάδε VP ή CxO την είχε δει Madoff.
Και όχι, να μη διορίσει το κράτος. Οι ίδιες να τους ορίζουν όπως τώρα. Αλλά να ξέρουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο φυλακής. Πήρες χαριστικό προσωπικό δάνειο 50.000.000 και όλως τυχαίως έχεις βάλει υπογραφή σε καμιά 100άρα παράλογα δάνεια και όλως τυχαίως απέκτησες και ακίνητη περιουσία 100.000.000 και όλως τυχαίως έχεις βάλει μισθό στην πάρτη σου μερικές εκατοντάδες χιλιάδες για 'πρόεδρος ΔΣ' σε ό,τι ναναι εταιρειούλες (που δεν είχαν κανένα άλλο σοβαρό έσοδο εκτός από το δάνειο που πάλι η 'δική σου' τράπεζα έδωσε, και έβαλες και σε αντίστοιχες θέσεις άλλους 10;
Φυλακή.Ο επόμενος θα το ξανακάνει;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος ΔΕΝ θέλει να υπάρξει έλεγχος.
Αν τα πράγματα είναι τόσο γαμάτα και καθαρά, τοτε ποιο το πρόβλημα; -
Εγώ πάντως θα ξανακάνω ένα ερώτημα που είχα κάνει και πριν τις εκλογές (και που κατά βάσει γράφτηκε σε@@ )
Δεδομένων των πρώτων αποτελεσμάτων, τι θα θέλατε να συμβεί είτε με αυτά είτε αν ξαναγίνουν εκλογές;
Ο Tifosi ας πούμε το έχει εκφράσει ξεκάθαρα.
Οι υπόλοιποι που κράζετε ό,τι μα ό,τι κι αν πει ή κάνει ή δείξει ότι θέλει να κάνει ο Συριζα, τι θέλετε να γίνει στις εκλογές;
Όχι τι πιστεύετε ότι θα γίνει, τι θα θέλατε. -
-
Γιατί να ξαναγίνουν εκλογές και να πληρώσουμε ξανά;
Το ζητούμενο είναι να συνεργαστούν τα κοπρόσκυλα ώστε να μη μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.
(βλέπε επαφές Τσίπρα με όλες τις συντεχνίες)Πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο βλάκας από τον ΓΑΠ μέχρι που είδα τον Τσίπρα.
Ο ΓΑΠ την τελευταία διετία μας έσκαψε τον τάφο και μας έριξε μέσα.
Ο Τσίπρας θα αναλάβει να μας σκεπάσει και να βάλει την ταφόπλακα - θα βλέπουμε κράτη της υποσαχάριας αφρικής και θα τους μακαρίζουμε.Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, στις εκλογές θα ήθελα η Χρυσή Αυγή να πάρει 20%.
Δυστυχώς είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο πολιτικός μας κόσμος. -
Toυς ακούω ΟΛΟΥΣ και από ΟΛΑ τα κόμματα που λένε πως θα σκιστούνε για τη δημιουργία κυβέρνησης.
Σιγά παιδιά, μη σας ανέβει η πίεση από τη πολύ αγωνία!
Πάντως, δεν πείθουνε κανέναν πλέον και αν δεν γίνει τίποτα με Πασόκ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ μέχρι το ΣΚ, τότε πάμε σε εκλογές.
Και φυσικά κανένας δε θα έχει ευθύνη γι'αυτό. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, στις εκλογές θα ήθελα η Χρυσή Αυγή να πάρει 20%.
Δυστυχώς είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο πολιτικός μας κόσμος.- στρατιωτική επανάσταση
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εγώ πάντως θα ξανακάνω ένα ερώτημα που είχα κάνει και πριν τις εκλογές (και που κατά βάσει γράφτηκε σε@@ )Δεδομένων των πρώτων αποτελεσμάτων, τι θα θέλατε να συμβεί είτε με αυτά είτε αν ξαναγίνουν εκλογές;
Ο Tifosi ας πούμε το έχει εκφράσει ξεκάθαρα.
Οι υπόλοιποι που κράζετε ό,τι μα ό,τι κι αν πει ή κάνει ή δείξει ότι θέλει να κάνει ο Συριζα, τι θέλετε να γίνει στις εκλογές;
Όχι τι πιστεύετε ότι θα γίνει, τι θα θέλατε.Για να κράξει κάποιος αυτό που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εξηγήσει σαφώς ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει να κάνει.
Το αποφεύγει συστηματικά. ΑΥΤΟ κράζουμε.Τέλει ΣΥΡΙΖΑ δρακμή; Λέγκε το στο γκόζμο.
Τέλει ΣΥΡΙΖΑ έκσω από γιούρο, ΝΑΤΟ, ΕΟΚ κλπ; Λέγκε το κι αυτό στο γκόζμο.Αν φοβάται ο Τσίπρας ότι θα τον μαυρίσουν αν πει ανοιχτά αυτό που επιδιώκει, πώς θα κυβερνήσει; Σαν τον ΓΑΠ; Λεφτά υπάρχουν, ελπίς υπάρχει;
'Ζω για την ώρα που θα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα με κυβέρνηση αριστεράς και θα φωνάζουν ΧΟΥΝΤΑ (και θα τρώνε και ξύλο από τα ΜΑΤ, ενισχυμένα με μετατάξεις από τα ΚΝΑΤ)'.(*)
(*): αν και στην αρχή δεν θα βαράνε, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80, μέχρι που εμφανίστηκε ο Αρκουδέας. Που, ως τότε, έκλειναν 30 άτομα λεωφόρους και τους άφηναν έτσι, λαϊκή έκφραση να 'ούμε, σάμπως οι ίδιοι θα την πληρώνουν;
-
δίκιο έχεις, ούτε ένα κράξιμο για το τι έχει πει ότι θέλει να κάνει ο σύριζα δεν έχουμε διαβάσει.
Επί της ουσίας; Εσύ τι θα ήθελες να συμβεί δεδομένων των αποτελεσμάτων;
-
Τώρα στον ΣΚΑΪ
Μαριάς (Καμμένος) καταγγέλλει την κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί δεν απαιτεί από τους δανειστές την δόση του δανείου που προκύπτει από την σύμβαση (την οποία σύμβαση αυτοί θα καταγγείλουν εάν γίνουν κυβέρνηση).Σε λίγα χρόνια θα λέμε: η Αιθιοπία έχει πολύ καλό σύστημα υγείας (προσδόκιμο ζωής 55 χρόνια), καλά σχολεία, πανεπιστήμια. Θα πρέπει να κάνουμε προσπάθειες να τους φτάσουμε.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
ο Τσιπρας μαζεψε τα σκλια που εφυγαν*** απο πασοκ-νδ γιατι ειπε οτι δεν θα κανει απολυσεις ΔΥ. Θα κανει και το προεκλογικο του ταξιμο τωρα, σε οτι κινειται και σε οτι πεταει, και θα παει σε εκλογες.
μου φαινεται οτι ο λαος θελει ενα Συριζα στη θεση του Πασοκ του '80-90. Και μαλλον θα το εχει. Με απ'ολα μαλιστα
*** δεν ειναι δικη μου εκτιμιση, οι ιδιοι μου τα λενε.
Ενας κολλητος εχει μια γκομενα , της οποιας η ξαδερφη εχει ενα φιλο, ο οποιος εμαθε απο μια φιλη της μανας του , η οποια (η φιλη οχι η μανα του) παιζει μπιριμπα στο ιδιο καρε με την κουνιαδα του Φωτοπουλου , οτι ο Τσιπρας τους υποσχεθηκε ...
ρωτα οσους ΔΥ ξερεις, τι ψηφισαν και γιατι, και μετα κανε ενα κοπο να μας πεις τα αποτελεσματα
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
ο Τσιπρας μαζεψε τα σκλια που εφυγαν*** απο πασοκ-νδ γιατι ειπε οτι δεν θα κανει απολυσεις ΔΥ. Θα κανει και το προεκλογικο του ταξιμο τωρα, σε οτι κινειται και σε οτι πεταει, και θα παει σε εκλογες.
μου φαινεται οτι ο λαος θελει ενα Συριζα στη θεση του Πασοκ του '80-90. Και μαλλον θα το εχει. Με απ'ολα μαλιστα
*** δεν ειναι δικη μου εκτιμιση, οι ιδιοι μου τα λενε.
Έξοχη πολιτική ανάλυση. Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας εκφράζει την συντήρηση, την διατήρηση των προνομίων όσων κυβερνούσαν επί 30 χρόνια. Αντιθέτως, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα φέρουν την αλλαγή, με νέα πρόσωπα και χωρίς εγκαθιδρυμένους εξουσιαστικούς μηχανισμούς
οχι.
ο Τσιπρας εκφραζει μια νεα πολιτικη. Γιαυτο ενω η χωρα ειναι ακυβερνητη αυτος συναντηθηκε με τους εργατοπατερες
μεχρι στιγμης το μονο που ειπε ειναι χαριζω χρεη, κοβω δανεια, δινω αυξησεις, κοβω χαρατσια. Αυτο και αν ειναι εξοχη αναλυση της πραγματικοτητας. Για το παπλωμα ουτε λεξημακρια απο μενα τα πασοκ-νδ.
-
Δεν κόβει χαράτσια για ΌΛΟΥΣ (βλέπε διαφήμιση).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μεχρι στιγμης το μονο που ειπε ειναι χαριζω χρεη, κοβω δανεια, δινω αυξησεις, κοβω χαρατσια.
Σόρυ αλλά προτιμώ τον ορίτζιναλ που δίνει και Οικοπεδάκι και Σώζει και ζωές... και εκφράζει όλο το πολιτικό σύστημα άμα λάχει να ουμμμ...
'Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.).'
-
Επειδή δεν πρόσεχα, δάνεια ποιος διαγράφει;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και επειδη ειναι μη εξυπηρετουμενα καποιοι δεν εκαναν σωστα τη δουλεια τους.
νταξ αυτό δεν είναι απαραίτητο. Δεν μπορείς να πέφτεις σε όλα μέσα.
ΑΛΛΑ υπάρχουν και οι καραμπινάτες εγκληματικές περιπτώσεις.Ναι, σωστα .Βεβαια, ειναι γνωστο οτι σημαντικο μερος των δανειων δινοταν με βασικα κριτηρια τη μιζα που θα παρει ο τραπεζικος (και εννοω ο δ/ντης της τραπεζας) για την εγκριση του δανειου ή/και το μπονους που θα παρει βασει του ποσου των δανειων που θα δωσει ,κλπ (αυτο εννοουσα). Και το ερωτημα ειναι 'γιατι να επωμισθω και εγω τη ζημια ?'.
Έχεις έστω και στοιχειώδη επαφή με τον Τραπεζικό Τομέα; Γιατί αν έχεις και τα λες αυτά τα πράγματα τότε τι να πω; Η γυναίκα μου κλείνει 15 χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα του ελέγχου των δανείων.
Δεν εχω απλως στοιχειωδη επαφη , εχω πολυ καλη γνωση.
Οπότε υποθέτω ή ότι έχεις παραιτηθεί και έχεις πάει τα στοιχεία στον εισαγγελέα ή ότι έχεις καταγγείλει τους συναδέλφους σου... (αν είσαι εργαζόμενος...)
Αν δεν είσαι εργαζόμενος και έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη σου το έχεις καταγγείλει στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας τον επίορκο....
Άλλο δεν υπάρχει.
Τωρα το ειδα.
Αν θελεις να συζητησουμε για το τροπο λειτουργιας του τραπεζικου συστηματος και τους λογους που οδηγουν σ΄αυτον , στην Ελλαδα και σε παγκοσμιο επιπεδο (η Ελλαδα απλως ακολουθησε , δεν ηταν πρωτοπορα) να συζητησω.
Αν θελεις να υποβιβασεις ένα πολιτικο ζητημα (πολιτικο ζητημα ειναι ο τροπος λειτουργιας του τραπεζικου συστηματος) σε προσωπικη ερωτηση , δεν θα συζητησω (δεν εχει καμια εννοια).Επειδη σε καποιο (προηγουμενο) σχολιο σου με ρωτησες τη θεση μου για το ευρω : Την αποψη μου για το ευρω (και τους λογους για τους οποιους δημιουργηθηκε και τις αναγκες που ηρθε να καλυψει και τα κοστη και τα οφελη) την εχω γραψει αρκετες φορες.
Επιγραμματικα : Στην υπαρχουσα κοινωνικη και πολιτικη πραγματικοτητα (τουλαχιστον αυτη μεχρι τις εκλογες) ειμαι υπερ της παραμονης στο ευρω , γιατι η επιστροφη στην δραχμη θα μπορουσε να ειναι επωφελης για τους πολλους μονο με μια σειρα μετρων τα οποια μονο μια ριζοσπαστικη-αριστερη κυβερνηση θα μπορουσε να παρει. Αν συμβει μια ρηξη στο πολιτικο/κοινωνικο σκηνικο που θα αλλαξει τα πραγματα και λαμβανοντας υπ΄οψη τις γενικοτερες συνθηκες θα μπορουσα να ειμαι υπερ της επιστροφης στη δραχμη. Αυτό που καθοριζει τη θεση μου είναι η πολιτικη (οικονομικη πολιτικη) που θα ασκηθει. Το νομισμα (ευρω ή δραχμη) ειναι ένα σημαντικο εργαλειο , αλλα είναι απλως ένα εργαλειο.Για τα περι κολλημενων (επισης σε προηγουμενο σχολιο σου) : Βγαλ΄τη σκουφια σου και βαρα με, ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα , κλπ. (για παραδειγμα Γλεζος-σημαια στην ακροπολη).
Οπως εχω γραψει αρκετες φορες , καθε αντιληψη της πραγματικοτητας ειναι ιδεολογικη γιατι διαμεσολαβειται απο αφηρημενες εννοιες. Και οι ιδεες δεν ειναι ουδετερες αναπαραστασεις της πραγματικοτητας αφου κινητοποιουν τους ανθρωπους προς καποια κατευθυνση. Δεν υπαρχει αμεση και αδιαμεσολαβητη αντιληψη της πραγματικοτητας στη συνειδηση. Ολοι καποια ιδεολογια εχουμε, απλως οσο πιο κυριαρχη γινεται μια ιδεολογια τοσο λιγοτερο αντιληπτη γινεται ως ιδεολογια. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δίκιο έχεις, ούτε ένα κράξιμο για το τι έχει πει ότι θέλει να κάνει ο σύριζα δεν έχουμε διαβάσει.Επί της ουσίας; Εσύ τι θα ήθελες να συμβεί δεδομένων των αποτελεσμάτων;
Να πω να πω;
Εγώ θα ήθελα να βγει κάποιος Τσίπρας Μίπρας Λίπρας you name it -κατά προτίμηση εκτός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- και να πει:
-μαγαζάκι τέλος
-σκλιά τέλος
-μισθοί 2.000 ευρώ σε απόφοιτο δημοτικού να βαράει σφραγίδες τέλος
-σύνταξη αεροσυνοδού Ο.Α 3.000 τέλος
-μίζες α λα Akis τέλος και φυλάκα
-προνόμια σκλιών τέλος
-σκυλομάγαζο πανεπιστημίων τέλος
-προτεραιότητα τα χαμηλά στρώματα, η διασφάλιση ενός επιπέδου παρεχόμενης περίθαλψης και η παιδεία-μνημόνιο: λεφτά μπορούν να βρεθούν από 100 πάντες και εκεί υπάρχει περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης
Αυτά ο Τσίπρας δεν τα λέει ξεκάθαρα ούτε για πλάκα. Και όχι μόνο δεν τα λέει αλλά τώρα που μύρισαν εκλογές round 2 έκανε μια κωλοτουμπίτσα και αρνήθηκε το Χριστό πριν ο Αλέκος (Αλαβάνος; ) λαλήσει τρεις.
Τώρα τα περί πάλης των τάξεων τα εντάσσω στο γενικότερο πλαίσιο φαντασιώσεων τύπου 'Η γιαγιά που ψήφισε Χ.Α είναι νεοναζί και θέλει να σκοτώσει Εβραίους' και ίσως κάνουν ωραίους στίχους για το επόμενο hit του Καιάδα.
Ομοίως φαντασιώνονται πολλοί ότι το 16% που ψήφισε Τσίπρα είναι έτοιμο να ζωστεί τα φισεκλίκια και να κάνει ντου στο κτήριο Μακρυγιάννη.
Πόσο χρόνο θέλετε να καταλάβετε ότι είναι δυσαρεστημένοι πασόκοι που θέλουν μια αναβίωση του μαγαζιού που όλοι λατρέψαμε;
Γι αυτό ο Τσίπρας μέχρι να γίνει πρωθυπουργός με τη βούλα θα τα μασάει... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δίκιο έχεις, ούτε ένα κράξιμο για το τι έχει πει ότι θέλει να κάνει ο σύριζα δεν έχουμε διαβάσει.Επί της ουσίας; Εσύ τι θα ήθελες να συμβεί δεδομένων των αποτελεσμάτων;
Κράζουμε το ότι ρίχνει συνέχεια άδεια, για να δει ως πού και πότε τον παίρνει να μιλήσει ανοιχτά για τις προθέσεις του.
Και το κυριότερο, δεν απαντάει πού διάολο θα βρει τα χρήματα για να κάνει αυτά που λέει, αφήνοντας πεδίο στους κακούς ανθρώπους να βάλουν στο στόχαστρο το Στρατούλη που δεν ξέρει να μιλάει, είναι άπειρος ο κακομοίρης στα media...Τι θέλω εγώ να γίνει; Να ξεσκεπαστούν άπαντες όσο προλαβαίνουμε. Ώστε τελικά να ψηφίσει ο κόσμος ΣΩΣΤΑ. Τι σημαίνει 'ΣΩΣΤΑ'; Βάσει αυτού που θα έκανε αν είχε πλήρη εικόνα.
Αν θέλει δραχμή, να ψηφίσει για δραχμή. Όχι να ψηφίσει για ευρώ, αλλά με πολιτική που συνεπάγεται δραχμή.
Αν θέλει αλλαγές, να ψηφίσει για αλλαγές. Όχι να ψηφίσει για αλλαγές, αλλά με πολιτική και πολιτικούς που συνεπάγονται στασιμότητα και μια Ελλάδα γεμάτη οικονομικές κλίκες, όπως την ξέρουμε.Πχ 10% στον Καμμένο είναι χαμένες ψήφοι. Είναι ψηφοφόροι είτε ηλίθιοι, είτε άσχετοι, είτε παραπλανημένοι. Σαν αυτούς που στέλνουν εμβάσματα σε Αφρικανούς τραπεζίτες και πρίγκηπες.
Ο Σαμαράς, μαλάκας, καραγκιόζης, ό,τι θες, αλλά πιο σαφής από τον Τσίπρα, τι να κάνουμε δηλαδή;
Οι στείρες εκλογές έδωσαν λίγο χρόνο παραπάνω στον κόσμο. Να κάτσουν και να δουν αν αυτά που υπόσχεται καθένας είναι πραγματοποιήσιμα και τι αυτά συνπεάγονται. Η ευθύνη θα βαρύνει τους ίδιους 100%. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν κόβει χαράτσια για ΌΛΟΥΣ (βλέπε διαφήμιση).ωχ, αρχισαν τα κωλοτουμπια;
-
Ο Eddie εν πολλοίς είπε αυτό που πιστεύω κι εγώ.
Συνηθίζουμε να λέμε για αδιάλλακτη τρόικα - ας έχουμε όμως υπ' όψιν ότι αυτοί με τους οποίους διαπραγματεύεται η τρόικα (συρφετός Γιωργακηδων και Βενιζέλων) είναι ένα μάτσο καραγκιόζηδες.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα