-
58 ο Rally Acropolis 2012.Κατ'αρχην να ευχηθω περαστικα και γρηγορα παλι κοντα μας στον Χρηστο Μπαντουνα !!!.Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ηταν τα πληρωματα της Ακαδημιας της FORD.Εκπληκτικη οδηγηση,εντονος συναγωνισμος,θεαμα και εκπληκτικοι χρονοι,σε πολλες διαδρομες γρηγοροτεροι και απο τα 4κινητα groupN. Τωρα οι πρωταγωνιστες ενθουσιασαν τους θεατες με τον δικο τους ξεχωριστο τροπο οδηγηματος με εξαιρεση τον Γαλλο ....που δεν εχει αιμα μεσα του ειναι ψυχρος εκτελεστης και με το οδηγημα που κανει ειναι σαν να κλεβει δρομο !!! αυτο εκμεταλλευεται και κερδιζει. Τωρα για τα επτα Ελληνικα πληρωματα πραγματι ηρωϊκη προσπαθεια !!! Για τους 19 που ακολουθουν το Ελληνικο Πρωταθλημα υπηρχε συναγωνισμος αλλα συγκρινωντας τους χρονους τους ας πουμε με τους χρονους των FORD της ακαδημιας διαπιστωσα μεγαλες διαφορες υπερ της Ακαδημιας . Τελος παντων και του χρονου καλυτερα για ολους !!!!
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Λωρη πρωτη μουρη εισουν στο ελικοπτερο αλλα μας σκονισες καλα τη Κυριακη στην ειδικη .Φυσικα και εχεις δικιο πλακα σου κανω με τα μαλακισμενα που μαζευονται καθε φορα ξερες αυτους τους Κυριακατικους τους ασχετους με το θεμα
Δυστυχως, οπως πολυ σωστα εγραψες, την Κυριακη μαζευονται στο πρωτο 1,5 χιλιομετρο των Αγ.Θεοδωρων, ολοι οι ασχετοι. Πιστεψτε με οτι επι τρεις ημερες ο κοσμος ηταν ιδιαιτερα συνεργασιμος και ακολουθουσαν την οποια οδηγια τους διναμε απο τα μεγαφωνα, αμεσως. Την Κυριακη ομως το προβλημα των Αγ.Θεοδωρων μας ταλανιζει απο το 2009. Δεν καταλαβαινουν τα ταγαρια οτι, πρωτον το κανουμε για την δικη τους ασφαλεια, δευτερον κιδυνευει ο αγωνας και τριτον δεν θα δουν τιποτα αν δεν πειθαρχισουν.Σας πληροφορω οτι κατεβηκα στο εδαφος και τις τρεις φορες και τους επιασα εναν εναν προκειμενου να σωσουμε την ε.δ., μιας που ο κ, Bartos ηθελε να την 'κοψει' και τις τρεις φορες!! Το τι μουντζα και μπινελικι μαζεψα, δεν λεγεται, αλλα τα καταφεραμε να την σωσουμε σε καθε περιπτωση.
Οσο αφορα την σκονη, ζηταω συγνωμη αλλα ηταν αναγκαιο κακο.Φιλικα,
'el-em'
scn έγραψε:
APR έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=xfsnejFp ... re=related
Αν πρόσεξες, υπάρχει 'κριτής ασφαλείας' εκεί ο οποίος πηγαίνει, βλέπει, αφήνει τα μοσχάρια στο εσωτερικό της φουρκέτας και φεύγει χαλαρά.
Ας δεχτώ ότι κανείς απ' αυτούς δεν έχει φάει τετ-α-κε σε φουρκέτα και δεν ξέρει πόσο εύκολο είναι όταν το παρακάνεις. Ας δεχτώ επίσης ότι κανείς τους δεν έχει δει σε βίντεο να παραγυρίζει αυτοκίνητο σε φουρκέτα. Για τον κριτή που πέρασε και σεμινάριο τι να δεχτώ πανάθεμά τον;Να κ η δικη μου θεση
Θα πρεπει να δουμε εαν ειναι πρωτα απ' ολα κριτης η ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ απο το προγραμμα εθελοντων. Σαφεστατα οτι κ να ειναι υπαρχει θεμα, αλλα μη ξεχναμε οτι μεσα στις ε.δ. υπαρχουν ατομα με διαφορα καρτελακια που παριστανουν τον καμποσο στους κριτες οπως εμενα στην ιδια ε.δ. ενα γιδι με ταμπελακι media-tv (τα στοιχεια του τα παρεδωσα στην οργανωση) εκανε οτι του καυλ...νε εως το ψιλοευγα ενος αυτ/του που λερωσε το βρακι του.Υπαρχουν κ οι σχετικες φωτογραφιες.Αλλος επαγγελματιας φωτογραφος χωρις διαπιστευση καθονταν στο χωρο των φωτογραφων με ταμπελακι γκεστ κ απαγορευσε σε ενα θεατη την ωρα που εφευγε να τραβηξει μια φωτογραφια απο το χωρο αυτο.Αλλος αγωνιζομενος κατα δηλωση του, μου εκανε φραστικη επιθεση γιατι ειχα κλειστο το δρομο 70 λεπτα πριν το πρωτο αυτ/το κ οτι δε γνωριζω τι ωρα επρεπε να κλεισω τον δρομο.Με λιγα λογια ισως κ να υπαρχει εξηγηση στη σταση ορισμενων κριτων.
Χ.ΚΟΥΤΡΑΣ -
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Διαπιστώσεις για το ράλλυ των Θεών,Τι μέλλον μπορεί να έχει μία διοργάνωση η οποία για δεύτερη χρονιά είναι ζημιογόνος. Υπάρχουν άραγε ιδιώτες ήρωες και Θεοί ; Μήπως έτσι εξηγείται το λογότυπο του αγώνα ;
Οι μυημένοι (εντός και εκτός forum), έκαναν την επιστημονική διατριβή τους και κατέληξαν ότι τα κερδισμένα εκατοστά του νικητή οφείλονται, στο νούμερο του παπουτσιού που φορά, στην μάρκα των δημητριακών που τρώει το πρωί και στα ψυχολογικά τραύματα που πέρασε στην νηπιακή του ηλικία.
Οι ¨σχετικοί¨ Νεοέλληνες φίλαθλοι, που ξέρουν τι βλέπουν, ξέρουν που κάθονται, είναι γνώστες επί παντός επιστητού, που μίλησαν προσωπικά με τους νικητές και όλο το Δ.Σ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας, είχαν απέναντί τους στις ειδικές μόνο ταγάρια, γίδια και μα@ακισμένα, που δεν ένοιωθαν τα καημένα.Το ράλλυ πέρασε σχεδόν απαρατήρητο από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Αφορά πλέον λίγους και από πολλούς άλλους αντιμετωπίζεται ως μία αναγκαστική διεκπεραίωση.
Η Οργανωτική επιτροπή εκτέλεσε έναν ακόμη άψογο αγώνα, ο οποίος όμως δεν κατορθώνει να εξαργυρώσει κάτι από την λάμψη του, στην πλειοψηφία των Ελλήνων αγωνιζομένων.
H
Αξιοσημείωτη η ετήσια αφύπνιση πολλών φιλάθλων, οι οποίοι αν και γνωρίζουν εγκυκλοπαιδικού επιπέδου λεπτομέρειες του WRC, απουσιάζουν την υπόλοιπη χρονιά από τα δρώμενα και την προσπάθεια τJου ταλαίπωρου 1300άρι Έλληνα αγωνιζόμενου. Καταδικάζοντας με την συμπεριφορά τους αυτή, το σπορ που (υποτίθεται) ότι αγαπούν. Και εάν επικαλεσθούν την έλλειψη θεάματος, θα τους υπενθυμίσω ότι όταν πάνε οικογενειακώς να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της κόρης τους, η οποία πηγαίνει πρώτη Δημοτικού, δεν πάνε για το θέαμα που ενδεχομένως θα προσφέρει, αλλά διότι αισθάνονται την ανάγκη και την υποχρέωση να παραστούν στην προσπάθειά της αυτή.Εντυπωσιακή η συστράτευση, η ενεργοποίηση, η συνεργασία όλων των άξιων στελεχών της ΟΜΑΕ, η οποία κατέθεσε το καλύτερο και πιο έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της, για την ολοκλήρωση του αγώνα.
Περιμένω όμως με αγωνία, τώρα που έσβησαν οι προβολείς, άδειασε το πόντιουμ και ξεθύμαναν οι σαμπάνιες, με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσουν την εξελισσόμενη ομοβροντία αναβολών των αγώνων της Ελληνικής πραγματικότητας, στον Πύργο, στην Θεσσαλονίκη, στο Καρπενήσι, στα Γιάννενα, κλπ.
Θα ήθελα να δείξουν την ίδια αλληλεγγύη και ομοψυχία που έδειξαν στο Ρ.Α. και να παίρνουν την εκάστοτε επικείμενη αναβολή – ματαίωση κάθε αγώνα, σαν δική τους προσωπική υπόθεση. Όπως είπε και ο N. Καζαντζάκης ¨ ν΄ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί εγώ φταίω.¨Αν συμβεί αυτό, τότε έχουμε ελπίδα …
......πόσους λίγους στον χώρο μπορούν να αγγίξουν τα λόγια σου Μιχαηλ μου ,'.......
-
Χρήστο, εμφανίζομαι λίγο καυστικός με τους Έλληνες φιλάθλους, διότι πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους, παραμένουν αδρανείς, δεν γνωρίζουν την δύναμή τους και ότι θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα εντός της Ελλάδος διαδραματιζόμενα στο σπορ μας.
Η σχέση είναι απλή και η αλυσίδα αποτελείται από τρείς μόνο κρίκους. Θεατές – Χορηγοί –Αγωνιζόμενοι.Οι Αγωνιζόμενοι χρειάζονται χρήματα για να αναβαθμίσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και να ενταθεί ο συναγωνισμός και το θέαμα, με βασικό μοχλό και απαραίτητο οδηγό την βοήθεια των χορηγών.
Οι χορηγοί ρίχνουν τα όποια κεφάλαια διαθέτουν, μόνο στην περίπτωση που διαπιστώνουν ότι σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση γίνεται ¨ο χαμός¨ από θεατές και ταυτόχρονα αναγκάζονται να ενεργοποιούνται και τα μέσα προβολής - ενημέρωσης.
Οι θεατές το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βάλουν καλή διάθεση και υπομονή (τα αποτελέσματα θα έρθουν μεσοπρόθεσμα) και να ξοδέψουν για την μετακίνησή τους ρεφενέ βενζίνα.Το συμπέρασμα είναι ότι οι θεατές διαθέτουν τα φτερά που θα απογειώσει το συνολικό επίπεδο και μόνο η παρουσία τους μπορεί να ενεργοποιήσει τον τροχό της προόδου και της ανέλιξης, να αναβαθμίσει το σπορ, να εμφανίσει νέα και σύγχρονα αυτοκίνητα, να δημιουργήσει συναγωνισμό με μικρούς πιτσιρικάδες και να προσελκύσει νέους χορηγούς.
Πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος στον κρίκο των θεατών.
Οι θεατές απουσιάζουν επειδή δεν υπάρχει θέαμα. Θέαμα δεν υπάρχει επειδή λείπει ο συναγωνισμός και τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα λείπουν επειδή απουσιάζουν οι χορηγοί. Οι χορηγοί δεν επενδύουν επειδή δεν ανεβαίνουν στο βουνό οι θεατές. Άρα ο λογικός συλλογισμός ξεκινά και τελειώνει στον παράγοντα ¨θεατές¨ !!!Το πρώτο βήμα (σχεδόν ανέξοδο μάλιστα) πρέπει να το κάνουν οι φίλαθλοι. Ούτε οι αγωνιζόμενοι μπορούν να αναβαθμίσουν τα αυτοκίνητά τους και κατόπιν να περιμένουν την έλευση των χορηγών, ούτε οι χορηγοί μπορούν να βάλουν τα λεφτά τους σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα και να προσδοκούν σε μελλοντική αμφίβολη απόσβεση.
Και όταν κινείται χρήμα στον χώρο, τότε γίνεται πιο εύκολο το έργο και της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ και των διοργανωτών, δίνοντας παροχές και επί πλέον κίνητρα.
-
Τα παλιά χρόνια θυμάμαι, ο 1ος Έλληνας αγωνιζόμενος καταλάμβανε πολλές φορές την 7η ή 8η θέση της γενικής κατάταξης, συναγωνιζόμενος όλα τα ιερά – μυθικά τέρατα της παγκόσμιας αγωνιστικής οδήγησης. Τώρα παρατηρώ ότι κατρακυλύσαμε στην 22η και 25η θέση.
Τι άλλαξε άραγε ; Αυτοί έφυγαν πολύ μπροστά ή εμείς μείναμε πολύ πίσω ;
-
Μια χρονιά δεν ηταν κιόλας που ο Κύρκος είχε πάρει και βαθμό;
-
Ο Βωβός το 2004
-
O Λάμπρος το 2009 8ος γενικής και 1ος PWRC μετράει ? (ΙΜΗΟ η μεγαλύτερη επιτυχία Ελληνα στο Ακρόπολις μετά τα χρόνια του Σιρόκο)
Δεν καταλαβαίνω όμως ποιό είναι το νόημα της συζήτησης
'Ανεβείτε θεατές στα βουνά και το θέαμα θα έρθει' ? Ας μου επιτραπεί αλλά μου φαίνεται απλοϊκή προσέγγιση.
Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ένα προϊόν που το πουλάνε διοργανωτές (με την ευρεία έννοια, ΟΜΑΕ+λέσχες) και συμμετέχοντες σε θεατές και χορηγούς.
(BTW κακώς έμειναν έξω από την αλυσσίδα οι διοργανωτές)
Στο χωριό μου ξέρω ότι για να πουλήσεις πρέπει να επενδύσεις. Τόσο στο ίδιο το προϊόν (να το αναπτύξεις και να το βελτιώσεις) όσο και στην προώθησή του (το καλύτερο προϊόν χωρίς προώθηση παραμένει περιθωριακό και το ξέρουν 5 τυχεροί εκλεκτοί)
Τι λέμε όμως εδώ ? Παρότι το προϊόν είναι μέτριο και τετριμμένο, ας το αγοράσουν οι θεατές. Ε δεν πάει έτσι. Πρώτα πρέπει να επενδύσουν διοργανωτές και συμμετέχοντες και μετά να έρθουν θεατές και χορηγοί.Να αναφέρω τέλος ότι παρόμοια προβλήματα μειωμένης προσέλευσης θεατών και χορηγών είχαν και οι Ιταλοί ήδη από το 2009-2010 (πόσο δε μάλλον τώρα με την κρίση). Χαρακτηριστικά μου έλεγε ο Ιταλός φίλος: 'οι θεατές οι ίδιοι και οι ίδιοι, γερνάνε και κουράζονται και δεν υπάρχουν νέοι να τους αντικαταστήσουν'. Ακούγεται γνώριμο ?
-
Ναι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ φταίμε και όχι όσοι ασχολούνται ενεργά με το σπόρ από οποιαδήποτε θέση. .ΤI ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ???Τέτοιες απόψεις να έχετε και θα πάτε πολύ μπροστά το σπόρ.Αποποίηση ευθύνης=ελληνική λογική που τόσα χρόνια μας πάει μπροστά(σε όλους τους τομείς).Τον εαυτό μας πρέπει να κοιτάμε να διορθώσουμε πρώτα και να μην ρίχνουμε αλλού ευθύνες.Αλλά ελλάδα φταίνε πάντα οι άλλοι και ΠΟΤΕ εμείς.Με αυτή τη λογική και στο ποδόσφαιρο φταίνε οι φίλαθλοι για την κατάσταση και όχι οι παε και η πολιτεία.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Ναι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ φταίμε και όχι όσοι ασχολούνται ενεργά με το σπόρ από οποιαδήποτε θέση. .ΤI ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ???Τέτοιες απόψεις να έχετε και θα πάτε πολύ μπροστά το σπόρ.Αποποίηση ευθύνης=ελληνική λογική που τόσα χρόνια μας πάει μπροστά(σε όλους τους τομείς).Τον εαυτό μας πρέπει να κοιτάμε να διορθώσουμε πρώτα και να μην ρίχνουμε αλλού ευθύνες.Αλλά ελλάδα φταίνε πάντα οι άλλοι και ΠΟΤΕ εμείς.Με αυτή τη λογική και στο ποδόσφαιρο φταίνε οι φίλαθλοι για την κατάσταση και όχι οι παε και η πολιτεία.nafpakte Έχεις δίκιο από τη μία πλευρά. Εαν όμως παρά τις όποιες προσπάθειες, παρατηρήσεις, παρακάλια, υποδείξεις ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ ο κλασσικός μαλάκας θεατής αλλά και ο ερασιτέχνης(θέλω να λέγομαι επαγγελματίας κατά τα άλλα) δημοσιογράφος, κάνουν του κεφαλιού τους(με οποιοδήποτε τρόπο) με συγχωρείς πολύ αλλά η οργάνωση δε θα φταίει και για αυτό. Όχι. Εκεί είσαι λάθος. Αυτά για ορισμένους θεατές.
Για τους υπόλοιπους δυστυχώς, άμεση ευθύνη έχει ο promoter του αγώνα, οι χορηγοί επικοινωνίας, οι χορηγοί γενικότερα. Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές και το ξαναγράφω. Δε γίνεται να είσαι υπεύθυνος επικοινωνίας (μεγάλη αθλητική εφημερίδα και ραδιοφωνικός σταθμός) και να μη βάζεις στο εξώφυλλό σου ως πρώτο θέμα τον αγώνα Τετάρτη και Πέμπτη ή Παρασκευή με αναλύσεις στο εσωτερικό τηε εφημερίδας αλλά να αναλώνεσαι στη νεκρή μεταγραφική περίοδο του Μαϊου-Ιουνίου. Δε γίνεται να μην έχεις διαφημίσεις του αγώνα στα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας. Είναι σημαντικό. Το σημαντικότερο βασικά. Μόνοι οι 4 τροχοί όλα αυτά τα χρόνια δε φτάνουν για Ακρόπολις. Έτσι είναι! Είσαι υπουργείο πολιτισμού. Ωραία. Μη δώσεις 3 μ για τη βυζαντινή έκθεση στη Νέα Υόρκη το 2013(http://usa.greekreporter.gr/?p=6787) αλλά 2,5 και τα υπόλοιπα 500κ για 4 Ακρόπολις. Απλά τα πράγματα. Αλήθεια αυτοί που θέλουν να γίνει πίστα στη Δραπετσώνα χωρίς να έχουν βρει χορηγούς(βαρβάτους όμως) τι κάθονται και σκέφτονται? Μήπως να χαραμίσουμε το Ακρόπολις για τη κ@βλ@ τους?
Φανταστείτε τι ad-πανικός θα γινόταν εαν υπήρχε αντίτιμο εισόδου στις ειδικές 5 ευρώ. Οι διαφημίσεις, τα φειγ βολάν και άλλα γνωστά διαφημιστικά μέσα θα είχαν επιστρατευτεί στο διπλάσιο. Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς. Όπως επίσης και άλλη μια αλήθεια. Εμείς σαν Έλληνες έχουμε υποτιμήσει και τους εαυτούς μας και τις δυνατότητές της χώρας μας. Εμείς αντιμετωπίζουμε υποτιμιτικά το προϊόν με το 'έλα μωρέ, γάμησέ τα, τι να κάνει ο ξένος στην Ελλάδα, τι να δει, είμαστε για τα μπάζα, για τον Έλληνα θα φτιάξω διαφημίσεις, ανταγωνιστικές υπηρεσίες και hospitality?' 'Γ@μησέ τους! '
Δυστυχώς οι εποχές αλλάζουν και οι εξελίξεις μας προσπερνούν. Για να έχεις ένα Ακρόπολις που θα 'σκίζει' και για τον οποιοδήποτε θεατή πρέπει να αποφασίσεις ότι ξεφεύγεις τελείως από το (χρόνια πίσω και κρίμα) motorsport της χώρας μας. Κι ας στεναχωρώ ορισμένους. Βρες άκρη να διοργανώσεις ενιαία και 7 σοβαρούς(και για το θεατή) αγώνες το χρόνο στην Ελλάδα και μετά βλέπουμε για τα περί εγχώριου πρωταθλήματος.
Συνεχίζοντας...
Πρέπει να ξεζουμίζεις τον promoter και τους χορηγούς σου. Αλλά υπάρχουν και οι κινήσεις ρεαλισμού και λογικής έτσι? Εκεί σταματάς να είσαι ρομαντικός. Για να εξηγηθώ. Τι θες να προωθήσεις? Το ποδόσφαιρο? Το μπάσκετ? Το μπάντμιντον? Τη μαθηματική Ολυμπιάδα? Την αστρονομία? Το πολιτισμό ή ό,τι πιστεύεις οτι θα σε διαφημίσει? Κάντο όμως σοβαρά και ας χάσεις το Ακρόπολις. Αλλά επειδή ΔΕ μπόρεσες να κάνεις ποτέ κάτι τέτοιο, όσες ευκαιρίες και αν σου δόθηκαν (Ευρωπαϊκά, Ολυμπιακοί, Ευρωπαϊκά, Ευρωπαϊκά... άφησέ το καλύτερα. Ακρόπολις και πάλι Ακρόπολις. Το μοναδικό σου προϊόν που το βρίζεις, το παραμελείς και αντέχει. Αλλά σοβαρά. Για να μη γράφω κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.Σημ: Τι να κάνουμε? Δεν έχουμε και ένα εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ. Θα ήταν ευκαιρία αυτή την εποχή.
-
Σχετικά με τους δημοσιογράφους είχα διαβάσει πολλάκις στο παρελθόν ότι γινόταν αγώνας και η λέσχη δεν έστελνε ούτε δελτίο τύπου να μην αναφέρω το ενδιαφέρον των λεσχών για διαφήμιση.Επίσης σε εκπομπή του φωτεινέλη είχε πει κάποιος ότι οι κορυφαίοι έλληνες οδηγοί δεν έχουν καν ιστοσελίδα ενώ ένας ιταλός που είχε έρθει με ένα ντίζελ αμάξι σε αγώνα στην ελλάδα μοίραζε cd(ή κάτι τέτοιο διαφημιστικό τελοσπάντων) οι έλληνάρες οδηγοί τον χλεύαζαν.Σόρυ ξεφυγα από το θέμα ακρόπολις.
-
Τωρα ο Αγωνας απο ΕΤ1
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
'Ανεβείτε θεατές στα βουνά και το θέαμα θα έρθει' ? Ας μου επιτραπεί αλλά μου φαίνεται απλοϊκή προσέγγιση.
Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ένα προϊόν που το πουλάνε διοργανωτές (με την ευρεία έννοια, ΟΜΑΕ+λέσχες) και συμμετέχοντες σε θεατές και χορηγούς.
Στο χωριό μου ξέρω ότι για να πουλήσεις πρέπει να επενδύσεις. Τόσο στο ίδιο το προϊόν (να το αναπτύξεις και να το βελτιώσεις) όσο και στην προώθησή του (το καλύτερο προϊόν χωρίς προώθηση παραμένει περιθωριακό και το ξέρουν 5 τυχεροί εκλεκτοί)
Τι λέμε όμως εδώ ? Παρότι το προϊόν είναι μέτριο και τετριμμένο, ας το αγοράσουν οι θεατές. Ε δεν πάει έτσι. Πρώτα πρέπει να επενδύσουν διοργανωτές και συμμετέχοντες και μετά να έρθουν θεατές και χορηγοί.Νάσο, νομίζω ότι όταν ανέβουν οι θεατές στα βουνά δεν θα έρθει το θέαμα, αλλά θα έρθουν οι χορηγοί, τα χρήματα των οποίων θα φέρουν το θέαμα μέσω της αναβάθμισης των αγωνιζομένων …
Καλά τα λέτε στο χωριό σας, ότι για να πουλήσεις πρέπει πρώτα να επενδύσεις, όμως αφ ενός μεν αυτός ο σωστός νόμος της αγοράς έχει εφαρμογή μόνον σε οικονομίες μη πτωχευμένες και με κάποια υποτυπώδη λειτουργία και αφ ετέρου ειδικά ο χώρος μας κυριαρχείται από ερασιτέχνες διοργανωτές και ερασιτέχνες αγωνιζόμενους. Και πώς να πει κανείς τον εξουθενωμένο οικονομικά και ψυχικά ερασιτέχνη Έλληνα αγωνιζόμενο να κάνει επενδύσεις σε νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα και κατόπιν να τα πηγαίνει και τέζα για να αυξηθεί το θέαμα, ώστε να επιστρέψουν οι θεατές ;
Πώς να αναγκάσεις έναν ερασιτέχνη να σου κάνει ¨παπάδες¨, είτε οργανωτικά είτε αγωνιστικά; Έξω από τον χορό πολλά λένε …
Ενώ το κοινό, οι θεατές, οι φίλαθλοι, ο λαός, η βάση (χρησιμοποιώ προεκλογικούς όρους ), είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν τον καθοδικό φαύλο κύκλο, να πιστέψουν στην αλλαγή του τοπίου και με την μαζική παρουσία τους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των χορηγών και μετά η αλυσίδα κουμπώνει από μόνη της, Θεατές – Χορηγοί – Αγωνιζόμενοι. Δεν ζητώ να αγοράσουν ένα τετριμμένο προϊόν, αλλά να στηρίξουν με θέρμη τον Έλληνα αγωνιζόμενο.
Αναγνωρίζω ότι είναι ρομαντική η άποψή μου και στηρίζεται στην ζητούμενη αυταπάρνηση των φιλάθλων και στην υποθετική γνήσια αγάπη τους για το σπορ, αλλά μήπως και όλη αυτή η παλιοκατάσταση της Ελλάδος μπορεί με κάποιον άλλο τρόπο να ξεπεραστεί ;
Θα σου κάνω έναν παραλληλισμό: Σε μία επαρχιακή πόλη υπάρχουν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες που παίζουν στην Γ Εθνική, των οποίων οι φίλαθλοι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη νοοτροπία.
Οι μεν δεν πατάνε στο γήπεδο, διότι βρίσκουν το θέαμα επιπέδου ¨κωλοπετινίτσας¨ και περιμένουν τον πρόεδρο να βάλει λεφτά, να αγοράσει παίκτες για να ανέβουν στην Α Εθνική και μετά να πάνε στο γήπεδο. Και περιμένουν …
Οι άλλοι όμως πηγαίνουν στο γήπεδο, (παρόλο που δεν τους αρέσει το θέαμα, αλλά επειδή πιστεύουν στην ομάδα τους), γίνεται το αδιαχώρητο, οι διαφημιστικές πινακίδες πάνε κι έρχονται, πουλάνε και διαρκείας, βάζει και ο πρόεδρος, ανεβαίνει το επίπεδο, ανεβαίνει και η ομάδα κατηγορία … -
Ο χρήστης nass έγραψε:
O Λάμπρος το 2009 8ος γενικής και 1ος PWRC μετράει ? (ΙΜΗΟ η μεγαλύτερη επιτυχία Ελληνα στο Ακρόπολις μετά τα χρόνια του Σιρόκο)Δεν καταλαβαίνω όμως ποιό είναι το νόημα της συζήτησης
Τι λέμε όμως εδώ ? Παρότι το προϊόν είναι μέτριο και τετριμμένο, ας το αγοράσουν οι θεατές. Ε δεν πάει έτσι. Πρώτα πρέπει να επενδύσουν διοργανωτές και συμμετέχοντες και μετά να έρθουν θεατές και χορηγοί.Να αναφέρω τέλος ότι παρόμοια προβλήματα μειωμένης προσέλευσης θεατών και χορηγών είχαν και οι Ιταλοί ήδη από το 2009-2010 (πόσο δε μάλλον τώρα με την κρίση). Χαρακτηριστικά μου έλεγε ο Ιταλός φίλος: 'οι θεατές οι ίδιοι και οι ίδιοι, γερνάνε και κουράζονται και δεν υπάρχουν νέοι να τους αντικαταστήσουν'. Ακούγεται γνώριμο ?
Μετά από 36 Ακρόπολις και 30+ χρονια θεατής των Ελληνικών αγώνων (τα τελευταία χρόνια χαλαρή σχέση) συμφωνώ απόλυτα με Νάσσο.
Στα γρήγορα, θυμάμαι Αχαιός μια βδομάδα μετά από Ακρόπολις και τις 'κερκίδες' της Αχαΐας γεμάτες.
Άλλά μπροστά μας τουλάχιστον 20 συνδυασμοί κορυφής (εποχή Ιντεγκράλε, Σιέρα, 5GT, κλπ κλπ)
Τώρα γιατί να ξεκουνήσει κάποιος να κάνει το ίδιο με το κόστος των μετακινήσεων στα ουράνια;
Δυστυχώς... -
Τι λέμε όμως εδώ ? Παρότι το προϊόν είναι μέτριο και τετριμμένο, ας το αγοράσουν οι θεατές. Ε δεν πάει έτσι. Πρώτα πρέπει να επενδύσουν διοργανωτές και συμμετέχοντες και μετά να έρθουν θεατές και χορηγοί.Νάσο, νομίζω ότι όταν ανέβουν οι θεατές στα βουνά δεν θα έρθει το θέαμα, αλλά θα έρθουν οι χορηγοί, τα χρήματα των οποίων θα φέρουν το θέαμα μέσω της αναβάθμισης των αγωνιζομένων …
ΑΝ έρθουν ισχύει αυτό.
Καλά τα λέτε στο χωριό σας, ότι για να πουλήσεις πρέπει πρώτα να επενδύσεις, όμως αφ ενός μεν αυτός ο σωστός νόμος της αγοράς έχει εφαρμογή μόνον σε οικονομίες μη πτωχευμένες και με κάποια υποτυπώδη λειτουργία και αφ ετέρου ειδικά ο χώρος μας κυριαρχείται από ερασιτέχνες διοργανωτές και ερασιτέχνες αγωνιζόμενους. Και πώς να πει κανείς τον εξουθενωμένο οικονομικά και ψυχικά ερασιτέχνη Έλληνα αγωνιζόμενο να κάνει επενδύσεις σε νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα και κατόπιν να τα πηγαίνει και τέζα για να αυξηθεί το θέαμα, ώστε να επιστρέψουν οι θεατές ;
Ο νόμος του χωριού μου ισχύει σε όλες τις οικονομίες, και (για να μην πω ΕΙΔΙΚΑ) στις πτωχευμένες.
Δηλαδή για ποιό λόγο να ανέβει ο ΜΕΣΟΣ θεατής στο βουνό αν το κόστος της εκδρομής του αυτής είναι υψηλότατο, η δουλειά του πάει χάλια και δεν μπορείνα κλείσει το μαγαζί του Σαββατιάτικα κοκ. ?
Ο 'τρελλός' θα πάει αλλά αν βασίζεσαι στους τρελλούς τότε μην περιμένεις προκοπή, τον μέσο θεατή πρέπει να κυνηγήσεις. Και στο μέσο θεατή δεν περνάει το 'έλα στο βουνό, βάλε πλάτη για χάρη των ελληνικών αγώνων'.Πώς να αναγκάσεις έναν ερασιτέχνη να σου κάνει ¨παπάδες¨, είτε οργανωτικά είτε αγωνιστικά; Έξω από τον χορό πολλά λένε …
(Δεν καταλαβαίνω το 'έξω από το χορό' αλλά ας το αφήσουμε)
Μήπως για χάρη των ελληνικών αγώνων ? Γιατί να κάνει κάτι ο μέσος θεατής και να μην κάνει κάτι ο μέσος αγωνιζόμενος ή διοργανωτής ? Δεδομένου μάλιστα ότι οι αγωνιζόμενοι και διοργανωτές, σε αντίθεση με τους μέσους θεατές, είναι κατά τεκμήριο 'τρελλοί' και γουστάρουν αγώνες και ασχολούμενοι με το αντικείμενο κάνουν την πλάκα τους.
Δηλαδή δεν μπορείς να βασίζεσαι στους 'τρελλούς' θεατές διότι είναι πολλοί λίγοι αλλά οι 'τρελλοί' συμμετέχοντες και διοργανωτές είναι κατά τεκμήριο περισσότεροι.Ενώ το κοινό, οι θεατές, οι φίλαθλοι, ο λαός, η βάση (χρησιμοποιώ προεκλογικούς όρους ), είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν τον καθοδικό φαύλο κύκλο, να πιστέψουν στην αλλαγή του τοπίου και με την μαζική παρουσία τους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των χορηγών και μετά η αλυσίδα κουμπώνει από μόνη της, Θεατές – Χορηγοί – Αγωνιζόμενοι. Δεν ζητώ να αγοράσουν ένα τετριμμένο προϊόν, αλλά να στηρίξουν με θέρμη τον Έλληνα αγωνιζόμενο.
Μαζί σου. Αλλά γιατί να το κάνουν ?
Αναγνωρίζω ότι είναι ρομαντική η άποψή μου και στηρίζεται στην ζητούμενη αυταπάρνηση των φιλάθλων και στην υποθετική γνήσια αγάπη τους για το σπορ, αλλά μήπως και όλη αυτή η παλιοκατάσταση της Ελλάδος μπορεί με κάποιον άλλο τρόπο να ξεπεραστεί ;
Ξέρεις είναι σα να λες στους Ελληνες πολίτες 'παιδιά βάλτε πλάτη, μνημόνια-φόροι κτλ. για το καλό της Ελλάδας' Ε και ο πολίτης στην αρχή είπε 'ΟΚ για να δούμε' αλλά τώρα πλέον λέει 'δεν είδαμε προκοπή, γιατί να συνεχίσω να το κάνω' ?
Εχει πλάκα πάντως που το συζητάμε αυτό στο θέμα του Ακρόπολις, το οποίο φέτος Σάββατο και Κυριακή είχε πάρα πολύ κόσμο στο βουνό. Που πρακτικά απαντάει στο 'ποιός είναι ο τρόπος' και αυτός είναι είτε (κατόπιν τεράστιας επένδυσης σε επίπεδο συμμετεχόντων και διοργάνωσης, μην ξεχνάς ότι το Ακρόπολις κοστίζει ίσως όσο όλοι οι Ελληνικοί αγώνες μαζί) η προσφορά θεάματος έξω από τα συνηθισμένα-τετριμμένα-μέτρια, οπότε πάει στο βουνό και στήνεται μέσα στον ήλιο και τη σκόνη (ΟΚ φέτος είχαμε και καρεκλοπόδαρα) με τις ώρες, είτε η προσφορά λιγότερο special θεάματος ενδεχομένως αλλά με ευκολότερους όρους και φτηνότερο στην πρόσβαση, που είναι ο δρόμος των drift και λοιπών θεαμάτων.
Θα σου κάνω έναν παραλληλισμό: Σε μία επαρχιακή πόλη υπάρχουν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες που παίζουν στην Γ Εθνική, των οποίων οι φίλαθλοι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη νοοτροπία.
Οι μεν δεν πατάνε στο γήπεδο, διότι βρίσκουν το θέαμα επιπέδου ¨κωλοπετινίτσας¨ και περιμένουν τον πρόεδρο να βάλει λεφτά, να αγοράσει παίκτες για να ανέβουν στην Α Εθνική και μετά να πάνε στο γήπεδο. Και περιμένουν …
Οι άλλοι όμως πηγαίνουν στο γήπεδο, (παρόλο που δεν τους αρέσει το θέαμα, αλλά επειδή πιστεύουν στην ομάδα τους), γίνεται το αδιαχώρητο, οι διαφημιστικές πινακίδες πάνε κι έρχονται, πουλάνε και διαρκείας, βάζει και ο πρόεδρος, ανεβαίνει το επίπεδο, ανεβαίνει και η ομάδα κατηγορία …Για να δούμε λοιπόν πόσες επαρχιακές ομάδες ανέβηκαν κατηγορία (ες) και με ποιούς όρους ?
Λάρισα πχ. που είναι και κοντά σου ? Επένδυση, όσο τρελλούς φιλάθλους και αν είχε και σε τόσο μεγάλη πόλη, χωρίς Πηλαδάκη τζίφος
Αστέρας Τρίπολης ? Τα ίδια
Παναιτωλικός ? Τα ίδια
Κέρκυρα ? Τα ίδιαΓια πες μου τώρα και μια επαρχιακή ομάδα που ακολούθησε (όχι που θα 'θελες να ακολουθήσει...) το μοντέλο που προτείνεις.
Η μόνη τέτοια ομάδα, όχι επαρχιακή, που μπορώ να σκεφτώ, που στέκεται εξαιτίας της αγάπης του 'λαού' της χωρίς επενδύσεις, είναι ο ΠΑΟΚ.Δυστυχώς το μοντέλο της 'αγάπης του λαού' δεν είναι ΙΜΗΟ βιώσιμο.
-
Οι αγώνες γίνονται για τους θεατές.
Είτε αυτοί ανεβαίνουν στο βουνό ή τους βλέπουν στη τηλεόραση.Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό, οι αγώνες θα σταματήσουν.
-
Ως συνήθως, είπες με 3 γραμμές αυτό που εγώ έγραψα μια σελίδα
Οτι είτε θα αντιμετωπίσουμε το motorsport ως πωλήσιμο προϊόν είτε, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να το αντιμετωπίζουμε ως 'κάνω το κέφι μου και αν έρθει και κανείς να με δει τόσο το καλύτερο', θα περιθωριοποιηθεί (ακόμα περισσότερο). -
Διαπιστώσεις για το ράλλυ των Θεών,Τι μέλλον μπορεί να έχει μία διοργάνωση η οποία για δεύτερη χρονιά είναι ζημιογόνος. Υπάρχουν άραγε ιδιώτες ήρωες και Θεοί ; Μήπως έτσι εξηγείται το λογότυπο του αγώνα ;
Οι μυημένοι (εντός και εκτός forum), έκαναν την επιστημονική διατριβή τους και κατέληξαν ότι τα κερδισμένα εκατοστά του νικητή οφείλονται, στο νούμερο του παπουτσιού που φορά, στην μάρκα των δημητριακών που τρώει το πρωί και στα ψυχολογικά τραύματα που πέρασε στην νηπιακή του ηλικία.
Οι ¨σχετικοί¨ Νεοέλληνες φίλαθλοι, που ξέρουν τι βλέπουν, ξέρουν που κάθονται, είναι γνώστες επί παντός επιστητού, που μίλησαν προσωπικά με τους νικητές και όλο το Δ.Σ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας, είχαν απέναντί τους στις ειδικές μόνο ταγάρια, γίδια και μα@ακισμένα, που δεν ένοιωθαν τα καημένα.Το ράλλυ πέρασε σχεδόν απαρατήρητο από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Αφορά πλέον λίγους και από πολλούς άλλους αντιμετωπίζεται ως μία αναγκαστική διεκπεραίωση.
Η Οργανωτική επιτροπή εκτέλεσε έναν ακόμη άψογο αγώνα, ο οποίος όμως δεν κατορθώνει να εξαργυρώσει κάτι από την λάμψη του, στην πλειοψηφία των Ελλήνων αγωνιζομένων.
Αξιοσημείωτη η ετήσια αφύπνιση πολλών φιλάθλων, οι οποίοι αν και γνωρίζουν εγκυκλοπαιδικού επιπέδου λεπτομέρειες του WRC, απουσιάζουν την υπόλοιπη χρονιά από τα δρώμενα και την προσπάθεια του ταλαίπωρου 1300άρι Έλληνα αγωνιζόμενου. Καταδικάζοντας με την συμπεριφορά τους αυτή, το σπορ που (υποτίθεται) ότι αγαπούν. Και εάν επικαλεσθούν την έλλειψη θεάματος, θα τους υπενθυμίσω ότι όταν πάνε οικογενειακώς να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της κόρης τους, η οποία πηγαίνει πρώτη Δημοτικού, δεν πάνε για το θέαμα που ενδεχομένως θα προσφέρει, αλλά διότι αισθάνονται την ανάγκη και την υποχρέωση να παραστούν στην προσπάθειά της αυτή.
**Εντυπωσιακή η συστράτευση, η ενεργοποίηση, η συνεργασία όλων των άξιων στελεχών **της ΟΜΑΕ, η οποία κατέθεσε το καλύτερο και πιο έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της, για την ολοκλήρωση του αγώνα.
Περιμένω όμως με αγωνία, τώρα που έσβησαν οι προβολείς, άδειασε το πόντιουμ και ξεθύμαναν οι σαμπάνιες, με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσουν την εξελισσόμενη ομοβροντία αναβολών των αγώνων της Ελληνικής πραγματικότητας, στον Πύργο, στην Θεσσαλονίκη, στο Καρπενήσι, στα Γιάννενα, κλπ.
Θα ήθελα να δείξουν την ίδια αλληλεγγύη και ομοψυχία που έδειξαν στο Ρ.Α. και να παίρνουν την εκάστοτε επικείμενη αναβολή – ματαίωση κάθε αγώνα, σαν δική τους προσωπική υπόθεση. Όπως είπε και ο N. Καζαντζάκης ¨ ν΄ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί εγώ φταίω.¨Αν συμβεί αυτό, τότε έχουμε ελπίδα …
Για την του Μιχαηλ ....εχεις να πεις κατι αγαπητε Nass μιας και χρονια ζεις αυτο το εργο σε ολες τις εκδοσεις του ?
Μια αποψη σου θα ηθελα ,οπως και αρκετοι αλλοι νομιζω , να διαβασουμε εδω ........ για την θεση του αγωνα αυτου , στους ελληνικους αγωνες κ.α. ..........και να γραψουμε κι οσοι δεν τον ειδαμε απο μεσα τον αγωνα , τι εκλαβαμε απ'το ολο πακετο !υ.γ.(sorry δεν ξερω αν εχεις καταθεσει αποψη σε αλλο θρεντ)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ως συνήθως, είπες με 3 γραμμές αυτό που εγώ έγραψα μια σελίδα
Οτι είτε θα αντιμετωπίσουμε το motorsport ως πωλήσιμο προϊόν είτε, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να το αντιμετωπίζουμε ως 'κάνω το κέφι μου και αν έρθει και κανείς να με δει τόσο το καλύτερο', θα περιθωριοποιηθεί (ακόμα περισσότερο).Νάσο, δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως «θα αντιμετωπίσουμε» το μότοσπόρτ, αλλά σημασία έχει πως ΕΙΝΑΙ το μότοσπόρτ. Ωμά, ρεαλιστικά, χωρίς στρογγυλέματα, με έναν τεράστιο καθρέφτη κατάφατσα στην μούρη μας.
Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε το βάθος του βαρελιού που βρισκόμαστε, πώς να γνωρίζουμε με πόσα σκαλιά θα είναι η σκάλα που θα φτιάξουμε ?Παρόλο που η προσέγγιση σου εν γένει είναι ορθόδοξη και σύμφωνη με την βιβλιογραφία των Οικονομικών, περί προϊόντων και πώλησης αυτών, δυστυχώς όμως σε ένα κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό περιβάλλον σαν αυτό της Ελλάδος, η προσέγγισή σου αυτοαναιρείται, γίνεται ανεδαφική και μη ορθόδοξη (αιρετική).
Δίνεις την εντύπωση ότι θέτεις τόσο ψηλά τον πήχυ , ώστε να είναι μάταια οποιαδήποτε προσπάθεια του άλματος. Επαναλαμβάνεις ότι οι οργανωτές και οι αγωνιζόμενοι θα έπρεπε να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό προϊόν. Εφόσον λοιπόν εδώ και πολλά χρόνια αυτοί δεν κάνουν τίποτα, τι πρέπει να γίνει? Εσύ τι προτείνεις ? Εφ΄όσον από την εξίσωση σου λείπουν κάποια δεδομένα και δεν λύνεται, έχεις κατεβάσει τον στυλό και περιμένεις. Τι περιμένεις ?
Η άποψή μου είναι ότι από οργανωτές του τύπου, «μαζευτήκαμε 3 - 4 και κάναμε μια λέσχη» , αγωνιζόμενους του επιπέδου «σήμερα αγοράζω 2 λάστιχα και αύριο 2 αμορτισέρ», από την ΟΜΑΕ που είχε την ΕΛΠΑ πρώτα από πάνω της, μετά από κάτω της και στο τέλος από δίπλα της, από χορηγούς του τύπου «να χώσουμε μερικά χωρίς ΦΠΑ, στον αγωνιζόμενο που ο ξάδερφος του νοικιάζει το μαγαζί στην εταιρεία που πουλάει στερεοφωνικά»,
1ον δεν περιμένω καμία αλλαγή στο έργο «Ελληνικό μότοσπόρτ»
2ον δεν είναι το πλέον κατάλληλο πεδίο για να έχουν εφαρμογή αυτά (τα σωστά) που αναφέρεις και
3ον δεν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα προϊόν άξιο προς πώληση ούτε στην λαϊκή της γειτονιάς.Καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, κοιταζόμαστε και περιμένουμε ο τελευταίος κα κατεβάσει τον γενικό και να κλείσει την πόρτα. Εγώ τουλάχιστον προτείνω να ενεργοποιηθούν οι φίλαθλοι, όσο και ανατρεπτικό να ακούγεται αυτό, διότι είμαι ανήσυχος, με θλίβει η απαξίωση του σπορ μας και αγωνιώ για το μέλλον του. Πιστεύω στην δυναμική τους, σέβομαι τον ρόλο τους, θεωρώ ότι όλο το σόου γίνεται για αυτούς (σε αυτό συμφωνούμε), αλλά επίσης πιστεύω ότι και ΟΛΑ ξεκινούν από αυτούς (εδώ είναι η διαφωνία μας). Μαζικά ο λαός θα μπορούσε να κάνει τρελά πράγματα, να μην τα ξαναλέω και κουράζω, απλώς εκτιμώ ότι βαριέται, αδιαφορεί ως γνήσιος νεοέλληνας και η άποψή του είναι « εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα, οι Οργανωτές τι κάνουν, μόνο να τα παίρνουν είναι? ».
-
Δηλαδή φταινε οι φιλαθλοι μιας ομάδας που δεν πατάνε σε ένα γήπεδο με σπασμένα καθίσματα και τουαλέτες, χωρίς μια καντίνα της προκοπής, χωρίς ενημέρωση για το ποτε ειναι ο αγώνας, ποιοι ειναι οι αντίπαλοι και πού βρίσκονται στην βαθμολογία και που επιπλέον το παιχνίδι είναι μέτριο, επειδή ο καθε παίχτης θέλει μια μπάλα (όπου μπάλα βάλε τσιγκο) για την πάρτη του... Μάλιστα...
Rally Acropolis 2012: Η αγωνιστική πλευρά