-
Ο χρήστης liverpool69 έγραψε:
Έχω ταξιδέψει και με τα δύο. Για εμένα, το C4 έχει καλύτερο εσωτερικό, είναι γρηγορότερο και έχει καλύτερη ηχομόνωση. Λίγο η ανάρτηση πίσω κοπανάει όμως.
Επίσης, φυσικά και είναι στην ίδια κατηγορία, το Οκτάβια είναι Γκόλφ με επέκταση στο πίσω μέρος.
Επίσης, σε σχέση με αυτοκίνητα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, και τα δύο 'κοπανάνε' λίγο πιο ξερά (μιας και εγώ έχω Λεόν FR με ανεξάρτητη πίσω).. Το θεμα ειναι υποκειμενικο, αλλα το γρηγοροτερο , ξεχασετο. Μιλαμε για την οκταβια III . Και φυσικα δεν ειναι στην ιδια κατηγορια ασχετα που μοιραζεται το ιδιο πατωμα με το γκολφ και το α3. Με αλλο αμαξι ταξιδεψες.
octavia -> golf με πορτμπαγκαζ. ιδια κατηγορια.
-
octavia -> golf με πορτμπαγκαζ. ιδια κατηγορια
. Αυτο ποτε δεν το καταλαβα. Η οκταβια παει περισσοτερο στο passat παρα στο golf. Oυτε καν το Jetta που εχει και μακρυτερο μεταξονιο δεν μοιαζει με octavia. Δλδ το golf με μεταξονιο 2637 ειναι πιο κοντα στην οκταβια 2686 η το passat με 2712 ειναι πιο κοντα στην οκταβια; Τελος παντων, εγω δεν απερριψα καποιο αυτοκινητο χωρις λογο. Ειπα , θα παρω ενα αυτοκινητο απο 20000ε μεχρι 25οοοε για να τη βγαλω μεχρι να γερασω, τωρα αν αλλαξει κατι και ανεβει η τιμη του πετρελαιου στα 2ε ε τι να κανουμε. Ολα τα κοιταξα, το c5 οπως και το passat εχουν πολυ βαρος και δεν μου κανουν, ουτε βαρκα δεν τραβανε. Το c4 , leon , golf , astra κτλ δεν εχουν τους χωρους που χρειαζομαι, για γιαπωνεζικο ουτε σκεψη, καλυτερα να παρει το πρωταθλημα η σιτυ. Τωρα αν εσυ μιλας για θορυβο που καταλαβες στο ταξιδι, εχεις καλο αυτι, μπραβο. Εγω παντως ειμαι ανθρωπος που δεν κολαω στους χωματοδρομους γιατι θα φαω τα λαστιχα. 1800 κιλα τραβαει το σκοντα και ειπαμε , μεχρι και αλογο χωραει μεσα. Και στον εσωτερικο διακοσμο δεν νομιζω να ειναι ασχημο , για πανε ριξε καμια ματια γιατι δεν το κοβω να το ξερεις το αμαξι.
-
Το Οκτάβια δεν ήταν ποτέ ακριβώς αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας ιδιαίτερα στην 2η γενιά του. Ουσιαστικά έπαιζε μεταξύ C και D segment. Αρκετά παιδιά είτε γνωστοί είτε γνωστοί φίλων μου όταν πάει η συζήτηση για αυτοκίνητα και έχει ακουστεί σε αυτήν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο η συγκρισή που κάνουν δεν είναι με γκολφ η με άστρα η με Μεγκάν και Φόκους αλλά με μεσαία σεντάν.
-
καταρχας liverpool, μια ζωη united εδω οποτε ακρη δε θα βγαλουμε...
Το μεταξονιο ειναι αυτο που καθοριζει κατηγορια και οχι οι εξωτερικες διαστασεις και τ αχανη πορτμπαγκαζ. δεν εχουμε κατι αλλο να συζητησουμε.. αντε να δεχθω οτι ειναι σε μια ενδιαμεση κατηγορια υπερμεγεθων seg C. τα υπολοιπα του ποστ σου υποθετω δε πανε σε μενα... Ενα πραγμα μονο σχολιασα. -
octavia -> golf με πορτμπαγκαζ. ιδια κατηγορια
. Αυτο ποτε δεν το καταλαβα. Η οκταβια παει περισσοτερο στο passat παρα στο golf. Oυτε καν το Jetta που εχει και μακρυτερο μεταξονιο δεν μοιαζει με octavia. Δλδ το golf με μεταξονιο 2637 ειναι πιο κοντα στην οκταβια 2686 η το passat με 2712 ειναι πιο κοντα στην οκταβια; Τελος παντων, εγω δεν απερριψα καποιο αυτοκινητο χωρις λογο. Ειπα , θα παρω ενα αυτοκινητο απο 20000ε μεχρι 25οοοε για να τη βγαλω μεχρι να γερασω, τωρα αν αλλαξει κατι και ανεβει η τιμη του πετρελαιου στα 2ε ε τι να κανουμε. Ολα τα κοιταξα, το c5 οπως και το passat εχουν πολυ βαρος και δεν μου κανουν, ουτε βαρκα δεν τραβανε. Το c4 , leon , golf , astra κτλ δεν εχουν τους χωρους που χρειαζομαι, για γιαπωνεζικο ουτε σκεψη, καλυτερα να παρει το πρωταθλημα η σιτυ. Τωρα αν εσυ μιλας για θορυβο που καταλαβες στο ταξιδι, εχεις καλο αυτι, μπραβο. Εγω παντως ειμαι ανθρωπος που δεν κολαω στους χωματοδρομους γιατι θα φαω τα λαστιχα. 1800 κιλα τραβαει το σκοντα και ειπαμε , μεχρι και αλογο χωραει μεσα. Και στον εσωτερικο διακοσμο δεν νομιζω να ειναι ασχημο , για πανε ριξε καμια ματια γιατι δεν το κοβω να το ξερεις το αμαξι.
Τίποτα από αυτά βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός πως είναι στην κατηγορία του Golf.
Αλλιώς να βάλουμε και τη σειρά 1 στην κατηγορία του Passat επειδή έχει 2.69μ μεταξόνιο. -
Το οκτάβια είναι σε μιά ενδιάμεση κατηγορία , όσον αφορά το μήκος και το μεταξόνιο και στην κατηγορία του γκόλφ , όσον αφορά το πλάτος .
Ετσι είναι ιδανικό γιά μεσαία μεγέθη ανθρώπων , αφού δίνει και το μεγάλο πόρτ-μπαγκάζ . Στο θέμα του κινητήρα προφανώς θα είναι πίσω από το c4 , αλλά η διαφορά βάρους το ισοφαρίζει .
Εχοντας εμπειρία από το σημερινό οκτάβια που τώρα καταργήθηκε με το καινούργιο , το θεωρώ τίμιο αυτοκίνητο , αν και πλέον λίγο υπερτιμημένο στην τιμή .
Εννοείται ότι κάποιος που ψάχνει χώρους θα κοίταγε την επόμενη κατηγορία , ιδιαίτερα όταν οι τιμές είναι πολύ κοντά .
-
Ίσως να ισχυει οτι το Megane έχει πιο προοδευτικό ημιακαμπτο, εγώ ήμουν και είναι οδηγός του Megane II και παρότι σε άνεση εξακολουθεί να μου αρέσει το megane σε σχέση με το C4 II έτσι και πιέσεις σε λακκούβα με το Megane νομίζεις οτι θα διαλυθεί. Φαντάζομαι το ΙΙΙ είναι πολύ καλύτερο σε αυτό το τομέα
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
καταρχας liverpool, μια ζωη united εδω οποτε ακρη δε θα βγαλουμε..
. Χαιρομαι που συμφωνουμε στο οτι διαφωνουμε. Να ζητησω συγνωμη γιατι το c4 της δοκιμης που καναμε δεν ειναι αυτο που αναφερει ο φιλος αλλα αυτο . 1.6 e-HDI 110 SST. Επισης οι τιμες που γραφουν τα περιοδικα απεχουν παρα πολυ απο την πραγματικοτητα, το ιδιο και οταν πηγαινεις στην αντιπροσωπεια να ρωτησεις για τιμη και οταν αποφασισεις να το αγορασεις εισαι 1000ε πανω. 4 φορες πηρα την προκαταβολη πισω μεχρι να βρουμε τη . Η οκταβια δεν ειναι φθηνη , οπως δεν ηταν και ποτε. Το προηγουμενο octavia 5 fsi το ειχα παρει 20300 χωρις ζαντες. Το best value for money ειναι μυθος. Αν προσθεσεις ΧΕΝΟΝ και αυτοματο κιβωτιο ξεπερναει τα 27000ε. Στη σιντροεν ενω μου δωσανε τιμη 18100 με το κλειδι στο χερι οταν πηγα για τα τυπικα ξεπερασε τα 19000ε + αλλες πολυτελειες αφτανε τα 23000. Γιατι τα γραφω αυτα; Οταν ειχα κανει τεστ στο παλιο οκταβια , ειχα οδηγησει το ελεγκανσ , εγω ομως πηρα το αμπισιονς, η διαφορα τεραστια, αλλο αμαξι , με το που εβαλα ζαντες το αμαξι ηρθε στα ισια του. Αυτο ειναι για υποψηφιους αγοραστες ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ ΜΕ 15000ε και νομιζουν οτι ετσι εναι.
-
Εμένα το c4 αυτόματο μου βγήκε 18.100€ + 300 η απόσυρση δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο σε αυτά τα λεφτά και με αυτόν τον εξοπλισμό
-
Skoda Octavia 1,6tdi elegance--->20690€
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3856691/Citroen C4 Attraction 1,6 mcp sst----->18030€
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4594846/Το Σκοντα εχει 17αρες ενω η Σιτροεν 16αρια με τασια. Με 300€ βαζεις αλουμινιου και με 1000€ 17αρες, αν θμαμαι καλα.
-
Το Citroen ηταν ίσως η τιμιοτερη επιλογή 2 χρόνια πριν ,που εμπαινες για ντίζελ και σου έπαιρναν το σκαλπ όλοι οι άλλοι, σημερα έχει και αλλες επιλογές και σιγουρα μιλάμε για ενα εξαιρετικό, σύγχρονο, ποιοτικό και αξιόπιστο όχημα.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Το Citroen ηταν ίσως η τιμιοτερη επιλογή 2 χρόνια πριν ,που εμπαινες για ντίζελ και σου έπαιρναν το σκαλπ όλοι οι άλλοι, σημερα έχει και αλλες επιλογές και σιγουρα μιλάμε για ενα εξαιρετικό, σύγχρονο, ποιοτικό και αξιόπιστο όχημα.Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Ακομα και σημερα ειναι νομιζω. Τα 2530€ παραπανω για το Σκοντα θα τα εδινα μονο αν χρειαζομουν τον μεγαλυτερο χωρο αποσκευων συχνα. Για 2-3 φορες τον χρονο με τιποτα.
Απο εκει και περα ο καθενας αγοραζει αυτο που του αρεσει περισσοτερο, θεωρει οτι καλυπτει τις αναγκες του καλυτερα.
-
Το οκταβια δεν έχει 17 άρες και δεν έχει αυτόματο κιβώτιο. στην αγγελία η τιμή του σιτροεν είναι με το κλειδί στο χέρι αν έχεις δική σου απόσυρση και το πάρεις ντούκου. Από την Λάρισα το πήρα και εγώ. Όσο για το οκταβια με τον ίδιο εξοπλισμό έπρεπε να δώσω 24000. Βέβαια το DSG είναι καλύτερο από το mcp σαν τεχνολογία
-
Τέλος πάντων εγώ δεν λέω ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, αυτό είναι και υποκειμενικό, αυτό που λέω είναι ότι πας και αναλόγως με τα χρήματα που έχεις. Στην δική μου περίπτωση το πικ μου ήταν τα 16000 και έκανα υπέρβαση 2500. Βέβαια το c4 μου αρέσει και περισσότερο από το οκταβια. Αλλά το οκταβια είναι μια κατηγορία μόνο του ιδίως με αυτό το πορτμπαγκάζ
-
καταρχας liverpool, μια ζωη united εδω οποτε ακρη δε θα βγαλουμε..
. Χαιρομαι που συμφωνουμε στο οτι διαφωνουμε. Να ζητησω συγνωμη γιατι το c4 της δοκιμης που καναμε δεν ειναι αυτο που αναφερει ο φιλος αλλα αυτο . 1.6 e-HDI 110 SST. Επισης οι τιμες που γραφουν τα περιοδικα απεχουν παρα πολυ απο την πραγματικοτητα, το ιδιο και οταν πηγαινεις στην αντιπροσωπεια να ρωτησεις για τιμη και οταν αποφασισεις να το αγορασεις εισαι 1000ε πανω. 4 φορες πηρα την προκαταβολη πισω μεχρι να βρουμε τη . Η οκταβια δεν ειναι φθηνη , οπως δεν ηταν και ποτε. Το προηγουμενο octavia 5 fsi το ειχα παρει 20300 χωρις ζαντες. Το best value for money ειναι μυθος. Αν προσθεσεις ΧΕΝΟΝ και αυτοματο κιβωτιο ξεπερναει τα 27000ε. Στη σιντροεν ενω μου δωσανε τιμη 18100 με το κλειδι στο χερι οταν πηγα για τα τυπικα ξεπερασε τα 19000ε + αλλες πολυτελειες αφτανε τα 23000. Γιατι τα γραφω αυτα; Οταν ειχα κανει τεστ στο παλιο οκταβια , ειχα οδηγησει το ελεγκανσ , εγω ομως πηρα το αμπισιονς, η διαφορα τεραστια, αλλο αμαξι , με το που εβαλα ζαντες το αμαξι ηρθε στα ισια του. Αυτο ειναι για υποψηφιους αγοραστες ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ ΜΕ 15000ε και νομιζουν οτι ετσι εναι.
Φεβρουαριο 2011, ο αδελφος πηρε το 1.8 Elegance με 20500 και το κλειδι στο χερι..
τωρα πως εκανε τπο ιδιο ο 1.6FSI σε ambition...ή αυτος το πηρε σε προσφορα ή εσενα σε επιασαν κοτσο.. -
Με 20690€ ουτε το ραπιντ δεν παιρνεις, οταν θα πας να το αγορασεις θα δωσεις 21700. Και για το c4 ισχυει το ιδιο . Μαλλον κοτσο με πιασανε φιλε για αυτο και ξαναπηρα σκοντα. Το 2006 το πηρα εγω , τοτε που λεφτα υπηρχαν, το 2011 δεν ξερω τι τιμη ειχε το 1.8 αλλα 20500 αποκλειεται, και τον καιρο εκεινο επειδη επαιρνα αρκετα περιοδικα θυμαμαι οτι ηταν πρωτο σε πωλησεις , αρα πολλοι οι κοτσοι...
-
Με 20690€ ουτε το ραπιντ δεν παιρνεις, οταν θα πας να το αγορασεις θα δωσεις 21700. Και για το c4 ισχυει το ιδιο . Μαλλον κοτσο με πιασανε φιλε για αυτο και ξαναπηρα σκοντα. Το 2006 το πηρα εγω , τοτε που λεφτα υπηρχαν, το 2011 δεν ξερω τι τιμη ειχε το 1.8 αλλα 20500 αποκλειεται, και τον καιρο εκεινο επειδη επαιρνα αρκετα περιοδικα θυμαμαι οτι ηταν πρωτο σε πωλησεις , αρα πολλοι οι κοτσοι...αλλη πονεμενη ιστορια αυτη!!
παντως 20500 το πηραμε...αν δεις εχω αναφερει σχετικα σε νημα στην Οκταβια την εποχη εκεινη -2011
-
Προσπαθησα να διαβασω το νημα που αναφερεις (και σε ευχαριστω που μου το υπεδειξες) αλλα ειναι λιγο μεγαλο και γινεται και λιγο μπαχαλο για τις μαρκες. Το 2006 η αμπιεντε ειχε 20300ε και η ελεγκανς 21700ε, μπορει να σου φαινεται παραξενο αλλα ετσι ειναι , επισης για να καταλαβεις τις τιμες , το ετησιο σερβις ηταν 220ε το λιγοτερο, ευτυχως εληξε η εγγυηση και γλιτωσα, το αμαξι δεν ειχε βγαλει κανενα προβλημα μεχρι και τα 125000χιλ που το εδωσα, και μιλαμε του ειχα βγαλει τα ματια.
-
Αν δεν κάνω λάθος , που μάλλον δεν κάνω , στα 22000 υπάρχει η C5 και εκεί μιλάμε γιά άλλο αυτοκίνητο .
Και εγώ είχα προσφορά στο 18300 γιά το C4 .
-
Επίσης στα 22 υπάρχει και το Picasso.... Εκεί να δεις για ποσο 'άλλο' αυτοκίνητο μιλάμε.
SKODA OCTAVIA 5 1.6 TDI VS CITROEN C4 e-HDi 110hp