-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πού καταλήγουμε όμως; Λέμε 'κρίση αξιών της κοινωνίας' και τέλος; Ο γονιός μπορεί να είναι ανίκανος ή αδιάφορος, το πληρώνει ο ίδιος και το παιδί του. Ο εκπαιδευτικός δικαιούται να κάνει το ίδιο;
Σε αυτό διαφωνώ. Οσο ο γονιός είναι αδιάφορος και ανίκανος δεν το πληρώνει μόνο το παιδί αλλά και τα παιδιά των υπολοίπων, ή ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο αν θέλεις. Να το θέσω αλλιώς. Ο γονιός μπορεί να πάρει και το ρόλο του δασκάλου. Ο δάσκαλος δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει και το ρόλο του γονιού. Ένα παιδί με σωστούς γονείς θα τα καταφέρει και χωρίς μόρφωση, αν δεν έχει καλούς δασκάλους. Το ανάποδο δεν πιστεύω πως μπορεί να συμβεί.
Όσον αφορά τώρα το που καταλήγουμε. Σαφώς και υπάρχουν καλοί γονείς που δεν βρίσκουν καλούς δάσκαλους, όπως και αντίστροφα. Είναι πάρα πολλά τα στραβά του εκπαιδευτικού συστήματος και της κοινωνίας μας όμως, για να τα βάλουμε όλα μαζί σε ένα συμπέρασμα.
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μάλλον έχετε όρεξη για τρολάρισμα.
Προφανώς και αν τους δώσεις 4000€ μισθό ΔΕΝ σου εγγυαται κανεις ότι θα τετραπλασιαστεί η αποδοτικότητα, αν όμως τους δώσεις 400 να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι η αποδοτικότητα και η όρεξη Ό,ΤΙ μεράκι και να έχεις θα πάει περίπατοΓκεγκε ή να το γράψουμε και στα ολλανδικά?
Ο δασκαλος φιλε μου ,ο σωστος δασκαλος,αυτος που θελει να διδαξει σωστα τα παιδακια ,θα συνεχισει να διδασκει ,ασχετα με το αν μειωνεται το εισοδημα του.Τα παλια χρονια στην Ελλαδα της φτωχειας ,οι δασκαλοι ηταν πολυ καλυτεροι απτους σημερινους και πολυ πιο αυστηροι.Διαβαζω πολλα ποστ απο δω μεσα και διαπιστωνω οτι οσοι ειναι μικροι σε ηλικια ή και φοιτητες ,μιλανε πολυ πιο ασχημα και με ελλειψη σεβασμου ειτε προερχονται απο δημοσιο ,ειτε απο ιδιωτικο σχολειο.
Στην παλια Ελλαδα ,οι δασκαλοι ηταν ανωτεροι και απτους γονεις ,οτι ελεγε ο δασκαλος ηταν νομος για τον γονεα. -
απο το ποσο καλα μιλαει καποιος καταλαβαινεις τι ατομο ειναι?
(ή μαλλον γραφει δημοσια , γιατι στην ομιλια ειναι αλλο πραγμα ) -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
μάλλον έχετε όρεξη για τρολάρισμα.
Προφανώς και αν τους δώσεις 4000€ μισθό ΔΕΝ σου εγγυαται κανεις ότι θα τετραπλασιαστεί η αποδοτικότητα, αν όμως τους δώσεις 400 να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι η αποδοτικότητα και η όρεξη Ό,ΤΙ μεράκι και να έχεις θα πάει περίπατοΓκεγκε ή να το γράψουμε και στα ολλανδικά?
Ο δασκαλος φιλε μου ,ο σωστος δασκαλος,αυτος που θελει να διδαξει σωστα τα παιδακια ,θα συνεχισει να διδασκει ,ασχετα με το αν μειωνεται το εισοδημα του.Τα παλια χρονια στην Ελλαδα της φτωχειας ,οι δασκαλοι ηταν πολυ καλυτεροι απτους σημερινους και πολυ πιο αυστηροι.Διαβαζω πολλα ποστ απο δω μεσα και διαπιστωνω οτι οσοι ειναι μικροι σε ηλικια ή και φοιτητες ,μιλανε πολυ πιο ασχημα και με ελλειψη σεβασμου ειτε προερχονται απο δημοσιο ,ειτε απο ιδιωτικο σχολειο.
Στην παλια Ελλαδα ,οι δασκαλοι ηταν ανωτεροι και απτους γονεις ,οτι ελεγε ο δασκαλος ηταν νομος για τον γονεα.Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ευθύνεται για πολλά. Παλαιά πήγαινε ο γονιός στο δάσκαλο και αν του έλεγε κάτι κακό για το βλαστάρι του στο σπίτι γινόταν χαμός, τώρα μόλις πάει να πει κάτι για το παιδί γίνεται χαμός με το ... δάσκαλο. Αυτό είναι πολλαπλασιασμένο στα ιδιωτικά. Οι 'πελάτες' (έτσι αποκαλούν τους γονείς οι ιδιοκτήτες) έχουν πάντα δίκιο και ΔΕΝ πρέπει ποτε να πει ο καθηγητής κάτι κακό. Και αν το πει πρέπει να είναι 'ωραιοποιημένο' για να μη στενοχωρηθεί ο πελάτης. Έχω φίλους σε ιδιωτικά και οι συναντήσεις με τους γονείς είναι η χειρότερη τους. Όχι γιατί δεν έχουν όρεξη αλλά γιατί αντι να τα 'πουν' θα τα 'ακούσουν'. Επίσης οι βαθμοί στα ιδιωτικά είναι περίπου +2-3 μονάδες από το κανονικό. Για αυτό και όσοι δεν φύγουν για έξω τρώνε μερικές σφαλιάρες στις πανελληνίες και από Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ που φανταζόταν ο πατέρας περνάνε στο ΤΕΙ Οργανοποιείας στην Κεφαλλονιά (λευτεριά στον Κουρή).
Για τα χρήματα. Ο Κένεντι είχε πει κάποτε (στο περίπου) : αν ο υδραυλικός που φτιάχνει τις σωληνώσεις μας στο μπάνιο βγάζει περισσότερα από αυτόν που εκπαιδεύει (έστω και κατά ένα μέρος) τα παιδιά μας τότε αυτή η χώρα έχει πρόβλημα. Πέρσι πρώτος μισθός στην Κύπρο για καθηγητή ήταν 1800-1900 ευρώ, εδώ 1050, με ανάλογο κόστος ζωής. Μετά από 15-20 χρόνια έφτανες στα 1.400-1500. Αυτά παλιά. Τώρα (ένα παράδοξο) οι παλιοί χάσανε ένα 20+-% και οι νεότεροι ένα 40+-% (από 1.100 -> 700). Αλλά πέρα από το 'τώρα'. Μπορεί οι 21 ώρες διδασκαλία την εβδομάδα να φαίνονται ελάχιστες ίσως και κοροϊδία για μεροκαματιάρηδες, αλλά η διδασκαλία δεν είναι κάτι εύκολο ούτε μετριέται με τις ώρες. Ειδικά αν θες να την κάνεις καλά. Στο κολοφώνα της δόξας μου (σαν ιδιαιτεράς) υπήρχαν περιπτώσεις που ακόμη και μετά από μία ώρα έβγαινα κομμάτια. Εκτός αυτού (υποτίθεται) ότι κουβαλάς δουλειά και από και στο σπίτι (προετοιμασία, διαγωνίσματα, διορθώσεις κλπ). Όλα αυτά σε μια ιδανική λειτουργία. Φυσικά οι περισσότεροι το κωλοβαράνε ως επι των πλείστων. Η άποψη μου είναι όμως ότι αν υπήρχε καλή αμοιβή θα υπήρχε και άλλη προσέγγιση. Όχι σε μια μέρα αλλά θα διαμορφωνόταν μια συνείδηση με τα χρόνια. Όχι τώρα μέσα στην κρίση βέβαια αλλά από παλαιότερα. Δεν μπορεί για παράδειγμα ο υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών-εφοριακός να παίρνει ένα +20-30% και καλά για να μην λαδωθεί και ο δάσκαλος/καθηγητής να παίρνει τα @@ του πακμαν. Είπαμε κάνουν λειτούργημα αλλά δεν είναι και μαλάκες να κάνουν στο σχολείο αυτά που πρέπει αλλά και όσα ΔΕΝ κάνουν οι γονείς στο σπίτι.
Πληγές υπάρχουν πολλές (άρνηση αξιολόγησης η οποία κρύβει και παγίδες ανάλογα με την υλοποίηση κ.α.) βέβαια και αρκετές από αυτές ξεκινάνε από την καμπούρα μας. Σε έναν γιατρό που θα πάμε το παιδί μας για κάποιο πρόβλημα μικρό ή μεγάλο δεν πολυκοιτάμε τα λεφτά και ούτε πάμε στον φθηνότερο. Σε αυτόν που (θα έπρεπε) να κάνει 'σωστό' και 'μορφωμένο' άνθρωπο το παιδί μας (όσο του αναλογεί) γιατί θέλουμε να τη βγάλουμε φθηνά? Επειδή απλά έχουμε βαφτίσει 'λειτούργημα' την εργασία του. Και τουλάχιστον παλιά είχε και κάποια κοινωνική αίγλη ότι ήσουν δάσκαλος (όπως αναφέρθηκε) και ας μην έπαιρνες πακέτα. Τώρα ούτε πακέτα, ούτε αίγλη. Ο δάσκαλος έγινε δασκαλάκος. Οι απαιτήσεις μας όμως ίδιες...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αυτό είναι πολλαπλασιασμένο στα ιδιωτικά. Οι 'πελάτες' (έτσι αποκαλούν τους γονείς οι ιδιοκτήτες) έχουν πάντα δίκιο και ΔΕΝ πρέπει ποτε να πει ο καθηγητής κάτι κακό. Και αν το πει πρέπει να είναι 'ωραιοποιημένο' για να μη στενοχωρηθεί ο πελάτης. Έχω φίλους σε ιδιωτικά και οι συναντήσεις με τους γονείς είναι η χειρότερη τους. Όχι γιατί δεν έχουν όρεξη αλλά γιατί αντι να τα 'πουν' θα τα 'ακούσουν'.ε τοτε ημασταν μ@λακες οσοι δεν πηγαιναμε σε τετοια ιδιωτικα και πληρωναμε για να τα ακουμε και να μη μας χαριζουν τα 20αρια οι βαριεστημενοι δημοσιοι υπαλληλοι οπως γινοταν σε καποια αλλα δημοσια
επισης ειναι φανταστικα τα παιδια που εμεναν ταξεις , τα παιδια που εδιωχναν ή τα παιδια που τα 'εδιωχναν'
επειδη ειχαν αναγκη τα λεφτα μας και δεν υπηρχαν απ'εξω αλλοι 10 που ηθελαν να παρουν τη θεση μας..συνεχιστε..
ΥΓ τα 17αρια που επαιρνα εγω στην οικονομια (βασικο μαθημα βαρυτητας ) μου κοστισαν εστω και ελαχιστα (17.3 εγραψα) , το 17αρι της αδερφης μου στην εκθεση που εγραψε τελικα 19 , ηταν επειδη τους πληρωναμε και μας επαιρναν πιπες
-
Professeur, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι γονείς στο σπίτι και ΔΕΝ το κάνουν;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Professeur, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι γονείς στο σπίτι και ΔΕΝ το κάνουν;Το κυριότερο είναι ότι δεν αφιερώνουν χρόνο. Και όταν το κάνουν, το κάνουν βαριεστημένα. Και το παιδί το καταλαβαίνει αυτό. Και όταν το παιδί καταλάβει ότι ο γόνιος (όταν) κάθεται μαζί του βαριέται θα βαρεθεί και εκείνο. Όχι σε μία μέρα μέσα αλλά με τα χρόνια.
Επειδή έχω μπει ως καθηγητής σε πολλά σπίτια μια μεγάλη πληγή (για μένα) είναι ότι ο μέσος Έλληνας γονιός (j. marr το ΤΜ γρήγορα ) θεωρεί ότι όλα μπορεί να τα κάνει το χρήμα. Είτε έχει είτε δεν έχει πολλά. Είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό. Κινητά, Playstation, Ιpod, υπολογιστές, ρούχα όλα δίνονται απλόχερα.
Μου έχει τύχει μάνα η οποία ΠΛΗΡΩΝΕ το γιο της για να κάνει μάθημα μαζί μου. Πλήρωνε εμένα πλήρωνε και το γιο! Όταν το έμαθα (από σπόντα) έμεινα κάγκελο. Γιατί το πλήρωνε? Γιατί η δασκάλα της είχε πει ότι στο παιδί πρέπει να δίνουμε 'ανταλλάγματα'. Της είπα ότι τα ανταλλάγματα ΔΕΝ είναι μόνο τα λεφτά. Είναι μια βόλτα, είναι κάτι υλικό μεν αλλά όχι προκαταβολικά, είναι χίλια δυο πράγματα. Είχα τύχει επίσης σε σπίτι όπου είχε κοπεί το ρεύμα για ώρες. Η μάνα αναμαλιασμένη και άνω κάτω. Τι λέω 'συνέβη τίποτα?', μου λέει 'τι να συμβεί? Όταν δεν έχω ρεύμα=playstation γίνεται εδώ μέσα χαμός'. Είχα πει σε κάποια άλλη να μην τα αφήνει τις άπειρες ώρες να παίζουν και μου είπε 'ναι το ξέρω αλλά έρχεται ο άντρας μου από τη δουλειά και θέλει την ησυχία του για να ξεκουραστεί. Μόνο στον υπολογιστή-xbox ησυχάζουν'.
Δεν κατηγορώ σωρηδόν γιατί είναι δύσκολο να γυρίσεις από ένα 12ωρο στη δουλειά και να έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το παιδί σου. Όμως αυτό ξεχωρίζει όποιον θέλει να είναι 'γονιός' και όχι 'σπόνσορας'.
@qsis, ρε συ Γιώργο μην παρεξηγιέσαι! Η αλήθεια είναι αυτή όμως. Μπορεί και σε ένα δημόσιο να βρεις ελαστικούς καθηγητές σε κάποια μαθήματα αλλά όχι πολλούς. Στα ιδιωτικά όμως οι περισσότεροι είναι. Και είναι 'οδηγία'.
-
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι συγκεκριμένοι κάνουν παιδιά βέβαια.
-
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι συγκεκριμένοι κάνουν παιδιά βέβαια.Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και προσωπικά δεν έχω διαμορφώσει κάποια απάντηση πλήρη. Νομίζω όμως ότι όλοι έχουν το δικαίωμα, η φύση μας 'χρησιμοποιεί' για τη διαιώνιση και ταυτόχρονα δεν υπάρχει και 'σχολείο γονέων'. Οπότε κάποιοι το έχουν, κάποιοι δεν το έχουν, κάποιοι δεν το έχουν και το βρίσκουν στο δρόμο και κάποιοι δεν το έχουν και δεν νοιάζονται να το αποκτήσουν.
-
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι συγκεκριμένοι κάνουν παιδιά βέβαια.Οι περισσότεροι κάνουν παιδιά χωρίς να ξέρουν τους λόγους, οι εν λόγω γιατί να εξαιρεθούν του κανόνα;
-
Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ευθύνεται για πολλά. Παλαιά πήγαινε ο γονιός στο δάσκαλο και αν του έλεγε κάτι κακό για το βλαστάρι του στο σπίτι γινόταν χαμός, τώρα μόλις πάει να πει κάτι για το παιδί γίνεται χαμός με το ... δάσκαλο. Αυτό είναι πολλαπλασιασμένο στα ιδιωτικά. Οι 'πελάτες' (έτσι αποκαλούν τους γονείς οι ιδιοκτήτες) έχουν πάντα δίκιο και ΔΕΝ πρέπει ποτε να πει ο καθηγητής κάτι κακό. Και αν το πει πρέπει να είναι 'ωραιοποιημένο' για να μη στενοχωρηθεί ο πελάτης.
Δεν ξέρω λεπτομερώς (μόνο από μαρτυρίες φίλων) τι γίνεται σε άλλα ιδιωτικά αλλά για το Αρσάκειο, που ήταν αρχικά και στο θέμα μας, αυτό δεν ισχύει επουδενί. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που η μάνα μου έφυγε με κλάματα από αυτά που άκουσε όπως και περίπτωση που καθηγήτρια έβαλε τα κλάματα μπροστά στη μάνα μου περιγράφοντας ένα ωραίο σκηνικό που της είχα κατεβάσει μια ωραιότατη χριστοπαναγία επειδή με είχε αποκαλέσει ανόητο (το άξιζα)!
Ίσως τώρα που έχουν αλλάξει οι εποχές και τα ιδιωτικά ψάχνουν μαθητές με το τουφέκι να συμβαίνει αυτό. Την εποχή μου όμως (αρχές 2000) δεν είμασταν πελάτες στο σχολείο. Είμασταν μαθητές και ως τέτοιους μας αντιμετώπιζαν. Ούτε έξτρα βαθμοί, ούτε τίποτα και τότε μέτραγε και 30% (νομίζω) και ο ενδοσχολικός βαθμός. Ομοίως και τους γονείς. Ουδέποτα στρογγυλεμένα πράγματα. 'Κα Στεφαν147 ο γιος σας είναι εξαιρετικό παιδί και πολύ καλό μυαλό αλλά μας έχει βγάλει την παναγία και δεν ανοίγει βιβλίο ούτε με προεδρικό διάταγμα'. Απλά και κατανοητά πράγματα ώστε να μπορεί να ακολουθήσει στο σπίτι ο ανάλογος χαμός.
-
Εχετε κατι απορίες ώρες ώρες :razz:
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
-
-
κάπου εδώ ας θυμίσω ένα θρεντ
viewtopic.php?f=13&t=45957&p=2024067&hilit=Huppert#p2024037 -
Αυτό είναι πολλαπλασιασμένο στα ιδιωτικά. Οι 'πελάτες' (έτσι αποκαλούν τους γονείς οι ιδιοκτήτες) έχουν πάντα δίκιο και ΔΕΝ πρέπει ποτε να πει ο καθηγητής κάτι κακό. Και αν το πει πρέπει να είναι 'ωραιοποιημένο' για να μη στενοχωρηθεί ο πελάτης. Έχω φίλους σε ιδιωτικά και οι συναντήσεις με τους γονείς είναι η χειρότερη τους. Όχι γιατί δεν έχουν όρεξη αλλά γιατί αντι να τα 'πουν' θα τα 'ακούσουν'. Επίσης οι βαθμοί στα ιδιωτικά είναι περίπου +2-3 μονάδες από το κανονικό. Για αυτό και όσοι δεν φύγουν για έξω τρώνε μερικές σφαλιάρες στις πανελληνίες και από Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ που φανταζόταν ο πατέρας περνάνε στο ΤΕΙ Οργανοποιείας στην Κεφαλλονιά (λευτεριά στον Κουρή).ΓΙα το πρώτο σου απάντησαν και άλλοι (άσε που τα ίδια ακούω και από κανα δυο γνωστούς δάσκαλους/καθηγητές σε δημόσια)
Για το δεύτερο, θα μπορούσα να συμφωνήσω για τις περιπτώσεις της 'βάσης'. Δεν ξέρω πόσο εύκολα ή δύσκολα έμενε κάποιος στο δημόσιο. Αν και έχει ένα ενδιαφέρον ας πούμε το ότι στο δικό μου ξεκινήσαμε 300 στην Α' Γυμνασίου και είχαμε μείνει οι μισοί στην Γ' Λυκείου. Και όχι, αυτοί που έφυγαν δεν ήταν ούτε της χαμηλής ούτε της μεσαίας εισοδηματικής τάξης.
Για τις προς τα πάνω περιπτώσεις, τουλάχιστον σε ορισμένα ιδιωτικά είσαι full λάθος. Σε εμάς πάνω από 15 μέσο όρο έβγαζαν άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα (για αριστεία δεν το συζητάμε).
Και μετά από τις μερικές σφαλιάρες (στις πανελλήνιες είχα μεγαλύτερο μ.ο. απ' ότι στο σχολείο), είδα και τα σκληραγωγημένα παιδιά του δημοσίου με τους σκληρούς βαθμούς -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ευθύνεται για πολλά. Παλαιά πήγαινε ο γονιός στο δάσκαλο και αν του έλεγε κάτι κακό για το βλαστάρι του στο σπίτι γινόταν χαμός, τώρα μόλις πάει να πει κάτι για το παιδί γίνεται χαμός με το ... δάσκαλο. Αυτό είναι πολλαπλασιασμένο στα ιδιωτικά. Οι 'πελάτες' (έτσι αποκαλούν τους γονείς οι ιδιοκτήτες) έχουν πάντα δίκιο και ΔΕΝ πρέπει ποτε να πει ο καθηγητής κάτι κακό. Και αν το πει πρέπει να είναι 'ωραιοποιημένο' για να μη στενοχωρηθεί ο πελάτης.
Δεν ξέρω λεπτομερώς (μόνο από μαρτυρίες φίλων) τι γίνεται σε άλλα ιδιωτικά αλλά για το Αρσάκειο, που ήταν αρχικά και στο θέμα μας, αυτό δεν ισχύει επουδενί. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που η μάνα μου έφυγε με κλάματα από αυτά που άκουσε όπως και περίπτωση που καθηγήτρια έβαλε τα κλάματα μπροστά στη μάνα μου περιγράφοντας ένα ωραίο σκηνικό που της είχα κατεβάσει μια ωραιότατη χριστοπαναγία επειδή με είχε αποκαλέσει ανόητο (το άξιζα)!
Ίσως τώρα που έχουν αλλάξει οι εποχές και τα ιδιωτικά ψάχνουν μαθητές με το τουφέκι να συμβαίνει αυτό. Την εποχή μου όμως (αρχές 2000) δεν είμασταν πελάτες στο σχολείο. Είμασταν μαθητές και ως τέτοιους μας αντιμετώπιζαν. Ούτε έξτρα βαθμοί, ούτε τίποτα και τότε μέτραγε και 30% (νομίζω) και ο ενδοσχολικός βαθμός. Ομοίως και τους γονείς. Ουδέποτα στρογγυλεμένα πράγματα. 'Κα Στεφαν147 ο γιος σας είναι εξαιρετικό παιδί και πολύ καλό μυαλό αλλά μας έχει βγάλει την παναγία και δεν ανοίγει βιβλίο ούτε με προεδρικό διάταγμα'. Απλά και κατανοητά πράγματα ώστε να μπορεί να ακολουθήσει στο σπίτι ο ανάλογος χαμός.
Oποτε διαβαζω απαντησεις δικες σου πε8αινω απο τα γελια επειδη ακριβως ετσι ηταν και στα δικα μου χρονια.
Τι 'ξυλο' ειχα φαει για τα μαθηματα.... Δραμα η κατασταση.... Ακομα θυμαμαι εκεινο τον αγιο αν8ρωπο στο λυκειο που μας εκανε Αλγεβρα..... Κουνουπι δεν ακουγουταν στην ταξη.... Και κσαφνηκα σβιννννν η κιμωλια και να σκαει στον τοιχο και να εξαϋλωνεται προειδοποιητικα... Μετα ακολου8ουσε το τραβηγμα της φαβοριτας.... Και φυσικα αμα επεφτε το σχετικο παραπονο απο τον κανακαρη, οι γονεις δινανε την απαντηση καλα σου εκανε..... Δεν ειναι τρελος ο ανθρωπος... Κατι θα του εκανες και εσυ. -
Στο 90% των περιπτώσεων που ξέρω εγώ ισχύει: καθηγητής>μαθητής. Με διαφορά κιόλας. Αναθεμά με αν μου έδωσαν ποτέ δίκιο οι δικοί μου σε διάφορα conflicts με καθηγητές. Σαν να μην υπήρχαν τα λεγόμενά μου. Και δίκιο να είχα, που δεν είχα ποτέ, πάλι ο καθηγητής ήταν σωστός και εγώ απλά προσπαθούσα να τους ρίξω στάχτη στα μάτια.
Ξαναλέω, βέβαια, τώρα που έχουν σφίξει τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει αυτά και οι καθηγητές να χαϊδεύουν αντί να τραβούν αυτάκια.
-
Στα αναπτυσσομενα κρατη ο δασκαλος εχει παντα δικιο και ασκει σωματικες τιμωριες
Στα ανεπτυγμενα κρατη ο δασκαλος αξιολογειται (ατυπα και τυπικα) απο γονεις και μαθητες
Δεν γινεται να εχεις στουρνους μαθητες και να μην εχεις καμια ευθυνη! -
Νομίζω δεν θ' αργήσει η ώρα που θα γράψει κάποιος πως στα ιδιωτικά έπεφτε και ξύλο!
Ρε σεις, κόψτε κάτι!
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.