-
Για ώθηση προτείνω
Το diesel δεν θα σου προσφέρει την ώθηση που θές. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
DIESEL ή BENZINH;;;;
Η βενζίνη έχει πεθάνει για μένα από τότε που πήρα στα χέρια μου αυτοκίνητα πετρελαίου.Από την στιγμή που δεν είναι ανήσυχος δεν την χρειάζομαι την βενζίνη.Πετρέλαιο=οικονομία+ροπή.
Αμα δεν είσαι ανήσυχος ούτε την ροπή χρειάζεσαι.
την χρειάζεσαι... όταν ανέβαινεις ανηφοριές και σε κόβουν το πετρελαίου δεν μασάει μία.ενώ με ένα βενζίνης άντε κατέβαζε,άντε ανέβαζε στροφές κτλ κτλ..(έχω κόλλημα με τις ανηφόρες γιατί τις έχω πολλές)
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για ώθηση προτείνω
Το diesel δεν θα σου προσφέρει την ώθηση που θές.χαχαχα έχω άλλο καλύτερο τρόπο!φασολάδα και φυσικό τρόπος ώθησης!
-
Just do it then. Μη ξεχάσεις να βάλεις και τριοδικό καταλύτη με αισθητήρα λ για να περνάς ΚΤΕΟ
-
χρειάζομαι κάποιον έμπειρο μάστορα.στην αντιπροσωπία έχουν πλήρη άγνια προς το παρών.
-
Με τέτοια νοθεία μπορεί να πληρώσεις φίλτρο dpf και αντλία καυσίμου, που το καθένα στοιχίζει περί τα 2.000 ευρώ, ανάλογα με την αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
DIESEL ή BENZINH;;;;
Η βενζίνη έχει πεθάνει για μένα από τότε που πήρα στα χέρια μου αυτοκίνητα πετρελαίου.Από την στιγμή που δεν είναι ανήσυχος δεν την χρειάζομαι την βενζίνη.Πετρέλαιο=οικονομία+ροπή.
Αμα δεν είσαι ανήσυχος ούτε την ροπή χρειάζεσαι.
την χρειάζεσαι... όταν ανέβαινεις ανηφοριές και σε κόβουν το πετρελαίου δεν μασάει μία.ενώ με ένα βενζίνης άντε κατέβαζε,άντε ανέβαζε στροφές κτλ κτλ..(έχω κόλλημα με τις ανηφόρες γιατί τις έχω πολλές)
Και με τις αλλαγες σχεσεων και με το στροφαρισμα βλεπω ενα θεμα... Βεβαια υπαρχουν και τα αυτοματα για οποιον βαριεται.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ναι είναι σχετικά υψηλα.Αλλά γιατί να πληρώνω ένα βενζίνης σε κατανάλωση,σέρβις κ.α και να μένω από ώθηση σε ανηφόρες ενώ με ένα πετρελαίου να έχω όλα τα αντίθετα αντίστοιχα??Αυτό δεν ισχύει στη γενικότητά του. Ακόμα και αν ένα diesel έχει πολύ μεγαλύτερη μέγιστη ροπή δεν σημαίνει πως θα είναι πιο δυνατό από ένα παρόμοιας ισχύος (και μικρότερης μέγιστης ροπής) βενζινοκίνητο.
Αν θες αποδείξεις δες το παρακάτω:
http://robotpig.net/__automotive/power- ... php?page=3Όπως βλέπεις παρά την τεράστια φαινομενική διαφορά μέγιστης ροπής 270 / 213 N.m το diesel έχει ένα ασήμαντο προβάδισμα σε πάρα πολύ μικρές ταχύτητες κίνησης το οποίο όμως οφείλεται στις σχετικά κοντές του ταχύτητες (αναγκαίο κακό για την μικρή περιοχή απόδοσης του). Με ανάλογη κλιμάκωση ο βενζινοκινητήρας είναι παντού ισχυρότερος (απλά καίει πολύ περισσότερο).
Το πλεονέκτημα του diesel είναι η μεγαλύτερη θερμοδυναμική του απόδοση (μικρότερη κατανάλωση για ίδιο έργο), όχι η δύναμη.
-
Τα σύγχρονα τούρμπο βενζίνας έχουν σχεδόν αντίστοιχη ροπή στις ίδιες στροφές αλλά και παραπάνω στροφές οπότε άνετα καλύπτουν τη διαφορά με λίγο κοντύτερη μετάδοση ... Εκτός αν θέλετε να συγκρίνουμε πετρέλαιο ατμοσφαιρικό με βενζίνη τούρμπο να γελάσουμε όλοι μαζί (όχι για τη ροπή αλλά για την μέγιστη ισχύ)!!
Τελικά νομίζω ότι οι διαφορές ή κριτήρια επιλογής είναι κυρίως ήχος+στροφάρισμα υπέρ της βενζίνης και οικονομία (λόγω λιγότερων στροφών) οικονομία (λόγω φτηνότερου καυσίμου όχι για πολύ) οικονομία (λόγω αυξημένης θερμοδυναμικής απόδοσης) υπέρ του πετρελαίου.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ναι είναι σχετικά υψηλα.Αλλά γιατί να πληρώνω ένα βενζίνης σε κατανάλωση,σέρβις κ.α και να μένω από ώθηση σε ανηφόρες ενώ με ένα πετρελαίου να έχω όλα τα αντίθετα αντίστοιχα??
Αυτό δεν ισχύει στη γενικότητά του. Ακόμα και αν ένα diesel έχει πολύ μεγαλύτερη μέγιστη ροπή δεν σημαίνει πως θα είναι πιο δυνατό από ένα παρόμοιας ισχύος (και μικρότερης μέγιστης ροπής) βενζινοκίνητο.
Αν θες αποδείξεις δες το παρακάτω:
http://robotpig.net/__automotive/power- ... php?page=3Όπως βλέπεις παρά την τεράστια φαινομενική διαφορά μέγιστης ροπής 270 / 213 N.m το diesel έχει ένα ασήμαντο προβάδισμα σε πάρα πολύ μικρές ταχύτητες κίνησης το οποίο όμως οφείλεται στις σχετικά κοντές του ταχύτητες (αναγκαίο κακό για την μικρή περιοχή απόδοσης του). Με ανάλογη κλιμάκωση ο βενζινοκινητήρας είναι παντού ισχυρότερος (απλά καίει πολύ περισσότερο).
Το πλεονέκτημα του diesel είναι η μεγαλύτερη θερμοδυναμική του απόδοση (μικρότερη κατανάλωση για ίδιο έργο), όχι η δύναμη.
Οι κινητηρες Diesel εχουν μακριες ταχυτητες σε σχεση με τους βενζινοκινητηρες και αυτο διοτι η υψηλη ροπη των πρωτων τους το επιτρεπει ,ασχετα αν η τελικη ταχυτητα των καθε σχεσων ειναι μικρη.
Η μικρη τελικη ταχυτητα ωφειλεται στο μικρο ευρος στροφων των Diesel κινητηρων .
Η μεγαλη ροπη τους ωφειλεται στον τροπο λειτουργιας τους.Η πολυ μεγαλη συμπιεση στον θαλαμο καυσης με σκοπο την αυξηση της θερμοκρασιας και την τελικη ανφλεξη του μειγματος ,δινει ενα πολυ δυνατο χτυπημα στο εμβολο προς τα κατω και ετσι εχουμε την κινηση του στροφαλοφορου αξονα ,που ειναι και το τελικο ζητουμενο .Το μειονεκτημα τους ειναι οτι αργουν στην συμπιεση -καυση γιαυτο και χαρακτηριζονται ως αργοι αλλα σε καμια περιπτωση αδυναμοι.
Αρα μπορουμε να συμπερανουμε οτι ο diesel κερδιζει οσο πιο μακρια ειναι η κλιμακωση και χανει οσο κονταινει ,το αντιστροφο συμβαινει με τους βενζινοκινητηρες. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
...Αν θες αποδείξεις δες το παρακάτω:
http://robotpig.net/__automotive/power- ... php?page=3...
Ωραίο άρθρο.
-
Professeur merci
ΧρηστοςΣ8 οι ντίζελ έχουν συνήθως κοντές σχέσεις και όχι μακριές. Το αν είναι κοντές ή μακριές δεν έχει να κάνει με τα απόλυτα νούμερα αλλά με τα χαρακτηριστικά απόδοσής τους. Πχ αν ένας diesel αποδίδει την μέγιστη ισχύ του στις 3500 και ένας otto στις 7000 τότε ο ντήζελ θα έπρεπε να έχει διπλάσια μακριές σχέσεις σε απόλυτα νούμερα. Στην πράξη δεν έχει διπλάσιες, έχει λίγο μακρύτερες (πχ κατά 30%), άρα αναλογικά πολύ πιο κοντές. Ο λόγος είναι το πολύ μικρό φάσμα στροφών που αποδίδει ο ντήζελ (~2000σαλ σε αντίθεση με ~4000+ ενός otto).
-
την χρειάζεσαι... όταν ανέβαινεις ανηφοριές και σε κόβουν το πετρελαίου δεν μασάει μία.ενώ με ένα βενζίνης άντε κατέβαζε,άντε ανέβαζε στροφές κτλ κτλ..(έχω κόλλημα με τις ανηφόρες γιατί τις έχω πολλές)Και πάλι δεν το χρειάζεσαι, γιατί έχεις και άλλες τόσες κατηφόρες...
-
Συ ειπας,μεγαλυτερες 30%.
-
pointer οι κινητηρες diesel εινα ιδανικοι για τζιπάκια, SUV, crossover και τα συναφή. Οι λεγόμενες κούρσες με ενα οικονομικό βενζινοκινητήρα είναι μια χαρά. Εκτός κι αν θέλεις την έξτρα ροπή γιατί τραβάς σκάφος, μπαγκαζιέρες κτλ. Στις ανηφόρες μόνο κατι ψόφια βενζινοκίνητα εχουν πρόβλημα.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Συ ειπας,μεγαλυτερες 30%.Το ποδήλατό σου που έχει σχέσεις μακρύτερες περίπου 100 φορές από μία Veyron θα πρέπει να είναι πανίσχυρο. Τεσπά, όσο καταλαβαίνει ο καθένας.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Συ ειπας,μεγαλυτερες 30%.
Το ποδήλατό σου που έχει σχέσεις μακρύτερες περίπου 100 φορές από μία Veyron θα πρέπει να είναι πανίσχυρο. Τεσπά, όσο καταλαβαίνει ο καθένας.
Νομιζω συζηταγαμε για σχεσεις κιβωτιου,που κολλαει αυτο που γραφεις;
Προφανως η ισχυς ειναι αλλη κουβεντα. -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
pointer οι κινητηρες diesel εινα ιδανικοι για τζιπάκια, SUV, crossover και τα συναφή. Οι λεγόμενες κούρσες με ενα οικονομικό βενζινοκινητήρα είναι μια χαρά. Εκτός κι αν θέλεις την έξτρα ροπή γιατί τραβάς σκάφος, μπαγκαζιέρες κτλ. Στις ανηφόρες μόνο κατι ψόφια βενζινοκίνητα εχουν πρόβλημα.Αυτό πάλι απο που προκύπτει;
-
Ποιό απ όλα συγκεκριμένα;
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
...Η μεγαλη ροπη τους ωφειλεται στον τροπο λειτουργιας τους.Η πολυ μεγαλη συμπιεση στον θαλαμο καυσης με σκοπο την αυξηση της θερμοκρασιας και την τελικη ανφλεξη του μειγματος ,δινει ενα πολυ δυνατο χτυπημα στο εμβολο προς τα κατω και ετσι εχουμε την κινηση του στροφαλοφορου αξονα ,που ειναι και το τελικο ζητουμενο ....Η πολύ μεγάλη συμπίεση που παραδοσιακά έχουν οι ντίζελ είναι χαρακτηριστικό κυρίως των παλαιότερων ατμοσφαιρικών. Τότε οι ντίζελ είχαν συμπίεση πάνω από 20 ενώ οι βενζινοκινητήρες κάτω από 9... η διαφορά ήταν τεράστια. Οι σύγχρονοι τούρμπο ντίζελ όμως νομίζω παίζουν κάτω από 15..... όταν οι βενζίνης φτάνουν στο 12...η διαφορά δεν είναι πια τόσο μεγάλη για αυτό και οι ροπές δεν έχουν τόση διαφορά.
Βέβαια οι ντίζελ μπορούν πιο εύκολα να αντέξουν πιο μεγάλες πιέσεις και για αυτό βλέπουμε σύγχρονους ντίζελ να ανταγωνίζονται όχι μόνο σε ροπή αλλά και σε ισχύ κινητήρες βενζίνης αντίστοιχων κυβικών κάτι που παλιά ήταν αδιανόητο.
Νέα - diesel VS πετρέλαιο