-
Καλησπερα , ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε περιπτωση που διανησει κανεις αποσταση με το χειροφρενο δεμενο... Ειμαι νεα οδηγος και συνεχως το ξεχναω για πολυ μικρες αποστασεις..σημερα ομως το παραεκανα αφου οδηγησα γυρω στα 8 λεπτα μεχρι να το παρω χαμπαρι... Σκεφτομαι να την αφησω την οδηγηση αφου οδηγαω τοσους μηνες και παλι ξεχναω βασικα πραγματα,ισως να μη 'το χω' και δε θελω να χαλασω το αυτοκινητο του πατερα μου..
Τι γινεται τι παθαινει το αυτοκινητο οταν οδηγαει κανεις με χειροφρενο δεμενο? υπαρχει περιπτωση να χαλασουν τα φρενα γιατι εχω την αισθηση οτι πιανουν λιγοτερο μετα απο τη βλακεια μου.
ευχαριστω -
Καλησπερα , ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε περιπτωση που διανησει κανεις αποσταση με το χειροφρενο δεμενο... Ειμαι νεα οδηγος και συνεχως το ξεχναω για πολυ μικρες αποστασεις..σημερα ομως το παραεκανα αφου οδηγησα γυρω στα 8 λεπτα μεχρι να το παρω χαμπαρι... Σκεφτομαι να την αφησω την οδηγηση αφου οδηγαω τοσους μηνες και παλι ξεχναω βασικα πραγματα,ισως να μη 'το χω' και δε θελω να χαλασω το αυτοκινητο του πατερα μου..
Τι γινεται τι παθαινει το αυτοκινητο οταν οδηγαει κανεις με χειροφρενο δεμενο? υπαρχει περιπτωση να χαλασουν τα φρενα γιατι εχω την αισθηση οτι πιανουν λιγοτερο μετα απο τη βλακεια μου.
ευχαριστω -
ευχαριστω -
Τρως πολύ τα τακάκια, ανάβουν οι δίσκοι και ίσως ζορίζεις λίγο το μοτέρ. Βάλε ένα post it στο ταμπλώ.
-
Οντως ειναι πολυ καλη ιδεα να βαλω ενα χαρτακι μου να μου το θυμιζει.. ευχαριστω
-
Γιατί λαμπάκι με θαυμαστικό δεν υπάρχει στο ταμπλό από την εποχή του Νώε ξέρω γω.
-
Ο χρήστης bellanefeli έγραψε:
ευχαριστωαν το χειροφρενο λειτουργουσε και επιανε σωστά, δεν θα μπορουσες να πας βολτα πουθενα! Πανε φτιάξε το χειροφρενο, και θα ειναι εμφανες οτι το χεις βαλμενο επειδή δεν θα μπορεις να κινηθεις.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
αν το χειροφρενο λειτουργουσε και επιανε σωστά, δεν θα μπορουσες να πας βολτα πουθενα! Πανε φτιάξε το χειροφρενο, και θα ειναι εμφανες οτι το χεις βαλμενο επειδή δεν θα μπορεις να κινηθεις.εξαρτάται τον 'οδηγό'...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
αν το χειροφρενο λειτουργουσε και επιανε σωστά, δεν θα μπορουσες να πας βολτα πουθενα! Πανε φτιάξε το χειροφρενο, και θα ειναι εμφανες οτι το χεις βαλμενο επειδή δεν θα μπορεις να κινηθεις.
εξαρτάται τον 'οδηγό'...
ξερω γω.... λογικά αμα πιάνει τυπικά, οταν πας να ξεκινήσεις θα σου σβήνει... θα καταλαβαίνεις και το αμάξι που κάθεται... Αμα τωρα ο αλλος δεν νοιώσει και πατήσει περισσοτερο γκάζι για να ξεκολλήσει...εεε τι να πω... ας παραδώσει δίπλωμα
-
Υπαρχουν και χειροφρενα που αρχιζουν τα κρακ απο κατω κατω.Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι ειτε ενα post it,και ακομα ποιο ευκολα μια καλη ματια πριν ξεκινησεις στο ταμπλο!Αμα δε ξερεις πως ειναι η ενδειξη πηγαινε σε ενα ισωμα,με αναμενο τον κινητηρα και ανεβοκατεβαζε το χειροφρενο μεχρι να αναψει η ενδειξη στο ταμπλο να μαθεις ποια ειναι και που να ψαξεις.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
αν το χειροφρενο λειτουργουσε και επιανε σωστά, δεν θα μπορουσες να πας βολτα πουθενα! Πανε φτιάξε το χειροφρενο, και θα ειναι εμφανες οτι το χεις βαλμενο επειδή δεν θα μπορεις να κινηθεις.εξαρτάται τον 'οδηγό'...
ξερω γω.... λογικά αμα πιάνει τυπικά, οταν πας να ξεκινήσεις θα σου σβήνει... θα καταλαβαίνεις και το αμάξι που κάθεται... Αμα τωρα ο αλλος δεν νοιώσει και πατήσει περισσοτερο γκάζι για να ξεκολλήσει...εεε τι να πω... ας παραδώσει δίπλωμα
α γειά σου...
Σε σοβαρό ύφος όμως αυτό που πρέπει να κάνει είναι αυτό που έγραψες:
αν το χειροφρενο λειτουργουσε και επιανε σωστά, δεν θα μπορουσες να πας βολτα πουθενα! Πανε φτιάξε το χειροφρενο, και θα ειναι εμφανες οτι το χεις βαλμενο επειδή δεν θα μπορεις να κινηθεις.
-
Οι νέοι οδηγοί πολλά πράματα δεν μπορούν να προσέξουν. Η οδήγηση απαιτεί να προσέχεις ταυτόχρονα πάρα πολλά πράματα που πριν ούτε που σε νοιάζανε. Η καθημερινή τριβή βοηθάει. Προσπάθησε να βελτιώσεις τη ρουτίνα σου ώστε να το βγάζεις ακριβώς μόλις βάλεις ταχύτητα πριν φύγεις. Δηλαδή όπως πάει το χέρι στο μοχλό βάζεις 1η, βγάζεις χειρόφρενο και φεύγεις.
Το ότι έβαλες 1η δεν είναι τόσο τρομακτικό που να ξεχάσεις τα υπόλοιπα. Και πρέπει να εξασκηθείς να κοιτάς συνέχεια διαδοχικά καθρέφτες και ταμπλώ. Αυτό εύκολα το κάνεις και με αναμμένη μηχανή παρκαρισμένη. Μπαίνεις, δένεσαι βάζεις μπρος και κοιτάς εμπρός, καθρέφτη μέση, μπροστά, καθρ ΔΕ, μπροστά, ταμπλώ, μπροστά, καθρ ΑΡ κ.ο.κ. Στο ταμπλώ κοιτάς για τυχόν αναμμένα λαμπάκια (δυναμό, θερμοκρασίας, βενζίνης) αλλά και ταχύτητα, στροφόμετρο, υπολογιστή.
Βασικά ξεκίνα με μόνο εμπρός και καθρέφτη και μετά προσθέτεις, προσθέτεις, προσθέτεις και το κοίταγμα στο ταμπλώ, μετά όλα τα όργανα, μετά και το στέρεο και το κλίμα, τις κλειδαριές, τα παράθυρα κλπ. -
Μου θύμησες ένα παλιό παιχνίδι (το Mechwarrior 4)...
Όταν ξεκινούσε μάι αποστολή μία γυναικεία φωνή έλεγε:
Sensors.... Online
Weapons and Systems... Online
All functioning Systems... NominalΠάντως είναι αρκετά τα πράγματα που κοιτάμε μηχανικά χωρίς να το καταλαβαίνουμε...
-
Mάθε γρήγορα να λύνεις το χειρόφρενο πριν πας για τακακια δίσκους . Δεν είναι λύση να αφήσεις αυτοκίνητο και δίπλωμα.
Στο κάτω κάτω όταν έρθει η ωρα να ''την ακούσεις'' όπως λέμε λαικά απο τον μπαμπά σου για το συνεργείο σίγουρα δε θα το ξανακάνεις.
Το χειρόφρενο το ξεχνούν δεμένο και πολύ πιο έμπειροι οδηγοί απο σένα. -
ΤΗΝ ΕΙΧΑ πατησει προ καιρου ετσι...ημουν αφηρημενος και ημουν σε κατηφορα και δεν πηρα χαμπαρι....μολιε τελειωσε η κατηφορα και διασταυρωθηκα με ΚΕΝΤΡΙΚΟ δρομο που ερχοταν νταλικα παω να πατησω φρενο και ΟΛΟ το πενταλ πηγε μεχρι τερμα σα να μην ειχα υγρα στο κυκλωμα...δεν επιανε με τιποτα. Σα να μην υπηρχε φρενο...σα καροτσι λαικης ενα πραγμα. Εκανα ελιγμο και εκοψα με ταχυτητα. Παρκαρισα στην ακρη και εκανα τον σταυρο μου..αγιο ειχα. Φυσικα φουσκωσαν τα υγρα και ειχαν λαμπαδιασει οι δισκοι...οταν κρυωσε λιγο μετα απο ωρα κουτσου κουτσου πηγα συνεργειο ΑΜΕΣΑ. Το θεμα ηταν οτι ειχα λυσει χειροφρενο μεν, ειχε σβησει το λαμπακι αλλα δεν ηταν κατω κατω (1-2 κλικ πριν το τερμα, ). Απο τοτε με το συγκεκριμενο αμαξι 2-πλοτσεκαρω διοτι τα πισω φρενα ηταν μετατροπη απο κανονικα σε σε δισκοφρενα και το χειροφρενο απο μηχανικο σε ηλεκτρικο και η μεταμοσχευση δεν ειχε πετυχει απολυτα οπως παραδεχτηκε και ο μηχανικος,,,(ολα αυτα σε ΝΙΒΑΚΛΑ)
-
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Το εχω ενα αγχος οτι κατι επαθε και φοβαμαι να τοξαναπαρω μεχρι να το κοιταξεικαποιος που ξερει.ελπιζω να μην εχει μεγαλ οι ζημια.
-
Αυτό που παθαίνει αν είναι να πάθει κάτι είναι αυξημένη φθορά. Οξέως μπορεί να εμφανίσει καπνό/ατμό και πτώση της απόδοσης των φρένων που είναι προσωρινά και επανέρχονται μετά την πτώση θερμοκρασίας. Σπάνιο είναι να προκληθεί μόνιμη βλάβη. Οπότε μπορείς να θεωρήσεις ότι δεν έχει συμβεί τίποτα κακό και να συνεχίσεις να το παίρνεις.
-
Σε αυτοκίνητο να προχωράς κανονικά με το χειρόφρενο πλήρως δεμένο είναι σχεδόν αδύνατο. Οπότε ή το χειρόφρενο δεν πιάνει ή ήταν πολύ χαλαρά τραβηγμένο.
Σε άρμα από την άλλη εύκολα ξεκινάς και φεύγεις... έχουν χαλάσει έτσι χειρόφρενα και χειρόφρενα...
-
Μεγάλο πράμα το να είσαι γυναίκα... ας είχε πει κάνα αγοράκι ότι συχνά-πυκνά ξεχνάει να λύσει το χειρόφρενο και θα είχε φάει το κράξιμο της αρκούδας!
(Βέβαια οι ρόλοι αντιστρέφονται στο δρόμο... ) -
Υπάρχουν και αυτοκίνητα που έχουν και ηχητική ειδοποίηση αν αγνοήσεις το λαμπάκι και συνεχίζεις να οδηγάς με το χειροφρενο έστω και λίγο σηκωμένο.
Πάντως αντί για post it καλό θα είναι να κάνεις συνήθεια σου να κοιτάς τα όργανα γιατί αντί για το χειρόφρενο την επόμενη φορά μπορεί να έχεις μια πόρτα ανοιχτή.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΟΔΗΓΑΩ ΜΕ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΔΕΜΕΝΟ...