Nov 4, 2014, 9:45 AM

Λοιπόν, έκανα σήμερα στα 1700 χλμ την πρώτη αλλαγή λαδιών. Ρώτησα για τη θερμοκρασία, έχει μόνο μια ένδειξη ένα λαμπάκι το οποίο αν ανάψει είναι ήδη αργά... ας ελπίσουμε ότι δεν θα ανάψει.

nikos1702 σου ήρθε εσένα το manual και το service book? Εμένα όχι ακόμα, απλά το service book του aveo είναι το ίδιο με τα υπόλοιπα chevrolet, οπότε μου έδωσαν ένα και απλά περιμένω το manual τώρα.

Επίσης, ρώτησα και μου εξήγησαν τι είναι το ποσοστό που δείχνει με τι εικονίδιο του λαδιού όταν πατήσεις το 'menu' ενώ είσαι ακίνητος... δεν είναι κάποιος μετρητής ποσότητας (πάλι καλά γιατί είχα αρχίσει να αγχώνομαι που έπεφτε συνέχεια) απλά είναι ένας μετρητής να σου υπενθυμίζει πότε πρέπει να κάνεις service ανάλογα τον καιρό που περνάει και τα χιλιόμετρά σου.

Στο θέμα του diesel, έχω βάλει 3 γεμίσματα: 2 φορές απλή eko και μία bp ultimate και μπορώ να πω ότι δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά. Αν ισχύουν οι μέχρι τώρα μετρήσεις στο trip computer μάλλον στο τέλος το bp ultimate θα μου βγάλει και λιγότερα χιλιόμετρα από το απλό. Το επόμενο γέμισμα θα το κάνω με vpower να πάρω μια γεύση και από αυτό. Τα πρατήρια που βάζω τα θεωρώ αξιόπιστα από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στη βενζίνη τους με το προηγούμενό μου αμάξι.
Η κατανάλωσή μου είναι στο 5.5 και με τις δύο μάρκες diesel. Όπως και να 'χει το αφήνω να το πιει όλο και μετά υπολογίζω την κατανάλωση και όχι από την ένδειξη του trip computer.