-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
πρωτη μου επιλογη ειναι το rio αυτην την στιγμη με την dieseloμηχανητο πικαντο ειναι πολυ καλο στην κατηγορια του,αλλα η κατηγορια του ειναι και λιγο κατηγορια της πορδης..πολεως τελος παντων(οχι της κωνσταντινουπολεως)
Επιδόσεις
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 158
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ./ώρα) 15.5
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=7531Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
-
η τελικη δεν με νοιαζει...αφου 130 ειναι το οριο
το 0-100 με νοιαζει...αλλα σαμπως τωρα που χω επιδοσεις νομιζεις προσπερναω στον δρομο; αραια και που...ειμαι συντηρητικος..παω με 120 αντε 130...και προσπερναω με 100% ασφαλεια
το μονο θεμα μου ηταν η ανηφορα...γιατι παιζει μεγαλη ανηφορα ...αλλα ειδα πως σε χαμηλες ταχυτητες τα diesel πανε καλυτερα απο τα βενζινοκινητα...οποτε;
ξερω γωτο picanto με diesel προφανως θα χει πολυ καλυτερες επιδοσεις...αλλα ειναι και αμαξι αλλης κατηγοριας
-
παντως αυτα που εχει η ιστοσελιδα ειναι ακομα χειροτερα..16.1 δινει...
και με τελη -
Αν βάλουν τον 1.1 όπως στο ριο που προφανώς αυτό θα κάνουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χεις θέμα στις επιδόσεις. Μάλιστα όπως είπες θα ναι και πιο γρήγορο(και στα 0-100 και σε τελική).. Απλά εκεί ρίχνεις την ασφάλεια και τους χώρους.. Όπως και να χει κάτσε να βγει και στο τεστ ντραιβ θα δείξουν τι αξίζουν..
-
απλα αυτα τα picanto και ka ειναι αμαξια πολης...ειναι κουμποτρυπες...δεν μπορουν να συγκριθουν με rio και fiesta...κατα την γνωμη μου
απο την αλλη στο rio θα βγει και ενας 1.4 diesel...αναμενεται και τιμη..και επιδοσεις
-
παντως γερμανικο αμαξι και μιση τιμη να μου το διναν...10 χρονια εγγυηση και δωρεαν service μαλλον δεν θα το παιρνα...ουρτ που θα τους δινουμε και λεφτα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επιδόσεις
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 158
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ./ώρα) 15.5
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=7531Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Από την άλλη όμως:
[list=1:3nlb7kqg][:3nlb7kqg]Τιμή καταλόγου: 13.390 (χωρίς να υπολογίσουμε οποιαδήποτε προσφορά, είναι λίγο εκτός του προϋπολογισμού του, αν και μάλλον θα τα πάρει πίσω σε βάθος χρόνου)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Κυβισμός: 1.120 κεκ (χρήσιμο για το τεκμήριο που είναι 4.000 και κάτι)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Ισχύς: 75/4.000 (λίγο αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι diesel 1.1 κ.εκ.)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Ροπή: 17,3/1.500 (σε συνδυασμό με το βάρος αφήνει πολλές ελπίδες για κάτι αξιόλογο επί της ουσίας)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Βάρος: 1.198 kg (όχι και τόσο ευχάριστο για τον κινητήρα)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Κιβώτιο: Χειροκίνητο/6 (ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένας diesel λόγω του μικρού εύρους λειτουργίας)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Εκπομπές CO2: 85 (που σημαίνει -για την ώρα- μηδέν τέλη κυκλοφορίας)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Τελική: 158 ( εδώ υπάρχει υστέρηση αλλά αν ήταν ας πούμε 175 θα έκανε τη μεγάλη διαφορά; )
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]0-100: 15,5' (ουσιαστικά το μελανότερο σημείο, αν και δε νομίζω να κυνηγάει τα φανάρια)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Κατανάλωση Αστική: 3,9 (άντε να πάει 5,0 με 5,5 που είναι ουσιαστικά πολύ χαμηλή - εξαρτάται πως θα οδηγεί βέβαια)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Κατανάλωση Εκτός: 3,3 (έως 5,0 δλδ που και πάλι είναι εξαιρετική)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Κατανάλωση Μικτή: 3,6 (πάλι έως 5,0 που εξακολουθεί να είναι εξαιρετική)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]ABS: Ναι
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]ASR: Ναι
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]ESP: Ναι (αν τα δύο προηγούμενα θεωρούνται δεδομένα, η ύπαρξη του ESP είναι σημαντική λεπτομέρεια για την κατηγορία και τα χαρακτηριστικά του)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Αερόσακοι: 6 (μπροστά, πλάι, κουρτίνα)
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Κεντρικό κλείδωμα: Ναι
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Ηλεκτρικοί καθρέπτες: Ναι
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Ηλεκτρικά παράθυρα: Ναι
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Προβολείς Ομίχλης: Ναι
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Kλιματισμός: A/C
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Υπολογιστής Ταξιδίου: Ναι
-[/3nlb7kqg]
[:3nlb7kqg]Ηχοσύστημα: RCD+MP3[/3nlb7kqg][/list
3nlb7kqg]
Αν μη τι άλλο αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που αξίζει να πάει να δει/οδηγήσει/πάρει προσφορά...
Μόνο ο ίδιος θα μας πει αν η δύναμη είναι επαρκής για τις απαιτήσεις του._
-
Αυτές οι επιδόσεις είναι επικίνδυνες σε ένα ταξίδι. Εκτός αν δέχεσαι να πηγαίνεις τέρμα δεξιά μαζί με τα φορτηγά... Θα μου πεις ότι κάποτε ταξίδευαν με 50 άλογα και 140 τελική. Θα σου απαντήσω ότι ακόμα πιο παλιά ταξίδευαν με κάρα, δεν θα παραδειγματιστώ από αυτό!
-
Αυτές οι επιδόσεις είναι επικίνδυνες σε ένα ταξίδι. Εκτός αν δέχεσαι να πηγαίνεις τέρμα δεξιά μαζί με τα φορτηγά... Θα μου πεις ότι κάποτε ταξίδευαν με 50 άλογα και 140 τελική. Θα σου απαντήσω ότι ακόμα πιο παλιά ταξίδευαν με κάρα, δεν θα παραδειγματιστώ από αυτό!Ρε συ REALZEUS έχεις εμπειρία από κάποιο σύγχρονο diesel ή λέμε ό,τι λέμε για να υπάρχει αντίλογος;
Έκανα ως οδηγός 1.700 χλμ με Renault Scenic Diesel το 2010 με 4 άτομα & full αποσκευές, [1.461 κ.εκ, ισχύς 106/4.000, ροπή 24,4/1.750, κιβώτιο Χ/6, CO2 128, τελική 180, 0-100 12.4, αστικό 5.8, εκτός 4.4, μικτο 4.9, βάρος 1.385] και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Φωτιά στην άσφαλτο δεν έβαζε αλλά ούτε και το κυνήγησα...
Δε θυμάμαι να με δυσανασχέτησε όσον αφορά τις προσπεράσεις και γενικότερα τις επιδόσεις.
_
-
Το ντίζελ που αναφέρεις είναι πολύ ταχύτερο του Rio 1.1.
-
Το ντίζελ που αναφέρεις είναι πολύ ταχύτερο του Rio 1.1.Μην παραβλέπεις ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε τουλάχιστον 350 βάρος παραπάνω από το επίσημο (που συνήθως είναι και αισιόδοξο)...
Ωστόσο, για αυτό επισήμανα ότι πρέπει να το οδηγήσει πριν καταλήξει, δεν έχω αντίρρηση ότι μπορεί να έχεις δίκιο...
_
-
καλα θα το οδηγησω και βλεπουμε...διαφορετικα παμε σε κατι αλλο..μπορει picanto...εκει θα πεταει με τον ιδιο κινητηρα(ακομα δεν ηρθε ελλαδα)...ή τελος παντων κατι αλλο
στο επισημο ελληνικο σιτε της εταιρειας εχει αλλες τιμες..ειναι ελαφρως χειροτερες στα 0-100 16.1
και τα co2 ειναι λιγο πανω απο τα ορια 102...δηλαδη πληρωνεις τελη
τελος και η καταναλωση ειναι 3.5 εκτος οχι 3.3
υπαρχουν δυο μοντελα 1.1 diesel εκεινο χωρις aircondition...και ενα αλλο με(σε αυτο το τελευταιο οι τιμες ειναιοι χειροτερες ελαφρως που ανεφερα)τωρα χωρις a.c γιατι το βγαλανε; ξερω γω...για την γροινλαδια!λογοι μαρκετινκ προφανως
-
πντως δειτε λιγο γιατι με συμφερει η αγορα αμαξιου και μαλιστα καινουριου...
τωρα υποτιθεται καιει το ροβερ 7 + ανα 100 χιλιομετρα οταν τρεχω με 120 την ωρα
και μεσα στη πολη 8 +
αυτες ειναι εικονικες τιμες...
διοτι περασαν 13 χρονια..εχω μεγαλυτερα ζαντολαστιχα...συν οτι παιζει καποια διαρροη δεν εχω ιδεα αν ειναι βενζινης ή καυσαεριων..υποθετω καυσαεριων γιατι στο ρελαντι οι υδρογονανθρακες ειναι δεκαπλασιοι του κανονικου!...δεν εχω ιδεα τι μπορει να φταιει κτλ..μου βαλε ενα υγρο μεσα στο ρεζερβουαρ λεει και μου ειπε να μην αφηνω την βενζινη ολη την ωρα στο ελαχιστο,αλλα να την εχω τουλαχιστον στα μισαεπομενως στις παραπανω τιμες λογικο ειναι να προσθεσουμε ενα δεκα % επιπλεον..εγω λεω και εικοσι για να μαστε μεσα
τωρα αν παρω την ντιζελ θα καιω εξω 3.5 ανα 100 αντε πες και λιγο παραπανω...και κανα 5αρι μεσα(βεβαια στην πολη πια λιγα χιλιομετρα κανω)
προσθετουμε πως στα συνεργεια καθε χρονο για βλαβες και δεν ξερω τι, θελω μια 400 τουλαχιστον(χωρις σερβις)
οτι τα τελη του ροβερ ειναι 240 ευρω..(προπερσι 330)και κανουμε την σουμα...σε μια εφταετια θα εχω εξοικονομησει πανω απο 7 χιλιαδες ευρω με το νεο αμαξι...και θα μου μεινει και το αμαξι(το οποιο θα κοστισει αντε 5 χιλιαδες τοτε)
που σημαινει οτι ουσιαστικα αν αγορασω ενα καινουριο αμαξι και μαλιστα ντιζελ..οχι μονο δεν θα χρεωθω σε βαθος χρονου(7ετιας) αλλα μην εχω και κερδος κιολας!
για να εχει νοημα ομως η αγορα καινουριου θα πρεπει να ειναι του τελευταιου ετους κατ εμε...διοτι η μεταπωλητικη αξια ενος αμαξιου που βγηκε πριν 5 χρονια ακομα και αν το παρω με μηδεν χιλιομετρα περιοριζεται συγκριτικα με ενα του ενος...
και επισης να δωσω αντε γυρω στα 13 χιλ ευρω...αυτες ειναι οι σκεψεις μου
-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
πντως δειτε λιγο γιατι με συμφερει η αγορα αμαξιου και μαλιστα καινουριου...τωρα υποτιθεται καιει το ροβερ 7 + ανα 100 χιλιομετρα οταν τρεχω με 120 την ωρα
και μεσα στη πολη 8 +
αυτες ειναι εικονικες τιμες...
διοτι περασαν 13 χρονια..εχω μεγαλυτερα ζαντολαστιχα...συν οτι παιζει καποια διαρροη δεν εχω ιδεα αν ειναι βενζινης ή καυσαεριων..υποθετω καυσαεριων γιατι στο ρελαντι οι υδρογονανθρακες ειναι δεκαπλασιοι του κανονικου!...δεν εχω ιδεα τι μπορει να φταιει κτλ..μου βαλε ενα υγρο μεσα στο ρεζερβουαρ λεει και μου ειπε να μην αφηνω την βενζινη ολη την ωρα στο ελαχιστο,αλλα να την εχω τουλαχιστον στα μισαεπομενως στις παραπανω τιμες λογικο ειναι να προσθεσουμε ενα δεκα % επιπλεον..εγω λεω και εικοσι για να μαστε μεσα
Δεν ξέρω για τους άλλους πάντως εγώ μπερδεύτικα να σου πω την αλήθεια .. Αν τα εννοείς έτσι όπως το κατάλαβα, λες ότι το ρόβερ σου καίει 8-9/100 μέσα στην πόλη(πρόσθεσα και λίγο παραπάνω).. Αν είναι έτσι τότε απλά δεν καίει πολύ.. σίγουρα το ντιζελ θα καίει λιγότερο αλλά το ελάχιστον 5-5μιση μέσα στην πόλη οπότε κάνει διαφορά αλλά όχι τόσο μεγάλη για να βγάζεις τέτοιο κέρδος που λες.. Μήπως έκανες λάθος υπολογισμούς ή εγώ κατάλαβα κάτι διαφορετικό; Αυτά όσον αφορά την κατανάλωση.. Για τα υπόλοιπα δεν έχω κάτι να πω, σαφέστατα θα κερδίζει το καινούργιο σε συντήρηση σε σύγκριση με το παλιο...
ΥΓ είσαι σίγουρος ότι καίει τόσο; ή απλά το υποθέτεις;
-
στην πολη δεν κινουμαι και τοσο...οποτε εξω η πολη...εξω στους δρομους καιει πανω απο 8αρι αυτο που εχω...γιατι εχει και προβλημα...την ωρα που το ντιζελ καιει 3.5 και με μειωμενο κοστος ανα λιτρο(αφου το ντιζελ ειναι φτηνοτερο)
οποτε ναι τουλαχιστον 7 την εφταετια συμπεριλαμβανομενων των επισκευων και των επιπλεον τελων κυκλοφοριας
-
To 3.5 δεν θα το δεις ποτέ. Οι εργοστασιακές τιμές δεν πετυγχάνονται ποτέ στην πράξη, καθώς είναι βγαλμένες σε συνθήκες εργαστηρίου που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
-
To 3.5 δεν θα το δεις ποτέ. Οι εργοστασιακές τιμές δεν πετυγχάνονται ποτέ στην πράξη, καθώς είναι βγαλμένες σε συνθήκες εργαστηρίου που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.+1 σίγουρα θα ναι 4-4μισι εκτός.. ειδικά αν το ζορίζεις θα ανεβαίνει και στο 5ρι.. Τώρα μέσα στην πόλη θα ναι κοντα στο 5μιση.. Πάντως και το 8 δεν είναι τραγική κατανάλωση.. Οκ δεν είναι και καλή αλλά εντάξει, παλεύεται..
-
To 3.5 δεν θα το δεις ποτέ. Οι εργοστασιακές τιμές δεν πετυγχάνονται ποτέ στην πράξη, καθώς είναι βγαλμένες σε συνθήκες εργαστηρίου που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.o αντιλογος ειναι πως και οι αλλοι εργοστασιακα μας λενε πως καιει 7.3
συγκριση γινεται
αν λενε 3.5 καιει 4.5
αν λενε π.χ στο ροβερ 7.3 καιει 8.5
επομενως; -
Απλά μην περιμένεις να δεις 3.5, αυτό εννοούσα. Ότι θα είναι οικονομικότερο από το Rover σου, ούτε συζήτηση!
-
καλα ναι...σωστη επισημανση
απλα εννοουσα πως και οι αλλοι εργοστασιακα τις δινουν τις τιμες..επομενως παλι εχει αβανταζ και με τα νεα μοντελα ακριβως στην αναλογια που δινεταιειχα μια αμφιβολια για τις ανηφορες...αλλα αφου διαβασα(αν δεν κανω λαθος) πως σε χαμηλες ταχυτητες αποδιδει καλυτερα ο κινητηρας των ντιζελ εληξε και αυτο το θεμα...
το μονο προβλημα ειναι οντως οι προσπερασεις στους δρομους
αλλα οι δρομοι κακα τα ψεμματα δεν εχουν καμια σχεση με τους δρομους πριν εικοσι χρονια...μιλαμε για διπλες λωριδες (ως επι το πλειστον)...
τουλαχιστον σε αυτους που κινουμαι συνηθως,(με εξαιρεση εικοσι πεντε χιλιομετρα)
οι επιδοσεις δεν με ενδιαφερουν..εδω καλα καλα προσπερασεις δεν εκανα οταν ειχα το ροβερ με τα 103 αλογα σε μικρο βαρος που πηγαινε σπιντατο...
opel corsa LPG vs toyota yaris diesel