-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Θεός!
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Πρέπει να ακούστηκα πολύ και είναι καιο μεσημέρι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι σε μπέρδεψε Ντίνο; Δεν είναι από τις εξατμίσεις όπως στην F1. Παίρνει αέρα από το πάνω μέρος του αυτοκινήτου και τον διοχετεύει μέσα από το αμάξωμα στον διαχύτη.
Αδύνατον μου φαίνεται αυτό.
Πως τον διοχετεύει κάτω στο διαχύτη? Με σωλήνες που στρίβουν κατά 90 μοίρες σχεδόν (2 φορες κιόλας) μεσα σε έναν χώρο μερικών εκατοστών? Mε ανεμιστήρες? Έχεις κάποιο λινκ?
Τότε γιατί στο site της F12 γράφει ότι τα ανοίγματα πίσω, απλώς επικοινωνούν με τους θόλους και αυτό το ονομάζει blown diffuser? -
Για να είναι blown πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά πίεσης, εγώ έτσι τα έχω μάθει. Πώς το καταφέρνουν αυτό; Εισαγωγή Φ500 που καταλήγει σε καλαμάκι στον διαχύτη δεν νομίζω να πιάνει.
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Τι σε μπέρδεψε Ντίνο; Δεν είναι από τις εξατμίσεις όπως στην F1. Παίρνει αέρα από το πάνω μέρος του αυτοκινήτου και τον διοχετεύει μέσα από το αμάξωμα στον διαχύτη.
Αδύνατον μου φαίνεται αυτό.
Πως τον διοχετεύει κάτω στο διαχύτη? Με σωλήνες που στρίβουν κατά 90 μοίρες σχεδόν (2 φορες κιόλας) μεσα σε έναν χώρο μερικών εκατοστών? Mε ανεμιστήρες? Έχεις κάποιο λινκ?
Τότε γιατί στο site της F12 γράφει ότι τα ανοίγματα πίσω, απλώς επικοινωνούν με τους θόλους και αυτό το ονομάζει blown diffuser?υπονοεις οτι στην πραγματικοτητα αυτο δεν ισχυει και ειναι απλα αλλο ενα κατασκευασμα εντυπωσιασμου;
βασικα πιστευω ειναι καπου στην μεση...
αντε να δινει 2km σε τελικη η καλυτερο συντελεστη αλλα δεν ειναι και τοσο σημαντικο...
-
Ρε παιδιά τι blown diffuser και κουραφέξαλα!
Για να δουλέψει το blown diffuser όπως στη F1 πρέπει ο ζεστός αέρας των εξατμίσεων που κινείται λογικά με ταχύτητες μεγαλύτερες αυτού σε οποιοδήποτε συμβατικό αυτοκίνητο να φυσάει στο diffuser πίσω όπου σε πολύ υψηλές (F1) ταχύτητες και λόγο διαφοράς πίεσης θα δημιουργεί downforce για το πίσω μέρος:
Έχει κάτι τέτοιο η F12? Έχουμε κάποιο γράφημα?
-
Ρομαν, λογικό αυτό που λες και όντως έτσι το εξηγεί. Είχα δει ένα γραφικό που έδειχνε τον αέρα να εισέρχεται από τα ανοίγματα πάνω από τους θόλους και να εξέρχεται κάπου στο πάτωμα, κοντά στον διαχύτη. Ίσως μέσω των θόλων;
Νίκο, δε μιλάμε για εξατμίσεις.
-
Ρομαν, λογικό αυτό που λες και όντως έτσι το εξηγεί. Είχα δει ένα γραφικό που έδειχνε τον αέρα να εισέρχεται από τα ανοίγματα πάνω από τους θόλους και να εξέρχεται κάπου στο πάτωμα, κοντά στον διαχύτη. Ίσως μέσω των θόλων;Νίκο, δε μιλάμε για εξατμίσεις.
Άρα τότε δε πρέπει να μιλάμε για blown diffuser.
Γιατί δε νομίζω να περιμένεις τον αέρα που εισέρχεται από εμπρός να καταλήγει με την ίδια ταχύτητα όπως θα κατέληγε αυτός των εξατμίσεων όπως στη F1.
Κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ρομαν, λογικό αυτό που λες και όντως έτσι το εξηγεί. Είχα δει ένα γραφικό που έδειχνε τον αέρα να εισέρχεται από τα ανοίγματα πάνω από τους θόλους και να εξέρχεται κάπου στο πάτωμα, κοντά στον διαχύτη. Ίσως μέσω των θόλων;
Γιατί δε νομίζω να περιμένεις τον αέρα που εισέρχεται από εμπρός να καταλήγει με την ίδια ταχύτητα όπως θα κατέληγε αυτός των εξατμίσεων όπως στη F1.
Κάνω λάθος?
εισαι εγκαθετος
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κάνω λάθος?
Αφού το φυσάνε, φυσητός (blown) είναι.
-
Κάνω λάθος?
Γιαλαντζί blown είναι... ...ή αλλιώς ντεμέκ bΛΛΛown
-
Δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Οι κανονισμοί έχουν απαγορεύσει τους κανονικούς blown φέτος.
-
Προφανώς δεν θα την αγοράσω ποτέ (αλλά και λεφτά να είχα πάλι δεν θα την αγόραζα) αλλά το πίσω μέρος είναι απίστευτα καγκούρικο και δεν με νοιάζει ακόμα και αν προκαλεί 10 τόνους αρνητικής άντωσης! Γενικά η όλη στροφή στο σχεδιασμό των τελευταίων Φερράρι μου θυμίζει πολύ την ιστορία με τον Bangle στην BMW. Μπορεί να είναι ψιλοριζοσπαστικές αλλά σίγουρα δεν είναι όμορφες.
-
-
Θέλει εγγραφή.
-
Κάνω λάθος?
bj
-
http://www.mirror.co.uk/lifestyle/motor ... est-751000
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
http://www.mirror.co.uk/lifestyle/motoring/ferrari-f12-berlinetta-the-new-sexiest-751000Ο κύριος ξέρει από αυτοκίνητα προφανώς!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θέλει εγγραφή. -
Ακόμα ... αγριότερο και επιθετικότερο και στηριγμένο ακριβώς και στο conception της Ferrari!
FERRARI F12 BERLINETTA