-
-
Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
Μark εσενα στα χρεωσαν όλα τα παραπάνω?, έξοδα προετοιμασίας έξοδα μεταφορικων και τα εξοδα φακέλου πολλά μου φένονται 250ε..τεσπα.Η εκδοση comford πως σας βγαινει τόσο φθηνή ρέ παιδια και εμενα μου ειπαν εκει που ρωτησα 700ευρω παραπανω
Δε θυμάμαι ακριβώς, και δε μπορώ να κοιτάξω το χαρτί της προσφοράς γιατί είμαι διακοπές. Αλλά θυμάμαι πως είχε βγει 15410€ αρχικά, με όλα τα έξοδα πλην το 300άρι του αποσυρόμενου γιατί δεν είχαμε δικό μας να αποσύρουμε. Και πληρώσαμε 300 αν θυμάμαι καλά σαν προκαταβολή, και μετά άλλα 240 ήταν τα έξοδα του δανείου που τα πληρώσαμε με την πρώτη δόση. Και ζητήσαμε να μας κάνει κάτι καλύτερο και έκοψε τα 410 € κάνοντας το στρογγυλά 15, και δώρο τα πατάκια. Μιλάω πάντα για 5θυρο έκδοση Active χωρίς Navi και σε λευκό χρώμα(μη μεταλλικό).
-
είμαι σε μπέρδεμα...το σιτροεν φτηνό με 70 αλογάκια όμως
το κία ποιοτικό με την εφταετή και σε καλη τιμή αλλά με 75 αλογα
το κόρσα με καλυτερο κινητηρα μετρια ποιοτητα και πολυ καιρο στην αγορα
το τογιοτα γιαρις με ποιοτητα,κινητηρα,αλλα και καταναλωση υψηλοτερη και τελη και ακριβοτερη τιμημύλος!
στην αρχη ελεγα ριο ,αλλα ακουω τόσα καλά λόγια για τογιότα που το σκέφτομαι,αν και ξεπερνάει το μπάτζετ μου -
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
το τογιοτα γιαρις με ποιοτητα,κινητηρα,αλλα και καταναλωση υψηλοτερη και τελη και ακριβοτερη τιμημύλος!
στην αρχη ελεγα ριο ,αλλα ακουω τόσα καλά λόγια για τογιότα που το σκέφτομαι,αν και ξεπερνάει το μπάτζετ μουΤο Yaris έχει υψηλότερη κατανάλωση συγκριτικά με ποιο;
Προσωπικά θα έλεγα το εξής. Αν κάποιος θέλει όσο φθηνότερο γίνεται και οπωσδήποτε diesel, η καλύτερη λύση είναι το Rio. Οκ, είναι λίγο πιο αργό στην επιτάχυνση από στάση, αλλά έχει καλύτερες ρεπρίζ από το βενζινοκίνητο(που είναι και πιο χρήσιμες), και 50% χαμηλότερη κατανάλωση από αυτό. Από την άλλη, αν κάποιος μπορεί να διαθέσει περί τα 15,500 που κοστίζει ένα Yaris, τότε είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση. Κοίταξα λίγο τις μετρήσεις, και συγκριτικά με το Corsa που έχει και 5 ίππους παραπάνω στα χαρτιά, το Yaris είναι παντού πιο γρήγορο(σχεδόν 2' στο 0-100 και από μισό έως 3-4' στις ρεπρίζ). Ίσως είναι και το 5άρι κιβώτιο του Corsa, σε συνδυασμό με την κατά 1,5kgrm παραπάνω ροπή που έχει το Yaris. Και το αποτέλεσμα στη μέση κατανάλωση των δοκιμών είναι 0,2lt/100χλμ χαμηλότερη το Corsa. To ότι ένα αμάξι πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, δε μου φαίνεται τόσο φοβερό αν αυτά είναι λιγότερα από 100€. Εξάλλου ποιος μπορεί να μου πει με βεβαιότητα πως με την έλλειψη χρημάτων που υπάρχει στο κράτος μεθαύριο δε θα καταργήσουν τα μηδενικά τέλη;
-
Βασικά θεωρώ πως πλέον δεν παίζει μπάλα μόνο του στα 15+ το yaris 1.4 d4d.Υπάρχουν και τα εξίσου αξιόλογα σε αυτά τα χρήματα clio 105ps dynamic,fiesta 1.6 econetic,208 1.6 hdi,ibiza 1.6 tdi 90ps style,polo 1.6 tdi 90ps bmt(το δίνουν με καλή έκπτωση και τιμή λίγο πάνω από 15),fabia 1.6 tdi 105ps style(και αυτό στα 15).Μαζί με αυτά παίζει και το νέο i30 1.4 crdi στην μεσαία έκδοση comfort με πολύ καλό εξοπλισμό και τιμή 15540€ .Όπως και το c4 1.6 hdi 90ps attraction(15430€).Στα φτηνά θεωρώ την καλύτερη λύση το i20 1.4 crdi 90ps(κάπου στα12000€) και μετά τα rio 1.1(12590€),c3 1.4 hdi.Oπότε το θέμα είναι πόσα θες να δώσεις σε χρήματα και μετά όποιο γουστάρεις περισσότερο εμφανισιακά ή οδηγικά .
-
θέλω πρώτα πρώτα μια πεντάθυρη οικονομική επιλογή(σε καταναλώσεις ,συντήρηση και σε τιμή) χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, με μακροχρόνια εγγύηση και όσον αφορά τις επιδόσεις δεν ζητώ κάτι το φοβερό(γιατί δεν είμαι τύπος που τρέχει,με εξαίρεση την εγνατία οδό στα 130 χλμ,ούτε που κάνει προσπεράσεις,μόνο σε όσους πάνε κάτω απο 100 και μόνο όταν είναι 100% βέβαιες),όχι όμως και να σέρνεται...
υπολόγιζα πως το ΚΙΑ ριο τα έχει όλα αυτά ,αλλά τώρα ακούω για αμάξι που σέρνεται και το ξανασκέφτομαι(μάλιστα απ ότιδα είδα έχει και συχνότερα σέρβις)
το i20 καλή τιμή..ίδια κατηγορία?πόσα χρόνια είναι στην αγορά?εμφανισιακα γερασμενο
το κόρσα γιατί δεν το βάζεις?Νομίζω ειναι σε προσφοράedit είναι κόντα στα 4 χρόνια στην αγορά ,καλύτερος κινητήρας.Είναι σε προσφορά?διότι στο σαιτ τους πάνω από 15 βγαίνει
αλήθεια σε πόσο καιρό θα βγεί το νέο i20? -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
στην αρχη ελεγα ριο ,αλλα ακουω τόσα καλά λόγια για τογιότα που το σκέφτομαι,αν και ξεπερνάει το μπάτζετ μουΤο Yaris έχει υψηλότερη κατανάλωση συγκριτικά με ποιο;
Προσωπικά θα έλεγα το εξής. Αν κάποιος θέλει όσο φθηνότερο γίνεται και οπωσδήποτε diesel, η καλύτερη λύση είναι το Rio. Οκ, είναι λίγο πιο αργό στην επιτάχυνση από στάση, αλλά έχει καλύτερες ρεπρίζ από το βενζινοκίνητο(που είναι και πιο χρήσιμες), και 50% χαμηλότερη κατανάλωση από αυτό. Από την άλλη, αν κάποιος μπορεί να διαθέσει περί τα 15,500 που κοστίζει ένα Yaris, τότε είναι η πιο ολοκληρωμένη λύση. Κοίταξα λίγο τις μετρήσεις, και συγκριτικά με το Corsa που έχει και 5 ίππους παραπάνω στα χαρτιά, το Yaris είναι παντού πιο γρήγορο(σχεδόν 2' στο 0-100 και από μισό έως 3-4' στις ρεπρίζ). Ίσως είναι και το 5άρι κιβώτιο του Corsa, σε συνδυασμό με την κατά 1,5kgrm παραπάνω ροπή που έχει το Yaris. Και το αποτέλεσμα στη μέση κατανάλωση των δοκιμών είναι 0,2lt/100χλμ χαμηλότερη το Corsa. To ότι ένα αμάξι πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, δε μου φαίνεται τόσο φοβερό αν αυτά είναι λιγότερα από 100€. Εξάλλου ποιος μπορεί να μου πει με βεβαιότητα πως με την έλλειψη χρημάτων που υπάρχει στο κράτος μεθαύριο δε θα καταργήσουν τα μηδενικά τέλη;
φιλε μου συμφωνώ σε όλλα αλλα οχι στην τιμη του RIO, το ποιο φθηνο diesel της αγορας και με 90ps και 22 ροπη.... την μεγαλητερη ροπη απο όλλα ειναι το i20 hiyndai... τα εψαξα επι 1μισο μηνα πηγαινοντας σε ολλες τις εκθεσεις μονο την scoda εχω αφησει , που θα πάει θα πάω και σε αυτην.Το i20 ειναι στα 11800ευρω με αποσυρση της εταιρείας.
Εγω σου ειπα ειμαι αναμεσα σε yaris και leon... αν παω σε μικρο αυτ/το θα προτιμησω yaris επειδη τα εχει όλα... αν παω σε μεγαλο leon επειδη ειναι ποιο φθηνο και ψιλοκαλο.Θα προτιμουσα focus diesel αλλα δεν εχω 3000ε παραπανω. -
το i20 έρχεται καινούριο σε λίγους μήνες όμως...
είναι καλή λύση θεωρείς το παλιό i20? γιατί εγώ εκεί γύρω σκοπεύω να δώσω?
απλά ο κινητήρας του ριο είναι χειροτέρος μεν το αμάξι καινούριο δεόταν λες απόσυρση εταιρείας?έχεις δεν έχεις αμάξι εννοεις?
και αν ναι στο i20 γιατί όχι ναι στο κόρσα?καλη μηχανή έχει και περισσότερο κύρος..οκ η ποιότητα του είναι λίγο
-
Καλό και το i20 για τα λεφτά του, δε λέω. Όμως βγαίνει μερικά χρόνια, και μπροστά του το Rio νομίζω πως δείχνει πολύ αναβαθμισμένο. Το ανανεωμένο i20 που είδα σε κάτι εικόνες μ'άρεσε . Νομίζω είχανε πει πως όταν έρθει θα το φέρουν μόνο με τον 1.1 diesel ή κάνω λάθος;
-
επειδη εισαι λιγο μπερδεμενος θα πω και γω την γνώμη μου μηπως σε βοηθησω.
εκανα κ γω την ιδια ερευνα και κατεληξα στο corsa cosmo 1,3
1ον) το yaris ειναι πιο γρηγορο απο το corsa οπως αναφερεται και παραπάνω.
Οι 3 πρωτες ταχυτητες του corsa ειναι σχετικα κοντες σε αντιθεση με την τεταρτη και ειδικα την πεμπτη που ειναι μακρια για οικονομία ατο ταξιδι.2ον) δεν ξερω πως συμπεραινεις για την ποιοτητα του εσωτερικού του corsa αλλα εμενα μου φαινετε καλο ποιοτικα αν και με καμποσα χρονακια στην πλατη του
3ον) το corsa εχει χαμηλοτερα παγια εξοδα. κ αθτα ειναι α)τελη κυκλοφορια β)χαμηλωτερη καταναλωση γ)τεκμηρια (ειναι 1248κυβ και μπαινει στην κατηγορια 4000 euro τεκμηρια) δ)λιγοτερη φορολογισιμοι ιπποι αρα χαμηλοτερη ασφαλιστηρια.
και γω δυσκολευτηκα πολυ να επιλεξω. ημουν μεταξυ yaris corsa. το yiaris ειναι πολυ καλο αυτοκινητο αλλα δεν το επελεξα για τους παρακατω λόγους
- δεν μου πολυαρεσε απ εξω
- γλυκαθηκα με τα χαμηλοτερα εξοδα χρησης του corsa
- η τουοτα δεν εκανε ουτε 1 euro εκπτωση
εως τωρα ειμαι πολυ ευχαριστημένος με το corsa . εχει κανει 8200χλμ με μεση καταναλωση 4,8
-
όντως βοηθάει και γω δεν καταλαβαίνω γιατί σοι και καλά πρέπει κάποιος να πάρει γιάρις που καια κριβότερο είναι και ακριβότερη χρήση έχει...
για οικονομία το παίρνουμε...
είμαι πολύ κοντά σε ριο(τότε που επελεγες είχες την επιλογή αυτή αλήθεια?)
ο λόγος είναι απλός είναι καινούριο αμάξι,6ταχ ,μια χαρά για πόλη και όκ για συντηρητική οδήγηση στην εθνικη οδό..με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και ποιότητα(επίσης είναι φτηνότερο)
υπολογίζω και κόρσα
αυτά το χιουντάι και αυτο μέσα,αλλά είναι εμφάνιση αυτή?πόση κατανάλωση βλέπεις στο κόρσα έξω στο δρόμο,εθνικη? του ρίο τσιμπημένη είναι και με προβληματίζει εχει και διπλασια σρβις νομιζω
-
απο τιμες σερβις δεν ξερω γιατι δεν εχω κανει ακομα.
οσον αφορα την καταναλωση σε εθνικη χανια-αγιο νικολαο με κλιμα και ταχυτητα περιπου 105-110 ειναι 4,7
στην πολη πιανει το 5αρι.
αλλα με λιγο πιο ηρεμη οδηγηση μπορει να κατεβει κ πιο κατω -
οκ ευχαριστω
-
υπάρχει αλήθεια βενζινοκίνητο με χαμήλη κατανάλωση συγκρίσιμη με του ριο ?
εντιτ Και το οπελ δεν είναι πια και τόσο παλιο...πρακτικα μηχανη και φεισλιφτ δυο χρόνια και ουτε -
normal τελικά τα έξοδα συντήρησης...σήμερα οδηγούσα ένα αυτοκίνητο 80 ίππων φιατάκι βενζινοκίνητο του 2004...και σκεφτόμουν πως αυτό μπορει να τα καταφέρνει με άνεση εντός και εκτός πόλης και το ριο με 75 άλογα ,αλλά πολύ καλύτερη ροπή αν κολάει...
νομίζω είναι μια χαρά το ρίο,απλά είναι για φυσιολογική οδήγηση με προσπεράσεις 100% -
Σήμερα βρήκα ενα περσινό τεύχος του Auto bild που είχε την πρώτη επαφη με το αυτοκίνητο έλεγε οτι το Rio θα κυκλοφορούσε και με τον 1.4 diesel των 90 hp που εξοπλίζει και το 'αδερφό'αυτοκίνητο Hyundai i20.Ισχύει αυτο?
-
Ο χρήστης tsimisde έγραψε:
Σήμερα βρήκα ενα περσινό τεύχος του Auto bild που είχε την πρώτη επαφη με το αυτοκίνητο έλεγε οτι το Rio θα κυκλοφορούσε και με τον 1.4 diesel των 90 hp που εξοπλίζει και το 'αδερφό'αυτοκίνητο Hyundai i20.Ισχύει αυτο?Κυκλοφορεί ήδη στην Ευρώπη και μάλιστα ταυτόχρονα με την έκδοση 1.1 d - Θα πρέπει να κάνεις ερώτημα στην κεντρική αντιπροσωπεία... (εδώ μην ξεχνάς είμαστε αλλού...)
Υποψιάζομαι όμως ότι αν το φέρουν θα είναι ακριβό έναντι του ανταγωνισμού για την κατηγορία αυτή.
-
@Pavlov's Dog ευχαριστώ για την πληροφόρηση.Τώρα μια άλλη απορία:Στο Rio έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις κάποιες διχρωμίες για την καμπίνα των επιβατών(για παράδειγμα άσπρα καθίσματα με άσπρο ταμπλό).Στην έκδοση Diesel μπορείς να επιλέξεις κάποια διχρωμία?Αν ναι πόσο κοστίζει εξτρα?
-
Ο χρήστης tsimisde έγραψε:
@Pavlov's Dog ευχαριστώ για την πληροφόρηση.Τώρα μια άλλη απορία:Στο Rio έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις κάποιες διχρωμίες για την καμπίνα των επιβατών(για παράδειγμα άσπρα καθίσματα με άσπρο ταμπλό).Στην έκδοση Diesel μπορείς να επιλέξεις κάποια διχρωμία?Αν ναι πόσο κοστίζει εξτρα?Δεν νομίζω ότι στις δύο εκδόσεις diesel υπάρχει η επιλογή διχρωμίας στην καμπίνα. Πάντως, η έκδοση που έχει σχεδόν τα πάντα, είναι η Uptown.
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να το δεις από κοντά και να κάνεις test drive, δεν έχουν κόσμο έτσι κι αλλιώς τώρα οι αντιπροσωπείες οπότε δε χρειάζεται και αίτηση (!) και βέβαια δεν έχεις να χάσεις τίποτε... (ενδείκνυται να κάνουμε δοκιμή οδήγησης σε τρία - τέσσερα αυτοκίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές που θέσαμε - είναι σημαντικός παράγοντας επιλογής). Εκεί θα σου πουν περισσότερες λεπτομέρειες... -
Πλέον υπαρχει εναλλακτική με το Hyundai i20 diesel 1.1 στα 11490. μόνον που ειναι made in Turkey νομίζω!
KIA RIO DIESEL