-
γεια σε ολους ,εχω ενα daewoo lanos 1,3 sedan (μη γελασετε) και θα ηθελα να ρωτησω πολλα αλλα ασ ξεκηνησω με τα απλα
1ο με ενα βαρελακι στην εισαγωγη αερα και με ενα τελικο στην εξατμηση θα καταφερω να ζωντανεψω λιγακι το μοτερ του ?
αν ναι τι εχετε να μου προτεινετε? -
γεια σε ολους ,εχω ενα daewoo lanos 1,3 sedan (μη γελασετε) και θα ηθελα να ρωτησω πολλα αλλα ασ ξεκηνησω με τα απλα
1ο με ενα βαρελακι στην εισαγωγη αερα και με ενα τελικο στην εξατμηση θα καταφερω να ζωντανεψω λιγακι το μοτερ του ?
Μη του βαλεις χερι αστο ετσι οπως ειναι.Τσαμπα λεφτα.
Παντος αν θες να ριξεις εκει τα λεφτα σου ντε και καλα βαλε φιλτρο BMC-CDA και ψαξου για μεγαλυτερη πολλαπλη εισαγωγη και πεταλουδα απο αλλο μοντελο που να κανει στο αμαξι σου.Αυτος ο κινητηρας ειναι της gm?
-
ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη, θα το σκεφτω σοβαρα γιατι εχω ακουση πολλες διαφορετικες γνωμες παραδειγμα για την εξατμηση 43 ή 53 χιλιοστα?
-αυτο που ρωτησες για το μοτερ ειναι 8 βαλβιδο eco tech τησ gm αλλα εχει και γονιδια απο τη lotus ξερω ακουγεται περιεργο αλλα ετσι διαβασα οτι η lotus πηρε μερος στην εξελιξη.
-αυτο που ειπες για την πεταλουδα , λες να ταιριαζει απο opel astra g ? -
καποτε ημουν κατοχος ενος lanos με την ονομασια extreme αναβαθμισμενη στα 90 αλογα απ την εδω αντιπροσωπεια. νομιζω περιελαμβανε ενα ελευθερο φιλτρο στον παπα και ενα πληρες συστημα εξαγωγης της bosal με χταποδι
δεν ξερω πως πηγαινε σε σχεση με τα 75 αλογα αλλα ειχε καλη αποκριση στο γκαζι και ομορφο ηχο που δεν κουραζε....κανε το ιδιο αλλα μου ακουγονται υπεραισιοδοξα αυτα που θα κερδισεις -
Ο χρήστης vlasis-b έγραψε:
ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη, θα το σκεφτω σοβαρα γιατι εχω ακουση πολλες διαφορετικες γνωμες παραδειγμα για την εξατμηση 43 ή 53 χιλιοστα?
-αυτο που ρωτησες για το μοτερ ειναι 8 βαλβιδο eco tech τησ gm αλλα εχει και γονιδια απο τη lotus ξερω ακουγεται περιεργο αλλα ετσι διαβασα οτι η lotus πηρε μερος στην εξελιξη.
-αυτο που ειπες για την πεταλουδα , λες να ταιριαζει απο opel astra g ?Το astra g ειναι ηλεκτρογκαζο οποτε δε θα κανει για εσενα.Ψαξου καλυτερα και ποιο εμπιστα οπως λεει το παλικαρι απο πανω να βρεις πραγματα απο το extreme.Τωρα η εξατμιση δουλευει με αλλους παραμετρους που δε ξερω τι ειναι καλο για το δικο σου για τη συμπιεση του κινητηρα ωστε να σου δωσει maximum αποδοση και μακροζωϊα κινητηρα.
-
Καποιο λινκ για την συμβολη της λοτους;
-
ling δεν εχω βρει αλλα το εγραφε στο περιοδικο autocar στην τελευταια σελιδα που εχει για την ιστορια των κατασκευαστων ,τωρα οσων αφορα το lanos extreme ξερω ειναι πολυ καλο και αξιζει και περιλαμβανει οπως πολυ σωστα λετε εξατμηση χταποδι φιλτρο αλλα και παραλληλο εγκεφαλο αναρτηση λευκα οργανα τιμονι momo και πετελιερες αλλα ειναι πανακριβο απλα σκεφτηκα να κανω οτι κατι παρομοιο δηλαδη ενα τελικο ενα φιλτρο και με καμια 200 ευρω να φτιαξω ενα καλουτσικο αμαξακι
-
Πεταμένα λεφτά.
Κάνε ένα καλό σέρβις, άλλαξε φίλτρο στο a/c και αν μείνουν λεφτά πήγαινε εκδρομή. -
το lanos δεν εχει φιλτρο στο a/c
-
Πιο πολλά λεφτά για εκδρομή.
-
ξεχασα να αναφερω οτι εχω ηδη επανω στο αμαξι αναρτηση και φρενα, το λεω για οσους νομιζουν οτι εχω καποιο αμαξακι της πλακας.το αμαξι εχει γινει πολυ καλο στις στροφες και ειναι κριμα να μην εχει και καλες επιδοσεις συν του οτι το αγαπαω απο ολα τα αμαξια τις οικογενειας αυτο διαλεξα
οσον αφορα την εκδρομουλα περιμενω να φτιαξει ο καιρος -
Βαλε πανω ενα βαρελακι και ενα πληρες συστημα εξατμισης με χταποδι ,ελευθερο καταλυτη και καζανακια και ισως τελικα να παρεις κατι....παντως θεωρω οτι τα κερδη θα ειναι ελαχιστα μπροστα στο κοστος
Αφου εχεις βελτιωσει τα φρενα και την αναρτηση (τα μεγαλα μειον του αυτοκινητου) πιστευω οτιδηποτε αλλο εχει να προσφερει κυριως στην ακουστικη απολαυση παρα σε ουσιωδη βελτιωση -
το lanos δεν εχει φιλτρο στο a/cΣίγουρα δεν έχεις φίλτρο καμπίνας;
-
Κοιτα το τι βελτιωση και τι χρηματα θα ριξεις στο αυτοκινητο σου πιστευω πως πρεπει να ειναι αναλογα της αγοραστικης του αξιας.Oποτε πανω απο 200-300 ευρω ισως να ναι υπερβολη να τα δωσεις για ενα αυτοκινητο που δεν που δεν πουλιεται πανω απο 2000.Οποτε παρε ενα ελευθερο φιλτρο και ενα τελικο καζανακι για να γουσταρεις εσυ περισσοτερο απο το ηχητικο της υποθεσης.Εχε υποψιν σου οτι για εξατμιση απο καταλυτη και πισω θα χρειαστεις απο 200-300 ευρω αναλογος μαστορα και υλικου
-
-φιλτρο a/c δεν εχει γιατι το ρωτησα στο μαστορα που εχει το αμαξι γιατι το βιβλιο σερβις ελεγε αλλαγη και αυτος ειπε δεν εχει
τωρα αυτο που ειπε ο φιλος για τα λεφτα που θα του ριξω και την αγοραστικη αξια εχει πολυ δικαιο συμφωνω, ομως δεν θελω να ξυπναω τη γειτονια με το θορυβο θελω να βγαλει και στο δρομο και κατι ακομα εχω φιλους με rallye και λενε με μια σκουπα και ενα τελικο 140 αλογα ,εαν το πεζο βγαζει με 2 πραγματακια 20 επιπλεον αλογα θα τα βγαλει και το lanosΥΣΤ:μια ασχετη ερωτηση ακουω πολλους να λενε παραδειγμα 40 χιλιοστα εξατμηση κτλ αυτο πως το υπολογιζης? δηλαδη αν ενα αμαξι εχει 50 χλ για να βγαλει δυμαμη πρεπει να βαλεις περισσοτερα ή λιγοτερα
-
- και κατι ακομα εχω φιλους με rallye και λενε με μια σκουπα και ενα τελικο 140 αλογα ,εαν το πεζο βγαζει με 2 πραγματακια 20 επιπλεον αλογα θα τα βγαλει και το lanos
Τουλαχιστον 30 θα βγαλει το λανος
-
Μέτρα μια 2α από 30-80 χαω πριν να αλλάξεις οτιδήποτε.
Μετά τις αλλαγές ξαναμέτρα (με ίδια ποσότητα βενζίνης στο ρεζερβουάρ και ίδια άτομα μέσα στο αμάξι).Γράψε μας πόσα δέκατα πιο γρήγορο είναι το αμάξι.
1 δέκατο, 2 δέκατα, 3 δέκατα;και έχασες σε αξιοπιστία (σκόνες και κίνδυνος από νερά) και φασαρία από την εξάτμιση.
Όσα αμάξια σε ξέσκιζαν πριν, θα συνεχίσουν να σε ξεσκίζουν - μην έχεις καμία αμφιβολία γι αυτό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όσα αμάξια σε ξέσκιζαν πριν, θα συνεχίσουν να σε ξεσκίζουν - μην έχεις καμία αμφιβολία γι αυτό.Λεωνίδας FTW!
daewoo lanos