-
Σήμερα λάβαμε email από το HR που έλεγε ότι το ΙΚΑ μας κόβει τα αυτοκόλλητα για το βιβλιάριο, και πλέον πρέπει να πηγαίνουμε για θεώρηση στα καταστήματα ΙΚΑ.
Στο ίδιο mail έλεγε ότι υπάρχει πλέον ηλεκτρονική υπηρεσία για να βλέπεις τα ένσημα που έχεις και άλλες πληροφορίες. Και εκεί που ήμουν έτοιμος να , διαβάζω τις οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού (εγγραφή στην υπηρεσία):
Συμπλήρωση στοιχείων ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, δηλώνοντας τους κωδικούς πρόσβασης που επιθυμείτε να αποκτήσετε ως χρήστης της υπηρεσίας e-Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση σας.
Προσέλευση σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Τμήμα Μητρώου, έχοντας μαζί σας την εκτύπωση των στοιχείων εγγραφής και είτε το ασφαλιστικό σας βιβλιάριο (για τους απογεγραμμένους ασφαλισμένους), είτε τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για την απογραφή άμεσα σφαλισμένου (για νέους απογραφόμενους). Μέσω ειδικής συναλλαγής του ΟΠΣ-ΙΚΑ θα αποδοθεί ο κλειδάριθμος για την ενεργοποίηση σας ως χρήστης της υπηρεσίας e-Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης.
Ενεργοποίηση χρήστη με εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης που επιλέξατε και του κλειδάριθμου που σας αποδόθηκε από το υποκατάστημα μέσω ειδικού συνδέσμου της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση ασφαλισμένου.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί στον π0υ**τσο να χρειάζομαι να πάω στο ΙΚΑ (για άλλη μια φορά) για να πάρω κλειδάριθμο (κλειδ-what???) ενώ έχω συμπληρώσει ήδη κωδικούς πρόσβασης στην αίτηση εγγραφής?
-
Πιθανόν για τον ίδιο λόγο που φέτος για την πρόσβαση στο TAXISNET απαιτείται η προμήθεια κλειδαρίθμου ακόμα κι αν κάποιος ήταν χρήστης εδώ και χρόνια
-
Δεν εισπράττει μισθό ο Πρωθυπουργός
Κάτι που ούτε στενοί συνεργάτες του ήξεραν, έγινε γνωστό μετά από ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου: ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν εισπράττει την πρωθυπουργική χορηγία, δηλαδή το μισθό του.
Είναι μια απόφαση που είχε πάρει ο ίδιος, ευαισθητοποιημένος προφανώς από την κρίση και τις δυσκολίες που περνάει η κοινωνία.
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παραιτήθηκε του μισθού του.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πιθανόν για τον ίδιο λόγο που φέτος για την πρόσβαση στο TAXISNET απαιτείται η προμήθεια κλειδαρίθμου ακόμα κι αν κάποιος ήταν χρήστης εδώ και χρόνιαΤώρα το μαθαίνω.
http://www.gsis.gr/taxisnet/help.html#a ... registered
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν εισπράττει μισθό ο Πρωθυπουργός
Κάτι που ούτε στενοί συνεργάτες του ήξεραν, έγινε γνωστό μετά από ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου: ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν εισπράττει την πρωθυπουργική χορηγία, δηλαδή το μισθό του.
Είναι μια απόφαση που είχε πάρει ο ίδιος, ευαισθητοποιημένος προφανώς από την κρίση και τις δυσκολίες που περνάει η κοινωνία.
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παραιτήθηκε του μισθού του.
αφου τον πληρωνουν οι Τραπεζες αυτον. Για αλλους δουλευει, γιατι να τα παρει απο μας;
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
If Britain were Greece...Πολύ ωραίο βιντεάκι. Αν και για όλη την κατάσταση, τουλάχιστον δείχνει τι συμβαίνει -και ίσως τι άλλο θα συμβεί- στη χώρα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
αφου τον πληρωνουν οι Τραπεζες αυτον. Για αλλους δουλευει, γιατι να τα παρει απο μας;οι εβραιομασώνοι δεν είναι αυτοί που πληρώνουν τον Παπαδήμο για να καταστρέψει τους ΕΛληνες
-
το ίδιο λέτε.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Kαι τώρα αρχίζουν τα ωραια που εμενα με στενοχωρουν σφόδρα. Εφοσον οι επιχειρηματιες μας δεν στηριζουν τις επιχειρησεις τους και φυλανε τα λεφτα στα σεντουκια, τσιμπήστε την παρακάτω είδηση πριν απο λίγα λεπτά στο Bloomberg.Turkish OYAK Cement may buy Cement Company in Greece. Purchace abroad should pay back in 5YS
Το εχω δει και αλλου...παιζει να αλλαξει χερια και ειναι λεει εισηγμενη...(Τιτάνας;)
Προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου,αλλωστε το ρισκο ο Τουρκος το αναλαμβανει,αν η κυβερνηση θελει να του κανει μαυρη την ζωη ή να τον διωξει ειναι το μονο ευκολο. -
Οι Τούρκοι όμως είναι σπαθί στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Έλληνες. Σε σημείο να στρέφονται επαγγελματίες σε Τούρκους προμηθευτές, επειδή οι ντόπιοι (ακόμα και παλιοί συνεργάτες) τους έπρηζαν με τη συμπεριφορά 'όπου σε πετύχω σε ανάγκη, θα σε σκίσω'.
Από την άλλη, όσον αφορά το κράτος, εμείς ούτε τους δικούς μας φροντίζουμε. Για να φάνε διάφοροι, από τον Υπουργό ως τον γραφιά του υπουργείου, αναλόγως. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πιθανόν για τον ίδιο λόγο που φέτος για την πρόσβαση στο TAXISNET απαιτείται η προμήθεια κλειδαρίθμου ακόμα κι αν κάποιος ήταν χρήστης εδώ και χρόνια
Τώρα το μαθαίνω.
Από τον Οκτώβρη λέω να πάω στην εφορία να παραλάβω τον κλειδάριθμο και διαρκώς το αναβάλω
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Kαι τώρα αρχίζουν τα ωραια που εμενα με στενοχωρουν σφόδρα. Εφοσον οι επιχειρηματιες μας δεν στηριζουν τις επιχειρησεις τους και φυλανε τα λεφτα στα σεντουκια, τσιμπήστε την παρακάτω είδηση πριν απο λίγα λεπτά στο Bloomberg.Turkish OYAK Cement may buy Cement Company in Greece. Purchace abroad should pay back in 5YS
Έχεις φαγωθεί με τους σεντουκάδες όμως αυτοί μέχρι στιγμής δέν έχουν χάσει. Αντίθετα κάποιοι που το παίζουν επενδυτές και αγόρασαν σκουπιδο-ομόλογα....
-
Τώρα το μαθαίνω.
Από τον Οκτώβρη λέω να πάω στην εφορία να παραλάβω τον κλειδάριθμο και διαρκώς το αναβάλω
Είναι κυριολεκτικά δουλειά του ενός λεπτού. Μαζί με παρκάρισμα, αναμονή στην ουρά (είχα πάει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κοντά στην τότε καταληκτική ημερομηνία και περίμενα καμιά 10 άτομα) και επιστροφή είχα κάνει 7 λεπτά. Το ΑΦΜ σου, μια ταυτότητα και σου τυπώνουν μια σελίδα, σου έρχεται και στο e-mail μια ενεργοποίηση και τέλος.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Kαι τώρα αρχίζουν τα ωραια που εμενα με στενοχωρουν σφόδρα. Εφοσον οι επιχειρηματιες μας δεν στηριζουν τις επιχειρησεις τους και φυλανε τα λεφτα στα σεντουκια, τσιμπήστε την παρακάτω είδηση πριν απο λίγα λεπτά στο Bloomberg.
Turkish OYAK Cement may buy Cement Company in Greece. Purchace abroad should pay back in 5YS
Έχεις φαγωθεί με τους σεντουκάδες όμως αυτοί μέχρι στιγμής δέν έχουν χάσει. Αντίθετα κάποιοι που το παίζουν επενδυτές και αγόρασαν σκουπιδο-ομόλογα....
Δεν καταλαβα τι μου σφυρας δεικτικα?
Εννοεις κάτι για εμένα?
Κανω επενδυσεις 20 χρόνια αλλου κερδίζω και αλλου χάνω. Θα μου κάνεις και mark to market?
Το 'που το παιζουν' να το πεις σε κανα αβάδιστο.
Απο τα σκουπιδο ομολογα θα έπαιρνε σύνταξη ο πατερας σου και η μανα σου. Και σου ευχομαι να έχει λεφτα να τους συντηρήσεις.Είμαι οπαδός των ελληνικων επιχειρήσεων και θέλω να είναι σε ελληνκά χέρια. Πειράζει?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231183879Αν υποχρεωθούν (μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης, που ψήφισε πρόσφατα η ελληνική Βουλή) να συμμετάσχουν στο κούρεμα και οι ιδιώτες ομολογιούχοι, τότε πιθανά να έχουμε πιστωτικό γεγονός και CDS.
Με άλλα λόγια είναι πιθανό με τη λήξη του PSI να έχουμε και επισήμως χρεωκοπία. Τουλάχιστον να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους
Τελικά προς το παρόν τη γλυτώσαμε... και βλέπουμε...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231183879
Αν υποχρεωθούν (μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης, που ψήφισε πρόσφατα η ελληνική Βουλή) να συμμετάσχουν στο κούρεμα και οι ιδιώτες ομολογιούχοι, τότε πιθανά να έχουμε πιστωτικό γεγονός και CDS.
Με άλλα λόγια είναι πιθανό με τη λήξη του PSI να έχουμε και επισήμως χρεωκοπία. Τουλάχιστον να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους
Τι εννοεις την γλυτωσαμε,δεν μας αφορουν τα CDS αφου ουτε εκδιδουμε,ουτε εχουμε.
Το rating μας ως χωρα ειναι ουτως ή αλλως χρεοκοπιας,οταν φυγεις απο το Α rating εισαι ηδη εκτος αγορας στην ουσια,αμα φυγεις και απο το Β εχετε γεια βρυσουλες.Το αν θα εχουμε C ή CCC ή D ειναι αδιαφορο.Το πιθανοτερο σεναριο ειναι οτι θα ενεργοποιηθουν οι CAC και αρα και τα CDS μεσα στον μηνα δεν θυμαμαι ακριβως την ημερομηνια.
-
Περι σεντουκαδων:
Εισαι επιχειρηματιας στην Ελλαδα.
Το κρατος δεν σε πληρωνει αλλα σου αυξανει τους φορους και αλλαζει συνεχεια το φορολογικο συστημα.
Οι ιδιωτες δεν σε πληρωνουν ή καθυστερουν πολυ.
Οι τραπεζες δεν σε δανειζουν ή σε δανειζουν με ορους που προκαλουν γελιο τρελης γριας.Θα επενδυσετε;Και αν ναι που;
-
Τώρα το μαθαίνω.
Πήγαινε παρ' τον (μεχρι τον Ιουνιο είναι νομίζω η προθεσμία) να ξεμπερδεύεις (ελπίζω). Εγω ανηκω στην κατηγορία που λες παραπάνω και τον πηρα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (μεχρι νεοτέρας φυσικά.... ).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231183879
Αν υποχρεωθούν (μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης, που ψήφισε πρόσφατα η ελληνική Βουλή) να συμμετάσχουν στο κούρεμα και οι ιδιώτες ομολογιούχοι, τότε πιθανά να έχουμε πιστωτικό γεγονός και CDS.
Τι εννοεις την γλυτωσαμε,δεν μας αφορουν τα CDS αφου ουτε εκδιδουμε,ουτε εχουμε.
Το rating μας ως χωρα ειναι ουτως ή αλλως χρεοκοπιας,οταν φυγεις απο το Α rating εισαι ηδη εκτος αγορας στην ουσια,αμα φυγεις και απο το Β εχετε γεια βρυσουλες.Το αν θα εχουμε C ή CCC ή D ειναι αδιαφορο.Το πιθανοτερο σεναριο ειναι οτι θα ενεργοποιηθουν οι CAC και αρα και τα CDS μεσα στον μηνα δεν θυμαμαι ακριβως την ημερομηνια.
ε δεν ακους ΣΚΑΙ;
ειναι κακο πραγμα να σκασουν τα CDS, γιατι δε θα μας εμπιστευονται οι αγορες... -
Καλα στον ΣΚΑΙ παιρνουν μονο ληγμενα generics απο το Μπαγκλαντες....
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)