-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Μήπως το ότι θα δημιουργήσεις ακόμα έναν άνεργο. Έναν άνεργο ο οποίος θα κοστίζει στον ΟΑΕΔ, θα κοστίσει στην τράπεζα γιατί δεν θα πληρώνει το δάνειό του, θα κοστίσει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού του γιατί δε θα πληρώνει το νοίκι του, θα κοστίσει στη ΔΕΗ γιατί δε θα πληρώνει το ρεύμα του, θα κοστίσει στον περιπτερά του γιατί δε θα αγοράζει τα τσιγάρα του.
Τί θα κερδίσει η Ελλάδα?
Τίποτα απολύτως. Τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν θα πάνε στη μαύρη τρύπα του χρέους και στις τσέπες των τοκογλύφων. Αυτά τα τόσο απλά αν τη δει κανείς στυγνά οικονομικά.
Υπάρχει όμως και η κοινωνική πλευρά: Άλλη μια οικογένεια στην ανέχεια, άλλο ένα παιδί χωρίς χαρά, χωρίς παιχνίδια, χωρίς αύριο και πιθανόν άλλος ένας πολίτης αυτόχειρας......Όλα αυτά δεν ισχύουν για τους 1.200.000 άνεργους του ιδιωτικού τομέα;
Πάντως άνεργος σημαίνει να χάσεις την εργασία σου.
Οι 'εργαζόμενοι' π.χ του Κέντρου Ελέγχου Κάπρων ποια ακριβώς (ή έστω περίπου βρε αδερφέ...ααααν ξέρει κάποιος...) εργασία θα χάσουν;
Κι εμείς ποια προσφορά τους; -
Για να συνεχίσουν να πληρώνονται οι ημέτεροι γ@μήσανε όλες τις επιχειρήσεις και έκλεισαν ή θα κλείσουν λόγω υπερφορολόγησης.
Αυτή η πολιτική επιλογή σφράγισε το φέρετρο της Ελλάδας.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μήπως το ότι θα δημιουργήσεις ακόμα έναν άνεργο. Έναν άνεργο ο οποίος θα κοστίζει στον ΟΑΕΔ, θα κοστίσει στην τράπεζα γιατί δεν θα πληρώνει το δάνειό του, θα κοστίσει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού του γιατί δε θα πληρώνει το νοίκι του, θα κοστίσει στη ΔΕΗ γιατί δε θα πληρώνει το ρεύμα του, θα κοστίσει στον περιπτερά του γιατί δε θα αγοράζει τα τσιγάρα του.
Τί θα κερδίσει η Ελλάδα?
Τίποτα απολύτως. Τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν θα πάνε στη μαύρη τρύπα του χρέους και στις τσέπες των τοκογλύφων. Αυτά τα τόσο απλά αν τη δει κανείς στυγνά οικονομικά.
Υπάρχει όμως και η κοινωνική πλευρά: Άλλη μια οικογένεια στην ανέχεια, άλλο ένα παιδί χωρίς χαρά, χωρίς παιχνίδια, χωρίς αύριο και πιθανόν άλλος ένας πολίτης αυτόχειρας......Όλα αυτά δεν ισχύουν για τους 1.200.000 άνεργους του ιδιωτικού τομέα;
Σαφώς και ισχύουν και με το παραπάνω γιατί ίσως έχουν και ποολύ λιγότερο 'λίπος'.
Και τι σημαίνει αυτό?
Σου είπε κανένας εσένα ότι για κάθε δημόσιο υπάλληλο που απολύεται, θα δημιουργείται και μία θ'εση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα? ΄Σου είπα που πάνε τα λεφτά. Και δε νομίζω να το αμφισβητεί κανένας. Γιατί εάν ίσχυε το αντίστροφο με τόσες περικοπές στο δημόσιο (δώρα κλπ) έστω και λίγο, ελάχιστα θα είχε μειωθεί η ύφεση. Θα υπήρχε μια έστω ελάχιστη ένδειξη. Όμως δυστυχώς αυτό δε συνέβει αντιθέτως η ύφεση είναι όλο και πιο βαθιά, όλο και περισσότεροι ιδιωτικοί υπάλληλοι βγαίνουν στην ανεργία. Οποιαδήποτε περικοπή μισθών είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα επηρεάζει αρνητικά. Αποδείχθηκε στην πράξη αυτό. -
Την ύφεση την δημιουργεί η πολιτεία με την υπερφορολόγηση (και άλλες μ@λακίες).
-
Τί θα κερδίσει η Ελλάδα?
Σαφώς και ισχύουν και με το παραπάνω γιατί ίσως έχουν και ποολύ λιγότερο 'λίπος'.
'Σαφώς και ισχύουν'. Παρόλα αυτά απολύονται...
Ε, το ίδιο να γίνεται και για τους δυ.
Εσύ θες να διαχωρίζονται οι κοινωνικές ομάδες και να 'στρέφεται η μία εναντίον της άλλης' με το να ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τους μεν και διαφορετικά για τους δε;
Οι μεν θες να ναι απολύσιμοι, κι οι άλλοι όχι;
Επίσης, ο εργοδότης που χρεοκόπησε...να ναι Ο ΜΟΝΟΣ με μηδέν απολύσεις;
Εντυπωσιακό μάνατζμεντ ρε παιδί μου, πώς το καταφέρανε κάτι τέτοιο;
Γράφουν νέες σελίδες στην οικονομική θεωρία και ιστορία...Και τι σημαίνει αυτό?
Σου είπε κανένας εσένα ότι για κάθε δημόσιο υπάλληλο που απολύεται, θα δημιουργείται και μία θ'εση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα? ΄Σου είπα που πάνε τα λεφτά. Και δε νομίζω να το αμφισβητεί κανένας. Γιατί εάν ίσχυε το αντίστροφο με τόσες περικοπές στο δημόσιο (δώρα κλπ) έστω και λίγο, ελάχιστα θα είχε μειωθεί η ύφεση. Θα υπήρχε μια έστω ελάχιστη ένδειξη. Όμως δυστυχώς αυτό δε συνέβει αντιθέτως η ύφεση είναι όλο και πιο βαθιά, όλο και περισσότερη ιδιωτικοί υπάλληλοι βγαίνουν στην ανεργία.Επίσης, με μηδέν απολύσεις που γίναν στο δημόσιο, θα είχαμε μικρή ύφεση (σωρευτικά περίπου 20% από το 2008, μάλλον αυτό εννοούν 'μικρή ύφεση').
Και μικρή ανεργία. Μόνο 21+% και πάει για 25-30%...
Επίσης, με τη δήθεν κευνσιανή πολιτική (θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κέυνς...) που εφήρμοσε ο Καραμανλής με προσλήψεις στο δεμόσιο, δεν έπρεπε καν να είχαμε μπει σε όλη αυτή την περιπέτεια... -
'Σαφώς και ισχύουν'. Παρόλα αυτά απολύονται...
Ε, το ίδιο να γίνεται και για τους δυ.
...[/quote]Απίστευτη λογική. Να απολύονται λοιπόν και οι ΔΥ, αυτό να φέρνει μεγαλύτερη ύφεση, η ύφεση θα φέρνει και άλλες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, να ξανααπολύονται ΔΥ γιατί δεν είναι σωστό οι μεν να απολύονται και οι άλλοι να δουλεύουν , και άλλη ύφεση ξανά απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα κοκ.
Δηλαδή το να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική για τη διαχείρηση της κρίσης δεν το αντιμετωπίζεις σαν ενδεχόμενο??? -
Έγινε τζούνιορ.
Εγώ αυτό που λέω είναι: είτε σε αυτή την πολιτική, είτε στην 'άλλη' που λες, να επικρατεί ισότητα.
Το καταλαβαίνω να μην τη θες...Δεν μιλάμε, φυσικά, για δικαιοσύνη, αυτό 'ναι ανέκδοτο σ' αυτή τη χώρα.
Γιατί αυτό θα σήμαινε μισθούς στο δημόσιο που να αντιστοιχούν στην παραγωγικότητά του.
Δηλαδή 50 άντε 70 ευρώ το πολύ (μικτά). -
Έγινε τζούνιορ.
Εγώ αυτό που λέω είναι: είτε σε αυτή την πολιτική, είτε στην 'άλλη' που λες, να επικρατεί ισότητα.
Το καταλαβαίνω να μην τη θες...Δεν μιλάμε, φυσικά, για δικαιοσύνη, αυτό 'ναι ανέκδοτο σ' αυτή τη χώρα.
Γιατί αυτό θα σήμαινε μισθούς στο δημόσιο που να αντιστοιχούν στην παραγωγικότητά του.
Δηλαδή 50 άντε 70 ευρώ το πολύ (μικτά).Το καταλαβαίνω να μην τη θες που πάει?
-
Μηπως το πιο λογικο εινα ψαχνουμε τροπους ωστε να βρουν οι ανεργοι δουλεια και οχι το αντιστροφο;
-
Έγινε τζούνιορ.
Εννοώ ότι, προφανώς, έχεις λόγους να μη θες ισότητα ΔΥ και ΙΥ.
Υπόθεση κάνω με βάση όσα λες, δεν ξέρω. -
Τζουνιορ να σου εξηγήσω: Ο Πανοςςςςςςςςς είναι τόσο γκαου που νομίζει ότι αν καταργήσουμε τους ΔΥ αυτός θα βγάλει περισσότερα λεφτά. Μετά από αυτό τι να συζητήσεις;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τζουνιορ να σου εξηγήσω: Ο Πανοςςςςςςςςς είναι τόσο γκαου που νομίζει ότι αν καταργήσουμε τους ΔΥ αυτός θα βγάλει περισσότερα λεφτά. Μετά από αυτό τι να συζητήσεις;Μα όχι, εγώ θέλω να τους καταργήσουμε για να χρεοκοπήσω. γκαου γκρεο.
-
Έγινε τζούνιορ.
Υπόθεση κάνω με βάση όσα λες, δεν ξέρω.Προσωπικό λόγο δεν έχω κανέναν.
Δημόσιος υπάλληλος δεν είμαι ούτε κανένας στην οικογένειά μου.
ίσα ίσα που έχω φάει απίστευτες π@υτσες από την γραφειοκρατία, την τεμπελιά, τον ωχαδερφισμό και τη διαφθορά πολλών από δαύτους αφού λόγω της δουλιάς μου νταραβερίζομαι πολύ με το δημόσιο.
Έχω ξαναγράψει εδώ μέσα ότι είμαι υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά, μη αξιοκρατικά ή είναι σε θέσεις που πλέον δε χρειάζονται. Με την προυπόθεση όμως να προσληφθούνε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ισόποσοι άνεργοι σε θέσεις που πραγματικά υπάρχει ανάγκη νοσηλευτές, γιατροί, μπάτσοι (όχι ΜΑΤαδες) κλπ.
Και από τη στιγμή που συζητάμε οικονομικά ή έστω κοινωνικά με τίποτα δε θα τη δω ρεβανσιστικά και θα πώ 'κουφάλες να σας διώξουνε όλους'.
Αυτο που με καίει συντροφάκο και αν θες πίστεψέ με έχω να κοιμηθώ δύο μέρες είναι ότι χτες έδιωξα δύο χειριστές που τους είχα από το 2004. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι αντί να μου πουν γιατί μας διώχνεις μου είπανε το καταλαβαίνουμε κι εμέις το βλέπαμε ότι καθόμασταν ένα χρόνο τώρα...
Με τη λογική τη δικιά σου λοιπόν να απολυθούνε άλλοι δύο ΔΥ, αυτοί που πιθανόν να δίνανε δουλιά σε αυτούς τους δύο ανθρώπους, μετά θα απολύονταν άλλοι δύο χειριστές, ξαναμανά άλλοι δύο δημόσιοι υπάλληλοι για να υπάρχει ισότητα.
Είναι αυτό που λέμε: 'τσακώθηκα με τη γυναίκα μου και έκοψα τον πούτσο μου'. -
Αν αυτά που λες είχαν γίνει το 2010, είχαν κλείσει τότε το Κέντρο Κάπρων και η Κωπαϊδα και είχαν απολυθεί οι εργαζόμενοι εκεί (που, για να ήταν εκεί, 101% ήταν ρουσφέτια...), τότε θα ήμουν μαζί σου και μάλλον σήμερα θα είμασταν σε καλύτερη θέση, διότι αν μη τι άλλο θα είχαμε δείξει σε όλους ότι σπάμε αυγά για την ομελέττα.
Σήμερα όμως κανείς, ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία, έχει να κερδίσει από τη μαζική απόλυση ΔΥ, ίσα-ίσα που θα χειροτερέψει την ύφεση και διαλύσει περαιτέρω την κοινωνική συνοχή.
-
Και του χρονου με υγεια
-
Έγινε τζούνιορ.
ίσα ίσα που έχω φάει απίστευτες π@υτσες από την γραφειοκρατία, την τεμπελιά, τον ωχαδερφισμό και τη διαφθορά πολλών από δαύτους αφού λόγω της δουλιάς μου νταραβερίζομαι πολύ με το δημόσιο.
Έχω ξαναγράψει εδώ μέσα ότι είμαι υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά, μη αξιοκρατικά ή είναι σε θέσεις που πλέον δε χρειάζονται. Με την προυπόθεση όμως να προσληφθούνε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ισόποσοι άνεργοι σε θέσεις που πραγματικά υπάρχει ανάγκη νοσηλευτές, γιατροί, μπάτσοι (όχι ΜΑΤαδες) κλπ.Συμφωνούμε απολύτως.
Και από τη στιγμή που συζητάμε οικονομικά ή έστω κοινωνικά με τίποτα δε θα τη δω ρεβανσιστικά και θα πώ 'κουφάλες να σας διώξουνε όλους'.
Ποιος σου 'πε να τη δεις 'ρεβανσιστικά';
Αυτο που με καίει συντροφάκο και αν θες πίστεψέ με έχω να κοιμηθώ δύο μέρες είναι ότι χτες έδιωξα δύο χειριστές που τους είχα από το 2004. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι αντί να μου πουν γιατί μας διώχνεις μου είπανε το καταλαβαίνουμε κι εμέις το βλέπαμε ότι καθόμασταν ένα χρόνο τώρα...
Ε, ας μην τους έδιωχνες, σου πε κανείς να τους διώξεις;
Με τη λογική τη δικιά σου λοιπόν να απολυθούνε άλλοι δύο ΔΥ, αυτοί που πιθανόν να δίνανε δουλιά σε αυτούς
τους δύο ανθρώπους,Οι δύο ΔΥ δίνανε δουλειά σ' αυτούς τους δύο που απέλυσες;;;; Αυτοί που δεν βγάζουν ούτε το μισθό τους; Καταπληκτικό!
ΒΡΗΚΕΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ! ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ! ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ 600.000 ΔΥ ώστε να 'δώσουν δουλειά' στους υπόλοιπους 600.000 ανέργους! 600.000+600.000=1.200.000 άρα ΜΗΔΕΝ ΑΝΕΡΓΟΙ! ΜΑ ΠΟΥ ΉΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;Τελικά το πιο δύσκολο πράμα σ' αυτή τη 'χώρα' είναι να ξηλώσεις τη δημοσιουπαλληλική αντίληψη, όχι του δημοσίου, αλλά αυτή που 'χει διαχυθεί στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι αυτό που λέμε: 'τσακώθηκα με τη γυναίκα μου και έκοψα τον πούτσο μου'.
ο καθείς ό,τι θέλει καταλαβαίνει...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@PanosssΑν αυτά που λες είχαν γίνει το 2010, είχαν κλείσει τότε το Κέντρο Κάπρων και η Κωπαϊδα και είχαν απολυθεί οι εργαζόμενοι εκεί (που, για να ήταν εκεί, 101% ήταν ρουσφέτια...), τότε θα ήμουν μαζί σου και μάλλον σήμερα θα είμασταν σε καλύτερη θέση, διότι αν μη τι άλλο θα είχαμε δείξει σε όλους ότι σπάμε αυγά για την ομελέττα.
nass, πλάκα κάνεις; Να αναφερθεί η φράση 'απολύσεις δυ', στην ελλιάδα του 2010; Οχι αδιανόητο, αλλά πέρα από κάθε (επιστημονική ή ο,τιδήποτε άλλο...) φαντασία ήταν...
Σήμερα όμως κανείς, ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία, έχει να κερδίσει από τη μαζική απόλυση ΔΥ, ίσα-ίσα που θα χειροτερέψει την ύφεση και διαλύσει περαιτέρω την κοινωνική συνοχή.
Ποιος μίλησε για 'μαζικές'; Κάναμε δηλαδή, μία(;), και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για 'μαζικές';
Το πρόβλημα δηλαδή ποιο είναι από απόλυση δυ; Η μείωση της κατανάλωσης και φορολογικών εσόδων;
Ε, ας διοχετευθούν αυτά τα χρήματα στις δημόσιες επενδύσεις, που μειώθηκαν ενάντια σε κάθε οικονομική λογική. Ας δοθούν ως επιδόματα στους άστεγους. -
Έγινε τζούνιορ.
Έχω ξαναγράψει εδώ μέσα ότι είμαι υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά, μη αξιοκρατικά ή είναι σε θέσεις που πλέον δε χρειάζονται. Με την προυπόθεση όμως να προσληφθούνε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ισόποσοι άνεργοι σε θέσεις που πραγματικά υπάρχει ανάγκη νοσηλευτές, γιατροί, μπάτσοι (όχι ΜΑΤαδες) κλπ.Συμφωνούμε απολύτως.
Ποιος σου 'πε να τη δεις 'ρεβανσιστικά';
Ε, ας μην τους έδιωχνες, σου πε κανείς να τους διώξεις;
Με τη λογική τη δικιά σου λοιπόν να απολυθούνε άλλοι δύο ΔΥ, αυτοί που πιθανόν να δίνανε δουλιά σε αυτούς
τους δύο ανθρώπους,Οι δύο ΔΥ δίνανε δουλειά σ' αυτούς τους δύο που απέλυσες;;;; Αυτοί που δεν βγάζουν ούτε το μισθό τους; Καταπληκτικό!
ΒΡΗΚΕΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ! ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ! ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ 1.200.000 ΔΥ ώστε να προσληφθούν ΟΛΟΙ οι άνεργοι! ΜΑ ΠΟΥ ΉΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;Τελικά το πιο δύσκολο πράμα σ' αυτή τη 'χώρα' είναι να ξηλώσεις τη δημοσιουπαλληλική αντίληψη, όχι του δημοσίου, αλλά αυτή που 'χει διαχυθεί στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι αυτό που λέμε: 'τσακώθηκα με τη γυναίκα μου και έκοψα τον πούτσο μου'.
ο καθείς ό,τι θέλει καταλαβαίνει...
Το να λες 'ας μην τους απέλυες' και να αγνοείς το ότι στο σύστημα που ζούμε ο κάθε άνθρωπος που ξοδεύει και πληρώνει φόρους δίνει δουλιά στους υπόλοιπους δείχνει ότι δεν έχεις καμμία μα καμμία σχέση με την αγορά και το μόνο που έχεις έιναι ένα κομπλεξικό μίσος με τους δημοσίους υπαλλήλους όπως εγώ με τους Ολυμπιακούς.
Μάλλον είσαι τόσο αλλού που ούτε την έκφραση 'γ@μησέ τα δεν κινείται τίποτα. Δεν έχει λεφτά ο κόσμος.' δεν έχεις ακούσει.
Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να συνεχίζω τη συζήτηση μαζί σου. -
Τελικά δεν μας είπες γιατί τους απέλυσες.
-
Πήγα χτες (μετά από χρόνια) στο ΙΚΑ. Στο ίδιο γραφείο που την τελευταία φορά που είχα πάει 5 - 6 υπάλληλοι (στεϊτζάδες, προφανώς) στέκονταν όρθιοι ελλείψει καρεκλών, χτες υπήρχαν 2 υπάλληλοι όλοι κ όλοι, κ 7 γραφεία άδεια.
Κ όμως, έξω ελάχιστα φαίνεται ν' αλλάζουν. Ακόμα 'χαρτιά', ακόμα σφραγίδες, ακόμα 'περάστε αύριο', ....
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)