-
-
**Στρατούλης: Ωμοί εκβιασμοί από την Ελληνική Χαλυβουργία
**
Στο πλευρό των χαλυβουργών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, σύμφωνα με τον βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η «Ελληνική Χαλυβουργία», αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς με τρομοκρατία, δικαστικές διώξεις και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς να λυγίσει τους εργαζομένους που επί 9 περίπου μήνες απεργούν, τώρα χρησιμοποιεί ωμούς εκβιασμούς ότι θα κλείσει το εργοστάσιο και επιστρατεύει εισαγγελείς ΜΑΤ και βουλευτές της ΝΔ.Μάλιστα, καλεί τον υπουργό Εργασίας να πάρει πρωτοβουλία σύγκλισης τριμερούς συνάντησης μεταξύ του ίδιου, της επιχείρησης και του σωματείου για να δοθεί μια θετική διέξοδος.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetai ... fault.aspxΣταθερός και ο Σύριζα στις απόψεις του για το σαμποτάρισμα επιχειρήσεων.
Αυτό είναι το νέο και το σοβαρό (αφού δεν έχει κυβερνήσει ποτέ) στην πολιτική που κάποιοι κόντεψαν και παραλίγο να τα καταφέρουν να το κάνουν κυβέρνηση !
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
July 12, 2012
Ο ΟΣΕ και η σχέση του με τις υγιείς επιχειρήσειςΣύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη η οποία επισκέφτηκε χθες τον ΟΣΕ, ο οργανισμός είναι «υγιής» και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τον «ξεπουλήσει»! Η ίδια υποστήριξε πως ο ΟΣΕ εμφανίζει θετικό πρόσημο στα λειτουργικά του αποτελέσματα (αν δεν συμπεριληφθούν οι δαπάνες για τόκους) και πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις τον επιβάρυναν με επαχθή δανεισμό. Οι δηλώσεις της κας Διώτη είναι ενδεικτικές της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ: Ξεζουμίζουμε τις λέξεις από κάθε νόημα προκειμένου να στηρίξουμε την εκλογική μας πελατεία, δηλαδή τη μικρή μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων που προτιμά να βουλιάξει η Ελλάδα παρά να αλλάξει το παραμικρό.
Τι δεν είπε, όμως, η κα Διώτη; Παρέλειψε να αναφέρει πως το 2009, όταν «λεφτά υπήρχαν», ο μέσος μισθός στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ άγγιζε τα 50.000 ευρώ και ήταν υπερδιπλάσιος του μέσου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και κατά περίπου 45% υψηλότερος του μέσου μισθού στο δημόσιο! Παρέλειψε να αναφέρει πως μέχρι τότε τα ετήσια έσοδα του ΟΣΕ ήταν μικρότερα από τις δαπάνες μισθοδοσίας και συνεπώς χρειάζονταν συνεχή αιμοδοσία από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να χρηματοδοτεί την κομματική πελατεία που είχε «τρουπώσει» στον οργανισμό τις τελευταίες δεκαετίες. (Update) Για την ακρίβεια, όπως μου υπενθύμισε ο @skouroudis τα έσοδα του ΟΣΕ το 2008 ήταν 180 εκατ., οι δαπάνες μισθοδοσίας 330 εκατ. (!), οι δαπάνες για τόκους 450 εκατ., τα λοιπά λειτουργικά έξοδα άλλα 420 εκατομμύρια. Σημειωτέον πως τα έσοδα των 180 εκατ. ήταν και αυτά εικονικά καθώς μοναδικός πελάτης του οργανισμού ήταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία, ως επίσης χρεωμένη, δεν μπορούσε να τον πληρώσει! Οσο για την εικόνα εξυγίανσης που παρουσιάζει σήμερα η τελευταία, ελάχιστα συνδέεται με αύξηση εσόδων, καλύτερες υπηρεσίες, κλπ, αλλά με τεράστιες περικοπές (προσωπικό, δρομολόγια, κ.α.).
Τα ελάχιστα έσοδα σε σύγκριση με το απίστευτο κόστος μισθοδοσίας είναι μια από τις αιτίες του τεράστιου δανεισμού (περί τα 11 δισ. ευρώ) με το οποίο έχει φορτωθεί ο ΟΣΕ. Βεβαίως και οι κυβερνήσεις επιβάρυναν τον οργανισμό με δάνεια προκειμένου να ωραιοποιήσουν την εικόνα του δημοσίου χρέους. Τότε τα δάνεια των ΔΕΚΟ δεν υπολογίζονταν στο δημόσιο χρέος και όλοι ζούσαμε με τα μαγικά νούμερα της «ισχυρής Ελλάδας» που εμφάνιζε ο Κ. Σημίτης και η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή.
Αυτό που κυρίως δεν είπε η κα Διώτη είναι πως παρά τα περίπου 11 δισ. ευρώ δανεισμού και τα περίπου 10 δισ. κοινοτικών πόρων ο ΟΣΕ έχει καταφέρει κάτι απίστευτο ακόμα και για βαλκανική χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ. Δε διαθέτει ηλεκτροκίνηση στο βασικό δίκτυο κορμού του σιδηροδρόμου, δηλαδή στη γραμμή Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη! Που πήγαν άραγε τα δισεκατομμύρια τα οποία δαπάνησε η χώρα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες; Η πρόσφατη δίωξη για απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, κατά 13 υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΣΕ που είχαν εμπλακεί σε υπόθεση προμήθειας τροχαίου υλικού είναι μόνο ένα επεισόδιο στη μακρά ιστορία κακοδιαχείρισης. Αλλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να μην αναφερθεί στο που ακριβώς πήγαν τα 11 δισ. των δανείων του ΟΣΕ.
«Χρεώθηκε ο ΟΣΕ τη δημιουργία των υποδομών του» είπε η κα Διώτη, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης το δημόσιο επιβαρύνθηκε με τις δαπάνες ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως στην περίπτωση της Ελλάδας, παρά τα χρέη και τα κοινοτικά κονδύλια, δεν έχουμε σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο! Την ίδια ώρα που όλες οι μελέτες προβλέπουν πως ο ρόλος του σιδηροδρόμου στις μεταφορές εμπορευμάτων θα αυξάνεται συνεχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν σύνδεση του ΟΣΕ με το λιμάνι του Πειραιά, όπως δεν υπάρχει εμπορευματικό κέντρο. Ολα αυτά, βέβαια, θα είναι ψιλά γράμματα στην «αχρήματη κοινωνία» που οραματίζονται στην Πλατεία Κουμουνδούρου.
Σωστα ολα αυτα,μονο που τα λεφτα δεν τα εφαγε ο Συριζα αλλα ολοι οι αλλοι,του ΛΑΟΣ συμπεριλαμβανομενου
-
σαφως, απλα ο Συριζα δεν επιθυμει να αλλαξει τιποτα. Δεν θα ειχα προβλημα αν πληρωνε αυτος το 1εκ€/μερα που μπαινει μεσα ο ΟΣΕ, προσφεροντας ταυτοχρονα υπηρεσιες Αλβανιας.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
η αύξηση θητείας παντελώς αδιάφορο μέτρο.
τα περί αιωνίων τα θεωρώ βλακείες.Ε βέβαια, πήγαμε ήδη πανεπιστήμιο και στρατό, οπότε τώρα στσ @@ μας. Αριστερός να σου πετύχει...
Τι απ αυτα που ειπαν βρισκεις αξιο λογου, οσον αφορα τις οικονομικες επιπτωσεις?
Οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές.
Τώρα, η μισθοδοσία του κλήρου είναι ένα θέμα. Δεν ξέρω πόσα λεφτά δαπανώνται συνολικά, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι κάμποσα. Δεν μου φαίνεται κακή ιδέα η επίσημη Εκκλησία να αναλάβει ένα μέρος του κόστους αυτού, φαντάζομαι από τώρα όμως ότι κάτι γραφικοί θα κηρύξουν τζιχάντ...
Για τα δίδακτρα: εξαρτάται αν θα είναι κανένα συμβολικό ποσό (ένα 50€ το χρόνο λχ) για να ξεβρωμίσουν ( ) οι κατάλογοι από κόσμο που έχει να πατήσει στη σχολή από την ανακάλυψη του νετρονίου ή θα είναι μεγάλο ποσό, που θα επιβαρύνει όσους φοιτητές το πάνε πρακτικά part time λόγω ανάγκης, δουλεύοντας ταυτόχρονα με τις σπουδές. Παρεμπιπτόντως -μιας και βλέπω ειδήσεις στο διπλανό παράθυρο- μόλις είπαν ότι αυτό θα εξοικονομήσει 600Μ€.
Δεν ξέρω τι κάψα έχουν με τους αιώνιους, είναι το λιγότερο από τα προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων. Ήδη και πριν από το νόμο της Μαριέτας, οι φοιτητές που είναι στο ν+φεύγα δεν επιβάρυναν οικονομικά τα πανεπιστήμια. Βιβλία έχουν πάρει ήδη και δεν ξαναπαίρνουν, φαί στη λέσχη δεν δικαιούνται, κλπ.Το 'όφελος' από την αύξηση της θητείας είναι προφανές. Τα κωλοφάνταρα κοστίζουν πολύ λιγότερο από τους ΕΠΟΠ. Άσε που θα μειωθεί έτσι η ανεργία των νέων στα χαρτιά, αφού θα φαίνονται απασχολημένοι.
Επί του 'Υποβολή': μόλις είπαν ότι για τη μισθοδοσία των κληρικών θα γλυτώσουν 100Μ€.
-
Μα αν μειωθουν οι ΕΠΟΠ θα γινουν αυτοι ανεργοι .. οποτε για το νουμερο 'ανεργεια' δεν εχει καμια επιπτωση απλα κοστιζει λιγωτερο στο κρατος... (προσωπικα παντα πιστευα οτι οι ΕΠΟΠ ηταν μια καλυπτωμενη ανεργεια..=ψηφουλακια ειδικα με τον τροπο που τους διαλεγαν τα κομματα)
-
Θεικη εμπνευση τα διδακτρα στους αιωνιους
Φανταζομαι θα εχουν προϋπολογισει καμια 10αρια δισ. εσοδα απο αυτο και θα περιμενουν απο την τροικα να το δεχτει -
Κακό δεν θα κάνει πάντως. Αφού δεν τους φτάνει το ν+2, μάλλον δεν τους πολυενδιαφέρει το άθλημα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φανταζομαι θα εχουν προϋπολογισει καμια 10αρια δισ. εσοδα απο αυτο και θα περιμενουν απο την τροικα να το δεχτει600εκ υπολογιζουν
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φανταζομαι θα εχουν προϋπολογισει καμια 10αρια δισ. εσοδα απο αυτο και θα περιμενουν απο την τροικα να το δεχτειΑνεξάρτητα από το όποιο οικονομικό όφελος, νομίζω ότι η εκρίζωση της αρρωστημένης νοοτροπίας 'Μπες σε μια σχολή και μετά κάνε ότι γουστάρεις' μόνο καλό θα κάνει στις επόμενες γενιές.
-
Η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστάνε (το έκοψαν σε ένα μαρμαρά που ξέρω).
Ετοιμαστείτε για επιδρομές και ληστείες γιατί οι άνθρωποι (οικογενειάρχες) δεν έχουν να πληρώσουν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστάνε (το έκοψαν σε ένα μαρμαρά που ξέρω).Ετοιμαστείτε για επιδρομές και ληστείες γιατί οι άνθρωποι (οικογενειάρχες) δεν έχουν να πληρώσουν.
Νομιζω πιο λογικο ειναι να εχουμε μπούκες σε εφοριες και ΔΕΗ
Παντως το ρευμα ειναι απο τα τελευταια που αφηνει καποιος απληρωτα,αν εχει φτασει εκει συνηθως εχει ηδη πολυ μεγαλυτερα χρεη. -
http://news247.gr/eidiseis/politiki/sti ... 55403.html
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστάνε (το έκοψαν σε ένα μαρμαρά που ξέρω).Ετοιμαστείτε για επιδρομές και ληστείες γιατί οι άνθρωποι (οικογενειάρχες) δεν έχουν να πληρώσουν.
το ρευμα ειχε απληρωτο , το τελος ή και τα δυο?
-
Βέγγος mode on
20.000 Χ 300 = 6.000.000 το μηνα,
Χ 12 = 72.000.000 το χρονο.Αν βαλουμε και τους μισθους Υπουργων, υφυπουργων + τα λεφτα του προεδρου, + τις επιχορηγησεις των κομματων...
Εχω την εντυπωση οτι μαζευονται αρκετα...
http://news247.gr/eidiseis/politiki/sti ... 55403.html
-
Περί Ελληνικού ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος...
http://www.koutipandoras.gr/?p=23207
http://www.reuters.com/article/2012/07/ ... CL20120716Reuters: »Λαθραία» δάνεια για την οχύρωση ελληνικής τράπεζας
Νέες αποκαλύψεις του Reuters που αφορούν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις συμφωνίες που κάνουν οι τράπεζες μεταξύ τους, δίνοντας δάνεια η μία στην άλλη, ώστε να ενισχύουν τα κεφάλαιά τους, δίχως να μπαίνει πραγματικό χρήμα.
Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα γράφει:
Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται ότι έχει δει το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, μαζί με την οικογένειά του έχει πάρει δάνεια πάνω από 100 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της δικής του τράπεζας,
Οι οffshore εταιρίες τις οποίες κατέχει ο Μιχάλης Σάλλας και τα δύο παιδιά του έχουν πληρώσει για μετοχές της Πειραιώς, η οποία είναι η 4η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, δανειζόμενοι από αντίπαλη τράπεζα. Συνολικά, τα μερίδια που κατέχει η οικογένεια Σάλλα την καθιστούν το μεγαλύτερο μέτοχο στην Πειραιώς, με συνολικό ποσοστό μετοχών άνω του 6%. Η αγορά των μετοχών δε δηλώθηκε ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως λέει το δημοσίευμα.
Τα δάνεια του Σάλλα (που ήταν μέχρι πρότινος εκτελεστικός διευθυντής στην Πειραιώς ενώ τώρα παραμένει μη εκτελεστικός), εγείρει νέα ερωτήματα για τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε μια περίοδο που οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και το ΔΝΤ χρηματοδοτούν τις τράπεζες με πάνω από 30 δις ευρώ. Το ΔΝΤ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση μέχρι στιγμής ενώ αξιωματούχος από την ΤτΕ αρνήθηκε να σχολιάσει τις μετοχές του Σάλλα στην Πειραιώς. ‘’Το τμήμα εποπτείας δε μπορεί να κάνει σχόλιο για συγκεκριμένη τράπεζα αφού τέτοιου είδους πληροφορίες είναι εμπιστευτικές’’, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πάντως το Reuters, επικαλούμενο ότι έχει δει εκθέσεις που αφορούν το ζήτημα , αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δανείστηκαν εταιρίες που συνδέονται με το Σάλλα, χρησιμοποιήθηκαν για αγορά μετοχών που θα ενίσχυαν τα κεφάλαια της Πειραιώς. Τέτοιου είδους αποκαλύψεις αναδεικνύουν τη δανειδότηση που κάνουν οι ελληνικές τράπεζες μεταξύ τους για ανακεφαλαιοποίηση, γράφει το δημοσίευμα.
Η Λούκα Κατσέλη έκανε λόγο σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ‘’το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ένα κλειστό κύκλωμα, λειτουργώντας ως ένα σύστημα εξουσίας δίχως διαφάνεια και αποτελεσματική εποπτεία
Ουσιαστικά, μέσω οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των τραπεζών, επιχειρηματίες και άλλες τράπεζες πραγματοποιούσαν κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών χωρίς όμως να μπαίνει νέο χρήμα’’.
Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Σάλλας δεν έχουν τοποθετηθεί στο ζήτημα, αλλά την Κυριακή με ανακοίνωσή του ο ίδιος στα ΜΜΕ επιτέθηκε κατά του Reuters, κατηγορώντας το ότι υπονομεύει την εν λόγω τράπεζα. ‘’ Δεν είναι η πρώτη φορά που εγώ και η τράπεζα βρισκόμαστε στο στόχαστρο επιθέσεων’’, αναφέρεται στην ανακοίνωση. »Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η ασφάλεια και η περαιτέρω ενίσχυση του τραπεζικού μας συστήματος’’.
Από την πλευρά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι η κάλυψη του θέματος είναι ακριβής και δίκαιη για όλους τους εμπλεκόμενους.Η έρευνα του Reuters από τον Απρίλιο ανέδειξε ότι η Τράπεζα Πειραιώς απέκρυψε να αναφέρει στους μετόχους ότι νοίκιαζε ακίνητα εταιριών που διαχειρίζεται η οικογένεια Σάλλα. Η τράπεζα μήνυσε το πρακτορείο για δυσφήμηση, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκ. ευρώ για ζημιές που υπέστη.
Άλλη έρευνα του Reuters ανέδειξε τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην Proton Bank και στην Marfin Popular Bank με έδρα την Κύπρο, με τους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Ανδρέα Βγενόπουλο να αρνούνται τις κατηγορίες.Αγορές μετοχών
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Σάλλας πήρε δάνειο αρχικά από τη Marfin-Egnatia Bank το Μάιο του 2009 ύψους 150 εκ. ευρώ, με τους τότε αρμοδίους να αρνούνται να σχολιάσουν επικαλούμενοι το απόρρητο λόγω νομικών δυσκολιών που προέκυπταν από τη σύμβαση του δανείου.
Τον Ιανουάριο του 2011, σύμφωνα με τις εκθέσεις ελέγχου, τα δάνεια της Marfin-Egnatia Bank σε εταιρίες του Σάλλα ανήλθαν σε 48 εκ. ευρώ. Το ίδιο μήνα όμως, 65 εκ. ευρώ ακόμα χρησιμοποιήθηκαν για αγορές μετοχών της Πειραιώς. Η οικογένεια Σάλλα αγόρασε τα μερίδιά της μέσω τριών διαφορετικών εταιριών που ανήκαν στην ίδια (στο Μιχάλη Σάλλα και τα 2 παιδιά του) και είχαν έδρα την Κύπρο, σύμφωνα με τις εκθέσεις. Οι αγορές αυτές των μετοχών προήλθαν από δάνεια 113 εκ. ευρώ, ενώ οι εγγυήσεις για την εξόφλησή τους δεν ξεπερνούσαν τα 30 εκ. ευρώ. Οι 3 κυπριακές εταιρίες είναι η Shent Enterprises, με ανεξόφλητα δάνεια 45 εκ. Ευρώ στη Marfin-Egnatia Bank, η Benidver Enterprises με 22 εκ. Ευρώ σε δάνεια και η KAEO Enterprises, με 46 εκ. σε δάνεια.Το HOT DOC έχει αποκαλύψει ότι offshore εταιρίες έχουν πάρει δάνεια από την Proton Bank ύψους 82 εκ. για τη χρηματοδότηση της Πειραιώς, ενώ οι τράπεζες του ομίλου Marfin έδωσαν δάνεια 175 εκ. στη μονή Βατοπεδίου η οποία εμφανίστηκε να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG.
Ενδιαφέρον είναι ότι για μια ακόμα φορά η έρευνα του Reutres παρόλο που δεν αναμεταδίδεται από τα ελληνικά ΜΜΕ, εμφανίζεται από αυτά, όπως και από blogs (fimotro) ως συκοφαντία και προσπάθεια εκβιασμού της Πειραιώς. Διαψεύδεται δηλαδή μια είδηση που ουδέποτε μεταδόθηκε από τους ίδιους.Κάτι ακούγεται ότι ο Σάλλας (Βαρδινογιάννης) θέλει με το ζόρι την ΑΤΕ;
Γιατί άραγε; -
παντως πλακα πλακα η ΑΤΕ εχει σε υποθηκες τη μιση Ελλάδα.
Μπορεί και περισσοτερο
Απλως οσες φορες εχω συναλλαχθει μαζι της βλαστημαω την ωρα και την στιγμη.
Πολυ φεεεεετα οι ανθρωποι -
«Ανακοίνωση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Ι. Δ. Παντή.»
Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
με αφορμή πρόσφατα συκοφαντικά δημοσιεύματα θεωρώ υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω την αλήθεια, προκειμένου η πανεπιστημιακή κοινότητα που με εξέλεξε και με τίμησε με την εμπιστοσύνη της να λάβει γνώση των πραγματικών περιστατικών. Είναι αυτονόητο ότι έναντι των συντακτών του δημοσιεύματος (όπως και αυτών που το αναπαρήγαγαν) και των εκ του νόμου υπευθύνων θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα βοηθήματα.
[spoiler=?:18cx7b3h]Όπως είναι γνωστό, το κατάστημα Λογότυπος ΑΠΘ, λειτουργεί από 5/11/2011 με σημαντικά οφέλη για το πανεπιστήμιό μας και τα μέλη της κοινότητάς μας. Ο διευθύνων Γεώργιος Δημητριάδης προσλήφθηκε κατόπιν ανοικτής προκήρυξης την 1/1/2012 από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του ΑΠΘ (ΕΑΔΠ-ΑΠΘ) με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, λήγουσα την 31/8/2012. Μετά από διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με παράνομες δοσοληψίες του Γ. Δημητριάδη, που έφτασαν στο γραφείο μου τον Ιούνιο του 2012, ο τελευταίος κλήθηκε να απολογηθεί στις 25/6/2012. Κατόπιν συνάντησης στο γραφείο μου, στην οποία δεν αρνήθηκε όσα του αποδόθηκαν, μόνο ζήτησε να κριθούν με επιείκεια τα «λάθη» του, ζήτησα την καταγγελία της σύμβασής του, με έγγραφό μου προς την ΕΑΔΠ-ΑΠΘ και έδωσα εντολή να ερευνηθούν παραπέρα οι ευθύνες του. Πληρεξούσιος δικηγόρος εξουσιοδοτήθηκε για τα περαιτέρω, καταγγέλλοντας τη σύμβασή του στις 26/6/2012. Αμέσως μετά την προφορική ανακοίνωση της καταγγελίας της σύμβασής του, ο Γ. Δημητριάδης κατέθεσε καταγγελία την οποία απηύθυνε στη Σύγκλητο και στρεφόταν κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΑΔΠ-ΑΠΘ, Γεωργίου Καραγιάννη. Το Πρυτανικό Συμβούλιο με την με αριθμό 1642/13-7-2012 απόφασή του, την προώθησε στο Δ.Σ. της Εταιρείας, το οποίο θα συνεδριάσει στις 19/7/2012, για περαιτέρω διερεύνηση.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνω τα παρακάτω:
-
Ο Γ. Δημητριάδης, την περίοδο των παραστάσεων της κ. Ναταλίας Δραγούμη στη Θεσσαλονίκη, μεσολάβησε για να τη συναντήσω, ώστε να συζητήσω μαζί της για: α) την πιθανότητα παρουσίασης αφιλοκερδώς του αγωνιστικού μονοθέσιου της ομάδας φοιτητών του ΑΠΘ ’Aristotle Racing Team, ART12’ σε εκπομπή της στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό SKAI, και β) την πιθανότητα να διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, του οποίου είμαι Πρόεδρος. Στη συνάντηση την ενημέρωσα ότι δεν πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις και δεν είναι δυνατό να διδάξει στο Τμήμα, αλλά εκδήλωσα σημαντικό ενδιαφέρον για την παρουσίαση του έργου του Πανεπιστημίου στην εκπομπή της. Ο Γ. Δημητριάδης πρότεινε στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων του καταστήματος να δοθεί ένα iphone στην κ. Ν. Δραγούμη για την πρωτοβουλία της να προωθήσει το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο του ΑΠΘ στην τηλεοπτική εκπομπή της. Εγώ επιφυλάχθηκα ιδίως για το χρόνο υλοποίησης της δωρεάς πριν την ολοκλήρωση της προβολής της εκπομπής. Στη συνέχεια, εν αγνοία μου και χωρίς την έγγραφη έγκρισή μου, σε αντίθεση με την απαιτούμενη διαδικασία, χωρίς δηλαδή υπηρεσιακό σημείωμά μου προς την ΕΑΔΠ-ΑΠΘ, απεστάλη από τον Γ. Δημητριάδη στην κ. Ν. Δραγούμη το κινητό τηλέφωνο στις 27/3/2012. Κατά τη διαδικασία απόδοσης του τιμολογίου, ζητήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΔΠ-ΑΠΘ η επιβεβαίωση της συναλλαγής. Απαντώντας στο ανωτέρω αίτημα, στις 5/6/2012, αρνήθηκα την πληρωμή και ζήτησα να διερευνηθεί το καθεστώς πώλησής του. Μέχρι σήμερα το τιμολόγιο αυτό δεν έχει χρεωθεί σε κανένα λογαριασμό του πανεπιστημίου, ούτε βεβαίως στις λειτουργικές δαπάνες, όπως αναληθώς αποδίδει το δημοσίευμα. Το τιμολόγιο παρέμεινε ανεξόφλητο, γιατί δε δόθηκε ποτέ εντολή έκδοσής του.
Ο ίδιος ο Γ. Δημητριάδης, εκτός από το κινητό τηλέφωνο και ενεργώντας αυτοβούλως, δώρησε στην κ. Ν. Δραγούμη, χρεώνοντας το Λογότυπο ΑΠΘ, σειρά κοσμημάτων του καταστήματος αξίας οκτακοσίων ευρώ, τα οποία και καλέσαμε με εξώδικη δήλωση που επιδόθηκε στον Γ. Δημητριάδη στις 9/7/2012 να εξοφλήσει.
-
Με έγγραφό μου στις 15/3/2012 ζήτησα από την ΕΑΔΠ-ΑΠΘ να προγραμματίσει την αποστολή μιας τηλεόρασης και ενός dvd player για τις ανάγκες της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης της Καλάνδρας. Την Παρασκευή 6/4/2012 και ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι εκτός Θεσσαλονίκης, ο Γ. Δημητριάδης παρέδωσε χωρίς την εντολή μου τα δύο αυτά προϊόντα στην οικία μου. Εφόσον κανένας δεν είχε ενημερώσει την οικογένειά μου, αρνήθηκαν να υπογράψουν την παραλαβή τους στο σχετικό δελτίο αποστολής και με ειδοποίησαν αφήνοντας άθικτη τη συσκευασία. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής στη θέση του παραλαβόντος υπέγραψε ο ίδιος ο Γ. Δημητριάδης. Αμέσως μετά την επιστροφή μου, τη Δευτέρα 9/4/2012, ζήτησα με σχετικό έγγραφο τη μεταφορά των ως άνω προϊόντων στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση και επέπληξα προφορικώς τον Γ. Δημητριάδη. Στις 2/5/2012 τα παραπάνω είδη παραλαμβάνονται συσκευασμένα (δίχως ποτέ να έχουν ανοιγεί) από το σπίτι μου και μεταφέρονται στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση Καλάνδρας, όπου και χρησιμοποιούνται.
Επισημαίνω ότι για ό,τι αναφέρεται παραπάνω υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά (υπηρεσιακά σημειώματα, δελτία αποστολής, τιμολόγια και εξώδικες δηλώσεις που απεστάλησαν στον Γ. Δημητριάδη). Ιδίως, όμως, κρίνω σκόπιμο να επισυνάψω εδώ: α) το από 5/6/2012 υπηρεσιακό σημείωμά μου περί μη πληρωμής του iphone (υπ’ αριθμ. 595 ΤΔΑ), β) το από 15/3/2012 υπηρεσιακό σημείωμά μου για την ανάγκη αποστολής μιας τηλεόρασης και ενός dvd player στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση της Καλάνδρας, γ) το από 2/5/2012 δελτίο αποστολής των παραπάνω εμπορευμάτων στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση της Καλάνδρας (για να δείτε τα συνημμένα, επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://press.auth.gr/news/wordpress/?p=32555).
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι ο Γ. Δημητριάδης, υποψιαζόμενος ότι είχα ενημερωθεί για τις καταγγελίες για χρηματισμό του, προσπάθησε να με παγιδεύσει, προκειμένου να διαπραγματευθεί την παραμονή του στη θέση του.
Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,
τα δύο τελευταία χρόνια είναι γνωστά σε όλους τα αποτελέσματα της θητείας μου στη διαχείριση των πόρων του Ιδρύματος. Είναι προφανές ότι η χρηστή διαχείριση των οικονομικών και η ταυτόχρονη προάσπιση των παροχών του πανεπιστημίου για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια διάφορων υπόγειων μηχανισμών. Αποτέλεσμα ήταν η διάρρηξη της οικείας μου τον Αύγουστο του 2011, η σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου του 2011 και ο εμπρησμός του αυτοκινήτου μου στις 9/5/2012. Με δημοσίευμα σκανδαλοθηρικού χαρακτήρα σε κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας, πρώτης σε κυκλοφορία, και δίχως να διασταυρώνεται η βασιμότητα των καταγγελιών, επιχειρείται να πληγεί η δημόσια εικόνα και αξιοπιστία μου, την οποία μπορώ να υπερασπιστώ προβάλλοντας μόνο το έργο μου και προσφεύγοντας στην ελληνική δικαιοσύνη.
Με εκτίμηση,
Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Καθηγητής Ι.Δ. Παντής[/spoiler:18cx7b3h]
-
-
Δεν χλάτσωσε...
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)