-
...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
για να έχω ανάπτυξη πρέπει να προσλάβω του σκοτωμού στο δημόσιο και άλλους ξύστες.
Κι όμως ο Κέυνς αυτό προτείνει. Φυσικά όχι ξύστες. Βασικά προτείνει έργα που θα δώσουν δουλειές. Βέβαια πρέπει να έχεις τα κατάλληλα αποθεματικά για κάτι τέτοιο.
υπαρχουν και τα εργα με αυτοχρηματοδοτηση.
το θεμα ειναι οτι για να εχουν αποτελεσματα ολα αυτα και να μην καταληξουν να ειναι σαν τα περιφημα εργα στις 'ΕΟ', πρεπει να εφαρμοστουν πρωτα αυτα που ανεφερα παραπανω.
-
Εκτός από το να ζητάτε από τους ΔΥ να βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα, εσείς κάνετε τπτ;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εκτός από το να ζητάτε από τους ΔΥ να βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα, εσείς κάνετε τπτ;Ναι.
Προσωπικά δουλέυω σε τεχνική θέση σε πολυεθνική εταιρία τηλεπικοινωνιών.
Ο εργοδότης μου θεωρεί ότι εγώ και οι συνάδελφοί μου κάνουμε καλή δουλιά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια με περίπου 150 άτομα προσωπικό, και τώρα να είμαστε συνολικά καμιά 600-αρια, με ότι θετικά και αν έχει αυτό για τα άμεσα έσοδά μας (μισθοί, παροχές) και τα έμμεσα του κράτους. Τι άλλο θα έπρεπε να κάνω από την δική μου πλευρά?υ.γ.: τώρα που το ξαναδιαβάζω, μάλλον μιλάς για επιχειρηματικές προσπάθειες. Πριν κάμποσα χρόνια προσπαθήσαμε οικογενειακώς να στήσουμε ένα μαγαζί. Η γραφειοκρατία ήταν τρελή, ότι λεφτά βάλαμε τα χάσαμε, η εφορία μας έκλεβε τόσο κατά τη διάρκεια, όσο ακόμα και στο κλείσιμο της επιχείρησης (παύση εργασιών: χαρακτηριστική ατάκα του λογιστή 'έχεις βάλει πιστωτικό, δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν το χαρτί για κλείσιμο', ατάκα του έφορου 'μην βάλεις μηδενικό, βάλε χρεωστικό, αλλιώς δεν θα στο δεχθούμε το κλείσιμο. Βάλε ρε παιδί μου κάτι εκεί, έστω 200 ευρώ, κάτι να πληρώσεις σαν φόρο' ) και ο πατέρας μου έφαγε πρόστιμο ακόμα και 1+ χρόνο μετά το κλείσιμο (είχε ξεχάσει να κάνει μια από τις 10-αδες ενημερωτικές δηλώσεις, ακόμα και 1.5 χρόνο μετά το κλείσιμο χωρίς να προέκυψε κανένας δόλος στην συμπληρωματική - έφαγε πρόστιμο απλώς επειδή το ξέχασε, όχι επειδή έκρυψε χρήματα).
-
Να πας στο αφεντικο και να του πεις να σου δινει λιγοτερα ωστε να εχει περισσοτερα χρηματα διαθεσιμα για νεες επενδυσεις...και να πεισεις να κανουν το ιδιο οι υπολοιποι 599
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εκτός από το να ζητάτε από τους ΔΥ να βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα, εσείς κάνετε τπτ;Εχω μερικές απαντήσεις υπ'οψη μου αλλά βαριεμαι να σκανάρω τις Μαφαλντες
-
Κι όμως ο Κέυνς αυτό προτείνει. Φυσικά όχι ξύστες. Βασικά προτείνει έργα που θα δώσουν δουλειές. Βέβαια πρέπει να έχεις τα κατάλληλα αποθεματικά για κάτι τέτοιο.
Φυσικά όχι ξύστες, ανάπτυξη θέλουμε όχι τέλμα. Αλλά εδώ μιλάμε για τέτοιους, πείτε τους και υπεράριθμους.
Ας δούμε πάλι δυό νουμεράκια. Μαζεύεις με χίλιους δυο κόπους και τόκους ως δημόσιο 1.600 ευρώ από φόρους ή δάνεια, και μετά δίνεις στο ξύστη ένα χιλιαρικάκι να το φάει στην αγορά (όσο φάει από αυτό), τα 600 είναι τα έξοδα της χορηγίας.
Είσαι καταδικασμένος από χέρι, κάθε μήνα μπαίνεις μέσα όλο και περισσότερο.
Αντιστρέφοντας το συλλογισμό, χώνεις από το παράθυρο άλλους 500.000 στο δημόσιο, πας στις UBS, Citi, Mitsubishi γιατί από αποθεματικά γιοκ, και τους λες ανοίξτε τις κάνουλες δώστε μου από 1.600 ευρώ συν τους τόκους για το κάθε κεφάλι για να πέσει από ένα χιλιάρικο στην αγορά, να υπάρξει κατανάλωση και να σωθούνε οι υπόλοιποι. Εκεί κι αν είσαι μέσα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Φυσικά όχι ξύστες, ανάπτυξη θέλουμε όχι τέλμα. Αλλά εδώ μιλάμε για τέτοιους, πείτε τους και υπεράριθμους.
Ας δούμε πάλι δυό νουμεράκια. Μαζεύεις με χίλιους δυο κόπους και τόκους ως δημόσιο 1.600 ευρώ από φόρους ή δάνεια, και μετά δίνεις στο ξύστη ένα χιλιαρικάκι να το φάει στην αγορά (όσο φάει από αυτό), τα 600 είναι τα έξοδα της χορηγίας.
Είσαι καταδικασμένος από χέρι, κάθε μήνα μπαίνεις μέσα όλο και περισσότερο.
Αντιστρέφοντας το συλλογισμό, χώνεις από το παράθυρο άλλους 500.000 στο δημόσιο, πας στις UBS, Citi, Mitsubishi γιατί από αποθεματικά γιοκ, και τους λες ανοίξτε τις κάνουλες δώστε μου από 1.600 ευρώ συν τους τόκους για το κάθε κεφάλι για να πέσει από ένα χιλιάρικο στην αγορά, να υπάρξει κατανάλωση και να σωθούνε οι υπόλοιποι. Εκεί κι αν είσαι μέσα.Quoted for emphasis.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Εκτός από το να ζητάτε από τους ΔΥ να βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα, εσείς κάνετε τπτ;
Η γραφειοκρατία ήταν τρελή, ότι λεφτά βάλαμε τα χάσαμε, η εφορία μας έκλεβε τόσο κατά τη διάρκεια, όσο ακόμα και στο κλείσιμο της επιχείρησης (παύση εργασιών: χαρακτηριστική ατάκα του λογιστή 'έχεις βάλει πιστωτικό, δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν το χαρτί για κλείσιμο', ατάκα του έφορου 'μην βάλεις μηδενικό, βάλε χρεωστικό, αλλιώς δεν θα στο δεχθούμε το κλείσιμο. Βάλε ρε παιδί μου κάτι εκεί, έστω 200 ευρώ, κάτι να πληρώσεις σαν φόρο' )
Γεγονός. Τρελό πανυγήρι και η εφορία συνεταίρος. Το μόνο καλό ότι δεν έχασα τα λεφτά μου....πούλησα την επιχείρηση!
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Η γραφειοκρατία ήταν τρελή, ότι λεφτά βάλαμε τα χάσαμε, η εφορία μας έκλεβε τόσο κατά τη διάρκεια, όσο ακόμα και στο κλείσιμο της επιχείρησης (παύση εργασιών: χαρακτηριστική ατάκα του λογιστή 'έχεις βάλει πιστωτικό, δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν το χαρτί για κλείσιμο', ατάκα του έφορου 'μην βάλεις μηδενικό, βάλε χρεωστικό, αλλιώς δεν θα στο δεχθούμε το κλείσιμο. Βάλε ρε παιδί μου κάτι εκεί, έστω 200 ευρώ, κάτι να πληρώσεις σαν φόρο' )
Γεγονός. Τρελό πανυγήρι και η εφορία συνεταίρος. Το μόνο καλό ότι δεν έχασα τα λεφτά μου....πούλησα την επιχείρηση!
Μα καλά, κι εσείς, αντί να πιστεύετε τον mjacob ότι 'δεν κάνετε τίποτα'(για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας), πιστεύετε αυτά που σας συμβαίνουν ;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
για να έχω ανάπτυξη πρέπει να προσλάβω του σκοτωμού στο δημόσιο και άλλους ξύστες.
Άρα δεν προτείνει αυτό.
Προτείνει έργα. Που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας (και την κατανάλωση εγχώριων προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τους.Άρα, στη σημερινή ανοιχτή - παγκοσμιοποιημένη οικονομια, ίσως δεν δουλέψει τόσο καλά όσο στην εποχή του Κέινς).
Αποθεματικά; Αν έχεις αποθεματικά, τότε λίγα τα προβλήματά σου. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εκτός από το να ζητάτε από τους ΔΥ να βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα, εσείς κάνετε τπτ;Ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο;
Να κάνουν τη δουλειά για την οποία τους πληρώνουμε, ζητάμε.
(α, ξέχασα, η δηθεναριστερή άποψη δεν δέχεται ότι 'τους πληρώνουμε'. εξάλλου κι αυτοί 'μας πληρώνουν' ) -
να παιρνουν ποσα ευρω δηλ οι 100.000 νεοδιοριστοι?1300?
ειμαι 16 χρονια εκπαιδευτικος(δασκαλος) κ πηρα για το 2ο 15νθημερο του μαη
348e.με 4 παιδια.(ανηλικα ακομα).
λετε να με νοιαζουν εμενα οι απειλες των ευρωπαιων για επιστροφη στη δραχμη η
οτιδηποτε αλλο? -
Ρε μιχαλολιάκο, τι εκπαιδευτικός; Εσύ φασίστας δεν είσαι στο επάγγελμα; (α, και όταν μπαίνεις στο 4τφ, ελπίζω να 'σαι όρθιος, ε
-
Ο χρήστης mixaloliakos έγραψε:
οτιδηποτε αλλο?Βέβαια πρέπει να σε ενδιαφέρουν οι απειλές.
Πεντακόσια ευρώ το μήνα είναι πολύ καλός μισθός σε σχέση με τους μισθούς σε χρεοκοπημένες χώρες.
Κάτι είπε έμμεσα η Λαγκάρντ αλλά έπεσαν όλοι να την φάνε.Αν το 15νθήμερο παίρνεις το αντίστοιχο των 50 ευρώ σε δραχμές θα είσαι καλά;
Πατάτα Αιγύπτου θα αγοράζεις πάλι αλλά τη μουχλιασμένη, αυτήν που στέλνουν στις Αφρικανικές χώρες.
Η άλλη (η καλή που αγοράζουμε τώρα) θα είναι πολύ ακριβή να την αγοράσεις με δραχμές. -
οτιδηποτε αλλο?Φυσικά θα έπρεπε να σε νοιάζουν. Γιατί αν αύριο/μεθαύριο παίρνεις το αντίστοιχο των 100 ευρώ το 15-ημερο, τι θα κάνεις? Θα αλλάξεις πάλι νόμισμα?
Πες μας και πόσες ώρες την εβδομάδα δουλεύεις, για να δούμε σχέση μισθού και εργασίας.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
οτιδηποτε αλλο?Φυσικά θα έπρεπε να σε νοιάζουν. Γιατί αν αύριο/μεθαύριο παίρνεις το αντίστοιχο των 100 ευρώ το 15-ημερο, τι θα κάνεις? Θα αλλάξεις πάλι νόμισμα?
Πες μας και πόσες ώρες την εβδομάδα δουλεύεις, για να δούμε σχέση μισθού και εργασίας.
Σχέση...ανεκτίμητη...
-
οτιδηποτε αλλο?αμα δεις το δανειο, που ισως εχεις να διπλασιαζεται, και το μισθο σου να πηγαινει στο αντιστοιχο των 200€ θα σε νοιαξει πολυ καλα
δε συζηταω για να μπορεις να αγοραζεις το 85% των προιοντων που εισαγουμε... -
Ρε παλικάρια, θεωρείτε την δουλειά του δασκάλου ξύσιμο;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ρε παλικάρια, θεωρείτε την δουλειά του δασκάλου ξύσιμο;Όχι, σε καμιά περίπτωση.
Αλλά αν τα 700 ευρώ/μήνα καθαρά αντιστοιχούν σε 25 ή 30 ώρες (ή και λιγότερο μη σου πω - χωρίς να υπολογίζουμε και το καλοκαίρι) εργασίας την εβδομάδα, τότε να το αντιπαραβάλλουμε με τις 40 ώρες του μισθωτού των 650 ευρώ, και να κάνουμε εκεί τη σύγκριση.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)