-
Είδατε τις εξελίξεις στην Ισπανία που έχει νεοεκλεγμένη συντηρητική υπεύθυνη κυβέρνηση απόλυτα προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις; Είναι σε συνεχή άνοδο. Του spread...
-
Τόσο στρεβλωτικό ΔΕΝ είναι όσο το παρουσιάζεις.
Πληροφορική σχολείου ειδικά μπορεί να γράψει ο οποιοσδήποτε ακόμα και στ@@ του να την έχει. Δλδ σιγά τη φοβερή συνάρτηση μεταξύ βαθμού πληροφορικής σχολείου στις εξετάσεις και κλίσης στην πληροφορική ενός ατόμου.
Ούτε έχεις τόσα ειδικά μαθήματα για να κάνεις τέτοιες αντιστοιχίσεις με όλες τις σχολές.Το μην δίνεις πανελλήνιες αλλά μόνο στις σχολές που θες, εγώ μαζί σου, παλιά έτσι ήταν.
Αλλά οι πρώτοι που ΔΕΝ θα το ήθελαν αυτό είναι οι σημερινοί μαθητές.α, και εεπ η βιολογία με το δυαδικό σύστημα έχει τεράστια σχέση
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Είδατε τις εξελίξεις στην Ισπανία που έχει νεοεκλεγμένη συντηρητική υπεύθυνη κυβέρνηση απόλυτα προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις; Είναι σε συνεχή άνοδο. Του spread...http://www.huffingtonpost.com/yanis-var ... 24898.html
http://yanisvaroufakis.eu/2012/05/29/it ... ber-state/
μιας και πιάσαμε τα pigs, ακούγεται τπτ για το δημοψήφισμα στην ιρλανδία?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η αξιολογηση στο Ελλαδισταν θα γινει με τους κανονες που ΘΑ βαλουμε. Εχεις προδικασει το αποτελεσμα χωρις να εχεις δει καν τα κριτηρια. Γιατι;
αρα ενω παραδεχομαστε οτι υπαρχουν προβληματα, να μην κανουμε τιποτα, γιατι αν κανουμε δεν θα το κανουμε σωστα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει καλυτερος τροπος για να παραμεινουμε 3κοσμικη χωρα.
Γιατί:
- Είμαι 41 ετων και δεν τρέφω αυταπάτες για τη χώρα που ζω και τους συμπολίτες μου
- Ουδείς ασχολήθηκε με το ζήτημα σοβαρά σε καιρό ηρεμίας, ανέκυψαν τώρα ως προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων. Άρα τα κριτήρια και οι στόχοι είναι προφανείς
Τις καλές εποχές, που είχαμε λεφτά, τυχόν απόλυση ενός ανίκανου και αδιάφορου θα σήμαινε άμεση πρόσληψη άλλου, όχι συρρίκνωση των σχολείων.
Εκείνο λοιπόν τον καιρό, γιατί είχε πολεμηθεί μέχρις εσχάτων, από αριστερούς κυρίως, η αξιολόγηση στα δημόσια σχολεία;
Μην ανασύρω τώρα δημοσιεύσεις στο 4TF και γελάσει κάθε πικραμένος.Γιατί η αξιολόγηση στα ελληνικά σχολεία από τον θεολόγο επιθεωρητή, που όλοι ζήσαμε κατα καιρούς ως μαθητές ήταν για γέλια και για κλάμματα και είχε ως αποκλειστικό σκοπό την προώθηση των εθνικοφρόνων (αρχικά) ή των πρασινοφρόνων (στη συνέχεια). Ήταν ντιεκπαιδευτική όσο πάει.
Μόνο μέσω τοπικής αυτοδιοίκησης και διορισμούς εκπαιδευτικών σε δήμους και όχι στο υπουργείο μπορεί να γίνει αξιολόγηση στην πράξη. Ο καθηγητής στην Αμφισσα πχ να προσλαμβάνεται από τον οικείο δήμο, να ζει στην ίδια κοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς, να συχνάζει στα ίδια μέρη και να ξέρει ότι είναι υπάλληλος της περιοχής και όχι κάποιος περαστικός που τρώει τη μέρα του στα τηλέφωνα για να την κάνει και χέστηκε για την εκπαίδευση του τόπου.
-
Και για να το επεκτείνω λίγο ακόμα. Δημιουργείται ένα σύστημα ανταγωνισμού, και άρα κίνητρα, για παραγωγή καλύτερων υποψηφίων από τα σχολεία, και αποδοχή καλύτερων εισαχθέντων από τα πανεπιστήμια.
Γιατί έτσι τα σχολεία είναι υπεύθυνα στο να βγάζουν ολοκληρωμένους μαθητές και τα πανεπιστήμια είναι υπεύθυνα μόνα τους στο να διαλέγουν τους κατάλληλους υποψηφίους και να βγάλουν καλούς επιστήμονες (και να φτιάξουν και ένα όνομα ως σχολές). Έτσι δημιουργείται εσωτερικό κίνητρο για βελτίωση, με στόχο αυτό που μόλις ανέφερα. Ενώ με το παρόν σύστημα, όλα είναι ελεγχόμενα και στατικά, και δεν υπάρχει καμιά κινητηκότητα και καμιά βελτίωση, αφού ξέρουμε από πριν πως θα λειτουργήσει η όλη διαδικασία.
-
Ωραία, να βγούμε τρέχοντας και μόνοι μας από τη γιουροζόουν, για να περισσέψουν λεφτά για τη διάσωση των Ιθπανών.
Και να μας αγοράσουν στο 30% της αξίας μας τα fund και οι νεομαυραγορίτες.
Να κάτσουμε μέσα, να συμμορφώσουμε λίγο το κωλόσπιτο και να παλέψουμε για άλλου είδους συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν παίζει ε; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τις καλές εποχές, που είχαμε λεφτά, τυχόν απόλυση ενός ανίκανου και αδιάφορου θα σήμαινε άμεση πρόσληψη άλλου, όχι συρρίκνωση των σχολείων.
Εκείνο λοιπόν τον καιρό, γιατί είχε πολεμηθεί μέχρις εσχάτων, από αριστερούς κυρίως, η αξιολόγηση στα δημόσια σχολεία;
Μην ανασύρω τώρα δημοσιεύσεις στο 4TF και γελάσει κάθε πικραμένος.Γιατί η αξιολόγηση στα ελληνικά σχολεία από τον θεολόγο επιθεωρητή, που όλοι ζήσαμε κατα καιρούς ως μαθητές ήταν για γέλια και για κλάμματα και είχε ως αποκλειστικό σκοπό την προώθηση των εθνικοφρόνων (αρχικά) ή των πρασινοφρόνων (στη συνέχεια). Ήταν ντιεκπαιδευτική όσο πάει.
Μόνο μέσω τοπικής αυτοδιοίκησης και διορισμούς εκπαιδευτικών σε δήμους και όχι στο υπουργείο μπορεί να γίνει αξιολόγηση στην πράξη. Ο καθηγητής στην Αμφισσα πχ να προσλαμβάνεται από τον οικείο δήμο, να ζει στην ίδια κοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς, να συχνάζει στα ίδια μέρη και να ξέρει ότι είναι υπάλληλος της περιοχής και όχι κάποιος περαστικός που τρώει τη μέρα του στα τηλέφωνα για να την κάνει και χέστηκε για την εκπαίδευση του τόπου.
Ωραία, συμφωνώ.
Να το πούμε τώρα στην ΟΛΜΕ ν' αγαλλιάσει. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τόσο στρεβλωτικό ΔΕΝ είναι όσο το παρουσιάζεις.
Πληροφορική σχολείου ειδικά μπορεί να γράψει ο οποιοσδήποτε ακόμα και στ@@ του να την έχει. Δλδ σιγά τη φοβερή συνάρτηση μεταξύ βαθμού πληροφορικής σχολείου στις εξετάσεις και κλίσης στην πληροφορική ενός ατόμου.
Ούτε έχεις τόσα ειδικά μαθήματα για να κάνεις τέτοιες αντιστοιχίσεις με όλες τις σχολές.Όχι βέβαια. Όταν έδωσα εγώ πανελλαδικές (πριν καμιά 10-αρια χρόνια, όταν μόλις είχε αλλάξει το σύστημα) είχαμε κανονικά μάθημα πληροφορικής (δεν θυμάμαι πως το λέγανε) με βασικές δομές προγραμματισμού (λούπες, επαναλήψεις, πίνακες κλπ.) και ασκήσεις όλων αυτών σε επίπεδο ψευδοκώδικα. Για μαθητή λυκείου δεν μπορείς να ζητάς παραπάνω, αλλά όσοι δεν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον για την Πληροφορική συνήθως δυσκολευόντουσαν και σ'αυτό το επίπεδο απαιτήσεων.**
Το θέμα είναι ότι γράφαμε εμείς (οι τεχνολόγοι) καλά σε Πληροφορική, Φυσική και Μαθηματικά, και ερχόταν ο 'θετικός' και έγραφε καλά σε Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία, και σου έτρωγε την θέση για τους Ηλεκτρολόγους ή για τους Πληροφορικάριους Αθηνών.
Αν ήσουν πανεπιστήμιο, ποιον από τους δύο θα προτιμούσες για Computer Science?** και όσοι είχαμε αγοράσει ήδη το πρώτο μας βιβλίο προγραμματισμού πριν φύγουμε από το λύκειο, γράφαμε σχεδόν 20.
Το μην δίνεις πανελλήνιες αλλά μόνο στις σχολές που θες, εγώ μαζί σου, παλιά έτσι ήταν.
Αλλά οι πρώτοι που ΔΕΝ θα το ήθελαν αυτό είναι οι σημερινοί μαθητές.α, και εεπ η βιολογία με το δυαδικό σύστημα έχει τεράστια σχέση
Χέστηκα για το τι θέλουν οι σημερινοι μαθητές, με την νοοτροπία που έχουν. Το θέμα είναι να διαμορφώσεις ένα σύστημα ποιο λογικό, και αυτό θα επιφέρει και τις αντίστοιχες βελτιώσεις στη νοοτροπία. Αλοίμονο αν διαμορφώναμε το εκπαιδευτικό σύστημα ανάλογα με το τι γουστάρει ο σημερινός μαθητής. Θα καταργούσαμε εντελώς τα σχολεία.
Η βιολογία έχει τόση σχέση με την πληροφορική του 2012 (και όχι του 2150) όση σχέση έχω εγώ με την ατομική φυσική (ξέρω την δομή του ατόμου του υδρογόνου ).
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Και για να το επεκτείνω λίγο ακόμα. Δημιουργείται ένα σύστημα ανταγωνισμού, και άρα κίνητρα, για παραγωγή καλύτερων υποψηφίων από τα σχολεία, και αποδοχή καλύτερων εισαχθέντων από τα πανεπιστήμια.Γιατί έτσι τα σχολεία είναι υπεύθυνα στο να βγάζουν ολοκληρωμένους μαθητές και τα πανεπιστήμια είναι υπεύθυνα μόνα τους στο να διαλέγουν τους κατάλληλους υποψηφίους και να βγάλουν καλούς επιστήμονες (και να φτιάξουν και ένα όνομα ως σχολές). Έτσι δημιουργείται εσωτερικό κίνητρο για βελτίωση, με στόχο αυτό που μόλις ανέφερα. Ενώ με το παρόν σύστημα, όλα είναι ελεγχόμενα και στατικά, και δεν υπάρχει καμιά κινητηκότητα και καμιά βελτίωση, αφού ξέρουμε από πριν πως θα λειτουργήσει η όλη διαδικασία.
Τα σχολεία έχουν ένα και μόνο σκοπό: Να παρέχουν ΣΩΣΤΑ τις βασικές γνώσεις και να μάθουν στο παιδί τον τρόπο να αναζητά τις περεταίρω.
Προσωπικό παραδειγμα: Εγω δε θέλω να ξέρουν οι πρωτοετείς γεωλογία μπαίνοντας. Αυτη θα τους τη μάθω εγω. Καλύτερα να μην ξέρουν τίποτα, παρά να ξέρουν 2-3 πραματα τσάτρα-πάτρα. Εγω θέλω να ξέρουν τι σημαίνει 'ευθεία κάθετη σε επίπεδο' (το οποίο εχω βαρεθεί να εξηγώ και να μην καταλαβαίνουν), να ξεχωρίζουν τα ελαφριά από τα βαριά στοιχεία, τις βασικές στοιβάδες ηλεκτρονίων, τα είδη κυμάτων. Βασικές γνώσεις δηλαδή ΑΣΧΕΤΕΣ με το αντικείμενο, το οποίο θα διδαχθούν εδω.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και για να το επεκτείνω λίγο ακόμα. Δημιουργείται ένα σύστημα ανταγωνισμού, και άρα κίνητρα, για παραγωγή καλύτερων υποψηφίων από τα σχολεία, και αποδοχή καλύτερων εισαχθέντων από τα πανεπιστήμια.
Γιατί έτσι τα σχολεία είναι υπεύθυνα στο να βγάζουν ολοκληρωμένους μαθητές και τα πανεπιστήμια είναι υπεύθυνα μόνα τους στο να διαλέγουν τους κατάλληλους υποψηφίους και να βγάλουν καλούς επιστήμονες (και να φτιάξουν και ένα όνομα ως σχολές). Έτσι δημιουργείται εσωτερικό κίνητρο για βελτίωση, με στόχο αυτό που μόλις ανέφερα. Ενώ με το παρόν σύστημα, όλα είναι ελεγχόμενα και στατικά, και δεν υπάρχει καμιά κινητηκότητα και καμιά βελτίωση, αφού ξέρουμε από πριν πως θα λειτουργήσει η όλη διαδικασία.
Τα σχολεία έχουν ένα και μόνο σκοπό: Να παρέχουν ΣΩΣΤΑ τις **βασικές γνώσεις **και να μάθουν στο παιδί τον τρόπο να αναζητά τις περεταίρω.
Ακριβώς ότι κάνουν τώρα δηλαδή, ε?
-
Όχι βέβαια. Όταν έδωσα εγώ πανελλαδικές (πριν καμιά 10-αρια χρόνια, όταν μόλις είχε αλλάξει το σύστημα) είχαμε κανονικά μάθημα πληροφορικής (δεν θυμάμαι πως το λέγανε) με βασικές δομές προγραμματισμού (λούπες, επαναλήψεις, πίνακες κλπ.) και ασκήσεις όλων αυτών σε επίπεδο ψευδοκώδικα. Για μαθητή λυκείου δεν μπορείς να ζητάς παραπάνω, αλλά όσοι δεν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον για την Πληροφορική συνήθως δυσκολευόντουσαν και σ'αυτό το επίπεδο απαιτήσεων. Το θέμα είναι ότι γράφαμε εμείς (οι τεχνολόγοι) καλά σε Πληροφορική, Φυσική και Μαθηματικά, και ερχόταν ο 'θετικός' και έγραφε καλά σε Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία, και σου έτρωγε την θέση για τους Ηλεκτρολόγους ή για τους Πληροφορικάριους Αθηνών.
Αν ήσουν πανεπιστήμιο, ποιον από τους δύο θα προτιμούσες για Computer Science?Μπορεί το 'θετικό'. Σου είπα, το μάθημα πληροφορικής του σχολείου δεν μου λέει και πολλά για το πόσο 'καλός πληροφορικάριος' μπορεί να γίνει κάποιος.
Σ' εμας (από δέσμες) στο πολυτεχνείο από τη χρονιά μου, πολλοί από αυτούς που θεωρώ ως τους 'καλύτερους επιστήμονες' παίζει και να έπιασαν υπολογιστή πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο και να μην είχαν ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο. Όχι λόγω οικονομικής κατάστασης, αλλά λόγω έλλειψης πρότερου ενδιαφέροντος. Ε, έγιναν πολύ πολύ καλύτεροι επιστήμονες από πολλούς που 'ψευτοπρογραμμάτιζαν' πριν μπουν.Δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις
Η βιολογία έχει τόση σχέση με την πληροφορική του 2012 (και όχι του 2150) όση σχέση έχω εγώ με την ατομική φυσική (ξέρω την δομή του ατόμου του υδρογόνου ).
κάνεις μεγάλο λάθος σε αυτό, αλλά μην το κουράσουμε στα offtopic.
-
Επιστήμονες η Μηχανικοί Η/Υ!
Χού ρεεεεε!
(Μηχανικός != Επιστήμονας στο 99% των περιπτώσεων... )
-
σους εσύ
-
Ακριβώς ότι κάνουν τώρα δηλαδή, ε?Οχι. Το ακριβώς αντίθετο. Αλλά το point ήταν ότι σχολική πληροφορική είναι χρήσιμη για κάποιον που δε θα ξανασχοληθεί με το αντικείμενο, παντελώς αχρηστη για καποιον που θα γίνει πληροφορικάριος, για γέλια ως κριτήριο εισαγωγης σε κάποιο τμήμα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επιστήμονες η Μηχανικοί Η/Υ!Χού ρεεεεε!
(Μηχανικός != Επιστήμονας στο 99% των περιπτώσεων... )
καλά κι εγώ αυτά τους έγραφα στη διπλωματική, ότι δεν είναι επιστήμη αυτά τα πράγματα, αλλά λέμε τώρα.... για να συνεννοούμαστε
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οχι. Το ακριβώς αντίθετο. Αλλά το point ήταν ότι σχολική πληροφορική είναι χρήσιμη για κάποιον που δε θα ξανασχοληθεί με το αντικείμενο, παντελώς αχρηστη για καποιον που θα γίνει πληροφορικάριος, για γέλια ως κριτήριο εισαγωγης σε κάποιο τμήμα. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ακριβώς ότι κάνουν τώρα δηλαδή, ε?
Οχι. Το ακριβώς αντίθετο. Αλλά το point ήταν ότι σχολική πληροφορική είναι χρήσιμη για κάποιον που δε θα ξανασχοληθεί με το αντικείμενο, παντελώς αχρηστη για καποιον που θα γίνει πληροφορικάριος, για γέλια ως κριτήριο εισαγωγης σε κάποιο τμήμα.
couldnt say it better
-
Ρε παίδες, θες έναν τρόπο να ψιλλιαστείς ποιος κάνει να μπει στην Πληροφορική, και ποιος κάνει να μπει στην Ιατρική. Προφανώς και δεν θα έχεις 100% επιτυχημένο 'φιλτράρισμα', αλλά βάζοντας τους όλους με τυχαίο τρόπο στις σχολές (γιατί μπορεί κάποιος να πιάσει πρώτη φορά υπολογιστή στο πρώτο έτος, και παρ' όλα αυτά να γίνει εξαιρετικός) δεν έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Γιατί μπορεί ο ένας στους 4 όντως να βγει έτσι, αλλά οι άλλοι 3 θα έχουν μπει στη σχολή χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά (και θα καταλήξουν να πάρουν παιδαγωγικά μαθήματα και να γινουν εκπαιδευτικοί ).
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Η λύση για το εκπαιδευτικό σύστημα είναι απλή, την έχω ξαναγράψει:
- Το κράτος ΔΕΝ δίνει τα χρήματα στα σχολεία, αλλά στους γονείς. Οι γονείς αποφασίζουν σε ποιο σχολείο θα πάει, δημόσιο ή ιδιωτικό.
- Τελεία. Αυτό. Αυτό είναι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι γονείς αποφασίζουν ποιο είναι καλό σχολείο και ποιο πρέπει να κλείσει, απλά μην πηγαίνοντας στο κακό και επιβραβεύοντας το, κατά τη γνώμη τους, καλό.
- Ναι, τα δυπαλληλάκια δεν τα συμφέρει. Φυσικά και δεν θα συμφωνήσουν.
Οι γονεις δηλαδη ξερουν,οπως λεμε οτι η αγορα αυτορρυθμιζεται.
Το επομενο βημα πιο ειναι,διαφημισεις δημοσιων σχολειων στο internet;Ρε αλήτη που χάκαρες το λογαριασμό του tiger, βγες έξω αν είσαι άντρας ρε!
(Παπαρήγα, εσύ είσαι ο χάκερ;)Ενα πραγμα που συνειδητοποιησα με την κριση,και πιστευω πρεπει να το κανουν κι αλλοι:
Ο ιδιωτικος τομεας ειναι για τον λουτσοΠροσοχη,δεν λεω οτι ολα πρεπει να γινουν κρατικα και τιποτα ιδιωτικο,λεω οτι ο ιδιωτικος τομεας εχει τα μυρια οσα προβληματα και συχνα καθε αλλο παρα ορθολογικα λειτουργει,και αυτο σε ολο τον κοσμο οχι μονο στην Ελλαδα.
Η παγκοσμια κριση προκληθηκε κατα κυριο λόγο απο την απληστια και την κοντοφθαλμια των στελεχων του ιδιωτικου τομεα (που εν γνωσει τους εκαναν κακες επενδυσεις,εδιναν κακα δανεια),και απο το ελλιπές regulation που επρεπε να κανει το κρατος.Στην Ελλαδα ο ιδιωτικος τομεας χαρακτηριστηκε απο την συν-διαφθορα με τον κρατικο,οι τραπεζιτες με τους πολιτικους εγιναν ενα σωμα,αδυνατον να τους ξεχωρισεις.
Χρειαζεται λοιπον να υπαρχει ο ιδιωτικος τομεας,οπως χρειαζεται να βαζει ορια ο κρατικος,ειδικα σε ενα τομεα οπως η παιδεια οπου ειναι αναγκη το κρατος να στηριξει την μακροπροθεσμη προοπτικη της χωρας εναντι της λογικης του ιδιωτικου τομεα που -μοιραια και λογικα- σκεφτεται οτι πρεπει να αποπληρωσει τα 5ετη-10ετη δανεια.
-
Τι σχεση έχουν οι εκαπιδευτικοί με το μνημόνιο?
οφτόπικ
Η στελέχωση ΟΛΩΝ των σχολείων ΟΛΩΝ των βαθμίδων στην επαρχία από ντόπιους είναι σοβαρό πρόβλημα εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι ξενόφερτοι νεοδιόριστοι, οι έχοντες εξασφαλίσει προσωρινή απόσπαση, και οι αναπληρωτές έρχονται και παρέρχονται κάθε χρόνο. Κανένας δεν φτουράει για περισσότερο, πρόσφατα φηφίστηκε πάλι η διάταξη να κάθεται κάποιος στον πρώτο του διορισμό μια 3ετία και μετά να έχει δικαίωμα μετάθεσης μπας και εξισσοροπήσει λίγο το πράμα.
ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ οι ντόπιοι πάλιουρες εκπαιδευτικοί (λιγοστοί σε μερικά μέρη, ανύπαρκτοι σε άλλα π.χ. μικρά νησιά) έχουν οργανικές θέσεις στις πρωτεύουσες των νομών και στα γραφεία εκπαίδευσης, αφήνοντας τα χωριά και τις κωμοπόλεις του νομού, τα δυσπρόσιτα και τα νησιά για τα νεούδια που εναλλάσονται αενάως κάθε χρόνο.
Σιγά μην πηγαίνανε στα κωλοχώρια και να αφήσουν τα ιδιαίτερα, και τις καφετέριες της πρωτεύουσας για τις ερημιές. Στη Ελλάδα ζούμε λεεεέμε...
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)