-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και ήμαρτον, το να ζητάς από την αξιολόγηση να** σου βγάλει 15%... σκάρτους, είναι τρομακτική ηλιθιότητα, γιατί μπορεί κάπου να είναι και το 50% και κάπου αλλού να είναι το 1%!**
Έχει χαθεί η κοινή λογική σ' αυτή τη χώρα, και είμαστε στη φάση που ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου. Όσο γίνεται έτσι, δεν υπάρχει ελπίδα.Για να πουμε του στραβου το δικιο ομως, οταν μεχρι τωρα ΟΛΟΙ οσοι αξιολογουνταν ηταν ΑΡΙΣΤΟΙ!!!! ε καπου μπαζει το συστημα.. οποτε ενα ποσοστο κατω του αριστα χρειαζεται..., εσυ π.χ. στη δουλεια σου εστω και ιδωτικη ειναι ολοι ικανοι για αριστα??
Δεν καταλαβες καλα. Ζητανε με το ζορι 15% να κριθουν ως ανεπαρκεις και προς απολυση. Τρομπες!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Βασικά ζητάνε η βαθμολογία να ακολουθεί κανονική κατανομή (κν. 'καμπάνα') το οποίο απ' όσο γνωρίζω είναι κοινή απαίτηση σε συστήματα αξιολόγησης HR
Δεν πάει έτσι ακριβώς. Η αξιολόγηση του Κυριάκου του Μητσοτάκουλου, υιού Δράκουλα έχει ως εξής: Έχει ένα τμήμα π.χ. 4 εγαζομένους. Ο ένας λοιπόν ΠΡΕΠΕΙ να αξιολογηθεί κάτω από την βάση. Δεν πάνε να είναι και οι 4 άριστοι; Καμία σημασία δεν έχει.
Με 4 εργαζόμενους δεν έχει νόημα η κανονική κατανομή. Αλλά αυτό που λες δεν ξέρω πως ταιριάζει με το 15% που αναφέρεται.
Για πες πως θα αποφευχθεί το ελληνικό φαινόμενο στις αξιολογήσεις ΔΥ να βγαίνουν όλοι άριστα 10.
Άρα συμφωνείς με αυτό το σύστημα που προτείνουν;
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Εγω να δεις πως ταραζομαι με τις αντιθετες με τις δικες μου αντιληψεις οταν μου βαζουν κατευθειαν και το προθεμα 'φασιστο-' σε οτι δεν τους αρεσει, σεβαστο ομως οτι δεν αρχισες να βριζεις και το χειριστηκες πολιτισμενα για αυτο και δε θα τα ακουσεις.
Αλλο να διαφωνουμε σε οικονομικα συστηματα, αυτοκινητα, ταινιες , ποδοσφαιρο, για το δημοσιο, και οτιδηποτε αλλο.
Οταν μπαινει ομως στην μεση η αξια μιας ανθρωπινης ζωης, τοτε το προθεμα 'φασιστο-' και πολυ επιεικες ειναι.
Καποια πραγματα απλα δεν ειναι διαπραγματευσιμα.
Επιπελον, δεν καταλαβαινω γιατι να ταραχτεις εσυ, που τα πιστευεις, και απλα σε χαρακτηριζουν, οπως χαρακτηριζουν και τους υπολοιπους με αντιστοιχες ιδεολογιες.Αντιστοιχα με αυτα που γραφω εγω , εσυ θα επρεπε να με χαρακτηρισεις αναρχοκομουνι, η' κατι αντιστοιχο.No hard feelings..Υ.Γ: Δεν χρειαζεται να αρχισω να βριζω. Αν εβριζα, παει να πει οτι δεν θα ειχα επιχειρηματα.
Ευτυχως (για πολλους) που εδω μεσα απαγορευονται οι ποδοσφαιρικες συζητησεις, προσωπικα δε με ενοχλουν, αφου δνε ασχολουμαι καθολου.
-
Δεν εχω λογο και δε θα μπω στη διαδικασια να σε χαρακτηρισω αναρχο/παλιο/φασιστο/whatever κομουνι, εφοσον δε σε ξερω και μιλαμε πρωτη φορα. Το αντιθετο βεβαια (τσίμπα να εχεις μια ταμπελα σε τιμη χονδρικης μια και λες κατι που δε μου αρεσει και ας μη σε ξερω) ειναι μονιμη τσιχλα της αλλης πλευρας και συμβαινει πολυ συχνα, οπως μονος σου διαπιστωσες. Αναρωτιέμαι, δεν ειναι λιγο φασιστικο να χαρακτηριζεις καποιον που δεν ξερεις 'φασιστα' επειδη ειπε κατι που στο οποιο δε συμφωνεις?
Και για να καταλαβεις αν με πειραξε, σκεψου το αλλιως: Συναντας καποιον πρωτη φορα σε μια καφετερια (εχετε κοινους φιλους αλλα δεν τον εχεις ξαναδει) και πανω στην κουβεντα προτεινει αυτα που εγραψα παραπανω. Τον λες επιτοπου 'φασιστα' και επιτοπου σου φερνει κατι εύκαιρο στο κεφαλι. Το ερωτημα ειναι 'στην άναψε επειδη ειναι φασιστας ή επειδη τσαντιστηκε που τον ειπες φασιστα αντι να του πεις 'δε συμφωνω διοτι μπλα μπλα' μπλα?'. Δεν εχεις μονο εσυ το δικαιωμα του 'πραγματα μη διαπραγματευσιμα'. -
Η διαφορα οπως το βλεπω εγω, ειναι οτι αν σε δω να δερνεις/σκοτωνεις ενα Πακιστανο στο δρομο, αν μπορω θα σε πατησω με το αυτοκινητο (λεμε τωρα, εννοω να σε σταματησω/τιμωρησω με την ευρεια εννοια) because 'αξια της ανθρωπινης ζωης' και δεν πρεπει να τον βαρας 'επειδη ειναι Πακιστανος'.
Αμεσως μετα, θα στειλω τον Πακιστανο στο Πακισταν αν εχει μπει εδω χωρις χαρτια, because 'δεν πρεπει να ειναι εδω χωρις χαρτια' ή αν η συναντηση γινοταν πιο πριν, θα ηθελα να τον εμποδισω με καθε τροπο να μπει στην Ελλαδα χωρις χαρτια.
Αλλο η αξια της ανθρωπινης ζωης, αλλο η αξια των συνορων του κρατους. Να ειναι σεβαστα και τα δυο εξίσου θελω, απο ολες τις πλευρες. Τοσο απλα.
-
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και ήμαρτον, το να ζητάς από την αξιολόγηση να** σου βγάλει 15%... σκάρτους, είναι τρομακτική ηλιθιότητα, γιατί μπορεί κάπου να είναι και το 50% και κάπου αλλού να είναι το 1%!**
Έχει χαθεί η κοινή λογική σ' αυτή τη χώρα, και είμαστε στη φάση που ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου. Όσο γίνεται έτσι, δεν υπάρχει ελπίδα.Για να πουμε του στραβου το δικιο ομως, οταν μεχρι τωρα ΟΛΟΙ οσοι αξιολογουνταν ηταν ΑΡΙΣΤΟΙ!!!! ε καπου μπαζει το συστημα.. οποτε ενα ποσοστο κατω του αριστα χρειαζεται..., εσυ π.χ. στη δουλεια σου εστω και ιδωτικη ειναι ολοι ικανοι για αριστα??
Δεν καταλαβες καλα. Ζητανε με το ζορι 15% να κριθουν ως ανεπαρκεις και προς απολυση. Τρομπες!!!
Βασικά ζητάνε η βαθμολογία να ακολουθεί κανονική κατανομή (κν. 'καμπάνα') το οποίο απ' όσο γνωρίζω είναι κοινή απαίτηση σε συστήματα αξιολόγησης HR
Δεν πάει έτσι ακριβώς. Η αξιολόγηση του Κυριάκου του Μητσοτάκουλου, υιού Δράκουλα έχει ως εξής: Έχει ένα τμήμα π.χ. 4 εγαζομένους. Ο ένας λοιπόν ΠΡΕΠΕΙ να αξιολογηθεί κάτω από την βάση. Δεν πάνε να είναι και οι 4 άριστοι; Καμία σημασία δεν έχει.
Με 4 εργαζόμενους δεν έχει νόημα η κανονική κατανομή. Αλλά αυτό που λες δεν ξέρω πως ταιριάζει με το 15% που αναφέρεται.
Για πες πως θα αποφευχθεί το ελληνικό φαινόμενο στις αξιολογήσεις ΔΥ να βγαίνουν όλοι άριστα 10.
Άρα συμφωνείς με αυτό το σύστημα που προτείνουν;
Αραγε σε μια συζητηση να εχουν ολοι απο ενα μερος δίκιου, ισχυει και σε αλλες χωρες ή μονο στη δικη μας?
Γιατι στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο συμβαινει. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βασικά αυτό δεν είναι φαινόμενο μόνο του δημοσίου...
BTW, δεν νομίζω κανένας νοήμων άνθρωπος να είναι κατά της αξιολόγησης σε καμία εργασία. Το θέμα είναι όταν σου λέει ότι χ% πρέπει να έχουν τέτοιο βαθμό, χ% τόσο, κτλ... ε... εντάξει... Πιο πεθαίνεις...
Βασικά ο υιός μητσοτάκουλας παίζει και να έχει πεθάνει και να μην το ξέρει...
και οι εργαζομενοι γονεις δε θα ψαχνουν για γιαγιαδες ή γειτονισσες για να φυλανε τα παιδια.
Αυτό είναι το νόημα σε αυτά τα ιδιωτικά 'κολλέγια' (κωλέγια κανονικά θα έπρεπε να λέγονται), το babysitting. Newsflash: Τα σχολεία δεν είναι για την φύλαξη των παιδιών. Το λεγόμενο summer school έχει εκπαιδευτικό νόημα μόνο για τους αδύναμους μαθητές.
Η αλήθεια είναι πως στο μπανανιστάν μας υπάρχει σοβαρό θέμα με την φύλαξη των (μικρών σε ηλικία) παιδιών. Τα νηπειαγωγεία πχ κλείνουν 15 Ιουνίου... Αν δουλεύουν και οι δύο γονείς τι θα γίνει;;; ΠΡΕΠΕΙ να έχεις κάποια γιαγιά να τα φυλάει... Αν όχι, ας πρόσεχες... Ένα καλά οργανωμένο summer school (και δεν μιλάω για ιδιωτικό, είμαι πολύ κατά των ιδιωτικών σχολείων) δεν θα ήταν καθόλου καλή ιδέα, αλλά στην παρούσα είναι κάτι περισσότερο από επιστημονική φαντασία...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν με πεισεις για τη χρησιμοτητα ταϊσματος και 'σπιτωματος' πχ
Η χρησιμότητα είναι του να είμαστε κοινωνία ανθρώπων και όχι κτηνών.
Η προταση μου αφορα τα κτηνη, οχι τους ανθρωπους. Δε θα στειλουμε στην κρεμαλα εναν που εκλεψε μια φρατζόλα ψωμι γιατι πειναγε, ουτε καποιον που τραυματισε θανασιμα ενα πεζο σε ατυχημα.
Ο δικαστικος ομως που αθωωσε εγκληματιες ή εστειλε μεσα αθωους ή στερησε αποζημιωση απο χηρες ναυτικων επειδη λαδωθηκε, δεν εχει περιθωρια 'σωφρονισμου', ειχε μια χαρα περιθωρια να ανακαλυψει οτι δεν πρεπει να το κανει στις μακροχρονιες σπουδες του στα νομικα. Δεν εγινε δικαστης επειδη ειχε ωραια φατσα και τον ειδε στην καφετερια ενας κυνηγος ταλεντων.
Ο Βλαστος etc ποσους πρεπει να φαει ακομα, ποσες ληστειες και απαγωγες να οργανωσει (και μεσα απο τη φυλακη) για να πειστουμε οτι 'δεν σωφρονιζεται'?.
Ετσι για να το ελαφρυνω (θα σε φρικαρω τωρα) το γατισιο μπιφτεκι του κυρ Θαναση στη γωνια, ο οργανισμος σου το αναγνωριζει και το αποβαλλει πολυ γρηγοροτερα απο οτι το σωστα ψημενο φιλετο της προκοπης...και οι εργαζομενοι γονεις δε θα ψαχνουν για γιαγιαδες ή γειτονισσες για να φυλανε τα παιδια.
Αυτό είναι το νόημα σε αυτά τα ιδιωτικά 'κολλέγια' (κωλέγια κανονικά θα έπρεπε να λέγονται), το babysitting. Newsflash: Τα σχολεία δεν είναι για την φύλαξη των παιδιών. Το λεγόμενο summer school έχει εκπαιδευτικό νόημα μόνο για τους αδύναμους μαθητές.
Δε μιλαμε για κολλεγιο ταρατατζουμ με ονομο (ασε που δεν το ξερω πως το λενε), γυμνασιο λυκειο σε ας πουμε λαϊκό δημο ειναι. Βασικο ειναι προφανως η μάθηση, η 'φυλαξη' ειναι αποτελεσμα τς διαδικασιας 'στελνω το παιδι να μαθει γραμματα και αναμενω να το παρω πισω το μεσημερι ακεραιο'. Τωρα αμα καταφερω σε 2 μηνες Ιουνιο και Ιουλιο να κανω ενα γρηγορο περασμα στην υλη της χρονιας και να βοηθησω λιγο και τους αδυναμους, ή να δω οτι ο Κωστακης εκτος απο καλος μαθητης ειναι ταλεντακι στο μπασκετ και να το πω στους γονεις του, και ολα αυτα ΤΣΑΜΠΑ, το θεωρω γαματη ιδεα.Τεσπα επειδη το θεμα προσφερεται, για να μη τρολλαρω μεχρι μεθαυριο, χρηζει αμεσης λυσης η οποια δεν ειναι οι χαϊδοκωλιες
Η λύση σίγουρα δεν είναι να τους βουλιάζουμε και να λέμε 'tough luck'.
Ουτε η χαϊδοκωλιαση και το κωλοτριψιμο.Εν τω μεταξυ να υποθεσω οτι στα αλλα συμφωνεις?
Σε γενικές γραμμές.
Το ξερα -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η προταση μου αφορα τα κτηνη, οχι τους ανθρωπους.Είμαι αναφανδόν κατά της θανατική ποινής.
Τωρα αμα καταφερω σε 2 μηνες Ιουνιο και Ιουλιο
Μαθησιακό burn out. Με το να έχεις ένα παιδί σκλάβο να διαβάζει όλη μέρα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μισήσει το διάβασμα. Εσύ δεν περίμενες πως και πως το καλοκαίρι; Για να μην μιλήσω για τα ελληνικά σχολικά κτίρια σε συνδυασμό με το ελληνικό καλοκαίρι.
-
Μαθησιακό burn out. Με το να έχεις ένα παιδί σκλάβο να διαβάζει όλη μέρα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μισήσει το διάβασμα. Εσύ δεν περίμενες πως και πως το καλοκαίρι; Για να μην μιλήσω για τα ελληνικά σχολικά κτίρια σε συνδυασμό με το ελληνικό καλοκαίρι.
Βασικά, έθεσες ένα ακόμα μεγαλύτερο θέμα... Το ότι τα σχολεία μας και το εκπαιδευτικό μας σύστημα μαθαίνουν στα παιδιά να μισούν το διάβασμα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η ποσόστωση δεν είναι ένα γενικό 15% στο σύνολο των ατόμων μιας Υπηρεσίας αλλά επιμερισμένο σε συγκεκριμένα τμήματα κάθε Υπηρεσίας που στο σύνολο φτιάχνουν αυτό το 15%. Αυτό που λέει ο Αλέξανδρος δηλαδή, πχ σε ένα συγκεκριμένο τμήμα 4 ατόμων ΠΡΕΠΕΙ το 1 να είναι κακό, 1 άριστο και 2 μέτρια. Στο παραδίπλα τμήμα των 5 ατόμων, 4 μέτρια και 1 άριστο και στο απέναντι στα 3 άτομα, 1 άριστο, 1 μέτριο και 1 κακό και οι ποσοστώσεις ανά Υπηρεσία όπως και οι ονομαστικές λίστες των υπαλλήλων ανά τμήμα ήδη έχουν βγει και γνωστοποιηθεί στις Υπηρεσίες και στους ενδιαφερόμενους.
Στο δικό μου τμήμα για παράδειγμα που έχει 3 άτομα (προιστάμενος και 2 υπάλληλοι) πρέπει το 1 να είναι άριστο και το 2ο μέτριο. Ο δε προιστάμενος πάει σε άλλη λίστα με την ποσόστωση που αφορά τμηματάρχες κλπ που και σε αυτούς σε συγκεκριμένο αριθμό το 15% πρεπει να είναι κακό. Πιο αξιοκρατικό πεθαίνει ...
(Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός με αυτή την απλή ανάλυση διότι και εγώ ένιωσα μειωμένης αντίληψης μέχρι να κατανοήσω πως θα βγει αυτό το 'αξιοκρατικό' και 'δίκαιο' 15%!!!)ΥΓ. Και κάποια παραλειπόμενα: Κάποιες Δημόσιες Υπηρεσίες έχουν εξαιρεθεί αυτής της αξιολόγησης.
Επίσης σε κάποιες Υπηρεσίες υπάρχει ο διαχωρισμός κεντρικής Διοίκησης που εκεί η ποσόστωση είναι στο σύνολο των στελεχών και στα λοιπά κατα τόπους τμήματα που είναι ανά συγκεκριμένο τμήμα. Ετσι μια κεντρική Διοίκηση μπορεί να κρίνει με 6 το 15% των κλητήρων της για παράδειγμα και οι υπόλοιποι ... πέρασε και δεν άγγιξε.
Στους αξιολογούμενους είναι και υπάλληλοι που εντός του 2013 (εφόσον δούλεψαν ένα 5μηνο) πέθαναν, συνταξιοδοτήθηκαν, μετατέθηκαν ή μετατάχθηκαν κλπ. Μαντέψτε ποιοι είναι υποψήφιοι για 6!!! -
Αν είναι έτσι το σύστημα τότε είναι χοντρή μαλακία
Και το αρνείσαι βέβαια συνολικά την αξιολόγηση ή να την παραπέμπεις σε ελληνικές καλένδες ('να φτιαχτεί οργανόγραμμα και συγκεκριμένα job descriptions του συνόλου του ελληνικού δημοσίου' κτλ. κτλ.) είναι εξίσου μεγάλη μαλακία.
-
Για να κάνεις σωστή αξιολόγηση πάντως, πρέπει να υπάρχει job description και performance indices. Βέβαια στην Ελλάδα και να υπήρχαν αυτά, πάλι ηλίθιο θα ήταν το σύστημα, όπως ηλίθια (ή μάλλον φτιαχτή) είναι η ίδια η αξιολόγηση.
-
Μια μέτρια αξιολόγηση (αλλά καλοπροαίρετη, δηλ. να στοχεύει στη βελτίωση της απόδοσης και όχι σε ανάδειξη υποψήφιων για καρατόμηση) είναι καλύτερη από καθόλου αξιολόγηση.
-
Αφου ακουσαμε το σκηνικο με το 'καλοκαιρινο μαθημα' ή οπως αλλιως το λενε, καναμε μια συζητηση με τους φιλους.
Η ιδεα ειναι περιπου η εξης: ΟΚ, ειναι διαφορεtικο απο οτι ζhσαμε εμεις, αλλα ειναι όπως μαθεις. Εγω ηξερα Ιούνιο τέλος, αν ομως εχω μεγαλωσει με τη λογικη Iουνιο τελος μαθηματα ΑΛΛΑ μετα καπακι summer camp και το κανω αυτο απο την Α Γυμνασιου (ισως και μικροτερος) και αντιστοιχα και ολοι οι συμμαθητες μου, δε θα μου φαινεται περιεργο αφου το κανουν όλοι... Οπως δουλευουν οι γονεις μου, 'δουλευω' και εγω.
Που ξερεις, μπορει να χουμε και εδω ατομα απο ιδιωτικα που κανανε summer camp. -
Κι εγώ έκανα summer camp αλλά ήταν για 3-4 βδομάδες, ήταν προαιρετικό, και κυρίως παίζαμε rugby... Για να περνάει η ώρα απλά. Αν ήταν σε στυλ σχολείου, ούτε στον εχθρό μου!
-
Εγώ μια χαρά περνούσα στα summer camp και προφανώς δεν ηταν σχολείο.
Sent from Corsair's brick
-
Οσοι από τους σχολικούς φύλακες, που είναι σε διαθεσιμότητα, είναι κοντά στο όριο σύνταξης θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με την αναγνώριση του χρονικού διαστήματος των προγραμμάτων κατάρτισης.
.......................
οι σχολικοί φύλακες που είναι άνω των 50 ετών αντί να οδηγηθούν στην ανεργία θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.πανω απ'ολα δικαιοσυνη και κοινωνικη επιλεκτικη ευαισθησια....
αντε και την αλλη βδομαδα και τις 40αρες καθαριστριες.....γιατι οδευουμε προς εκλογες....οι μονοι που αποφευγουν την προωρη συνταξιοδοτηση στην ελλαδα ειναι οι πολιτικοι.....
-
Εγω να δεις πως ταραζομαι με τις αντιθετες με τις δικες μου αντιληψεις οταν μου βαζουν κατευθειαν και το προθεμα 'φασιστο-' σε οτι δεν τους αρεσει, σεβαστο ομως οτι δεν αρχισες να βριζεις και το χειριστηκες πολιτισμενα για αυτο και δε θα τα ακουσεις.
Αλλο να διαφωνουμε σε οικονομικα συστηματα, αυτοκινητα, ταινιες , ποδοσφαιρο, για το δημοσιο, και οτιδηποτε αλλο.
Οταν μπαινει ομως στην μεση η αξια μιας ανθρωπινης ζωης, τοτε το προθεμα 'φασιστο-' και πολυ επιεικες ειναι.
Επιπελον, δεν καταλαβαινω γιατι να ταραχτεις εσυ, που τα πιστευεις, και απλα σε χαρακτηριζουν, οπως χαρακτηριζουν και τους υπολοιπους με αντιστοιχες ιδεολογιες.Αντιστοιχα με αυτα που γραφω εγω , εσυ θα επρεπε να με χαρακτηρισεις αναρχοκομουνι, η' κατι αντιστοιχο.No hard feelings..Υ.Γ: Δεν χρειαζεται να αρχισω να βριζω. Αν εβριζα, παει να πει οτι δεν θα ειχα επιχειρηματα.
Ευτυχως (για πολλους) που εδω μεσα απαγορευονται οι ποδοσφαιρικες συζητησεις, προσωπικα δε με ενοχλουν, αφου δνε ασχολουμαι καθολου.
-
Δεν εχω λογο και δε θα μπω στη διαδικασια να σε χαρακτηρισω αναρχο/παλιο/φασιστο/whatever κομουνι, εφοσον δε σε ξερω και μιλαμε πρωτη φορα. Το αντιθετο βεβαια (τσίμπα να εχεις μια ταμπελα σε τιμη χονδρικης μια και λες κατι που δε μου αρεσει και ας μη σε ξερω) ειναι μονιμη τσιχλα της αλλης πλευρας και συμβαινει πολυ συχνα, οπως μονος σου διαπιστωσες. Αναρωτιέμαι, δεν ειναι λιγο φασιστικο να χαρακτηριζεις καποιον που δεν ξερεις 'φασιστα' επειδη ειπε κατι που στο οποιο δε συμφωνεις?
Και για να καταλαβεις αν με πειραξε, σκεψου το αλλιως: Συναντας καποιον πρωτη φορα σε μια καφετερια (εχετε κοινους φιλους αλλα δεν τον εχεις ξαναδει) και πανω στην κουβεντα προτεινει αυτα που εγραψα παραπανω. Τον λες επιτοπου 'φασιστα' και επιτοπου σου φερνει κατι εύκαιρο στο κεφαλι. Το ερωτημα ειναι 'στην άναψε επειδη ειναι φασιστας ή επειδη τσαντιστηκε που τον ειπες φασιστα αντι να του πεις 'δε συμφωνω διοτι μπλα μπλα' μπλα?'. Δεν εχεις μονο εσυ το δικαιωμα του 'πραγματα μη διαπραγματευσιμα'. -
Η διαφορα οπως το βλεπω εγω, ειναι οτι αν σε δω να δερνεις/σκοτωνεις ενα Πακιστανο στο δρομο, αν μπορω θα σε πατησω με το αυτοκινητο (λεμε τωρα, εννοω να σε σταματησω/τιμωρησω με την ευρεια εννοια) because 'αξια της ανθρωπινης ζωης' και δεν πρεπει να τον βαρας 'επειδη ειναι Πακιστανος'.
Αμεσως μετα, θα στειλω τον Πακιστανο στο Πακισταν αν εχει μπει εδω χωρις χαρτια, because 'δεν πρεπει να ειναι εδω χωρις χαρτια' ή αν η συναντηση γινοταν πιο πριν, θα ηθελα να τον εμποδισω με καθε τροπο να μπει στην Ελλαδα χωρις χαρτια.
Αλλο η αξια της ανθρωπινης ζωης, αλλο η αξια των συνορων του κρατους. Να ειναι σεβαστα και τα δυο εξίσου θελω, απο ολες τις πλευρες. Τοσο απλα.
Nαι αγαπητε μου. Οταν βρισκομαι, με ατομα, κι ας τα εχω δει πρωτη φορα, που αρχιζουν να μου τσαμπουνανε για δημοσιες εκτελεσεις (και με αντιτιμο) και 'sorry tough luck', σε ανθρωπους που θαλασσοπνιγονται, γιατι πχ στην χωρα τους μπορει αν γινεται πολεμος κι αυτοι αναγκαστηκαν να φυγουν,, και φασιστες, και υπανθρωπους και ενω σωρο επιθετα αλλα θα τους πω.Και φυσικα και θα του εξηγησω γιατι τους αποκαλω ετσι, αφου προφανως δεν καταλαβαινουν μονοι τους.
Τι να κανουμε δηλαδη, που καποιες λεξεις σημαινουν καποια πραγματα. Οπως κι αν δω καποιον κι αρχισει να μου λεει για white supremacy και αλλες πιπες, θα τον πω Ναζι.
Και επειδη σε ολα τα παραδειγματα σου, υπαρχει και ενα κομματι βιας, την μια εκτελεσεις, την αλλη απαγχονισμοι, την αλλη να πατησεις καποιον, και την αλλη να μου φερεις κατι στο κεφαλι, θα σε παρακαλουσα να αναθεωρησεις λιγακι, το πως βρισκονται λυσεις τον 21 αιωνα. Η βια ως γνωστον δεν ειναι λυση. ( Η Λια ομως ειναι Βισση! )
Εχετε πλακα παντως ολοι εσεις που σοκαρεστε με τους επιθετικους προσδιορισμους, αντι να σοκαρεστε με αυτα που γραφετε και πιστευετε. -
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
-
Nαι αγαπητε μου. Οταν βρισκομαι, με ατομα, κι ας τα εχω δει πρωτη φορα, που αρχιζουν να μου τσαμπουνανε για δημοσιες εκτελεσεις (και με αντιτιμο) και 'sorry tough luck', σε ανθρωπους που θαλασσοπνιγονται, γιατι πχ στην χωρα τους μπορει αν γινεται πολεμος κι αυτοι αναγκαστηκαν να φυγουν,, και φασιστες, και υπανθρωπους και ενω σωρο επιθετα αλλα θα τους πω.Και φυσικα και θα του εξηγησω γιατι τους αποκαλω ετσι, αφου προφανως δεν καταλαβαινουν μονοι τους.
Τι να κανουμε δηλαδη, που καποιες λεξεις σημαινουν καποια πραγματα. Οπως κι αν δω καποιον κι αρχισει να μου λεει για white supremacy και αλλες πιπες, θα τον πω Ναζι.
Και επειδη σε ολα τα παραδειγματα σου, υπαρχει και ενα κομματι βιας, την μια εκτελεσεις, την αλλη απαγχονισμοι, την αλλη να πατησεις καποιον, και την αλλη να μου φερεις κατι στο κεφαλι, θα σε παρακαλουσα να αναθεωρησεις λιγακι, το πως βρισκονται λυσεις τον 21 αιωνα. Η βια ως γνωστον δεν ειναι λυση. ( Η Λια ομως ειναι Βισση! )
Εχετε πλακα παντως ολοι εσεις που σοκαρεστε με τους επιθετικους προσδιορισμους, αντι να σοκαρεστε με αυτα που γραφετε και πιστευετε.Βασικα σοκαρομαι που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που νομιζουν οτι κατεχουν τη μοναδικη αληθεια. Σοκαρομαι που η ταμπελοποιηση/τσουβαλοποίηση καλα κρατει στον 21ο αιώνα. Επισης σοκαρομαι που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που θεωρουν αστειο το λογοπαιγνιο με την αδερφη της Βισση. Εσυ παλι όχι.
Και επισης ζηλευω τις μαντικες σου ικανοτητες αφου μεσα σε 3 γραμμες ΞΕΡΕΙΣ ποιος ειναι φασιστας, ΞΕΡΕΙΣ απο που ερχονται οι λαθρομετανάστες, και ΞΕΡΕΙΣ ποιοι ειναι οι 'ολοι εσεις' που δεν ξερουν οτι ειναι φασιστες και θα τους κανεις να το καταλαβουν. Με επιχειρηματα κιόλας.
Μια και εισαι ΓΝΩΣΤΗΣ λοιπον, ΠΡΟΤΕΙΝΕ μια λυση στο θεμα
'Βλαστος, Κουφοντινας, και αλλοι αποδεδειγμενα αμετανοητοι' VS 'τα λεφτα που χρειαζεται να δινουμε για να τους ταϊζουμε/ποτιζουμε/στεγαζουμε/περιθαλπτουμε μεχρι να ψοφησουν, επειδη καπου διαβασες οτι 'η βια δεν ειναι λυση''Hint: Κάποιοι έξω ψαχνουν τα σκουπιδια για να φανε, αυτους που σου αναφερω τους ΤΑΪΖΟΥΜΕ.
-
-
Και γιατί να μην επεκταθεί το μέτρο και αλλού, πέραν από τις φυλακές; Αναφέρω ενδεικτικά:
- Άσυλα ανιάτων. Να τα καταργήσουμε, περιττά πράγματα. Αφού δεν πρόκειται να συνέλθουν, ας τους καθαρίσουμε μια ώρα αρχύτερα να τελειώνουμε. Τσάμπα λεφτά, όταν ο κόσμος έξω πεινάει.
- Γηροκομεία. Εκεί έχουν και περιπτώσεις με άνοια και Αλτζχάιμερ. Άλλα πεταμένα λεφτά. Να τους πετάξουμε στο δρόμο να πεθάνουν, οι άλλοι που ψάχνουν τα σκουπίδια δηλαδή, τι να πουν;
- Καθυστερημένοι, σύνδρομα Down, αυτισμοί, εγκεφαλικές βλάβες. Τι περιμένουμε και δεν τους ξεφορτωνόμαστε; Άλλη φύρα κι αυτοί...
- Πάκια, λάθρο, τσιγγάνοι, γιούφτοι, και λοιποί παρακμιακοί. Πολύ τους ανεχτήκαμε!
Είπα τα πιο χοντρά, αλλά είμαι σίγουρος πως ο trident σαν πιο εφευρετικός, θα βρει κι άλλα...
Και νομίζω, πως για να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια προβλήματα, να αρχίσουμε μερικά προγράμματα στειρώσεων, ευγονικής, γενετικών βελτιώσεων, DNA, κλπ κλπ
Καλά δεν τα λέω ρε trident; Πώς αλλιώς θα βελτιωθεί η ανθρωπότητα; Αν δεν επέμβουμε να ξεριζώσουμε την ρίζα του κακού, δεν υπάρχει προκοπή!
-
Βασικα σοκαρομαι που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που νομιζουν οτι κατεχουν τη μοναδικη αληθεια. Σοκαρομαι που η ταμπελοποιηση/τσουβαλοποίηση καλα κρατει στον 21ο αιώνα. Επισης σοκαρομαι που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που θεωρουν αστειο το λογοπαιγνιο με την αδερφη της Βισση. Εσυ παλι όχι.
Δεν ειπα ποτε οτι κατεχω την μοναδικη αληθεια, και μην προσπαθεις να προκαλεσεις εντυπωσεις.
Επιπλεον το τι ειναι ρατσιστικο, φασιστικο, μισανθρωπο, ειναι καθαρα αντικειμενικο, αληθινο, και εχει γραφτει σε παμπολα βιβλια, εδω και πολλα χρονια. Μην καθομαστε να κανουμε σαν τους χρυσαυγιτες που χαιρετουσαν ναζιστικα, και οταν τους μπαγλαρωσαν δεν ηξεραν ποιος ειναι ο Χιτλερ. Ελεος δλδ.
Στο μονο που θα ζητησω συγγνωμη, ειναι που δεν σου αρεσε το αστειο μου.Ελπιζω να μην μου φερεις καμια καρεκλα στο κεφαλι.Και επισης ζηλευω τις μαντικες σου ικανοτητες αφου μεσα σε 3 γραμμες ΞΕΡΕΙΣ ποιος ειναι φασιστας, ΞΕΡΕΙΣ απο που ερχονται οι λαθρομετανάστες, και ΞΕΡΕΙΣ ποιοι ειναι οι 'ολοι εσεις' που δεν ξερουν οτι ειναι φασιστες και θα τους κανεις να το καταλαβουν. Με επιχειρηματα κιόλας.
Φανταζομαι εισαι απο αυτους που πιστευουν οτι οι μεταναστες ερχονται στην πλουσια Ελλαδα, για να σφαξουν, κλεψουν και βιασουν ε?Η μεταναστευση ειναι ενα πολυ συγκεκριμενο προβλημα, με πολυ συγκεκριμενες αιτιες. Οσο οι αιτιες αυτες παραμενουν (εμφυλιοι πολεμοι, ελλειψη νερου και τροφης, εκμεταλλευση απο Δυτικες χωρες), παραμενει και το προβλημα.
Α, και by the way, η λεξη λαθρομεταναστευση, μονο στην Ελλαδα υπαρχει. Ο ανθρωπος δεν ειναι αντικειμενο, για να ειναι λαθραιος.Μια και εισαι ΓΝΩΣΤΗΣ λοιπον, ΠΡΟΤΕΙΝΕ μια λυση στο θεμα
'Βλαστος, Κουφοντινας, και αλλοι αποδεδειγμενα αμετανοητοι' VS 'τα λεφτα που χρειαζεται να δινουμε για να τους ταϊζουμε/ποτιζουμε/στεγαζουμε/περιθαλπτουμε μεχρι να ψοφησουν, επειδη καπου διαβασες οτι 'η βια δεν ειναι λυση''
Hint: Κάποιοι έξω ψαχνουν τα σκουπιδια για να φανε, αυτους που σου αναφερω τους ΤΑΪΖΟΥΜΕ.Kαι τι θα γινει?Θα γινουμε ζωα, και λογω ελλειψης χωρου και χρηματων θα αρχισουμε το ξεσκαρταρισμα?Και ποιος θα αποφασιζει για το ξεσκαρταρισμα?Εγω, εσυ?Αν διαβασεις λιγο την ιστορια, ξερουμε ολοι πως εξελιχθηκαν τετοιες κατασταστεις.
Και υποψιαζομαι οτι οι Σουηδοι ειναι τελειως ηλιθιοι. Δινουν στον Μπρειβικ ανθρωπινες συνθηκες κρατησης, ενω θα επρεπε να τον ξεντερισασουν, ε?
Λυσεις λοιπον..
Λυση λοιπον στο προβλημα, ειναι να βρεθουν τα χρηματα απο εκει που το κρατος κωλωνει η' δεν θελει να τα παρει.
Ωστε να φτιαξεις ενα σωφρωνιστικο συστημα, που οντως θα αναμορφωνει.Κι ενα εκπαιδευτικο συστημα που θα τους μαθαινει τις εναλλακτικτες, πριν τον ενοπλο αγωνα. Κι αν ειναι αμετανοητος, οπως λες, ας στερηθει την ελευθερια του, για την ασφαλεια των αλλων. Οχι να τους ξεπαστρεφουμε γιατι εχουν αλλες ιδεες.
Και για την μεταναστευση, οσο δεν μπορεις να σταματησεις τους πολεμους πχ στην Συρια, γιατι εισαι μικρη χωρα, να μην πηγαινεις και υπογραφεις σαν το δουλικο, συνθηκες τυπου Δουβλινο 2, που σε αναγκαζουν να κρατας ολους αυτους τους ανθρωπους εγκλωβισμενους, η' να σου τους στελνουν αλλοι πισω, γιατι εσυ εισαι η χωρα υποδοχης. Ας διαπραγματευτει η Ελλαδα, κατι καλυτερο, πχ να τους εκδιδει διαβατηρια ωστε να φευγουν. Πιστευεις οτι εχει κανεις απο αυτους ονειρο να ερχεται εδω, να ζει με αλλους 20 και να πλενει τζαμια? -
Βασικα σοκαρομαι που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που νομιζουν οτι κατεχουν τη μοναδικη αληθεια. Σοκαρομαι που η ταμπελοποιηση/τσουβαλοποίηση καλα κρατει στον 21ο αιώνα.
Eλα! Σοβαρα; ΔΥ (και δη ΔΕΚΟ)=Τεμπελης και καλα να παθει. Διαφωνούντες με την μνημονιακη πολιτικη=Αναρχοαπλυτοι/Κομμουνια του κερατα/Θιασώτες των Σοβιετ/Εχθροι της Ευρώπης. Αυτές είναι οι βασικες τσουβαλοποιησεις, μοχλος και για τις πολιτικες που εχουν επιβληθει (κοψιμο μισθων, αγρια καταστολή διαφωνούντων) Ομοιως και η άλλη πλευρα θα σε πει φασιστα. Απλα πραγματα. Ετι περισσοτερο, όταν υπονοεις (μερικες φορες και ευθεως) ακραια (και εκ του ασφαλους) βια σε βαρος 'ευκολων στοχων'.
Οσο για τη μοναδικη (πολιτικη) αληθεια η οποια υποστηρίζεται με παθος από την πλειοψηφια της ομήγυρης (γιατι κάθετι διαφορετικο=ΧΑΟΣ._), την βλέπουμε που οδηγησε και που θα οδηγησει. Οσο για το 'ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ', κλασσικο ευκολακι για να παει η μπαλα στην εξεδρα, η λυση θα ηταν ένα λιγοτερο διεφθαρμενο πολιτικο προσωπικο εξ αρχης, γιατι θα μας ειχε γλιτωσει από το 80% της σφοδρότητας των μετρων και θα είχαμε μια πιο ισορροπημενη και δικαιη πολιτικη ζωη. Βεβαια αυτό δεν προκειται να συμβει και τωρα που η συντηρητικη Δεξια (στην οποια πλεον προσδεθηκε και η παλια Σοσιαλδημοκρατια) δεν θελει επ ουδενι να χασει την βολη της μιας και καλοβολευτηκε στις καρεκλες (αναφέρομαι και Ευρωπαϊκα), ο λογαριασμος παει αυτουσιος στην μεσαια ταξη, αφήνοντας εν πολλοις εκτος τα χαμηλα οικονομικα στρωματα τα οποια 'τι ειχαν, τι εχασαν' οποτε γαβγιζουν ικανοποιημένα κιολας 'για την αποκατασταση της δικαιοσυνης'
Αρα η (ομαλη) λυση είναι μια: Καθαριζουμε τον τοπο από τα πολιτικα σκατα (μαυρισμα ολων των πρωην κομματων εξουσιας/συγκυβερνησης) και μετα 'αρωματίζουμε' (ποιος είναι πιο πιθανος να σοβαρεψει κυριε Μπαμπη, ο ΣΥΡΙΖΑΣ ή η ΧΑ;) γιατι αλλιως δεν γινεται. Τα σκατα (κριση) με πρασινομπλε βοθρολυμματα δεν καθαριζουν...Και επισης ζηλευω τις μαντικες σου ικανοτητες αφου μεσα σε 3 γραμμες ΞΕΡΕΙΣ ποιος ειναι φασιστας, ΞΕΡΕΙΣ απο που ερχονται οι λαθρομετανάστες, και ΞΕΡΕΙΣ ποιοι ειναι οι 'ολοι εσεις' που δεν ξερουν οτι ειναι φασιστες και θα τους κανεις να το καταλαβουν. Με επιχειρηματα κιόλας.
Ε ναι, 3 γραμμες είναι αρκετες για να 'σε καταλάβουμε' και 'να μας καταλάβεις': Γραφω πριν αρκετους μηνες στην πλακα για μια αγγελια ενός λαχανι γαμωhyundai ότι ο ιδιοκτητης του δεν θα πρεπει εχει δικαιωμα ψηφου και ερχεσαι και ------> με ταμπελωνεις φασιστα ( και 'φταις' που γραφω στον αντιλογο, καλα να παθεις ). Μετα όμως σου βγαινω κομμουνι στο θεμα της παραχωρησης εισιτηριου (να ενημερωσω τον stellar ότι σε αυτό ειχες προτεινει δημοσιες διαπομπεύσεις 'πισσα και πούπουλα' και βεβαια μετα το εφτασες στο ότι οποιος δινει το εισιτηριο---->βολευει τους δικους του γενικα. Ακομα σοκαρεσαι για την τσουβαλοποιηση λοιπον;
ΥΓ: Γι' αυτό με τη Βισση θα συμφωνησω όμως. Είναι σαν το: Το πεπονι παγωνει, αλλα το παγωνι δεν πεπονι...
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)