-
Για φόρους ας κοιτάξουνε και λίγο στα δικά τους παιδιά και στο δικό τους το συνάφι, εμείς πατώσαμε.
-
Είναι η τέταρτη φορά σ' έναν χρόνο που μου ζητάνε 'επικαιροποιημένα πιστοποιητικά': Την πρώτη, για να έρθουν για έλεγχο. Τη δεύτερη, για να ελέγξουν 'τον φάκελο'. Την τρίτη, 'γιατί ο φάκελος πήγε στο οικονομικό'. τώρα γιατί ολοκλήρωσε 'το οικονομικό' τον έλεγχο, αλλά τα προηγούμενα πιστοποιητικά 'είναι παλιά'.
Έλεος, πια, μαλάκες ΔΥ. Έλεος. Για να μην πω αγαμηθείτε, δλδ, κ κατηγορηθώ σαν βολγκάρ. -
Για να δικαιολογουν την παρουσια τους... και τα λεφτα που παιρνουν.. οσα και αν ειναι πλεον..
-
Το γεγονός πως μπορεί απλά να ακολουθούν εντολές και εγκυκλίους των πολιτικών τους προϊσταμένων δεν σας πέρασε από το μυαλό; Όρεξη είχε τώρα ο Δ.Υ. να σας ταλαιπωρεί... άλλη δουλειά δεν έχει!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το γεγονός πως μπορεί απλά να ακολουθούν εντολές και εγκυκλίους των πολιτικών τους προϊσταμένων δεν σας πέρασε από το μυαλό; Όρεξη είχε τώρα ο Δ.Υ. να σας ταλαιπωρεί... άλλη δουλειά δεν έχει!Οι ΔΥ που συναναστρέφεται ο Ηλίας δεν έχουν πολιτικούς προϊστάμενους, ουτε εφαρμόζουν νόμους!
Τους εχει βάλει επι τούτου ο κακός Τσίπρας -
Πάω χτες στην Εφορία. 4 υπάλληλοι στα γκισέ του συγκεκριμένου τμήματος. Η 'δική μου' ουρά που κάνει την εργασία Α τεράστια, έκατσα 1.5 ώρα όρθιος (σύστημα με χαρτάκια προτεραιότητας υπήρχε... ανενεργό...). Οι άλλες 3 ουρές για τις εργασίες Β, Γ και Δ ανύπαρκτες. Οπως έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε όσους δημόσιους υπάλληλους έχει το Βέλγιο, άρα μάλλον θα έχουμε και ίδια ποιότητα εξυπηρέτησης του πολίτη με το Βέλγιο
Ομως φαντάζομαι ότι στο Βέλγιο θα είχαν τους 4 υπαλλήλους να κάνουν όλες τις εργασίες Α+Β+Γ+Δ ώστε να μην κάτσω 1.5 ώρα στην ουρά αλλά 20 λεπτά.
Φταίει ο 'πολιτικός προϊστάμενος' για αυτό το επίπεδο εξυπηρέτησης ή ο διευθυντής της Εφορίας, που δεν κάνει κάτι για πιο ορθολογική χρησιμοποίηση και κατανομή του προσωπικού του ? Οι υπάλληλοι που το βλέπουν αυτό καθημερινά κάνουν άραγε καμιά πρόταση στο διευθυντή σχετικά ?
(Εννοείται ότι τη δουλειά μου μετά από 1.5 ώρα δεν την έκανα, 'δε βρίσκουν το χαρτί')
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το γεγονός πως μπορεί απλά να ακολουθούν εντολές και εγκυκλίους των πολιτικών τους προϊσταμένων δεν σας πέρασε από το μυαλό; Όρεξη είχε τώρα ο Δ.Υ. να σας ταλαιπωρεί... άλλη δουλειά δεν έχει!Οι εντολες και οι εγκυκλιοι ειναι στημενες για να εχουν 'χαζη' απασχοληση οι εχοντες διορισθει υπαλληλοι στο Δ Τομεα. Δεν ειπε κανενας οτι τοο βγαζουν απο το μυαλο τους. Ομως η γραφειοκρατεια και οι διαδικασιες ειναι ετσι στημενες.. ωστε να πρεπει ο πολιτης (ο Λαος για οσους δεν το εχουν ξεκαθαρο στο μυαλο τους) να ειναι απολογουμενος και απασχολημενος με αυτονοητες ενεργειες.. (να αποδεικνυει καθε φορα οτι δεν ειναι Ελεφαντας..)
-
@nass: Εντελώς διαφορετικό το δικό σου παράδειγμα από αυτό του ιλιλία. Στην δική του περίπτωση, οι υπάλληλοι απλά ακολουθούσαν την προβλεπόμενη διαδικασία. Στην δική σου ο προϊστάμενος/διευθυντής τα έξινε. Βέβαια μπορεί οι άλλοι υπάλληλοι να μην γνώριζαν να κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά, δεν το ξέρουμε αυτό. Προσωπικά πάντως, αν και έχω ταλαιπωρηθεί αφάνταστα στις εφορίες, σχεδόν πάντα έβλεπα διάθεση των υπαλλήλων να βοηθήσουν. Το πρόβλημα όμως ήταν πως 2 υπάλληλοι έπρεπε να εξυπηρετήσουν 100 άτομα και πως η γραφειοκρατική διαδικασία την οποία υποχρεούνται να ακολουθήσουν ακόμα και για απλά πράγματα είναι τεράστια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάω χτες στην Εφορία. 4 υπάλληλοι στα γκισέ του συγκεκριμένου τμήματος. Η 'δική μου' ουρά που κάνει την εργασία Α τεράστια, έκατσα 1.5 ώρα όρθιος (σύστημα με χαρτάκια προτεραιότητας υπήρχε... ανενεργό...). Οι άλλες 3 ουρές για τις εργασίες Β, Γ και Δ ανύπαρκτες. Οπως έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε όσους δημόσιους υπάλληλους έχει το Βέλγιο, άρα μάλλον θα έχουμε και ίδια ποιότητα εξυπηρέτησης του πολίτη με το ΒέλγιοΟμως φαντάζομαι ότι στο Βέλγιο θα είχαν τους 4 υπαλλήλους να κάνουν όλες τις εργασίες Α+Β+Γ+Δ ώστε να μην κάτσω 1.5 ώρα στην ουρά αλλά 20 λεπτά.
Φταίει ο 'πολιτικός προϊστάμενος' για αυτό το επίπεδο εξυπηρέτησης ή ο διευθυντής της Εφορίας, που δεν κάνει κάτι για πιο ορθολογική χρησιμοποίηση και κατανομή του προσωπικού του ? Οι υπάλληλοι που το βλέπουν αυτό καθημερινά κάνουν άραγε καμιά πρόταση στο διευθυντή σχετικά ?
(Εννοείται ότι τη δουλειά μου μετά από 1.5 ώρα δεν την έκανα, 'δε βρίσκουν το χαρτί')
Η δικη μου εμπειρια, παω στη εφορια για δουλεια και επειδη θα επρεπε να περιμενω σε 2 γκισε, για να μην αργω σε 2 ουρες, με εστειλαν στην προισταμενη η οποια και με εξυπηρετησε.
Νομιζω οτι εχει να κανει με την διαθεση του διευθυντη-προιστεμενου να γινεται σωστα και γρηγορα η δουλεια.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Νομιζω οτι εχει να κανει με την διαθεση του διευθυντη-προιστεμενου να γινεται σωστα και γρηγορα η δουλεια.
Κι αυτό λάθος είναι...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Κι αυτό λάθος είναι...
Δεν διαφωνω, σε ολες τις δημοσιες υπηρεσιες θα επρεπε να δουλευουν ολα ρολοι με σκοπο την απροβληματιστη εξυπηρετηση του πολιτη.
-
Fool me once
Jun 10th 2014, 12:14 by S.K. | QUITO
ECUADOR will start to test the memory spans of financial markets today, when it begins a roadshow to peddle new sovereign bonds. Five and a half years ago, President Rafael Correa (pictured) refused to honour $3.2 billion of bonds due in 2012 and 2030 owed to “true monsters”, as he called foreign bondholders at the time. Now he wants to do business with the ogres again.
Squeezed between limited borrowing options and ambitious spending plans, Mr Correa has grudgingly worked to restore investor confidence lost as a result of the default in 2008. Ecuador has kept current with payments on a different $650m bond that matures next year. Congress has passed legislation to meet international anti-laundering standards; the finance ministry has welcomed back the ratings agencies and mended ties with the World Bank. Two weeks ago, and 60 months later than originally scheduled, Ecuador permitted an International Monetary Fund review of the state of the economy and government finances, without which a bond sale would be unthinkable.
It has also bought back bonds still held by “holdout” creditors at levels substantially higher than the 65% discount it obtained in a 2009 buyback of its defaulted debt. “We've come full circle after a hard-learned, expensive lesson,” says Ramiro Crespo, president of Analytica, a Quito-based investment bank.
Investors seem ready to forgive and forget if they can get a high enough yield. Bankers speak of palpable interest for a dollar-denominated bond that is likely to offer rates of 7%-8%, have a term of ten years, and raise $700 million. Although such interest payments would be slightly higher than the rates China has demanded for its bilateral loans, some of which are tied to oil shipments, they are lower than the bonds that the country defaulted on. Debt to GDP stands at a low 24%, up from 22% before the default. Ratings agencies have moderately upgraded Ecuadorean credit, although it remains deep in 'junk' territory. Even economists critical of Mr Correa welcome the idea of returning to the market as this should help improve transparency and provide a benchmark for credit to the private sector.
Caveats remain. The state of the public finances warrants scrutiny. The non-financial public-sector deficit is widening. In April Mr Correa said Ecuador needed to obtain $9.5 billion, or close to 10% of GDP, in credit this year, compared with the $7.6 billion approved by Congress only a few months earlier. A recent $400m loan from Goldman Sachs that was secured by more than half of Ecuador’s gold reserves raised eyebrows. Such issues will doubtless crop up during the roadshow. But it seems likely that the markets will follow Mr Correa’s lead and swallow their objections to resuming a relationship.
Πηγή: http://www.economist.com/blogs/americas ... al-markets
-
Ακούστε τώρα τι έπαθα κι εγώ... Πάω στο νοσοκομείο και ο παθολόγος είχε πολλή δουλειά. Τι να κάνω, έκατσα και περίμενα. Δίπλα ο γυναικολόγος, βάραγε μύγες: αντί λοιπόν να έρθει να με εξυπηρετήσει, έμεινε καρφωμένος στην θέση του.
Περιττό να πω πως και ο προϊστάμενός του έχει ευθύνη, θα έπρεπε να προσλάβει περισσότερους παθολόγους και λιγότερους γυναικολόγους, αφού ήταν εμφανές πως δεν χρειάζονται οι γυναικολόγοι!Και μην μου πείτε τώρα πως είναι άλλο το αντικείμενο του ενός και άλλο του άλλου, ιατρική έχουν τελειώσει όλοι!
Αυτά μόνον στην Ελλάδα.
-
Γ. Γιακουμάτος: Εντολή Σαμαρά η μείωση τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης
'Σε δυο μήνες θα υπάρχουν αποτελέσματα στη μείωση των τιμών', δήλωσε o νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρωταρχικό στόχο την μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό 'Ant1', σημείωσε ότι η μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης είναι 'εντολή Σαμαρά' ενώ έδωσε προτεραιότητα στο 'ψωμί, το τυρί, την ελιά και το γάλα'. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μιλάμε για πλαφόν στις τιμές.
Ο κ. Γιακουμάτος είπε εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε και στον 'ΣΚΑΙ' ότι δεν θα δώσει τη μάχη του τελάρου. 'Εγώ λέγομαι Γιακουμάτος και όχι Κουλούρης', είπε χαρακτηριστικά. 'Άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη', πρόσθεσε.
'Σε 15 ημέρες θα έχουμε μια πρώτη εικόνα', δεσμεύτηκε ο υπουργός, ενώ ζήτησε 3 μήνες προθεσμία για να τον κρίνει ο λαός τονίζοντας πως δεν μπορεί να βασιλεύει η αισχοκέρδια.
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=4422838
-
Ακριβώς
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ακούστε τώρα τι έπαθα κι εγώ... Πάω στο νοσοκομείο και ο παθολόγος είχε πολλή δουλειά. Τι να κάνω, έκατσα και περίμενα. Δίπλα ο γυναικολόγος, βάραγε μύγες: αντί λοιπόν να έρθει να με εξυπηρετήσει, έμεινε καρφωμένος στην θέση του.
Περιττό να πω πως και ο προϊστάμενός του έχει ευθύνη, θα έπρεπε να προσλάβει περισσότερους παθολόγους και λιγότερους γυναικολόγους, αφού ήταν εμφανές πως δεν χρειάζονται οι γυναικολόγοι!Και μην μου πείτε τώρα πως είναι άλλο το αντικείμενο του ενός και άλλο του άλλου, ιατρική έχουν τελειώσει όλοι!
Αυτά μόνον στην Ελλάδα.
Αν ηταν η αντιθετη περιπτωση...Ουρα στον γυναικολογο,απραξια στον παθολογο...Θα εμπιστευοσουν την εξεταση και γνωματευση της εγκυου στον παθολογο; Ιατρικη σπουδασαν και οι δυο.
-
Θαρρω οτι ο HF πολυ σωστα σχολιαζει οτι ο καθε ενας εχει μια αρμοδιοτητα και κανει συγκεκριμενη δουλεια.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Γ. Γιακουμάτος: Εντολή Σαμαρά η μείωση τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης'Σε δυο μήνες θα υπάρχουν αποτελέσματα στη μείωση των τιμών', δήλωσε o νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρωταρχικό στόχο την μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό 'Ant1', σημείωσε ότι η μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης είναι 'εντολή Σαμαρά' ενώ έδωσε προτεραιότητα στο 'ψωμί, το τυρί, την ελιά και το γάλα'. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μιλάμε για πλαφόν στις τιμές.
Ο κ. Γιακουμάτος είπε εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε και στον 'ΣΚΑΙ' ότι δεν θα δώσει τη μάχη του τελάρου. 'Εγώ λέγομαι Γιακουμάτος και όχι Κουλούρης', είπε χαρακτηριστικά. 'Άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη', πρόσθεσε.
'Σε 15 ημέρες θα έχουμε μια πρώτη εικόνα', δεσμεύτηκε ο υπουργός, ενώ ζήτησε 3 μήνες προθεσμία για να τον κρίνει ο λαός τονίζοντας πως δεν μπορεί να βασιλεύει η αισχοκέρδια.
http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... id=4422838
Τον θυμάμαι το 2009 να λέει γεμάτος υπερηφάνια ότι έχουν θωρακίσει την ελληνική οικονομία και ότι η κρίση δεν θα μας αγγίξει.Μεγαλύτερος μπουρδολόγος δεν υπάρχει.
-
Αυτά μόνον στην Ελλάδα.
Δηλαδή θέλετε να μας πείτε οτι το data entry monkey που καταχωρεί έντυπα Μ1 έχει απόλυτη εξειδικευση και δέν μπορεί να πάει στο διπλανό γκισέ και να καταχωρήσει Φ2?
-
Αυτά μόνον στην Ελλάδα.
Ναι πολύ εύστοχο (ως συνήθως ) το σχόλιο, ο παθολόγος ή ο γυναικολόγος κάνει 3-5 χρόνια ειδίκευση πέραν του βασικού πτυχίου ενώ ο υπάλληλος (του ίδιου τμήματος, δίπλα-δίπλα ήταν τα γκισέ) της Εφορίας θέλει ας πούμε μία εβδομάδα για να μάθει και την άλλη διαδικασία και την υποεφαρμογή που κάνει την άλλη δουλειά.
Και ξέρεις κάτι ? Σε κάποια φάση που είχε φτάσει στο απροχώρητο και όλοι διαμαρτύρονταν, ο διπλανός υπάλληλος όντως κάθισε και εξυπηρέτησε 2-3 άτομα από τη δική μου ουρά Αυτά μόνο στην Ελλάδα
@dog80
Εμ βέβαια στο δημόσιο τομέα η εξειδίκευση είναι απόλυτη όχι όπως στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν μηχανικοί - ελβετικοί σουγιάδες που κάνουν τα πάντα και δε συχαίνονται: δίκτυα, σέρβερς, λειτουργικά, κάμερες, τροφοδοτικά
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)